Naturismegids

Viilaggio Naturista Le Betulle

7.2

Gemiddeld cijfer van 25 beoordelingen.

Adresgegevens

Viilaggio Naturista Le Betulle
Via Lanzo 33
I-10040 LA CASSA 20km de TURIN
+39 (0) 11 984 28 19
Website
Lat: 45.186816
Long: 7.513629
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Informatie

80 plaatsen voor gasten

Afstanden

 • Brussel 1026 Km / 09:22
 • Utrecht 1132 Km / 10:41

Open

 • 1 Maart t/m 1 December

Algemeen

 • NFN / INF kaart verplicht
 • Vereniging
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 14
 • Aantal plaatsen: 170
 • Verhuur accommodaties
 • Internet
 • WIFI / internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Zwembad
 • Jacuzzi

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Snackbar
 • Verkoop vers brood
 • Afhaalmaaltijden

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Viilaggio Naturista Le Betulle

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Viilaggio Naturista Le Betulle. Laat het ons weten!
Voor de zomervakantie verliep het mail contact met de camping zeer onprettig. Daardoor was er twijfel ontstaan om te boeken. Tijdens afgelopen zomer 2021 op meerdere Italiaanse naturisten camping gestaan. Daar heb ik telkens mensen ontmoet die met slechte ervaringen bij Le Betulle zijn vertrokken. Jammer, er zijn al zo weinig naturisten campings in Italië. Hopen dat Le Betulle zijn beleid verbeterd.
Odylia | 28-08-2021
Wij (gezin met 3 kinderen) zouden 3 weken op Le Betulle staan. (Hoogseizoen juli 2021) Wij zijn echter na 5 nachten alweer weggegaan. (Wij waren niet de enigen) Camping was nagenoeg uitgestorven en vrijwel alleen oudere gasten. Restaurant was niet open (ging ook niet open) en ook de broodservice was er niet. (Vanwege corona werd aangegeven, navraag bij andere campings leerde echter dat dat daar wel gewoon mogelijk was). Van andere gasten hoorden wij dat de camping sinds een paar jaar nieuwe eigenaars heeft....

Ontvangst op de camping na een lange reis was zeer ongastvrij. Buiten het kopiëren van de paspoorten en "zoek maar een plek uit" was er geen hartelijk onthaal.

Bij vertrek bleek ook de rekening niet te kloppen. Op de website stond (ten tijde van ons verblijf) dat de kosten voor een campeerplek incl. 2 personen + tent was. Er werd echter nog voor 2 volwassenen extra berekend. Toen wij hier iets van zeiden ontstond er een hele discussie. Waarin het verhaal steeds werd bijgesteld.

Kortom: het vertrek was net zo "hartelijk" als het ontvangst. Le Betulle leek ten tijde van ons verblijf in geen enkel opzicht op wat er op de website wordt aangegeven.
A. en E. (Plus kinderen) | 24-07-2021
Mooie camping met ruime plaatsen. goed zwembad met voldoende ligstoelen
fijne douches met verstelbare straal ( af en toe koud water)

Toch een negatieve ervaring mee gemaakt.
Één van de eigenaren heeft twee honden waarvan bekend is dat er één agressief is en bijt, het zijn twee Alaska Malamuten
ze worden op het veld naast de camping onaangelijnd uitgelaten. dit terrein is niet afgesloten en de ""omheining""?? is op div. plaatsen stuk
Tijdens mijn vakantie was er weer een bijtincident.
Één van de honden beet een kleinere hond, de eigenaar heeft zijn honden niet onder controle, ze luisteren gewoonweg niet.
Kosten dierenarts € 105,00 + een hoop ellende
Eigenaresse en haar zoontje enorm over stuur
de kosten van de dierenarts zijn wel betaald, maar excuses,
van de eigenaar ""HO MAAR"".
Koop een muilkorf, houd de honden aangelijnd of maak de omheining in orde.

voor de rest prima camping
fredrik | 04-09-2019
Le Betulle was een aangename verrassing. Luca, de beheerder, is gastvrij, ontspannen op een goede manier, regelt dingen meteen die moeten worden geregeld, en denkt in mogelijkheden. Compliment. Ook aan de anderen die diensten verlenen op de camping.

De plekken zijn ruim, de sfeer is goed, flink aantal Nederlanders, maar zeker geen enclave doordat er ook Italianen en Fransen zijn.

Wij vonden het een van de beste ervaringen op naturistisch gebied. We hebben een flink aantal campings in Frankrijk gehad. Le Betulle behoort voor ons tot de top-5. We komen hier zeker nog eens terug, ook omdat we maar een fractie van de omgeving hebben kunnen zien.

Ik herken me niet in de vorige recensent die blijkbaar veel last van lawaai heeft gehad. In onze week geen noemenswaardig lawaai meegemaakt.

Dank, Luca (en anderen!)
Aad Oosterhof | 13-08-2019
Meer recensies van Aad Oosterhof (2)
Ondanks de uiterst aardige en zorgzame beheerder Luca, slechte ervaringen met het voortdurende lawaai op de camping. TV en geluiden van zogenaamd chalet voor de jeugd schalden tot 2 à 3 uur in de nacht. ‘s ochtendsvroeg al weer auto’s op de camping vanaf 7 uur.
Piet Berendsen | 06-08-2019
Meer recensies van Piet Berendsen (6)
Wij hebben deze zomer bijna drie heerlijke weken op Le Betulle gestaan. Ontzettend prettige camping, mooie grote plaats in de schaduw kunnen regelen. We hadden twee hondjes mee, gelukkig goed opgevoed, en kregen daar ook alle vriendelijke medewerking voor. Heerlijk gegeten op de camping en leuke contacten zowel met de eigenaar, medewerkers en vrijwilligers als met de andere campinggasten. Prachtige omgeving waar we fantastisch hebben kunnen wandelen. vriendelijke bevolking, kortom wij komen volgend jaar beslist weer terug!!
Janet Hendriksma en Gouke de Vries | 01-09-2018
Dit jaar waren we voor de 3e keer op Le Betulle. We werden hartelijk ontvangen door Luca en Marijke. Dit was ons beste en fijnste jaar op Le Betulle. Een aantal zaken waren sterk verbeterd t.o.v. vorig jaar:
1. De nieuwe beheerders staan ieder moment voor je klaar en altijd aanwezig
2. Het sanitair wordt dagelijks gepoetst en ziet er keurig uit
3. Dagelijks lunch en diner in het restaurant; eenvoudig maar goed naar de prijs
4. Aankleding van het restaurant gaf een welkom gevoel
5. Wekelijks werden activiteiten georganiseerd voor jong en oud zonder dat het de rust beïnvloedde als je niet deelnam
6. Zwembad werd keurig bijgehouden
7. Een bar bij het zwembad waar je heerlijke koffie kon drinken of een koud drankje naar wens

Dankzij de pr waar Marijke en Luca vanaf de winter in geïnvesteerd hebben was het gezellig druk op de camping met veel nieuwe en ook jongere stellen.
We hopen van harte dat we volgend jaar weer op deze heerlijke camping ontvangen worden door dezelfde beheerders!
Sanne
Sanne | 15-08-2018
Heerlijke camping, waar het goed toeven is. De nieuwe beheerders, Marijke en Luca, doen hun uiterste best het de gasten naar de zin te maken. Zelfs een 'taxiritje'naar Turijn v.v. vinden ze geen probleem.

Wij waren er met de tent in de eerste week van juni. Toen was het nog heel rustig en in het weekend wat drukker vanwege de leden die het terrein dan ook bezoeken. De sfeer is goed en gezellig.
Er zijn prachtige en grote tentplekken, zowel met schaduw als zon. Het sanitair is eenvoudig en schoon.

We komen graag nog eens terug!
Ien Holman en Rob Rem | 03-07-2018
Wij verbleven er twee weken in het voorseizoen en hadden een heerlijke tijd. Een mooie camping met een prachtig zwembad. Nog fris, maar dat lag aan het vroege seizoen. Tweemaal een saunasessie meegemaakt en verscheidene malen een gezamenlijke maaltijd in het restaurant. Heel gezellig. Luca en Marijke waren heel vriendelijk en behulpzaam en Marie en Marco kookten heerlijk in het restaurant. De omgeving is prachtig, er is veel te zien, mooie wandelingen, veel historie, Turijn is een prachtige stad. Kortom: geen moment verveeld. Alles is er mogelijk: luieren, actief, cultuur et. Een aanrader!
anjenet en johan | 24-05-2018
Goede sfeer. De onvriendelijke beheerder is er niet meer. De mensen die het opnieuw in handen namen doen ontzettend hun best om er terug een fijne clubsfeer van te maken. Restaurant en bar zijn prima beheerd. Ook het onthaal is prima. Mooi en verwarmd zwembad. Ondanks het voorseizoen werd er toch al een sauna georganiseerd. Op loopafstand van het dorpje wat een meevaller is als je met een camper bent. We komen zeker terug als we in de buurt zijn.
W. En C.
Walter | 19-05-2018
Slecht beheer. Onvriendelijk, vaak ruzies gehoord. Slecht sanitair, volgens mij werd er niets schoongemaakt. Te hoge prijzen, alles contant afreken.
Slechte keuken, veel te duur en alles chaotisch. Geen goede animatie. Gevaarlijke kapotte schommels, alles in verval, terwijl het een aantal jaren geleden zo fantastisch wad met veel gasten en gezelligheid. Wat mij opviel was dat ook veel Italiaanse stam-of seizoen gasten niet meer kwamen.
Het terrein is zo prachtig. Het zwembad is ronduit zalig, de omgeving biedt zoveel mogelijkheden.
Maar ja, door onvriendelijk, niet gast gericht beheer, heb ik mijn bedenkingen voor de toekomst! Zo ongelooflijk jammer!
Kan hier nu niet gewoon een ander beheer komen, met de juiste instelling? Ik hoop can wel en wens Le Betulle een juiste en goede beslissing toe voor de toekomst. Anders zie ik het somber in. Zo jammer.
Augustus 2017, Johanna!
Johanna Vermeer | 27-08-2017
Gestaan met gezin met jonge kinderen.

De camping is best wel groot, maar door de opzet heb je dat bijna niet in de gaten. De plaatsen zijn ruim en, zo je wil, rijk aan schaduw. Wel is de grond, in elk geval waar wij stonden, nogal hard en rotsachtig, dus rotspennen en slippers mee. Wel overal stroom.

Het sanitair was redelijk, niet geweldig. De temperatuur van de douches was niet stabiel en werd direct beïnvloed als iemand anders een kraan open deed. Dat kan gevaarlijk zijn als hij ineens heet wordt, vooral met kleine kinderen. Het was ook wat vervallen (lekkende kranen, missende sproeikoppen op bidets...) Geen WC papier aanwezig. We vonden ook dat het niet goed werd schoongemaakt, maar het ook lastig was gemaakt om het zelf goed schoon te houden. Zo was er nergens een vuilnisbakje te bekennen bij de wasgelegenheid. Waar laat je dan de vaste restjes bij de afwas?

De camping beschikt over een restaurant waar dagelijks lunch en diner geserveerd werd. Wij waren niet onder de indruk van de kwaliteit, en het was relatief duur. Het restaurant, de bar en het brood moest steeds direct (contant) afgerekend worden, dat is niet altijd handig wat mij betreft. Dat heb ik elders beter geregeld meegemaakt. Brood bestellen is wel heel simpel: gewoon op een broodzak schrijven wat je hebben wil en hij ligt de volgende ochtend gevuld voor je klaar.

Het zwembad is heerlijk en voorzien van voldoende ligstoelen en enkele parasols. Jammer dat er niet ook een pierenbadje is. De overige recreatievoorzieningen buiten (het speeltuintje en het volleybalveld) waren niet in een beste toestand. De schommels ontbraken, net stuk, lijnen stuk... Dat heeft liefde nodig. Ook van de animatie waren we niet onder de indruk om het zacht uit te drukken.

Binnen waren er ook wat voorzieningen die wat meer op de oudere jeugd gericht waren, zoals een spelcomputer, een biljarttafel en een tafelvoetbalspel, alsmede een muziekinstallatie bij de bar. De veel meer dan gemiddeld aanwezige jeugd maakte daar prima gebruik van.

Beheerders waar we mee te maken gehad hebben waren vriendelijk. Afrekenen moet wel contant, en dat is lastig bij de toch wel stevige prijzen.

De omgeving is gevarieerd en erg mooi. Er is voor elk wat wils. Je kan gaan wandelen in de bergen, of rondstruinen in Turijn of Susa, of touren door de wijnstreek. Er zijn enkele mooie bezienswaardigheden in de buurt.
Somers | 09-08-2017
Meer recensies van Somers (6)
reeds 2 x geweest, 1ste x 10 jaar terug, het was er top, de eigenaars waren lieve oude mensen, het was erfijn, voor de kids ,voor iedereen, leuke sfeer.
Vorig jaar terug geweest, blijkbaar nieuwe eigenaar, veel leuke zaken waren afgeschaft.
Onze resevatie was zelfs niet genoteerd, we hebben dan maar een ander huisje gekregen, ( oud huisje) al hadden we alles keurig een paar maand vna te voren betaald,
We hebben eeh heel felle ruzei meegmaakt met de neiuwe eigenaar en de oude. Nu versta ik italiaans , en het ging over gesjoemel , en de oude eigenaar vond dit niet kunnen, Als ze zo verder doet dat zal haar terein kapot gaan, we gaan niet meer terug.
Er was geen sfeer,geen zalige italiaanse hartelijk heid, niks, zeer spijtig
Ann | 17-07-2017
Meer recensies van Ann (5)
Het plan was deze zomer onze vakantie 3 weken op deze camping door te brengen. We zijn na 5 dagen vertrokken. Ondanks dat het nog pas juni was werd al het hoogseizoen tarief gerekend, van bijna €40 voor caravan met electriciteit, 2 volwassen en 1 kind <5.

Het op zich fantastische terrein maakte de indruk niet echt onderhouden te worden. De speeltoestellen waren vervallen en sowieso niet te gebruiken omdat het gras er omheen al tijden niet gemaaid was. Net als alle kampeer plekken. Ook daar stond het gras kniehoog.

Het sanitair is in die 5 dagen dat wij er geweest zijn niet schoon gemaakt en het kon ook wel wat onderhoud gebruiken. Tijdens het doen van de afwas liep het water zo op de vloer. In het hele washok was geen vuilnisbak te vinden (ook niet voor de dames op de wc).

Het leek erop dat de eigenaars hun familie en vrienden elke avond uitnodigden ( zo veel mensen waren er niet op de camping) om tot laat luidruchtig op het terras door te gaan.

Een groot pluspunt van deze camping is overigens het verwarmde zwembad. Wel jammer dat er in het weekend volop 50+ mannen die niet op de camping stonden wijdbeens aan het zwembad zaten.

De eigenaresse hebben we alleen bij aankomst en vertrek gezien. Het contact was zakelijk. De eigenaar heb ik maar 1 keer gezien. Waarschijnlijk na een borrel teveel hield hij een luide speech aan de rand van het zwembad. Mijn zoontje werd er bang van.

Alle positieve redenaties uit het verleden ten spijt kan ik niet anders dan concluderen dat deze camping is afgegleden tot een bedenkelijk niveau.
Ties | 10-07-2017
Zeer slechte ervaring. Enorm koude en onvriendelijke ontvangst. Stel vooral geen vraag teveel of je wordt afgeblaft. Er zijn voldoende andere opties die je niet het gevoel geven dat je een slecht mens bent omdat je met gelijkgestemde zielen wilt kamperen.
Tom | 04-07-2017
Het is al weer vorig jaar dat wij hier waren met ons gezin.
Er zou animatie zijn voor de kinderen. Helaas hebben wij hier helemaal niets van gezien, samen met ander gezin.
Wat vervelender was is dat de kinderen die het gezamenlijk erg gezellig hadden gemaand werden om stil te zijn tot vervelens aan toe. Zorg dan voor die animatie!!!! Geen kanoën/boogschieten etc. wat volgens site aanwezig zou zijn. Als antwoord was dat haar zoon die het zou verzorgen nog schoolactiviteiten had.....
Dan koop je maar animatie in is mijn idee. Helaas waren wij al helemaal geinstalleerd en moe van de reis om de boel weer te gaan opbreken. Dat haar zoon verhinderd was wisten ze en hadden ze voor onze aankomst aan ons kunnen melden!
Mw.Bader | 24-03-2017
Het is hier heerlijk: rustig, alle voorzieningen aanwezig of op loopafstand, vriendelijke mensen, goede sfeer. Voor kinderen voldoende te doen, zelfs die ene dag dat we regen hadden. Prachtige plekken met voldoende schaduw en privacy. En zo dicht tegen de Alpen aan toch een heerlijk klimaat. Van de naturistenterreinen in Italië is dit onze favoriet!
Nienke | 21-08-2016
Wij hebben genoten van de rust en de mooie plekken! Prima sanitair. Heel vriendelijke beheerders! Elke dag opnieuw wordt er voor een heel smakelijke maaltijd gezorgd. Geen winkeltje, wel mogelijkheid om brood te bestellen. En wat ons het meest verrast heeft is de afstand naar het dorpje La Cassa. Binen 10 min. loop je daar naar toe en kun je bovendien heerlijk eten een een restaurantje! Eindelijk eens een naturistencamping die niet als reservaat op grote afstand met moeilijk begaanbare wegen, van de bewoonde wereld ligt.
Turijn is zeer de moeite waard en ook de Alpen, alles zeer goed en vlot bereikbaar.
Wij komen zeker nog eens terug!
H. | 17-08-2015
Vanaf 1 juni al hoogseizoenprijs en dan is 38 Euro erg veel voor deze camping voor 2 personen/per nacht. Wij konden gebruik maken van ACSI-kaart en betaalden 16 Euro, dat past meer bij het gebodene.
Mooi terrein met heel behoorlijk zwembad. Je moet zoeken naar een warme douche; de warmwatervoorziening is heel matig en ongelijkmatig. Sanitair wordt nauwelijks schoon gemaakt. Weinig gasten aanwezig; daardoor wat sfeerloos. Verder ook helemaal niets te beleven; geen enkele activiteit.
Ruud van der Toorn | 21-06-2013
Meer recensies van Ruud van der Toorn (3)
Wij kwamen er in de zomer van 2011 voor de eerste maal met onze caravan aan en kwamen naast supertoffe mensen van Eindhoven te staan waar we meteen een leuk contact mee hadden. Frans nam onze zoon en dochter op sleeptouw en stelde hen voor aan de Nederlandse jeugd maar verwittigde ons wel op voorhand dat we hen waarschijnlijk voor de rest van de vakantie enkel nog zouden zien om te komen eten. En dat was nog flauw uitgedrukt bleek achteraf. Onze kinderen hebben er een superfijne vakantie gehad en onze dochter wilde er al dadelijk terug naartoe.

Onze kids staan daar bekend als "de Belgen" want die vallen natuurlijk wel op tussen al die Nederlandse jeugd. Toch worden ze er heel goed in de groep opgenomen.

Deze zomer gaan we er weer naartoe en onze dochter van inmiddels 16 jaar weet nu al wie ze er allemaal terug zal zien want ze houden ook in de loop van het schooljaar contact met elkaar.

Wij vinden het zelf ook een heel aangename camping met zeer vriendelijke camping-eigenaars, een toffe omgeving en zoveel meer.

ZEKER een aanrader voor gezinnen met adolescenten!!
Heidi | 12-06-2013
Heerlijke plek om te vertoeven. Hadden een houten bungalow/mobilhome gehuurd. Prima.
Mooi zwembad, aardige mensen, leuke sfeer. Prachtige omgeving, Turijn echt een aanrader!
Kortom we komen nog eens terug
Else | 14-08-2012
Leuke ervaring, we komen er nèt vandaan. Gezonde sfeer en prima mensen. Zaterdag en dinsdag heerlijk pizza eten, zó uit de oven, andere dagen kan je gezamenlijk eten aan lange tafels. Dan wint de gezelligheid het van de smakelijkheid van de maaltijd. Al met al zijn we zéér tevreden over LeBetulle!
Neil | 02-08-2011
Meer recensies van Neil (2)
Mooie terrassencamping. Behulpzaam en gastvrij. Aanraders als je er bent, in Ceri is een ijsfabriek met 3 vitrines ijs en ze maken er een prachtig bouwwerk van, heerlijk, en in Turijn is in de la Mole (oude synagoge) een prachtig filmmuseum.
Fred en Lianne
Fred en Lianne Coppens | 11-07-2011
Meer recensies van Fred en Lianne Coppens (3)
Heel fijne ,gezellige camping voor gezinnen met pubers.Ik ben er zeker 4 keer op vakantie geweest. De enthousiaste en zorgzame leden van deze club komen meestal uit Turijn
De 3 jongens van ons wilden altijd graag mee,omdat ze het er zo naar hun zin hadden.
Er is niet zozeer een superdeluxe accomodatie(welvoldoende en een heerlijk zwembad) alswel een betrokken, sociale sfeer die voor hen leuk is.
De jongelui doen spelletjes samen,halen elkaar op om mee te doen met zwemmen.Ze hebben een vaste plek ,meestal het boogschietveld,waar ze 's-avonds bij elkaar komen.
Of ze lopen samen naar het dorp om ijs te halen of samen uit eten te gaan.Er gaat dan altijd iemand mee van de camping en die is ook bij het afspreken hoe ze het gaan doen en alles in de gaten houdt en ze wijst opde ongeschreven gedragsregels zowel van het naturisme als buiten de camping.Dat klinktheel saai, maar ze doen dat op een ongedwongen manier.
De activiteiten die georganiseerd worden(o.a.miss en mister verkiewzing,volleybal,tennis ,playbackshow)zijn leuk,omdat iedereen uitzichzelf meedoet ofwel komt kijken.

En natuurlijk heb ik het er ook altijd naar mijn zin gehad.
Omdat er op de camping geen winkel was moest je wel naar die leuke Italiaanse dorpjes en marktjes;daar waren nog weinig toeristen.

Meestal gingen we met onze "De Waard tent",maar we hebben ook een keer een houten chaletje gehuurd.Dat beviel goed dus dat doen we de volgende keer weer.
Mari | 30-06-2010
het is een mooie camping maar die eigenaars praat alle talen door elkaar
Jelle v. Doren | 16-12-2009

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Viilaggio Naturista Le Betulle" ?
Hoe waardeer je Viilaggio Naturista Le Betulle in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.033