Naturismegids

Maarsseveense Plassen (gratis strand)

9.3

Gemiddeld cijfer van 21 beoordelingen.
Maarsseveense Plassen (gratis strand)

Adresgegevens

Maarsseveense Plassen (gratis strand)
Maarsseveen / Utrecht
Lat: 52.139786
Long: 5.095435

Informatie

Afstanden

  • Brussel 176 Km / 02:06
  • Utrecht 9 Km / 00:22

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets

Meningen en ervaringen van bezoekers met Maarsseveense Plassen (gratis strand).

Heerlijk strandje. Soms wat te veel gericht op sekstourisme in de bosjes, maar daar moet je dan maar even niet op letten. Water is van prima kwaliteit en het strandje is beschut
JP | 09-06-2017
Heerlijk rustig, schoon en mooi! Als twintiger misschien wat meer bekijks, maar dat neem ik voor lief. Ik kom zeker terug!
Luuk Samuels | 18-08-2016
N.a.v. mijn vorige bericht.
Een dag later kreeg ik een e-mail van de handhaver waarin hij begon met zijn oprechte excuses. Ik vond het attent dat hij de moeite heeft genomen mijn e-mailadres te achterhalen. Hij schreef dat hij artikel 430a nagelezen had met de bijhorende jurisprudentie en hij gaf mij helemaal gelijk. Hij vond het mooie en geschikte plaatsen voor naaktrecreatie en had later op de avond gezien dat ze ook druk bezocht werden. Verder schreef hij: "In de toekomst neem ik deze les zeker mee en zou ook mijn collega’s zo nodig informeren over wat ik heb geleerd."
Dus dat is mooi meegenomen. Hij heeft liever niet dat zijn naam op internet wordt geplaatst.
Jan Stemerdink | 23-06-2016
Meer recensies van Jan Stemerdink (2)
Woensdag 22 juni 2016 om 16:15 uur stapte een handhaver van de provincie uit zijn jeep en deelde mee: “Heren, naakrecreatie is hier niet toegestaan.”
Op dat moment – toenemende bewolking – waren we nog met slechts twee mensen op dat veldje. Ik heb de man geprobeerd uit te leggen dat hij het mis heeft en dat naaktrecreatie op dit (en het daarnaast gelegen) veldje **wettelijk** is toegestaan. De handhaver had begrepen dat naaktrecreatie alleen op het betaalde naaktstrand toegstaan was. Hij kondigde aan dit na te vragen en als hij het mis zou hebben, zijn excuses aan te bieden.
Aan de grote plas van de Maarsseveense Plassen zijn meerdere naaktlocaties. Er is een afgesloten gebied van de Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen waar je entree moet betalen. Dit bestaat vanaf de tweede helft van de jaren 90. Aan de noordoostkant van de grote plas zijn twee beschutte veldjes, waar ‘wilde’ naaktrecreatie is. Deze locaties zijn veel ouder dan het betaalde gedeelte. Al vanaf de jaren 70 is het hier naaktstrand. Op één van die twee veldjes kwam de handhaver langs. Voor zover ik weet is zoiets in de afgelopen veertig jaar nog nooit gebeurd.
---
Hoe zit het wettelijk?
Vanaf 1986 hebben geschikte naaktstranden een wettelijke bescherming. Gemeenten of (nieuwe) eigenaren kunnen op zo’n geschikte plek naaktrecreatie niet verbieden. Het is immers openbaar terrein, ongeacht wie de eigenaar is, en daar gaat de wet boven de regels die eigenaar of gemeente opstellen. Het is dus niet vereist dat er een bord staat met de vermelding ‘naaktstrand’. (Het woord ‘gedoogd’ op sommige websites is misleidend. Het is toegestaan en dat is wat anders dan gedoogd.)
Het komt voor dat gemeenten, politieagenten of handhavers hier niet van op de hoogte zijn. Als je te maken krijgt met een wetshandhaver, probeer deze dan uit te leggen dat naakrecreatie wel wettelijk is toegestaan op die plek. Mocht hij volharden en je beboeten, betaal dan de bekeuring niet maar ga daartegen in beroep. Ga niet in op een eventueel schikkingsvoorstel. Raadpleeg de NFN (Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) voor juridisch advies. Meermalen heeft de NFN juridische bijstand verleend (kosteloos!) aan mensen die ten onrechte boetes kregen. Voor nadere informatie: zie https://www.nfn.nl/naaktrecreatie/#naaktrecreatie-en-de-wet
---
https://janstemerdink.files.wordpress.com/2016/06/2016-06-22-17-21-59.jpg
Vroeger stond er nog een bord. Twintig jaar geleden was dat al bijna onleesbaar geworden.
Jan Stemerdink | 22-06-2016
Meer recensies van Jan Stemerdink (2)
Gisteren op het strandje geweest. Voor mij pas de tweede keer dus ik heb nog geen ervaring met andere stranden behalve het betaalde gedeelte waar ik gisteren ook even heb gelegen.

Er lag van alles wat, dat vind ikzelf wel prettig. Het was er erg vriendeljjk. Ik kreeg ook de indruk dat er veel vaste mensen komen aangezien de meeste elkaar gedag zeiden en riepen "Hé Piet/Annie, hoe is het met jou".

Ook een vaste bezoeker die even een babbeltje met mij maakte, waardoor je je dan toch welkom voelt.

Ik kom zeker terug.
Sebastiaan | 13-05-2016
@Verkerk: probeer eens met deze groepje in contact te komen:

http://www.meetup.com/UtrechtYN/

Groepje jongeren uit Utrecht, laagdrempelig en ze gaan soms ergens samen heen. Met die kan je dan praten over naturisme. Daar kan je dan met leeftijdsgenoten over naturisme praten, lijkt mij.
Peter | 10-08-2015
Voor anderhalve week terug geweest. Heerlijk strandje. Na best wel ff zoeken en toch gevonden kwam ik als man alleen bij het 2e strandje. Werd gelijk goed ontvangen door aanwezigen. Ik ging eerst wat aan de kant bij de bomen maar men vroeg na een tijdje er gezellig bij te komen. Ik kende er niemand maar voelde me er meer dan welkom. Even later kwamen er 2 mannen gekleed langs de bomen zitten en die werden er resoluut op gewezen; of kleren uit of wegwezen. Geen gluurders gewenst. De heren kozen er voor om maar snel weg te gaan. Proficiat voor de aanwezigen. Naturisme moet je beschermen.
Marco | 09-08-2015
Meer recensies van Marco (2)
Ben zeer benieuwd naar deze rustige strandjes. Zwem graag in diep helder water.
Fred Vermeer | 24-07-2015
Meer recensies van Fred Vermeer (6)
Er zijn geen toiletten hier. Waar gaan jullie heen voor de sanitaire behoeften?
Hans | 03-06-2015
Meer recensies van Hans (3)
Relaxte plek, mooi beschut aan het meer. Klein snackbarretje. Bezoekers zijn over het algemeen wat ouder, een flinke groep vaste bezoekers die elkaar duidelijk kennen. Maar het is niet moeilijk om met rust gelaten te worden.
Adri | 24-05-2015
Ook voor naturisten met een gebrek een heerlijke plek om de hectiek van de randstad voor een paar uur te ontvluchten. Door even puur uit hemdje en onderbroek te schieten, natuurlijk wel ingelopen stevig lederen goed ingevet schoeisel aan te houden kan men hier heerlijk langs de waterkant vertoeven Natuurlijk altijd een open mind voor een goed gesprek met de vele jongeren welke historisch hun weg naar deze locatie van hoog statuur hebben gevonden.
Gerard Boerma. | 04-07-2014
Ik kom al 2 jaar en heb ik als een geweldige plek ervaren, om jezelf een deel van de natuur te voelen.
Een paradijsje met een goede sfeer en meest van de mensen zijn open en vriendelijk.
Kazem | 28-06-2014
Meer recensies van Kazem (2)
Ook voor naturisten met beperkingen een heerlijke plek on de hectiek van de randstad voor een paar uur te ontvluchten.
Door even puur naturel langs de oevers van de Maarseveense plassen te wandelen met possibillity op een leuk gesprek en gevoel als reborn again.
Gerard boerma | 28-03-2014
Wel leuk, maar soms vervelend met veel loslopende honden, heel lawaaierge mensen en aanwezige types. Maar als je op de juiste momenten er bent is het heerlijk.
Sandra | 25-07-2013
Meer recensies van Sandra (48)
Kleine, gezellige locatie. Erg toegankelijk voor de beginnende of gelegenheidsnaturist. Heerlijk rustig in de avonden, geen last van vervelende mensen. Ook veel jongeren, in naturistenwereld niet geheel vanzelfsprekend.
Rogier | 18-06-2013
Meer recensies van Rogier (2)
Ik kom Nu Net een aantal maanden hier en moet zeggen heerlijk iedereen is vriendelijk en praat Met elkaar .
Ook vind Ik het naakt gedeelte schooner dan de andere stukken daar ligt vaak bezaaid Met troep en leege blinken.
Nee geef mijn Maar het naakt gedeelte voel me er thuis tot dat het Donker is
GEWOON HET GEVOEL VAN VRIJHEID HEERLIJK
marko | 16-08-2012
Ik kom hier al jaren. Prima plekje. Kan met mooi weer wel druk worden want de veldjes zijn nogal klein.
Hans | 20-05-2012
Het grasveld(je) met directe toegang tot het meer heeft een prettige uitstraling. Overigens ook een besloten uitstraling. Mijn zorg was onterecht, je wordt geaccepteerd, ook als je nieuw en alleen bent (ik dus als man, je begrijpt mijn zenuwachtigheid). Volledige geklede stille 'lastposten' die mogelijk andere intenties hebben blijven niet lang, ze worden, terecht, weggekeken. De combinatie van beslotenheid en vriendelijkheid lijkt precies goed. Túúrlijk, een echt strandje was mooier, maar beveel dit zeker aan (voor naturisten).
Eveneens is het er prima zwemmen!
Vincent | 22-08-2011
ik ben daar in 1978 geweest en het was toen al erg in trek ,ook heb ik aan de zwembad kant als ehbo er vrijwillige dienst gedaan .
bart | 18-05-2011
Al heel veel jaar kom ik hier, de mensen zijn vriendelijk en je voelt je er echt op je gemak. Prima zon- en zwemgelegenheid. Tijdens de zomer bij mooi weer wel behoorlijk druk, maar het blijft leuk. Makkelijk om contacten te maken voor een leuke babbel.
John Mostert | 17-05-2011
Dit is de beste plek van Nederland. Ik kom hier vanaf 1993, deze plek steekt met kop en schouders boven alle andere plekken uit.(*)
Omdat
- het water schoon is. In Nederland is water natuurlijk altijd zanderig en daardoor ondoorzichtig. Toch kun je hier redelijk door het water heen kijken en wat belangrijker is: het water ruikt fris.
- het water vrij snel diep wordt, zodat je er goed kunt zwemmen zonder dat je eerst een grote afstand moet waden.
- je niet tegengehouden wordt door een drijflijn na een meter of twintig, waar je geacht wordt achter te blijven.
- de plas groot is. De afstand tot de overkant is 400 m, een heerlijke afstand om eens over te zwemmen: goed te doen, maar ook niet te kort.
- de plek begroeid is met mooi gras.
- er zowel zon als schaduw is.
- de plek aan de noordoostkant van de plas ligt, waardoor de zon altijd boven het water staat en je ook in de late middag nog altijd zon hebt.
- de loopafstand vanaf de parkeermogelijkheden redelijk kort is, ± 700 m. (Parkeren aan de Westbroekse Binnenweg, niet op de officiële parkeerplaatsen, die zijn 2 km verder.)
- er geen seksrecreanten komen.


(*) Vergeleken bij de plaatsen waar ik geweest ben natuurlijk:
Naturistenvereniging Maarsseveense Plassen
Zilverstrand (Almere)
Laakse Strand (Nijkerk)
Larser Bos (Lelystad)
Naaktstrand Zandvoort
Wylermeer (jaren '80 en '90, Ubbergen)
Bisonbaai (jaren '80 en '90, Nijmegen)
Reinhard | 09-04-2011
Ik voel me altijd alsof dit strandje meer thuis is dan mijn huis. Als kind heb ik hele zomers doorgebracht hier, de mensen zijn altijd aardig en het water is zalig. Zonder twijfel één van de fijnste plekken op aarde :). Je ligt lekker beschut tussen de bomen waardoor het er ook nog eens veel warmer aanvoelt dan het is.
Sirius | 06-08-2009
"Er liggen twee onbetaalde naaktveldjes aan de lange noordoostkant van de grote Maarsseveense plas. Dat is ongeveer boven de plas op de kaart.

Ze liggen beide aan de zuidoostkant van het Eikenpad. (Dat is ongeveer rechts op de kaart.) Ze zijn niet heel makkelijk te vinden, want de naaktveldjes staan niet aangegeven met een bord."
WR | 28-07-2009
Er zijn twee onbetaalde naaktveldjes aan de lange noordwestkant van de grote Maarsseveense plas. Ze liggen beide aan de zuidwestelijke kant van het Eikenpad. Het is gezien vanaf de stad, het tweede en derde veldje op het Eikenpad.

Deze reactie gaat over het rechter naaktveldje, gezien vanaf het Eikenpad. Dat is een veldje van ongeveer 20 bij 25 meter. Ik praat hier over de sfeer daar op zonnige dagen in de zomer.

Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft je niet te registreren of zo. Alles gaat heel informeel. Er is ook geen vereniging of organisatie.

Het grasveldje wordt altijd goed gemaaid en is schoon en er is een prullenbak. Het ligt rondom uit de wind, door struiken en riet. Je kunt wel uitkijken op de plas en je kunt zo het water in lopen.

De sfeer is daar heel vriendelijk, gemoedelijk en respectvol. Er komen zowel vrouwen als mannen, van alle leeftijden en achtergronden. De meesten zijn wel boven de twintig. Zowel mannen als vrouwen komen daar, alleen of met elkaar. Stellen en singles. Er zijn daar eigenlijk nooit vervelende jongeren.

Wil je contact, dan kun je een praatje beginnen met iemand die daarvoor open staat, bijvoorbeeld bij de waterkant. En wil je liever geen contact, dan vind iedereen dat ook best. Mensen die geen contact willen met anderen, zitten op dat veldje meestal verder van het water af, dus meer aan de kant van het Eikenpad.

De mensen houden op dit veldje rekening met elkaar. De sfeer is ook heel tolerant voor mensen die iets anders zijn dan gemiddeld. Dus ook aan te raden voor gehandicapten of mensen die bang zijn dat ze te dik of te oud of te wit of zo zijn voor een naaktstrand.

Je kunt daar dus ook met een rolstoel komen. Hoewel iemand je dan misschien wel even moet helpen om over het glooiende paadje te rijden tussen het Eikenpad en het naaktveldje.

Je hoeft daar geen mooi lichaam te hebben. Iedereen wordt geaccepteerd van alle leeftijden. En heb je wel een mooi lijf, dan ben je daar natuurlijk ook welkom. Er komen ook regelmatig heel mooie mannen en vrouwen.

De sfeer is niet versierderig of seksueel gericht, maar ontspannen. Er ontstaan natuurlijk wel ontmoetingen en vriendschappen en relaties.

Er is een vast clubje bezoekers dat elkaar kent en daarnaast zijn er altijd ook mensen die alleen af en toe komen.

De sfeer is prettig, vriendschappeljk en veilig, ook voor vrouwen.
wr | 28-07-2009
Vandaag daar geweest maar kon het gratis naakt-gedeelte niet vinden. Daarna naar het gedeelte waarvoor je moet betalen en de sfeer was prima! Je had nogal wat oudere echtparen en ook wat gezinnen met kinderen. De enigen die niet naturistisch waren, waren enkele jongens van een jaar of vijftien maar die doken gebroederlijk samen met enkele naakte leeftijdgenoten het water in, niemand die er aanstoot aan nam! Ook waren er vrij veel alleenstaande mannen én vrouwen (vooral de laatste viel me echt een beetje op) Verder krijg je kennelijk makkelijk contact, een man die ook alleen was gekomen begon meteen een praatje te maken en later bij de kiosk nog even staan te babbelen met een paar mensen die daar op een kop koffie stonden te wachten. Kortom, ik had totaal niet gevoel dat ik als iets oudere alleenstaande man met enige achterdocht werd bekeken.
Matteo | 02-07-2009

Geef hier jouw beoordeling

Wat is jouw ervaring met "Maarsseveense Plassen (gratis strand)" ?
Hoe waardeer je Maarsseveense Plassen (gratis strand) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.026