Naturismegids

Recensies van Anne

Creuse Nature

17-06-2016
Verlate reactie van vorig jaar: net terrein, met heel veel oudere mensen die hier lang blijven in juni. Ik vind het irritant dat er gevraagd wordt in het enquete formulier "wat ik zelf voor het milieu gedaan heb" of zoiets dergelijks. Moet dat ook in mijn vakantie? De camping wil groen zijn, maar waar is het biologische restaurant dan? Het is bij zo'n meertje ook vrij vochtig.

Naturistenbund Donau

31-10-2017
Ondanks we niet telefonsich gereserveerd hadden, was Claudia zo vriendelijk direct te regelen dat we er terecht konden. Het was heerlijk rustig, het bier stond koud en het zwembad was lekker!

Liga Völs

29-06-2017
Wij gingen hier op de gok aan en konden gelijk terecht. Vriendelijke mensen, heerlijk schoon zwembad en veel gasten overdag. Reserveren vooraf is wel aan te raden en er niet vanuit gaan dat je hier kunt eten, want dat is afhankelijk van het weer. We hebben nog gewandeld in de omgeving en ons prima vermaakt: leuke plek om weer terug te komen!

Orplid Darmstadt

29-06-2017
Zeer mooi ruim terrein: mooi groot zwembad, schoon sanitair en gezellig en goed restaurant, waar plaatselijk bier geserveerd wordt. Helaas zat het weer even tegen, maar we komen hier zeker terug met fietsen, want dat kun je hier ook heel goed!

FamilienSportGemeinschaft Siegen

24-06-2017
Gezellig terein met heel vriendelijke, behulpzame mensen. Mooie grote plaatsen en een koud, maar lekker groot en fris zwembad. Leuke plek om een paar dagen te blijven: dat doen we een volgende keer, want de omgeving hebben we nog niet echt verkend :-)

Camping Burg Rothenfels

24-06-2017
Vergaande glorie, want niets van de ervaringen komt overeen met mijn ervaring. Na begroet te zijn door een beestenboel met een zielige kat met een mank pootje, gingen we even het sanitair bekijken. Het waren 2 zeecontainers met een elkaar geknutselde dingen waarbij de wc deur niet eens op slot ging. Wat een treurnis: we zijn snel weer weggegaan: tijd voor vernieuwing!

Kuikseind (ver. Zon en Leven)

27-05-2017
Gezellig, gasvrij. Niet zulke mooie plaatsen als op de Posthoek, wat dichter op elkaar, maar heel mooi gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

De Posthoek (vereniging Zon en Leven)

27-05-2017
Mooi terrein op de Ruphense heide. Heerlijk schoon, fris nieuwe sanitair en gebouw, met gezellige ruimte. We komen hier zeker terug!

Sauna & Beautyresort De Zwaluwhoeve

17-02-2017
Nette sauna, maar wat een wirwar van gangetjes: heel de tijd tegen de vele mensen opbotsen, want druk was het. Werd er helemaal claustrofobies van... Kwam doordat de "bonnen" bijna verlopen waren volgens receptioniste (was een donderdag!). Ontvangst was met modder parkeerplaats ook bedroevend en horeca is echt peperduur. Glas fris kost bijna E 3!. Geef mij maar een sauna zonder acties en met een betaalbare horeca en met minder ditjes en datjes, maar gewoon ruime vertrekken en geen gangetjes.

Grenzland West e.V.

17-08-2016
Mooie, nette camping. De omgeving is vlak met veel fietspaden.

Ideale camping om een weekendje naar toe te gaan en er helemaal uit te zijn, want vanuit Utrecht is het twee uur rijden.

Helios FSG Köln

25-07-2016
Het was heel wat zoeken, maar toen we er eenmaal waren: wat een oase van rust. Doordat de plaatsen boven elkaar liggen, heb je helemaal het gevoel van ruimte en vrijheid. De sfeer was heel vriendelijk, het sanitair uitstekend en de omgeving heel mooi. Voor tent kampeerders is het wel lastiger, omdat de meeste plaatsen betegeld zijn, maar met onze bus ging het prima. Op loopafstand is een fijne supermarkt en vanuit de camping kun je direct mooie wandelingen maken. Wij gaan hier nog (hopelijk veel) vaker naar toe, want vanuit hier kun je ook Keulen bezoeken of naar Lindlar. Het is onbegrijpelijk dat het zo dicht bij een grote stad ligt en dat ze kampen met een leden verlies. Ik zou het wel weten als ik in Keulen zou wonen :-)

Le Perron (Athena)

25-07-2016
Mooie caming, gastvrij ontvangst en schoon sanitair. De bar is ook heel gezellig: heerlijk streekbier te koop en alles tegen een redelijke prijs. De omgeving is mooi, maar wandelpaden hebben we niet kunnen vinden direct nabij de camping.

Maar: een heerlijk terein, dichtbij, dus je kunt er zo heen voor een lang weekend.

De Groenlanden

11-07-2016
Eenvoudig, overzichtelijk terrein. Ruime plaatsen, net sanitair en vriendelijke mensen.
De omgeving is ook heel erg mooi: ideaal voor een korte fietsvakantie.

La Genèse

17-06-2016
Wij zijn hier toch maar niet gaan kamperen, omdat het voor ons al pretpark eruit zag.

Camping La Source Saint-Pierre

17-06-2016
De website ziet er veel belovend uit, maar toen wij het terrein op reden was het vooral heel erg druk, hutje mutje en het sanitair was verouderd en zag er niet fris uit. Als je veel vertier zoekt is het vast een leuke camping, maar voor de rust zoekende naturist is het niet aan te raden.

Domaine du Grand Bois

17-06-2016
Typisch verenigingsterrein: rommelig, oud sanitair en duurder dan een commerciële camping. Leuk voor een nachtje of twee, al is het maar om met zo'n mooi uitzicht (lauw) te kunnen douchen.

Le Cardinal Domevre

17-06-2016
Ondanks de beheerder de bel niet hoorde, ging de poort wel open: we kwamen op een vrij klein, heel rommelig aan elkaar geplakt terrein. Maar de ontvangst was hartelijk, maar ik vond het benauwend en moest eerst zelf de wc schoonmaken, want dat werd niet goed bijgehouden. Volgende keer zoeken we een andere tussenstop.
(2)
(3)

Le Village du Bosc

17-06-2016
Heerlijk gezellig, rommelig, maar niet vies, Frans terrein. Een probleem blijft de receptie te vinden, maar even geduld en Nathalie komt al weer aangecrost met haar wagentje. De plaatsen zijn lekker ruim en doordat je boven elkaar zit, heb je geen idee hoeveel mensen er zijn. De omgeving is wonderlijk en de sfeer is goed.

Camping La Serre de Portelas

17-06-2016
Steekt met kop en schouders boven andere verenigingsterreinen uit: net sanitair, ruime plaatsen, vriendelijk ontvangst en echte een heerlijk verwarmd zwembad. Als het niet was gaan regenen waren we hier langer gebleven, maar we komen zeker een keer terug.

Domaine Naturiste la Petite Brenne

17-06-2016
Gastvrij ontvangst en mooie, ruime plaatsen op groot terrein, wat heel smaakvol is: overal mozaïek en grappige hoekjes. Gezellige bar met veel lekkere drankjes. Jammer dat het zwembad niet wat dieper is, maar het is dan wel weer kindvriendelijk :-)
(2)

La Chênaie (Club des Naturistes Rouennais)

17-06-2016
Mooi terrein en nu ook een verwarmd zwembad. Ruime plaatsen. Met goed weer zou ik er wat langer blijven om de omgeving te verkennen.

Camping du Pont Charlet

17-06-2016
Gezellig verenigingsterrein: moesten wel een half uur wachten (en vooral wisten we niet of er nog iemand zou komen), maar uiteindelijk gastvrij, vriendelijk ontvangst. Duurste nacht in heel de vakantie overigens voor eenvoudig terrein met verouderd sanitair.

Elysium

30-03-2016
Ik twijfel tussen "gemiddeld" en "beter dan gemiddeld", omdat ik het mogelijk gemiddeld vind, omdat ik niet zoveel vertier en vermaak zoek, maar meer rust.

Veel vertier en vermaak is er zeker: het is een belevenis waar veel mensen op af komen, maar ik vond het wat benauwend, zeker omdat ik heel de tijd de weg kwijt was.

Het personeel was vriendelijk en het eten lekker.

Thermen Soesterberg

19-12-2015
De nieuwe sauna ligt ook mooi. Fijn buitenbad, mooie sauna's. De catering is te duur voor wat je er voor krijgt.

Nature et Amitié d'Ebreuil

18-06-2015
Een oase van rust: wij hebben hier bijna vijf dagen alleen gestaan en dat was heerlijk. Sanitair is schoon, maar wat krakkemikkig. De omgeving is vol uilen, vleermuizen en woelmuizen in de nacht: je bent echt in de natuur!
(2)
(3)
(4)

Thermen Houten

01-05-2015
Wij komen hier al jaren en ik zie verbeteringen: de tuin is veel groter en luxer geworden en alles is ruim. Afgelopen Koningendag goede actie, waar meer mensen op af kwamen dan erin komen en toch was er nog genoeg ruimte.
Kortom: fijne sauna, goede sfeer. Altijd heerlijk voor een dagje ontspannen!

Wellness Center NLG de Bronsbergen

04-03-2015
Niet eens met mening 31-1: sauna is niet groot, maar het is niet vol met mensen en het fijne van een sauna is juist dat er niks te doen is, behalve in de sauna te zitten en weer wat af te koelen. Alles is heerlijk nieuw en fris, personeel is vriendelijk en nog een leuk uitzicht over een meertje.

De Veluwe Sauna | Beauty | Restaurant

11-01-2015
Ik had beter eerst op deze site kunnen kijken dan op spaOnline - ze willen graag de aanbiedingen verkopen denk ik, want het was precies zoals in recensie van 2010 staat: oud, rommelig en versleten. Een afrader ook voor half geld!

Hampshire Paping Hotel & Spa

19-05-2014
Als cadeau voor onze trouwdag gaf mijn man een weekend naar het hotel waar deze sauna is: echt heerlijk. Na een lange fietsttocht hier heel de middag relaxed. Meer heeft een mens niet nodig.

Orange Wellness Centre

19-05-2014
Voor de tweede keer hier geweest. De sauna's zijn mooi en de rustruimte is fijn. Het is er heel schoon en niet druk. Zeker voor herhaling vatbaar. Het eten was ook goed, maar een hoge prijs voor kleine hapjes. Iedereen is ook zeer vriendelijk.

Thermen Bussloo

19-05-2014
Hoort bij onze favoriete sauna's: wanneer je geluk heb is het niet zo druk. Er zijn wel wat verbeterpunten, zoals de het stiltebad, waar je door personeel wordt aangesproken dat je stil moet zijn (muziek onder water), terwijl ondertussen je het gekletst van een niet stilteruimte hoor.

Sauna Thermen Swoll

19-05-2014
Door een aanbieding hier naar toe gelokt. Het was er heel rustig, wat het heel relaxed maakte. De ligging is mooi, grote tuin. De sauna's waren goed, maar het stoombad was heel slecht: de warmte was vooral bovenin, was niet goed ingesteld leek het. Het eten was redelijk, lekker veel sla. Wat heel irritant was: er was ook buiten op het terras heel de tijd een soort pingel muziek, alsof je bij de Chinees zat. Toen wij vroegen of dat mogelijk uit gezet kon worden (zodat we de vogeltjes konden horen), reageerde de "bazin" heel geirriteerd.

Le Village du Bosc

26-08-2013
Na een vervelende ervaring hiervoor, was dit een verademing.

Alles was gewoon goed: hartelijk ontvangst, leuke bar, heerlijk zwembad, schoon sanitair, fijne plaats, goede gasten, mooi terrein.
En dan ook nog eens heerlijk mediterraan klimaat en een mooie omgeving (mooi meer vlakbij waar je ook in kunt zwemmen).

Héliomonde

26-08-2013
Voor doorreis naar huis geschikt, maar voor de rest een ongezellige camping met vies sanitair. Je schoenen moet je uitdoen, maar het stinkt naar zweetvoeten. Het sanitair zou eens vernieuwd moeten worden. En dan de prijs! Zal bij Parijs horen, maar waard is het niet.

Camping Millefleurs Naturistenparadijs

26-08-2013
Heerlijke camping. Mooie plaatsen, goede sfeer.
Het sanitair was alleen weinig (3 wc's, waarvan1 voor gehandicapten), maar wel schoon (en er waren wat plasbakken, maar die worden niet gebruikt).
En zwembad is wel een groot woord voor een leuk poedelbadje.

Meer minpuntjes zijn er niet, want de hartelijke sfeer (door het gastvrije ontvangst en doordat je zelf uit de bar mag pakken en op moet schrijven, net als met het brood, dat je kunt bestellen en zelf kunt pakken, alles wordt bijgeschreven op je rekening, waardoor geen gedoe met los geld) en het zeer mooie, grote terrein en ruime plaatsen, was het voor ons een topverblijf.

Zwembad Brandenburg

25-07-2013
Treurig oud zwembad, maar goed dat het georganiseerd werd. Het zwemmen was nogal vervelend, omdat er mensen die liever kletsen dan zwemmen bijna niet zwommen, terwijl iemand met zwemvliezen er door heen aan het jagen was. Handiger misschien om zwemattributen te verbieden en de banen naar snelheid in te delen, zodat ieder aan zijn meug komt.

Parelmoer (De Grens)

25-07-2013
Mooi terrein en fijn uitgangspunt om dagje naar De Efteling of De Beekse Bergen te gaan. Genoeg te doen in de omgeving om langer te verblijven en heel leuk voor de kinderen.

De Birk (Naturistenvereniging De Birk)

25-07-2013
Ook al is het dicht bij huis, toch maar een keer hier gaan kamperen. Het is een heel prettig terrein met veel voorzieningen. Je kunt er gebruik maken van de keuken, bier kopen in de bar (wat zo gemoedelijk is, omdat je zelf geld moet weg leggen) en fijn zwemmen (denk ik, want het zwembad was niet even buiten gebruik).

De Wilgenborgh (vereniging De Haagse Lichtbond)

25-07-2013
Bijna verstopt, maar toch gevonden.
Leuk terrein, aardige mensen en lekker schoon.
Alleen best prijzig: voor een nachtje kamperen meer dan E 25 moeten afrekenen.

Maarsseveense Plassen (gratis strand)

25-07-2013
Wel leuk, maar soms vervelend met veel loslopende honden, heel lawaaierge mensen en aanwezige types. Maar als je op de juiste momenten er bent is het heerlijk.

Gravingen (vereniging Zon en Leven)

25-07-2013
Ons toevluchtoord met het heerlijke warme weer om de hectiek en gekte rond de Maarssenveenseplassen te ontwijken. We gaan er ook geregeld picknicken en laatst zagen we zelfs een ree. Een oase in de drukke stad.

De Vrijgaard (vereniging Veluwe Rijn en IJssel, V.R.IJ.)

25-07-2013
Heerlijke plek om even ontspannen te vertoeven.

Thermen Bussloo

08-05-2013
Ik kies voor beter dan gemiddeld, omdat het heel netjes was, vriendelijke personeel en heel uitgebreid. Wij voelden ons er ons niet alleen zo thuis, omdat het leek dat je zelfs in de sauna vermaakt moet worden door lichtjes, Chinese restaurantmuziek of zelfs een t.v.. De goed gesprek sauna werd bevolkt door abonnement houders, waardoor we een soort verenigingen gevoel kregen.

Héliomonde

17-08-2012
De locatie is in elk geval heel goed, zo halverwege de trek en terugreis naar het warme zuiden.

Het sanitair wordt goed schoongehouden, maar snel vies blijkbaar.

Het fijne is dat de omgeving onverwacht liefelijk is: wij hebben een heerlijke wandeling gemaakt door de bossen en akkers. Vanuit de camping ben je in drie kwartier in Parijs (na een half uurtje lopen), dus ook per OV bereikbaar.

SpaSereen

13-06-2012
Wat een heerlijke sauna. Te zot voor woorden dat we er niet eerder waren geweest, zo dicht bij, maar vaker gaan we nu in elk geval.

Het aantal sauna's is precies goed. De locatie is schitterend, sauna's die uitkijken over de Maarssenveenseplassen en de sfeer is rustig en ontspannen. Doordat er geen muziek, de omgeving heel rustig, heeft het iets heel neutraals.

Wij hebben alleen salade op, die heerlijk was. De bediening is vriendelijk.

Enige minpuntje: op terras mag gerookt worden, maar mogelijk teveel gedoe op daar een apart gedeelte voor te maken?

Kortom: een aanrader.

Wellnessresort de Veluwse Bron

23-05-2012
Het is een eind rijden, maar echt de moeite waard. Het was heerlijk rustig.
Mijn man en ik hebben onze huwelijksreisje er gevierd en het voelde ook als een minivakantie: goede sfeer en heel ontspannend al heb je eigenlijk wel genoeg aan veel minder sauna's, het gaf toch een gevoel van luxe.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookies


Time: 0.067