Naturismegids

La Chiappa

7.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 3 reviews.

Adresgegevens

La Chiappa
Route de Palombaggia
F-20137 Porto Vecchio
+33 (0) 495 700 031

WebsiteContact
Lat: 41.589368 / Long: 9.360759
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 1488 Km / 16:56
 • Utrecht 1627 Km / 18:09

Open

 • 9 Mei t/m 30 September

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 65
 • Aantal plaatsen: 250
 • Alle plaatsen hebben elektriciteit
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Zee
 • Tennisbaan

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Snackbar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
 • Teken- schilder- of beeldhouwcursussen

Diversen

 • Engels gesproken
 • Duits gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over La Chiappa

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met La Chiappa. Laat het ons weten!
Na 15 jaar weer eens naar Corsica gegaan. Het blijft een fantastisch eiland. (Geuren, kleuren, uitzichten, zee, strand, bergen en een eigen identiteit)

Helaas hadden we "laat" vakantie dit jaar dus SUPER druk op het eiland. En dan vooral bij Porto-Vecchio in de buurt.
Eigenlijk zouden we helemaal niet naar La Chiappa gaan (want te groot, te commercieel) maar we zochten een camping met jeugd voor onze 3 kinderen (inmiddels10, 11 en13). En dat zat goed.

Er zaten echter ook héél veel Italianen. Maar mijn zin iets te veel. Maar het ergste vond ik dat die heel de dag met zwemkleding rondliepen. Dus volwassenen hè. Ik vraag me dan af wat je op een naturistencamping doet. Nou zeg ik altijd dat ik zelf op een naturistencamping kom om bloot te lopen, maar als ze verhoudingen de andere kant op neigen te gaan voel ik me ook niet meer zo senang.

De camping zelf is verder prachtig. Verschillende baaien waar je kan snorkelen en zwemmen. Ook mooie plekken. (Uitgekozen na het ritje met het golfkarretje. Maar er zijn nog veel mooiere plekken) Wij stonden toevallig vlakbij het strand, zwembad én winkel. Geen last gehad van herrie.

De medewerksters bij de receptie en beveiliging vonden wij juist heel aardig. Misschien scheelt het dat wij een aardig woordje Frans spreken en dat altijd wordt gewaardeerd. Hoewel ik een medewerker ook vloeiend Duits hoorde spreken.

Het is een heel groot domein waar een verschil is tussen het bungalow gedeelte en de camping. Wij zijn niet op het bungalow gedeelte geweest (ook niet bij dat strand). De camping is al heel ruim. Mooie schone sanitaires met koude en warme douches. Veel vaste gasten die met veel aandacht en liefde hun plekken hebben versierd met inheemse planten en cactussen. Prachtig!

Mijn vooroordeel heb ik dus moeten bijstellen. Hoewel we voorlopig niet naar Corsica zullen gaan (best prijzig voor boot en een onderneming om er te komen) zouden we hier zeker terugkomen. Maar dan uiteraard wel in juni of juli.

Augustus 2022
2 volwassenen en 3 kids
(2)
Maarten en Marieke | 08-10-2022
Meer recensies van Maarten en Marieke (13)
Hadden bij de receptie onze camper geparkeerd en nadat ons verteld was dat we min 3 nachten moesten betalen werden we rondgereden in een golfkarretje met een noodgang en van hier daar of daar weet je het al o ja daar is stroom en water het zwembad is die kant op en de andere kant is de zee ,nou we zijn bij de receptie in onze camper gesprongen en weggereden voor de gastvrijheid en eerste indruk krijgen ze een 2 .
Jan en Christa | 07-10-2019
Meer recensies van Jan en Christa (31)
Hebben het erg naar de zin gehad. We waren hier iets aan de rand van het seisoen maar toch noch vrij druk. Eerst twee weken met de tent op een redelijk beschutte plek. Meeste plaatsen zijn niet erg vlak dus je moet het wel goed uitzoeken. Er zijn veel plaatsen die niet afgebakend zijn dus zoek maar een plekje. Electriciteit deed het goed en is niet per meter maar per dag. Faciliteiten, niet het meest moderne maar ruim voldoende en meestal schoon. Er werd wel wat gewerkt door de week, beetje snoeien en zo maar over het algemeen geen last van gehad.
Slaagde er in mijn vrouw op de duik school te krijgen en ze is nu gecertificeert. Het duiken vanaf de camping is welliswaar geen Caribbean maar toch wel interressant genoeg en dr prijzen voor een duik allesinds redelijk.
Leuk strandje and je kan naturistisch lopen in beide richtingen langs de kust, vooral richting het zuid westen tot de volgende baai is een leuk wandelingetje. Niet officieel naturistisch maar niemand kijkt er van op en je bent niet alleen.
We komen er zeker nog eens terug. En dat namen we nogal letterlijk want op de dag van onze vertrek naar de ferrie stopte de auto er mee en konden we maar net terug naar een garage komen waar we een week met panne zaten voordat de onderdelen binnen waren (kudo's voor de locale VW garage, ze probeerde echt te helpen). Hierdoor waren we genoodzaakt lokaal weer onderdak te vinden, en, met de taxi terug naar de camping waar (na een telefoontje) we nog net de kleinste bungalow konden krijgen. Daar een week heerlijk weinig gedaan, geen vervoer, bijna geen spulletjes (allemaal in de auto), maar genoeg om heerlijk te relaxen, beetje zwemmen, lopen, duiken. De bungalows zijn primitief, het is maar wat je er verwacht, we hebben er toch echt wel lekker verbleven en de extra week vakantie had niet op een betere plek kunnen zijn!
We komen dus echt wel nog eens een keer terug!
Corsica is mooi, droog maar ruig en goed voor de nodige dag tochten.
Paul & Lorna | 27-09-2018
Meer recensies van Paul & Lorna (18)
Wij zijn begin september 2016 voor de 1e keer op La Chiappa geweest met onze tent.
Pluspunten:
prachtig gelegen camping, met mooie en minder mooie staplaatsen
mooie zwembaden
leuk terras, waar je goed kunt eten
gelegen aan 2 leuke strandjes
genoeg vertier en animatie voor wie daar van houdt
schoon sanitair

Minpunten:
onpersoonlijke bejegening door receptiepersoneel
(men kijkt niet eens op als je binnenkomt en gaat gewoon door met waar men mee bezig is, bij vertrek krijg je je paspoort in je handen gedrukt en draait men zich om, zonder te vragen of je het naar je zin hebt gehad)
vooraf moeten bepalen en betalen van de nachten die je denkt te blijven ( indien je korter blijft geen restitutie)
iemand rijdt je rond in een golfkarretje en laat je een paar plaatsen zien ( waaronder echt vreselijke standplaatsen) en dwingt je om zo snel mogelijk een keuze te maken.... echter als je zelf het terrein verkent blijkt de camping veel groter te zijn en hele mooie staplaatsen te hebben
WIFI alleen bij het atelier en bij de pizzabar op het strand, daar goed bereik, maar totaal geen bereik ( ook telefonisch niet) bij de standplaats, dit is niet meer van deze tijd...
veel geklede gasten, soms had je meer het idee op een textielcamping te zijn dan op een naturistencamping terwijl het prachtig weer was
Huisjes lijken op bunkers van de buitenkant, een lik verf zou geen kwaad kunnen. Over de binnenkant kunnen wij niet oordelen.
Conclusie: Prima camping met goede voorzieningen en een prima plek om het zuiden van Corsica te ontdekken.
Een meer persoonlijke bejegening zou prettiger zijn.
Tip: ook al word je rondgereden, neem niet meteen genoegen met de plaatsen die men je laat zien, maar loop nog even zelf rond en zoek een mooie plek uit.
NB auto mag officieel niet bij de tent, maar als je het tarief van een camper betaalt mag het wel (wij vonden dat prettig)
PS van de avondanimatie hadden wij geen last... wij stonden in het bos (Maquis) en het duurde hooguit tot 24.00 uur.
Renée | 20-09-2016
Meer recensies van Renée (3)
La Chiappa is na een overname wat veranderd:
80/90% van de bezoekers zijn terugkomend dus de sfeer blijft wel hetzelfde. Er is veel minder animatie en georganiseerde activiteit en dat wat er nog is moet flink betaald worden (bv aquagym, paardrijden etc.) Voor sommigen zal dat een nadeel zijn maar voordeel is wel dat het rustiger geworden is: Le bistro is weinig meer, 1x per week muziek wel hard maar niet tot heel laat. Een reservering lijkt niet echt uit te maken: als je aankomt wordt je met een golfkarretje rondgereden om een plekje te zoeken, en dan moet je een beetje geluk hebben. Plekken kunnen dan heel ruim zijn. Er zijn veel jongeren/pubers die gekleed blijven, maar die zich wel gewoon respectvol gedragen: je hebt er geen last van. Er zijn relatief veel vliegen door de paardenranch. En de staat en onderhoud van de huisjes voelt als vergane glorie. De auto mag niet op het terrein staan maar wordt geparkeerd op grote parkeerplaats bij de ingang. Op 3 km wandeling van de camping ligt ook nog het mooie Tahiti Beach witte strand, half naturistisch.
J. Franzen | 12-08-2016
Voor mijn vriendin en ik was La Chiappa de eerste ervaring met naturisme. De aankomst was dus enigszins spannend. We wilden een weekje blijven om vervolgens door te trekken naar het noordwesten van Corsica. Na een dag wisten we echter al hier blijven we. Wat een briljante camping. Prachtige natuur, heerlijk afgelegen, enorm veel privacy door het grillige terrein en zeer gemeleerd en prettig publiek. Alles mag, niets moet. Dat was het gevoel dat wij kregen. Wil je de hele dag naakt lopen; dan doe je dat, houd je liever een bikini of broekje aan; ook prima. Dat was trouwens wel even vreemd, maar de kledingdragende (overwegend) jeugd gaven ons geen moment het gevoel 'gecheckt' te worden.
Verder zeer vriendelijke personeel, meer dan uitstekende faciliteiten, zelfs een sauna op het strand; hoe fijn is dat? En disco? We waren in augustus, hebben er echt geen last van gehad. We hoorden twee avonden per week muziek maar die ging volgens mij om 12 or 1 uur uit. Maar ik kan me voorstellen dat je er liever niet pal naast gaat staan.
Samengevat: ik kampeer m'n hele leven al (ben 39), maar zo relaxt en prettig heb ik nog nooit gekampeerd. Voor mij de beste camping waar ik ben geweest.
Mark | 26-10-2014
We hebben hier tussen 7 en 14 juli gestaan. De camping heeft twee gezichten wat ons betreft ( gezin met 2 kinderen van 1 en 3 jaar oud). Overdag en begin van de avond een zeer fijne camping. Lekker strand, prima zwembaden ( met toezicht), goede faciliteiten. Als ik iets van kritiek heb was het dat sommigen (vooral de jeugd) gekleed over de camping gaat en al het sanitair vanaf onze plek wel ver lopen was, vooral voor kinderen.
Verder Mooie ligging vlakbij Porto Vecchio en Bonifacio. Weg ernaar toe is goed. opnieuw geasfalteerd.

Echter, om 22 uur (2 van de 3 dagen) begint Le Bistro, de locale disco. Verschrikkelijk wat een herrie die kunnen maken met vergunning tot 2 uur 's nachts. We bleken op ca 50 meter afstand te staan dus niet te slapen voor 2 uur op ca 4 van de 7 nachten dat we er waren.
Er is regelmatig over geklaagd en we kregen aangeboden de tent te verplaatsen, maar omdat we een vrij grote tent hebben en 2 kleine kinderen zagen we dat niet zitten.

Op een nacht was het heel erg en ben ik zelf om twee uur 's nachts er heen gegaan, er bleken 15 dronken Corsicanen (die trouwens niet op de camping stonden) een karaoke feestje te houden en belandde ik in een vechtpartij toen ik mijn beklag bij hen deed. Het barpersoneel greep niet in en zei dat ik maar weg moest gaan
De volgende dag reageerde het management vrij gelaten, en ik mocht blij zijn dat ik niet in augustus op de camping stond als " de italianen" kwamen.
Uiteindelijk als compensatie voor de overlast + vechtpartij twee nachten terug gehad (na enig aandringen).

Dus prima camping, maar niet in het hoogseizoen. Tenzij je van een feestje houdt tot 2 uur. Wij komen hier dus niet meer, jammer wnt het is verder een mooie camping!
Dan Veen | 21-07-2013
Het is een fantastische camping, goede sfeer en prachtige omgeving. De weg ernaar toe is helemaal opgeknapt en geasfalteerd.
Een afknapper is de herrie van de (nagenoeg) open lucht discotheek "le bistrot" Veel mensen hebben last van het harde geluid tot diep in de nacht (2 uur). Menigeen heeft zijn tent opgebroken en verderaf gaan staan. Heel erg jammer. Hopelijk wordt die disco een keer verplaatst.
John | 18-07-2013
We zijn 2x op La Chiappa geweest, 1x met de tent in het naseizoen (2008) en 1x in een huisje met een kind (2009) ook in het naseizoen. Mijn vriendin was er in de jaren '70 al een keer met haar gezin geweest.
De locatie vonden we fantastisch! Helder water en lekker warm, zwemmen tussen de vissen. Duiken. Heerlijke avonden gehad op de iddylische terrassen. Tegelijk vonden we de 2e keer de accomodatie spartaans. De beide restaurants waren OK maar geen culinaire hoogstandjes. Wel ruime keuze, bij 1 van de 2 kan je bijv ook pizza's eten. Beide jaren hadden we vriendelijke bediening, zowel bij de receptie als bij de restaurants.

T.o.v. andere Franse vakantiedorpen vonden we La Chiappa meer naturistisch in de zin dat mensen toch echt overwegend naakt zijn. Het terrein hebben we nooit als druk ervaren, maar eerlijk is eerlijk, we waren in het naseizoen. Winkel ruim uitgerust, maar het loont qua prijs om grootschaliger inkopen te doen in Porto Vecchio.

Heel af en toe stond de wind verkeerd en kwam er veel riet/alg op het strand. Dat maakte het voor ons ook minder aantrekkelijk om in de zee te zwemmen.

De omgeving is werkelijk schitterend en een uitstapje naar de bergen of Bonifacio is de moeite waard. We hebben 2 onvergetelijke vakanties gehad. Toch is er dit jaar de twijfel met name over de prijs van de bungalows. Om enig comfort te hebben moet je diep in de buidel tasten. Vandaar toch niet die hoogste waardering. Mocht dat voor jou/jullie gee rol spelen? La Chiappa is qua locatie wat ons betreft onvergelijkbaar met de rest..
Jan | 07-03-2013
Meer recensies van Jan (14)
La Chiappa is een heel goed uitgerust naturistenterrein. Sinds 1982 gaan we bijna elk jaar naar een naturistenterrrein en hebben er in al die jaren in Frankrijk zeker twintig bezocht, maar La Chiappa is in alle opzichten de beste. Vooral voor kinderen -ook voor tieners- biedt La Chiappa heel veel aan activiteiten. De site is uitstekend en de kustlijn zeer gevarieerd.Je kunt er prima zwemmen, snorkelen en surfen. Het restaurant is okay en voor de winkel hoef je het terrein niet af.
Kortom voor ons: 5 sterren.
Joop en Jos Krul, Haarlem
joop krul | 10-01-2013
Zes jaar geleden een geweldige vakantie op Corsica, La Chiappa. Inderdaad bied deze camping alles wat volwassenen en kinderen zoeken voor de ultieme vakantie. Prachtige verscholen baaien, leuke uitstapjes en ongerepte natuur. Nu ( 2012 ) gaan we weer, over 3 weken. 22 dagen lang genieten van rust en zon. Voor ons een heerlijke herinnering die wij hopen te herhalen. Jaap hieronder) kan het weten, hij komt er geloof ik al 8jaar. Campeer vakanties zijn geen hotel vakanties......... dus maak er het mooiste van met een prima basis als La Chiappa. Gr Ruud
Ruud | 13-05-2012
Ik herken me niet in de negatieve recenties hierboven. Volgens mij zoek je uit of je niet naast de disco staat. De mensen met de grote caravan moeten lekker op een afgehaagde carré bij Almere strand gaan staan met buren achter de geraniums en 4 baans asfalt er naar toe.
La Chiappa is een prima camping met 2 restaurants, supermarktje een prachtig zwembad, een sauna, een zeil/surf school met verhuur, een duikclub, een manege allemaal op de camping. De omgeving is fantastisch, uitstapjes naar prachtige dorpjes, baaitjes, het bavella massief prachtig! Het ritje van Porto Vecchio naar de camping biedt adembenemnde vergezichten. Inderdaad even zoeken naar een rustige, vlakke schaduwrijke plek maar dat is ook kamperen. Super bestemming zeker met kinderen (ook pubers!)
Jaap van der Boon | 02-05-2012
La Chiappa, een camping uit duizenden. Prachtig, ongedwongen, behulpzame mensen op de camping, Joseph met zijn team zijn goud waard, staan altijd klaar voor je. De natuur is geweldig,de camping kent niet de hokjes geest zoals vele campings wel hebben. de plaatsen liggen over het gehele terrein verspreid en je kunt zelf uitzoeken of je "beneden, of "boven" wil staan. Eeen fantastisch restaurant op het terrein, en vele mogelijkheden om jezelf te vermaken. Een prima camping om te verblijven, als je tenminste niet vast zit aan je eigen gedachten hoe het zou moeten zijn, laat het komen zoals het komt, het is vakantie!!
Ad Peij | 26-03-2012
Wij hebben een tent en zijn dus redelijl flexibel wat betreft plek. Ondanks dat we van te voren gerserveerd hadden was er geen plek vrij. Uiteindelijk, een plekje gevonden omdat mensen vertelden dat ze de volgende dag weg gingen. Wij hebben toen onze 2 kleine tentjes opgezet om te overnachten. War bleek we stonden vlak bij de discotheek die na 12 uur pas op volle kracht ging. Reselijke camping!
Yolande | 19-01-2012
Goede camping, veel voorzieningen. Druk in het hoogseizoen, maar waar is dat niet? Mooie baaitjes en je kunt langs de rotsen zwemmen en snorkelen. Als je daar uit het water komt, heb je zelfs rotsstrandjes voor jezelf alleen! Heerlijke plaats om tot rust te komen. Vriendelijk personeel. Echt geen aanmerkingen! Wel waren wij met een tent en dus iets flexibeler.kom hier heel graag nog eens terug!
Vlinder | 04-09-2011
Meer recensies van Vlinder (2)
Twee keer gekampeerd met tent en tentjes voor kinderen.
Beide keren met geduld een leuke plek kunnen vinden.
Als je van tevoren niet weet dat het zo gaat op Chiappa dan kan het een onaangename verassing zijn maar wij houden niet zo van hokjes en dus is het hier een verademing.
Super veel plezier gehad. Leuke mensen ontmoet.Lekker eten.
Ongedwongen vooral ook voor de kinderen (Pubers) die als het hun uitkomt een handdoek om kunnen doen.
Er valt nog veel meer over te vertellen maar dan wordt het een boek.
Maarten | 14-11-2010
Ik heb gemiddeld gekozen, maar de eerste dag was slecht. Wij hebben een caravan en we willen enigszins in de schaduw staan omdat we katten bij ons hebben.We konden absoluut geen redelijke plek vinden die aan onze eisen voldeed. Uiteindelijk hebben we ons mbv van onze mover ergens ingedrukt waar we maar genoegen mee hebben genomen. Erg leuk was het niet. We bleken ook nog op een pad te staan, waarlangs de mensen naar het toilet moesten lopen. Dat hebben we wel moeten horen.
Het strand was wel aardig, maar ook niet om naar huis te schrijven. Wel was er een mooi zwembad en een gratis wifi.
De weg van Porto Vecchio naar de camping is druk en op sommige plekken zeer nauw. Met rustig rijden is de camping toch wel goed te bereiken.
Wim Nederkoorn | 14-10-2010
@ nathalie
ik snap je probleem het is inderdaad vervelend om in het hoogseizoen een plekje te vinden met caravan. met tent is dit trouwens makkelijker.
en ik wil ook niet zeggen dat het strand erg mooi is maar je kunt er heerlijk zitten en nog geen 20 minuutjes lopen kom je op het prachtige naturistische strandje thahiti waar je niet met de auto kunt komen alleen wandelend. ik zelf heb een vaste plek. we hebben de caravan in de meivakantie neergezet. dus ik zelf heb geen problemen gehad met het zoeken van een plek.

ook heb ik geen last van de drukte. het eten op de camping is ook super! en mijn kinderen vinden het hier ook nog steeds fantastisch!

en ik kom er graag ieder jaar weer terug!
corsica-ganger! | 23-03-2010
Wij hebben vorig jaar deze camping gereserveerd voor 4 weken (en betaald!!), maar na meer dan een uur te hebben rondgelopen, troffen we alleen maar oude caravans aan met vaste staanplaatsen en daar waar we een plekje zagen, konden we niet komen met onze caravan (5.10m).. Het strandje doet niet onder voor de strandjes rondom Almere.. behalve dat er wat palmbomen staan. Er lag op diverse plekken puin. Vre-se-lijke camping, waar we na een uur naar de receptie gingen om ons geld terug te vragen. Ook al spreek ik vloeiend Frans, geen geld terug, ondanks dat Natutravel had gezegd dat La Chiappa allang het geld hadden ontvangen. Ze zijn ons uiteindelijk ook niet tegemoet gekomen! We houden echt wel van wat gezelligheid en vertier, maar deze camping was mega-druk. Bovendien konden we niet fatsoenlijk met onze caravan de camping opkomen, ondanks dat ik vantevoren had gebeld om te vragen of het mogelijk was om met een 'grote' caravan het terrein op te komen. Wel nog geprobeerd, maar na alle overhangende bomen en kuilen in de weg, weer rechtsomgekeerd.(klinkt eenvoudig; was het niet). Alleen al de weg ernaar toe was niet echt prettig.. Caravan en camper kunnen echt precies (de een wiel in de berm, de ander de wielen tegen de berghelling) langs elkaar heen. La Chiappa.. wat een drama! Echt een aanfluiting!
Nathalie | 01-02-2010
ik ben een meisje van 16 en ga nog elk jaar met mijn ouders mee naar la chiappa. ik kan ook gewoon met vriendinnen gaan maar naar corsica is nog steeds super! het is een super leuke camping ook voor jongeren is er van alles te doen! elke avond is er een disco open waar aan het begin van de avond de ouderen zich verzamelen en later komen er heel wat jongeren. er is ook een vlot op de camping waar je lekker op kunt zonnen. ik zal eens een opsomming maken van wat je er allemaal hebt:
- duikschool
- zeilschool (met onder andere kanoën en catamaran varen.
- zijde schilderen
- kettingen maken
- masseur
- supermarkt
- klein winkeltje met kranten etc.
- voetbalveld
- podium
- bistro (disco) vaak themafeesten
- speeltuin
- mini kinder club
- zwembad (groot bad + babybadje)
- pizzaria
- restaurant
- strand
- je kunt een boei huren waar je je boot aan kunt leggen.
- springrotsen
- thahiti een bounti strandje (20 minuutjes wandelen) erg leuk!
- er worden ook vaak activiteiten georganiseerd waarvoor je je kunt opgeven.
- manege (je kunt er paardrijden ook naar thahiti)
- yoga
- tennis
- aqua aerobics
- tafeltennis
- aerobics
- jeu de boules
- potten bakken

en nog veel meer!
en even over de recensie van Hannie en Hilbrand
het klopt dat er niet zo'n goede weg naar toe loopt maar je doet er ongeveer een half uurtje over om in portovecchio te komen!

een aanrader is ook quatorze juillet een feestdag.
als je dan naar de haven in portovecchio gaat is het druk maar wel super gezellig!

Gewoon Gaan!!
Nikki | 31-01-2010
Voor onze zomervakantie kiezen wij al jaren voor het zonnige Corsica. En dan wel op camping La Chiappa. Een camping wat nog onder de noemer campings valt zonder het massa toerisme en de daarbijhorende drukte. Ruime plaatsen voor zowel tenten als caravans vlak aan een betoverende baai met palmbomen en op wandelafstand van nog mooiere baaien en rotskusten. Op deze camping tref je alle voorzieningen zoals winkeltjes, leuke restaurantjes een duik-en zeilclub iedere week een corsicaanse markt een zeer aangenaam zwembad met zicht op zee etc etc. een echte familie camping waar kinderen hun hartje kunnen ophalen in de vrije natuur ver van alle drukte. Zelfs voor ouders met al oudere kinderen is dit echt een aanrader want ook voor hun is er héél wat te doen. Niet te vergeten dat La Chiappa een naturisten camping is en dat bijna 95% ook echt naturisten zijn. Dit maakt tot wat La Chiappa echt is en ook zo mooi maakt. Misschien is er hier en daar wat vergane glorie op de camping maar de natuur en de sfeer maakt dit allemaal ruimschoots goed. Proper en goed onderhouden sanitair en douches met zelf babybadjes voor de allerkleinsten. Een aanrader voor zowel de jonge als de oudere naturist waar één zijn met de natuur nog centraal staat, weg van de dagelijkse drukte en stress. Hier enkele weken per jaar doorbrengen en je kan er weer een héél jaar tegen.
Wij bezoeken deze camping nu al meer dan 10jaar eerst zonder maar nu met kids en de sfeer is nog steeds dezelfde als jaren geleden. Een echte aanrader dus voor mensen die van een naakte vakantie houden in de vrije corsicaanse natuur.
Corsica Cruiser | 05-05-2009
Tijdens een 3-weekse rondreis wilden we ook enige tijd op La Chiappa verblijven. De rit ernaar toe is echt een drama. We hebben er 20 minuten over gedaan om vanaf de openbare weg over een met rood puin bestrooid pad het terrein te bereiken. Verblijf op het geïsoleerde La Chiappa had betekend dat we verder weinig van het eiland zouden zien. Wij hebben voor de poort rechtsomkeer gemaakt.
Hannie & Hilbrand | 19-02-2009
Meer recensies van Hannie & Hilbrand (11)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "La Chiappa" ?
Hoe waardeer je La Chiappa in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.031