Naturismegids

Thermen Soesterberg

5.7

Gemiddeld cijfer van 66 beoordelingen.
Thermen Soesterberg

Adresgegevens

Thermen Soesterberg
Frits Koolhovenweg 8
3769 TR Soesterberg
033 462 24 60
Website
Lat: 52.121112
Long: 5.298018

Informatie

Per 2 januari 2017 is Omega Spa en Wellness overgenomen door Thermen Bussloo

Op 3 augustus 2017 is Thermen Soesterberg heropend met een Sauna Theater als eerste in zijn soort

Afstanden

 • Brussel 179 Km / 02:00
 • Utrecht 16 Km / 00:20

Open

 • Hele jaar geopend

Faciliteiten

 • Binnenzwembad
 • Binnensauna
 • Buitensauna
 • Finse sauna
 • Infrarood sauna
 • Stoombad
 • Kruidensauna
 • Zwembad (binnen)
 • Zwembad (buiten)
 • Voetenbad
 • Dompelbad
 • Restaurant
 • Massage
 • Terras
 • Zonneweide
 • Whirlpool
 • Scrubruimte
 • Overnachten mogelijk
 • IJskamer

Reviews van bezoekers over Thermen Soesterberg

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Thermen Soesterberg. Laat het ons weten!
Woe 24-8-18 geweest.
Heerlijke Thermen met vriendelijk personeel. Prachtige warme rustruimte buiten gecreeerd doormidden van een
Yurt. Van de drukte die ik vanuit de parkeerplaats had verwacht geen last gehad.
Opgietingen en Rituelen zijn heerlijk en divers. Kleine dame met asblond/grijs haar die rondloopt op de pleinen,werkt hard maakt goed schoon en heeft alles in de gaten, grote pluim voor haar!
Genoeg faciliteiten en sauna’s, ik kom hier weer.
Peter van Hasselt | 25-10-2018
mijn ervaring is zeer goed , goede faciliteiten, personeel is attent, eten is goed, de tuin prachtig, voldoende ruimte, goede controles en schoon. wat betreft de drukte op badpak dagen, dat zijn geen echte saunagangers. het is zelfs zelfs zeer slecht om gekleed in de sauna te gaan, zweten in een nylonpak/broek allerlei giftige stoffen komen er vrij. Daarbij blijft de smurrie van zweet en dode huidcellen lekker in je badpak plakken, weleens gehoord van een katoenensaunadoek, als je naakt gaan tussen allemaal naakte mensen zo moeilijk vindt, sla een sauna doek om, ooit per ongeluk op badkledingdag gegaan, het stinkt er gewoon, ben snel naar huis gegaan.
debbie kootwijk | 20-10-2018
Het is een moderne sauna die, buiten de horeca, goed voldoet. De horeca biedt, m.i., een te kleine menukaart en het gebodene is niet echt lekker; de sandwich is onhandig te eten en de combinatie met de frites komt mij vreemd over.
Jammer vind ik dat een aantal ligbedden (buiten) duidelijk aan vervanging toe zijn.
Toch is deze Thermen een aanrader!
peter van den Brule | 15-10-2018
Wij zijn gisteren (zondag) voor het eerst hier geweest. Het is een erg mooie sauna. Maar wat ons gruwelijk tegen is gevallen is de verschrikkelijke domme bediening. Je krijgt geen oogcontact met ze. Ze lopen rond alsof ze het voor het eerst doen. En heb je dan uiteindelijk na veel moeite kunnen bestellen, duurt het zo lang voordat je het hebt, dat je je eten al op hebt. Dit was zowel op de terrasjes als in het restaurant. Zo miserabel hebben wij dit nog nooit ergens gehad. Voor ons is dit zo een tegenvaller dat we hier voorlopig niet meer naar toe zullen gaan.
Y vd lee | 10-09-2018
Heerlijke dag, mooie sauna!
Jonne | 31-07-2018
Op woensdag 18 juli 2018 zijn we voor de eerste keer naar Thermen Soesterberg geweest.
Vooraf hadden we de reviews van anderen bekeken en dat waren voor een deel geen beoordelingen, waar je vrolijk van kan worden.
Toen we vlak voor 10 uur aankwamen, stond er buiten al een rij mensen te wachten op de opening.
Maar er waren 4 of 5 receptionistes, die in een hoog tempo iedereen probeerden te helpen.
Het was op veel plaatsen gezellig druk, maar nergens hoefden we te wachten. Eerst naar een stoombad, waar je gemakkelijk kunt gaan zweten, daarna naar de praat-sauna, met een hele hete vloer, die onprettig warm was. Er was een gezellige sfeer, en we hadden gemakkelijk contact met saunagangers. Het personeel, dat wij hebben gesproken was allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Eten en drinken was niet heel goedkoop, maar meer dan voldoende en je kon merken, dat er zorg aan was besteed. Nooit hoefden we lang te wachten, tot er iemand bij ons kwam, en wat je bestelde kwam heel vlug.
Alle ijsmenu's kostten € 9,50 en na een maaltijd vooral lekker, maar te overvloedig.
We misten en kleiner ijsje, zeg voor ongeveer € 5,00, suggestie?

Overal was het schoon, en goed onderhouden.
Een paar overwegingen, om het allemaal nog beter te maken:
De lange brede trap vanaf de eerste verdieping, was bekleed met een grijs materiaal en je kon slecht zien, waar de volgende trede begon; als rand van elke trede voorzien zou zijn van een contrasterende kleur, zou dat veel veiliger worden! Of een rand met ledjes.

Dan staan er op de plattegrond bij alle sauna's e.d. een Nummer, het zou erg handig zijn als je dat nummer ook weer kon vinden naast de ingang van de betreffende ruimte, nu moest je kijken of de beschrijving klopte met de plattegrond, en dat ervaar ik als minder handig!
Op veel plaatsen lag er op de vloer water, wat de kans op uitglijden groter maakt.Op de eerste verdieping waren in de rustruimte waterbedden, die alleen vanaf het voeteneinde te beklimmen waren. Het zou handig zijn, als de planken tussen de bedden verwijderd zouden worden, zodat je er vanaf de zijkant op zou kunnen gaan liggen, zeker voor ouderen gemakkelijker!
Rustplekken buiten waren ruim voldoende, ook toen het drukker werd.
Het was handig, dat er een lift aanwezig was!
Door: Wim van der Baan en Greta Lauf
Wim van der Baan | 19-07-2018
Thermen Soesterberg echt een aanrader, heerlijk genoten van een dagje sauna, wellness.
Paul Heijmering | 14-07-2018
Eerste keer en meteen een bijzondere goede ervaring. Prachtige faciliteiten en zeer vriendelijk personeel. Ik vind echter de prijs voor een eenvoudig biertje ( € 4.00) wel flink aan de prijs. Een bezoek is zeker voor herhaling vatbaar.
Ook van mij een 10.
Wouter den Hartog | 02-05-2018
30 april 2018 voor de 1e keer geweest, kennelijk in een compleet andere sauna dan hier beschreven wordt. Ontzettend vriendelijk personeel, rust in de sauna,s en tja, tijdens opgietingen druk, maar wel gewoon zitten. zonder bij elkaar op schoot te moeten. Personeel in het restaurant zijn heel vriendelijk en vlot ondanks dat het er druk was. De prijs van het eten is hoog ja, maar kwaliteit is het zeker. Heerlijk gegeten. Een topdag gehad ondanks dat het regende en iedereen binnen uitrustte. Ik heb het als netjes, schoon en plezierig ervaren.
Anneke | 01-05-2018
Na de vele negatieve beoordelingen op deze site maakte ik me zorgen ivm de reeds gedane reservering. Mijn ervaring is gelukkig totaal anders. Thermen Soesterberg is na een moeilijke start een echte zus van Thermen Bussloo. Wat een veranderingen. Voldoende variatie in sauna's, mooie baden, vriendelijk personeel, leuke belevenissen, heerlijk dinerbuffet. Hier en daar merk je dat her eerst twee aparte afdelingen waren en dat is misschien niet altijd handig. Er moet nu eenmaal geroeid worden met de riemen die er zijn. Voor mij is dit een mooie vervanging van Bussloo. Veel minder ver rijden en zeker net zo de moeite waard. Niets dan lof voor de inzet om van dit eerst zo kille complex zo'n mooi welnessresort te maken!
Adriana | 16-04-2018
De deur van de panoramasauna boven kraakt onheilspellend sinds de opening van het complex. Tig maal gemeld, niets aan gedaan. De dagjesmensen hebben vaak keukenhanddoekjes bij zich en liggen dus met ruim de helft van het lichaam op het hout te zweten. Niemand die daar naar omkijkt. Bidons en slippers in de cabine. Hoort dat niet? Parkeerterrein vol? Meld dat dan bij de entree. Dan gaan we er buiten staan. Mensen met een telefoon (+camera) in de kleedruimte: leren we niks van het recente verleden? Wie wil er in zijn blootje op internet?
douwe van twillert | 20-03-2018
Wat ik hieronder lees kan ik zeker beamen te druk te weinig capaciteit in het restaurant mensen die constant naar een plekje zoeken bediening die niet oplet hamburgers die nog rauw zijn 5 x om je drankje vragen enzovoort echt super jammer want het is een supermooie complex . je komt om te ontspannen niet om je de hele dag dood te ergeren aan de drukte laat minder mensen toe en train je personeel die overigens wel hun best willen doen
Heidi Hulleman | 12-03-2018
Wij gaan graag naar de sauna en zijn dinsdag 27/2 naar soesterberg geweest. Badpak dag en veel mensen met kortingskaart, vandaag wellicht de enorme drukte? Zwembad zo vol dat er op een bepaalt moment een rij stond om erin te mogen, sauna, s zo vol dat dat het echt niet plezierig is, in het restaurant lopen constant mensen in badpak langs je tafel. Wachten voor de douche en heel veel herrie!! Geschreeuw en gelach in de zwembaden, praten in de sauna,s mijn inziens door de korting ook een publiek dat je normaliter niet in de sauna ziet!! Kortom veel ergenis en totaal geen plek om te ontspannen.
Wij waren er om 19.30 en zijn van ellende om 21.30 weer weggegaan!
Het saunacomplex op zich is prachtig! Schoon en gevarieerd! Ik snap dat er omzet gemaakt moet worden, maar ben heel bang dat met deze toestanden over een paar maanden de echte saunagangers hier niet meer willen komen! Jammer
Jacqueline van der w | 28-02-2018
Onhandige indeling. Door het restaurant lopen om naar de andere sauna’s te gaan. Veel te druk. Ze moeten het aantal bezoekers zeker gaan beperken. Er zijn te weinig wc’s. De bediening aan de tafel ivoor de drankjes was onvriendelijk. De vloer is te glad. Het diner in het buffet restaurant was heerlijk. Veel variatie en het zag er allemaal goed verzorgt uit. Door de grootte van het bedrijf zijn er veel sauna’s en zwembaden, maar erg onoverzichtelijk. Toch een fijne dag gehad. Ik geef het een 7.
B. van der Gragt | 24-02-2018
Vandaag geweest, dus op vrijdag vanaf 13:00. Het was toen al behoorlijk druk, maar om 17:00 echt spits.
Er was een tent buiten neergezet met openhaard als extra ligplek, helaas waren ook die bedjes allemaal vol.

Het grootste zwembad was aangenaam warm in vergelijking met oktober 2017 de laatste keer dat ik er was. Dit is een grote verbetering.
Ook de rozensauna rook dit keer naar rozen ipv naar niets, dus ook verbetert.

Wat ik jammer vond was dat de theatersauna hetzelfde programma draaide als toen ik er een paar maanden terug was. Ik had wel wat nieuws verwacht.

Wat ik zelf liever anders zou zien is de sauna die uitzicht heeft op de scrubbende menen. Ik zie toch elke keer mannen daar prinsheerlijk zitten loeren, niet fijn!

Uiteindelijk ben ik eerder naar huis gegaan, omdat ik mij niet kon ontspannen met al dat gekakel overal, zelfs in de sauna's.
Ik vond 20 euro te veel voor deze sauna ervaring, maar ik geloof wel dat Thermen Soesterberg haar best doet om te verbeteren, dus over een half jaar probeer ik het misschien weer een keer..
Mia | 23-02-2018
Sauna is ontspanning. Het was veel te druk bij sauna Soesterberg. In het verleden ging ik vaak naar de sauna op de oude lokatie. Dat was een heerlijke sauna met een goede balans. Dat mis ik hier, ondanks de vele faciliteiten. Te druk, leek soms meer alsof ik in een winkelcentrum liep. Ik ga daarom niet meer naar Soesterberg
Edward | 16-02-2018
Voor de eerste keer geweest met dochter en kleinkind.
Viel ons erg tegen erg onoverzichtelijk trapje op trapje af.
Dan in het restaurant aangekomen een broodje gezond 12.50 euro niet normaal meer. Thuis gekomen vroeg ik mij af of dat wel goed is 3 broodjes reken maar uit. Misschien hebben jullie een fout gemaakt! Graag Uw antwoord.
Ons zie je daar niet meer!
Ria van Klarenbosch | 14-02-2018
Vandaag voor het eerst in thermen Soesterberg geweest en moet eerlijk toegeven dat het nog niet kan tippen aan zijn grote zus'thermen Busloo'! Lunchbuffet was niet echt top.de gerechten van de live cooking waren niet warm en uitgedroogd van het warm houden.Weinig keuze in salades.We zijn misschien ook te verwend in Busloo!????Veel te weinig rustplekken en de opgietingen in de theatersauna waren niet warm genoeg,omdat deze ook veel te groot is voor maar 1 saunameester.Jammer want deze sauna heeft een prachtige ligging en alles ziet er mooi,modern uit.Wij gaan toch echt voor thermen Busloo!????
Anja Visser | 12-02-2018
Drukke tot zeer drukke sauna waar je niet moet komen om te relaxen. Veel te weinig mogelijkheid om in de winter te kunnen liggen/zitten. Je wordt gedwongen om in het restaurant plaats te nemen (met consumptie, waar het wachten meer dan een half uur op was). Mopperend personeel dat aan de schoonmaak is, zeep in de te koude douche is niet afgesloten waardoor je ook niet weet wat het is...
Kortom, een prachtige sauna met potentie die moet oppassen om niet aan het succes ten onder te gaan.
Rein | 31-01-2018
Mooie sauna, goed onderhouden, met veel verschillende sauna's. Prima zwembaden, beide goed op temperatuur. Ik ben er nu 3 keer geweest en het was wel altijd goed gevuld, maar niet te druk. Altijd plaats als ik een sauna wilde plaatsennemen. Horeca gedeelte is ook goed en mooi om te zitten en ja het is niet goedkoop, maar dat zijn alle grotere en wat luxere sauna's niet. Aangezien de meeste mensen hier met korting binnenkomen weegt dat wel er wel tegenop lijkt me zo. Ik ga hier graag naar toe!
Niek | 30-01-2018
helaas...helaas...het is zo vreselijk druk hier geworden dat het ten koste gaat van de rust, de reinheid en de privacy. Een paar lowlights van vandaag: botsen bij de douches, 12 minuten wachten om af te kunnen rekenen, vrijende stelletjes in het zwembad, vieze vloeren, haf uur in restaurant en niet geholpen, over mensen heen kruipen om een plek in de sauna te bemachtigen, geen plek om uit te kleden en wederom niet om aan te kleden en als klap op de vuurpijl witte vlokken in het bubbelbad. Het doet me denken aan de Efteling, waarbij mensen ook steeds meer elkaar gaan zitten bekijken omdat ze moeten wachten. Erg jammer dit, want oorspronkelijk was het een erg fijne sauna waar ik jarenlang abonnementen heb afgenomen. Aan het personeel ligt het niet. Alleraardigst en behulpzaam. Het management zal zich moeten gaan herbezinnen. Ik betaal liever een tientje meer en een prettige dag, dan dit. Vooralsnog mijd ik deze plek even
P Jacobs | 21-01-2018
ons bezoek was tweede kerstdag. Was niet uitverkocht. Min puntje te weinig kapstokhaakjes.
Dat de horeca het punt is waar verdient moet worden is evident. Dat is in elke sauna zo. Niks mis mee. Ja Nederlanders willen ALTIJD voor een koopje of gratis gaan gezien de respectloze reviews hier.
U gaat wellicht vrijwillig naar Soesterberg, gedraag u dan ook als GAST en niet als betweter die de eigenaar wel eens een lesje wil leren hoe hij zijn bedrijf aan uw eisen moet aanpassen.
Soesterberg is mooi complex, zeer ruim opgezet, vriendelijk behulpzaam personeel, sauna's juiste temperatuur net als de verschillende zwembaden.
Eigenlijk zonder dat zo verpest wordt door die zeurende zeikende azijnzeikers. :-)
jan | 12-01-2018
Meer recensies van jan (3)
Veel te duur en slecht personeel wat niet begrijpt dat je in de sauna bent om te ontspannen. Hangt domweg een nare sfeer vanwege de commerciële manier van uit baren. Nooit meer!
Hopakee | 05-01-2018
Zeer slechte eerste ervaring met Thermen Soesterberg. Wij zijn trouwe bezoekers van alle Sauna's van deze organisatie in NL. Dus nu voor het eerst geboekt via een actie bij de de laatste nieuwe in Soesterberg. Maar door een knie operatie van mijn vrouw, die ineens (gelukkig) eerder werd gepland door het ziekenhuis, moesten wij annuleren. Mijn vrouw vroeg of het verzet kon worden naar bijvoorbeeld Februari als de therapie voorbij was. Maar een onverbiddelijk antwoord van de receptioniste, dat dit niet mogelijk was en voor ons de actie en een bezoek aan Soesterberg voorbij was. Ongelooflijk zulke keiharde regels zonder enige empathie. Dit zegt mij genoeg. Soesterberg slaan we dus maar gewoon over. Zonde van de boeking. Fijne Feestdagen directie en personeel Thermen Soesterberg. Jeanet en Peter.
Jeanet en Peter Maassluis | 15-12-2017
uitstekend
adry van loo | 12-12-2017

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Thermen Soesterberg" ?
Hoe waardeer je Thermen Soesterberg in het algemeen?

Aanbiedingen Nederland
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.028