Naturismegids

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

2.8

Gemiddeld cijfer van de laatste 10 reviews.

Adresgegevens

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse
Saint Pierre sur Mer
11560 Fleury-d'Aude
+33 (0) 468 33 61 87

Contact
Lat: 43.200185 / Long: 3.221375
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 855 Km
  • Utrecht 1269 Km / 12:01

Reviews van bezoekers over Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse. Laat het ons weten!
Slechter dan Slecht.Een ramp.Schandalig
J.Strooker | 03-12-2019
Correctie:
Salmonella = Legionella!
Ram | 22-04-2019
Meer recensies van Ram (2)
Hoewel het geen naturistencamping meer is toch nog eens een dag wezen kijken wat het nu geworden is.

Let op: Je moet nu van te voren betalen. Ga je eerder weg, dan ben je je geld kwijt, ook als je door ziekte of familieomstandigheden eerder weg moet.
Het komt zelfs voor dat je bij verlenging geconfronteerd wordt met de eis dat je achteraf over de afgelopen periode meer moet betalen dan wat je bij aankomst afgesproken hebt en betaald hebt. Zo niet, dan kun je gaan (eigen ervaring).

Waarschuwing!
Er zijn veel muggen, incl. de tijgermug!
Een kennis is gebeten door een soort roofbij, en heeft een zeer forse ontsteking opgelopen. Hij is in het ziekenhuis uiteindelijk nog net voor de dood weggehaald (binnen 24 uur). Wees dus alert en gewaarschuwd! Ze huizen in de grond, net onder het oppervlakte. Let vooral op je kinderen en blote voeten!
Ook in zee is het oppassen. Ik ben in mijn teen gebeten door iets in het water terwijl ik vlak bij de waterlijn van het strand stond en ben een hapje van mijn vlees kwijt...Is gelukkig wel weer genezen.

De veranderingen zijn droevig.

Er zijn nog slechts enkele plekken waar gekampeerd kan worden, dus weinig keus.

De ooit zo fraaie tuinen, zijn nu veranderd in woeste steppes.

Het terrein is volgepropt met huisjes, je kijkt elkaar het eten van het bord, zo dicht staan ze vaak op elkaar. Nauwelijks parkeerplaats voor je auto en al helemaal geen privacy/rust.

De campingwinkel is veel gesloten. Brood is wel verkrijgbaar in het restaurant, maar dit is wel ter plaatse opgewarmd fabrieksbrood, klef en plakkerig van smaak, maar wel warm.
Beter is het om naar de bakker in Les Cabannes te gaan (bij de camperplek), heerlijk brood. Of naar St. Pierre.

Er is onvoldoende toezicht (honden en katten lopen los over het terrein), Geen water is de buurt.
Let ook op salmonella besmetting door de langdurige warmte en stilstaand of langzaam stromend drinkwater. Er is geen enkele controle geconstateerd op de waterkwaliteit.

Er hangt een briefje in de nog overgebleven sanitaire ruimte waarop te zien is wanneer en door wie schoongemaakt is. Dit wordt meermaals vervalst; of gewoon ingenomen en vervangen door een nieuwe zodat er geen controle door de gasten mogelijk is.

Het gehele strand (van st. Pierre tot aan Les Cabannes) is naturistisch, maar men heeft een groot stuk met borden afgezet dat dit stuk textiel is, doch onterecht.
Ram | 22-04-2019
Meer recensies van Ram (2)
We zijn er een aantal keren geweest, toen het nog naturistisch was. Een paradijsje!!! Opeens verschenen er op de tentplaatsen veel mobile homes en huisjes. Later klimhuis bij het zwembad. Dat had al aan dat er iets ging veranderen. Onrust onder de vaste bezoekers, geen duidelijkheid bij de receptie over de toekomst van de camping. Ook Dat gaf aan......naturisme houdt hier op te bestaan.
Jammer, want dit was echt het paradijs op aarde.
Nu doorreizen naar Spanje naar El Templo of Krotatie naar Valal ta.
Miep | 13-01-2019
Meer recensies van Miep (2)
Wij wilden weer een keertje naar LGC omdat we enkele jaren geleden na ommekomst van weer andere eigenaren en slechtere toestanden ff niet meer geweest zijn. Heb nu de laatste beoordelingen gelezen en weet nu heeeeel zeker dat we niet naar LGC moeten. Gekleed rondlopen op een camping is niet ons ding en zeker niet bij een slechte ontvangst.
TJM Osinga Osinga | 05-02-2018
Wij zijn er 25 jaar geweest. Grandioos. 3 jaar geleden hebben wij daar de overgang meegemaakt. Onbeschofte lui die fransen bij de receptie. We zijn er gelijk weer weggereden naar een andere camping.moeite met ons geld terug te krijgen. Nu 3 jaar weer een fijne camping terug gevonden. Heel jammer hoor dat het een aangeklede camping geworden is.
J.schoonhoven | 21-01-2018
22 jaar prima gekampeerd op LGC... Ideaal gelegen voor een naaktcamping....Vorig jaar vernomen dat de eigenaars verwachten een betere return of investment te halen voor hun pretpark installaties met een omswitching naar TEXTIECAMPING!! Hoe dwaas... Ben gisteren vermomd als textieltoerist eens gaan verkennen...
Het strand werd omgetuned tot textiel... en was praktisch verlaten. Zo ook de camping... Deurtjes aan iedere douche... Zwembad en alle pretparktoestanden (afschuifbuizen, springkastelen, speeltoestellen...) actief doch totaal ongebruikt... Het was er doods... Vorig jaar zelfde tijd was het er lekker gezellig druk...
Wij verbleven super in les Cabines de Fleury... Op 5 minuten stappen van het zeer goed onderhouden naaktstrand... 2 zalige restaurants en een kleine winkel met vriendelijke bediening vlakbij...
Dat gaat daar niet lang meer duren alvorens ze hun foute beslissing zullen moeten terugdraaien...
Wij trekken nu naar El Templo del Sol. Daar is het nog geeellig druk... Een heel verschil met LGC...Effe afwachten dus...
Pejem | 09-09-2017
La Grande Cosse was voor ons HET van HET. Wij in onze natuur IN de natuur. Maar verleden jaar (2016) zagen wij de bui al hangen. Met de bouw van die waterslurf aan het zwembad...Dit komt NOOIT goed. Dit zijn Walibitoestanden en hebben niks meer met Naturisme te maken. We zullen onze vrienden missen.Maar leve KROATIE, daar weten ze nog ECHT wat FKK wil zeggen. En ik hoop, en verwacht, dat ze in LGC dik op hun...zullen gaan!
Johan FOX | 08-09-2017
9 jaar ben ik hier met mijn ouders en oudere broer heen geweest, overdag naar het strand en zwemmen, savonds uiteten, naar voor en naar het strand voor een kampvuur en alcohol. 9 jaar heel veel plezier gehad ondanks de muggen! Niemand van onze groep (30 jongeren) gaat meer omdat het textiel is geworden en door de eigenaar! Zeer jammer!
Femke | 31-07-2017
We zijn altijd vaste klant geweest op La grande Cosse sinds 2005 maar zijn door omstandigheden (ziekte) 3 jaar moeten wegblijven. Eindelijk konden we 2 juni weer eens naar ons vertrouwde plekje. VERTROUWDE!!!!
Niks meer van, intussen is LGC omgetuned tot een textiel camping en dat valt niet alleen te merken aan het totaal gebrek aan naakte mensen maar ook aan de sfeer, hygiëne en algemeen gebrek aan respect.
Allereerst werd ons door het onthaal op een barse manier duidelijk gemaakt dat vanaf nu geen bloot meer was toegestaan, enkel nog monokini.
Ten tweede alles lag er slordig en vuil bij, de toiletten stonken en waren gewoon vies, er was overal lawaai en geroep en getier, zoals op de meeste textiel campings.
Bij klacht werden we letterlijk afgesnauwd.
Naakt campings zijn gekend om hun netheid en vriendelijke omgang, om hun respect voor ieders privacy, hier bleef echt niks van over.
Deze camping die vroeger een 8 op tien verdiende (de 2 ontbrekende punten waren de zwarte steekvliegjes en de weg ernaartoe) maar haalt bij ons nu geen enkel positief punt meer. een dikke 0 op 10 is het geworden.
Ons plan was het om tot half juli te blijven maar we zijn zaterdag 10 juni hals over kop vertrokken met een financiële kater tot gevolg maar we wilden in dit vieze stinkende rattenhol geen dag langer blijven.
Eindbesluit; WALLEGLIJK.
m&c | 12-06-2017
Al een aantal jaar kwamen ook wij graag naar deze camping, al zijn wij niet van die mensen dat we elk jaar hier perse heen moesten maar de camping had een geweldige sfeer. De weg naar het strand, dat was echt geweldig, ik had dan het ultieme vakantie gevoel. Ook de mei vakantie gingen we graag en huurde dan een mobile home maar de laatste keer in 2015 wisten we dat we er niet meer heen zouden gaan. Erg jammer. De ontvangst bij de receptie was slecht en wifi, daar moesten we ineens voor gaan betalen. Mobile home was niet in orden en moest nog van alles aan gedaan worden. De meesten wc's waren gesloten en er was een hoop herrie op de camping. Helaas zijn we afgelopen mei vakantie niet meer op la grande coss geweest. De gezelligheid die er altijd was, was er helaas niet meer. Ons zien ze hier ook niet meer terug.
Therese | 02-12-2016
Wij zijn hier een aantal jaren geweest.
Vroeger was het hier mooi, gezellig en goed vertoeven;
Aardige mensen bij de receptie en je werd met respect en gemeende vriendelijkheid verwelkomt en behandeld.

Sinds de overname door de Yelloh organisatie en daarna door Capfun vinden wij het niet meer een goede camping. Enige veranderingen:

-Nu heel veel "huisjes" die ook nog eens erg dicht op elkaar staan, zodat als buren als het ware 'bij elkaar op de schoot zit' Dit gaat ook ten koste van parkeerplaatsen.
-Honden en katten lopen vrij rond. Ook de katten van de directeur! die het goede voorbeeld zou moeten geven. Met name de katten jagen altijd en vreten vele zangvogels op. Ook worden vuilniszakken kapot getrokken.
-Je wordt niet meer door de eigenaren als een persoon gezien maar enkel als een nummertje dat geld moet opbrengen.
Daarvoor moet je dus wel bij aankomst van tevoren betalen. Mocht je eerder weg willen dan gepland krijg je het teveel betaalde niet terug! (ook niet bij ziekte).
-Ben je een aantal dagen afwezig, maar je kampeermiddel blijft staan, dan blijf je de volle prijs betalen. Dat hebben wij nog nooit eerder meegemaakt.
- De administratie hebben wij als chaotisch ervaren, plekken waren b.v. bezet ook al waren ze gereserveerd.
- Sanitair werd de eerste weken na het hoogseizoen slechts1x in de 3 dagen schoongemaakt. Toiletten raakten verstopt doordat huishouddoekjes verstrekt werden ipv rollen papier. Veel stank, ook omdat de stankafsluiters in het sanitairgebouw niet gebruikt werden.
-Het restaurant vonden wij erg onder de maat, evenals de afhaal producten (b.v. patat en pizza)
-Het winkeltje had maar een beperkte sortering en was veel te duur.
-De infrastructuur wordt niet meer onderhouden, huisjes rotten weg, diepe gaten in de toegangsweg, maar ook op de weggetjes op het terrein. Schade aan de auto's en levensgevaarlijk met fietsen en scooters.
-De tuinen hebben nu zoveel jaren achterstallig onderhoud, (dode struiken en bomen, nauwelijks nog gras op de camping, veel onkruid enz.) dat dit niet meer goed te krijgen is. Alles moet eruit en opnieuw aangeplant worden, maar dat zal wel niet gebeuren.
-Er zijn wel grote waterglijbanen voor kinderen gekomen. Als volwassene moet je bij aankomst ervoor tekenen dat je er geen gebruik van maakt. De kinderen deden dat trouwens ook niet in de 6 weken dat wij er waren... Zonde van de grote investering.
-Trouwens was nergens te zien dat deze installatie door een gecertificeerde instantie technisch geïnspecteerd, goedgekeurd en veilig is verklaard. Ook personeel kon hier niets over vertellen..., behalve dat de installatie uit Turkije kwam en (deels) in eigen beheer geplaatst is.
-Bij calamiteiten was er geen personeel die kordaat konden optreden, veel heen en weer getelefoneer en gereden, chaotisch gewoon.
-Doordat sanitair gebouwen gesloten werden, was de overblijvende capaciteit onvoldoende en ontstonden er 's middags regelmatig lange wachtrijen voor de douches.
-Na vele klachten werd daags schoongemaakt. Met in de ene hand een sponsje en met de andere hand het mobieltje tegen het oor, liep de schoonmaakster gewoon langs de wasbakken terwijl ze het sponsje over de tafels veegde. Niks reinigen of ontsmetten. Het blijft gewoon een vieze boel.

En zo gaat het maar door.
Er is geen lol meer aan. niet voor vele kampeerders maar ook niet meer voor huisjes bezoekers.
Een aantal vaste kampeerders heeft de vakantie hier resoluut onderbroken en zij zijn kwaad weggegaan.

Mede omdat naturisme hier niet meer is toegestaan, gaan er beslist niet meer naar toe. Er zijn veel betere alternatieven.
Els en Karel | 01-12-2016
ik heb er 3 maal geweest en vond het een super camping. Alleen ik had al voorspeld dat ze niet naturist zou blijven doordat er meer en meer bungalow's kwamen en minder plaatsten voor tenten. En mijn woorden zijn uitgekomen. Ze word nu een camping voor mensen die niet volwassen kunnen omgaan met naakt. Jammer want ze ligt op een fijne locatie .
Een echte naturisten camping voor mij is alleen een camping voor tenten , kleine caravannetjes en campers. Maar geen bungalows of andere huisjes. Het is een bedroevend nieuws :-(
eric | 11-11-2016
Meer recensies van eric (2)
We zijn 14x op lgc geweest. Met de caravan, gehuurd bij het Engelse echtpaar en dit jaar gehuurd bij lgc. Het huisje was fantastisch, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Door de nieuwe eigenaar volop werkzaamheden om nieuwe huisjes te plaatsen. Een bouwput! Weg rust. Wat inderdaad zo'n fijne camping was, is nu een pretpark aan het worden. Geen mooie planten, niet gezellig wandelen op de camping. Kortom, ook voor ons jammer genoeg de laatste keer. Hoe kan zo',n mooi naturisten terrein zo vervallen.
We konden er zo heerlijk wandelen..Nu is er niets meer. Jammer, jammer, jammer Wij kennen de mensen van de receptie heel goed en waren heel tevreden over hen! Vriendschappelijk en heel behulpzaam.
Leo en Miep | 06-11-2016
Ik moet nog een rectificatie plaatsen t.a.v. een eerder bericht: het strand blijft (voorlopig?) naturistisch.
Richard | 26-10-2016
Meer recensies van Richard (3)
Al 20 jaar Grande Cosse ervaring.
De muggen en de vliegjes waren verschrikkelijk, maar.......het strand heeeeerlijk, de weg ernaar toe een feestje (dwars door de natuur) het sanitair uitstekend, gezelligheid scoorde hoog.
Wat een teleurstelling het laatste jaar: al die huisjes nog even en je kan er niet meer kamperen, sanitair stuk slechter, bloemen en planten dood door verwaarlozing.
Al bij al kon je zien dat ze bezig waren met een nieuw project: een textielcamping, jammer mij zien ze er niet meer.
marjo | 25-10-2016
Dat het geen naturistecamping meer is.
Dat er achterstallig onderhoud is.
En niet zo vriendelijk mensen achter de receptie.
Ik ben er 20 jaar geweest. Nu nooit meer.
En die kleine zwarte vliegjes vreten je helemaal op. Vreselijk. Ik zou de site maar eens bij werken.
Erg misleidend. Er is niet door heen te komen.
J schoonhoven | 12-10-2016
Meer recensies van J schoonhoven (2)
Wij zijn dit jaar op grande gosse geweest. Was niet duur wel veel vliegjes. Veel mobile homes geplaatst en de winkel was duur en weinig voorraad. Vermoeden al dat het textiel werd erg jammer.
Schaart
Schaart | 07-10-2016
Fijne camping geweest. 20 j aar zijn onze vakantie.s heerlijk en hebben we genoten. Dit jaar 2016 was voor ons een grote teleurstelling. Veel huizen geplaatst. Ons plekje was een parkeerplaats. Na 5 uur nog geen plek.bij de receptie onbeschoft behandeld.wel 35 euro reservering kosten vragen. Wij eiste ons geld terug met 1 overnachtig eraf. Maar werden om 8 uur van de camping afgestuurd. Op een om beschofte manier .zo kennen wij de manieren niet van een naturisten camping. Helaas nu gekleed.
J.piguillet | 21-09-2016
Meer recensies van J.piguillet (2)
Vanaf volgend jaar is de camping geen naturistencamping meer. Ook op het strand dient men de kleren voortaan aan te gaan houden.
Jammer, jammer.
Richard | 17-09-2016
Meer recensies van Richard (3)
Het is de tweede keer dit jaar dat we hier zijn en het is een unieke ervaring om hier te zijn. Maar vandaag werden er papiertjes uitgedeeld om te protesteren tegen het feit dat ze er een textielcamping van willen maken.
Als ik het goed heb begrepen zou er al een aanvraag zijn ingediend bij de gemeente om de bestemming van camping en strand te veranderen.
Jos Swaenen | 12-09-2016
Kleine aanpassing van het eindoordeel: voor ons doet 'slecht' geen recht aan de camping maar wel 'minder dan gemiddeld'...
WA | 01-08-2016
Meer recensies van WA (2)
Wij zijn niet van het schrijven van een recensie maar gaan dit nu doen: Waren dit jaar voor de 2e keer een klein weekje op LGC.
In 4 jaar tijd een ander terrein geworden: er is- en wordt veel geïnvesteerd in mobilhomes en gevulde tenten. Ook ons is het opgevallen dat er minder/geen zorg aan planten, begroeiing, paden e.d.was/wordt besteed. Matige bezetting camping nog 3e week juli, wat een mogelijke oorzaak is van toiletunit die nog gesloten was. En: we hebben ons bij aankomst laten 'inpakken' door vooraf onze (verwachte) verblijfsduur te betalen...bij deze bent u gewaarschuwd.
WA | 01-08-2016
Meer recensies van WA (2)
We zijn in 2016 voor het drieëntwintigste achtereenvolgende jaar op La Grande Cosse.
Inmiddels zijn we al een paar jaar 'résidents' en we kunnen spreken van de opkomst en ondergang van deze camping. De eerste jaren was er het supereenvoudige sanitair met heel veel kikkertjes en veel nestelende zwaluwen. (Had zijn charmes). Daarna hebben nieuwe eigenaren er een prachtige vier-sterren camping van gemaakt met nieuw sanitair en veel bloemenpracht en de laatste drie jaar, na twee maal van eigenaar te zijn veranderd, is de teloorgang ingezet: alle planten zijn inmiddels op sterven na dood, de camping is een bouwplaats omdat er in sneltreinvaart huisjes neergezet worden, sanitaire blokken blijven dicht, in de campingwinkel is weinig te krijgen en de prijzen rijzen de pan uit. Over de steekvliegjes hebben we het maar niet. Per slot van rekening trotseren we die al zo lang. Die zijn er nu eenmaal.
Voor 2017 kunnen geen boekingen gedaan worden, omdat men nog niet weet wat men volgend jaar met de camping gaat doen. Een en ander is namelijk afhankelijk van de omzet over 2016. Een ding is zeker: winst wordt er dit jaar niet gemaakt. De bezetting is momenteel zeer matig.
Ik vrees dat een leuke camping in een mooi gebied voor het naturisme verloren zal gaan.
Richard | 26-07-2016
Meer recensies van Richard (3)
Nooit meer! Muggen, muggen en nog veel meer muggen. Je zou een deet vergiftiging krijgen. Wij noemen het La Paradi de Moustiques. Wel grote plekken en dicht bij strand maar door muggen voor ons niet meer!
Jacqueline | 04-07-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse" ?
Hoe waardeer je Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.036