Naturismegids

Bredene

8.2

Gemiddeld cijfer van de laatste 45 reviews.

Adresgegevens

Bredene
Bredene

Lat: 51.260692 / Long: 2.987401
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Naaktstrand te Bredene (350 m), ten oosten van Oostende, aan de grens van de gemeente Den Haan.

Het naaktstrand is "open" elke dag vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober (bij politieverordening van de gemeente Bredene dd. maart 2017, artikel 6.1.4.).

Afstanden

  • Brussel 118 Km / 01:20
  • Utrecht 253 Km / 02:29

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Toezicht op zwemmers
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets
  • Bereikbaar met het openbaar vervoer
  • Toiletvoorzieningen

Reviews van bezoekers over Bredene

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Bredene. Laat het ons weten!
Was vorig jaar voor mij de eerste keer.
De vrijheid om naakt te zijn en te zwemmen gaf een goed gevoel.
Eenmaal je naakt bent geweest wil je niet meer naar een textielstrand.
Vrijheid | 11-05-2024
Meer recensies van Vrijheid (2)
Belachelijk en in de zomer overbevolkt strandje van 350 meter breed als men bedenkt dat alleen al het naaktstrand van Zandvoort zich over 3000 meter uitstrekt ! De Belgische kust is ook niet wat Nederland te bieden heeft : 65 km. hoogbouw, een drukke autoroute waar jaarlijks doden vallen en een zandstrand tegenover een vervuilde Noordzee.
antoon meert | 30-03-2023
Ik was er een tiental jaar geleden eens geweest en vond het toen maar niks. Het uitzonderlijke mooie weer deze zomer heeft me er echter toe verleid om nog eens terug te keren en het viel deze keer best mee. Het "officiele" strand is inderdaad niet groot, 220 meter breed en een lengte van 350 meter bij laag water maar ik ben er op topdagen geweest en persoonlijk vond ik dat er altijd meer dan plaats genoeg was. Je kunt ook gemakkelijk in je blootje een kilometer richting De Haan wandelen want op dat stuk strand is bijna niemand. Ook tof dat er een reddingsdienst is.Veel alleenstaande mannen wel, (gluurders heb ik niet gemerkt) maar ook veel hetero koppels. Al bij al een ontspannen en vriendelijk sfeer. Voor mij een aanrader.
Christian | 05-08-2022
Veel te klein op mooie dagen en derhalve te vermijden !
antoon meert | 06-07-2022
Men heeft van Corona gebruikt gemaakt om van het strand een Atlantic Wall te maken. De duinen zijn afgesloten met metershoog prikkeldraad. Langs het strand zelf zitten heel veel "gluurders" dus, mede als er wat wind stond, waren de eerste 50m duinen een welkom alternatief. Nu is ook dit verboden, men noemt het een "natuurreservaat", maar het eind richting De Haan is voor 100m nog open. Daar lopen dan veel mannen rond, en helaas ook agenten/ambtenaren die er als de kippen bij zijn om mensen te beboeten die naakt beschutting van pottenkijkers en wind zoeken. De autoriteiten gaan zelfs zover dat ze drones hiervoor gebruiken (hoe ziek kun je zijn?). Ik weet ook dat er in duinen soms wel eens wat gebeurde (vooral m/m maar ook dikwijls m/f) maar om daarvoor nu dergelijke zieke mentaliteit van agenten/ambtenaren/boetes/drones voor te etaleren...sorry voor mij hoeft het niet meer. Ga je even rustig liggen zonder gluurders, heb je een drone boven je en een boete aan je been om in de duinen te zonnen aan een naaktstrand. Kortom een afrader, geef mij maar Cadzand!
Paul | 09-08-2021
Ik ben eenmaal geweest en heerlijk genoten van het naakt zijn!
Wel wat last van gluurders gehad. Ook twee mannen die elkaar bevredigden in de duinen. Verder vind ik het enorm fijn om naakt te zijn. Een wat jongere populatie zou ook wel leuk zijn! Ik ga zeker nog eens terug.
David | 31-07-2021
De golfbrekers zijn nu volledig verdwenen in het zand. Bij hoogtij kan je als wandelaar gewoon door wandelen. Veel leuker dan vroeger. Het strand is ook een stuk uitgebreid naar De Haan toe. De reddingspost staat nu ook centraler dan vroeger. Na 20 jaar naaktstrand is dit alles een grote verbetering. Bedankt Bredene om als enig gemeente te blijven geloven in het naaktstrand.
Ronny | 21-07-2021
Meer recensies van Ronny (10)
Aangenaam strand
Stefan | 16-07-2021
Klopt inderdaad. Ik kom er niet meer. Te veel gluurders.... Zowel in de duinen als op het strand.
Ga ook regelmatig naar Groede, daar voel ik me niet begluurd
Mieke | 15-06-2021
we (stel ) waren gisteren op het naaktstrand , was er heerlijk vertoeven met dit weer . alleen zeer storend de mannen die op de duinen staan of in de duinen staan te loeren .
Mollig koppel | 14-06-2021
Nog nooit op een ander naaktstrand geweest waar zoveel gluurders rondlopen.
Mannen die enkel daarvoor komen. Kijken eerst rond waar vrouw ligt en gaan er dan vlak naastliggen terwijl er zoveel plaats nog is.
Liever uurtje verder rijden naar Groede.
Pipo | 08-06-2021
Meer recensies van Pipo (2)
te klein...eerste en laatste keer.
eric | 07-06-2021
De gemeenteraad van Bredene heeft helaas besloten het naaktstrand voor 1 jaar te sluiten wegens de coronacrisis. Volgens het lokale bestuur is het strand te klein om een optimale spreiding te verzekeren met de coronacrisis in het achterhoofd. Ze hoopt wel de naaktrecreanten volgende jaar weer te verwelkomen. Meer informatie op http://www.bredene.be/artikel2011.asp?pid=1&id=11203
Chris2000 | 08-08-2020
Ik ben de enige die in zijn blote kont recreër.
Zalige wind en geen pottenkijkers in de duinen.
Tot volgend jaar.

YF
Yvo | 05-10-2019
Meer recensies van Yvo (18)
Vandaag, op de world cleanup day, nog eens genoten van het naaktstrand. Toch nog redelijk wat volk maar geen redders meer. Hoeft voor mij ook niet wat het water is toch te fris om er lang in te verblijven. En het mag gezegd worden, het naaktstrand is nog altijd proper, geen zwerfvuil of plastiek te bespeuren.
Ro | 21-09-2019
Meer recensies van Ro (10)
Zaterdag en zondag weer 2 fantastische dagen gehad. Bijna geen zeebries en strandwater van 20°C (volgens de info op de reddersstoel) Veel volk, een proper strand en helder water. Ik kon op een gegeven moment visjes zien zwemmen in het strandwater. Dank u wel aan de redders en Bredene.
Toch zalig als je uit het water komt en je geen natte zwembroek aan hebt. Je maakt een wandeling en je bent zo weer droog. Heerlijk.
Ro | 25-08-2019
Meer recensies van Ro (10)
Hallo, is België wel (of mensen die in bredene naar naaktstrand komen met vreemden bedoelingen ) toe aan naaktrecreatie ??) Stoor me eigenlijk nergens aan maar aangekleed uren zitten kijken ?? Duingebied?? Vrouwen nog nooit gezien ?? En nog wel naakt !!! Heb je toch wel wat gemist. Rudi & moniek
Ruud | 27-05-2019
Mooi naaktstrand. Prettig vertoeven. Heerlijke zeebries die je naakt door je hele lichaam voelt gaan. In de duinen achter het strand wordt flink gecruisd door mannen van alle leeftijden. Ook hetero paartjes zoeken er hun plekjes. Zo was er een afgelopen week een jong goed geschapen stel dat elkaar flink opwindend lag te betasten tot veel plezier van de andere naaktbezoekers. Wel alles uit het zicht van het strand. Dus overal voor elk wat wils.
Guy | 19-08-2018
Lijkt me wel leuk om even in het water te gaan zonder die vervelende zwembroek.
Dries | 30-06-2018
Meer recensies van Dries (2)
Het was afgelopen zondag weer fijn om geheel naakt te vertoeven op het naaktstrand in Bredene.
Er was er rustig en een zachte zeebries. Er zijn pas vanaf 1 juli redders aanwezig.
Een aanrader aan eenieder die dit leest om daar eens naar toe te gaan.
Y | 14-06-2018
Meer recensies van Y (18)
Deze week in het nieuws.
Op sommige warme dagen is het erg druk op het naaktstrand in Bredene. Hierdoor is men op zoek naar een 2 de naaktstrand langs de Belgische kust.
Volgens mij is de beste oplossing nog steeds een uitbreiding van het naaktstrand aan de kant van De Haan.
Op dat strand palende aan het naaktstrand, zitten er soms nog geen 10 mensen.
Daarom een warme oproep aan de gemeente De Haan : Laat een uitbreiding van het naaktstrand toe aan jullie kant. Vele Duitse toeristen zullen het graag horen.
R | 31-10-2017
Meer recensies van R (10)
heel goede ervaring, maar als alleenstaande is het niet zo leuk om er vol van te genieten!
J. | 31-10-2017
Meer recensies van J. (2)
Het was afgelopen zomer weer leuk om volledig naakt te recreëren op het enige naaktstrand dat wij hebben. Een oproep aan jonge mensen om het naaktstrand van Bredene volgend jaar te bezoeken. Het is een voorrecht om in alle vrijheid van het naakt zijn te genieten.
F | 29-10-2017
Meer recensies van F (18)
hi, vorige maand heb naar bredene geweest, t was heel leuk, en voor nu zijn er nog volk in deze dagen? of is t een beetje koud om naakt te gaan zwemmen? bedankt,
G
g | 26-09-2017
Overigens is openbare dronkenschap ook op het naaktstrand verboden.

Het naaktstrand dat volgens de betreffende politieverondening ongeveer 250m bedraagt, volgens bredene 350 meter, en volgens mijn eigen meting bijna exact 300m.
VtX | 05-09-2017
Meer recensies van VtX (3)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Bredene" ?
Hoe waardeer je Bredene in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.029