Naturismegids

Bredene

8.1

Gemiddeld cijfer van de laatste 44 reviews.

Adresgegevens

Bredene
Bredene

Lat: 51.260692 / Long: 2.987401
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Naaktstrand te Bredene (350 m), ten oosten van Oostende, aan de grens van de gemeente Den Haan.

Het naaktstrand is "open" elke dag vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober (bij politieverordening van de gemeente Bredene dd. maart 2017, artikel 6.1.4.).

Afstanden

  • Brussel 118 Km / 01:20
  • Utrecht 253 Km / 02:29

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Toezicht op zwemmers
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets
  • Bereikbaar met het openbaar vervoer
  • Toiletvoorzieningen

Reviews van bezoekers over Bredene

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Bredene. Laat het ons weten!
Ben op zondag 21/08/2016 voor de eerste keer naar het naaktstrand te bredene geweest. Twas er leuk en veel volk vond ik. Is eens leuk om met je piemel bloot rond te lopen. Zoals men hier zegd zijn er inderdaad veel gluurders,maar daar trok ik me niets van aan. Ben zelf bi maar ik ga om er te genieten en niet voor de sex. Groetjes van een 41 jarige man.
Jensje8560 | 22-08-2016
We moeten Bredene dankbaar zijn dat ze het als enige Belgische gemeente aandurft om een naaktstrand in te richten. Wat uiteraard niet wil zeggen dat we geen kritiek mogen hebben. Zelf heb ik geen gluurders opgemerkt, maar als je je naakt op een openbare plek bevindt, moet je er wel tegen kunnen dat er ook textielrecreanten door de zone wandelen. En dat die wel eens staren naar zaken die ze te weinig zien in hun beklagenswaardige levens.
Het is inderdaad spijtig dat single mannen zo enorm oververtegenwoordigd zijn in Bredene, maar in de eerste plaats is dat jammer voor hen. Ik leid hier vooral uit af dat er veel eenzaamheid is in onze maatschappij. Ik heb trouwens niet de indruk dat het allemaal homo's zijn. Alle naaktstranden die ik ooit bezocht heb, trekken overigens homofiele medemensen aan. Zolang ze in Bredene het duinenreservaat intrekken om intieme handelingen te bedrijven, kan ik daar persoonlijk wel tegen. Maar er zijn zaken die niet kunnen. Bij mijn laatste bezoek lag er een man op het strand met een prominente erectie. Dat kan elke man overkomen, maar dan draai je je snel op je buik. Deze man bleef op zijn rug liggen. Ik bemoei me niet graag met andermans leven, maar na - pakweg - een kwartier ben ik hem toch gaan zeggen dat zo'n stijve echt niet hoort op een strand waar iedereen die wil genieten van het naakt recreëren zich thuis moet kunnen voelen: vrouwen, mannen, homo's, hetero's, koppels, gezinnen. Het allerbelangrijkste voor Bredene lijkt me dan ook dat iedereen vooral blijft komen. En dat je niet achteraf klaagt op een forum wanneer je ziet dat iemand zich - bijvoorbeeld - masturbeert, maar dat je meteen aan die man gaat zeggen dat hij zich elders moet bevredigen. Kortom: blijf allemaal naar Bredene komen en laat ons er samen een beter strand van maken.
Eugène Dhaemes | 19-08-2016
Mich, je hebt gelijk!
Ook wij hebben daardoor opgestapt.
Wij waren rustig aan het strandtennissen tot er plots wat mensen van vreemde origine vergezeld met een oude blanke man het nodig vonden om met de verrekijker ons en vele andere naturisten te bekijken!
Zelf hadden ze natuurlijk het lef niet om ook naakt te zonnen.
De politie controle van afgelopen zaterdag achter de prikkeldraad in de duinen vonden we daarentegen wel zeer geslaagd, dit mag en moet zelfs elke dag gebeuren voor zij die dit fijne strand zo om zeep helpen!

Baptiste
Baptiste | 15-08-2016
Heb het verleden zondag dan toch eens geprobeerd. Zoals door anderen reeds opgemerkt : veel oudere mannen ( 85 a 90%) die maar blijven heen en weer lopen over het strand. Ben hetero man en niet geïnteresseerd in mannen en heb er dan ook geen last van gehad. Geen jonge mensen, ook de zeldzame koppels zijn eerder oudere mensen. Uiteraard ook geen gezinnen met kinderen, dus niks familaals. Al bij al een vrij eenzijdige en saaie bedoening. Echt geen reclame voor naaktrecreatie en ik begrijp dan ook best dat de andere kustgemeentes geen interesse hebben in dergelijke naaktstranden. Ga er in elk geval niet meer naar toe.
Bart Cadox | 07-08-2016
Ik wil gaan naar naakstrand ben 22 j maar wie wil nog van mijn leeftijd? 0477695544
jonas | 31-07-2016
Zou er graag naar toe gaan maar werd tot nu toe weerhouden door het "crapuul" dat er blijkbaar rondloopt. Geef het morgen wellicht toch eens een kansje. Misschien kan de politie wat harder optreden door toepassing van onderstaande nieuwe wet en wordt het strand er een stuk familiaaler en vriendelijker door.
"Voyeurisme voortaan strafbaar
23/02/2016
Voyeurisme is voortaan strafbaar. Daders riskeren een gevangenisstraf van 6 maanden tot 5 jaar. Is het slachtoffer jonger dan 16, dan kan die straf oplopen tot 15 jaar cel. Maar de wetgever voegt ook ‘het verspreiden van naaktbeelden’ toe aan het Strafwetboek, met daarop dezelfde straffen."
Bart Cadox | 30-07-2016
voor de eerste maal geweest met mijn vriendin en ook dadelijk voor de laatste keer. veel homo's die er wat met mekaar komen spelen en dan nog gezwegen van de groepjes moslimmannen die er voortdurend glurend komen doorwandelen en als ze een naakte vrouw zien er een tijdje blijven hangen tot je er echt genoeg van hebt en dan maar opkrast. voor ons geen bredene meer.
mixed koppel | 26-07-2016
ik ben 21jr, men vriend en ik zijn vorig jaar geweest, de eerste momenten dat we daar waren waren wat onwennig voor mij. hoewel ik thuis graag naakt loop. inderdaad er liggen meer ouder publiek dan jonger publiek. mss nog jongere mensen die af en toe gaan ?
geoffke

mail: vraag maar
geoffke | 16-07-2016
vorige week voor het eerst naar bredene geweest naar het naaktstrand en moet zeggen een zalige ervaring. auto gezet aan parking hippodroom en dan verder tevoet tot aan het strand broekje uit slipje uit en gewoon zalig in je blooten zijn echt massas leuk .
syb | 04-07-2016
Hoi vandaag langs geweest op het strand mooi liggen bakken in het zonnnetje was zalig. Ook een leuke spot gevonden niet te veel gluurders of wandelaars gezien en mooi uit de wind. Dus al bij al een plezante ervaring en voor herhaling vatbaar. Toch zou een medezonneklopper wel het bezoekje aangenamer maken, dus bijdeze als er een dame is die graag ook van het zonnetje geniet en niet alleen wil gaan bij deze mag je me altijd mailen of een berichtje sturen op 0471.07.89.01 of abcjustletters@gmail.com

Groetjes Laurens
Laurens | 08-06-2016
Ik ben er zondag geweest, twintiger en was alleen.
Het klopt inderdaad dat er vervelende oudere homomannen voortdurend op uitkijk liggen vanuit de duinen, maar ook vanop het strand!
Ik was het op de duur beu en heb dan maar een zalige naaktwandeling gemaakt door het water om erna een ander plekje te zoeken waar er 'normalere' zonnekloppers lagen, was zo opgelost!
Er zouden veel meer anonieme controleurs op het strand moeten patrouilleren zodat we rustig kunnen genieten van de vrijheid want vind dit bij momenten écht niet gepast!
Kenny | 10-05-2016
Meer recensies van Kenny (3)
Ik ben er al een paar keer geweest en vind het geweldig om naakt te zonnen en te baden. Ik ga achter 2 weken terug als het tenminste goed weer is. Blootje
Yvo Fonteyn | 23-04-2016
Meer recensies van Yvo Fonteyn (18)
@freedom

Ben een jongen van jongen van 20j (gay)
En ik ben nog een beetje aan het twijfelen om er eens te passeren.
Ik wil er ook gewoon maar genieten van het naakt zijn en de natuur.
Kan iemand een paar tips geven?
Groetjes
Stijn | 22-04-2016
Leuk dat er een naaktstrand is in België, maar heb teveel het gevoel dat het een gay-strand aan het worden is. Als je dan naar Nederland gaat, is het veel rustiger en veel rustiger en gezelliger. Het naaktstrand is eigenlijk veel te klein. Voor jongere mensen is dit een grotere drempel om hier naartoe te gaan. In Nederland is het strand veel groter, met meer privacy waardoor je daar alle leeftijdsgasten tegen komt. Ook de grote hoeveelheid Homo's in België is een groot probleem.
Op naar een groter en rustiger strand zou welkom zijn. De homo's die zich goed gedragen op het strand zou ook al beter zijn, want dit is momenteel het grootste probleem.
Mrs X | 06-03-2016
Ik vind het vooral spijtig dat er zo weinig jong volk rond loopt, aangezien ik daardoor uit de toon val. En in je nakie is het natuurlijk niet zo simpel om mede-nudisten aan te spreken. Daarom dat ik hopelijk op deze manier iemand kan vinden van ongeveer mijn leeftijd (20 jaar) om deze zomer mee naartoe te gaan.

0494940024
Sam | 07-01-2016
Meer recensies van Sam (2)
Als je met een vriendin ligt te zonnen en te praten heb je veel mannen die staan te paraderen met hun ... Maar gelukkig passeert de politie soms en worden ze meegenomen naar bureau van de politie
manolito | 25-08-2015
hey, kben verleden woensdag voor de eerste keer naar Bredene geweest. kben graag bloot thuis en vind het jammer dat men vrouw daar niet voor te vinden is. kben eerst naar de duinen getrokken, en dan me voor de eerste keer uitgekleed. twas ne zalig gevoel, na ne 15 min ben ik dan gaan wandelen in de duinen en even op het strand. ik was dan alleen en vond het wa raar om zo rond te wandelen, niet dat ik verlegen ben maar meerdere mannen volgden me. tis meschien beter dat je met je vriendin bent of met je vrouw. kben nu op zoek naar ne vrouw om samen te gaan, dan kan je wat praten he. zodra ik de kans heb ga ik terug, das zeker.

mvg
Dany 42j

dany.sabbe@outlook.com
dany | 17-08-2015
Hey,
Ik ben al 2 keer naar het naaktstrand van Bredene geweest en is heel goed meegevallen. In het begin was ik een beetje onwennig maar het bevrijdend gevoel naakt rond te kunnen rond lopen en te zonnen doet dit alles wel snel vergeten. Wat ik wel niet wist is dat het verboden is om naakt te zonnen of rond te lopen in de duinen. Blijkbaar is er af en toe controle van de politie.
Het is natuurlijk wel niet verwonderlijk dat ze dergelijke controles uitvoeren gezien sommige mannen schaamteloos met een stijve rondlopen of liggen of staan te masturberen!
Ikzelf ben gay (37jr) maar wil gewoon genieten van het naakt zijn, de natuur en het bevrijdend gevoel.
Mochten er gelijkgestemde zielen zijn die het zien zitten om eens een paar uur samen naakt te genieten van de natuur aarzel niet om een berichtje achter te laten en eventueel de datum.
Als het weer mee zit ga ik aanstaande zaterdag (15/8).
Groetjes!
Freedom
Freedom | 12-08-2015
ik ben vandaag voor het eerst naar het naaktstrand in Bredene geweest. ik kon er jammer genoeg niet lang blijven, maar het is me goed bevallen.
ik ben er rond 10:30 aangekomen en het was er nog niet te druk. Na een tijdje kwam wat er wel wat meer volk. Ik had de indruk dat de gemiddelde leeftijd redelijk hoog was, en het publiek in hoofdzaak bestaat uit mannen. hier en daar was er een koppel te bemerken. dit viel me op toen ik er terug vertrok.
Ik vond het wat jammer dat er heel wat wandelaars van het textiel strand aan beide zijden van het naaktstrand voorbij kwamen.
Ik was er voor het eerst en ik heb mijn kleren uitgedaan wanneer ik net voorbij het bord was gekomen dat aangeeft dat je op een FKK strand bent. daarna heb ik naakt verder gelopen, het was heerlijk om naakt te wandelen, en wat te zonnen.

ik zal zeker nog naar het strand gaan, jammer dat ik er alleen naartoe moet gaan, want mijn vrouw durft het niet aan om naakt te lopen.

groeten,
James
james | 24-07-2015
Meer recensies van james (5)
Gisteren ben ik er voor het eerst geweest en na eer beetje rondlopen naast het naaktstrand zette ik toch de eerste stap. Ik beklaagde het me niet want mijn broek was nog niet uit en ik voelde die zalige wind al tussen mijn benen. Ik ben zeker van plan om nog te gaan en zeker het naakt zwemmen was bevrijdend. Er is wel een gebrek aan accomodatie (toilet, eet/drinkgelegenheden, douche) waardoor ik noodgedwongen in de zee moest plassen, maar verder voelde ik me nog nooit zo vrij. De duinen zijn nog altijd hy favoriete terrijn voor gluurders en er kwamen regelmatig badgasten die er "toevallig" door moeten (oplossing: alternatieve route door duinen). Ik heb er ook nog kritiek gekregen van een oma met kids dat ik te dicht tegen de rand lag, maar dan moeten ze maar niet pal naast het naaktstrand liggen hé. Niet te veel voyeurs gezien, wel een paar ouwe zakken die me hunne piet stonden te paraderen, maar daar kijk ik naast. Het spijtige is wel dat er geen jeugd is zoals ik (j19). Als er nog iemand tussen 15 en 22 mee wilt woensdag 22/7, laat gerust iets weten 0494940024
newnudist | 20-07-2015
Meer recensies van newnudist (2)
Kiekske en Slosske zijn heel tevreden dat er toch zoiets is in Belgie . Wel kan er wat meer voorzien zijn aan het strand bv .. toilet , drankgelegenheid voor natuurmens en douches

Anders is het daar fijn word er niet lastiggevallen

Mvg

Kiekske en Slosske ?
Deleu ^ves | 14-07-2015
Dag iedereen,

Ik ben nu een 3-tal keer naar Bredene geweest. De eerste keer wist ik niet goed wat te verwachten.
Maar ik ben enorm graag naakt in de zon blijkbaar. Een rustig plekje zoeken en een boekje lezen, een dutje doen, gewoon genieten.
Soms voel ik me wel wat ongemakkelijk omdat ik er alleen lig, maar dit is niet iets dat ik met mijn vrienden wil doen. Als ik wat rondkijk als ik stop met lezen ben ik altijd wat bang dat ik voor een gluurder zal versleten worden, het is natuurlijk leuk om af en toe een knappe naakte vrouw te zien, maar op dat moment is er weinig sexueels aan.
Maar er lopen daar nogal wat bizarre typen die er anders over denken, af en toe komt er zo een typ achter me liggen, en als ik dan even omkijk hebben ze soms iets vast als je weet wat ik bedoel. Ik kijk dan niet meer terug, maar het duurt een tijdje voor het gedacht weg is, ben altijd blij als ze zich verplaatsen.
Ben een gast van 28 geen idee als ik er goed of slecht uitzie maar dat werkt toch op mijn zenuwen. Heb dan geen zin om er een scene van te maken omdat ik er ben om wat te relaxen en tot rust te komen, maar ...
Maar het is teveel genieten om het daardoor te laten verpesten :).
Zeker een aanrader voor iedereen!

MVg,

A
A | 12-06-2015
Ben vandaag naar het naaktstrand in Bredene geweest. Als je een beschut plaatsje vind is het er zalig zonnen
vero78041 | 22-05-2015
Jeroen,
Ja hoor, naaktstrand is open vanaf eerste weekend van paasvakantie.....
Of het warm genoeg is, ja dat is voor iedereen verschillend...;
Ik kom er ook vaak, lig dan beschut op het strand, en dan is het misschien maar 18°....
Anderen daarentegen hebben 25° nodig om uit de kleren te gaan....
Ik lig ook dikwijls in een duinenpanne, goed beschut kan het daar heerlijk zijn! Wel met zwemslip aan.....Je moet er wel de 'kijkers' bijnemen...?
Ik vertrek op 08/04 naar Bredene, en ga in het weekend zeker zonnen!!!!!!!!!!!!!! Strand of duin maakt niet uit, Bredene is gewoon ZALIG..............
Paul | 08-04-2015
als ik het goed begrijp is het naaktstrand nu al open? volgende week zal het tegen het weekend beter weer worden, zijn er mensen die dan al gaan of is het nog wat te koud?
jeroen | 01-04-2015
Meer recensies van jeroen (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Bredene" ?
Hoe waardeer je Bredene in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.029