Naturismegids

Recensies van stelmv

Isabellagriend (bij Oolderplas)

24-06-2021
Wij zijn gisteren naar de open dag geweest op deze locatie. Sinds ik het naturisme ontdekt heb, ben ik al enkele keren naar de Isabellagriend geweest en heb dat altijd als prettig ervaren.

Het valt me op hoe groot het contrast is tussen wat ik in sommige gasteboeken op sommige sites lees. Het lijkt wel of er een online hetze/campagne aan de gang is om dit gebied in discrediet te brengen. Niemand hoeft er voor weg te lopen dat deze locatie uitdagingen te tekkelen heeft. Maar de gedeelde liefde van veel bezoekers voor deze locatie is voelbaar.

Ik ga "normaal" naar deze locatie als alleengaande man. Begin dit jaar had ik het geluk tegen iemand aan te lopen die na het horen van mijn verhaal (hoe ik naturisme voor mezelf ontdekt had en welke bijdrage dat leverde aan mijn persoonlijke ontwikkeling op verschillende vlakken), eens een keer mee wilde gaan. Ze voelde zich heel erg aangetrokken om het eens uit te proberen maar was ook wel huiverig. De open dag was daar een uitgelezen kans voor. Geen druk om meteen ongekleed te gaan maar eens een praatje te kunnen maken met de fijne mensen van het bestuur. Ze was een beetje bezorgd over het meteen ongekleed gaan en 101 andere kleine dingetjes waar het hoofd zich mee vult als je iets gaat proberen wat angst kan oproepen. We waren echter lekker vroeg gekomen zodat het nog vrij rustig was. Ze was meteen onder de indruk van de prachtige natuur en vriendelijkeheid van de mensen.

Op de plek aangekomen gingen de kleren uit en dit was voor haar een hele overwinning. Omdat het rustig was hebben we samen een klein stukje gelopen, naar het water en terug. Verder een paar uur lekker pratend vertoeft in de zon luisterend naar de vogels en de kikkers. Van de ligplek naar de "uitgang" is het een stuk lopen. Ze voelde zich hier zo op haar gemak dat ze besloot bij vertrek een stuk naakt terug te lopen.

Onderweg werden we vriendelijk begroet door de passerende mensen. Jonge mannen, oude mannen, m/v stellen, m/m stellen, op een loopstukje van 10-15 minuten hebben we bijna elke "samenstelling" gezien en vaak werden we fijn begroet met een vriendelijk knikje. Zeer aangenaam dus! Ondanks dat ik weet dat er uitdagingen zijn vind ik dat wij als bezoekers op deze plek aan de cultuur bij moeten dragen.

Groet elkaar vriendelijk, laat elkaar weten op die manier dat we er zijn uit liefde voor wat we doen en uit liefde voor het gebied. Spreek je uit wanneer er iets gebeurd wat niet door de beugel kan en deel dit met omstanders. Als we allemaal op onze handdoek blijven liggen en naar de grond staren creeeren we een ik mentaliteit.

80% van de mensen komt (ook hier) met de juiste intenties. Weet je daar als bezoeker altijd door gesteund. Ook als jezelf drempelvrees hebt en naar reviews gaat zoeken op internet weet je dan gesterkt dat, zonder uitdagingen te bagatelliseren en nare erveringen te verkleinen, dat er altijd mensen aanwezig zijn die voor je op zullen komen wanneer er iets zou gebeuren wat niet zou kunnen. Het is moeilijk om mensen aan te spreken, maar als we er samen mee beginnen dan gaat dat vast lukken.

Naturisten vereniging De Maasplassen

24-06-2021
Zeer mooie aangename plek. Wordt gerund door fijne mensen met een groot hart voor het naturisme en het gebied.

Ook een fijne mix van mensen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.05