Naturismegids

Isabellagriend (bij Oolderplas)

8.8

Gemiddeld cijfer van de laatste 49 reviews.

Adresgegevens

Isabellagriend (bij Oolderplas)
Herten / Ool / Roermond

Lat: 51.184824 / Long: 5.934755
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 144 Km / 02:11
  • Utrecht 153 Km / 02:01

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • Officieel naaktstrand
  • Alleen dagrecreatie

Faciliteiten

  • Meer
  • Rivier
  • Geschikt om te zwemmen
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toegankelijk voor minder validen

Reviews van bezoekers over Isabellagriend (bij Oolderplas)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Isabellagriend (bij Oolderplas). Laat het ons weten!
Hoi
Wij kommen hier al jaren.
Zeker zijn er veel mannen maar dat zie je op elke nudisten plaats
Mijn vrouw en ik storen ons niet aan die mannen die graag spelen of aan die stelletjes.
Wij genieten van het naakt zijn en lachen om die mannen.zo hebben wij een leuke tijd

Veel naakte groetjes van h en c uit venlo
hay | 19-05-2015
Waren gister weer eens wezen zonnen in ool was weer geen succes we lagen nog maar net en de smerige mannen kwamen alweer in beweging om maar zo dicht mogenlijk in de buurt te liggen .
Ga je even een rondje lopen volgen ze je niet leuk
eene was wel heel hardhorig wou niet weg gaan
deze man griiszend haar geel draag tasje
ons zien ze hier niet terug of er moet verbetering en goede toezicht op deze zaken gehouden worden wat toch wel moeilijk is
ww | 16-05-2015
Ik kom er heel graag. Genieten van de rust en natuur.
Weinig of geen overlast van anderen.
wel is het zo dat er veel mannen alleen zijn en dat voor oordelen kan hebben, ik kom er als goed uitziende man ook alleen en als ik niks wil dan een gewoon praatje maak ik dat kenbaar en wordt geaccepteerd.
Naakte groetjes Mikeq
mikeq | 15-03-2015
Meer recensies van mikeq (5)
Ik 61 jaar samen met mijn vriendin van 57 jaar in augustus met de boot daar gelegen, en het was ons ontzettend goed bevallen. Geen glurende of trekkende mannetjes. Mooie aanlegplaatsen voor de boten. hebben een paar zeer fijne dagen daar gelegen. Een echt aanrader, zal zeker volgend jaar weer een paar keer weer afmeren daar.
Ton | 12-11-2014
Gistermorgen begon ik de dag met een heerlijke ochtendwandeling in de Isabellagreend. Er was niemand op het terrein, het was heerlijk rustig. Het zonnetje scheen warm genoeg om bij het naaktstrand aangekomen een kort gedeelte van mijn wandeling met uitsluitend mijn slippers aan te vervolgen, genietend van de ochtendzon, de bomen, het hier en daar weliswaar wat natte gras en de vogels op de plas.
Zo liep ik terug naar het begin van het naaktgedeelte en opende mijn tas om er mijn kleren weer uit te halen. Ik had mijn broek nog niet te pakken of hoorde een stem roepen: "Het naaktstrand houdt hier op hoor!" Ik keek op en zag een pittige dame van tegen de 60 aan komen lopen in gezelschap van een loslopende hond. In tegenstelling tot deze plots genaderde mevrouw besloot ik wel het fatsoen te hebben om haar met een vriendelijk "Goedemorgen" te begroeten en ging door met het aantrekken van mijn broek en shirt. Ze mompelde nog iets in de trant van dat ze nog iemand 'daarginds' had zien lopen - een naakte person? Zelf ben ik, behalve haar, niemand tegengekomen op het gehele terrein. Ze vervolgde haar weg daarboven op het pad en ik gaf haar nog na dat ik me netjes aan de regels hield, in tegenstelling overigens tot haarzelf. "Volgens mij moeten honden hier aangelijnd zijn, misschien zou u uw hond kunnen aanlijnen?" Ze zei wel ja, maar liep gewoon door.
Ze nam met haar hond het dijkpad. Ik ging, inmiddels volledig gekleed, het naaktgedeelte af naar het verharde pad. Dat vervolgde ik na de bocht naar rechts, terwijl ik haar daar weer zag toen ze de dijk opliep tussen het verharde pad en de Oolderplas. Ik riep haar nog vriendelijk toe: "Het is toch wel fijn dat het nog zomer wordt, nietwaar, mevrouw?" Dat beaamde ze lachend met een wellicht grappig bedoelde opmerking als dat ik daar toch wel goed van genoten had.
We kwamen bijna tegelijk bij de uitgang aan. Ik hield het poortje voor haar geopend en zei rustig dat ze mij echt niet had hoeven te vertellen waar ik wel en niet met kleren uit kon lopen als ik zelf al bezig was me aan te kleden. Op verontschuldigende toon zei ze dat ze dat niet gezien had. Ik wees eens op het bord bij de ingang waarop wel degelijk staat dat de toegang verboden is met een loslopende hond. "Ja, maar dat doet iedereen. Dit gebied is van eh..." "Het Limburgs Landschap," vulde ik aan. Ze vervolgde: "Ja, en die gedogen dat." Het zou alleen vanwege de koeien zijn en volgens haar kon iedereen gewoon de honden los laten lopen. Ik zei er maar niets meer over.
Ze gaf aan ooit eerder lastig gevallen te zijn door een man die haar had gevraagd of zij hem "af wilde trekken". "Daarom ben ik zo fel met het naaktstrand." Dus ze was negatief over naaktrecreatie ter plaatse vanwege dat voorval en had dat op mij uitgekuurd. Ik heb mijn afschuw kenbaar gemaakt over dergelijk lastigvallend gedrag en gezegd dat een naaktstrand geen seksstrand is.
Ze was een stuk vriendelijker geworden had nu kennelijk in de gaten had dat ik niet zo'n engerd was en we ergerden ons beide aan het afval dat iedereen daar dumpt. (Mensen neem je afval mee!) Ook waarschuwde ik haar nog dat haar hond van het afval aan het eten was. Zij wenste me zelfs nog een prettige dag. Hopelijk heb ik door uiteindelijk rustig met haar te spreken enig begip bij haar tot stand gebracht betreffende het naaktstrand. Het is natuurlijk niet fair als mensen zo onredelijk en aanvallend reageren als zij aanvankelijk deed.
Jac | 05-09-2014
Meer recensies van Jac (2)
Over overlast en vooroordelen gesproken... Ik zal zo een korte anecdote vertellen (maar die past net niet in één keer vanwege de limiet aan tekens per bericht). Eerst ter inleiding: ik kom hier, als man, vaker, meestal alleen, soms met mijn vriendin. Ik maak er ook geregeld een wandeling. Op sommige momenten voel ik me wel bekeken of achternagelopen als lustobject door mannen. Meestal hebben ze redelijk snel in de gaten dat ik daar niet voor kom. Ik wil gewoon, als het kan zonder kleren, genieten van de natuur.

Helaas merk ik in reacties her en der wel dat er ook veel vooroordelen zijn, zeker ten opzichte van alleengaande mannen, omdat kennelijk een aantal alleengaande mannen een verkeerd beeld geeft - en dit geldt algemeen voor naaktstranden. Ik vind het dan ook niet fijn als ik het gevoel moet krijgen dat mensen mij, slechts om het feit dat ik als man alleen naakt op een naaktstrand loop, wellicht ook zien als zo'n viespeuk.

Ter illustratie hoop ik zo de volgende 'belevenis' te kunnen plaatsen: een anecdote over begrip en onbegrip op een zonnige morgen op het naaktstrand bij de Isabellagreend.
Jac | 05-09-2014
Meer recensies van Jac (2)
Ik kom hier regelmatig, sinds twee jaar, als vrouw alleen.
Ik lig meestal op het grote veld in de buurt van de bootjes.
Dat bevalt me goed. Ik ben er nog nooit lastig gevallen. Wel ben ik een aantal keren door mensen aangesproken, maar op een normale manier.
Ik vind het een fijne plek om naar toe te gaan als ik tijd heb om er even tussenuit te gaan op mooie dagen.
Er komen redelijk wat mannen alleen.... maar daar heb ik nooit last van gehad. Kortom, wat mij betreft is het een strandje waar iedereen ongestoord op zijn eigen manier kan genieten.
El | 30-08-2014
Waar de bootjes zijn is het heel gemoedelijk,daar ie NIETS van negatieve of betast te worden.Gewoon doen .
pieter | 25-08-2014
Meer recensies van pieter (4)
ik ben beginner op het gebied van naaktrecreatie. Topless doe ik wel, vandaar dat ik aan het water voor het toegestane naaktstrand lig. Ik durf de stap (nog) niet te zetten omdat ik zoveel negatieve ervaringen hoor. Als vrouw alleen zegt men kun je niet erheen zonder betast te worden??? Wie wil mij helpen de laatste stap tot naakt zonnen te zetten?
Stina | 24-08-2014
Gisteren geweest en het was wederom goed
het weer viel een beetje tegen en het was er niet druk maar geen opdringerige types dus fijn genieten.
En er zijn er wel die van en met elkaar genieten maar dat moet kunnen als het maar niet opgedrongen word en dat is niet
Dus ik ga hier vaker komen ook al is het niet in de buurt

Greetzz
Leo | 22-08-2014
Helemaal niet woonachtig in de buurt van Herten maar tijd over in de middag vanuit mijn werk. Zelf naturist maar wel alleen dus. Het was een eindje wandelen maar was de moeite waard. Zoals al meer gelezen, vooral in het begin een aantal gay's maar zeker niet lastigvallend. Onterecht wordt er al snel van uit gegaan dat een man alleen homo zal zijn maar je kunt je zelf ook gewoon neutraal opstellen en niet het paadje in de bosjes in gaan. Na een kleine wandeling besloten om mij van m'n kleding te ontdoen en verder te lopen. Geen enkel keer ben ik lastig gevallen door een homo hoewel wel een enkeling het niet kon laten aan zijn tepelpiercing te zitten en een paar anderen sjorrend tegemoet liepen. Zelf heb ik zo iets van; we hebben dames en heren en zien er allemaal iets anders uit maar denk nou niet dat je veel anders bent. 1 kerel dacht met z'n behoorlijke formaat mij te imponeren maar helaas raak ik daar ook niet als gemiddelde van ondersteboven en krijg ook geen gevoelens. Achterin bij de boten waren een paar stelletjes die evenals ik genoten van het mooie weer en de vrijheid. Mij is het goed bevallen en wanneer ik weer in de buurt ben met wat tijd over, zal ik hier zeker weer heen gaan. Buiten het zomerseizoen zal ik dit niet doen omdat er dan vermoedelijk bijna geen stelletjes meer zullen zijn wat het juist leuk en gezellig maakt. Heb nog een gesprek gevoerd met een stel wat mij aansprak en ook zij vonden hier niet dat er vervelende gay's rond liepen.
Was leuk | 08-08-2014
Afgelopen zondag voor de 2e keer dit jaar op strandje in Ool geweest. Wat idd opvalt is veel alleengaande mannen. Helemaal niet erg, ik was ook alleen. Stoorde me wel aan de hoeveelheid ijEren cockringen die r gedragen worden. Heeft m.i. niks met naturisme te maken. Laat die dingen lekker thuis. Idd aantal mannen die constant met een erectie rondlopen, ook niet erg naturistisch. Als man van 52 en al 30 jaar naturist hoeft dit voor mij dus niet zo. Stuk aan het water waar de boten liggen wel erg leuk en relaxed. Behalve het koppeltje waarvan de man in alle openheid het kruis van zijn vrouw aan het betasten was, doe dit op een van de verborgen plekjes.
Mochten er dames zijn die hier ook graag alleen naar toe willen en dit niet alleen durven, neem gerust contact op. We houden het dan samen gewoon gezellig naturistisch. Geen bijbedoelingen
Jo | 05-08-2014
Ik ben er de laatste dagen geweest; een woord; fantastisch; zeer ontspannen. met de mensen die er zijn ,korte babbel en een goedendag.
pieter | 28-07-2014
Meer recensies van pieter (4)
dit is een echt prachtig stukje natuur en rust wat je moet koesteren
als er mannen opdringerig zijn zeg je gewoon dat je geen belangstelling hebt en ze zullen dat accepteren en weggaan.
deze ervaring heb ik en geniet elke keer dat ik er ben .
ger | 19-07-2014
@ 21 jaar: er komen wel wat jongeren maar niet al te veel. Ikzelf ben 27 jaar en herken wel je bedenking. Hopelijk lukt het om dit weekend nog eens te gaan naaktwandelen :)

Groetjes
steven | 02-07-2014
Ik om al jaren aan de maasplassen, Oolderplas en Isabelle greend, zowel in de winter als zomer. Wat mij ontzettend stoort aan deze naakt recreatie is het flaneren van de mannen al vooraan waar het naturisme start . Met kinderen hoef je in deze tijd niet te komen, sta je gelijk oog ij oog met een man met zijn pikkie vooruit. Mannen ga aub aan de andere kant van de plas met jullie speeltjes staan. Dan heeft er niemand last van. Wat het Isabelle Green betreft, een prachtig stuk natuur, maar ook daar lopen tegenwoordig figuren rond met een pamper aan.

Naaktrecreanten vooral blijven komen, maar laten we het wel allemaal netjes houden voor elkaar.

Groeten,

Jan
Jan | 07-06-2014
Ben geregeld op bezoek aan het strand. Een prima natuurlijke omgeving voel me prettig luierend in de zon in mijn nakie. Misschien een tip aan de stichting bij de ingang/uitgang van het FKK terrein een kleine afval bak eer te hangen en die s ávonds te ledigen of iemand die als laatste gaat de zak eruit neemt en voor op de parkeer plaatst doet deponeren. Je vind altijd toch resten van bezoekers dat problemen kan geven voor de dieren die daar grazen. Verder een schone omgeving, met veel bekijks (wat ook natuurlijk is)hoort ook bij het natuurlijk gedrag van mens en dier. Hoop op iets beter weer dan ben ik er weer.:-)
Eddy | 23-03-2014
Afgelopen zondag weer voor de eerste keer dit jaar wezen zonnen met vriendin, staat er zo rond 4uur een persoon foto's van ons te maken wou hem nog aanspreken maar fietste snel weg had zwart wielerpak met oranje randen .
Voor de andere trieste figuren die aan hun slurfje rukken als ze langs ons lopen of ineens vlak bij ons komen liggen, wij zijn er alleen om te zonnen.
dirk | 16-03-2014
Meer recensies van dirk (2)
Vandaag een paar uurtjes naar het naaktstrand gegaan omdat ik toch in de buurt moest zijn. Nog wel redelijk kaal aldaar waardoor je je moeilijk kan verstoppen of onder de voeten kan gaan voor opdringerige homo's. Vandaag weer mee gemaakt dat zo ééntje me bleef volgen wel twee uur lang, heb hem wat met zijn voeten gespeeld door me toch telkens te verstoppen en me een eindje verder weer te laten zien enz enz...uiteindelijk heeft hij het opgegeven. Ik was helemaal naakt maar dan nog hé...ik wil gewoon genieten van het naaktwandelen niet meer of minder.
Prachtig in de zomer als het begroeid is, dit is genieten puur natuur.
Blinker. | 08-03-2014
Meer recensies van Blinker. (3)
mooi gebied, alleen jammer dat de botenbezitters die daar afmeren, geen idee hebben van sociaal gedrag.
Nachtfeestjes met een overlast van veel lawaai, geluidsinstallatie buiten het schip, intimidatie door bv, ik vier hier mijn feestje dus bekijk het maar <alles na 22uur>, geen respect voor natuur en anderen, langer dan 3 x 24 uur afmeren<is een bepaalde groep> < onze steiger>, <dit zowel door Duitsers als ook Nederlanders.
Er is controle geweest door o.a. gemeente Roermond, maar handhaving moet daar echt beter.
Wat betreft lastig vallen door man only,kan ik alleen zeggen als je gewoon de wandelpaden neemt geen last hoor, en ja mocht je het zoeken, je vind het natuurlijk overal.
Dat daar ero massages worden gegeven op massagetafel voor iedereen zichtbaar,is wel door mij gezien,uitgevoerd door een van de beruchte Nederlandse boten-bezitters>
naturist Roermond | 24-09-2013
Meer recensies van naturist Roermond (2)
Absoluut niet geschikt voor kinderen
Cleomoow | 07-09-2013
Wij zijn al een paar keer geweest , we zijn allebij 30 .
Wij liggen meestal bij de boten ,daar is het wat rustiger , en niet veel kijkers .
Alleen jammer dat er niks van een winkeltje is , of wc .
Maar als je ,aan iemand vraagt met een boot , is het meestal geen probleem .
Super strand ,
Wij zijn er met mooi weer , zeker

Gr. J&T
J&T | 22-08-2013
Ik kom hier al jaren alle jaargetijden. Ik vind naturisme prima, waar ik mij wel aan stoor zijn de rond pararderende mannen. Zeker het voorste gedeelte, je schrikt je als vreemdeling rot denk ik als je hier voor de eerste keer komt. Wat mij betreft mannen ga wat verder doorliggen en doe daar waar je zin in hebt maar niet op het voorste gedeelte waar ik nog kinderen voorbij lopen.

Fijne zomer nog,

Jan
Jan | 16-08-2013
zeer mooi stukje Roermond. Veel ( oude mannen) en paar koppeltjes. Heerlijk om je zo vrij te voelen. Zag een mooie rasta in opgewonde staat alleen zitten.Voor de rest prima plek om te recreëren. Kom zeker nog eens
Terug.
Ralph | 06-08-2013
Piet, het gebied was schoon. op heel veel plekken liggen papieren zakdoeken (!). Wat ik even niet snap is het volgende. Als "trekberen" in de buurt van koppels post gaan vatten is het toch het meest handige om de gsm te pakken en de politie te bellen, of de stadswacht. Als er maar voldoende telefoontjes binnen komen... . Een andere optie zou het zijn als leden van de naturistenvereniging herkenbaar in beeld zijn. Zij kunnen , gebruik makend van hun huisrecht heren die te dicht op andere bezoekers kruipen opdragen ergens anders te gaan liggen/zitten.
Het moet wel duidelijk zijn bij het betreden van het terrein dat bezoekers zich conformeren aan dat huisrecht en aanwijzingen van de "oppassers" dienen op te volgen.
Overigens: Let op de planten, er staan wilde orchideeën (brede wespenorchis) op plaatsen waar men met papieren zakdoeken werkt. Maar ook op enkele andere plaatsen op het terrein.
Patrick | 23-07-2013

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Isabellagriend (bij Oolderplas)" ?
Hoe waardeer je Isabellagriend (bij Oolderplas) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.029