Naturismegids

Recensies van Paul & Lorna

Camping La Tuquette

29-09-2019
Open tot laat in het seizoen. Kleinschalig, terrein is niet groot maar toch veel plekjes zonder boven op elkaar te staan en veel schaduw. Zwembad leuk, restaurant lekker. Sanitair.goed hoor. Vriendelijke eigenaren. Een minpunt, geluid, de weg is toch wel dichtbij en je hoort behoorlijk wat weg geluid en ook schieten als ze aan het jagen zijn of op het militaire terrein bezig zijn hellaas. Rustiger s'nachts maar het is er.

Val drome Soleil

19-12-2019
We kwamen hier aan het einde van het seizoen, als een van de weinige campings die tot vrij laat open blijven.
Nette camping met onregelmatige stand plaatsen en dat is wel zo leuk, geen rijtjes maar gewoon plekken waar het even kan tussen de bomen (dus ook de nodige schaduw plekken).
Redelijk zwembad, we hebben het niet gebruikt helaas maar het ziet er naar uit dat je er toch wel een paar leuke uren kan doorbrengen. Nette buiten en binnen bar en ik kan me zo voorstellen dat daar toch wel wat late avond uurtjes door te brengen is. Lekker brood in de morgen en je kan er ook eten in de avond. We vonden wel dat er rond het toilet blok nog al wat onangename geur hing, de ontluchting van de fosse moet eens bekeken worden maar je merkt er op de camping niets van. Wij kwamen er allerlij verschillende nationaliteiten tegen maar vermoed dat hoog seizoen wel eens een Nederlandse aangelegenheid zou kunnen zijn.
Omgeving is mooi, je kan er leuke tochten maken met de auto maar ook de fiets zou goed moeten kunnen daar de vallei van de Drome rivier vrij vlak is.

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

29-09-2019
Modern, commercieel maar toch leuk in setup. Met caravan of camper aankomen na 1400 want de weg is smal en weinig passeer plekken, goed te doen hoor maar houd je aan het vertrekken in de morgen, aankomen in de middag. Mooie ligging met uitzicht. Niet al te veel schaduw plekken helaas maar toch voor elk wat wils en door setup ruim gevoel, niet boven op elkaar. Goede sanitair, schoon. Rustig, mooie omgeving voor vele dag tochten.

Le Pont d'Adèle

29-09-2019
Camping rustig en mooie omgeving m et ruime opstelling met of zonder schaduw. Nieuw sanitair gebouw, douchen met een view! Helaas loopt er een weg aan de rand van de camping waar je toch nog wel wat van hoort overdag. Omgeving mooi, hebben veel dagtochten gemaakt.

Mas de la Balma

29-09-2019
Lang onverhard pad om er te komen maar rijd rustig en het lukt echt wel met caravan of camper. Veel plek met of zonder schaduw, sterk hellende camping dus pittches overal te vinden in allerlij formaten en ligging. Sanitair eenvoudig, zou beetje beter kunnen. Leuke avonden met gezamelik eten, gezellig, zeker als er wat life jam sessies zijn, meezingen, of niet, geen probleem, gezellig. Je kan er leuk naturistisch wandelen, groot zwembad wat eigenlijk de originele molen vijver is met watervalletje waar het leuk vanaf springen is (wel koud, puur natuur!). Ook riviertje met beetje waterval, heerlijk allemaal. Rustige omgeving, behulpzame eigenaars.

Camping Millefleurs 3 Etoiles

29-09-2019
Heerlijk rustig, stilte, natuur, gewoon even tot naturistische rust komen. Ruime setup dus je staat niet boven op elkaar, veel plekken met uitzicht. Schaduw plekken zijn iets moeilijker te vinden. Goed sanitair, schoon. Klein badje maar de eigenaren zijn van plan deze winter een groter zwembad te bouwen. Twee leuke korte naturistische wandelingen vanaf de camoing mogelijk. Vriendelijke eigenaren waar met beetje handwerk alles duidelijk word (spreken voornamelijk elleen Frans). Aanrader.

Petits-fours

16-07-2019
Kwamen hier terecht omdat we in de buurt moesten zijn (heb hier nabij 10 jaar gewoond). Alleen voor een paar dagen, maar, het beviel ons zo dat we er een week gebleven zijn alvorens verder naar het zuiden te reizen. We hadden het geluk om de enigste gasten te zijn, wat een rust! Er zijn 2 toiletten, 2 douches, allen schoon en adequaat. De douches onbeperkt lekker warm water, en, veel water! Zwembad is een natuur zwembad met riet filtering dus er is wel wat "groen voer" dat er in drijft maar toch lekker om te badderen. Je hoort voornamelijk alleen de vogels, en kikkers en zo af en toe een boer met tractor maaien of andere werkzaamheden verrichtend, echt platte (maar niet zo plat) land. Je komt hier echt to rust, onthaasten. Geen animaties en zo, nee, rust. Er is genoeg in de regio te doen, markten, avond markten in het seizoen. Verschillende tot fietspad omgetoverde voormalige trein rails.
In twijfel? Gewoon doen, kom eens echt tot rust!

Castillo de Papagayo

21-12-2018
Booked for 2 weeks, extended with a week as we liked it so much ! We stayed in type 1, the cheapest i think, as it was for us a place to stay. Simple, 2 bedrooms, small patio, large gras field with a somewhat chilly pool and you have your own chairs and umbrella to setup where you want. Spend a lot of relaxed hours on the field, reading, chilling. We liked the village where you can go naked everywhere except the supermarket and restaurant. Lovely walks through town, bit of coast. Building is stone so cool but you do hear neigbours if they move chairs.

Centre Naturiste René Oltra

28-09-2018
Verbleven hier een aantal jaren geleden. Grootschalig gebied en als camping redelijk. Voorzieningen waren goed, geen problemen daar. Vindt het echter een beetje te grootschalig, is gewoon een bloot camping en niet een naturisten camping, er is weinig natuur over. We hebben over tijd verhalen gehoord over dingen die op het strand gebeuren die toch niet echt iets met naturisme te maken hebben maar daar hebben wij niets van gemerkt. Lekker bloot winkelen in de kleine supermarkt en een beetje rond lopen. Niet slecht maar er zijn betere campings voor een naturistische vacantie.

La Combe de Ferrière

28-09-2018
Kwamen hier vorig jaar camperen, beetje uit seizoen en daardoor was het net verschikkelijk nat. Zo nat dat we besloten een van de onderkomens in het gebouw te huren voor een paar dagen want je kan geen tent opzetten wanneer de hemel zo veel water op je neer doet komen dat je moet zwemmen ipv lopen!
Anyway, rustig gebied waar je de nodige dagtochten kan doen.
We vonden de accomodatie een beetje tegenvallen, ja, het is een oud gebouw, ja het is er best wel vertoeven, maar we vonden er toch iets niet geheel bevallen vreemd genoeg.
Ze maken 's avonds ook wel maaltijden en die zijn goed bevallen.

La Plage des Templiers

28-09-2018
Ben hier nou al een paar keer geweest en we zullen zeker terug komen. Naturisme op zijn best, in de natuur. Je kan er alleen komen lopend due of een tent huren of je eigen tent meenemen, caravan/camper gaat dus niet. Alle spulletjes kunnen via een kabel lift omhoog/omlaag. Shop heeft genoeg om van te kunnen leven dus je behoeft echt niet de camping te verlaten.
Toiletten en douches niet de modernste maar ruim voldoende (douches zelfs een beetje heet).
Nu er electriciteit is van het grid is de generator stil en dat merk je wel, heerlijk alleen natuur.
Kies wel een schaduw plek uit (er zijn er heel veel) want het kan er goed heet worden (maar dan is een duik in de rivier geweldige afkoeling!).
Tip, huur een kano voor 2 dagen stroom opwaards, paddle naar de camping, overnacht, en de volgende dag verder. Wij hebben dat zelfs naakt gedaan, de hele route, is wel niet legaal maar daar merkt niemand iets van.
Tip, als je een beetje stroom opwaards loopt van de camping kom je bij een stroom versnelling. Geweldig om te zien hoe veel kano's omslaan daar doordat ze hem verkeerd nemen en als ze dan naakte mensen zien zijn vele nog meer embarrassed! Erg leuk vermaak, je kan er gewoon naast zitten in de rivier, het is echt een leuk vermaak voor vele uren!

La Chiappa

27-09-2018
Hebben het erg naar de zin gehad. We waren hier iets aan de rand van het seisoen maar toch noch vrij druk. Eerst twee weken met de tent op een redelijk beschutte plek. Meeste plaatsen zijn niet erg vlak dus je moet het wel goed uitzoeken. Er zijn veel plaatsen die niet afgebakend zijn dus zoek maar een plekje. Electriciteit deed het goed en is niet per meter maar per dag. Faciliteiten, niet het meest moderne maar ruim voldoende en meestal schoon. Er werd wel wat gewerkt door de week, beetje snoeien en zo maar over het algemeen geen last van gehad.
Slaagde er in mijn vrouw op de duik school te krijgen en ze is nu gecertificeert. Het duiken vanaf de camping is welliswaar geen Caribbean maar toch wel interressant genoeg en dr prijzen voor een duik allesinds redelijk.
Leuk strandje and je kan naturistisch lopen in beide richtingen langs de kust, vooral richting het zuid westen tot de volgende baai is een leuk wandelingetje. Niet officieel naturistisch maar niemand kijkt er van op en je bent niet alleen.
We komen er zeker nog eens terug. En dat namen we nogal letterlijk want op de dag van onze vertrek naar de ferrie stopte de auto er mee en konden we maar net terug naar een garage komen waar we een week met panne zaten voordat de onderdelen binnen waren (kudo's voor de locale VW garage, ze probeerde echt te helpen). Hierdoor waren we genoodzaakt lokaal weer onderdak te vinden, en, met de taxi terug naar de camping waar (na een telefoontje) we nog net de kleinste bungalow konden krijgen. Daar een week heerlijk weinig gedaan, geen vervoer, bijna geen spulletjes (allemaal in de auto), maar genoeg om heerlijk te relaxen, beetje zwemmen, lopen, duiken. De bungalows zijn primitief, het is maar wat je er verwacht, we hebben er toch echt wel lekker verbleven en de extra week vakantie had niet op een betere plek kunnen zijn!
We komen dus echt wel nog eens een keer terug!
Corsica is mooi, droog maar ruig en goed voor de nodige dag tochten.

Liga Völs, für Sport und Freikörperkultur

27-09-2018
Wel, we gingen er op de gok naar toe, niet omdat we nou zo graag nabij Innsbruck zijn want die vallei is een van de mindere in Oostenrijk, maar omdat het een goed uitgangspunt is voor andere ritten. Helaas, vol, ze hebben maar 5 plaatsen dus, bellen is aan te raden.
Camping is net buiten dorp, omsloten door bomen en erg prive met nette mensen.

Haldenmühle

27-09-2018
Overwegend rustige camping aan rivier gelegen. Staan plaatsen zijn niet zo erg groot afhankelijk van waar je een plekje krijgt. Er is wel behoorlijk wat plaats voor bezoekende passanten want de meeste club leden staan apart iets hoger. Het is een echte club onderhouden door de leden.
Faciliteiten zijn ruim voldoende en meestal schoon (het is ongelofelijk hoe sommige medemensen er een zooitje van kunnen maken). Buiten douche maar ook binnen douches (gratis). Sauna ook op sommige dagen maar dat is betaald. Electriciteit vast bedrag per dag.
Vonden wel dat er door sommige mensen toch wel veel "gestaart" werd naar andere, ze hebben blijkbaar niets anders te doen.
Een wat vreemde regel dat als je binnen in het club gebouw even een drankje of een ijsje wilt halen je iets aan moet hebben maar bij de deur kan je het weer laten vallen......
Wifi alleen nabij het club gebouw waar het best wel redelijk is, mobiel signaal, ondanks 4 sim kaarten lukte het ons niet.
Mooie omgeving waar je wat kan fietsen, en we zijn er ook ingeslaagd om naakt een wandeling te doen naar de hangbrug nabij.
Pas wel op voor de steek vliegen, die zijn er wel en kunnen soms lastig zijn. Wat erger was waren de muggen, of dat nu een dag was met een paar dagen nasleep weten we niet maar na wat Oostenrijkse middelen ingeslagen te hebben, electrish dingetje met stukjes die 8 uur lang effectief zijn en een spray die een barriere moet vormen was het probleem ineens opgelost. Overdag heb je geen last van die muggen. Laat dat je niet weerhouden, met goede middeltjes is het onder controle te krijgen (en horren dicht!).
De rivier stroomt vrij snel bij de camping en is ook maar moeilijk te bereiken via een padje en een klein stukje steen strand (en ook vrij fris ondanks al ver in Augustus!). Er schijnt ook een zwem meertje te zijn of zo, maar daar kwamen we pas bij vertrek achter dus kunnen er weinig van zeggen.

Naturistensportbund Kassel e.V.

27-09-2018
Dit gaat een moeilijk review worden. Aankomst, uniek, de hoofingang is niet de ingang want je moet een stukje verder naar rechts lopen naar een andere ingang om je daar aan te melden (maar bel of email vooraf zodat je verwacht word).
Ligging is mooi, soort stijle vallei met beetje uitzicht op sommige plaatsen. De passanten plekken liggen ook niet slecht, wij hadden een van die plekjes met zicht. Wel een heel eind lopen, stijl naar beneden, naar de toiletten en zo maar niet erger dan we in andere campings meegemaakt hebben.
Het trieste is dat het terrein een beetje de indruk heeft van beetje verwaarlozing, het lijkt er op of het aantal vaste club leden toch wel aan het terug lopen is, verlaten vaste standplaatsen.
Erg rustig, je hoort er eigenlijk niet anders dan natuur dus als je rust zoekt ben je op de juiste plek.
Toiletten en douches, ik zag dat er een review was die het allemaal wat verouderd noemde. Ik denk echter dat er dan wel iets verandert is want de douches en toiletten leken vrij nieuw, vernieuwd. Vreemd dat van de nieuwe douche cabines er eigenlijk maar een was die af lijkt te zijn, een andere was opslag, een derde leek meer op een ruimte voor de techniek en een vierde was gewoon nog niet af zonder dat er werkzaamheden lijken te zijn. Je moet betalen voor de douches, honesty system, muntje in een doos, maar dat geeft niet want er zijn geen tijd limieten dus toch lekker douchen.
Zwembad, niet veel meer dan een klein natuurlijk meertje dat betere tijden gekent heeft.
Wij waren buiten 2 vaste club members de enigste op de gehele camping (ook wel lekker rustig hoor!) wat bijdraagt tot het verlaten gevoel.
Doen deze camping? Wel, het is niet slecht maar ook niet dat je zegt lekker weekje of meer op vacantie. Zeker goed voor tussenstop, of voor iets meer dan dat. Omgeving, we hadden niet zo goed weer dus niet zo veel gezien of gedaan.
Mooie camping,

NON Aamsveen (Naturistenvereniging Oost Nederland )

26-09-2018
Verbleven hier voor 5 daagjes met Caravan. Rustig gelegen camping met voornamelijk vaste sta plaatsen die meestal wel erg open zijn, geen beschutting dus. Niet erg veel niet members dus van te voren reserveren is aan te raden. Voornamelijk ouderen gezien helaas, maar dat heeft ook wel zo zijn rustige kant. Leuk club gebouw en voornamelijk erg vriendelijk. De WiFi is een beetje sporadisch en ook mobiel signaal is niet echt goed bruikbaar voor data. Omgeving goed voor een beetje fietsen met veel paden en rustige land wegen. Ze vereisen NNF lidmaatschap helaas anders kan je maar 2 dagen proef staan. Groot zwembad, wel een beetje fris helaas, zou goed kunnen doen met zonne collectoren om het een beetje op hogere temperatuur te krijgen. Voorzieningen zijn goed. Houd er ook rekening mee, geen piercings onder de riem (maar ondanks de regelementen heeft niemand er iets van gezegd).
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.099