Naturismegids

Nature et Soleil de Normandie

9.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 7 reviews.

Adresgegevens

Nature et Soleil de Normandie
Bois de l'Echelette
F-14220 Saint-Laurent de Condel (Fresney-le-Vieux)
+33 (0) 02 31 97 48 50

Website
Lat: 49.014468 / Long: -0.389211
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 493 Km / 04:31
  • Utrecht 655 Km / 05:51

Open

  • 25 Mei t/m 15 September

Algemeen

  • NFN / INF kaart verplicht
  • Vereniging
  • Plaats voor tenten
  • Plaats voor caravans
  • Plaats voor campers
  • Oppervlakte (ha): 2
  • Aantal plaatsen: 30
  • Aantal plaatsen met elektra: 30
  • Auto's op apart parkeerterrein
  • Aangepast sanitair voor mindervaliden
  • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

  • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
  • Zwembad

Eten en drinken

  • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)

Activiteiten

  • Boogschieten
  • Jeu de boules

Diversen

  • Frans gesproken
  • Huisdieren welkom
  • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over Nature et Soleil de Normandie

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Nature et Soleil de Normandie. Laat het ons weten!
Echt een hele gezellige clubcamping. Een warm welkom, een mooi sanitair en vooral het verwarmde zwembad. Heerlijk als het nog fris is in de ochtend, maar de zin al volop schijnt. Lekker warm! De clubleden eten elke avond samen en onze laatste avond gingen we bij hen zitten. Speciaal voor ons staken ze de bbq aan en de flessen zelfgemaakte drank vulden de tafel. Een heerlijk Frans afscheid!
Karlien | 31-08-2021
Wat een leuke camping en vriendelijke ontvangst, we konden onze tent naast het schone en warme zwembad zetten, waar een prachtige plaats was. het toiletgebouw is kraakhelder en de camping word prima onderhouden.
Deze camping is een geweldige uitval basis als je naar het Naturisten strand wild of naar de invasie stranden (de moeite waard).
Voor een grote supermarkt hoeft je niet ver te rijden die ligt in Parthenay die trouwens een prachtige oude binnenstad heeft.
We hebben er een week gestaan en komen er als we langs deze kant weer naar huis gaan zeker terug.

Arnold en Frederique
Fam de Haan | 31-07-2021
Meer recensies van Fam de Haan (28)
Eind juni 2020 zijn we er terug geweest. Deze keer een week gebleven en echt genoten. Prachtige wandelingen in de omgeving, heel vriendelijke clubleden, toffe sfeer en lekker zwembad op 28°C!
(2)
Rik en Mieke | 29-09-2020
Meer recensies van Rik en Mieke (13)
Begin juli 2020 bezocht met gezin en drie tienerjongens. Buscamper en tent voor de kinderen. Zeer mooi onderhouden klein verenigingsterrein met ruime plaatsen. Hartelijk ontvangen, verwarmd zwembad tot 28°C, gezellige veranda waar je bij kouder weer kan zitten, drankjes zeer economisch 1€ frisdrank/1.5€ Leffe. Sanitair zeer goed in orde en COVID-proof. Ruime plaatsen met water en elektriciteit in de buurt. Zeker aan te raden, wij zullen op doorreis nog eens passeren.
Goede uitvalsbasis om de stranden van de landingen van Normanië 1944 te bezoeken en de daarbij behorende musea (Airborne museum is een absolute aanrader). Mooie steden in de omgeving, Caen, Falaise, Honfleur en Bayeux.
Pieter | 13-07-2020
Meer recensies van Pieter (3)
Het is even zoeken maar via Fresney le Veux is goed te vinden ! Let op de kleine witte bordjes met NSN .
Het is een mooie leuke kleine gastvrije camping met nieuw sanitair .
De sfeer op de camping is gemoedelijk en vriendelijk .
Lekker zwembad!.
Een aanrader!
Joop | 08-07-2018
Meer recensies van Joop (6)
Een rustige clubcamping. Gezellige beheerders die het je zeer naar de zin willen maken en ook graag een praatje (frans) met je willen maken. Sanitair is nieuw (en schoon!). Prima omgeving om te ontstressen (met caravan in 1 dag haalbaar) en een goede locatie om de oorlogsstranden te bezoeken. De route staat van Fresney aangegeven met bordjes. Een aanrader wat mij betreft.
Paul | 03-08-2017
Dit is een kleine, maar fantastische en gezellige camping. Hij ligt in Normandisch Zwitserland, aan de rand van een bos, waar je mooie wandelingen kunt doen. Hij wordt inderdaad gerund door vrijwilligers en toen wij er waren, was dat een fantastisch koppel (Aline en Michel). De gemeenschappelijke ruimte was altijd open en het haardvuur brandde er de hele dag en avond. Ideaal dus om je op te warmen. Je mag ook de keuken gebruiken en er is een zeer groot overdekt terras, mocht het regenen. Nieuw voor 2017 is het prachtige nieuwe sanitair!
De camping is omringd door bomen, dus je zit er goed uit de wind. Het zwembadje is verwarmd tot 25 graden en er zijn ligzetels. Er is ook een pingpongtafel, enz.. Zie op de site. Deze clubcamping is open voor niet-clubleden van 1 juni tot ong. 10 september, met naturistenkaart. Prijs voor een tent met elektriciteit in juli 2017: 13 euro per nacht! Kom zeker via Fresney-le-Vieux, want anders is het moeilijk te vinden. Daar volg je de witte pijlen met blauwe letters N.S.N. Het is een kleine camping, waar iedereen tegen iedereen spreekt, dus je kunt makkelijk afspreken met elkaar om brood of boodschappen te halen. Op 1,5 km vind je een bakker en op 8 km de supermarkt. De clubleden en niet-clubleden vormen samen één leuke bende.
We beleefden er een fantastische tijd en hopen nog eens terug te kunnen komen.
Mieke en Rik | 31-07-2017
Meer recensies van Mieke en Rik (13)
Prima uitvalbasis voor bezoek aan de invasiestranden. Klein terrein met eenvoudige voorzieningen. Zwembad is prima. GPS klopt niet, maar wij werden telefonisch prima naar de ingang gebracht (inderdaad via Fresney le vieux)
HP
HP | 17-09-2016
Meer recensies van HP (6)
Van half juli tot half augustus 2016 bijna 4 weken prima vertoefd op dit knusse, kleine verenigingsterrein. Prima gelegen tussen hoge bomen (waardoor veel schaduw). Voorzieningen zijn eenvoudig en echt Frans, maar goed schoon gehouden. Bescheiden, maar lekker zwembad. Wifi gratis. In de wintermaanden 2016-2017 wordt vernieuwbouw gepleegd: de sanitaire voorzieningen (toiletten/douches/(af)wasgelegenheid worden geheel vernieuwd en uitgebreid.
Terrein wat lastig te vinden, ondanks enkele kleine bordjes vlak bij het terrein. Toegangspoort is nieuw met een prima 'bel' en een code om de poort automatisch te laten openen.
In het 'home' is veel informatie te vinden over de diverse mogelijkheden om bezienswaardigheden te bezoeken; het 'home' was steeds open.
Prima uitvalsbasis om de stranden van de landingen van 1944 te bezoeken en de daarbij behorende musea (maar ook de indrukwekkende militaire begraafplaatsen!); ook de verdere omgeving (Caen, Falaise en Bayeux) en het achterland is mooi.
Fam. Sturm | 21-08-2016
Meer recensies van Fam. Sturm (2)
Terrein is het best te benaderen via Fresney le Vieux. Van tevoren bellen is aan te bevelen. Wij werden zeer gastvrij ontvangen door de dienstdoende vrijwilliger van deze kleine vereniging. Mooi bosrijk terrein met een 10-tal plekken voor gasten. Klein zwembadje en eenvoudige maar schone voorzieningen. Als je wilt mag je gebruik maken van de centrale barbecue. Op zaterdag werd er friet gebakken en verkocht voor 1 euro per portie.
Wij zijn hier helemaal onthaast en hebben het terrein gebruikt als uitvalsbasis voor bezoeken aan de invasiestranden en Mont St. Michel. In Falaise is er een uitstekend kasteelbezoek mogelijk. Iedere bezoeker krijgt een tablet met informatie en beelden van hoe het er vroeger uitzag, echt heel leuk!
Piet | 12-08-2016
Meer recensies van Piet (6)
halo ,wij waren er begin mei 2012 camping gesloten ?????
maar toch een nacht gestaan , met vriendelijke beheerder ??
sanitair zeer slecht , moesten koud douchen , en dat voor
16 euro ,JAMMER
nico en lydia | 14-05-2012
Meer recensies van nico en lydia (7)
Wij bezochten de camping in augustus 2011. Via onze TOMTOM was de camping vrij gemakkelijk te vinden. Je moet je komst melden door een ruk te geven aan een handvat die via meters ijzerdraad en katrollen ergens op het terrein een klok doet klingelen. We werden ontvangen door een vriendelijke mevrouw. Officieel zijn er maar 5 kampeerplaatsen, maar in werkelijkheid zijn er minstens 20 ingerichte kampeerplaatsen met elektriciteit. Er waren ook geen vaste staanplaatsen voor de leden van de club.
Jammer genoeg moet je voor brood elke dag zelf naar het dorp. In de gemeenschappelijke ruimte ligt het vol met documentatie over de streek. Deze ruimte was bijna altijd afgesloten en er hing een bordje met de vermelding "nous sommes à la piscine".
Wij vonden het vervelend om de terrein verantwoordelijke uit zijn/haar zetel te halen om de documentatie te kunnen bekijken. Het zwembad zag er prima uit maar was wegens de slechte weersomstandigheden steeds afgedekt. De luxe van het zwembad stond ook in schril contrast met de inrichting van het sanitair. Er waren 2 toiletten (buiten) waarvan op de rechtse deur vermeld stond dat je beter het linkse toilet kon gebruiken, omdat dat beter doorspoelde! Ook over het sanitair gebouw valt wel het één en ander te zeggen. Het was proper gepoetst maar niet meer van deze tijd. Overal lekkende kraantjes en schimmelhoekjes. Dringend aan een opfrisbeurt toe. Om Caen en Bayeux te bezoeken is het een goede uitvalsbasis. Wanneer men echter de invasiestranden wenst te bezoeken ligt het eigenlijk iets te ver af.
Martial
Martial & Clairette | 02-10-2011
Meer recensies van Martial & Clairette (3)
Wij hebben 4 nachten (medio juli 2009) op deze camping annex club gestaan. Terrein is goed verborgen in een bosrijke omgeving in een gebied met allemaal kleine dorpjes. We hebben ook even moeten zoeken voordat we het gevonden hadden. De ontvangst was erg hartelijk. Terrein wordt door clubleden middels een roulatiesysteem beheerd. Het echtpaar dat ons ontving was erg behulpzaam en vriendelijk. We konden gaan staan waar we wilden en alle plaatsen zijn eigenlijk evenmooi.Je kan hier heerlijk tot rust komen. Het zwembad is heerlijk. Voor de rest is de accomodatie eenvoudig maar schoon; een wasruimte met 3 douches en 4 wastafels. Daarnaast 2 tolletten.
Wij hadden helaas niet altijd evengoed weer, dus noodgedwongen moesten we af en toe de kleren aan. Tot slot, om Normandië te bezoeken is dit een uitstekende uitvalsbasis. Lia en Leo
leo en Lia | 01-09-2009
Meer recensies van leo en Lia (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Nature et Soleil de Normandie" ?
Hoe waardeer je Nature et Soleil de Normandie in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.028