Naturismegids

Héliomonde

6.3

Gemiddeld cijfer van 38 beoordelingen.

Adresgegevens

Héliomonde
Route de la Petite Beauce
91530 Saint Chéron
+33 (0) 1 64 56 61 37
Website
Lat: 48.544114
Long: 2.138386
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Informatie

Héliomonde is een naturistencampingsdorp in de buurt van Parijs en biedt een ontspannen vakantie in het hart van een enorm bos op slechts 45 km van Parijs.

Afstanden

 • Brussel 360 Km / 04:35
 • Utrecht 524 Km / 06:10

Open

 • 15 Maart t/m 31 December

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 47
 • Aantal plaatsen: 50
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Sauna
 • Zwembad
 • Tennisbaan

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Snackbar
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden

Diversen

 • Engels gesproken
 • Huisdieren welkom

Aanbiedingen Frankrijk

Reviews van bezoekers over Héliomonde

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Héliomonde. Laat het ons weten!
Tja… na 3 jaar weer eens terug , als 1e overnachtingsadres met optie voor meer. Laatste week mei 2022
Ondanks bellen (ja hoor restaurant is open tot 22 uur), was de portier om 20;00 al weg, na 3 telefoontjes toch nog naar binnen. Ik was om 20.15 bij het restaurant. Ondanks dat er nog eters waren, was er niets meer te krijgen of af te halen, alleen een ijsje . Erg Vieze toiletten . Geen brood te krijgen volgende ochtend. Bij afrekenen wilde men €55 hebben voor 1 nacht , ik nogmaals mijn Acsi kaart laten zien. Hij bleef erbij . Ik ben erg boos geworden en spreek gelukkig goed Frans, we zijn uitgekomen op 30€. Klopt ook niet maar oké ! Hoe vaak zou dat wel lukken ? Nooit meer voor ons !
Dorine | 10-06-2022
Meer recensies van Dorine (5)
Heliomonde is op zich een heel mooi domein met heel goed zwembad en heel goed met trein Parijs te bezoeken. Maar het sanitair laat te wensen over . Vuil en niet onderhouden. Zo jammer....ook de bezoekers zijn niet echt wat we wensen op een naturistische camping... Mooi voor doorreis maar niet als vakantiebestemming... Jammer van de slechtere uitbating.....
Lieve | 05-06-2022
Wat wij al en paar keer hebben gezien op Héliomonde is dat er ook mensen op de kampeerterreinen komen met andere filosofie over naturisten. Wij gingen regelmatig naar Héliomonde in Frankrijk, deze camping gebruikte wij als overnachtingscamping. Dit jaar zagen wij heren met broeken lopen en dames in transparante jurkjes. Een outfit dat naar mijn idee met 35 graden niet hoort op een bloot camping maar naar...mijn...gevoel... paste deze schaarste kleding perfect in een parenclub of iets in die trant. Omdat deze mensen ook nog eens overlast bezorgde met radio en zang hebben we een melding gedaan bij de receptie. In het reglement van de camping Héliomonde staat dat radio niet is toegestaan en na 22.00 uur stil moet zijn. De medewerker van de receptie hebben deze personen aangesproken maar de radio bleef aan, de gasten kwamen zelfs luisteren onder onze luifel of het hoorbaar was en de sfeer veranderde in pestgedrag van de desbetreffende campinggasten.
Het was de bedoeling om 2 nachten te blijven, daar hadden we al voor betaald maar zijn de volgende ochtend vroeg al weg gegaan. Waarom omdat de receptiepersoneel dus niet in staat is het probleem op te lossen, in de nacht weer overlast van radio, luid praten/gegiechel en andere dingen ondervonden. Er is in de nacht geen bewaking maar omdat we toch bang waren voor escalatie, gewoon omdat mensen met drank op soms rare dingen kunnen doen... had ik het telefoonnummer van de politie al paraat. Dit is een nare ervaring, vluchten voor medemens (kampeerders wil ik het niet noemen).
Toch gekozen om de situatie te ontwijken en niet het risico te lopen de volgende dag een conflict te krijgen of onszelf de hele dag te ergeren aan dit gedrag. We durfde de caravan al niet meer alleen te laten. Wij denken dat er een verschuiving plaats vindt door de corona tijdperk. Mensen kunnen niet zo makkelijk gewoon ergens naar toe, de paren/sexclubs zijn dicht dus is het een te kleine stap om naar een naturistencamping/stand te gaan.

Wij zijn trots op het naturistisch zijn, trots dat onze stranden wel schoon zijn, trots dat we kunnen recreëren zonder radio, trots dat wij respect hebben voor elkaar en de natuur, trots dat iedereen welkom is en ik voel mij er gewoon fijn bij. Graag wil ik trots blijven.
Voor ons geen Heliomonde meer.
LvdV | 12-08-2020
Veel negatieve recensies. Wij zijn deze week voor de 5e keer geweest en vinden het hier heerlijk. De meeste gebruiken de camping als doorreis camping. Maar wij hebben meerdere dagen gestaan en voor 2 jaar ook al een hele week. Altijd goed bevallen. We hebben betere sanitaire voorzieningen meegemaakt in Frankrijk maar zeker ook slechtere. Zwembad en sauna zijn heerlijk en op de camping kun je heerlijk naturistisch hiken met de hond. Omgeving met zeer leuke dorpjes waaronder het vakantieverblijf van de Franse president in Souzy-la-Briche.
Dagmar | 06-09-2019
Meer recensies van Dagmar (19)
Heliomonde is een mooie terrein maar een vieze en dure camping. Voor 1 nacht zonder stroom met 2 pers betaal je 31,00. De toiletten worden om 08.00 schoongemaakt (wat je schoongemaakt noemt) de toiletten zaten van boven tot onder nog onder de ontlasting (na de schoonmaak)
Dit is niet de eerste keer dat we dit meemaken dus voor ons geen Heliomonde meer!
Karin | 06-07-2019
Inmiddels voor de derde keer hier geweest en ik vind het nog steeds een fijne en ook betaalbare camping. Voor nog geen E 24 per nacht heb je toegang tot het superfijne, lekker verwarmd zwembad en goede sauna. Dan is er ook nog een bar en een nepstrandje, wat het vakantiegevoel verhoogt.

Het sanitair is niet super, maar als je in het voorseizoen zit, is het prima te doen. Fijn is ook dat je naar het station kunt lopen om vanuit daar Parijs te bezoeken. Het is echt een soort oase van rust.
Héliomonde
Anne | 22-06-2018
Meer recensies van Anne (8)
Uitstekende camping voor een tussenstop en voor bezoek aan Parijs. Groot terrein met veel ruimte waardoor er altijd plek is. Mooie bosrijke en landelijke omgeving maar op het terrein is er een grootstedelijke sfeer. Verwacht geen hollandse gezelligheid. Veel gratis sportvoorzieningen en gratis wifi. Brood (croissants, baguettes) kan besteld worden bij restaurant. In St. Cheron kleine supermarkt.
Piet | 12-08-2016
Meer recensies van Piet (6)
met trein van parijs naar saint chèron daar is het even wandelen als je een rugzak neemt is dat idiaal van station overweg
over naar links even aan houden den berg links omhoog te doen die stevige voeten heeft een tip als je aankomt en je wil nog centen hebben voor je aan de wandeling begint in plaats van naar links naar rechts rechts dan zal je een bankcontact vinden ook leuke cafetje toffe mensen ook afin
goed ben je boven op de naturisten camping dat vind je links dat je boven komt goed aan gemerkt je kan niet verloren lopen daar binnen leuke sfeer veel bomen dus veel schaduw en toch bruinen
pas op al lang geleden maar ik weet het nog weet je je word daar gerust gelaten
maar als je een babbeltje wil slaan dan krijg je ook een fijne babbeltje terug als het deftig is natuurlijk chaletjes mooi om een vakantie rijk gevoel van te krijgen
niets te kort daar binnen alles naar mijn zin met mijn toch met jullie een ? vraagteken alle mensen hebben een ander opmerking he 10 punten op jullie raport en het restaurantje en eveneens bar leuk gezellig om te eten en te drinken leuk personeel ik wil er nog wel eens terug naar toe wanneer? genaamd michelleke dada
MICHEL VAN DEN ABEELE | 29-04-2016
Meer recensies van MICHEL VAN DEN ABEELE (4)
Kom hier niet als tentkampeerder!! Op de meeste tereinen mag je even met je auto naar de plaats waar je je tent opzet, waarna je de auto naar de parkeerplaats brengt. Wij ariveerden vrijdagavond 4 september en wilden het weekend blijven. We moesten vooruit betalen. Het was niet druk want de meeste Fransen hadden hun vakantie al achter de rug. Wij hebben een (grote) tunneltent, veel bagage los in de auto en we gebruiken de autoaccu voor het oppompen van ons (enorme) luchtbed. Toch kregen we te horen dat we onder geen beding met onze auto het terrein op mochten. 'Bij uitzondering' mochten we onze spullen overladen in een elektrisch karretje dat we '5 tot 10 minuten' mochten gebruiken. Ons luchtbed moesten we maar bij de ingang oppompen. Op onze plaats aangekomen bleken er bij bijna alle caravans auto's te staan. Op de vraag waarom dat wel mocht kwam geen duidelijk antwoord, maar voor ons als tentkampeerders gold 'regels zijn regels' en daar kon niet van worden afgeweken. Met moeite kregen we ons geld terug en konden we weer vertrekken. Gelukkig zijn er dicht in de buurt twee rustige clubterreinen waar je hartelijk en gastvrij wordt ontvangen (met sauna!). Bij Héliomonde zien ze ons nooit meer.
Nelleke en Iek, 's-Hertogenbosch | 14-09-2015
Meer recensies van Nelleke en Iek, 's-Hertogenbosch (4)
Niet verwacht dat we ruim twee weken zouden blijven, in augustus 2015, maar we hebben ons prima vermaakt. Aankomst in de regen gaf troosteloos gevoel, zeker als je gezellige campings gewend bent waar je onthaald wordt met drankje bij knapperend haardvuur is de ontvangst zakelijk. Toen de zon doorbrak bleek het allemaal erg mee te vallen. Meisjes bij receptie deden hun best engels te praten. Zelf plek uitzoeken. Sanitair eenvoudig maar netjes en schoon, restaurantgedeelte ouderwets en niet gezellig, rode plastic stoelen, witte hekken, pizza duur (10 euro) maar wel erg goed gevuld en lekker. Zwembad met stenen terras, gaat om 9 uur 's morgens open. Achter het zwembad is een gloednieuw saunagebouw met sauna, stoombad, rustruimte met ligbedden en fitnessruimte, elke dag te gebruiken van 12 tot 21 uur. In de sauna zelf was het veel geklets van de vaste (chalet)gasten, maar de sfeer was goed. Ook is er een prachtige vallei met sportvoorzieningen, tafeltennistafels onder een tent, badminton- en volleybalnet, fitnessapparaten en een heeeel grote zandbak. Eigenlijk heel geschikt voor jongeren en pubers, maar die waren nauwelijks aanwezig.
Je kunt over het enorme terrein prachtige boswandelingen maken van wel 4 km., naturistisch, goed aangegeven (neem wel een tekentangetje mee).
Campinggedeelte wordt veel gebruikt als doorgangscamping, wat de gezelligheid niet ten goede komt. Prima uitvalsbasis om naar Parijs te gaan: met de auto 5 minuten naar station in St Cheron, gratis parkeren, daar met de RER in uurtje naar centrum Parijs voor zo'n 14 euro retour pp. Let op: in het weekend was het loket pas om half 11 open en met de automaat konden we alleen met muntgeld betalen.... van te voren tickets kopen (zonder datum en afstempelen op dag van vertrek) is aan te bevelen!
Voor vliegtuigliefhebbers is het erg leuk om de app flightradar24 bv te gebruiken, op zo'n 1200 m hoogte waren er veel vliegtuigen te zien die van en naar Orly vlogen. Goed plekje kiezen en in je luie stoel is er genoeg te zien (wij hadden geen last van het geluid).
Omgeving vonden wij erg mooi, veel te zien en ook een dag Chartres (uur rijden) is moeite waard.
Janna | 08-09-2015
Wij kwamen en zagen dat het hier voor ons het paradijs op aarde is. Na 4 weken kamperen een chaletje gekocht en " resident" geworden. Jammer van de negatieve ervaringen.
Steph en Benita | 30-06-2015
Meer recensies van Steph en Benita (4)
prima camping , niets mis mee , heerlijk zwembad , free wifi .
free tennis , free sauna fitness , niets op aan te merken ,
voor 16 euro , daar kan flevo natuur nog wat van leren ,
we stonden er 3 dagen begin sept.2014 HEERLIJK .
nico en lydia | 01-09-2014
Meer recensies van nico en lydia (7)
In augustus 2014 hebben wij 2 nachten op deze camping gestaan, op de terugweg naar huis. Doel was Parijs te bezoeken, dat kan prima vanaf deze camping (zoals hier onder al werd gemeld).
Sommige meisjes bij de receptie doen hun best Engels te spreken en je zo eea uit te leggen, anderen spreken alleen Frans.
Jammer genoeg hebben wij alle dagen regen gehad waardoor we weinig ervaring hebben met zwembad.
Het sanitair dat bij de kampeerplaatsen staat, vond ik matig qua hygiene. Wel lekkere warme douches.
Voor ons een prima plek op doorreis en om Parijs te bezoeken maar niet voor langer.
Marieke | 09-08-2014
Meer recensies van Marieke (5)
Eerlijk gezegd begrijpen wij veel van onderstaande ervaringen niet. Nu 2 keer daar geweest met de kinderen. Geen last van mannen gemerkt, schoon, leuke kinderclub, goed toezicht op het zwembad en uiterst vriendelijk personeel. Ze spreken idd Frans, maar dat komt meer voor in Frankrijk. Heliomonde is niet alleen een doorgangscamping, maar ook een buitenverblijf voor Parijse naturisten. In de weekenden is het duidelijk drukker dan door de week. In tegenstelling tot veel andere campings is de sauna echt goed op temperatuur. Geweldig bakkertje in het dorp, goede, grote supermarkten in de buurt. Het campingterrein zelf is zo groot dat je er een heel eind door het bos kunt wandelen of rennen. Wij kunnen eigenlijk alleen maar heel positief zijn.
Familie Kummer | 08-08-2014
Meer recensies van Familie Kummer (2)
Juli 2014. Ik heb de eerdere recensies gelezen. Dit is wat ik er van vind: Zelf plek uitzoeken vond ik wel prettig. De eerste dag pizza en patat besteld bij de horeca, pizza was zeer lekker de patat prima. Wel erg prijzig.
Zwembad is lekker, een beetje verwarmd, en sauna ook. Mijn dochter zei dat zij ook vond dat er veel mannen bij het zwembad lagen. Ze vond het vooral irritant. Mijn zoontje heeft urenlang in het zwembad gespeeld met vriendjes.
Hoewel ik begrijp dat er geen auto bij de tent mag. Vind ik het jammer dat er dan geen leenkarretjes zijn om spullen te vervoeren van het parkeerterrein naar de tent. De karretjes die er staan liggen allemaal aan de ketting omdat ze privébezit zijn. Misschien een tip voor de eigenaar.
Het sanitair vind ik eenvoudig en schoon, geen viezigheid gemerkt.
Inderdaad weten de receptionisten opvallend weinig af van het terrein. Maar ze doen wel hun best om zich via Engels verstaanbaar te maken en het antwoord voor je te vinden.
We staan hier nu drie dagen en hebben nog anderhalve week voor de boeg. Ik ben benieuwd of er nog disco herrie komt. Vooralsnog is het tot nu toe erg rustig geweest hier.
Marion | 29-07-2014
op deze camping gestaan 3 nachten ...
meer dan genoeg !

zwembad bak met water met een lelijke betonnen zon-weide ...
ieder ligt tegen elkaar aan en er zijn veel gluurders ...

geen gezellige sfeer heerst hier en iedereen lijkt op zichzelf
echt een doortrekkers camping !

om parijs te bezoeken wel een leuke stop maar niet voor de camping !
edwiningrid | 11-09-2013
Meer recensies van edwiningrid (2)
Voor doorreis naar huis geschikt, maar voor de rest een ongezellige camping met vies sanitair. Je schoenen moet je uitdoen, maar het stinkt naar zweetvoeten. Het sanitair zou eens vernieuwd moeten worden. En dan de prijs! Zal bij Parijs horen, maar waard is het niet.
Henny | 26-08-2013
Meer recensies van Henny (56)
Een leuke camping voor de doorreis naar het zuiden. Minpunt is het feit dat gedurende de dag veel alleenstaande mannen als dagbezoekers worden toegelaten. In zwembad 75% man en 25 % vrouw. In sauna hetzelfde. Werd voortdurend naar je gegluurd door vreemde kerels die niets met naturisme te maken hadden. In douche stond zelfs een man zichzelf te bevredigen. Vervelende ervaring.
Sonja | 18-08-2013
Wat een tegenvaller, na een heerlijke vakantie op de terugreis dachten we nog een paar dagen onder parijs te kunnen verblijven.
Een kleine plek op een open veld en tot twee uur s' nachts enorme herrie van de disco.
Dit heeft niets met naturisme te maken.
Margreet | 27-07-2013
Meer recensies van Margreet (3)
prima camping alles aanwezig voor een top verblijf wandelen fietsen alles kan met leuke routes
gerardus | 19-07-2013
Meer recensies van gerardus (4)
15 juli 2013 We zijn nu voor de vijfde keer ( in 20 jaar) in Heliomonde
De laatste jaren was het er inderdaad troosteloos en vies.
Blijkbaar heeft de eigenaar zich dit gerealiseerd, want nu is het er weer redelijk schoon, hebben ze een nieuw ''restaurant'' en zie daar zelfs gratis wifi
Conclusie:
weer opgeklommmen van een 2 sterren naar een 3 sterren camping .
Wellicht met de juiste aanpak en continuiteit wordt het weer komende jaren (zoals voorheen) een 4 sterren camping.
wil | 15-07-2013
Meer recensies van wil (2)
De locatie is in elk geval heel goed, zo halverwege de trek en terugreis naar het warme zuiden.

Het sanitair wordt goed schoongehouden, maar snel vies blijkbaar.

Het fijne is dat de omgeving onverwacht liefelijk is: wij hebben een heerlijke wandeling gemaakt door de bossen en akkers. Vanuit de camping ben je in drie kwartier in Parijs (na een half uurtje lopen), dus ook per OV bereikbaar.
Tanja | 17-08-2012
Meer recensies van Tanja (56)
Deze camping als doorgangscamping bezocht van zuid naar noord. Het positieve mbt het passeren van Parijs is dat je de volgende dag uitgerust de drukte in gaat. Het terrein was in eerste instantie moeilijk te vinden, ook met de TT. Deze stuurde ons over smalle dorpswegen. De camping heeft onafgescheiden plaatsen onder bomen. We werden heel netjes ontvangen. Het sanitair viel wat tegen. We waren mooier en schoner gewend bij andere naturistencampings. Het zwembad is prima. Vooral na het bezoeken van de sauna is het trekken van een baantje heerlijk. De sauna werd bezocht door Fransen die het niet zo nauw namen met de hygiëne. Zweethanddoekjes werden in de sauna uitgewrongen en de slippers bleven gewoon aan. Nee,dan de nl bezoekers, die waren wel goed bezig. Daar konden die Fransen nog wat van leren. Op een km of 10 is een grote supermarkt waar men ook goedkoop kan tanken.
Jan | 29-12-2011
Meer recensies van Jan (18)
voor enkele dagen prima, auto niet naast de caravan en het zoeken naar een parkeerplekje elders is vooral in het weekend al een drama. Geachikt voor uitstapje met de trein naar Parijs, maar gezellig? nee niet echt. Met campingcheque wel heel goed betaalbaar. Helaas is de camping minder geschikt als overnachting op de terugreis, want je moet dan nog langs het drukke Parijs heen, uiteraard op de heenreis geen enkel probleem.
Ger 51 | 28-12-2011
Het is een leuke camping met een mooi zwembad, sport gelegen heid, cardio, sauna, volop gelegenheid om blood te wandelen, een nieuwe kantiene, lekker terras. wij hebben het heerlijk gehad!

Adri en gerdi
Adri & Gerdi | 21-09-2011

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Héliomonde" ?
Hoe waardeer je Héliomonde in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.076