Naturismegids

Ontdek het gevoel van vrijheid

Geniet van een natuurlijke en ontspannende manier van leven.

Wat is Naturisme?

Naturisme: een manier van leven

Naturisten geloven in het respecteren van hun lichaam en dat van anderen. Zonder kleding voel je je na een tijdje gemakkelijker en meer natuurlijk. Naturisme elimineert sociale status, geslacht en culturele barrières. Met respect voor de natuur.

Bevorderen van Zelfacceptatie en Lichaamspositiviteit

Naturisme helpt bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Door het lichaam te accepteren zoals het is. Mensen die bloot zijn, stellen zich kwetsbaar op en creëren daardoor een sfeer van openheid en vertrouwen.

Gezonde voordelen

Naturisme heeft ook een positief effect op de bloeddruk en het immuunsysteem. Het lichaam wordt gestimuleerd door de blootstelling aan de zon en zuurstof. Je voelt de zon op je huid en de wind door je haar. Je bent je bewust van je eigen lichaam en je omgeving.

Waar kan je het Naturisme beleven

Naturistisch kamperen

Ontspan in de natuur. Veel naturisten campings liggen landelijk in natuurgebieden. Ver weg van alle drukte. Ook de terreinen zelf zijn vaak ruim opgezet. Ideaal om er helemaal uit te zijn.

Naturisme op het strand

Een mooie laagdrempelige manier om het te ervaren. Vaak veel minder druk en met een ontspannen sfeer.

Naturistisch wandelen

Bij verschillende campings is het mogelijk om in de directe omgeving te wandelen in de vrije natuur, zonder de beperkingen van kleding.

Waar te beginnen

Bezoek een naturistencamping

Ga eens proefkamperen op een naturistencamping. Op het overzicht van de locaties kan je selecteren welke camping je kan bezoeken zonder lid te zijn van de NFN.

Boek een appartement

Geen zin in kamperen? Er zijn ook andere mogelijkheden om bloot vakantie te vieren. Denk aan een huisje appartement of cruise.

Bezoek een open dag van een vereniging

Elk voorjaar is er een open dag bij veel naturistenverenigingen waar je zo naar toe kan gaan.
De open dag voor verenigingen is in 2024 op 9 juni.

Misvattingen en mythes

Naturisme is obsceen

Naturisme viert de natuurlijke menselijke vorm en is op geen enkele obsceen. Het is slechts een uitdrukking van lichaamsacceptatie en vrijheid.

Naturisme is een sekte

Naturisme is een persoonlijke levensstijl. Er is geen formele organisatie of doctrine aan verbonden.

Naturisme is sex

Sexuele handelingen worden op naturistentereinen en stranden niet getolereerd. Het zijn plekken waar je zonder lastig gevallen te worden alleen naartoe kunt gaan. Een omgeving waar je je veilig kunt voelen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.026