Naturismegids

Héliomonde

4.8

Gemiddeld cijfer van de laatste 10 reviews.

Adresgegevens

Héliomonde
Route de la Petite Beauce
91530 Saint Chéron
+33 (0) 1 64 56 61 37

WebsiteContact
Lat: 48.544114 / Long: 2.138386
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Héliomonde is een naturistencampingsdorp in de buurt van Parijs en biedt een ontspannen vakantie in het hart van een enorm bos op slechts 45 km van Parijs.
Dagrecreatie is niet meer toegestaan

Afstanden

 • Brussel 361 Km / 04:15
 • Utrecht 516 Km / 05:57

Open

 • 7 April t/m 17 September

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 47
 • Aantal plaatsen: 50
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Tennisbaan
 • Jacuzzi

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Snackbar
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
 • Jeu de boules

Diversen

 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom
 • Geschikt voor kinderen

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Héliomonde

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Héliomonde. Laat het ons weten!
Al bij al mooie plaats.
Sanitair proper.
De zondag aangekomen, dan veel dagjesmensen en erg druk.
De dag erna rustig en kalm. Mooi zwembad.
Zeker geen plaats die al die zure recenties van gefrustreerde campinggasten verdient.
Jan | 11-09-2023
Genoten van onze eerste "naturistische" vakantie in 2023, maar...
Zal waarschijnlijk onze laatste zijn op dit terrein. Waren echt niet gewoon dat naakt zijn zo weinig gevolg had. 22 graden volle zon, eindelijk heerlijk weertje in de lente maar toch hadden heel wat mensen kleren aan. Zijn wij niet gewoon.
Ju | 21-05-2023
We stonden 6 nachten op Heliomonde in mei 2023. We hadden een geslaagde vakantie, met toch heel wat opmerkingen:
Negatief:
- door overvloedige regen, stond het terrein heel drassig, met op veel plaatsen zelfs 2 cm water
- er was in de week heel weinig volk (sommige nachten maar 3 caravans)
- het restaurant en bar waren niet open
- geen broodservice
- slechts 4 normale toiletten, waarvan 1 onbruikbaar door geblokkeerde wc-bril (alle andere toiletten zijn hurktoiletten...)
- in de sauna komen nogal wat vaste bewoners, die blijkbaar douchevrees hebben. De stank was soms echt hinderlijk.
- veel dingen zijn slecht onderhouden
- wanneer je meldt dat er iets kapot is, kijken ze je aan, alsof je van Mars komt en gebeurt er niets.
- er waren werken aan het zwembadterras en ze maakten er een sport van om vanaf 7 uur 's morgens voortdurend heen en weer te rijden tussen receptie en zwembad. Bijna altijd met een lege buldozer of lege camionette!
- ook de vaste bewoners nemen voor alles de auto, dus heel veel verkeer.
- bij minder warm weer is het echt koud op de camping, gezien die in een bos ligt.
- avondzon op je plaats is heel moeilijk, door de vele bomen.
- er valt nogal wat vuiligheid uit de bomen op de auto en caravan.
Positief:
- Heel mooie natuur op de camping en errond.
- Het station van Saint-Cheron is vlakbij en van daaruit ben je met de trein op minder dan 1 uur in het centrum van Parijs en op1u30 in Versailles.
- Langs de camping lopen 3 wandelingen en een GR-route, dus je hoeft de auto niet te nemen. We hebben echt prachtige wandelingen gedaan.
- De binnenruimtes waren overal lekker warm (buiten 's morgens slechts 10 graden).
Als je binnen wil douchen, moet je naar het sanitair aan de parking gaan.
- Verwarmd, vrij groot zwembad met mooi zonneterras.
- Veel faciliteiten: sauna, stoombad (je moet een handdoek meebrengen, want je kunt de banken niet afspoelen), relaxzaal met hangmatten en zeteltjes, zaal met pingpong en tafelvoetbal, tv-zaal, fitnesszaal, wandel- en mtb-routes op het terrein zelf.
- Het dorp Saint-Chéron is gezellig, met leuke bar'tjes en restaurantjes (de Marokkaan aan het station is super!). Doordat de horeca op de camping gesloten was, hebben we dus veel andere, gezellige dingen ontdekt.
- Dankzij onze ACSI-kaart, betaalden we slechts 21 euro per nacht, alles incl.

Kortom; we hebben er ondanks het koude weer, het beste van gemaakt en echt genoten.

Maar, zouden we nog teruggaan? Waarschijnlijk niet... (tenzij we nog eens naar Parijs willen).
Rik | 17-05-2023
Meer recensies van Rik (13)
Vergane glorie. In april twee nachten gestaan. Bij reservering wordt vooraf betalen vereist. Ik begrijp nu ook wel waarom, anders waren we na een nacht weggegaan.
Sanitair slecht schoongemaakt. Veel kapot. Restaurant niet open. Waarschijnlijk veel te weinig toiletten in het hoogseizoen, nu geen last van.
Terrein modderig, wel mooi vlakke plaatsen op het kampeergedeelte.
Dit was het duurste terrein van deze vakantie en tevens het minst aangename.
Het aanwezige personeel is heel vriendelijk.
Kees | 30-04-2023
Meer recensies van Kees (2)
Tja… na 3 jaar weer eens terug , als 1e overnachtingsadres met optie voor meer. Laatste week mei 2022
Ondanks bellen (ja hoor restaurant is open tot 22 uur), was de portier om 20;00 al weg, na 3 telefoontjes toch nog naar binnen. Ik was om 20.15 bij het restaurant. Ondanks dat er nog eters waren, was er niets meer te krijgen of af te halen, alleen een ijsje . Erg Vieze toiletten . Geen brood te krijgen volgende ochtend. Bij afrekenen wilde men €55 hebben voor 1 nacht , ik nogmaals mijn Acsi kaart laten zien. Hij bleef erbij . Ik ben erg boos geworden en spreek gelukkig goed Frans, we zijn uitgekomen op 30€. Klopt ook niet maar oké ! Hoe vaak zou dat wel lukken ? Nooit meer voor ons !
Dorine | 10-06-2022
Meer recensies van Dorine (12)
Heliomonde is op zich een heel mooi domein met heel goed zwembad en heel goed met trein Parijs te bezoeken. Maar het sanitair laat te wensen over . Vuil en niet onderhouden. Zo jammer....ook de bezoekers zijn niet echt wat we wensen op een naturistische camping... Mooi voor doorreis maar niet als vakantiebestemming... Jammer van de slechtere uitbating.....
Lieve | 05-06-2022
Meer recensies van Lieve (2)
Wat wij al en paar keer hebben gezien op Héliomonde is dat er ook mensen op de kampeerterreinen komen met andere filosofie over naturisten. Wij gingen regelmatig naar Héliomonde in Frankrijk, deze camping gebruikte wij als overnachtingscamping. Dit jaar zagen wij heren met broeken lopen en dames in transparante jurkjes. Een outfit dat naar mijn idee met 35 graden niet hoort op een bloot camping maar naar...mijn...gevoel... paste deze schaarste kleding perfect in een parenclub of iets in die trant. Omdat deze mensen ook nog eens overlast bezorgde met radio en zang hebben we een melding gedaan bij de receptie. In het reglement van de camping Héliomonde staat dat radio niet is toegestaan en na 22.00 uur stil moet zijn. De medewerker van de receptie hebben deze personen aangesproken maar de radio bleef aan, de gasten kwamen zelfs luisteren onder onze luifel of het hoorbaar was en de sfeer veranderde in pestgedrag van de desbetreffende campinggasten.
Het was de bedoeling om 2 nachten te blijven, daar hadden we al voor betaald maar zijn de volgende ochtend vroeg al weg gegaan. Waarom omdat de receptiepersoneel dus niet in staat is het probleem op te lossen, in de nacht weer overlast van radio, luid praten/gegiechel en andere dingen ondervonden. Er is in de nacht geen bewaking maar omdat we toch bang waren voor escalatie, gewoon omdat mensen met drank op soms rare dingen kunnen doen... had ik het telefoonnummer van de politie al paraat. Dit is een nare ervaring, vluchten voor medemens (kampeerders wil ik het niet noemen).
Toch gekozen om de situatie te ontwijken en niet het risico te lopen de volgende dag een conflict te krijgen of onszelf de hele dag te ergeren aan dit gedrag. We durfde de caravan al niet meer alleen te laten. Wij denken dat er een verschuiving plaats vindt door de corona tijdperk. Mensen kunnen niet zo makkelijk gewoon ergens naar toe, de paren/sexclubs zijn dicht dus is het een te kleine stap om naar een naturistencamping/stand te gaan.

Wij zijn trots op het naturistisch zijn, trots dat onze stranden wel schoon zijn, trots dat we kunnen recreëren zonder radio, trots dat wij respect hebben voor elkaar en de natuur, trots dat iedereen welkom is en ik voel mij er gewoon fijn bij. Graag wil ik trots blijven.
Voor ons geen Heliomonde meer.
LvdV | 12-08-2020
Veel negatieve recensies. Wij zijn deze week voor de 5e keer geweest en vinden het hier heerlijk. De meeste gebruiken de camping als doorreis camping. Maar wij hebben meerdere dagen gestaan en voor 2 jaar ook al een hele week. Altijd goed bevallen. We hebben betere sanitaire voorzieningen meegemaakt in Frankrijk maar zeker ook slechtere. Zwembad en sauna zijn heerlijk en op de camping kun je heerlijk naturistisch hiken met de hond. Omgeving met zeer leuke dorpjes waaronder het vakantieverblijf van de Franse president in Souzy-la-Briche.
Dagmar | 06-09-2019
Meer recensies van Dagmar (19)
Heliomonde is een mooie terrein maar een vieze en dure camping. Voor 1 nacht zonder stroom met 2 pers betaal je 31,00. De toiletten worden om 08.00 schoongemaakt (wat je schoongemaakt noemt) de toiletten zaten van boven tot onder nog onder de ontlasting (na de schoonmaak)
Dit is niet de eerste keer dat we dit meemaken dus voor ons geen Heliomonde meer!
Karin | 06-07-2019
Inmiddels voor de derde keer hier geweest en ik vind het nog steeds een fijne en ook betaalbare camping. Voor nog geen E 24 per nacht heb je toegang tot het superfijne, lekker verwarmd zwembad en goede sauna. Dan is er ook nog een bar en een nepstrandje, wat het vakantiegevoel verhoogt.

Het sanitair is niet super, maar als je in het voorseizoen zit, is het prima te doen. Fijn is ook dat je naar het station kunt lopen om vanuit daar Parijs te bezoeken. Het is echt een soort oase van rust.
Anne | 22-06-2018
Meer recensies van Anne (8)
Uitstekende camping voor een tussenstop en voor bezoek aan Parijs. Groot terrein met veel ruimte waardoor er altijd plek is. Mooie bosrijke en landelijke omgeving maar op het terrein is er een grootstedelijke sfeer. Verwacht geen hollandse gezelligheid. Veel gratis sportvoorzieningen en gratis wifi. Brood (croissants, baguettes) kan besteld worden bij restaurant. In St. Cheron kleine supermarkt.
Piet | 12-08-2016
Meer recensies van Piet (6)
met trein van parijs naar saint chèron daar is het even wandelen als je een rugzak neemt is dat idiaal van station overweg
over naar links even aan houden den berg links omhoog te doen die stevige voeten heeft een tip als je aankomt en je wil nog centen hebben voor je aan de wandeling begint in plaats van naar links naar rechts rechts dan zal je een bankcontact vinden ook leuke cafetje toffe mensen ook afin
goed ben je boven op de naturisten camping dat vind je links dat je boven komt goed aan gemerkt je kan niet verloren lopen daar binnen leuke sfeer veel bomen dus veel schaduw en toch bruinen
pas op al lang geleden maar ik weet het nog weet je je word daar gerust gelaten
maar als je een babbeltje wil slaan dan krijg je ook een fijne babbeltje terug als het deftig is natuurlijk chaletjes mooi om een vakantie rijk gevoel van te krijgen
niets te kort daar binnen alles naar mijn zin met mijn toch met jullie een ? vraagteken alle mensen hebben een ander opmerking he 10 punten op jullie raport en het restaurantje en eveneens bar leuk gezellig om te eten en te drinken leuk personeel ik wil er nog wel eens terug naar toe wanneer? genaamd michelleke dada
MICHEL VAN DEN ABEELE | 29-04-2016
Meer recensies van MICHEL VAN DEN ABEELE (4)
Kom hier niet als tentkampeerder!! Op de meeste tereinen mag je even met je auto naar de plaats waar je je tent opzet, waarna je de auto naar de parkeerplaats brengt. Wij ariveerden vrijdagavond 4 september en wilden het weekend blijven. We moesten vooruit betalen. Het was niet druk want de meeste Fransen hadden hun vakantie al achter de rug. Wij hebben een (grote) tunneltent, veel bagage los in de auto en we gebruiken de autoaccu voor het oppompen van ons (enorme) luchtbed. Toch kregen we te horen dat we onder geen beding met onze auto het terrein op mochten. 'Bij uitzondering' mochten we onze spullen overladen in een elektrisch karretje dat we '5 tot 10 minuten' mochten gebruiken. Ons luchtbed moesten we maar bij de ingang oppompen. Op onze plaats aangekomen bleken er bij bijna alle caravans auto's te staan. Op de vraag waarom dat wel mocht kwam geen duidelijk antwoord, maar voor ons als tentkampeerders gold 'regels zijn regels' en daar kon niet van worden afgeweken. Met moeite kregen we ons geld terug en konden we weer vertrekken. Gelukkig zijn er dicht in de buurt twee rustige clubterreinen waar je hartelijk en gastvrij wordt ontvangen (met sauna!). Bij Héliomonde zien ze ons nooit meer.
Nelleke en Iek, 's-Hertogenbosch | 14-09-2015
Meer recensies van Nelleke en Iek, 's-Hertogenbosch (4)
Niet verwacht dat we ruim twee weken zouden blijven, in augustus 2015, maar we hebben ons prima vermaakt. Aankomst in de regen gaf troosteloos gevoel, zeker als je gezellige campings gewend bent waar je onthaald wordt met drankje bij knapperend haardvuur is de ontvangst zakelijk. Toen de zon doorbrak bleek het allemaal erg mee te vallen. Meisjes bij receptie deden hun best engels te praten. Zelf plek uitzoeken. Sanitair eenvoudig maar netjes en schoon, restaurantgedeelte ouderwets en niet gezellig, rode plastic stoelen, witte hekken, pizza duur (10 euro) maar wel erg goed gevuld en lekker. Zwembad met stenen terras, gaat om 9 uur 's morgens open. Achter het zwembad is een gloednieuw saunagebouw met sauna, stoombad, rustruimte met ligbedden en fitnessruimte, elke dag te gebruiken van 12 tot 21 uur. In de sauna zelf was het veel geklets van de vaste (chalet)gasten, maar de sfeer was goed. Ook is er een prachtige vallei met sportvoorzieningen, tafeltennistafels onder een tent, badminton- en volleybalnet, fitnessapparaten en een heeeel grote zandbak. Eigenlijk heel geschikt voor jongeren en pubers, maar die waren nauwelijks aanwezig.
Je kunt over het enorme terrein prachtige boswandelingen maken van wel 4 km., naturistisch, goed aangegeven (neem wel een tekentangetje mee).
Campinggedeelte wordt veel gebruikt als doorgangscamping, wat de gezelligheid niet ten goede komt. Prima uitvalsbasis om naar Parijs te gaan: met de auto 5 minuten naar station in St Cheron, gratis parkeren, daar met de RER in uurtje naar centrum Parijs voor zo'n 14 euro retour pp. Let op: in het weekend was het loket pas om half 11 open en met de automaat konden we alleen met muntgeld betalen.... van te voren tickets kopen (zonder datum en afstempelen op dag van vertrek) is aan te bevelen!
Voor vliegtuigliefhebbers is het erg leuk om de app flightradar24 bv te gebruiken, op zo'n 1200 m hoogte waren er veel vliegtuigen te zien die van en naar Orly vlogen. Goed plekje kiezen en in je luie stoel is er genoeg te zien (wij hadden geen last van het geluid).
Omgeving vonden wij erg mooi, veel te zien en ook een dag Chartres (uur rijden) is moeite waard.
Janna | 08-09-2015
Wij kwamen en zagen dat het hier voor ons het paradijs op aarde is. Na 4 weken kamperen een chaletje gekocht en " resident" geworden. Jammer van de negatieve ervaringen.
Steph en Benita | 30-06-2015
Meer recensies van Steph en Benita (4)
prima camping , niets mis mee , heerlijk zwembad , free wifi .
free tennis , free sauna fitness , niets op aan te merken ,
voor 16 euro , daar kan flevo natuur nog wat van leren ,
we stonden er 3 dagen begin sept.2014 HEERLIJK .
nico en lydia | 01-09-2014
Meer recensies van nico en lydia (7)
In augustus 2014 hebben wij 2 nachten op deze camping gestaan, op de terugweg naar huis. Doel was Parijs te bezoeken, dat kan prima vanaf deze camping (zoals hier onder al werd gemeld).
Sommige meisjes bij de receptie doen hun best Engels te spreken en je zo eea uit te leggen, anderen spreken alleen Frans.
Jammer genoeg hebben wij alle dagen regen gehad waardoor we weinig ervaring hebben met zwembad.
Het sanitair dat bij de kampeerplaatsen staat, vond ik matig qua hygiene. Wel lekkere warme douches.
Voor ons een prima plek op doorreis en om Parijs te bezoeken maar niet voor langer.
Marieke | 09-08-2014
Meer recensies van Marieke (5)
Eerlijk gezegd begrijpen wij veel van onderstaande ervaringen niet. Nu 2 keer daar geweest met de kinderen. Geen last van mannen gemerkt, schoon, leuke kinderclub, goed toezicht op het zwembad en uiterst vriendelijk personeel. Ze spreken idd Frans, maar dat komt meer voor in Frankrijk. Heliomonde is niet alleen een doorgangscamping, maar ook een buitenverblijf voor Parijse naturisten. In de weekenden is het duidelijk drukker dan door de week. In tegenstelling tot veel andere campings is de sauna echt goed op temperatuur. Geweldig bakkertje in het dorp, goede, grote supermarkten in de buurt. Het campingterrein zelf is zo groot dat je er een heel eind door het bos kunt wandelen of rennen. Wij kunnen eigenlijk alleen maar heel positief zijn.
Familie Kummer | 08-08-2014
Meer recensies van Familie Kummer (2)
Juli 2014. Ik heb de eerdere recensies gelezen. Dit is wat ik er van vind: Zelf plek uitzoeken vond ik wel prettig. De eerste dag pizza en patat besteld bij de horeca, pizza was zeer lekker de patat prima. Wel erg prijzig.
Zwembad is lekker, een beetje verwarmd, en sauna ook. Mijn dochter zei dat zij ook vond dat er veel mannen bij het zwembad lagen. Ze vond het vooral irritant. Mijn zoontje heeft urenlang in het zwembad gespeeld met vriendjes.
Hoewel ik begrijp dat er geen auto bij de tent mag. Vind ik het jammer dat er dan geen leenkarretjes zijn om spullen te vervoeren van het parkeerterrein naar de tent. De karretjes die er staan liggen allemaal aan de ketting omdat ze privébezit zijn. Misschien een tip voor de eigenaar.
Het sanitair vind ik eenvoudig en schoon, geen viezigheid gemerkt.
Inderdaad weten de receptionisten opvallend weinig af van het terrein. Maar ze doen wel hun best om zich via Engels verstaanbaar te maken en het antwoord voor je te vinden.
We staan hier nu drie dagen en hebben nog anderhalve week voor de boeg. Ik ben benieuwd of er nog disco herrie komt. Vooralsnog is het tot nu toe erg rustig geweest hier.
Marion | 29-07-2014
op deze camping gestaan 3 nachten ...
meer dan genoeg !

zwembad bak met water met een lelijke betonnen zon-weide ...
ieder ligt tegen elkaar aan en er zijn veel gluurders ...

geen gezellige sfeer heerst hier en iedereen lijkt op zichzelf
echt een doortrekkers camping !

om parijs te bezoeken wel een leuke stop maar niet voor de camping !
edwiningrid | 11-09-2013
Meer recensies van edwiningrid (2)
Voor doorreis naar huis geschikt, maar voor de rest een ongezellige camping met vies sanitair. Je schoenen moet je uitdoen, maar het stinkt naar zweetvoeten. Het sanitair zou eens vernieuwd moeten worden. En dan de prijs! Zal bij Parijs horen, maar waard is het niet.
Henny | 26-08-2013
Meer recensies van Henny (57)
Een leuke camping voor de doorreis naar het zuiden. Minpunt is het feit dat gedurende de dag veel alleenstaande mannen als dagbezoekers worden toegelaten. In zwembad 75% man en 25 % vrouw. In sauna hetzelfde. Werd voortdurend naar je gegluurd door vreemde kerels die niets met naturisme te maken hadden. In douche stond zelfs een man zichzelf te bevredigen. Vervelende ervaring.
Sonja | 18-08-2013
Wat een tegenvaller, na een heerlijke vakantie op de terugreis dachten we nog een paar dagen onder parijs te kunnen verblijven.
Een kleine plek op een open veld en tot twee uur s' nachts enorme herrie van de disco.
Dit heeft niets met naturisme te maken.
Margreet | 27-07-2013
Meer recensies van Margreet (3)
prima camping alles aanwezig voor een top verblijf wandelen fietsen alles kan met leuke routes
gerardus | 19-07-2013
Meer recensies van gerardus (4)
15 juli 2013 We zijn nu voor de vijfde keer ( in 20 jaar) in Heliomonde
De laatste jaren was het er inderdaad troosteloos en vies.
Blijkbaar heeft de eigenaar zich dit gerealiseerd, want nu is het er weer redelijk schoon, hebben ze een nieuw ''restaurant'' en zie daar zelfs gratis wifi
Conclusie:
weer opgeklommmen van een 2 sterren naar een 3 sterren camping .
Wellicht met de juiste aanpak en continuiteit wordt het weer komende jaren (zoals voorheen) een 4 sterren camping.
wil | 15-07-2013
Meer recensies van wil (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Héliomonde" ?
Hoe waardeer je Héliomonde in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.018