Naturismegids

Maarsseveense Plassen (gratis strand)

8.9

Gemiddeld cijfer van de laatste 14 reviews.

Adresgegevens

Maarsseveense Plassen (gratis strand)
Maarsseveen / Utrecht

Lat: 52.139786 / Long: 5.095435
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 177 Km / 02:00
  • Utrecht 10 Km / 00:25

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Maarsseveense Plassen (gratis strand)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Maarsseveense Plassen (gratis strand). Laat het ons weten!
Heel goed en gezellig
Ton | 19-04-2023
kom er haast elke dag
frans | 23-02-2023
Zoo leuk ,dit plekje ,ook ongedwongen kontakten ,met lesbiennes ,homos ,en mensen die. Wat proleties zijn ,afwijkend met een sterke levensovertuiging ,, makkelijke contacten. Met ook wel langdurige vriendschappen ,,hier worden ook wel ideetjes geboren en waargemaakt ,zoals een spelletje dart Spelen ,met een groepje gaan zwemmen ,spelletje schaak soms ,ook massage ,wat kosteloos is ,nooit werd deelname opgedrongen ,of mensen buitengesloten. Beste mensen kom dit plekje bezoeken ,voeg wat creative aktiviteiten toe aan deze groepjes mensen die u daar gaat ontmoeten als u een bijdrage wil leveren ,of kom daar om uw eigen intenties vrij te beleven ,samen zijn we meer Paul
P v d berg | 21-12-2022
Vandaag was het erg warm en dus ook gezellig druk op het strand. Ik heb op het rechter strandje gelegen wat meer gemend is heb ik mij laten vertellen. Van student tot bejaard kan je er vinden. Grasveld is netjes, prullenbakken aanwezig en heerlijk verkoelend water.
Jeroen | 19-07-2022
Meer recensies van Jeroen (2)
Heerlijk klein knus strandje, maar voelt heel vrij en vriendelijk!
Mx | 19-07-2022
Vandaag voor het eerst geweest erg spannend maar super tof, iedereen erg fijn en vriendelijk en niet vies van een praatje. Ik voelde me erg aangenaam in mijn naakte lichaam. Helaas was ik wel de enigste onder de 20, maar dat maakt de pret er niet slechter op. Hoop graag nog een keer langs te komen en eventueel wat meer contact te leggen
Rowdi | 14-07-2022
Hoi. Jan. Het. Is. Eigenlijk. Liefst. Bloot. Daar. Ga gerust. Erheen. Mischien neem je vrienden. Of vriendinnen mee . Mijn dochter is ook. 14. Ze vind dat er weinig ko men van haar leeftyd
Rick | 05-08-2021
Meer recensies van Rick (2)
Ik ben 14jaar en zou graag een x daar willen liggen want ik zie en hoor vaak dat het hier schoner is en lekker rustig alleen is het een verplichting om hier naakt te liggen of mag een zwembroek ook?
Jan | 28-07-2021
Ik kijk er weer naar uit hoor. Ik ben een 46 jarige vrouw en ik kom hier best graag. Soms met mijn man, soms met mijn zus, soms met mijn vriendin en soms ook wel alleen. Ja er zijn wat veel mannen die ook wel veel kijken maar dat zie ik op elk naaktstrand. EN ja als je naakt bent dan wordt er iets meer naar je gekeken. Ik snap best dat dat voor bepaalde mannen een behoefte is. Niet elke man heeft nog een vrouw thuis die seksueel actief is. Ik ken genoeg voorbeelden van vrouwen die gewoon niets meer willen op dat gebied. Dus ik heb geen moeite met die mannen.
Het leuke aan dit stuk strand is ook dat er toch ook wel eens jongere meiden zijn. Studenten denk ik dan.
De sfeer is er heerlijk gemoedelijk en ontspannen. Dus als we het gluren gewoon maar even laten gebeuren, trek je er niets van aan, dan is het gewoon heerlijk om hier zonder kleding de zon op je lijf te voelen en af en toe het best frisse water in te gaan. HEERLIJK hoor.
Bianca | 28-04-2021
Meer recensies van Bianca (2)
Hoi. Ik vind hier weing. Of geen jongeren of tieners. Mijn dochter is 14. Ze wil ook wel met leeftydsgenoten daar zijn. En niet als enigste. Komen ze wel daar .we hebben nog geen jo geren. Of tieners aangetroffen. Hoop dat voor mijn dochter. Ze toch. Komen
Rick | 27-03-2021
Meer recensies van Rick (2)
Vorige jaar een aantal keer geweest. Ben eind twintig en voor mij een eerste ervaring. Fijn intiem strandje. Herken wel iets van de calvinistische insteek, het is eerst toch wat onwennig. Toch voelt het fijn, het is een beschutte plek met een gemoedelijk publiek. Waterkwaliteit is prima en het voelt heerlijk om het water in te gaan.
Publiek is gemixt, toch veelal mannen (ik lag op beide strandjes) en soms wat bekijks, maar ach dat maakt t wel spannend. Een keer goed contact aan over gehouden.
Thom | 24-03-2020
Sinds drie jaar zwem ik hier het jaar rond. Er is een hechte club winterzwemmers die openstaat voor nieuwkomers. Iedere (werk)dag verzamelen we rond half twee voor een frisse duik. In de zomer zonnen uiteraard. Het is prettig toeven op deze ligweide.
Mark | 10-01-2019
Ik vind het heerlijk, maar schiet altijd weg in een gene.
Het zal ongetwijfeld door mijn calvinistische achtergrond komen maar ik word stront en stront verlegen, misschien ook wel omdat ik mensen mooi vind.
Dat zie ik b.v. een leuke vrouw en dan moet ik mij trainen om haar argeloosheid niet te verstoren. Dan voel ik mij vaak in een salto van ongelukkigheid, waarom breekt ze niet het ijs met een kop warme thee,........en dat soort opmerkingen durf ik niet te maken want dan benader je hun weer te veel, dat wil je ook niet, ik wou dat ik hierover kon praten......

duco.crop@gmail.com
duco crop | 03-07-2018
Van de zomer voor hert eerst geweest. Een erg gemoedelijk strandje. Ons kent ons. Maar ook als nieuweling van harte welkom geheten. Doordat het niet zo heel groot is, is het dan ook vrij intiem. Je hebt al snel contact met anderen.
Het publiek varieert van jong tot oud. Gezinnen met kids, mannen en vrouwen alleen en studenten.

Lopen wel geregeld mannen rond om slechts te gluren
Deze vooral negeren. Ook de vaste club doet vooral lacherig over deze types.
Alex | 07-03-2018
Ben indisch,licht getint,36 en slank.
Wat mij afgelopen begin van de zomer met dat extreem mooie weer nogal irriteerde dat als ik bekijks had het soms niet alleen bij eventjes naar me kijken bleef maar langdurig staren zeg maar.
Was daar veelal met een vriendin.
Ook merkte ik dat àls ik even het water in ging er dan sommigen met me meeliepen en ook even gingen zwemmen.
Maar verder vond ik het okay alles,lekker relaxed ook.
Kom van de zomer zeker weer terug.
Sandra | 28-02-2018
Meer recensies van Sandra (2)
Heerlijk strandje. Soms wat te veel gericht op sekstourisme in de bosjes, maar daar moet je dan maar even niet op letten. Water is van prima kwaliteit en het strandje is beschut
JP | 09-06-2017
Heerlijk rustig, schoon en mooi! Als twintiger misschien wat meer bekijks, maar dat neem ik voor lief. Ik kom zeker terug!
Luuk Samuels | 18-08-2016
N.a.v. mijn vorige bericht.
Een dag later kreeg ik een e-mail van de handhaver waarin hij begon met zijn oprechte excuses. Ik vond het attent dat hij de moeite heeft genomen mijn e-mailadres te achterhalen. Hij schreef dat hij artikel 430a nagelezen had met de bijhorende jurisprudentie en hij gaf mij helemaal gelijk. Hij vond het mooie en geschikte plaatsen voor naaktrecreatie en had later op de avond gezien dat ze ook druk bezocht werden. Verder schreef hij: "In de toekomst neem ik deze les zeker mee en zou ook mijn collega’s zo nodig informeren over wat ik heb geleerd."
Dus dat is mooi meegenomen. Hij heeft liever niet dat zijn naam op internet wordt geplaatst.
Jan Stemerdink | 23-06-2016
Meer recensies van Jan Stemerdink (2)
Woensdag 22 juni 2016 om 16:15 uur stapte een handhaver van de provincie uit zijn jeep en deelde mee: “Heren, naakrecreatie is hier niet toegestaan.”
Op dat moment – toenemende bewolking – waren we nog met slechts twee mensen op dat veldje. Ik heb de man geprobeerd uit te leggen dat hij het mis heeft en dat naaktrecreatie op dit (en het daarnaast gelegen) veldje **wettelijk** is toegestaan. De handhaver had begrepen dat naaktrecreatie alleen op het betaalde naaktstrand toegstaan was. Hij kondigde aan dit na te vragen en als hij het mis zou hebben, zijn excuses aan te bieden.
Aan de grote plas van de Maarsseveense Plassen zijn meerdere naaktlocaties. Er is een afgesloten gebied van de Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen waar je entree moet betalen. Dit bestaat vanaf de tweede helft van de jaren 90. Aan de noordoostkant van de grote plas zijn twee beschutte veldjes, waar ‘wilde’ naaktrecreatie is. Deze locaties zijn veel ouder dan het betaalde gedeelte. Al vanaf de jaren 70 is het hier naaktstrand. Op één van die twee veldjes kwam de handhaver langs. Voor zover ik weet is zoiets in de afgelopen veertig jaar nog nooit gebeurd.
---
Hoe zit het wettelijk?
Vanaf 1986 hebben geschikte naaktstranden een wettelijke bescherming. Gemeenten of (nieuwe) eigenaren kunnen op zo’n geschikte plek naaktrecreatie niet verbieden. Het is immers openbaar terrein, ongeacht wie de eigenaar is, en daar gaat de wet boven de regels die eigenaar of gemeente opstellen. Het is dus niet vereist dat er een bord staat met de vermelding ‘naaktstrand’. (Het woord ‘gedoogd’ op sommige websites is misleidend. Het is toegestaan en dat is wat anders dan gedoogd.)
Het komt voor dat gemeenten, politieagenten of handhavers hier niet van op de hoogte zijn. Als je te maken krijgt met een wetshandhaver, probeer deze dan uit te leggen dat naakrecreatie wel wettelijk is toegestaan op die plek. Mocht hij volharden en je beboeten, betaal dan de bekeuring niet maar ga daartegen in beroep. Ga niet in op een eventueel schikkingsvoorstel. Raadpleeg de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) voor juridisch advies. Meermalen heeft de NFN juridische bijstand verleend (kosteloos!) aan mensen die ten onrechte boetes kregen. Voor nadere informatie: zie https://www.nfn.nl/naaktrecreatie/#naaktrecreatie-en-de-wet
---
https://janstemerdink.files.wordpress.com/2016/06/2016-06-22-17-21-59.jpg
Vroeger stond er nog een bord. Twintig jaar geleden was dat al bijna onleesbaar geworden.
Jan Stemerdink | 22-06-2016
Meer recensies van Jan Stemerdink (2)
Gisteren op het strandje geweest. Voor mij pas de tweede keer dus ik heb nog geen ervaring met andere stranden behalve het betaalde gedeelte waar ik gisteren ook even heb gelegen.

Er lag van alles wat, dat vind ikzelf wel prettig. Het was er erg vriendeljjk. Ik kreeg ook de indruk dat er veel vaste mensen komen aangezien de meeste elkaar gedag zeiden en riepen "Hé Piet/Annie, hoe is het met jou".

Ook een vaste bezoeker die even een babbeltje met mij maakte, waardoor je je dan toch welkom voelt.

Ik kom zeker terug.
Sebastiaan | 13-05-2016
@Verkerk: probeer eens met deze groepje in contact te komen:

http://www.meetup.com/UtrechtYN/

Groepje jongeren uit Utrecht, laagdrempelig en ze gaan soms ergens samen heen. Met die kan je dan praten over naturisme. Daar kan je dan met leeftijdsgenoten over naturisme praten, lijkt mij.
Peter | 10-08-2015
Voor anderhalve week terug geweest. Heerlijk strandje. Na best wel ff zoeken en toch gevonden kwam ik als man alleen bij het 2e strandje. Werd gelijk goed ontvangen door aanwezigen. Ik ging eerst wat aan de kant bij de bomen maar men vroeg na een tijdje er gezellig bij te komen. Ik kende er niemand maar voelde me er meer dan welkom. Even later kwamen er 2 mannen gekleed langs de bomen zitten en die werden er resoluut op gewezen; of kleren uit of wegwezen. Geen gluurders gewenst. De heren kozen er voor om maar snel weg te gaan. Proficiat voor de aanwezigen. Naturisme moet je beschermen.
Marco | 09-08-2015
Meer recensies van Marco (2)
Ben zeer benieuwd naar deze rustige strandjes. Zwem graag in diep helder water.
Fred Vermeer | 24-07-2015
Meer recensies van Fred Vermeer (6)
Er zijn geen toiletten hier. Waar gaan jullie heen voor de sanitaire behoeften?
Hans | 03-06-2015
Meer recensies van Hans (3)
Relaxte plek, mooi beschut aan het meer. Klein snackbarretje. Bezoekers zijn over het algemeen wat ouder, een flinke groep vaste bezoekers die elkaar duidelijk kennen. Maar het is niet moeilijk om met rust gelaten te worden.
Adri | 24-05-2015

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Maarsseveense Plassen (gratis strand)" ?
Hoe waardeer je Maarsseveense Plassen (gratis strand) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.041