Naturismegids

Thermen Soesterberg

5.7

Gemiddeld cijfer van 79 beoordelingen.
Thermen Soesterberg

Adresgegevens

Thermen Soesterberg
Frits Koolhovenweg 8
3769 TR Soesterberg
033 462 24 60
Website
Lat: 52.121112
Long: 5.298018
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Informatie

Per 2 januari 2017 is Omega Spa en Wellness overgenomen door Thermen Bussloo

Op 3 augustus 2017 is Thermen Soesterberg heropend met een Sauna Theater als eerste in zijn soort

Afstanden

 • Brussel 179 Km / 01:49
 • Utrecht 17 Km / 00:17

Open

 • Hele jaar geopend

Faciliteiten

 • Binnenzwembad
 • Binnensauna
 • Buitensauna
 • Finse sauna
 • Infrarood sauna
 • Stoombad
 • Kruidensauna
 • Zwembad (binnen)
 • Zwembad (buiten)
 • Voetenbad
 • Dompelbad
 • Restaurant
 • Massage
 • Terras
 • Zonneweide
 • Whirlpool
 • Scrubruimte
 • Overnachten mogelijk
 • IJskamer

Reviews van bezoekers over Thermen Soesterberg

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Thermen Soesterberg. Laat het ons weten!
Dat je 1 uur van te voren een kaartje moet halen is onhandig. Nu moet je 2x de tijd in de gaten houden.En bleek dat we verkeerde kaartjes gekregen hadden. En daar kwamen we te laat achter. En konden we er niet meer in.Laat de gastvrouw goed in de gaten houden dat ze de goede kaartjes aan het uitdelen want dit was wel een tegen valler.En als ze kaarten uitdelen kan er beter een rij gemaakt worden want de laatste kregen de eerste kaartjes.
Mieke Boef | 08-08-2021
Een heerlijke plek om te ontspannen en om je te laten verwennen .
Mooie sauna's ,neem de rozen sauna, waar je een gevoel van geaard zijn kan ervaren gedragen door de geur en de warmte.
Theatersauna, een spektakel die je niet mag missen waar je mag genieten van de aangeboden thema's die via beeld scherm worden getoond of zelf persoonlijk opgevoerd worden ondersteund door heerlijke geuren combinatie's en niet te vergeten het geweldige en mooie wapperen van de artiesten met hun doeken om de geuren te verspreiden zo samen met de warmte vermengen.
De Yurt een plek om je mee te laten nemen naar je innerlijke ik heerlijk moment van ontspanning.
Lekker eten en drinken waar je bedient wordt op verschillende plekken.
Mooie zonneweide met ligbedden.
De heerlijke natuur sauna vijver, lekkere afkoeling voor elk moment
De zwembaden en bubbelbad.
Kom genieten van de verschillende sauna's binnen en buiten, allemaal met hun eigen thema's.
Kom en ervaar zelf wat Thermen Soesterberg zo uniek maakt .
Hanna Toussaint | 14-07-2021
Samen met mijn dochter een lekker dagje weg naar thermen Soesterberg. Dat viel een beetje tegen. Het complex was prima ,mooi schoon, wel aan de drukke kant met corona regels. De bediening is echt onder de maat, meer dan 40 minuten wachten voor een kopje koffie. Wij hebben gebruik gemaakt van de drie gangen lunch, meer dan een half uur wachten op de soep. Deze was was vooral zout zonder einig smaakvol. Het hoofdgerecht: De keuze was beperkt en zag er niet smakelijk uit. Wij hebben voor de mosselen gekozen, deze smaakte.naar water.Na meerdere keren aan het personeel gevraagd te hebben of het dessert mocht komen., kregen we dit naar 45 minuten. Het dessert was prima. Daarna wad het tijd voor de hamam (50 min) De behandeling was heerlijk, alleen toe we beneden op de klok keken zagen we dat de behandeling maar 35 min geduurd had i.p.v. 50. Toen was ge grens bereikt en hebben het gemeld bij de receptie. Wel een korting gekregen, maar liever hadden we gekregen wat we geboekt hadden. Deze dag bestond vooral uit wachten en wachten. Wij komen hier niet meer terug.
Vos | 06-09-2020
Veel te druk, daardoor veel sauna's moeten overslaan. In het restaurant veel te weinig personeel waardoor je erg lang moest wachten en was het erg rommelig allemaal. Jamner want er is veel om van te genieten. Mooi complex met veel keuze.
Wies de Looff | 26-01-2020
Fijne dag gehad maar niet de meest fijne sauna ben ik van mening.
Onoverzichtelijk qua indeling, ook raar dat je door het restaurant moet om bij het andere stuk met sauna's te komen. Te druk in het restaurant, zoeken naar een plekje, als die er uberhaubt nog is. En de prijzen van de horeca vind ik nog het minst aantrekkelijke.
Personeel was wel vriendelijk.
Monique | 23-11-2019
Je word bij Sauna Soesterberg gelokt met “sauna voor twee”. Je betaald de aanbieding. Mijn vrouw moest toen onverwacht naar het ziekenhuis en ik verzocht en kreeg telefonisch uitstel. Lijkt correct. Na reservering, toen mijn vrouw weer beter was, moest ik voor de tweede persoon gewoon bij betalen. We hebben de oorlog meegemaakt.
Hier heerst de sauna Gestapo gekleed in zwart uniform en bewapend met portofoon. Zij speuren de gehele dag naar meegebrachte etenswaren. Er gaan kennelijk niet genoeg klanten naar hun veel te dure restaurant.
Mijn vrouw met diabetes, moest de inhoud van haar plastic tasje laten zien. Terwijl zij nog niets had genuttigd, moest zij haar broodje verpakt in aluminiumfolie naar haar locker wegbrengen. Schandelijk dit gaat te ver!
Je voelt hier publiekelijk aangevallen, terwijl je niets hebt misdaan. Je wilt niet als een crimineel behandeld worden tijdens een dagje “ontspannen” sauna.
Wees dus de gehele dag op je hoede, als je bij Sauna Soesterberg wilt boeken.
Wij komen hier nooit weer!
Lucky | 04-11-2019
Zeer vriendelijk personeel en een mooie sauna alleen mis ik een balie waar je snel in en uit kan checken voor mensen die geen gebruik willen maken van de faciliteiten en dat de wachtrij vaak lang is door allerlei uitleg
Marjo | 01-09-2019
Prachtige sauna met veel opgietingen. Alles goed onderhouden en schoon. Vlotte bediening. Wel erg druk. Op de ligweide is het opgestaan, plaatsje vergaan! Eten en drankjes niet goedkoop maar ook niet belachelijk duur. Wij hebben een heerlijke dag gehad. Komen zeker terug.
Gerard | 31-08-2019
Meer recensies van Gerard (4)
Ongelofelijk inflexibele geiten in de bediening. Speciaal vanuit Medemblik gekomen en kennelijk gereserveerd via een verkeerd linkje. Dus maar vertrekken!!! De dametjes konden niets anders dan de regeltjes herhalen en niet begrijpen dat iemand pissed off kan zijn met starre regeltjes en tuttige aanspreken. Kortom strenge cursus klantgerichtheid zeer op haar plaats. Incident: 5 augustus 2019 om 14:00 uur.
guus | 05-08-2019
Een geweldig gastvrij thermen, je voelt je hier heerlijk met alle sauna's en opgietingen die er gegeven worden.
Het lunchbuffet is echt goed uitgebreid en zeker de moeite waard dit te nemen, bij het buffet is er ook live cooking waar heerlijke dingen gemaakt worden.
Hele aardige bediening en hier gastvrij .
De thermen Soesterberg , Busloo en de nieuwe Berendonk onderscheiden zich werkelijk van de vele andere in Nederland.
Van ons krijgen ze werkelijk de onderscheiding als exclusieve sauna's.
De prijs van een arragement is zeker niet duur..
Wido Onnink | 02-06-2019
Vandaag de eerste keer met mijn man geweest, en ook gelijk de laatste keer. Het begon al bij binnenkomst, een man of 10 in de rij en maar één persoon achter de balie om in te checken. De eerste indruk binnen vonden wij niet fijn aan voelen. Het gebouw vonden wij teveel over heersen vergeleken bij het terrein, in verhouding met het terrein vinden wij dat het gebouw te groot is. Nadat wij in enkele sauna's waren geweest, gingen we op het terras koffie drinken. We moesten vrij lang wachten tot er iemand kwam om de bestelling op te nemen. Daarna duurde het lang voordat we de koffie met gebak kregen. Nee het was niet druk op het terras. Ook aan de vriendelijkheid van het personeel schort er ook wat, vriendelijk zijn weten ze niet wat dat is denk ik. Bestek werd op tafel gegooid, en in de rookruimte werd met de asbakken ook niet zorgvuldig om gegaan. Ze werden geleegd en weer neer gesmeten, zodat de resterende as rond dwarrelde. Bij vertrek werd ook niet gevraagd hoe onze dag was, dat werd in Bussloo altijd wel gedaan. Wij zijn daar vaak geweest, en hebben daar een veel betere ervaring dan in Soesterberg. Ook komen wij vaak in Thermen Holliday in Schiedam daar is het wel anders, Zeer vriendelijk en ook de horeca schoner en ook belangrijk goedkoper.
Ingrid | 29-03-2019
heel mooi, heel luxe, veel luxer geworden

Persoonlijk vind ik het relaxter als het wat eenvoudiger is en dan met meer normale horeca-prijzen.

Nu moet ik zo opletten bij wat ik bestel, dat levert spanning op, werkt de saunawerking tegen, dat vind ik jammer.
De hele dag ontspannen, óók in het restaurant-gedeelte, is voor mensen met een dikkere portemonnee dan de mijne. Ander segment. Ik moet er echt bij bedenken dat je per consumptie een flink deel eigenlijk voor de sauna-faciliteiten betaalt.
Voelt ingewikkeld, zo'n bocht.

Buiten het restaurant om heb ik er echt van genoten, maar de horeca-prijzen maken deze sauna onaantrekkelijker dan bv Lunteren of Veenendaal.
Zelfs in Spa Sereen zijn de consumpties niet zo duur als in Soesterberg.

Je kunt ook nergens online prijsinformatie vinden over de horeca in Thermen Soesterberg. Geen menukaart.
Veeg teken.
lied | 14-03-2019
Mooie sauna, heerlijke zwembaden, echt genieten
Paul | 10-03-2019
Woe 24-8-18 geweest.
Heerlijke Thermen met vriendelijk personeel. Prachtige warme rustruimte buiten gecreeerd doormidden van een
Yurt. Van de drukte die ik vanuit de parkeerplaats had verwacht geen last gehad.
Opgietingen en Rituelen zijn heerlijk en divers. Kleine dame met asblond/grijs haar die rondloopt op de pleinen,werkt hard maakt goed schoon en heeft alles in de gaten, grote pluim voor haar!
Genoeg faciliteiten en sauna’s, ik kom hier weer.
Peter van Hasselt | 25-10-2018
mijn ervaring is zeer goed , goede faciliteiten, personeel is attent, eten is goed, de tuin prachtig, voldoende ruimte, goede controles en schoon. wat betreft de drukte op badpak dagen, dat zijn geen echte saunagangers. het is zelfs zelfs zeer slecht om gekleed in de sauna te gaan, zweten in een nylonpak/broek allerlei giftige stoffen komen er vrij. Daarbij blijft de smurrie van zweet en dode huidcellen lekker in je badpak plakken, weleens gehoord van een katoenensaunadoek, als je naakt gaan tussen allemaal naakte mensen zo moeilijk vindt, sla een sauna doek om, ooit per ongeluk op badkledingdag gegaan, het stinkt er gewoon, ben snel naar huis gegaan.
debbie kootwijk | 20-10-2018
Het is een moderne sauna die, buiten de horeca, goed voldoet. De horeca biedt, m.i., een te kleine menukaart en het gebodene is niet echt lekker; de sandwich is onhandig te eten en de combinatie met de frites komt mij vreemd over.
Jammer vind ik dat een aantal ligbedden (buiten) duidelijk aan vervanging toe zijn.
Toch is deze Thermen een aanrader!
peter van den Brule | 15-10-2018
Wij zijn gisteren (zondag) voor het eerst hier geweest. Het is een erg mooie sauna. Maar wat ons gruwelijk tegen is gevallen is de verschrikkelijke domme bediening. Je krijgt geen oogcontact met ze. Ze lopen rond alsof ze het voor het eerst doen. En heb je dan uiteindelijk na veel moeite kunnen bestellen, duurt het zo lang voordat je het hebt, dat je je eten al op hebt. Dit was zowel op de terrasjes als in het restaurant. Zo miserabel hebben wij dit nog nooit ergens gehad. Voor ons is dit zo een tegenvaller dat we hier voorlopig niet meer naar toe zullen gaan.
Y vd lee | 10-09-2018
Heerlijke dag, mooie sauna!
Jonne | 31-07-2018
Op woensdag 18 juli 2018 zijn we voor de eerste keer naar Thermen Soesterberg geweest.
Vooraf hadden we de reviews van anderen bekeken en dat waren voor een deel geen beoordelingen, waar je vrolijk van kan worden.
Toen we vlak voor 10 uur aankwamen, stond er buiten al een rij mensen te wachten op de opening.
Maar er waren 4 of 5 receptionistes, die in een hoog tempo iedereen probeerden te helpen.
Het was op veel plaatsen gezellig druk, maar nergens hoefden we te wachten. Eerst naar een stoombad, waar je gemakkelijk kunt gaan zweten, daarna naar de praat-sauna, met een hele hete vloer, die onprettig warm was. Er was een gezellige sfeer, en we hadden gemakkelijk contact met saunagangers. Het personeel, dat wij hebben gesproken was allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Eten en drinken was niet heel goedkoop, maar meer dan voldoende en je kon merken, dat er zorg aan was besteed. Nooit hoefden we lang te wachten, tot er iemand bij ons kwam, en wat je bestelde kwam heel vlug.
Alle ijsmenu's kostten € 9,50 en na een maaltijd vooral lekker, maar te overvloedig.
We misten en kleiner ijsje, zeg voor ongeveer € 5,00, suggestie?

Overal was het schoon, en goed onderhouden.
Een paar overwegingen, om het allemaal nog beter te maken:
De lange brede trap vanaf de eerste verdieping, was bekleed met een grijs materiaal en je kon slecht zien, waar de volgende trede begon; als rand van elke trede voorzien zou zijn van een contrasterende kleur, zou dat veel veiliger worden! Of een rand met ledjes.

Dan staan er op de plattegrond bij alle sauna's e.d. een Nummer, het zou erg handig zijn als je dat nummer ook weer kon vinden naast de ingang van de betreffende ruimte, nu moest je kijken of de beschrijving klopte met de plattegrond, en dat ervaar ik als minder handig!
Op veel plaatsen lag er op de vloer water, wat de kans op uitglijden groter maakt.Op de eerste verdieping waren in de rustruimte waterbedden, die alleen vanaf het voeteneinde te beklimmen waren. Het zou handig zijn, als de planken tussen de bedden verwijderd zouden worden, zodat je er vanaf de zijkant op zou kunnen gaan liggen, zeker voor ouderen gemakkelijker!
Rustplekken buiten waren ruim voldoende, ook toen het drukker werd.
Het was handig, dat er een lift aanwezig was!
Door: Wim van der Baan en Greta Lauf
Wim van der Baan | 19-07-2018
Thermen Soesterberg echt een aanrader, heerlijk genoten van een dagje sauna, wellness.
Paul Heijmering | 14-07-2018
Eerste keer en meteen een bijzondere goede ervaring. Prachtige faciliteiten en zeer vriendelijk personeel. Ik vind echter de prijs voor een eenvoudig biertje ( € 4.00) wel flink aan de prijs. Een bezoek is zeker voor herhaling vatbaar.
Ook van mij een 10.
Wouter den Hartog | 02-05-2018
30 april 2018 voor de 1e keer geweest, kennelijk in een compleet andere sauna dan hier beschreven wordt. Ontzettend vriendelijk personeel, rust in de sauna,s en tja, tijdens opgietingen druk, maar wel gewoon zitten. zonder bij elkaar op schoot te moeten. Personeel in het restaurant zijn heel vriendelijk en vlot ondanks dat het er druk was. De prijs van het eten is hoog ja, maar kwaliteit is het zeker. Heerlijk gegeten. Een topdag gehad ondanks dat het regende en iedereen binnen uitrustte. Ik heb het als netjes, schoon en plezierig ervaren.
Anneke | 01-05-2018
Na de vele negatieve beoordelingen op deze site maakte ik me zorgen ivm de reeds gedane reservering. Mijn ervaring is gelukkig totaal anders. Thermen Soesterberg is na een moeilijke start een echte zus van Thermen Bussloo. Wat een veranderingen. Voldoende variatie in sauna's, mooie baden, vriendelijk personeel, leuke belevenissen, heerlijk dinerbuffet. Hier en daar merk je dat her eerst twee aparte afdelingen waren en dat is misschien niet altijd handig. Er moet nu eenmaal geroeid worden met de riemen die er zijn. Voor mij is dit een mooie vervanging van Bussloo. Veel minder ver rijden en zeker net zo de moeite waard. Niets dan lof voor de inzet om van dit eerst zo kille complex zo'n mooi welnessresort te maken!
Adriana | 16-04-2018
De deur van de panoramasauna boven kraakt onheilspellend sinds de opening van het complex. Tig maal gemeld, niets aan gedaan. De dagjesmensen hebben vaak keukenhanddoekjes bij zich en liggen dus met ruim de helft van het lichaam op het hout te zweten. Niemand die daar naar omkijkt. Bidons en slippers in de cabine. Hoort dat niet? Parkeerterrein vol? Meld dat dan bij de entree. Dan gaan we er buiten staan. Mensen met een telefoon (+camera) in de kleedruimte: leren we niks van het recente verleden? Wie wil er in zijn blootje op internet?
douwe van twillert | 20-03-2018
Wat ik hieronder lees kan ik zeker beamen te druk te weinig capaciteit in het restaurant mensen die constant naar een plekje zoeken bediening die niet oplet hamburgers die nog rauw zijn 5 x om je drankje vragen enzovoort echt super jammer want het is een supermooie complex . je komt om te ontspannen niet om je de hele dag dood te ergeren aan de drukte laat minder mensen toe en train je personeel die overigens wel hun best willen doen
Heidi Hulleman | 12-03-2018

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Thermen Soesterberg" ?
Hoe waardeer je Thermen Soesterberg in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.14