Naturismegids

Isabellagriend (bij Oolderplas)

8.5

Gemiddeld cijfer van 114 beoordelingen.

Adresgegevens

Isabellagriend (bij Oolderplas)
Herten / Ool / Roermond
Website
Lat: 51.184824
Long: 5.934755

Afstanden

  • Brussel 148 Km / 01:42
  • Utrecht 144 Km / 01:35

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • Officieel naaktstrand

Faciliteiten

  • Meer
  • Rivier
  • Geschikt om te zwemmen
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toegankelijk voor minder validen

Aanbiedingen Nederland

Reviews van bezoekers over Isabellagriend (bij Oolderplas)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Isabellagriend (bij Oolderplas). Laat het ons weten!
hoi ik kom sinds vorig jaar in ool ,ik vind het heel mooi en relaxed en erg vriendelijke mensen je word er vriendelijk begroet door iedereen.
zelf ben ik gay en wat jonger, in sommige reacties word er over sex beluste mannen gesproken en gelijk aan homo,s gedacht maar wat mij opvalt dat deze groep mannen bi of getrouwde mannen zijn.
en deze groep mensen laten stellen of jongeren niet met rust en daardoor komen die mensen niet meer terug jammer en wat mij stoort is dat soms mensen open en bloot sex hebben of vooraan bij het begin bezig zijn jammer.
mensen er zijn regels waaraan men zich moet houden ,zodat het gebied open blijft.
en ik wil ook een compliment geven aan de stichting die ook het terrein bijhouden.
dick | 22-04-2016
Hallo Dick.

Jij bent zeer slecht geinformeerd. Deze man is wel degelijk een toezichthouder die zich uitslooft met de overige bestuursleden voor het behoud en onderhoud van het terrein. Dank de inzet van deze mensen kunnen de naaktrecreanten er verblijven. Dus hou je negatieve reactie voor je. Boven dien is het de secretaris van de stichting die dit alles mogelijk maken. Er is geen sprake van interessant doen, maar je heb altijd mensen die zich niet aan spelregels houden.
bezoeker | 12-04-2016
Meer recensies van bezoeker (4)
Hey, ik ben jonge 40'er en zou graag ook eens willen genieten van naturisme, weinig ervaring mee (enkel sauna).
Zou leuk zijn mocht ik samen kunnen gaan (m of v of beiden) om niet alleen alleen de eerste keer er te geraken :-)
Zijn er mensen die geregeld gaan en mij mee naar ingang toegang begeleiden
? Zou leuk zijn.
bartje | 11-04-2016
Meer recensies van bartje (3)
Ik kom er heel geregeld. Het publiek is gemengd. Je kunt via een pad over het hele terrein in je nakie en je spulletjes naar je favoriete plekje fietsen. Zelfs als het wat kouder is, ben je nooit alleen. Er is sociale controle. Sekszoekende mannen en vrouwen heb ik een enkele keer wel eens gezien op het speciale paadje tussen de boompjes en struikjes oostelijk in het voorste deel door maar zijn verder nergens als zodanig te vinden en zorgen trouwens ook nergens voor overlast.
Van de vrijlopende oerossen heb je geen last. Die komen nooit bij de genietende zonaanbidders in de buurt. Het mannetje met het petje is geen beheerder, maar iemand die enkel interessant wil doen, door zich als zogenaamd baasje op te werpen. Hij moet zich wettelijk kunnen legitimeren, maar doet/kan het nooit, dus wijs ik hem erop zo snel mogelijk terug te lopen naar de eerdere vrij liggende geklede strandjes en mij met rust te laten. Volgens mij is ie alleen maar uit op een gesprekje en ik geloof: in stilte een naaktgenieter.
Lig er zowel alleen als met een groepje of soms met een vrouwtje, dat vraagt om wat beschermd te worden tegen eventuele gluurders, die ik er overigens in zulk gezelschap nooit heb getroffen. Medio oktober 2015 was het trouwens erg schoon; dus mensen houden zo!
Dick Eindhoven | 11-04-2016
ik ben er vaak geweest vorig jaar ik vond het leuk ik he berichten gelezn van dat mannetje advies zorg datje met wat mensen sammen licht dn durven ze tog niets
HAR | 02-04-2016
Ik heb in2015 het strandje gevonden via internet.en heb daar heel leuke mensen ontmoet ,het is nu mijn vast plekje geworden om te genieten in mijn bloodje .Laat de zon maar komen dan vindt je me daar ik ben alleenstaande man , en ik wacht met smart op de zon .Beste vrienden tot ziens
Henk | 26-01-2016
Meer recensies van Henk (2)
Ik ben er afgelopen donderdag geweest voor de eerste keer en vond het er heel leuk. Voor de eerste keer lekker in mijn blootje gelopen en genoten van de natuur en de rust. Ik heb er ook leuke gesprekken gehad o.a. met een leuk koppel wat er ook lag te zonnen en te genieten. Ik kom hier zeker terug : zalig die groene oase van rust en natuur. Nu nog proberen mijn vrouw mee te krijgen !
Er waren heel vriendelijke mensen en heb geregeld een gesprekje kunnen voeren. Gewoonweg zalig, is mij heel goed meegevallen !
Wil | 15-09-2015
voor de zoveelste keer naar Ool geweest, paar keer mijn buurvrouw mee genomen om gewoon lekker te genieten van de rust en de zon
Geen last van opdringerige types maar dan moet ik wel zeggen je moet natuurlijk niet in dat hoge gras liggen, dan komen ze gluren en kijken of er wat te doen is.
Als je op het open veld gaat liggen dan is er niks aan de hand, je moet het niet gaan opzoeken natuurlijk en dat denk ik dat sommige bezoekers dit wel doen zoals ik lees ik dacht dat ze W en W heete
mensen zijn nieuwsgierig en als jij als stel naakt in het hoge gras gaat liggen ja dan kan je zoiets verwachten
Verder geniet ik met volle teugen ook als man zijn ik alleen daar heen ga
Veel mensen leren kennen daar en ontzettende leuke gesprekken gehad
Voor mij hoeft er niks te veranderen dan miss KOFFIE hahaha
Michel | 26-08-2015
Meer recensies van Michel (2)
we zijn { stel } 3 keer nu fkk herten ool geweest 3 keer lastige oude man met blauw petje getroffen [ toezicht houder zonder zich te legitimeren } eerste keer lag een stel wat te spelen met vrijgezellen wat uiteraard niet mag kwam hij heel leuk regels uit delen heel gewichtig hij moest daar opletten was zijn taak wij kregen dus ook regels .als hij al zo een taak wil uitvoeren dan praatjes naar het stel wat het gedaan heeft .en niet andere stellen lastig vallen 2 tweede keer loopt men rond staat dan volgens hem buiten fkk gebied krijgt hij zelfde man weer praatjes er staat toch een bord dat klopt als me naar de hoek rechts loopt is er een bord maar dan zou men van achteren door het bord de voorkant moeten lezen staat dus verkeerd om 3 de keer staat goede man voor bij de poort scooters wat uiteraard niet als parkeerplaats bedoeld is deze afgesloten scooters gewoon weg te slepen over het asvalt ik weet niet wat deze man denkt dat hij is maar als er iemand verkeerd parkeerd kan hij hiervoor bellen maar mag dat zelf niet verplatsen dus deze man moet daar dus even door de aangewezen persoon op aangesproken gaan worden en even een bijscholen hoe hij zijn taak meot uitvoeren en wat hij mag en niet mag anders kan dat verkeerd aflopen
magi1 | 07-08-2015
Deze week een paar dagen met de boot afgemeerd, Dit conform regelgeving 2 overnachtingen. Mooi weer wel druk, maar ik kon nog een plaatsje krijgen, Jammer is dat ik heb moeten constateren dat er onderlinge ruilafspraken worden gemaakt waardoor eerlijkheid en om de beurt afmeren niet ter sprake komt.
Het meeste is mij tegengevallen dat mensen daar met een voorbeeld functie, zich er ook schuldig aan maken, Jammer, ik had dat niet verwacht
Bello | 06-08-2015
Meer recensies van Bello (2)
Mijd het gebied tussen de Maas en de grindplas als je "die" mannen niet wilt tegenkomen.
Vind het wel te bont dat alle alleenstaande mannen maar voor homo als scheldwoord worden uitgemaakt.

Er zullen bij "die" mannen best veel homo's zijn, maar zeker ook hetero's, dat schelden erop maakt het ook niet beter.

Ikzelf amuseer me prima, lekker rustig
Jean | 02-08-2015
Gister weer eens daar geweest jammer dat je geen rust heb van de wandelende mannen spelend met hun stijve
W & D | 02-08-2015
In een woord fantastisch, heerlijk genoten vandaag met zijn tweeen, boekje erbij en lekker genieten!
Kim en Joep | 02-07-2015
Bijzonder gebied met leuke mensen, natuur zoals natuur moet zijn en daar geniet je het best van in je blootje. Zoals overal waar mensen samen komen heb je volk van zeer divers pluimage, ieder met zijn eigen motieven maar verenigd in het naakt zijn. Voldoende ruimte om niet zij aan zij te hoeven liggen. Leuk om rond te wandelen, mensen te ontmoeten en gewoon te relaxen. Onwaarschijlnlijk, maar waar, het mooiste stukje Nederland. hoop dat het nog lang zo mag blijven, en och natuurlijk als er onverhoopt eens wat intiems gebeurt, is ook dat maar puur natuur..
Jan | 01-07-2015
Ik kom hier regelmatig, ik vind het heerlijk om helemaal naakt rond te lopen en te zonnen.
Johan | 17-06-2015
Gister weer eens geweest lagen amper of de hoofden van die vieze mannetjes kwamen weer omhoog en ze kwamen in beweging met hun vieze leuter eene was wel heel hardhoorig bleef gewoon voor ons staan met zijn leuter spelen. Vrouw wou meteen weer gaan. Profiel van deze smerige kerel blond haar naar achter gekamt gespierd lichaam ongeveer 180
W&D | 15-06-2015
Plek volledig ingenomen door rondparaderende sex zoekende homo mannen. Zo'n 20-25, steeds dezelfde gezichten. Als je dit ontgaan is, is er serieus iets mis met je!
Zodra ik met partner een plekje zoek, staan er zo vijf lelijke kerels om ons heen aan hun geslachtsdeel te trekken, stiekem glurend in de bosjes, ons passerend aan de waterkant om nog een extra glimp op te vangen, net een stel jakhalzen.
Ik kom al ruim 20 jaar in dat gebied en weet niet beter dan dat er altijd al mannen bovenop t taluut stonden te masturberen, zichtbaar voor geklede badgasten.
S avonds vind ik het er gevaarlijk met t volk dat zich daar allemaal ophoudt.
Isa | 14-06-2015
ik heb sedert twee jaar isabellagrind ontdekt en ben er sedert dien een aantal keren geweest..Tot op heden heb ik niemand zien lopen met een piek, zoals sommigen beweren.Ik ben zeer blij dat ik eindelijk vrij kan genieten van de zon en de natuur in een gebied waar geen onderscheid is tussen arm of rijk.
arno | 02-06-2015
Heel lekker stukje nederland.

Als je aan de mannen stoort ga dan aan het water liggen.
Ons stoort het niet vinden het ook wel een beetje leuk die aandacht.
Gewoon laten genieten.

Groetjes karen en peter
karin | 27-05-2015
Hoi
Wij kommen hier al jaren.
Zeker zijn er veel mannen maar dat zie je op elke nudisten plaats
Mijn vrouw en ik storen ons niet aan die mannen die graag spelen of aan die stelletjes.
Wij genieten van het naakt zijn en lachen om die mannen.zo hebben wij een leuke tijd

Veel naakte groetjes van h en c uit venlo
hay | 19-05-2015
Waren gister weer eens wezen zonnen in ool was weer geen succes we lagen nog maar net en de smerige mannen kwamen alweer in beweging om maar zo dicht mogenlijk in de buurt te liggen .
Ga je even een rondje lopen volgen ze je niet leuk
eene was wel heel hardhorig wou niet weg gaan
deze man griiszend haar geel draag tasje
ons zien ze hier niet terug of er moet verbetering en goede toezicht op deze zaken gehouden worden wat toch wel moeilijk is
ww | 16-05-2015
Ik kom er heel graag. Genieten van de rust en natuur.
Weinig of geen overlast van anderen.
wel is het zo dat er veel mannen alleen zijn en dat voor oordelen kan hebben, ik kom er als goed uitziende man ook alleen en als ik niks wil dan een gewoon praatje maak ik dat kenbaar en wordt geaccepteerd.
Naakte groetjes Mikeq
mikeq | 15-03-2015
Meer recensies van mikeq (5)
Ik 61 jaar samen met mijn vriendin van 57 jaar in augustus met de boot daar gelegen, en het was ons ontzettend goed bevallen. Geen glurende of trekkende mannetjes. Mooie aanlegplaatsen voor de boten. hebben een paar zeer fijne dagen daar gelegen. Een echt aanrader, zal zeker volgend jaar weer een paar keer weer afmeren daar.
Ton | 12-11-2014
Gistermorgen begon ik de dag met een heerlijke ochtendwandeling in de Isabellagreend. Er was niemand op het terrein, het was heerlijk rustig. Het zonnetje scheen warm genoeg om bij het naaktstrand aangekomen een kort gedeelte van mijn wandeling met uitsluitend mijn slippers aan te vervolgen, genietend van de ochtendzon, de bomen, het hier en daar weliswaar wat natte gras en de vogels op de plas.
Zo liep ik terug naar het begin van het naaktgedeelte en opende mijn tas om er mijn kleren weer uit te halen. Ik had mijn broek nog niet te pakken of hoorde een stem roepen: "Het naaktstrand houdt hier op hoor!" Ik keek op en zag een pittige dame van tegen de 60 aan komen lopen in gezelschap van een loslopende hond. In tegenstelling tot deze plots genaderde mevrouw besloot ik wel het fatsoen te hebben om haar met een vriendelijk "Goedemorgen" te begroeten en ging door met het aantrekken van mijn broek en shirt. Ze mompelde nog iets in de trant van dat ze nog iemand 'daarginds' had zien lopen - een naakte person? Zelf ben ik, behalve haar, niemand tegengekomen op het gehele terrein. Ze vervolgde haar weg daarboven op het pad en ik gaf haar nog na dat ik me netjes aan de regels hield, in tegenstelling overigens tot haarzelf. "Volgens mij moeten honden hier aangelijnd zijn, misschien zou u uw hond kunnen aanlijnen?" Ze zei wel ja, maar liep gewoon door.
Ze nam met haar hond het dijkpad. Ik ging, inmiddels volledig gekleed, het naaktgedeelte af naar het verharde pad. Dat vervolgde ik na de bocht naar rechts, terwijl ik haar daar weer zag toen ze de dijk opliep tussen het verharde pad en de Oolderplas. Ik riep haar nog vriendelijk toe: "Het is toch wel fijn dat het nog zomer wordt, nietwaar, mevrouw?" Dat beaamde ze lachend met een wellicht grappig bedoelde opmerking als dat ik daar toch wel goed van genoten had.
We kwamen bijna tegelijk bij de uitgang aan. Ik hield het poortje voor haar geopend en zei rustig dat ze mij echt niet had hoeven te vertellen waar ik wel en niet met kleren uit kon lopen als ik zelf al bezig was me aan te kleden. Op verontschuldigende toon zei ze dat ze dat niet gezien had. Ik wees eens op het bord bij de ingang waarop wel degelijk staat dat de toegang verboden is met een loslopende hond. "Ja, maar dat doet iedereen. Dit gebied is van eh..." "Het Limburgs Landschap," vulde ik aan. Ze vervolgde: "Ja, en die gedogen dat." Het zou alleen vanwege de koeien zijn en volgens haar kon iedereen gewoon de honden los laten lopen. Ik zei er maar niets meer over.
Ze gaf aan ooit eerder lastig gevallen te zijn door een man die haar had gevraagd of zij hem "af wilde trekken". "Daarom ben ik zo fel met het naaktstrand." Dus ze was negatief over naaktrecreatie ter plaatse vanwege dat voorval en had dat op mij uitgekuurd. Ik heb mijn afschuw kenbaar gemaakt over dergelijk lastigvallend gedrag en gezegd dat een naaktstrand geen seksstrand is.
Ze was een stuk vriendelijker geworden had nu kennelijk in de gaten had dat ik niet zo'n engerd was en we ergerden ons beide aan het afval dat iedereen daar dumpt. (Mensen neem je afval mee!) Ook waarschuwde ik haar nog dat haar hond van het afval aan het eten was. Zij wenste me zelfs nog een prettige dag. Hopelijk heb ik door uiteindelijk rustig met haar te spreken enig begip bij haar tot stand gebracht betreffende het naaktstrand. Het is natuurlijk niet fair als mensen zo onredelijk en aanvallend reageren als zij aanvankelijk deed.
Jac | 05-09-2014
Meer recensies van Jac (2)
Over overlast en vooroordelen gesproken... Ik zal zo een korte anecdote vertellen (maar die past net niet in één keer vanwege de limiet aan tekens per bericht). Eerst ter inleiding: ik kom hier, als man, vaker, meestal alleen, soms met mijn vriendin. Ik maak er ook geregeld een wandeling. Op sommige momenten voel ik me wel bekeken of achternagelopen als lustobject door mannen. Meestal hebben ze redelijk snel in de gaten dat ik daar niet voor kom. Ik wil gewoon, als het kan zonder kleren, genieten van de natuur.

Helaas merk ik in reacties her en der wel dat er ook veel vooroordelen zijn, zeker ten opzichte van alleengaande mannen, omdat kennelijk een aantal alleengaande mannen een verkeerd beeld geeft - en dit geldt algemeen voor naaktstranden. Ik vind het dan ook niet fijn als ik het gevoel moet krijgen dat mensen mij, slechts om het feit dat ik als man alleen naakt op een naaktstrand loop, wellicht ook zien als zo'n viespeuk.

Ter illustratie hoop ik zo de volgende 'belevenis' te kunnen plaatsen: een anecdote over begrip en onbegrip op een zonnige morgen op het naaktstrand bij de Isabellagreend.
Jac | 05-09-2014
Meer recensies van Jac (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Isabellagriend (bij Oolderplas)" ?
Hoe waardeer je Isabellagriend (bij Oolderplas) in het algemeen?

Aanbiedingen Nederland

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.035