Naturismegids

Isabellagriend (bij Oolderplas)

8.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 51 reviews.

Adresgegevens

Isabellagriend (bij Oolderplas)
Herten / Ool / Roermond

Lat: 51.184824 / Long: 5.934755
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 144 Km / 02:11
  • Utrecht 153 Km / 02:01

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • Officieel naaktstrand
  • Alleen dagrecreatie

Faciliteiten

  • Meer
  • Rivier
  • Geschikt om te zwemmen
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toegankelijk voor minder validen

Reviews van bezoekers over Isabellagriend (bij Oolderplas)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Isabellagriend (bij Oolderplas). Laat het ons weten!
Hallo wij 50 tiger stel
Komen toch al wat jaartjes in Ool. We zijn echte blootlopers en hebben de meeste naaktstranden in Europa wel bezocht. Merk dat we nog veel kunnen leren van bv Frankrijk daar doen ze niet zo moeilijk en hoor je zelden geklaag over de naakt stranden.Daar word overal van alles en nog wat gedaan openlijk naast en op die stranden en maakt mensen vrijwel niets uit. Al is het niet mijn ding van naakt recreatie er zijn er toch veel die er gebruik van maken. Merk het ook aan mijn eigen ventje, ik lig vrijwel hele middag op strand maar hij loopt geregeld ff een rondje zegt hij dan. Jaja en avonds merk ik dat zeker aan hem. Maar dat zijn ook mannen he. Denk dat we er niet zo zwaar aan moeten tillen. Weet nog in Italië daar waren we op goed bewaakt naakt strand, warme dag en er lagen alleen een paar oude mensen verder niks te doen. Als je al hand in hand liep werd je nagekeken en bijna aangesproken. Terwijl 500 meter verder een illegaal naaktstrand was waar wel het een en ander gebeurde, zonder toezicht en daar was het gezellig druk met leuke mensen. Denk dat je het gewoon niet kunt tegen en vooral niet te spastisch over doen. Zijn een paar preutse die erover vallen. Zelf gemeente Roermond en politie maken er zich niet druk om. Ja ze moeten gaan kijken als er veel gebeld word, maar als er dan politie komt in Ool, waarschuwen ze beetje en geven mensen die vooraan openlijk seks hebben een bon en ja terecht. Maar achter door ver van het pad maakt het hun ook niets uit en maken ze zelfs grapjes met de mensen en zeggen dat ze moeten zorgen dat niemand hun ziet. Wat een gezeur over zo onbelangrijke dingen in de wereld, er beuren echt wel ergere dingen. Ik zie het heus wel en doe er niet aan mee, maar ga het dus ook niet opzoeken en er dan over klagen. Ik gebruik het strandje puur voor lekker te zonnen en een gezellig praatje te maken met andere mensen daar.
Tot snel in Ool
Merel
Vijftigerstel | 23-04-2024
Hallo
Wij zijn ouderstel, Gerard en Chantal en komen al vele jaren in Ool.
We zijn afgelopen week weer voor het eerst een rondje wezen wandelen daar. Het was nog ervanaf maar verder zag het er keurig uit. Lees hier nogal wat geneuzel over sex gebied en dat het een homo gebied is. Ten eerste vinden wij dat discriminatiezaken hier niet thuis horen en dat er tot aan de bootjes het er meestal erg keurig aan toe gaat.
En ja wanneer je zo nieuwsgierig bent dat je tot helemaal het eind wil lopen, al zou ik niet weten waarom. Dan zie je wel eens wat mensen plezier met elkaar hebben.
Wat ons betreft moeten ze dat zelf weten en wanneer je weet dat dat daar gebeurd en je vindt het niet prettig . Ga er dan niet kijken . Het gebied is groot genoeg waar je bloot kunt rondlopen. Ons zul je daar achteren ook niet aan treffen maar laat ieder in zijn waarde ongeacht zijn geaardheid of voorkeur..
Ij hopen op veel zonnige dagen.
Ps ruim wel Jérôme l op aub.
Groetjes een ouder stel.
Chantal | 31-03-2024
Ben nu 2x geweest.

Alleen en naakt in natuur is voor mij een moment met 'all that is' (god). Soort van naar de kerk gaan maar dan totaal anders. Ik (winter)zwem hier graag maar naaktwandelen is hier ook prachtig.

Is wel goed als "we" hier het een beetje bijhouden. Vooralsnog ruim ik alleen dingen op.
William | 20-09-2023
Onlangs met mijn vrouw daar geweest.
Heeft inmiddels niets meer te maken met een naaktstrand. Verworden tot een groot afwerkgebied van homo's. Niet normaal hoeveel mannen hier rond lopen, op zoek naar contact. Belachelijk gewoon.
Junior | 17-09-2023
Een aantal dagen geleden ben ik er voor het eerst geweest. Dit is een prachtig stukje natuur dat rust uitstraalt. Het gras stond wat hoog maar er zijn een aantal personen die vrijwillig de padjes en dergelijke proberen te onderhouden. Je kan gerust een einde lopen op dit domein. Voor de rest ligt alles er proper bij, geen rommel of afval tegen gekomen. De aanwezige naturisten houden dit stukje natuur net, zoals het hoort. Zeker en vast kom ik nog eens terug naar hier.
David S | 28-05-2023
Jaren getwijfeld en vandaag toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken (en de rest uitgedaan) en dit naaktstrand bezocht.
Het was heerlijk !! Een hele prettige ervaring. Langs het pad aan het begin zijn veel plekken waar je een beetje privé kan liggen aan het meer en een duik kan nemen. Verderop een grote open vlakte waar je lekker in het gras kan liggen.
Er zijn wel mannen die opvallend vaak langs lopen of fietsen en net iets te lang naar je kijken maar dat stoorde me minder dan de vele mensen die met hun kleren aan rondwandelen.
Buiten dat heb ik een hele fijne middag gehad en ga ik zeker vaker terugkomen om te wandelen en te zonnen.
Paul | 21-05-2023
Hoi hoi
Toch super zo mooie natuur dicht bij huis.
Ha Marlie en Frans, een goed geschreven review. Ik las ook de stukjes van Maria. Wat een gezeur zeg. Wij wonen bijna tegenover parkeerplaats/rotondetje aan de Broekstraat in Ool.
Wij ervaren totaal geen last van het geen Maria beschrijft. Enige punt is de auto’s / parkeerder overlast met mooi weer. Maar hier is ge meeste verantwoordelijk voor.
Wij/ ik wandel er bijna dagelijks mrt de onze hond. En ja sorry maakte ook wel eens schuldig dat ik deze loslaat lopen. verder ik jullie nudisten een pluim geven hoe jullie met de natuur omgaan. Praktisch nergens rotzooi of vernielingen daar te zien. Dit is wel anders anders op het gewone strand.
Wij hopen dat de gemeenten een keer iets doet aan het parkeer gebeuren en voor de rest gaat het er netjes aan toe daar. wij in al die jaren maar weinig negatiefs gezien daar. Ja natuurlijk wel eens een of andere viespeuk bezig gezien maar die tref overal wel aan.
De nudisten, wij noemen ze gewoon bloot lopers zijn over het algemeen erg aardig en sociaal. En dat terwijl wij gewoon gekleed daar wandelen. Wij zijn echt geen nudisten hihi.
Geniet van dit stukje geweldige natuur, doe dat op je eigen manier maar netjes ..
Groetjes Anouk
Anouk | 02-05-2023
Beste Lianne.

Ben het helemaal niet eens met jou en kom er al vele jaren. Als deze mensen rond liepen als agente dan hadden ze klachten ontvangen van bezoekers. Betreffende sex is het nu een vrijstaat waar alles moet kunnen, wat alleen maar sterk is toegenomen en hoertjes die er hun werk doen.
Maria | 01-05-2023
Meer recensies van Maria (9)
Heerlijk gebied, netjes en discreet. Wij komen er al vele jaren. Mis bestuur/stichting niet.ze liepen er vaak rond als politie agenten. Nu blijkt nergens voor nodig. Er word erg goed rommel opgeruimd en er is minder seksuele activiteit dan 3 jaar geleden.
Laten we door gaan op de huidige manier. Ieder op zijn eigen manier laten genieten van dit mooie stukje natuur. En buurtbewoners die zich aan bloot storen: loop over het grote pad en niet rond het nudisten meertje. Loop je er wel dan kom je dus gewoon om te gluren en te zeuren..
Gr Lianne en Lutger
Lianne | 29-04-2023
Na lange tijd nog eens daar geweest. Spijtig dat het domein niet meer onderhouden wordt. Dus mensen ruim je rommel op!
Ook al was het niet zo warm toch was het heerlijk om in mijn blote piemel rond te lopen. Spijtig dat er nog altijd veel viespeuken rondlopen met totaal gebrek aan respect voor naturisme.
Clive | 27-03-2023
Ik was er afgelopen week en kreeg kontakt met een Duits stel dat daar lag met een bootje vriendelijke mensen leuk gesprek gehad en beetje wijzer geworden van het hoe en wat op Naaktstrand ,was fijne dag hoop ze nog eens te ontmoeten ,was voor mij eerste keer op Naaktstrand, is er geen site waar je in kontakt kunt komen met andere alleenstaanden die ook Naaktstrand willen bezoeken maar niet alleen willen gaan .
Verder was de omgeving perfekt voor een fijne wandeling,is een aanrader .
Alleen parkeer rotonde is vrij klein .
Geert teeuwen | 23-06-2022
Zeer mooi naaktgebied waar iedereen op zijn eigen manier ontspant. Wandelen, zonnen ,kijken actie.
Wij komen er al vele jaren. Ook nu zonder bestuur word de rommel goed opgeruimd, Hoop dat we dat zo kunnen houden.
Zongroet nudistenstel
GenA | 26-03-2022
leuke plaats veel wandelplezier vooral die galowijz vind ik chiqeu beesten moet nog eens een bezoekje brengen op een zaterdag morgen heel vroeg dan zie de meeste wilde beestjes
gerard wetzels | 04-10-2021
Vanmiddag met een leuk gezelschap een bijna rondje rondom de Oolderplas / Isabellagriend gedaan in Ool, voor het laatste stukje moest je door het water, maar we hebben het skinny dippen overgeslagen en zijn via een lus omgekeerd. Het was leuk niet alleen het wandelen zelf maar ook om anderen uit deze groep te ontmoeten. Het was lekker weertje zonnetje 23° beetje veel wind voor sommige. Het was niet druk her en der lagen wat mensen. Wat ik wel jammer vind dat je niet echt een strandje hebt waardoor je makkelijker even het water in kan om af te koelen. De parkeerplaats is wat aan de kleine kant, van mei tot september mag je de auto ook niet langs de weg zetten, tenzij je graag het CJIB sponsort.
Pasquale | 28-08-2021
Hoi.

Prachtige plek met voor het grootste deel vriendelijke mensen. Per ongeluk bij uitgekomen en nooit meer weggegaan, Nu al 6 jaar. Hier laat iedereen je in je waarde.

Groet Matje
matje | 27-07-2021
Locatie met mooie natuur.
Heerlijk om een dagje naakt te zonnen en te wandelen.
Ben er met mijn vrouw geweest.(die het ook prettig ervaarden)
Vriendelijke mensen die netjes allemaal goedendag zeiden.
Wij komen zeker nog eens terug.
Er lopen mensen van het bestuur rond die het gebied ook netjes zuiverhouden.(wat niet nodig hoeft te zijn gewoon je eigen rotzooi weer meenemen) En ons netjes aanspraken en uitlegde waar je naakt mocht liggen / lopen en ons een mooie dag wensten.
mooie oversteek die door het water goed te doen is.
En waar iedereen tijdens het oversteken wel een praatje met elkaar maakt.
Het is voor ons een eindje rijden maar meer dan waard.
Hopen op een mooie zomer op de Oolderplas
Rob | 26-06-2021
Wij zijn gisteren naar de open dag geweest op deze locatie. Sinds ik het naturisme ontdekt heb, ben ik al enkele keren naar de Isabellagriend geweest en heb dat altijd als prettig ervaren.

Het valt me op hoe groot het contrast is tussen wat ik in sommige gasteboeken op sommige sites lees. Het lijkt wel of er een online hetze/campagne aan de gang is om dit gebied in discrediet te brengen. Niemand hoeft er voor weg te lopen dat deze locatie uitdagingen te tekkelen heeft. Maar de gedeelde liefde van veel bezoekers voor deze locatie is voelbaar.

Ik ga "normaal" naar deze locatie als alleengaande man. Begin dit jaar had ik het geluk tegen iemand aan te lopen die na het horen van mijn verhaal (hoe ik naturisme voor mezelf ontdekt had en welke bijdrage dat leverde aan mijn persoonlijke ontwikkeling op verschillende vlakken), eens een keer mee wilde gaan. Ze voelde zich heel erg aangetrokken om het eens uit te proberen maar was ook wel huiverig. De open dag was daar een uitgelezen kans voor. Geen druk om meteen ongekleed te gaan maar eens een praatje te kunnen maken met de fijne mensen van het bestuur. Ze was een beetje bezorgd over het meteen ongekleed gaan en 101 andere kleine dingetjes waar het hoofd zich mee vult als je iets gaat proberen wat angst kan oproepen. We waren echter lekker vroeg gekomen zodat het nog vrij rustig was. Ze was meteen onder de indruk van de prachtige natuur en vriendelijkeheid van de mensen.

Op de plek aangekomen gingen de kleren uit en dit was voor haar een hele overwinning. Omdat het rustig was hebben we samen een klein stukje gelopen, naar het water en terug. Verder een paar uur lekker pratend vertoeft in de zon luisterend naar de vogels en de kikkers. Van de ligplek naar de "uitgang" is het een stuk lopen. Ze voelde zich hier zo op haar gemak dat ze besloot bij vertrek een stuk naakt terug te lopen.

Onderweg werden we vriendelijk begroet door de passerende mensen. Jonge mannen, oude mannen, m/v stellen, m/m stellen, op een loopstukje van 10-15 minuten hebben we bijna elke "samenstelling" gezien en vaak werden we fijn begroet met een vriendelijk knikje. Zeer aangenaam dus! Ondanks dat ik weet dat er uitdagingen zijn vind ik dat wij als bezoekers op deze plek aan de cultuur bij moeten dragen.

Groet elkaar vriendelijk, laat elkaar weten op die manier dat we er zijn uit liefde voor wat we doen en uit liefde voor het gebied. Spreek je uit wanneer er iets gebeurd wat niet door de beugel kan en deel dit met omstanders. Als we allemaal op onze handdoek blijven liggen en naar de grond staren creeeren we een ik mentaliteit.

80% van de mensen komt (ook hier) met de juiste intenties. Weet je daar als bezoeker altijd door gesteund. Ook als jezelf drempelvrees hebt en naar reviews gaat zoeken op internet weet je dan gesterkt dat, zonder uitdagingen te bagatelliseren en nare erveringen te verkleinen, dat er altijd mensen aanwezig zijn die voor je op zullen komen wanneer er iets zou gebeuren wat niet zou kunnen. Het is moeilijk om mensen aan te spreken, maar als we er samen mee beginnen dan gaat dat vast lukken.
stelmv | 24-06-2021
Meer recensies van stelmv (2)
Beste mensen, ook ik heb helaas geen fijne ervaring met die oudere man met loslopend hondje. De zemel komt gewoon ongevraagd een praatje maken en gaat vervolgens bij je zitten en hij blijft dan nog een uur doorzeveren ondanks dat je hem wegkijkt. En ondertussen je stiekem bekijken. Gelukkig heb ik hem dit jaar nog niet gezien. Erg onprettig als je daar als vrouw alleen ligt.
Dafne | 17-06-2021
Hallo Ewoud en Miranda.
Als ik jullie bericht lees krijg ik sterk de indruk dat je de eigenlijke bestuursleden niet kent maar wel het nep bestuurslid. Bovendien bestaat het echte bestuur al 1½ jaar maar uit 2 personen en deze laten zich nooit zo uit als de nepper. Kom zondag naar de open dag en kom praten met het echt bestuur.
Veelvuldig bezoeker
bezoeker | 10-06-2021
Meer recensies van bezoeker (9)
Hallo Ger.
Bij mooie dagen zijn er altijd bestuursleden aanwezig en vrijwel iedereen kan je naar hen verwijzen. Alle vragen betreffende het gebied en informatie vind je ook op https://naturisme-isabellagriend.nl.

zon groet.
Bezoeker | 09-06-2021
Meer recensies van Bezoeker (9)
Wij zijn een koppel en willen vrijdag lekker genieten, is er Misch. Iemand die ons kan rondleiden en ons weg wijs kan maken ? Dan spreken we graag af en hebben samen een fijne dag ????
Ger | 09-06-2021
Hoi
Wat een mooi gebied om naakt te recreëren, ben er nu 2 x geweest. Gewoon geweldig . Ook de aardige mensen daar. Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten.
Ik hoop op veel zonnige dagen .
Groet Simon
Simon | 05-05-2021
L & L Wij zijn eten koppel uit België , we zijn er al paar keer geweer, het is er echt wel heerlijk . Het valt er toch best mee en we wachten op de zon om er terug naar toe te gaan xxx
L & L | 13-03-2021
Beste allemaal,

Wij komen al jaren op isabellagriend en vinden het er nog steeds heerlijk, en kennen inmiddels al vele andere bezoekers. Het is alleen heel jammer dat het naaktstrand nu in het negatieve nieuws komt. De situaties die hier door velen geschetst worden zijn bij ons ook bekend. Naar onze mening is er maar 1 oplossing en dat is proberen voor deze beide mannen een gebiedsontzegging te krijgen d.m.v aangifte bij handhaving en/of politie. De beide mannen, de kalende bruine man met groen petje en de oudere man met klein bruin hondje (loslopend). Overigens de kalende bruine man heeft absoluut niets met de stichting isabellagriend of met de stichting het limburgs landschap van doen.
Naam en woonplaats van beide mannen is bij ons alsook bij vele andere bezoekers van het naaktstrand bekend.
Bezoekers | 23-09-2020
Voor ons is het een stukje paradijs op aarde. Het is echt een aanrader. En ja je hebt er mannen rond lopen die seksueel opgewonden raken van al die naakte schoonheid. Wij als koppel hebben er helemaal geen problemen mee. En we houden daar ook geen rekening mee. Wij gaan voor de Zon en de natuur en ja ook voor ons zelf. Als deze mannen zich bevredigen vind ik alleen dat ze zich discreter kunnen opstellen. Laat iedereen in hun eigenwaarde. Wij zijn echt top te vrede en zijn erg blij zoeen locatie in onze omgeving te hebben. En dat er veel mensen klagen over de beheerder. Sorry maar dank deze man dat hij ervoor zorgt dat alles daar in banen geleid word.
Roy en Petra | 11-08-2020

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Isabellagriend (bij Oolderplas)" ?
Hoe waardeer je Isabellagriend (bij Oolderplas) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.042