Naturismegids

Bredene

8.5

Gemiddeld cijfer van 113 beoordelingen.

Adresgegevens

Bredene
Bredene
Lat: 51.260692
Long: 2.987401

Informatie

Naaktstrand te Bredene (350 m), ten oosten van Oostende, aan de grens van de gemeente Den Haan.

Het naaktstrand is "open" elke dag vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober (bij politieverordening van de gemeente Bredene dd. maart 2017, artikel 6.1.4.).

Afstanden

 • Brussel 118 Km / 01:25
 • Utrecht 254 Km / 02:44

Faciliteiten

 • Zee
 • Geschikt om te zwemmen
 • Toezicht op zwemmers
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Bereikbaar met de fiets
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer
 • Toiletvoorzieningen
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Bredene

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Bredene. Laat het ons weten!
Ben een nette , zeer sportieve kerel en nog nooit de stap ( durven ) gezet om te zonnen op het naakstrand te bredene .
Deze namiddag toch alle moed bijeenrapen , is wel een beetje vreemd als man alleen?! . Zal gewoon op het strand plaatsnemen en zonnen ( verstand op nul ) . Is de kans niet groot om vreemd te worden aangekeken... ? enfin 'k zal m'n ervaring wel neerpennen nadien . (mrcpsi64@gmail.com)
Mach | 17-07-2014
Ik ben een jonge gast van midden de dertig en ben donderdag voor de eerste maal naar Bredene geweest voelde mij daar op mijn gemak en van niemand geen last gehad ik kom zeker nog eens terug
Bart | 05-07-2014
naar het naaktstrand gaan vind ik echt de max.
er zijn niet veel tieners maar gewoon even in je blootje zonnen is echt fantastisch.
het is leuk dat iedereen gewoon naakt mag zijn, het is iets bijzonder. Ik hoop snel enkele mensen te leren kennen, maakt niet uit welke leeftijd.
jasper | 02-07-2014
gisteren 2 uurtjes op het strand geweest,
mooi weer maar frisse wind.
misschien donderdag namiddag nog eens
jeroen | 24-06-2014
Meer recensies van jeroen (2)
strand is praktisch dubbel zo groot als vorige jaren
ignace | 12-06-2014
Meer recensies van ignace (2)
wij zijn een koppel, nu 50 en 47 j, en wij gaan sinds enkele jaren naar t naaktstrand in Bredene en het bevalt ons heel zeker. vanaf 19 mei zitten we enkele daagjes aan zee en hopelijk valt het weer een beetje mee en kunnen we gaan zonnen. Het gewoon zalig om naakt te zijn tussen al die anderen en waar sex totaal niets mee te maken heft, want dan ben je verkeerd bezig. gewoon naakt genieten, zalig toch.
Erik en Krista | 12-05-2014
Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer daar gekomen,daar wij in Juli/augustus normaal op camping zijn.Daar mijn vrouw ons huisdier niet alleen wil achterlaten in een caravan,ga ik dan maar alleen.Wat natuurlijk minder plezant is.Achterop in de duinen zie ik veel mannen alleen,die mijn gedacht op zoek zijn naar andere mannen.Dat vind ik wel niet zo leuk,maar ja ik trek mij daar niets van aan en zit of lig lekker in het zonnetje.
Geert.RC | 09-10-2013
Gisteren eindelijk voor het eerst naar het naaktstrand geweest samen met een vriendin. Ondanks de negatieve berichten over Bredene viel het zeer goed mee, geen last van gluurders of bizarre figuren, de sfeer was heel relax. Drempelvrees was er helemaal niet en het was heerlijk om in je blootje in het water te duiken en te zonnen. We komen zeker terug.
Benno | 22-08-2013
Wij zijn deze zomer vier keer naar het naaktstrand van Bredene geweest. Het is er rustiger dan op het textielstrand (weinig kinderen). Er lopen jammer genoeg enkele oudere mannen (steeds dezelfden) die graag zien en gezien worden. Maar ik denk dat je zulke gluurders overal aantreft. Wij gaan in elk geval graag terug!
Karel | 09-08-2013
Hallo
verleden week voor eerste keer naar Bredene geweest en enorme tegenvaller. Bijna geen volk ondanks verlof en super goed weer. Maar begrijp ook waarom. Mannen lopen gewoon te paraderen van strand naar duinen en terug. Als je even naar duinen kijkt dan zie je gewoon de koppen wegduiken.Gewoon degoutant hoe het daaraan toegaat. Gisteren terug naar Groede geweest ondanks de langere afstand maar supergezellige dag gehad

spijtig dat jullie het enige Belgische naaktstrand zo om zeep helpen.

Groetjes Els
Els | 05-08-2013
Hello,mijn schatje en ik,zijn voor de eerste keer naar het naaktstrand van Bredene geweest.Het was voor ons ook onze doop in het naturisme.De eerste momenten waren een beetje raar,maar we zijn er snel aan gewend geworden. We waren wel wat verbaasd,dat er koppels waren die niet alleen om te bruinen kwamen,als jullie begrijpen wat ik bedoel.Maar voor de rest hebben we prachtige dag door gebracht. En zeker dit jaar,bij goed weer,gaan we het nog eens overdoen. Zijn er mensen,die in belgie nog andere naaktstranden of parken kent? Alain.
Alain en Gina | 24-07-2013
dinsdag voor de eerste keer van dit jaar naar het strand geweest
Heb gezien dat er een strandbar met terras geïnstalleerd wordt juist naast het douche en toiletgebouw
ignace | 20-06-2013
Meer recensies van ignace (2)
hallo met peter uit nijmegen nederland ik ben al 10 keer naar bredene naaktstrand geweest.blijf altijd plus-minus 2 weken in een hotel in oostende en in de morgen uren met de auto naar bredene.ik vind het geweldig om een met de natuur te zijn het hemd omhoog en de broek omlaag.geen last van gluurders nooit gezien.eten en drinken zelf meenemen in de koelbox voor in de middaguren en het is weer helemaal kompleet..oke groetjes van peter..
peter | 19-05-2013
Meer recensies van peter (5)
Manneke Paul

In de aanloop naar de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Brugge werd door een politieke partij gepleit voor meer naaktbossen in West Vlaanderen. De redactie van het programma Manneke Paul (VTM) is daarom op zoek naar een paar enthousiaste en overtuigde naturisten die een mening hebben over naaktrecreatie.
Bent u naaktrecreant en wilt u hier a.s. zondag 7 oktober in het programma Manneke Paul over vertellen neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de redactie.
Jeroen.ras@levex.vmma.be of 02 / 255 34 37
Manneke Paul | 03-10-2012
De uitbreiding van het naakstrand te Bredene geraakt niet op de politieke agenda. Spijtig, maar dank aan iedereen die het voorstel heeft gesteund.
bartel | 01-10-2012
Meer recensies van bartel (3)
Nu wordt het boeiend !!!

Op de website 'De vragende partij' van de VRT wordt het voorstel voor de uitbreiding van het naaktstrand te Bredene voorgelegd aan de politici. Alle lijsttrekkers kunnen nu reageren op het voorstel. Benieuwd naar de meningen en visies hieromtrent.

Het voorstel voor de uitbreiding van het naaktstrand kreeg al niet minder 41 steunbetuigingen. Daar kan men in ieder geval niet naast kijken.

Ook de voorstellen voor nog meer bijkomende naaktstranden in de andere kustgemeenten en binnenwateren (zie De Panne, Koksijde, Middelkerke, De Haan, Blankenberge, Brugge, Knokke-Heist) kregen heel wat steunbetuigingen. De reacties op de voorstellen vormen boeiende discussies voor de politieke besluitvorming.

Blijven steunen die voorstellen zodat we de naaktrecreatie op de politieke agenda krijgen met liefst enkele nieuwe projecten op terrein.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/west-vlaanderen/Bredene/dvp
bartel | 20-09-2012
Meer recensies van bartel (3)
hallo iedereen
ik en mijn man zijn eens voor de eerste keer naar bredene geweest in het begin hadden wij wel wat verlegengedrag maar na een uurtje was dat over wat de gluurders betreft daar trekten wij ons niks van aan ze zullen er plezier in hebben denk ik met hun gegluur niet ons probleem.
wat onze dag betreft het was een goede ervaring en willen zeker nog eens terug gaan we vonden het er zeer tof.
wel jammer dat er niks was om te drinken of eten ge moest al een heel eind gaan stappen om ergens iets te drinken of eten jammer genoeg vonden wij maar dat is de minste van onze zorg
wij hebben een fantastise dag gehad en meer moet dat niet zijn vinden wij vind het tof dat zo iets bestaat gewoon wij konden eindelijk ons eigen eens zijn op het strand.
zo dit was mijn verhaaltje in het kort en gaan zeker nog eens terug ernaar toe
grtjes s&m
gelukkig koppel van 52 jaar | 10-09-2012
Mijn vrouw en ik wilden al lang eens naar het naaktstrand gaan gisteren hebben we dan de stap gezet en het is goed meegevallen.In het begin was het wat wennen en hadden wat drempelvrees maar na een uurtje voelden wij ons daar goed en het was een heerlijke ervaring. we gaan zeker terug. Het is gewoon heerlijk om naakt te kunnen zonnen samen met mijn vrouw en en wat de gluurders betreft die heb je overal met of zonder kleren gewoon niets van aangetrokken
groetjes
m&s
gelukkig koppel van 52 jaar | 09-09-2012
Als bewoners van Bredene hebben wij de mogelijkheid om vaak naar het naaktstrand van Bredene te gaan. Hoewel het strand reeds al enkele jaren bestond was het onze eerste ervaring. Vooral de herkenbaarheid om het in eigen gemeente te doen schrok ons wat af. Als strand en sauna liefhebbers vonden wij het heerlijk om te doen. Soms heb je wel een tentzeil nodig als er veel wind is want in de duinen is het verboden. Tijdens het hoogseizoen kan het op topdagen erg druk zijn maar anders is het er rustig. Mijn vrouw en ik keren terug.
patrick | 07-09-2012
Meer recensies van patrick (2)
Ik was deze week voor de eerste keer (twee dagen) naar Bredene geweest met men -18 vriendin, was wel ff verbaasd over het aantal mannen dat gewoon speciaal blijft voorbijlopen om eens goed te zien.

De eerste dag was het geen speciaal goed weer, er was denk ik een 50 tal mensen op het strand aanwezig. Enkele uren later kwamen er een stuk of 10-20 bij. Waar er in het begin 2 personen binnen de 10m van ons lagen, was dit toch wel al een niet-overdreven 10 man binnen de 10m toen we vertrokken.

Zal een populair plek geweest zijn denk ik. Maar toch, een fijne ervaring! Tweede dag was het zoiezo dichtbevolkt, was wel uniek. Goed om te zien dat er ook redelijk wat controle is. Zo waren er 3 'marginalen' met een blikje bier in handen en lange broek / trui het strand opgekomen. Bleven staan op een meter of 10 van ons, wezen naar mijn vriendin en lachte luidop naar zen vriend 'goed uitkijken hé, we zijn hier nu niet voor niets', om hen dan verderop neer te zetten (new kids style). Nog geen vijf minuten later waren ze al op verzoek van de redder (na klachten van anderen) het strand afgestuurd! (is die dag enkele malen iets gelijkaardig gebeurd hoor)
John | 23-08-2012
Wij zijn zondag geweest het was een zeer aangename ervaring ik was wel wat bang omdat het de eerste keer was maar is goed mee gevallen over 2 weken gaan we zeker terug
Andy | 14-08-2012
Jo 43

Hallo ik ben een man van 43.
ook ik ga al van jongs afaan met men ouders naar nudistenterreinen en familiesaunas. Het is aangenaam 1 te zijn met lichaam, geest en natuur. De wind te voelen waar men anders kleren aan heeft, de ondergrond te voelen aan de voeten die anders 16uur per dag verstikt worden dor sokken en schoenen, de geur te snuiven van echte natuur. Voordeel is dat nudistenterreinen afgebakend zijn en geen angst moeten hebben voor gluurders. En mensen die er voor andere redenen heen komen, die worden al zeer vlug maar vriendelijk de deur gewezen.

Naakstrand of nudistenstrand heb ik in belgie of nederland en rechtstreekse buurlanden nog niet gedaan. Maar ik verlang er wel meer en meer naar om dit te ervaren. Ik zou wel eens naar Bredene willen gaan. Net zoals anderen zit ik ook wel met de angst dit alleen te doen. Even de zee in en zonder men het weet portefuille enz verdwenen. Dat risico is het me niet waard. En gluurders! Tja wat kan ik erop zeggen? Persoonlijk trek ik me dat niet veel aan. We zijn allen mensen en vrijheid is het enige waar ik me pas goed bij voel. Ik ben dus eigenlijk ook op zoek naar mensen die uit harte geintereseert zijn en weten respect te hebben voor elkaar om mij mee te nemen naar het strand. Zelf heb ik geen auto, maar met de trein zal ik er ook wel kunnen geraken zeker?

mvg
Jo
Jo-43m | 24-07-2012
hopelijk word het zaterdag 28 juli eens beter weer en zal het zonnetje schijnen want we zou graag eens naar het naaktstrand komen ben dan in verlof en dit jaar nog nie geweest aan strand ,ik en mijn vrouwtje en dat doet eens plezier om eens zonder iets te liggen zonnen, en hopelijk is er veel volk
koppel11 | 16-07-2012
Meer recensies van koppel11 (2)
Op www.devragende partij.be (initiatief van de nieuwsdienst) worden verschillende voorstellen gemaakt voor bijkomende naaktstranden aan onze kust (zie De Panne, Koksijde, Middelkerke, Blankenberge, Knokke) of voor uitbreiding van het bestaande naaktstrand te Bredene (zie Bredene en De Haan).

Mochten enkele van deze voorstellen gerealiseerd kunnen worden dan is dat een opsteker voor het Vlaamse naturisme. We krijgen dan meer mogelijkheden aan de Vlaamse Kust.

Ga naar :
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/dvp
(of google naar => www.devragendepartij.be)

Ga dan naar de gemeente/stad waar je een voorstel wil bekijken, steunen of zelf een voorstel wil maken.

Steun de uitbreiding van het naaktstrand te Bredene of nieuwe naaktstranden in andere gemeenten. Op www.devragende partij.be , het kost alleen maar de moeite van een registratie en kan volledig anoniem. Doen?
Bartel | 08-07-2012
Meer recensies van Bartel (2)
Vele jongeren hebben het verlangen om de natuur in volle vrijheid te verkennen, om te recreëeren in onze meest natuurlijke vorm: naakt! Op naturisme rust zowiso al een taboe, maar zeker voor jongeren is het niet evident om een naturistische activiteit uit te proberen. De drempel is hoog, vaak omdat we denken dat we niet weten hoe we eraan moeten beginnen en schrik hebben tussen allemaal vijftigplussers terecht te komen. Ook jongeren die als kind met hun ouders naturistische vakanties hebben gedaan, missen vanaf een bepaald moment leeftijdsgenoten en haken dan af. In België vind je bovendien geen enkele naturistische vereniging die zich op jongeren richt.

Hier willen wij iets aan doen!! 'Wij' zijn Sebastien (23j) en Lien (28j), hebben elkaar onlangs leren kennen door deze gemeenschappelijke interesse. We willen graag een groep oprichten voor jongeren (18-30j) die samen af en toe naakt willen recreëeren. Dit kan gaan van een dagje naaktstrand, thermen, een wandeling of activiteiten op een naturistenterrein. We willen laagdrempelig zijn, maar tegelijkertijd ook een zekere 'screening' doen om er zeker van te zijn dat we een groep gelijkgestemden bijeen krijgen. We staan achter de volledige betekenis van het woord naturisme, d.w.z. dat we naakt gaan om in volle contact met ons lichaam en de natuur te zijn. We beschouwen naakt als iets natuurlijks waarvoor we ons niet hoeven schamen. Respect voor elkaar en voor de natuur zijn voor ons zeer belangrijk. Iedereen is welkom bij ons, zolang je maar met de juiste ingesteldheid en openheid naar ons toe stapt!

Herken jij je in deze beschrijving? Heb je nog twijfels of vragen? Stuur gerust een mailtje naar liennaturisme@hotmail.com. Ondertussen kregen we reeds een aantal reacties van enthousiaste jongeren en volgt de eerste activiteit wellicht gouw!

Groetjes,
Sebastien en Lien
Sebastien en Lien | 21-06-2012

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Bredene" ?
Hoe waardeer je Bredene in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.042