Naturismegids

Bredene

8.5

Gemiddeld cijfer van 113 beoordelingen.

Adresgegevens

Bredene
Bredene
Lat: 51.260692
Long: 2.987401

Informatie

Naaktstrand te Bredene (350 m), ten oosten van Oostende, aan de grens van de gemeente Den Haan.

Het naaktstrand is "open" elke dag vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober (bij politieverordening van de gemeente Bredene dd. maart 2017, artikel 6.1.4.).

Afstanden

 • Brussel 118 Km / 01:25
 • Utrecht 254 Km / 02:44

Faciliteiten

 • Zee
 • Geschikt om te zwemmen
 • Toezicht op zwemmers
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Bereikbaar met de fiets
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer
 • Toiletvoorzieningen
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Bredene

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Bredene. Laat het ons weten!
hallo,

wij zijn een naturistische familie (ik 42, mijn man 44, sofie 19 en ellen 16) maar aangezien onze dochters steeds meer en meer klagen dat er geen andere pubers meer zijn om mee te vertoeven zoeken wij nog een koppel met kids die met ons een dagje aan zee willen meemaken. hopend dat onze meiden hun dan terug gaan amuseren..
alvast bedankt en hopelijk tot zo?

grts petra
petra | 18-06-2012
Meer recensies van petra (2)
nog een kleine maand en we kunnen weer genieten van ons strand,zaligggg
philip | 08-03-2012
Hallo, ik ben reeds een 3 tal keer naar bredene geweest.
ik vind het een fantastische ervaring om volledig bloot op het strand te zijn. Dan kom je uzelf tegen puur zoals je bent.
Zonder sjieke kledij of wat dan ook!
Ch .ano 63 | 30-09-2011
gisteren eens geweest met mijn vriend, er waren erg veel gluurders!!! je kon je bijna niet veroeren of ze stonden te staaren!!! dit moet veranderen!
thomas | 02-09-2011
Meer recensies van thomas (3)
vandaag naar bredene geweest mijn mijn 2 kids van 12 en 17jaar. veel volk en lekker weertje!

grts anne
anne | 17-08-2011
Meer recensies van anne (3)
Hey,

Ben eergisteren voor de eerste keer naar het naturistenstrand van Bredene geweest. Vroeger ging ik met mijn ouders naar een naaktstrand aan de Nederlandse kust, maar naarmate ik ouder werd ging ik niet meer mee. Nu ben ik inmiddels 19 en kreeg terug interesse om naar een naaktstrand te gaan en heb het erop gewaagd.

Jammer genoeg ben ik alleen moeten gaan aangezien ik het moeilijk vind om als 19jarige aan je vrienden te vragen of ze mee willen en samen uit de kleren te gaan. Ze zouden al snel verkeerde dingen denken... Maar met een goed boek en wat tijdschriften was ik ook wel gesteld.

Het strand zelf vond ik ok, het was een erg drukke dag en iedereen lag op een straal van 2m van elkaar. Er waren voornamelijk mensen tussen de 35-60 jaar aanwezig, waarvan ongeveer 2/3 mannen. Af en toe een paar 20ers. De sfeer is er relaxed en iedereen geniet van de zon en het vrije gevoel.

Ik had zeker niet het gevoel 'bekeken' te worden in die zin dat mensen je aanstaren. Iedereen kijkt wel of merkt je op, maar dat is niet anders dan op een ander strand. Wel viel het me op dat er enkele mannen paraderen over het strand en als het waren lopen te pronken met hun geslacht. Ook de duinzone lijkt me eerder een ontmoetingsplaats voor mannen die uit zijn op seks dan een naturistenzone.

Ik kom zeker en vast nog eens terug, al moet ik daarvoor wel een smoes verzinnen ;). Verder moedig ik iedereen aan om het eens te proberen, vooral jonge mensen zodat het naaktstrand van het 'ouweviezeriken-imago' afgeraakt. (Met alle respect voor oudere mensen op het naaktstrand.)

grtz

Jaan
Jaan | 03-08-2011
Wij zijn koppel en zijn verleden zomer enkele malen naar het naaktstrand van bredene geweest.Het is er tof maar bepaald wel tamelijk veel gluuders ,maar daar storen we ons niet erg aan. Deze week gaan de kinderen op kamp en dan profiteren we om enkele malen naar het strand te gaan, als het weer het toelaat.dit wil zeggen dat we tussen 25 en 30 juli 2011 daar zeker er naar toegaan . wie weet zien we elkaar misschien
wijtweetje | 23-07-2011
Meer recensies van wijtweetje (2)
Ik ben 23 jaar en ga nu al ruim 2 jaar naar een naaktstrand in spanje
en vind dit een heerlijk gevoel, ik voel me veel vrijer zonder die kleren aan.
Ikzelf ben nog nooit naar Bredene geweest en ga het deze vakantie zeker in overweging nemen.
Mochten er mensen zijn die de stap niet durven zetten of niet alleen willen gaan mogen mij altijd contacteren
naturistje_1987@live.be
groetjes
davy | 16-07-2011
Wie ging gaan op 12/07?

Ik was er en t was nie te doen van de wind. ik ben gezandstraald. maar in t water was t prima...
kaat | 12-07-2011
Dag Kaat

Ook ik heb nog maar pas het genot van naakt zonnen en zwemmen ondervonden. Ik ben al 1 keer naar het naaktstrand in Bredene geweest en heb er enorm van genoten.

Ik denk niet dat mensen aanstoot zullen nemen als je jezelf insmeert. Dit is iets natuurlijks en wordt niet raar bekeken.

Ook ikzelf zou graag eens terug gaan, maar ook mijn omgeving is hier geen fan van. Mijn vriendin is er niet echt voor te vinden om eens mee te gaan.

Misschien kunnen we eens afspreken om samen te gaan als je dat wil? Ook kwestie van het materiaal niet alleen achter te laten als ik eens naar de zee wil wandelen, want ik ben bang dat er iets gestolen zal worden.
En toen er niet veel volk was, voelde ik me ook niet helemaal op mijn gemak door sommige geklede gluurders die veelvuldig passeerden... Met een aantal mensen zou ik me misschien wel veiliger voelen.

Als je wil, laat eens weten wanneer je nog eens naar het strand gaat.

Met vriendelijke groeten
Sven
Jongen van 21 | 06-07-2011
Hoi,

als vrouw van bijne 48, ben ik gisteren voor het eerst op het naaktstrand te Bredene geweest. In volgende tekst leg ik uit waarom en vraag ik reacties op nog een paar knelpuntjes...

Vorige week op vakantie heb ik voor het eerst in open lucht mijn bikini uitgetrokken. Het was in een gehuurde motorboot en we waren helemaal alleen...dus waarom niet? Zalige ervaring... de zon voelen op vrije blote borsten! Even hebben we aangelegd aan een verlaten strand waar nog een koppel aangemeerd had. Ik zag die vrouw in haar blootje zwemmen en dacht: ik ook! Wat een ervaring, het water tussen je benen voelen en tussen je borsten zonder die ellendige kletsnatte textiel!
De rest van de vakantie is het bikini-bovendeel thuis gebleven. Maar wat merk ik? Die heel enkele topless zonners aan t strand of aan t zwembad, die trekken hun bovendeeltje aan om rond te lopen. Dat vind ik maar niets. Ik wil ook in blote borsten van en naar hete water kunnen gaan, meer vraag ik niet. Maar als enige topless rondlopen, zwemmmen, gaf met het gevoel een exhibisionist te zijn. Wat ik niet ben... (ben ook geen supermodel, met een buik en borsten die een zwangerschap en borstvoeding verraden) Ik geniet gewoon van water en zon op de blote huid. Mag dat?
Nu terug in België wou ik naar t strand op een zonnige dag. Daar ik geen zin had in bikini, noch om weer als een van de weinige topless te liggen EN naar t water te gaan (en dus bekeken te worden), besloot ik om het naaktstrand te proberen. het was een fijne ervaring, hoewel ik ook daar toch ook ietsje uit de toon viel met bleke poep en borstjes :=). Ik ga het zeker nog doen. Nog beter dan gewoon topless! het viel mij wel op dat er weinig vrouwen alleen naakt komen zonnen... meer mannen en koppels.

Ik heb geen gène ondervonden, behalve bij het insmeren... daar bepaalde delen nog bijna geen zon hebben gezien, wou ik die extra beschermen, maar als er veel volk rond mij zit vind ik het toch genant om schaamstreek en billen in te wrijven... Kan iemand daar aanstoot aan nemen?

Nog een probleem: mijn zonen (17 en 19) zouden door de grond zakken als ze ook maar wisten dat hun moeder topless ging, laat staan naakt. het moet dus stiekem en zeker niet in familieverband. Gelukkig begrijpt mijn man wel waarom ik nu begin graag in mijn blootje te zonnen.

Ook ik ga zeker terug
Kaat.
kaat | 06-07-2011
Wij zijn gisteren ook reeds geweest, boemvol van het volk, zalig weertje!

Onze eerste keer was fantastisch, wel enkele die kijken maar niets van aantrekken! Het gevoel is gewoon zalig om in je naakie te lopen en achter niets te kijken.

Wij gaan altijd met de wagen..

grts
jan en elien | 28-06-2011
Meer recensies van jan en elien (3)
Veel gluurders ,wandelaars ,vieze ventjes, ik ga er niet meer,als het een beetje waait en je ga in de duinen liggen heb je er mee te maken. Nee naturisme is geen pieten trekken e.a. in de duinen voor het zicht van iemand anders. Wil je het toch doen ,doe het uit het zich van andere, heb gezien dat er deden waar er kinderen waren,kotsmisselijk.Het zal wel op andere naaktstranden ook gebeuren ,maar ja.
jos | 27-04-2011
Elke evaring / verhaal vertelt op dit forum is een verhaal met waarheid..... maar het valt me op hoe sommige personen zich nog steeds blijven ergeren aan de randfenomenen van naturisme op een publiekelijke ( meestal dan nog gedoogde ) naturistenplek ( naaktstrand, aanliggende rond plassen, bos en heide,..).7
Het lijkt me logisch wanneer men met een schoentrekker een naaktstrandje( zie Bredene maar ook de naaktstranden in Zeeuws-Vlaanderen ) tussen twee textielstranden in wringt dat je dan sowieso rekening moet houden met doorgaand verkeer van een stroom aan voyeuristen. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de overheid die locatie's bewust kiest om net een soort van sociale controle op het reilen en zeilen op die naaktstranden te kunnen uitoefenen..door de nodige hypocriete moraalridders die zich eerst vergapen en dan vanuit frustratie de overheid rechtsreeks of onrechtsreeks inlichten over al het ontoelaatbare dat ze hebben zien gebeuren....( vaak gefantaseerd of schroomlijk overdreven).
Als mijn echtgenote en ik vanop onze ligplek naar de waterrand wandelen dan weten we dat we een niet aflatende stroom aan textiel-badgasten moeten kruisen en dat we er hun misprijzen, commentaar, gegiechel, voyeurisme, opgeilen, gelukkig ook al eens bewondering , .. enz maar moeten bijnemen. Dat zint ons ook niet echt maar goed het is nu éénmaal zo en willen we dat niet dan moeten we maar uitwijken en op zoek gaan naar een andere plek of onze verantwoordelijkheid opnemen en de lokale overheden inlichten over onze verzuchtingen aangaande hun naturisme-aanbod en de voyeurs.
Dan dat ongebreideld sexualiteitsbeleven waarover sprake... ook dat is een fenomeen zo oud als het naturisme zelf op de publiekelijke en niet-publiekelijke naturistenplekken.
Ten andere het valt allemaal nog wel mee hoor... op het strandgedeelte hebben mijn echtgenote en ikzelf het nog niet meegemaakt dat men publiekelijk aan sex doet.... een stoeiend en liefkozend koppel waarbij de man een spontane erectie ( gelukkig dat hij dat nog weet te realiseren bij zijn partner bij liefdevolle aanrakingen )krijgt, zonder meer , daar gelaten..maar goed dat noem ik nu niet echt ontucht en sex...
We zijn ook nog nooit op het strandgedeelte aangesproken door sexbeluste mannen, vrouwen of koppels...
De meeste ondeugende zaken spelen zich af in de dunne duinengordel of 's avonds achter een windscherm maar daar hebben wij echt geen last van... niet naief doen hé.. iedere naturist vertrouwt met het lokale naturistengebeuren weet waar wat zich afspeelt en dus ja... als men zelf gaat wandelen in de duinengordel moet je niet verwonderd zijn dat je dan wat erecte penissen te zien krijgt of wat explicieter beeldmateriaal...
Roland | 15-04-2011
hoi,

wij gaan elk jaar voor een 2tal weken naar bredene,het naaktstrand.wij zijn een gezin met 3 zonen,13 en een tweeling van 15,ook zij vinden het altijd fijn om daar naakt rond te lopen,spelen,zwemmen.we laten ze zoveel mogelijk vrij om mee te gaan,tot nu toe,willen ze graag meegaan,dus ideaal ook voor gezinnen.wel soms gluuders,en in de duinen wat cruisende mensen,dat nemen we erbij.onze zonen lopen overal,op het strand,ook in de duinen,tot nu toe geen problemen zeggen ze.wij kenden vroeger ni zoveel als zij nu hoor,op tv en internet zien ze ook vanalles!
steve,anke | 29-01-2011
peter;ik kom al 10 keer in blankenberge en bredene op het naturiste gedeelte helemaal uit nijmegen {nederland} maar dan verblijf ik een a twee weken in een hotel kort in de buurt.verblijf ook vele malen in oostende en van daariut met de auto naar de zon en natuur. als ik bekende zie of er is toevallig een prsoon om te praten over het weer is toch gezellig.hoe meer zon en strand dan gaan de hempjes omhoog en de broekjes omlaag groetjes.
p.h.v.nistelrooij | 21-01-2011
Meer recensies van p.h.v.nistelrooij (5)
Wij zijn net terug van vakantie en zijn daar voor de eerste keer naar een naturistenstrand geweest. We gingen er zo graag dat we er bijna elke dag naar toe gingen : volledig afgesloten strand, knus en gezellig.

Vandaag naar Bredene geweest en dit was een heel ander verhaal : geen afgesloten strand, gluurders ook op het strand zelf (dus niet enkel in de duinen) en allesbehalve knus. Van die zogenaamde controle heb ik ook niks gemerkt. Ik vrees dat we het bij deze ene keer houden.
Helen | 04-07-2010
Erg jammer dat er zo negatief over homosexuele word gedacht! Hetero's kunnen net zo goed gluren en dit soort plekken gebruiken voor sex! Niet alleen homo,s doen dat en daarbij komt dat niet alle homo's (wij dus) hetzelfde zijn en wel voor de zon en de gezelligheid komen!
Arjan en Ben | 21-08-2009
hallo wij zijn op naturistenstrand van bredene geweest deze zomer ben er zeer over te spreken schoon en rustig. Tja gluurders en homo.s heb je overal maar daar moet je je niks van aantrekken.
Gelukkig mogen er ook honden mee wat voor ons
heerlijk was, er liepen meer honden maar daar had je geen last van. De controle op de niet naakt recreanten die er niks te zoeken hadden(met name jongeren)was ook prima door de aanwezige livecards deze werden direct weggestuurd klasse dus.
Een aanraader als je in de buurt bent
R en M uit rotterdam | 15-08-2009
het strand en duinenstrook van bredene is en zal er veel kontrole van de boswachters en politie te paart gebeuren na klachten van baders en omwonenden.
is een klein proper strandje ....
aan het oud militier hospitaal aan de lange nelle(vuurtoren op bredens grondgebied) heb je ook naaktbaders maar meer gay.let wel bijde worden gekontroleerd. zwaare boetes voor overtreders.
serge(oostende) | 30-07-2009
Tinne

Je gaat naar het strand omdat je hetzelf prettig vind om naturist te zijn en dus om te genieten.
Niet om mensen te observeren. Je vind er grote dikke dunne ..... maar allemaal mensen die houden van naturisme.
GENIET VAN DE ZON !!
Gerard | 28-07-2009
Ik vind het strand supper ,heel ordelijk en geen zwerfvuil,en nieuwschierigen lopen er overal rond niet alleen op naaktstranden.Dit kan mijn lust op naaktzonnen niet temperen
Erik uit Merksem
Erik Denorme | 30-06-2009
Ben er dit jaar al een paar maal geweest,je hebt er
altijd die er rondlopen om te kijken,maar ik denk dat je dat overal hebt,gewoon niets van aantrekken,dit zijn mensen die het wel willen maar niet durven.
Danny | 11-06-2009
Naaktstrand Bredene
51.260492, 2.987337

géén betalend strand !

Parkeermogelijkheid langs de openbare weg [gratis/let op verkeersborden]

Tramhalte Hippodroom


Breed strand bij laag water, ~20m bij hoog water;
wel een in vakken ingedeelde duinenpartij.

[2007:]
veel minder gluurders, zeker in drukke perioden.
een vrij groot aantal langs zeekant
doorgaande wandelaars Bredene<>Den Haan

zo weinig volk > nier 'erg naturistisch'

zie ook:
naaktstrandje.nl/Belgie/Bredene/
BredeneFoto.html
MV² | 11-06-2009

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Bredene" ?
Hoe waardeer je Bredene in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.026