Naturismegids

Bredene

8.1

Gemiddeld cijfer van de laatste 44 reviews.

Adresgegevens

Bredene
Bredene

Lat: 51.260692 / Long: 2.987401
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Naaktstrand te Bredene (350 m), ten oosten van Oostende, aan de grens van de gemeente Den Haan.

Het naaktstrand is "open" elke dag vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober (bij politieverordening van de gemeente Bredene dd. maart 2017, artikel 6.1.4.).

Afstanden

  • Brussel 118 Km / 01:20
  • Utrecht 253 Km / 02:29

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Toezicht op zwemmers
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets
  • Bereikbaar met het openbaar vervoer
  • Toiletvoorzieningen

Reviews van bezoekers over Bredene

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Bredene. Laat het ons weten!
Nu wordt het boeiend !!!

Op de website 'De vragende partij' van de VRT wordt het voorstel voor de uitbreiding van het naaktstrand te Bredene voorgelegd aan de politici. Alle lijsttrekkers kunnen nu reageren op het voorstel. Benieuwd naar de meningen en visies hieromtrent.

Het voorstel voor de uitbreiding van het naaktstrand kreeg al niet minder 41 steunbetuigingen. Daar kan men in ieder geval niet naast kijken.

Ook de voorstellen voor nog meer bijkomende naaktstranden in de andere kustgemeenten en binnenwateren (zie De Panne, Koksijde, Middelkerke, De Haan, Blankenberge, Brugge, Knokke-Heist) kregen heel wat steunbetuigingen. De reacties op de voorstellen vormen boeiende discussies voor de politieke besluitvorming.

Blijven steunen die voorstellen zodat we de naaktrecreatie op de politieke agenda krijgen met liefst enkele nieuwe projecten op terrein.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/west-vlaanderen/Bredene/dvp
bartel | 20-09-2012
Meer recensies van bartel (3)
hallo iedereen
ik en mijn man zijn eens voor de eerste keer naar bredene geweest in het begin hadden wij wel wat verlegengedrag maar na een uurtje was dat over wat de gluurders betreft daar trekten wij ons niks van aan ze zullen er plezier in hebben denk ik met hun gegluur niet ons probleem.
wat onze dag betreft het was een goede ervaring en willen zeker nog eens terug gaan we vonden het er zeer tof.
wel jammer dat er niks was om te drinken of eten ge moest al een heel eind gaan stappen om ergens iets te drinken of eten jammer genoeg vonden wij maar dat is de minste van onze zorg
wij hebben een fantastise dag gehad en meer moet dat niet zijn vinden wij vind het tof dat zo iets bestaat gewoon wij konden eindelijk ons eigen eens zijn op het strand.
zo dit was mijn verhaaltje in het kort en gaan zeker nog eens terug ernaar toe
grtjes s&m
gelukkig koppel van 52 jaar | 10-09-2012
Mijn vrouw en ik wilden al lang eens naar het naaktstrand gaan gisteren hebben we dan de stap gezet en het is goed meegevallen.In het begin was het wat wennen en hadden wat drempelvrees maar na een uurtje voelden wij ons daar goed en het was een heerlijke ervaring. we gaan zeker terug. Het is gewoon heerlijk om naakt te kunnen zonnen samen met mijn vrouw en en wat de gluurders betreft die heb je overal met of zonder kleren gewoon niets van aangetrokken
groetjes
m&s
gelukkig koppel van 52 jaar | 09-09-2012
Als bewoners van Bredene hebben wij de mogelijkheid om vaak naar het naaktstrand van Bredene te gaan. Hoewel het strand reeds al enkele jaren bestond was het onze eerste ervaring. Vooral de herkenbaarheid om het in eigen gemeente te doen schrok ons wat af. Als strand en sauna liefhebbers vonden wij het heerlijk om te doen. Soms heb je wel een tentzeil nodig als er veel wind is want in de duinen is het verboden. Tijdens het hoogseizoen kan het op topdagen erg druk zijn maar anders is het er rustig. Mijn vrouw en ik keren terug.
patrick | 07-09-2012
Meer recensies van patrick (2)
Ik was deze week voor de eerste keer (twee dagen) naar Bredene geweest met men -18 vriendin, was wel ff verbaasd over het aantal mannen dat gewoon speciaal blijft voorbijlopen om eens goed te zien.

De eerste dag was het geen speciaal goed weer, er was denk ik een 50 tal mensen op het strand aanwezig. Enkele uren later kwamen er een stuk of 10-20 bij. Waar er in het begin 2 personen binnen de 10m van ons lagen, was dit toch wel al een niet-overdreven 10 man binnen de 10m toen we vertrokken.

Zal een populair plek geweest zijn denk ik. Maar toch, een fijne ervaring! Tweede dag was het zoiezo dichtbevolkt, was wel uniek. Goed om te zien dat er ook redelijk wat controle is. Zo waren er 3 'marginalen' met een blikje bier in handen en lange broek / trui het strand opgekomen. Bleven staan op een meter of 10 van ons, wezen naar mijn vriendin en lachte luidop naar zen vriend 'goed uitkijken hé, we zijn hier nu niet voor niets', om hen dan verderop neer te zetten (new kids style). Nog geen vijf minuten later waren ze al op verzoek van de redder (na klachten van anderen) het strand afgestuurd! (is die dag enkele malen iets gelijkaardig gebeurd hoor)
John | 23-08-2012
Wij zijn zondag geweest het was een zeer aangename ervaring ik was wel wat bang omdat het de eerste keer was maar is goed mee gevallen over 2 weken gaan we zeker terug
Andy | 14-08-2012
Jo 43

Hallo ik ben een man van 43.
ook ik ga al van jongs afaan met men ouders naar nudistenterreinen en familiesaunas. Het is aangenaam 1 te zijn met lichaam, geest en natuur. De wind te voelen waar men anders kleren aan heeft, de ondergrond te voelen aan de voeten die anders 16uur per dag verstikt worden dor sokken en schoenen, de geur te snuiven van echte natuur. Voordeel is dat nudistenterreinen afgebakend zijn en geen angst moeten hebben voor gluurders. En mensen die er voor andere redenen heen komen, die worden al zeer vlug maar vriendelijk de deur gewezen.

Naakstrand of nudistenstrand heb ik in belgie of nederland en rechtstreekse buurlanden nog niet gedaan. Maar ik verlang er wel meer en meer naar om dit te ervaren. Ik zou wel eens naar Bredene willen gaan. Net zoals anderen zit ik ook wel met de angst dit alleen te doen. Even de zee in en zonder men het weet portefuille enz verdwenen. Dat risico is het me niet waard. En gluurders! Tja wat kan ik erop zeggen? Persoonlijk trek ik me dat niet veel aan. We zijn allen mensen en vrijheid is het enige waar ik me pas goed bij voel. Ik ben dus eigenlijk ook op zoek naar mensen die uit harte geintereseert zijn en weten respect te hebben voor elkaar om mij mee te nemen naar het strand. Zelf heb ik geen auto, maar met de trein zal ik er ook wel kunnen geraken zeker?

mvg
Jo
Jo-43m | 24-07-2012
hopelijk word het zaterdag 28 juli eens beter weer en zal het zonnetje schijnen want we zou graag eens naar het naaktstrand komen ben dan in verlof en dit jaar nog nie geweest aan strand ,ik en mijn vrouwtje en dat doet eens plezier om eens zonder iets te liggen zonnen, en hopelijk is er veel volk
koppel11 | 16-07-2012
Meer recensies van koppel11 (2)
Op www.devragende partij.be (initiatief van de nieuwsdienst) worden verschillende voorstellen gemaakt voor bijkomende naaktstranden aan onze kust (zie De Panne, Koksijde, Middelkerke, Blankenberge, Knokke) of voor uitbreiding van het bestaande naaktstrand te Bredene (zie Bredene en De Haan).

Mochten enkele van deze voorstellen gerealiseerd kunnen worden dan is dat een opsteker voor het Vlaamse naturisme. We krijgen dan meer mogelijkheden aan de Vlaamse Kust.

Ga naar :
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/dvp
(of google naar => www.devragendepartij.be)

Ga dan naar de gemeente/stad waar je een voorstel wil bekijken, steunen of zelf een voorstel wil maken.

Steun de uitbreiding van het naaktstrand te Bredene of nieuwe naaktstranden in andere gemeenten. Op www.devragende partij.be , het kost alleen maar de moeite van een registratie en kan volledig anoniem. Doen?
Bartel | 08-07-2012
Meer recensies van Bartel (2)
Vele jongeren hebben het verlangen om de natuur in volle vrijheid te verkennen, om te recreëeren in onze meest natuurlijke vorm: naakt! Op naturisme rust zowiso al een taboe, maar zeker voor jongeren is het niet evident om een naturistische activiteit uit te proberen. De drempel is hoog, vaak omdat we denken dat we niet weten hoe we eraan moeten beginnen en schrik hebben tussen allemaal vijftigplussers terecht te komen. Ook jongeren die als kind met hun ouders naturistische vakanties hebben gedaan, missen vanaf een bepaald moment leeftijdsgenoten en haken dan af. In België vind je bovendien geen enkele naturistische vereniging die zich op jongeren richt.

Hier willen wij iets aan doen!! 'Wij' zijn Sebastien (23j) en Lien (28j), hebben elkaar onlangs leren kennen door deze gemeenschappelijke interesse. We willen graag een groep oprichten voor jongeren (18-30j) die samen af en toe naakt willen recreëeren. Dit kan gaan van een dagje naaktstrand, thermen, een wandeling of activiteiten op een naturistenterrein. We willen laagdrempelig zijn, maar tegelijkertijd ook een zekere 'screening' doen om er zeker van te zijn dat we een groep gelijkgestemden bijeen krijgen. We staan achter de volledige betekenis van het woord naturisme, d.w.z. dat we naakt gaan om in volle contact met ons lichaam en de natuur te zijn. We beschouwen naakt als iets natuurlijks waarvoor we ons niet hoeven schamen. Respect voor elkaar en voor de natuur zijn voor ons zeer belangrijk. Iedereen is welkom bij ons, zolang je maar met de juiste ingesteldheid en openheid naar ons toe stapt!

Herken jij je in deze beschrijving? Heb je nog twijfels of vragen? Stuur gerust een mailtje naar liennaturisme@hotmail.com. Ondertussen kregen we reeds een aantal reacties van enthousiaste jongeren en volgt de eerste activiteit wellicht gouw!

Groetjes,
Sebastien en Lien
Sebastien en Lien | 21-06-2012
hallo,

wij zijn een naturistische familie (ik 42, mijn man 44, sofie 19 en ellen 16) maar aangezien onze dochters steeds meer en meer klagen dat er geen andere pubers meer zijn om mee te vertoeven zoeken wij nog een koppel met kids die met ons een dagje aan zee willen meemaken. hopend dat onze meiden hun dan terug gaan amuseren..
alvast bedankt en hopelijk tot zo?

grts petra
petra | 18-06-2012
Meer recensies van petra (2)
nog een kleine maand en we kunnen weer genieten van ons strand,zaligggg
philip | 08-03-2012
Hallo, ik ben reeds een 3 tal keer naar bredene geweest.
ik vind het een fantastische ervaring om volledig bloot op het strand te zijn. Dan kom je uzelf tegen puur zoals je bent.
Zonder sjieke kledij of wat dan ook!
Ch .ano 63 | 30-09-2011
gisteren eens geweest met mijn vriend, er waren erg veel gluurders!!! je kon je bijna niet veroeren of ze stonden te staaren!!! dit moet veranderen!
thomas | 02-09-2011
Meer recensies van thomas (3)
vandaag naar bredene geweest mijn mijn 2 kids van 12 en 17jaar. veel volk en lekker weertje!

grts anne
anne | 17-08-2011
Meer recensies van anne (3)
Hey,

Ben eergisteren voor de eerste keer naar het naturistenstrand van Bredene geweest. Vroeger ging ik met mijn ouders naar een naaktstrand aan de Nederlandse kust, maar naarmate ik ouder werd ging ik niet meer mee. Nu ben ik inmiddels 19 en kreeg terug interesse om naar een naaktstrand te gaan en heb het erop gewaagd.

Jammer genoeg ben ik alleen moeten gaan aangezien ik het moeilijk vind om als 19jarige aan je vrienden te vragen of ze mee willen en samen uit de kleren te gaan. Ze zouden al snel verkeerde dingen denken... Maar met een goed boek en wat tijdschriften was ik ook wel gesteld.

Het strand zelf vond ik ok, het was een erg drukke dag en iedereen lag op een straal van 2m van elkaar. Er waren voornamelijk mensen tussen de 35-60 jaar aanwezig, waarvan ongeveer 2/3 mannen. Af en toe een paar 20ers. De sfeer is er relaxed en iedereen geniet van de zon en het vrije gevoel.

Ik had zeker niet het gevoel 'bekeken' te worden in die zin dat mensen je aanstaren. Iedereen kijkt wel of merkt je op, maar dat is niet anders dan op een ander strand. Wel viel het me op dat er enkele mannen paraderen over het strand en als het waren lopen te pronken met hun geslacht. Ook de duinzone lijkt me eerder een ontmoetingsplaats voor mannen die uit zijn op seks dan een naturistenzone.

Ik kom zeker en vast nog eens terug, al moet ik daarvoor wel een smoes verzinnen ;). Verder moedig ik iedereen aan om het eens te proberen, vooral jonge mensen zodat het naaktstrand van het 'ouweviezeriken-imago' afgeraakt. (Met alle respect voor oudere mensen op het naaktstrand.)

grtz

Jaan
Jaan | 03-08-2011
Wij zijn koppel en zijn verleden zomer enkele malen naar het naaktstrand van bredene geweest.Het is er tof maar bepaald wel tamelijk veel gluuders ,maar daar storen we ons niet erg aan. Deze week gaan de kinderen op kamp en dan profiteren we om enkele malen naar het strand te gaan, als het weer het toelaat.dit wil zeggen dat we tussen 25 en 30 juli 2011 daar zeker er naar toegaan . wie weet zien we elkaar misschien
wijtweetje | 23-07-2011
Meer recensies van wijtweetje (2)
Ik ben 23 jaar en ga nu al ruim 2 jaar naar een naaktstrand in spanje
en vind dit een heerlijk gevoel, ik voel me veel vrijer zonder die kleren aan.
Ikzelf ben nog nooit naar Bredene geweest en ga het deze vakantie zeker in overweging nemen.
Mochten er mensen zijn die de stap niet durven zetten of niet alleen willen gaan mogen mij altijd contacteren
naturistje_1987@live.be
groetjes
davy | 16-07-2011
Wie ging gaan op 12/07?

Ik was er en t was nie te doen van de wind. ik ben gezandstraald. maar in t water was t prima...
kaat | 12-07-2011
Dag Kaat

Ook ik heb nog maar pas het genot van naakt zonnen en zwemmen ondervonden. Ik ben al 1 keer naar het naaktstrand in Bredene geweest en heb er enorm van genoten.

Ik denk niet dat mensen aanstoot zullen nemen als je jezelf insmeert. Dit is iets natuurlijks en wordt niet raar bekeken.

Ook ikzelf zou graag eens terug gaan, maar ook mijn omgeving is hier geen fan van. Mijn vriendin is er niet echt voor te vinden om eens mee te gaan.

Misschien kunnen we eens afspreken om samen te gaan als je dat wil? Ook kwestie van het materiaal niet alleen achter te laten als ik eens naar de zee wil wandelen, want ik ben bang dat er iets gestolen zal worden.
En toen er niet veel volk was, voelde ik me ook niet helemaal op mijn gemak door sommige geklede gluurders die veelvuldig passeerden... Met een aantal mensen zou ik me misschien wel veiliger voelen.

Als je wil, laat eens weten wanneer je nog eens naar het strand gaat.

Met vriendelijke groeten
Sven
Jongen van 21 | 06-07-2011
Hoi,

als vrouw van bijne 48, ben ik gisteren voor het eerst op het naaktstrand te Bredene geweest. In volgende tekst leg ik uit waarom en vraag ik reacties op nog een paar knelpuntjes...

Vorige week op vakantie heb ik voor het eerst in open lucht mijn bikini uitgetrokken. Het was in een gehuurde motorboot en we waren helemaal alleen...dus waarom niet? Zalige ervaring... de zon voelen op vrije blote borsten! Even hebben we aangelegd aan een verlaten strand waar nog een koppel aangemeerd had. Ik zag die vrouw in haar blootje zwemmen en dacht: ik ook! Wat een ervaring, het water tussen je benen voelen en tussen je borsten zonder die ellendige kletsnatte textiel!
De rest van de vakantie is het bikini-bovendeel thuis gebleven. Maar wat merk ik? Die heel enkele topless zonners aan t strand of aan t zwembad, die trekken hun bovendeeltje aan om rond te lopen. Dat vind ik maar niets. Ik wil ook in blote borsten van en naar hete water kunnen gaan, meer vraag ik niet. Maar als enige topless rondlopen, zwemmmen, gaf met het gevoel een exhibisionist te zijn. Wat ik niet ben... (ben ook geen supermodel, met een buik en borsten die een zwangerschap en borstvoeding verraden) Ik geniet gewoon van water en zon op de blote huid. Mag dat?
Nu terug in België wou ik naar t strand op een zonnige dag. Daar ik geen zin had in bikini, noch om weer als een van de weinige topless te liggen EN naar t water te gaan (en dus bekeken te worden), besloot ik om het naaktstrand te proberen. het was een fijne ervaring, hoewel ik ook daar toch ook ietsje uit de toon viel met bleke poep en borstjes :=). Ik ga het zeker nog doen. Nog beter dan gewoon topless! het viel mij wel op dat er weinig vrouwen alleen naakt komen zonnen... meer mannen en koppels.

Ik heb geen gène ondervonden, behalve bij het insmeren... daar bepaalde delen nog bijna geen zon hebben gezien, wou ik die extra beschermen, maar als er veel volk rond mij zit vind ik het toch genant om schaamstreek en billen in te wrijven... Kan iemand daar aanstoot aan nemen?

Nog een probleem: mijn zonen (17 en 19) zouden door de grond zakken als ze ook maar wisten dat hun moeder topless ging, laat staan naakt. het moet dus stiekem en zeker niet in familieverband. Gelukkig begrijpt mijn man wel waarom ik nu begin graag in mijn blootje te zonnen.

Ook ik ga zeker terug
Kaat.
kaat | 06-07-2011
Wij zijn gisteren ook reeds geweest, boemvol van het volk, zalig weertje!

Onze eerste keer was fantastisch, wel enkele die kijken maar niets van aantrekken! Het gevoel is gewoon zalig om in je naakie te lopen en achter niets te kijken.

Wij gaan altijd met de wagen..

grts
jan en elien | 28-06-2011
Meer recensies van jan en elien (3)
Veel gluurders ,wandelaars ,vieze ventjes, ik ga er niet meer,als het een beetje waait en je ga in de duinen liggen heb je er mee te maken. Nee naturisme is geen pieten trekken e.a. in de duinen voor het zicht van iemand anders. Wil je het toch doen ,doe het uit het zich van andere, heb gezien dat er deden waar er kinderen waren,kotsmisselijk.Het zal wel op andere naaktstranden ook gebeuren ,maar ja.
jos | 27-04-2011
Elke evaring / verhaal vertelt op dit forum is een verhaal met waarheid..... maar het valt me op hoe sommige personen zich nog steeds blijven ergeren aan de randfenomenen van naturisme op een publiekelijke ( meestal dan nog gedoogde ) naturistenplek ( naaktstrand, aanliggende rond plassen, bos en heide,..).7
Het lijkt me logisch wanneer men met een schoentrekker een naaktstrandje( zie Bredene maar ook de naaktstranden in Zeeuws-Vlaanderen ) tussen twee textielstranden in wringt dat je dan sowieso rekening moet houden met doorgaand verkeer van een stroom aan voyeuristen. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de overheid die locatie's bewust kiest om net een soort van sociale controle op het reilen en zeilen op die naaktstranden te kunnen uitoefenen..door de nodige hypocriete moraalridders die zich eerst vergapen en dan vanuit frustratie de overheid rechtsreeks of onrechtsreeks inlichten over al het ontoelaatbare dat ze hebben zien gebeuren....( vaak gefantaseerd of schroomlijk overdreven).
Als mijn echtgenote en ik vanop onze ligplek naar de waterrand wandelen dan weten we dat we een niet aflatende stroom aan textiel-badgasten moeten kruisen en dat we er hun misprijzen, commentaar, gegiechel, voyeurisme, opgeilen, gelukkig ook al eens bewondering , .. enz maar moeten bijnemen. Dat zint ons ook niet echt maar goed het is nu éénmaal zo en willen we dat niet dan moeten we maar uitwijken en op zoek gaan naar een andere plek of onze verantwoordelijkheid opnemen en de lokale overheden inlichten over onze verzuchtingen aangaande hun naturisme-aanbod en de voyeurs.
Dan dat ongebreideld sexualiteitsbeleven waarover sprake... ook dat is een fenomeen zo oud als het naturisme zelf op de publiekelijke en niet-publiekelijke naturistenplekken.
Ten andere het valt allemaal nog wel mee hoor... op het strandgedeelte hebben mijn echtgenote en ikzelf het nog niet meegemaakt dat men publiekelijk aan sex doet.... een stoeiend en liefkozend koppel waarbij de man een spontane erectie ( gelukkig dat hij dat nog weet te realiseren bij zijn partner bij liefdevolle aanrakingen )krijgt, zonder meer , daar gelaten..maar goed dat noem ik nu niet echt ontucht en sex...
We zijn ook nog nooit op het strandgedeelte aangesproken door sexbeluste mannen, vrouwen of koppels...
De meeste ondeugende zaken spelen zich af in de dunne duinengordel of 's avonds achter een windscherm maar daar hebben wij echt geen last van... niet naief doen hé.. iedere naturist vertrouwt met het lokale naturistengebeuren weet waar wat zich afspeelt en dus ja... als men zelf gaat wandelen in de duinengordel moet je niet verwonderd zijn dat je dan wat erecte penissen te zien krijgt of wat explicieter beeldmateriaal...
Roland | 15-04-2011
hoi,

wij gaan elk jaar voor een 2tal weken naar bredene,het naaktstrand.wij zijn een gezin met 3 zonen,13 en een tweeling van 15,ook zij vinden het altijd fijn om daar naakt rond te lopen,spelen,zwemmen.we laten ze zoveel mogelijk vrij om mee te gaan,tot nu toe,willen ze graag meegaan,dus ideaal ook voor gezinnen.wel soms gluuders,en in de duinen wat cruisende mensen,dat nemen we erbij.onze zonen lopen overal,op het strand,ook in de duinen,tot nu toe geen problemen zeggen ze.wij kenden vroeger ni zoveel als zij nu hoor,op tv en internet zien ze ook vanalles!
steve,anke | 29-01-2011

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Bredene" ?
Hoe waardeer je Bredene in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.031