Naturismegids

Bredene

8.5

Gemiddeld cijfer van 113 beoordelingen.

Adresgegevens

Bredene
Bredene
Lat: 51.260692
Long: 2.987401

Informatie

Naaktstrand te Bredene (350 m), ten oosten van Oostende, aan de grens van de gemeente Den Haan.

Het naaktstrand is "open" elke dag vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober (bij politieverordening van de gemeente Bredene dd. maart 2017, artikel 6.1.4.).

Afstanden

 • Brussel 118 Km / 01:25
 • Utrecht 254 Km / 02:44

Faciliteiten

 • Zee
 • Geschikt om te zwemmen
 • Toezicht op zwemmers
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Bereikbaar met de fiets
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer
 • Toiletvoorzieningen
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Bredene

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Bredene. Laat het ons weten!
Ik ben er al een paar keer geweest en vind het geweldig om naakt te zonnen en te baden. Ik ga achter 2 weken terug als het tenminste goed weer is. Blootje
Yvo Fonteyn | 23-04-2016
Meer recensies van Yvo Fonteyn (18)
@freedom

Ben een jongen van jongen van 20j (gay)
En ik ben nog een beetje aan het twijfelen om er eens te passeren.
Ik wil er ook gewoon maar genieten van het naakt zijn en de natuur.
Kan iemand een paar tips geven?
Groetjes
Stijn | 22-04-2016
Leuk dat er een naaktstrand is in België, maar heb teveel het gevoel dat het een gay-strand aan het worden is. Als je dan naar Nederland gaat, is het veel rustiger en veel rustiger en gezelliger. Het naaktstrand is eigenlijk veel te klein. Voor jongere mensen is dit een grotere drempel om hier naartoe te gaan. In Nederland is het strand veel groter, met meer privacy waardoor je daar alle leeftijdsgasten tegen komt. Ook de grote hoeveelheid Homo's in België is een groot probleem.
Op naar een groter en rustiger strand zou welkom zijn. De homo's die zich goed gedragen op het strand zou ook al beter zijn, want dit is momenteel het grootste probleem.
Mrs X | 06-03-2016
Ik vind het vooral spijtig dat er zo weinig jong volk rond loopt, aangezien ik daardoor uit de toon val. En in je nakie is het natuurlijk niet zo simpel om mede-nudisten aan te spreken. Daarom dat ik hopelijk op deze manier iemand kan vinden van ongeveer mijn leeftijd (20 jaar) om deze zomer mee naartoe te gaan.

0494940024
Sam | 07-01-2016
Meer recensies van Sam (2)
Als je met een vriendin ligt te zonnen en te praten heb je veel mannen die staan te paraderen met hun ... Maar gelukkig passeert de politie soms en worden ze meegenomen naar bureau van de politie
manolito | 25-08-2015
hey, kben verleden woensdag voor de eerste keer naar Bredene geweest. kben graag bloot thuis en vind het jammer dat men vrouw daar niet voor te vinden is. kben eerst naar de duinen getrokken, en dan me voor de eerste keer uitgekleed. twas ne zalig gevoel, na ne 15 min ben ik dan gaan wandelen in de duinen en even op het strand. ik was dan alleen en vond het wa raar om zo rond te wandelen, niet dat ik verlegen ben maar meerdere mannen volgden me. tis meschien beter dat je met je vriendin bent of met je vrouw. kben nu op zoek naar ne vrouw om samen te gaan, dan kan je wat praten he. zodra ik de kans heb ga ik terug, das zeker.

mvg
Dany 42j

dany.sabbe@outlook.com
dany | 17-08-2015
Hey,
Ik ben al 2 keer naar het naaktstrand van Bredene geweest en is heel goed meegevallen. In het begin was ik een beetje onwennig maar het bevrijdend gevoel naakt rond te kunnen rond lopen en te zonnen doet dit alles wel snel vergeten. Wat ik wel niet wist is dat het verboden is om naakt te zonnen of rond te lopen in de duinen. Blijkbaar is er af en toe controle van de politie.
Het is natuurlijk wel niet verwonderlijk dat ze dergelijke controles uitvoeren gezien sommige mannen schaamteloos met een stijve rondlopen of liggen of staan te masturberen!
Ikzelf ben gay (37jr) maar wil gewoon genieten van het naakt zijn, de natuur en het bevrijdend gevoel.
Mochten er gelijkgestemde zielen zijn die het zien zitten om eens een paar uur samen naakt te genieten van de natuur aarzel niet om een berichtje achter te laten en eventueel de datum.
Als het weer mee zit ga ik aanstaande zaterdag (15/8).
Groetjes!
Freedom
Freedom | 12-08-2015
ik ben vandaag voor het eerst naar het naaktstrand in Bredene geweest. ik kon er jammer genoeg niet lang blijven, maar het is me goed bevallen.
ik ben er rond 10:30 aangekomen en het was er nog niet te druk. Na een tijdje kwam wat er wel wat meer volk. Ik had de indruk dat de gemiddelde leeftijd redelijk hoog was, en het publiek in hoofdzaak bestaat uit mannen. hier en daar was er een koppel te bemerken. dit viel me op toen ik er terug vertrok.
Ik vond het wat jammer dat er heel wat wandelaars van het textiel strand aan beide zijden van het naaktstrand voorbij kwamen.
Ik was er voor het eerst en ik heb mijn kleren uitgedaan wanneer ik net voorbij het bord was gekomen dat aangeeft dat je op een FKK strand bent. daarna heb ik naakt verder gelopen, het was heerlijk om naakt te wandelen, en wat te zonnen.

ik zal zeker nog naar het strand gaan, jammer dat ik er alleen naartoe moet gaan, want mijn vrouw durft het niet aan om naakt te lopen.

groeten,
James
james | 24-07-2015
Meer recensies van james (5)
Gisteren ben ik er voor het eerst geweest en na eer beetje rondlopen naast het naaktstrand zette ik toch de eerste stap. Ik beklaagde het me niet want mijn broek was nog niet uit en ik voelde die zalige wind al tussen mijn benen. Ik ben zeker van plan om nog te gaan en zeker het naakt zwemmen was bevrijdend. Er is wel een gebrek aan accomodatie (toilet, eet/drinkgelegenheden, douche) waardoor ik noodgedwongen in de zee moest plassen, maar verder voelde ik me nog nooit zo vrij. De duinen zijn nog altijd hy favoriete terrijn voor gluurders en er kwamen regelmatig badgasten die er "toevallig" door moeten (oplossing: alternatieve route door duinen). Ik heb er ook nog kritiek gekregen van een oma met kids dat ik te dicht tegen de rand lag, maar dan moeten ze maar niet pal naast het naaktstrand liggen hé. Niet te veel voyeurs gezien, wel een paar ouwe zakken die me hunne piet stonden te paraderen, maar daar kijk ik naast. Het spijtige is wel dat er geen jeugd is zoals ik (j19). Als er nog iemand tussen 15 en 22 mee wilt woensdag 22/7, laat gerust iets weten 0494940024
newnudist | 20-07-2015
Meer recensies van newnudist (2)
Kiekske en Slosske zijn heel tevreden dat er toch zoiets is in Belgie . Wel kan er wat meer voorzien zijn aan het strand bv .. toilet , drankgelegenheid voor natuurmens en douches

Anders is het daar fijn word er niet lastiggevallen

Mvg

Kiekske en Slosske ?
Deleu ^ves | 14-07-2015
Ben er vandaag geweest. Goed weer en een leuke zee met de golven. Was wel spijtig dat er geen eten te verkrijgen was. Alleen chips en water dus. Nu ik ben zelf een 53 j man en weduwnaar maar er liepen wel veel gapende mannen rond.Nu dit heb je in de sauna tegenwoordig ook. Nu mijn hoop om daar ooit een singel vrouw tegen te komen is zo goed als onbestaande. Er lopen alleen koppels en mannen en weinig vrouwen alleen rondt. En ik begrijp waarom. Ja iemand vinden in interesse in naturisme. Alleen daar op strand zonder een babbel niet leuk.
Kris | 10-07-2015
Dag iedereen,

Ik ben nu een 3-tal keer naar Bredene geweest. De eerste keer wist ik niet goed wat te verwachten.
Maar ik ben enorm graag naakt in de zon blijkbaar. Een rustig plekje zoeken en een boekje lezen, een dutje doen, gewoon genieten.
Soms voel ik me wel wat ongemakkelijk omdat ik er alleen lig, maar dit is niet iets dat ik met mijn vrienden wil doen. Als ik wat rondkijk als ik stop met lezen ben ik altijd wat bang dat ik voor een gluurder zal versleten worden, het is natuurlijk leuk om af en toe een knappe naakte vrouw te zien, maar op dat moment is er weinig sexueels aan.
Maar er lopen daar nogal wat bizarre typen die er anders over denken, af en toe komt er zo een typ achter me liggen, en als ik dan even omkijk hebben ze soms iets vast als je weet wat ik bedoel. Ik kijk dan niet meer terug, maar het duurt een tijdje voor het gedacht weg is, ben altijd blij als ze zich verplaatsen.
Ben een gast van 28 geen idee als ik er goed of slecht uitzie maar dat werkt toch op mijn zenuwen. Heb dan geen zin om er een scene van te maken omdat ik er ben om wat te relaxen en tot rust te komen, maar ...
Maar het is teveel genieten om het daardoor te laten verpesten :).
Zeker een aanrader voor iedereen!

MVg,

A
A | 12-06-2015
Ben vandaag naar het naaktstrand in Bredene geweest. Als je een beschut plaatsje vind is het er zalig zonnen
vero78041 | 22-05-2015
Jeroen,
Ja hoor, naaktstrand is open vanaf eerste weekend van paasvakantie.....
Of het warm genoeg is, ja dat is voor iedereen verschillend...;
Ik kom er ook vaak, lig dan beschut op het strand, en dan is het misschien maar 18°....
Anderen daarentegen hebben 25° nodig om uit de kleren te gaan....
Ik lig ook dikwijls in een duinenpanne, goed beschut kan het daar heerlijk zijn! Wel met zwemslip aan.....Je moet er wel de 'kijkers' bijnemen...?
Ik vertrek op 08/04 naar Bredene, en ga in het weekend zeker zonnen!!!!!!!!!!!!!! Strand of duin maakt niet uit, Bredene is gewoon ZALIG..............
Paul | 08-04-2015
als ik het goed begrijp is het naaktstrand nu al open? volgende week zal het tegen het weekend beter weer worden, zijn er mensen die dan al gaan of is het nog wat te koud?
jeroen | 01-04-2015
Meer recensies van jeroen (2)
De zomer is weer voorbij, helaas.
weer een heel jaar wachten vooraleer we opnieuw naakt op het strand kunnen.
Ik lees veel reacties van mannelijke gluurders, en het is waar. maar evengoed zijn er ook vrouwelijke gluurders. ik herinner me nog goed hoe 3 tienermeisjes (gekleed) langs de waterlijn liepen en maar al te graag bleven gapen en giechelen toen ik passeerde, dat is toch wel wat gênant voor een jongen in puberteit...
ook wordt ik wel eens bekeken door de homo's op het strand of (geklede) wandelaars met hun hond.
Maar ik vind dat die enkele minpunten niet opwegen tegen het het naturisme op het strand. ik kan niet wachten tot volgend jaar.
willem 19 jaar | 20-10-2014
We zijn 58 en 55 jaar en komen al een drietal jaar naar het naakstrand. De eerste keer was wat onwennig, maar de tweede keer voel je dat al niet meer. Het is een zalig gevoel, zo tof en niemand die je stoort hoor op het strand en aan het water. Naaktrecreanten zijn vriendelijk. Enige nadeel is op de hogere duin gefrusteerde mannen die staan te loeren, zielepoten. Maar we storen er ons niet aan.
Jotine | 09-09-2014
Fantastisch zonnen in je nakie, maar er zijn steeds meer gluurders boven op de duin , vooral mannen heel ziekelijk.
Vervelende engerds met een slappe lul en hangende buik.
Rustig genieten was het afgelopen donderdag niet door die gluiperds. Gelukkig zijn de naaktrecreanten op het strand en in het water tof. Toch een aanrader voor wie het nog niet deed: naaktrecreatie is bevrijdend en gezond, tof samen met je lieverd. Als je het éénmaal deed wil je het nog doen.
Alleen jammer van de viezerikken die talrijker worden.
Tine
Tine | 08-09-2014
vandaag op mijn solo-wandeling geen aangename ervaring.
Ik bezocht de zone net achter het naaktstrand, om daar, genietend vd stilte en het strand te lezen. Helaas, zoalsal vermeld, vele naakte mannen id duinen daar.
Ze vertoeven daar niet als "naturisten" ,maar als ziekelijke ". voyeuristen!
Ik voelde me niet veilig en ben helaas, opgestapt.
Dit is dus een niet bedoelde uitwas van het naaktstrand.
Schandalig dat er perverten zijn, die er misbruik van maken!
linda | 03-09-2014
Hallo,

Ik zie dat er wel wat mensen klagen over voyeurs en zo.
Nu heb ik dat ook al ervaren, en daarmee vind ik het ook beter om met gezelschap te gaan.Wie wil mag me contacteren, wie weet kunnen we dan eens samen ergens naar toe.
yuri_meynckens@hotmail.com
yuri | 18-08-2014
Reeds meerdere keren met mijn schat naar het naakstrand Bredene geweest. Heerlijk in het mulle zand en in het zilte water. Naaktzwemmen, bevrijdend en tof. Zonnen in je nakie heel prettig gevoel. We zijn vijftigers en voelen ons thuis in Bredene aan het naakstrand. Gluurders zijn er overal, maar als je kiest om in je blootje te zonnen neem je dat er bij.
martine | 12-08-2014
Hoi,

ik en mijn vriendin gaan regelmatig naar Bredene.Mijn ervaring is dat het er wel socialer aan toe gaat dan op een textiel strand.Vooral als je steeds op de zelfde plaatst gaat liggen zie je veel dezelfde mensen en zijn contacten rapper gemaakt.

Wel is het idd zo dat je meer en meer jongeren ziet rondhangen die gekleed over en weer wandelen.Gewoon om te gluren en lachen.Dat was gisteren zo het geval.Er was weinig volk vanwege de wind en dan valt het des te meer op.
Daar zouden de redders ook wel eens iets van mogen zeggen.

Voor de rest is het daar heel tof,en telkens het in het weekend goed weer is zijn we daar te vinden.

Groetjes,
Rudy en Hilde
Rudy | 10-08-2014
hoi,

ik ben 19 jaar en op zoek naar andere meisjes of een familie metwie ik mee kan gaan naar het strand. ik wil niet alleen gaan omdat ik soms negatieve reacties lees hier.
ik vroeg me ook af of het toegelaten is als ik eerst gewoon topless ga om een beetje te wennen.

groetjes

jolien.vdh@outlook.com
jolien | 05-08-2014
Hallo iedereen, ik lees hier vrij negatieve commentaar over het naaktstrand in Bredene. Hopelijk valt het wel nee want ik ga er vandaag met mijn gezin naartoe voor de eerste keer. Niet omdat ik het zo fantastisch leuk vind maar omdat ik men dochters te jong vind om daar alleen te laten gaan. Zijn er nog mensen die vandaag naar het strand komen?
Tom, Sofie, Maaike en Lore | 01-08-2014
Vandaag heb ik voor eerste keer naaktstrand gegaan.
begin vondt dat beetje raar dat de mensen gewoon naakt rondloop.
Na tijdje geen en weer gewandeld heb ik dan een plaatsje gevonden op het strand.
En dan heb ik me half beschaamt volledige mij uitgekleed.
De de eerste minuten vond dat raar gevoel na een tijdje krijgn een aangenaam gevoel van de wint en de zonnestraal.

Ik vind dat wel spijtig dat er weinig mijn leeftijd categorie waren rond 20
En er waren weinig meisjes op het strand
En er waren veel te veel vreemde nationaliteit.
brecht | 17-07-2014

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Bredene" ?
Hoe waardeer je Bredene in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.039