Naturismegids

Castillo de Papagayo

8

Gemiddeld cijfer van de laatste 3 reviews.

Adresgegevens

Castillo de Papagayo
Montaña del Mojón, 39
35543 Mala de Lanzarote
+49 (0) 2603 4140

WebsiteContact
Lat: 29.084493 / Long: -13.451899
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • Internet
  • WIFI / internet
  • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

  • Sauna
  • Zwembad

Diversen

  • Engels gesproken
  • Duits gesproken
  • Spaans gesproken
  • Alleengaanden welkom

Reviews van bezoekers over Castillo de Papagayo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Castillo de Papagayo. Laat het ons weten!
Geboekt via Euronature. Wij verbleven in de herfstvakantie zes nachten in een type 6 appartement (nr. 68) en daarna één nacht in type 1. de twee types liggen op enige afstand van elkaar, in gescheiden complexen. Type 6 ligt bij zee en type 1 niet. Dit waren onze bevindingen in willekeurige volgorde:

Type 6 is veel beter dan type 1. Het is ruimer, je hebt mooi uitzicht op de zee en een beter zwembad. Type 1 is vrij klein, voorzien van oud meubilair en weinig comfortabel.

De bedden in type 6 krijgen een vijfje. Ze zijn te kort voor de gemiddelde Nederlander en er lag alleen een dekbed op; geen laken. Best lastig als het grootste deel van de nacht het te warm is voor een dekbed. De bedden in type 1 krijgen een drie. Je kon het dekbed aan het voeteneinde niet instoppen en de matrassen waren niet fijn.

De keukeninrichting is eenvoudig, maar voldoende. In type 6 waren de pannen en messen prima (dat hebben we vaak anders meegemaakt), in type 1 was dat redelijk.

Als je niet goed tegen wifi of 4G straling kunt, zit je hier goed, want internet is er nauwelijks. Wifi doet het alleen een beetje bij de receptie, maar valt daar vaak weg. Mobiel internet is heel traag en valt meerdere keren per uur voor een aantal minuten helemaal weg.

Er zijn zonnebedjes, maar die hebben geen verstelbare rugleuning, alleen een kleine verhoging aan het hoofdeinde. Niet heel prettig als je een boek wilt lezen.

De gemiddelde leeftijd van de gasten is hoog te noemen.

Bij type 6 is een sauna, maar daarvoor moet je apart betalen. We hadden niet de indruk dat iemand er gebruik van maakte.

Het zwembad bij type 6 is best aardig, je kunt er prima baantjes in trekken. De watertemperatuur was 23 à 24 graden. Wel apart dat je er alleen tussen 9.00 en 18.00 uur in mag. Het zwembad bij type 1 is kleiner en vooral geschikt om even af te koelen.

Bij het restaurant naast type 6 kun je lekkere vis eten.

In nummer 68 (type 6) waren geen verduisterende gordijnen en het slaapkamerraam lag op het zuiden. Dat maakt een siësta lastig, tenzij je een slaapmasker bij je hebt. Neem dan ook meteen oordoppen mee, want naast het slaapkamerraam loopt een waterleiding van het zwembad die tussen 9.00 en 18.00 uur flink geluid produceert.
Overigens leek het erop dat de andere bungalows bij type 6 luiken hadden waarmee je kon verduisteren. Type 1 had betere gordijnen in de slaapkamer.

Er is geen airco, maar wij misten het niet. Het was niet bloedheet tijdens onze vakantie en de zeewind koelt genoeg af.

Het uitzicht bij type 6 is mooi en je loopt zo naar de zee waar een paar mooie zwembaaien zijn, zelfs voorzien van trappetjes. Je kunt in het heldere water ook leuk snorkelen.
In type 1 bevinden zich nauwelijks stopcontacten. De enige die bruikbaar was, was die in de keuken. Gelukkig hebben we altijd een stekkerdoos bij ons.

Het personeel is heel vriendelijk.

Lanzarote is verder best een mooi eiland. Het ziet er over het algemeen (waarschijnlijk dankzij César Manrique) net wat beter uit dan Gran Canaria en het landschap is spannender dan dat van Fuerteventura. Wij vonden wandelen rond vulkaankraters (La Caldera Blanca) erg leuk, en indrukwekkender dan de bustour door Timanfaya (die niet slecht is, maar je zit wel een beetje in een bus te zitten). Ook La Cueva de los Verdes is een aanrader en het entreegeld zeker waard, in tegenstelling tot Los Jameos del Agua, dat van de albinokreeftjes een te hoog geprijsde tourist trap heeft gemaakt. Verder is het leuk om fietsen te huren en langs de zee van Arrecife naar Puerto del Carmen te fietsen, waarbij je langs het vliegveld komt en de landende toestellen bijna kunt aanraken. Wat Charco del Palo betreft kan ik me voorstellen dat mensen het helemaal geweldig vinden (we hebben mensen gesproken die er al jaren kwamen) maar voor ons was het niet zo geschikt. We zijn naar genoeg andere naturistische bestemmingen geweest die beter bij ons pasten.
Sander | 20-10-2019
Meer recensies van Sander (4)
Booked for 2 weeks, extended with a week as we liked it so much ! We stayed in type 1, the cheapest i think, as it was for us a place to stay. Simple, 2 bedrooms, small patio, large gras field with a somewhat chilly pool and you have your own chairs and umbrella to setup where you want. Spend a lot of relaxed hours on the field, reading, chilling. We liked the village where you can go naked everywhere except the supermarket and restaurant. Lovely walks through town, bit of coast. Building is stone so cool but you do hear neigbours if they move chairs.
Paul & Lorna | 21-12-2018
Meer recensies van Paul & Lorna (18)
Wij hebben vnl. ervaring met de appartementen die direct aan zee liggen, type 5 en 6.
Prachtige ruime appartementen met groot balkon, uit de wind gelegen zodat je midden in de winter bij zonneschijn altijd heerlijk van de zon kunt genieten.
Vanuit je kamer mooi uitzicht over zeer groot zwembad, wat wel eens aan de frisse kant is, je hebt ook een geweldig uitzicht over zee en kustlijn.
Service is uitstekend, directie en personeel zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
Deze naturistische bestemming is vrij/ libertin met veel tolerantie en respect naar elkaar, je kunt hier echt zijn en doen wat je wilt.
Joris | 02-09-2017
Meer recensies van Joris (6)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Castillo de Papagayo" ?
Hoe waardeer je Castillo de Papagayo in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.043