Naturismegids

De Posthoek (vereniging Zon en Leven)

10

Gemiddeld cijfer van de laatste 2 reviews.

Adresgegevens

De Posthoek (vereniging Zon en Leven)
Posthoorn 7a
4715 PJ Rucphen
06 254 579 25
Lat: 51.525153 / Long: 4.524243
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Geopend: 15 maart tot en met 31oktober voor leden. Aan het begin en het eind van het seizoen kan het zijn dat er geen terreinleiding is. Altijd vooraf even contact opnemen. NFN,ers zijn welkom van 1 mei tot en met 30 september.

Reviews van bezoekers over De Posthoek (vereniging Zon en Leven)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met De Posthoek (vereniging Zon en Leven). Laat het ons weten!
Mooiste terrein van Nederland is dit zover ik weet!

Wij komen hier geregeld, het is een gedoe over de zandweg, vooral met de fiets, maar het is het waard. Doordat er geen vaste plaatsen zijn is er minder kliekvorming heb ik het idee.

Het sanitair is slim gemaakt en fris. De omgeving is mooi: je kunt alle kanten op, naar Zeeland, in Brabant of naar Belgiƫ.
Anne | 18-09-2019
Meer recensies van Anne (57)
Mooi terrein op de Ruphense heide. Heerlijk schoon, fris nieuwe sanitair en gebouw, met gezellige ruimte. We komen hier zeker terug!
Susan | 27-05-2017
Meer recensies van Susan (57)
Warme ontvangst en rondleiding over het prachtige terrein. De ene plek nog mooier dan de andere en wat een rust. Mooie fietsomgeving.
Prachtig nieuw sanitairgebouw/clubhuis, vooral de warme douche buiten was heerlijk.
Leuk om thee te drinken met de andere gasten, we voelden ons echt welkom.
We komen zeker terug bij de Posthoek.

September 2016
Tineke Canrinus | 19-09-2016
Een heerlijk rustig terrein met ruime, wat afgeschermde kampeerplaatsen. Een mooi nieuw verenigingsgebouw met een ruime sauna. We zijn hartelijk ontvangen door de mensen die als gastduo dienst hadden in die week. Je kunt aansluiting bij de leden en de andere kampeerders krijgen bij de nieuwe jeux-des-boulesbaan maar ook voldoende privacy hebben op je eigen kampeerplek. Echt een aanrader en wij komen zeker terug.
Marius en Marijke Pikard | 15-09-2016
Wij waren de laatste dagen van augustus 2016 fiets-kampeergasten in de posthoek. We werden buitengewoon hartelijk ontvangen door gastheer Rene en we kregen een Vip plaats op de hei met heel veel middag en avondzon. We feliciteren de vereniging de Posthoek van harte met de opening van hun nieuwe gebouw. Het eco dak waar wij op uitkeken biedt een kleurrijk schouwspel. Het huis is compleet en modern ingericht en je voelt je daar ook als gast erg welkom. We komen graag terug. Ruud en Maaike souverijn, enschede.
ruud souverijn | 04-09-2016
Meer recensies van ruud souverijn (2)
Ik werd erg vriendelijk ontvangen door de gastheer. Kreeg met m'n tentje het mooiste plekje aangeboden tegen de hei aan, die in bloei stond! Wat wil je nog meer! En viel ook nog eens met mijn neus in de boter omdat er wat lekkers bij de eigen meegebrachte drankjes geserveerd werd.
De rust op deze camping is geweldig. de konijntjes zitten bij je tent gras te eten. muizen zijn wel op zoek naar eten, dus daar moet je wel aan denken.
Het nieuwe sanitair en de gemeenschappelijke ruimte zien er geweldig uit. Alles ziet er erg netjes en goed onderhouden uit. een aanrader om naar toe te gaan. Ik kom beslist weer terug op m'n fiets.
Hartelijke groeten,
Karine | 29-08-2016
We zijn hier zeer gastvrij ontvangen, voelen ons erg blij met de hei de heerlijke sauna ,we hopen hier vaak te komen het is dan een feestje om naar uit te kijken!!!
Liefs Ans en Kees.
Kees van Veldhuizen | 25-08-2016
Het is hier heerlijk vertoeven , prachtige plekken in de bossen.
Rust en ruimte, wat wil een mens nog meer!
Konijntjes huppelen rond, en de muizen moet je in de gaten houden!
Het nieuwe clubgebouw is schitterend, ieder die er veel tijd ingestoken heeft om dit te realiseren , Petje af.

Truus
Truus Beemsterboer | 25-08-2016
Beste mensen van de Posthoek,

Jullie hebben een schitterend terrein midden in de natuur, en een nog mooier gebouw waar je kan zitten, binnen en buiten, en prachtige sanitaire voorzieningen. Hier mogen jullie trots op zijn.
En een goede Wifi ontvangst, tegenwoordig toch niet helemaal onbelangrijk
Wij komen zeker nog een keer terug.

Wim en Ada
Wim en Ada | 24-08-2016
Prachtig terrein met super mooi nieuw clubgebouw met mooie sauna. Vriendelijke mensen op het terrein.
Helaas geen zwembad en weinig mogelijkheden voor kinderen. Tip: zorg voor een fles limonade zodat de eventueel aanwezige kinderen ook iets kunnen drinken op een koffie ochtend of theemiddag.
Heerlijk genoten!
Anja en Jan | 20-08-2016
Wat een warm bad. Gezellige ontvangst met iets te drinken. Gemoedelijke sfeer. Er werd gevraagd of ik een rondleiding wilde. Met passie werd het nieuwe gebouw getoond. Ook kreeg ik direct na inschrijving per mail een welkomstbrief. Kort en krachtig, met aan het einde noodadressen, zoals van dokter en ziekenhuis.

Als je geluk hebt kun je langs de prachtige heide staan, maar ook elders zijn de plekken mooi. Je kijkt nergens op elkaars bord. Ruime tot zeer ruime plaatsen met veel zon. Schaduw als je dat wilt.

Ik trof het, want de houtgestookte sauna en de houtgestookte hottub waren verschillende keren aan.

Ook had ik het geluk mee te kunnen doen aan een gezamenlijke maaltijd. Sliptong, salade en frites !
Leuk om ook tijdens die maaltijd de verbondenheid te voelen.

Wij komen zeker terug op dit prachtig onderhouden terrein.

Alie en Kees
Alie en Kees | 15-08-2016
Vriendelijke mensen, goede hygiƫne en een prachtige locatie. Komen zeker terug.
Gerrit | 14-08-2016
Prachtig terrein met een nieuw ultra modern onderkomen met sauna, hot tube, open haard en alles wat je verder nodig hebt, in een mooie omgeving met vriendelijke gasten en gastheer/vrouw. Wij hebben een week lang genoten en komen hier zeker nog een keer terug!!!!
T en J | 11-08-2016
Slechte ontvangst. Geen uitleg over sanitair. Tijdens de aangeboden koffie werden we min of meer aangekeken over het feit dat er eigenlijk geen plaats was en vooraf bellen had geen zin. Dat is ons tijdens ons telefoongesprek niet verteld. Zeer vreemd allemaal. We hebben met andere terreinen betere ervaring.
Slotboom | 09-08-2016
Topaccomodatie met een hele goede sfeer en prachtigr faciliteiten.
Mijn complimenten
Koos van Rijkom | 09-08-2016
Met het in gebruik nemen van het nieuwe gebouw is een wereld van verschil opgetreden. Uitstekende douches met ruime watervoorziening, zowel binnen als buiten. De heide begint weer te bloeien wat een mooi uitzicht is vanaf het Postillion. Toiletten helemaal top. Ruime kampeerplaatsen met zon en schaduw. De hele sfeer ademt rust uit. Gastduo's zijn behulpzaam en organiseren leuke ding zoals boules wedstrijdjes, gezamenlijk eten etc. Liefhebbers van de sauna kunnen heel vaak gebruik maken van de sauna. Kortom, de Posthoek is een aanrader.
Jacqueline en Ton. | 08-08-2016
Mooi terrein met een mooi nieuw gebouw, een fijne hout gestookte sauna, hot tube en koud dompelbad met bronwater. Mooi ruime campeer plaatsen.
En natuurlijk de Brabantse gezelligheid.
Een aanrader voor wie van rust, ruimte en gezelligheid houd. Een grote pluim voor alle vrijwilligers!
Mieke en Hans
Mieke en Hans Bouckaert | 06-08-2016
Heel fijn terrein heerlijk rustig.
Ton en Annie | 06-08-2016
Ondanks het weer heerlijke fietsweek gehad met iedere dag een (3) gangen maaltijd.
Bedankt vrijwilligers,

Trudi & Ben
juli 2012
Trudi Bauer & Ben de Boer | 15-07-2012
Meer recensies van Trudi Bauer & Ben de Boer (2)
De Posthoek is echt een terrein voor rustzoekers. Wanneer men voor de poort staat heb je geen idee hoe mooi te terrein is dat niet allen bos bevat maar ook een open heidegedeelte.
Het is 7 ha groot is. Er is geen kantine en geen zwembad. Wat is er wel. Een prachtige natuur. In het voorjaar bloeien de rododendrons. In augustus de heide. Door de beschutte ligging is het een windarm terrein waardoor het er al snel aangenaam vertoeven is. Er is een Finse sauna. De kachel wordt met hout gestookt. De uitloopmogelijkheid na de sauna is uniek te noemen. Iedere zondag is er sauna, maar ook op andere dagen als er voldoende belangstelling is. Er kan zowel binnen als buiten met warm water gedoucht worden. De sanitaire voorzieningen zijn prima. Voor pubers is er weinig te beleven maar voor gezinnen met kleine kinderen en ouderen is het een ideaal terrein.
Zo nu en dan worden activiteiten georganiseerd zoals barbecues, fiets- en wandeltochten, yoga, klankenconcert etc. Er is een jeu de boule baan en een speeltuintje.
De meeste kampeerplaatsen zijn ruim en geschikt voor trekcaravans, campers en tenten. Alle plaatsen hebben elekticiteitsaansluiting. Er zijn geen vaste kampeerplaatsen. Een groot gemak is dat men vooraf geen kampeerplaats hoeft te reserveren en niet een deel vooruit hoeft te betalen. Men betaalt gewoon voor het aantal nachten dat men met het kampeermiddel en het aantal personen verblijft. Wanneer men van plan is te komen is het verstandig om dan daags te voren bij de kampeermentor informeren of er voldoende plaats. Voor de telefoonnummers zie de website www.zon-en-leven.nl. Er zijn 3 speciale plaatsen. Een plaats voor eigenaars van campers die regelmatig met de camper het terrein af willen. Er is een invalideplaats dicht bij aangepaste sanitaire voorzieningen. En er is 1 plaats waar men met 1 hond kan kamperen.
De omgeving leent zich uitstekend voor uitgebreide fiets en wandeltochten en uitstapjes.
Zoals op alle terreinen van Zon en Leven is roken en het gebruik van drugs verboden. Het gebruik van alcoholhoudende dranken met mate is toegestaan. In het hele bosgebied van de gemeente Rucphen geldt i.v.m. brandgevaar ook een verordening met een rookverbod.
Eigen leden hebben het hele jaar toegang. Toegang tot het terrein is alleen mogelijk met gebruik van een slotcode.
Jan-Willem | 12-08-2011
Kleinschalig en heel natuurlijk, goed onderhouden en rustig terrein. Elke plek biedt veel privacy. Sfeer zeer gemoedelijk en vriendelijk. Omgeving prima om te fietsen en te lopen.Pluim voor alle vrijwilligers!!
Marlies | 05-08-2011
Wat heb ik hier genoten van de rust en ruimte.
Vriendelijke mensen,prachtige camping, gezellig koffie drinken, heerlijk warme douche, enz.
Bap | 28-07-2011
Meer recensies van Bap (2)
W. in 't Veld | 26-09-2009
wat een pracht plek, een zijn met de natuur, gelukkig geen zwembad en alleen maar puur natuur.
Pablo | 08-08-2009
Meer recensies van Pablo (2)
prachtig natuurgebied,helaas geen zwemgelegenheid
corne | 24-02-2009

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "De Posthoek (vereniging Zon en Leven)" ?
Hoe waardeer je De Posthoek (vereniging Zon en Leven) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.019