Naturismegids

La Combe de Ferrière

8.2

Gemiddeld cijfer van 29 beoordelingen.

Deze accommodatie is tijdelijk gesloten.

La Combe de Ferrière - Uitzicht vanaf gîte La Clède
Uitzicht vanaf gîte La Clède

Adresgegevens

La Combe de Ferrière
F-48160 Saint-Michel-de-Dèze
+33(0)466 455 243
Website
Lat: 44.230671
Long: 3.863110
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Informatie

Op menselijke maat met 35 plaatsen, 2 gîtes (voor 4 à 6 personen) en 3 studios (voor 2 à 3 personen), in de ruige Zuid -Franse Cevennes, temidden van de kastanje bossen met adem benemende uitzichten (steil !) met zwembad, sauna en table d'hôte. Ideaal voor rust natuur en wandel liefhebbers.

Aanbiedingen Frankrijk

Reviews van bezoekers over La Combe de Ferrière

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met La Combe de Ferrière. Laat het ons weten!
Heel vriendelijke dame die zeker haar best doet maar !!
De weg naar de Camping is niet aan te raden voor bestuurders die niet 100% zeker zijn van de breedte van hun voertuig,men hoopt steeds dat er geen tegenligger aankomt,dit reeds vanaf Col de Pendedis.
Laatste twee kilometer is dwarsen niet mogelijk ,iemand moet achterwaarts een minieme uitwijkplaats zoeken.
Midden in de natuur maar ver afgelegen voor alles,geschikt voor mensen die zich weinig willen verplaatsen. Quasi geen restaurants i/d buurt !
Claude | 30-08-2019
Reactie La Combe de Ferrière
Tja, de laatste 1800 meter zijn inderdaad niet breed, maar na 12 uur kom je geen vertrekkende camper of caravan tegen. De kans op tegenliggers is sowieso klein want behalve de buurman en de postbode zijn wij de voornaamste gebruikers. Passeren kan op 13 plaatsen, eventueel omdraaien op 2 (maar waarom zou je omdraaien ?) en op 2 km is er een restaurant, een tweede in het dorp op 5 en een derde op 8 km.
En ja, de camping is vooral voor rust, natuur en wandel liefhebbers. En niet te vergeten voor berg fietsers !
Vorig jaar én afgelopen jaar (juni/juli) geweest en....HEERLIJK! Een no-nonsens camping!
Prachtige natuur, veel rust en prachtige uitzichten! Hier zie je nog een sterrenhemel die niet vervuild is door kunstverlichting, hier hoor je de vogels, de uilen. Hiér is vakantie vooral; rust en genieten van dit alles!

Een handjevol Nederlanders, en voor de rest Belgen, Fransen en Engelsen (2018).
De gezamenlijke maaltijden zijn misschien niet haute cuisine, maar wel erg gezellig vooral, of juist, door de taalbariëre!

Sanitair is netjes. Het zwembad heerlijk, hoewel het na 4 dagen boven de 40 graden óók geen verkoeling meer gaf....

Boodschappen doen; beneden in het dorp, Collet de Deze,er is een kleine supermarkt, verkoopt eigenlijk alles. Er is een bakker én een slager! En ook een postkantoor/bank. Is óók goed voor de middenstand, én wel zó gezellig!
Daarbij maken we ook dat de dorpen niet verder te maken krijgen met leegstand of weg geconcurreerd worden door de mega-supermarkten.

Lisa en Zarina doen super hun best om het iedereen naar de zin te maken en trouwens: vakantie maak jezelf!

En voor degene die een super de luxe camping willen....met animatie, tig zwembaden etc. prima!
Maar alsjeblieft, laten we deze campings óók blijven bestaan voor de naturist!
Wij komen hier zeker weer!
Wilma Klok en Ronald Boxma | 22-08-2019
Meer recensies van Wilma Klok en Ronald Boxma (5)
Kwamen hier vorig jaar camperen, beetje uit seizoen en daardoor was het net verschikkelijk nat. Zo nat dat we besloten een van de onderkomens in het gebouw te huren voor een paar dagen want je kan geen tent opzetten wanneer de hemel zo veel water op je neer doet komen dat je moet zwemmen ipv lopen!
Anyway, rustig gebied waar je de nodige dagtochten kan doen.
We vonden de accomodatie een beetje tegenvallen, ja, het is een oud gebouw, ja het is er best wel vertoeven, maar we vonden er toch iets niet geheel bevallen vreemd genoeg.
Ze maken 's avonds ook wel maaltijden en die zijn goed bevallen.
Paul & Lorna | 28-09-2018
Meer recensies van Paul & Lorna (18)
Prachtige plek, superstil en een fijne sfeer. Bedankt Lisa!
Chris en Evelien | 23-09-2018
Meer recensies van Chris en Evelien (4)
Afgelopen zomer (juli 2016) kennisgemaakt met deze camping. Normaal gezien is het in de Cevennes erg mooi weer, maar we zijn aangekomen tijdens een onweer en het heeft even geduurd voor het terug opwarmde en de wind ging liggen. De week voordien was het er voortdurend 30 graden... De camping ligt afgelegen en het is een aardige klim met de wagen. Respecteer zeker de regels ivm op/af rijden (zie site). Achterwaarts terug omhoog of omlaag is erg moeilijk, zeker met een vouwwagen... en het is een behoorlijke afstand tot het dorp (of dichtstbijzijnde gehucht). Wegrijden via de kleinere weg met auto zonder kar is altijd mogelijk. Brood wordt voorzien (op bestelling). Er komt 2x per week een kruidenier en 1 x een vishandelaar. Beneden in het dorp is een kleine supermarkt en een tankstation. Winkeltje/bar van de camping (overzijde weg) met o.a. campinggas, wijn, confituur (jam),... Aangename warme 'dalton' buitendouches (4 van groot naar klein) en binnendouches. Het onthaal/bar/winkeltje en de beek liggen buiten de camping, maar er is geen verkeer en je zit erg afgelegen! De aller mooiste plaatsen zijn enkel voor (stevige!) tenten, maar een plaats vlakbij het zwembad was voor ons (en de kinderen!) perfect. Aangename gasten, jonge NL/BE gezinnen (die volgens ons gegroepeerd worden - wat handig is, maar allicht niet vereist). Kinderen speelden in groep. Je zit afgelegen en dat houdt je een beetje op de camping, maar die is zo aangenaam... Niet erg geschikt voor veel daguitstappen. Beneden in de vallei is een rivier waar je makkelijk in kan.
Voelt niet aan als een commerciële camping door de vrijwilligers.
Tim | 03-02-2017
Meer recensies van Tim (2)
Wij hebben van 29-8-15 tot 4-9-15 op deze camping gestaan, met klein tentje. Het was super. Prachtig weer. Genoten van de rust en het geweldige uitzicht. Ook de geluiden van de beesten s'nachts was bijzonder. Camping was behoorlijk leeg, wij vonden dat juist heerlijk. Sanitair erg leuk met van hoog naar laag wasbakken en douches. Leuk gedaan. We komen zeker terug. Loes en Roel 18-09-2015
Loes van der Laan | 18-09-2015
Meer recensies van Loes van der Laan (2)
Camping bezocht met caravan, laatste stuk ( 2 km) smal maar wel te doen, als je van rust houdt en natuur dan is dit een heerlijke plek. De rondleiding door de gebouwen was zeer interessant . Ook het gezamenlijk eten was goed en betaalbaar, je ziet dat de kinderen zich ook prima konden vermaken. Het is klein, knus en gezellig.
Erik Schouten | 05-09-2015
Meer recensies van Erik Schouten (6)
We hebben hier een heerlijke week gehad. Gastvrijheid, rust, verkoelend zwembad. Het eten was simpel en lekker. Het sanitair simpel maar leuk ontworpen en schoon. Ondanks de nadruk op ecotoerisme waten de voorzieningen ( incl sauna) prima. Al met al een prima plek.
Mark en ilse | 25-08-2014
Zeer rustige tentplaatsen op terrassen, maar ook rumoerige plaatsen onder het zwembad. Veel kinderen. Telefonisch vooraankondigen of reserveren (in frans of nederlands) zeer sterk aan te raden. Genummerde plaatsen. Voor caravans spannende smalle toegangsweg (hopen op geen tegenliggers of anders achteruit). Mooie wandel-omgeving. Mooie uitzichten. In ons geval was de gezamenlijke maaltijd zeer pover en zonder enige fantasie warm gemaakt. Goed sanitair.
Vriendelijke eigenaren met hart voor de zaak.
Martijn | 17-08-2014
Meer recensies van Martijn (5)
Onze ervaring is heel goed. Mooi terrein als je van eenvoud houdt.Midden in de natuur, rust en gelukkig niks te doen. Er zijn prachtige plaatsen en daar hadden wij er één van. Toen we aankwamen was het wel wat vol op het middengedeelte. De eigenaren deden ondanks tegenslag in hun persoonlijk leven hun best om alles te laten marcheren.
Dus er viel wel eens een steekje maar waar maalt een campeerder om? De maaltijden zijn landelijk eenvoudig maar zeer smaakvol,niet duur en gezellig. Het zwembadje is schattig wel erg klein in het hoogseizoen. Jur en Lisa hebben ons een heerlijke vakantie gegeven en daar waren we heel erg aan toe. Als je van een gladgepolijste vijfsterren camping houdt moet je hier niet naar toe. Laten wij nu juist van die laatste pareltjes die binnen het naturisme steeds minder zijn te vinden houden. We hopen zeker nog eens terug te komen.
Arjan en Lia | 13-03-2014
Meer recensies van Arjan en Lia (3)
Jan&Sylvia
Ook wij zijn jaren geleden zonder één probleem op de camping aangekomen, lengte caravan 7.36 meter.
Eens de hoofdweg verlaten, werd ik per gsm begeleid door de eigenaars, ik zag kilometer's lang geen enkele aanwijzing meer.
Dit is avontuur.
Ik onthoud mij van enige waardering, dit moet je beleven.
Zeer genoten van het samen eten onder gewone mensen.
Geerinck-lauwens
geerinck-lauwens | 25-01-2014
In juli 2013 hebben hebben we hier 2,5 week gestaan met onze tent en 3 kinderen (1, 3 en 5 jaar). Het was heerlijk ontspannen in de natuur, met het zwembad, het uitzicht én de kersen!
Het kost wat moeite en spanning om er te komen maar dat went zeker. Als je met de auto de weg naar beneden afrijdt kun je ook (gekleed) met de kinderen in de rivier spelen en dammen bouwen.
We komen zeker nog een keer terug als de kinderen groot genoeg zijn om de tocht naar de rivier te lopen. Want dat hebben we nog niet gezien.
Joop en Miranda | 08-12-2013
Meer recensies van Joop en Miranda (2)
Als eigenaren een korte reactie op enkele aangedragen punten.
Het sanitairgebouw is geheel gerenoveerd in 2012.
De dchtsbijzijnde dorpssupermarkt ligt op 20 minuten van de camping en 's zomers kunnen boodschppen afgeleverd worden met het brood.
De beek ligt 100 m. lager dan de camping: inderdaad een pittige tocht, maar oh wat is het mooi daar beneden!
De laatste 1,8 km van de toegangsweg zijn inderdaad niet breed en bochtig, dus handig als je al vaker in de bergen gereden hebt. Maar zelfs een dubbelassige caravan van 8,50 ml (OK, met echt ervaren chauffeur)is hier goed aangekomen. Als je na 12 uur aankomt, kom je geen vertrekkende caravans of campers tegen, alleen misschien een auto en die past zich wel aan.
Wat bij ons vooral gewaardeerd wordt is de rust en de natuur. En die vindt je vooral op iets grotere afstand van drukke steden, e.d. Dat is iets waar je al of niet voor kunt kiezen voor je vakantie.
Verder is het goed dat verschillende meningen over ons op deze site naar voren komen. Niet iedereen heeft dezelfde behoeftes en dezelfde belevingen. Vorm dus zelf je oordeel.
Jur Jacobs | 24-02-2013
Mijn vrouw en ik genieten in voor- en najaar vaak op de camping. We hebben een camper van 7 meter (2.40 m breed) en hebben geen problemen met de laatste twee kilometer lange smalle weg. Wat ons vooral trekt is het uitzicht over het prachtige landschap, de rust ver van de bewoonde wereld en natuurlijk de eigenaren Lisa, Jur en de kinderen. Receptie en camping worden van elkaar gescheiden door een openbare weg (even een gereedhangende doek omdoen). Ga je naar de receptie dan kom je van de openbare weg voor een trap te staan. Bovenaan de trap zie je vaak de grote kop van een herder. Zij (en haar dochter) zijn schatten van honden en staan daar om een knuffel te halen. s' Nachts is het zo stil dat je de bezige bosuilen goed kunt horen. Er is bij de receptie uitvoerige informatie over de omgeving voorhanden, ondermeer vele wandelingen. De camping ligt op een bergrug in de bergen, wandelen betekent dus klimmen en dalen. Dat geld ook voor de camping zelf en voor de beek, want die loopt altijd door het laagste punt.
Gerben | 24-02-2013
Meer recensies van Gerben (2)
Najaar 2012 in La Combe de Ferriere
Prachtige rustige natuurcamping in de Cevennes, ver van drukke steden, met mooie uitzichten en prachtige sterrennachten. De kampeerplaatsen zijn op een mooie natuurlijke wijze ingedeeld. Alle gebruikelijke voorzieningen zijn aanwezig. De omgeving is ideaal voor wandelaars en rustzoekers. Uitstekend bereikbaar via TomTom navigatie; zie aanwijzing op de website. Aankomst via Le Collet de Deze (aan de RN), daarna de borden Col du Pendedis volgen. Vanaf de col is het dan nog maar 2 km via een smal weggetje naar de camping.
De Nederlandse eigenaren, Lisa en Jur, zijn zeer behulpzaam en gastvrij.
Wij hebben hier dan ook volop genoten. Echt een aanrader voor mensen die van rust, wandelen, natuur, ruimte en eenvoud houden.
Jolanda en Patrick Barre | 07-10-2012
Ver afgelegen in een prachtig gebied. Absolute rust en prachtige plaatsen in een heel mooi gebied. Zeer enthousiaste eigenaren die veel doen met duurzaamheid . Jur de eigenaar organiseert interessante uitstapjes. Een aanrader, alleen het weggetje erheen is wel wat smalletjes

Willem
Willem Verbaan | 26-08-2012
Begin juni 2012 hier voor het eerst geweest.
Met name de toegangsweg was niet bepaald een pleziertje.
De eigenaar adviseert op zijn website als TomTom lokatie in te voeren: "La Combe de Ferriere". dit had ik dan ook gedaan, maar dan kom je vanaf de RN op een 8 km lang beroerd en smal weggetje uit waar je dan maar hoopt of bidt niemand tegen te komen. De beste manier is: Vanaf Le Collet de Deze (aan de RN) de borden Col du Pendedis te volgen; vanaf de col is het dan nog maar zo'n 2 km op een - ook al - smal weggetje, maar van wat betere kwaliteit. Al met al niet pleziering om er langer te blijven en deze ellende elke keer mee te moeten maken.
Verder vond ik de lokatie nogal tochtig; om bij de receptie en gebouw te komen moet je een openbare weg oversteken; dus moet er e.e.a bwedekt worden....
Jan de Jong | 02-07-2012
Er loopt een openbare weg over de camping zodat je je steeds moet aankleden om brood te halen.
De eigenaren zijn niet vriendelijk en zeer zakelijk.
In de omgeving is geen mogelijkheid om gezellig ergens iets te eten of je moet het ervoor over hebben om langer dan 3 kwartier te rijden.
marjan | 28-06-2012
Meer recensies van marjan (2)
Een ontzettend mooi gelegen camping, echt schitterend uitzicht en niet alleen dat, vogels, bloemen, gezoem, gewoon heel erg puur.
Wel lange einden rijden om ergens naartoe te gaan, dat wisten we van te voren dus goed voorraad ingeslagen. Er was wel heerlijk brood op de camping en wat basisdingen.
Wandelingen gemaakt vanaf de camping en die waren prachtig.
Het is echt een aanrader, vooral voor mensen die houden van rust en de schoonheid van de natuur.
Marjan en Rob | 31-05-2012
Prachtige, zeer rustige omgeving. Ideaal voor wandelaars en rustzoekers. Wij (2 volwassenen, 2 tienerdochters) huurden een mooie studio die in de vroegere zijde"fabriek" is opgebouwd. Voor en achter prima plaatsjes om te zonnen/eten/lezen.

Eigenaar geeft een rondleiding over het terrein (vroegste bewoning rond 12e eeuw) en duurt 2 uur en is aan te raden. De bakker brengt meer dan 20 soorten brood, geweldig! De streek is bekend om de zijde, moerbeibomen (op het terrein!) en de kastanjes. Kleine plaatsjes ca. 45 minuten rijden van de camping (de bekende supermarkten zijn aanwezig). Collet de Dèze (20 minuten) heeft een Casino. St. Jean du Gard (1,5 uur rijden) heeft een zijde museum. Lijkt klein aan de buitenkant maar is mega groot van binnen. Aanrader.
Voor de shoppers onder ons is er Alès (1 á 1,5 uur rijden). Nog nooit zoveel kledingwinkels per m2 gezien. Mijn meiden en vrouw vonden het geweldig. Gelukkig waren er ook terrasjes voor de moegeslenterde mannen.

De toegangsweg naar de camping is tamelijk smal maar vrienden van ons konden met hun caravan de camping goed bereiken. De uitgangsweg naar het dal is absoluut ongeschikt voor caravans.
De klacht dat er soms herrie komt van het zwembad is terecht maar ja, het is vakantie he. Het is niet zo dat dit de gehele dag zo is maar plezier zonder gillen is volgens ons ook mogelijk. Voorts lopen er twee superlieve honden van de eigenaars rond die helaas nog wel eens hun behoefte op en rond het terrein doen. Wij vonden dit toch wat minder (uitkijken waar je loopt).

De eigenaren doen er alles aan om de camping zo groen mogelijk te runnen en dat doen ze serieus (zonnepanelen, houtsnipperbrander, natuurlijke isolatie, etc). Er is internet (zelf geen gebruik van gemaakt), ik meen via modem (regelen met de eigenaar) maar is ook een hotel in St Michel de Dèze waar je gratis WiFi hebt en nog redelijk kunt eten ook.
Rick | 15-01-2012
Wij (gezin met 2 kinderen) hebben genoten van de rust die deze camping uitstraalt.
Hij is gelegen in een prachtige omgeving waar je (ook al moet je een uur rijden voor je boodschappen) steeds weer een ander mooi uitzichtpunt tegenkomt.

De beheerders zijn nederlands en bijzonder gastvrij en blijken er bij navraag al zo'n 20 jaar te wonen, waardoor ze je een hoop over de omgeving kunnen vertellen.
Heerlijk brood van de lokale bakker en andere biologische dingen te bestellen die je dan de volgende dag vers kan ophalen.

Wij waren hier in de kindervakantie periode waardoor onze kinderen van 2 en 4 snel wat vriendjes hadden gemaakt.
Het zwembad was wel wat koud maar dat leek de meeste kinderen niets uit te maken.
De speeltuin is eenvoudig ,maar de kinderen vermaakten zich er prima.
Het enige kleine nadeel was dat er veel hulzen van kastanjes lagen waar de kinderen zich behoorlijk aan konden prikken.

Het sanitair was schoon -elke dag een schoonmaakster- alleen wat verouderd.
Je hebt keuze uit een buitendouche en een hokje.
En voor de kleine mannen een klein en laaghangend urinoir.
Barry | 03-08-2011
Absolute classe...

in de midden van de Cevense "bergen" geen buurman links (en ook niet rechts LOL)

Wie wilt onspannen heeftzijn plaats gevonden.

Spijtig GROTE meerderheid nederstaligen (inclusief de ijgenaars)
Bernard | 18-07-2011
Heerlijk tot rust gekomen in deze prachtige natuurlijke omgeving. Het zwembad was prima qua grootte en locatie. De camping ligt wel erg ver van de bewoonde wereld. Uitstapje naar een leuk plaatsje kost je gauw een uur rijden en veel keus aan leuke plaatsjes in de omgeving is er ons inziens niet. De beek was een tegenvaller, vanaf de website lijkt het of je zo naar het beekje kan, dit is echter een flinke pittige wandeling met 2 kinderen. Aan de maaltijd hebben we de eerste avond deelgenomen maar dit was niet voor herhaling vatbaar. Leeftijd van de kinderen tussen 4 en 10 jaar gemiddeld. Geen herrie 's avonds en er was ook behalve het eten nooit iets te doen 's avonds dus iedere avond vroeg naar bed.
Pascale | 17-12-2010
Prachtig uitzicht. Zeer onvriendelijke beheerder. Bijna overal op de camping is de hele dag door de herrie van schreeuwende kinderen bij het zwembad.
michel | 25-08-2010
Meer recensies van michel (2)
Wij zijn 2009 hier geweest, leuke plaatsen, maar vonden de eigenaren wat zakelijk, maar verder alle lof! Joke en Peter
Joke | 27-05-2010
Meer recensies van Joke (3)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "La Combe de Ferrière" ?
Hoe waardeer je La Combe de Ferrière in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.054