Naturismegids

Recensies van Tim

La Combe de Ferrière

03-02-2017
Afgelopen zomer (juli 2016) kennisgemaakt met deze camping. Normaal gezien is het in de Cevennes erg mooi weer, maar we zijn aangekomen tijdens een onweer en het heeft even geduurd voor het terug opwarmde en de wind ging liggen. De week voordien was het er voortdurend 30 graden... De camping ligt afgelegen en het is een aardige klim met de wagen. Respecteer zeker de regels ivm op/af rijden (zie site). Achterwaarts terug omhoog of omlaag is erg moeilijk, zeker met een vouwwagen... en het is een behoorlijke afstand tot het dorp (of dichtstbijzijnde gehucht). Wegrijden via de kleinere weg met auto zonder kar is altijd mogelijk. Brood wordt voorzien (op bestelling). Er komt 2x per week een kruidenier en 1 x een vishandelaar. Beneden in het dorp is een kleine supermarkt en een tankstation. Winkeltje/bar van de camping (overzijde weg) met o.a. campinggas, wijn, confituur (jam),... Aangename warme 'dalton' buitendouches (4 van groot naar klein) en binnendouches. Het onthaal/bar/winkeltje en de beek liggen buiten de camping, maar er is geen verkeer en je zit erg afgelegen! De aller mooiste plaatsen zijn enkel voor (stevige!) tenten, maar een plaats vlakbij het zwembad was voor ons (en de kinderen!) perfect. Aangename gasten, jonge NL/BE gezinnen (die volgens ons gegroepeerd worden - wat handig is, maar allicht niet vereist). Kinderen speelden in groep. Je zit afgelegen en dat houdt je een beetje op de camping, maar die is zo aangenaam... Niet erg geschikt voor veel daguitstappen. Beneden in de vallei is een rivier waar je makkelijk in kan.
Voelt niet aan als een commerciële camping door de vrijwilligers.

Le Clos Marot

02-02-2017
Deze camping was in 2014 mijn eerste ervaring met een "echte" naturistencamping. Toen nog geen lid van een vereniging. Heerlijk genoten van enkele dagen op deze mooie "clubcamping" nabij (of volgens de lokale bewoners in) Bretagne.
Mooie plaatsen (naar keuze - opgedeeld in 2 helften), goed zwembad, heerlijke open douches, toffe gasten, brood op bestelling, goeie ontvangst (zeker omdat we toen nog nieuw waren), klein "wandelbosje" op de camping, mooie streek, wagens alleen op de parking,... Sindsdien nog zelden op een "textielcamping" geweest. We waren toen alleen als koppel op reis, maar we gaan beslist met de kinderen terug!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.045