Naturismegids

La Plage des Templiers

10

Gemiddeld cijfer van de laatste 3 reviews.

Adresgegevens

La Plage des Templiers
Rte Touristique de Gorges de L’Ardèche
07700 Bourg-Saint Andéol
+33 (0) 475 042 858

WebsiteContact
Lat: 44.341007 / Long: 4.499502
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 907 Km / 08:39
 • Utrecht 1081 Km / 10:19

Open

 • 15 Mei t/m 15 September

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Oppervlakte (ha): 8
 • Aantal plaatsen: 100
 • Aantal plaatsen met elektra: 35
 • Verhuur accommodaties
 • WIFI / internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Rivier (geschikt om in te zwemmen)

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
 • Jeu de boules

Diversen

 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Spaans gesproken
 • Huisdieren welkom
 • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over La Plage des Templiers

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met La Plage des Templiers. Laat het ons weten!
Ben hier nou al een paar keer geweest en we zullen zeker terug komen. Naturisme op zijn best, in de natuur. Je kan er alleen komen lopend due of een tent huren of je eigen tent meenemen, caravan/camper gaat dus niet. Alle spulletjes kunnen via een kabel lift omhoog/omlaag. Shop heeft genoeg om van te kunnen leven dus je behoeft echt niet de camping te verlaten.
Toiletten en douches niet de modernste maar ruim voldoende (douches zelfs een beetje heet).
Nu er electriciteit is van het grid is de generator stil en dat merk je wel, heerlijk alleen natuur.
Kies wel een schaduw plek uit (er zijn er heel veel) want het kan er goed heet worden (maar dan is een duik in de rivier geweldige afkoeling!).
Tip, huur een kano voor 2 dagen stroom opwaards, paddle naar de camping, overnacht, en de volgende dag verder. Wij hebben dat zelfs naakt gedaan, de hele route, is wel niet legaal maar daar merkt niemand iets van.
Tip, als je een beetje stroom opwaards loopt van de camping kom je bij een stroom versnelling. Geweldig om te zien hoe veel kano's omslaan daar doordat ze hem verkeerd nemen en als ze dan naakte mensen zien zijn vele nog meer embarrassed! Erg leuk vermaak, je kan er gewoon naast zitten in de rivier, het is echt een leuk vermaak voor vele uren!
Paul & Lorna | 28-09-2018
Meer recensies van Paul & Lorna (18)
Een hele mooie zeer stille plek in de natuur. In de bocht aan de rivier. Vriendelijke gastvrije mensen die er met plezier werken. Sanitair is prima. Kampwinkel is OK met elke dag vers gebakken brood. Je kampeerspullen gaan vanaf de parkeerplaats boven met een lift naar beneden. Zelf wandel je naar beneden, er is een steil sneller pad en een minder steil pad ik denk voor bijna iedereen goed te doen. Als nudisme en natuurbeleving voor jou hand in hand gaan dan is dit je plek.
Jeroen en Paul | 08-09-2017
Meer recensies van Jeroen en Paul (2)
2 jaar terug waren we per toeval op "la plage des templiers" beland. We vonden het er zo leuk dat het tijd werd om eens terug te keren. En ja, onze herinneringen waren niet verkleurd. Echt een place To be. De voettocht om op de camping te geraken moet je er wel bijnemen, maar als beloning,alvast geen rondrijdende auto's. De reservering hadden we in-line afgehandeld. Eens ter plaatse bleek onze campleerplek wel heel miniem, maar geen probleem. We kregen direct keuze uit meerdere andere vrije plaatsen. We zijn er 10 dagen gebleven en we zijn slechts 1 x de "buitenwereld" gaan verkennen. Het aanbod van de campingwinkel was net voldoende om ons gedurende die periode gevarieerd te voeden. Kortom, 10 dagen rust, kalmte, en lekker,bloot. Wat ons betrfefd de ideale vakantie !
Koen & Karine | 06-08-2017
De klim is erg zwaar in de hitte. Maar eenmaal beneden wordt je beloond als je echt natuurmens bent. Heerlijk zwemmen in de rivier. Wel de hele dag bekijks van kanovaarders die je rust verstoren. De winkel is erg duur dus eigen boodschappen meenemen. Neem genoeg mee zodat je niet weer naar boven moet klimmen. Het campingterrein is helaas doorgangspad voor hikers. Let op je spullen. Had mijn camera laten liggen bij de douches en die is dus gestolen !! Met een tent zou ik dure spullen niet in de tent laten liggen als je weg gaat.
Jan B, | 15-09-2016
Meer recensies van Jan B, (4)
We hebben hier een ontzettend fijne week gehad, gemoedelijke sfeer op deze camping die mooi is van formaat en omringd door prachtige natuur. De rivier biedt heerlijke verkoeling, het water is super helder. Het pad van de parkeerplaats naar beneden is steil en de klim terug naar boven deden wij met 2 kleine kinderen (1 en 3 jaar) niet voor ons plezier maar het was het absoluut waard! De speeltuin stelt helaas niet veel voor, slechts een schommel, wip en volleybalnet dus als je met kleine kindjes komt is het aan te raden voldoende speelgoed mee te nemen. Wij komen zeker terug!
Lakerveld | 04-08-2016
@Wim
Let op: de meeste plaatsen op deze camping zijn niet heel ruim. Geef bij een reservering door welke ruimte je minimaal nodig hebt. Of nog beter: neem een kleinere tent mee indien mogelijk.
Adriaan | 20-06-2016
Meer recensies van Adriaan (2)
Ik heb een vraagje over deze camping.wij hebben een grote tent en zijn van plan om naar deze camping te gaan.zijn de plekken op deze camping van een redelijke afmeting of erg klein?
Wim | 12-06-2016
De camping ligt heel mooi onderaan de rivier de Ardèche een fantastisch natuurgebied waar veel kano vaarders langs komen. De kampeerplaatsen hebben geen stroom, en de camping ligt erg geïsoleerd. Eerst moet je met de auto naar beneden rijden (weg met veel gaten), vervolgens moet je bagage in een lift en moet je zelf 20 minuten via een berg/rots/touw pad naar de camping lopen. Bij aankomst was het restaurant nog gesloten en waren de douches niet warm. Het winkeltje heeft een heel beperkt assortiment. Door de geïsoleerde ligging zijn we niet van de camping afgeweest, het mooie weer en de mooie plek maakten heel veel goed. Het strandje had je vaak voor je alleen, je kon ook heerlijk zwemmen en kanovaren in de Ardèche. Daar hebben we van genoten. Gelukkig ging het restaurant na 3 dagen open en hebben we daar gegeten.
JGGE | 11-07-2014
Meer recensies van JGGE (4)
We zijn dit jaar voor het eerst naar deze camping geweest, en dat was een groot succes, het is er schitterend! De ligging aan de Ardeche met het strandje, de staplekken tussen de bomen, het is een plek om helemaal tot rust te komen, een waar paradijs.
Houd inderdaad wel rekening met de steile klim naar boven als je naar je auto wilt, maar door de afgelegen ligging trekt de camping dan ook geen drukte aan. Er wordt door het gemotiveerde personeel hard gewerkt aan uitbreiding en verbetering van de voorzieningen, een reden om er een andere keer weer naar toe te gaan. De sfeer is er persoonlijk, relaxed en zeer vriendelijk.
p. kavelaars | 01-07-2012
Eindelijk ! deze fantastische camping op een unieke plek is weer open (zie de website) Jaren achter elkaar met 2 kids vertoeft en elk jaar een ander verhaal met leuke mensen en gebeurtenissen. Als je twijfelt gewoon doen !
Boven laat je letterlijk alles achter je en stap je het paradijs in.
Chris | 27-05-2012
Meer recensies van Chris (5)
Beste mensen,

Wij als niet naturisten hadden een heel andere ervaring. Op 3 mei 2012 hadden wij besloten met kano's met z'n 6en af te dalen in de Ardeche. Helaas bleek dit veel te overmoedig, mede door de vele regen die was gevallen, moesten door diverse keren omgeslagen te zijn de boten laten voor wat waren omdat de peddels meegenomen waren in de stroming. Geen schoenen en ja inderdaad nauwelijks kleding. Wij moesten een heel eind teruglopen op blote voeten over het bospad langs de rivier. Na zo'n anderhalf uur lopen kwamen we op de camping en ben ik om hulp gaan vragen.De voeten van sommigen lagen tot bloedens toe open. Gelukkig was de beheerder aanwezig. Hij heeft de kanoverhuur gebeld en heeft ons van schoenen en laarzen voorzien. Er zat namelijk niets anders op dan het ruim 450 meter lange bospad verder klimmen. Boven aan het pad wachtte de kano-ophaaldienst om ons terug naar de camping te brengen. Niets dan lof voor de beheerder van de naturistencamping. Ik zei nog tegen hem dat je beter naakt op schoenen het bospad kan nemen dan op je blote voeten met wat kleding. Uit belangstelling vroeg ik aan hem wanneer de camping open gaat. Hij vertelde mei dat hij vanaf 15 mei 2012 open is en hij al vroegtijdig aanwezig was om orde op zaken te stellen. Leuke wat bosrijke site, waar je heerlijk kan toeven. Wel rekening houden met het redelijk steile bospad. Maar zeker de moeite waard.
Jacques | 06-05-2012
Jammer ! de camping is gesloten.
Velen zijn op La Genèse geland.
Vergunningen.....? Ik denk eerder aan Franse pesterijen.De plaatselijke politiek,heeft er andere bedoelingen mee, die de gemeente meer opbrengen.
Zo is mij verteld.
Aikoo.Cools | 22-07-2011
Meer recensies van Aikoo.Cools (2)
Hela,

Ook wij hebben gereserveerd maar ze hebben nog steeds problemen om de juiste vergunningen rond te krijgen. Er staat wat informatie op hun website onder het kopje infos/news.
Daar staat ook een linkje om een petitie te tekenen om de boel zo snel mogelijk open te krijgen.
Corsica? camping "ufuru", niet aan zee maar met een fantastische waterval waar je genoeg plassen hebt om in te zwemmen.

Kasper
Kasper | 20-06-2011
Meer recensies van Kasper (2)
Hallo,

Meer dan een week geleden heb ik de camping een mail gestuurd om te reserveren, maar ik heb nog geen reactie gehad. Een paar keer geprobeerd te bellen, voicemail. Heeft iemand wel contact gehad of tips om ze te bereiken?

Andere vraag: weet iemand een rustige, mooie, groene camping (aan de kust) op Corsica?

Groeten, Vlinder
Vlinder | 15-06-2011
Meer recensies van Vlinder (2)
@Joan,

Deze camping is met caravan niet te bereiken.
Alleen te voet, en je tent/bagage gaat met een
kabelbaan naar beneden. Uniek, maar onmogelijk
voor caravans/campers etc.
Rob | 13-06-2011
Wie weet of de camping vanaf 20juni zeker open is?
Hoe is de toegangsweg ernaar toe? Steil? Wij hebben vorig jaar een vervelende ervaring gehad met de caravan toen we vanaf camping Feyererolles aan de ceze weer omhoog moesten. De priveweg was te steil, de auto trok t niet. Er moest iemand uit het dorp komen met een 4-wiel drive en voor 100 euro heeft hij de caravan naar de openbare weg getrokken. Liever niet weer zo.
joan | 12-06-2011
Meer recensies van joan (5)
Nieuw team, nieuwe website: http://camping-templiers-ardeche.com/indexa.html
Arthur | 16-04-2011
Meer recensies van Arthur (5)
13 jaar geleden bovenaan gestaan, maar niet gedaan.
Nu zijn we dit jaar van plan om te gaan in Juli.
2 weken geleden contactformulier ingevuld via internet.
Nog niks gehoord, weet iemand hoe dit nu gaat ivm verhalen over nieuwe eigenaar?
Gegroet
Kasper
Kasper | 22-02-2011
Meer recensies van Kasper (2)
ik kom al jaren hier op de camping het is een onwijs gave camping hij is overgekocht en blijft open kregen erover een brief
jitske | 17-02-2011
(Belgen)
Ik ga daar al sinds men jeugdjaren heen (een tiental keer), enkel dit jaar (2010) niet door familie uitbreiding.

Tot nu toe heb ik nog geen camping gevonden die deze kan evenaren.

Enigste minpunt is die geruchten elk jaar van sluiting :(

Alleen, met vrienden of familie, het blijft een verdomd leuke camping.

Een stuk properder dan andere campings in de buurt ook.
Gunther | 30-12-2010
super
janne | 14-09-2010
Via Google Earth en Streetview het bordje gevonden en de coordinaten daarvan in de Tomtom gezet en karren maar. (Blijft nu bij de favorieten staan, want het is een blijvertje)
In een woord geweldig. (Locatie / Sfeer / Weer) wat wil een mens nog meer.
Helaas al weer voorbij (voor dit jaar)
Auke | 16-08-2010
Meer recensies van Auke (2)
joehoeeee wij vertrekken vlg week zaterdag en ben helemaal blij met deze route beschrijving van laurien (bedankt)
2 jaar geleden hebben wij ons rot gezocht.....nu gaan we weer, wel zonder tomtom maar met die beschrijving moet het wel lukken.
Op naar het paradijsje...ik heb er zon zin in!
ps aukje neem goede schoenen mee voor de berg naar benenden ook voor de kinderen is dat wel handig.

goede reis en veel pelezier en wie weet tot dan!
sanne | 30-07-2010
Hoi Auke,

GPS coördinaten: 44° 20' 25.3'' N 4° 30' 5.1'' E
(44.34036 / 4.50143 )
Zelf geven we altijd het plaatsje Bidon in in de Tomtom. Dat is het dichtsbijzijnde gehuchtje. Je neemt hiervoor de afslag 'Montélimar-Sud ' nr 18 van de autoroute du soleil en je komt dan via Pierrelatte en Bourg Saint Andeol in Bidon. (Dit vind je wel alleen met Tom tom, Bourg Saint Andeol is een vrij groot plaatsje en Bidon heel klein, dat staat niet op borden). Als je daar bent (Bidon bestaat uit 3 straten)neem je de weg naar links naar La route Gorges d'Ardeche (D290). Als je de D290 hebt bereikt kun je naar links of naar rechts (rechtvoor je liggen de gorges en de rivier d' Ardeche). Hier ga je naar rechts. Vrij snel komt dan uitzichtspunt la Maladrerie (na uitzichtspunt la coutelle, la rouviére en combe de Mounier). Vlak hierna (circa 150 m) komt aan de linkerkant het ingangsbord van de camping) Dit is echt een heel klein simpel bord, dus pas op dat je er niet voorbij rijdt. Het is een klein heel erg steil hobbelpad naar beneden dat naar de parkeerplaatsen en de lift leidt.
Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is.
Misschien tot daar! Wij vertrekken morgen.
Laurien | 23-07-2010
Gaan er volgende week voor het eerst heen.
Samen met mijn 2 kids.
Het vinden kan nog een hele klus worden. Adres op hun eigen site is anders dan hier vernoemt, en Tomtom snapt er niks van.
Beetje te laat om nog een routebeschrijving te laten opsturen (hun internet en dus email ligt er uit). Heeft er iemand GPS coördinaten?
Auke | 21-07-2010
Meer recensies van Auke (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "La Plage des Templiers" ?
Hoe waardeer je La Plage des Templiers in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.033