Naturismegids

Domaine Laborde

8.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 20 reviews.

Adresgegevens

Domaine Laborde
Paulhiac
F-47150 Monflanquin
+33 (0) 5 53 63 14 88

WebsiteContact
Lat: 44.613889 / Long: 0.835556
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 920 Km / 08:37
 • Utrecht 1082 Km / 09:59

Open

 • 1 April t/m 1 Oktober

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 20
 • Aantal plaatsen: 160
 • Aantal plaatsen met elektra: alle
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Internet
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Binnenzwembad
 • Kinderbad
 • Meer (geschikt om te zwemmen)

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Domaine Laborde

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Domaine Laborde. Laat het ons weten!
Mooie camping, goede voorzieningen qua zwembaden, bar en restaurant, van beneden gedeelte naar boven flink klimmen, zwemvijver niet echt aantrekkelijk en beneden gedeelte veel schaduw. Camping ligt afgelegen.
Theo | 25-09-2023
Meer recensies van Theo (2)
Laborde is een fantastisch mooie camping. Net een park en heel goed onderhouden. Sanitair wordt vrij goed bij gehouden en als je een opmerking hebt, wordt dit gelijk aangepakt.
Een fijne plek om naturistisch te vertoeven.
We stonden vrij dicht bij de kooi van kaketoe Maddie en die maakte veel irritant lawaai. Hoe drukker het werd, hoe meer gekrijs. Sinds donderdag 27 juli is ze verhuisd naar een grote volière.
Hopelijk wordt Maddie, de kaketoe, daar heel gelukkig. Dan zijn wij, als campinggasten, ook heel gelukkig.
Fam. de Laat | 03-08-2023
We hebben nu 2 weken op deze schitterende camping gestaan.
Kees is inmiddels verruild door François en echtgenote, ze doen hun uiterste best om dit schitterende terrein op hun eigen manier voort te zetten, de voertaal is Frans, maar ze spreken ook goed Engels.
We hebben al heel wat terreinen in Frankrijk en Nederland bezocht, maar deze behoort tot onze top 3.
De gehele accomodatie voldoet aan waar een echte naturistencamping aan moet voldoen.
Grote plaatsen met zon of schaduw, geen beklemmend gevoel dat de buren je op je bord kijken, schitterend uitzicht als je boven staat, binnen en buitenbad, kortom alles is aanwezig voor een heerlijke vakantie.
We zijn voor enkele dagen gekomen, maar het zijn 2 weken geworden.
Top Herman
Herman | 01-06-2023
Meer recensies van Herman (8)
Het terrein heeft twee mogelijkheden. Boven sta je zonnig/bomen, onder sta je echt donker. Ideaal als het 30 graden is, maar nu (begin juli) stond er niemand.
Helaas heel erg veel vliegen. Maar ja, een nat begin van het seizoen
Bart en Karin | 16-07-2021
Meer recensies van Bart en Karin (14)
Domaine Laborde was voor mij dit jaar een meer dan prettig déja-vu sinds ik er begin jaren 90 met mijn toenmalige gezin een aantal jaren ben geweest. De tijd van Kees en Yvonne den Heijer ... Ik bewaar daar meer dan goede herinneringen aan en vond het dit jaar tijd voor een hernieuwde kennismaking. En dat is ons uitstekend bevallen! De nieuwe eigenaren zijn er mijns inziens uitstekend in geslaagd om het juweeltje van Kees en Yvonne (she RIP) een heel goede toekomst te bieden!
We zijn hier begin september 2020 een dag of 5 geweest en met name het bovenveld was meer dan redelijk gevuld, overigens met voornamelijk Nederlanders.
Sanitair mag dan wellicht wat verouderd zijn, het wordt allemaal prima onderhouden.
Zwembad, terras, verse broodjes, etc, helemaal top!

De omgeving is fantastisch! Mooie plaatsjes (Villerial, Monpazier, Monflanquin, chateau Biron, etc), veelal in bastidevorm en mooie authentieke stijl. Schitterend fiets- en wandelgebied.

De enige kanttekeningen die ik kan bedenken zijn:
- vergeet digitale communicatie! zowel 4G netwerk als WiFi is hopeloos.
- Het aantal watertappunten is vrij beperkt dus dat zou wat ruimer mogen zijn;
- Een afgesloten stroompaal is lastig wanneer je 's morgens vroeg wilt vertrekken.

De sfeer en gezelligheid vergoedden deze puntjes echter meer dan voldoende!
Gerbrand Landman | 12-09-2020
Meer recensies van Gerbrand Landman (9)
Toevallig kwamen we deze week hier terecht op doorreis. Wat een prachtig terrein! De vier sterren zijn heel terecht. We werden heel vriendschappelijk ontvangen door de eigenaar. Niettegenstaande de camping sluit eind deze week was alles nog prima in orde. We komen volgend jaar zeker terug voor een langere tijd.
Lieven | 25-09-2019
Meer recensies van Lieven (11)
Ons eerste bezoek hier. We wilden drie dagen blijven maar het zijn er zeven geworden. Bizonder prettige camping met aardige mensen, lekker eten en goede voorzieningen; veel ruimte en volop gras, ik dacht dat dat niet meer kon op een camping...
Voor vertier elders, o.a. boodschappen, moet je inderdaad wat verder weg. Maar de rust en ruimte maken dat je dat vergeet. Wij komen er zeker terug.
Bart Doets | 22-09-2019
Wij bezochten de locatie dit jaar voor het eerst met kinderen tussen 9 en 13.
Wat een mooi terrein, prima onderhouden. Sanitair inderdaad ietwat gedateerd maar zeker schoon en goed. Zwembaden zijn ook voor wat oudere kinderen een prachtige speelplek. Let wel op inderdaad want ze kunnen heel hard!
Eten en drinken is goed en gevarieerd. Vooral de pizza’s zijn heerlijk!
De eigenaren en het personeel zijn vriendelijk en behulpzaam. Ze doen echt iets met positieve kritiek !!
We hopen echt dat het tekort aan personeel, met name in de piekuren snel word opgelost. Deze plek is een echte aanrader voor gezinnen met actieve kinderen in alle leeftijden.
Wij komen zeker nog eens terug!
Jeroen | 02-08-2019
Meer recensies van Jeroen (2)
Hele fijne camping met super vriendelijk en betrokken personeel! Francois, de nieuwe eigenaar, gaat er vol voor en doet alles voor zijn gasten. Mijn vrouw moest acuut in het ziekenhuis worden opgenomen en Francois was hierbij onze tolk, die werkelijk alles uit de kast haalde om de communicatie met artsen en ziekenhuis goed te laten verlopen. Gelukkig naderhand ook nog van een hele fijne week op deze fraaie camping kunnen genieten. Nog wel een punt: de kaketoe zit dag in dag uit zielig alleen in de kooi, nadat zijn/haar maatje is overleden. Dat moet echt veranderen!
hans | 25-12-2018
Meer recensies van hans (8)
Juist terug van tweede vakantie op Laborde. Wat vorig jaar een teleurstelling was heeft de nieuwe eigenaar méér dan verbeterd.
Heel vriendelijk en behulpzaam personeel.
Eigenaar doet er alles aan om de sfeer top te maken.
Ga zeker volgend jaar terug.
Greet | 15-09-2018
Lieve mensen,
We waren voor het eerst op deze camping. François nieuwe eigenaar doet er alles aan om de gasten het naar de zin te maken. Ik kan jullie vertellen dat hem dat lukt: leuke animatie, goed restaurant, veel activiteiten, schappelijke prijzen (happy hour 2 glazen wijn 2 euro totaal en lekker..), prima service, vriendelijk personeel...kortom aanrader...
Gr. Fred
Fred van der Woude | 11-08-2018
Wij waren als vijftigers zonder kinderen als kampeerders voor het eerst op deze camping. De glooiende omgeving en landschap komt ook op de camping terug. Naar we begrepen is er sinds dit jaar een nieuwe eigenaar, deze doet echt alles om het je naar de zin te maken (net als de oude zoals wij begrepen). De ontvangst ook in het Nederlands was een warme douche. Een probleem met mijn verkeerde stekker voor het elektra werd ter plekke direct opgelost. De plekken zijn bijzonder ruim en afhankelijk van de wensen in de zon of schaduw. Het sanitair is netjes en schoon. Tussen 17-18 uur is er een happy hour aan de bar waar het gezellig is, ook het restaurant is prima en gevarieerd. Los van de aankomst en het vertrek blijven de auto's op de parkeerplaats wat wij erg prettig vonden. De glijbanen gaan hard! Een tip is deel te nemen aan de kanotocht die de camping organiseert. De eigenaar was met ons mee en regelde halverwege een heerlijke lunch in de sprookjesachtige uiterwaarden van de Dordogne. De plaats Bergerac ligt op een klein uurtje rijden. Bordeaux zijn wij door de hoge temperaturen en reistijd van ca. 2 uur niet aan toe gekomen. We komen hier zeker nog eens terug!
Familie Jongeneel | 11-08-2018
Een prachtig terrein, mooie zwembaden en een gezellige bar: Domaine Laborde is een camping met heel veel potentie. Maar er kloppen wat dingen niet.

Wij hebben er twee weken gestaan met tent en kids (4 en 7). Veel mazzel met ons plekje op het boventerrein, heet maar makkelijk voor de kinderen, beneden is het koeler maar stikt het van de muggen en de kinderen moeten dan flink wat omhoog lopen.

Probleem hier is dat er gerommel is geweest met eigenaren. En dat zie je vooral terug in het personeel. Onvriendelijk en vooral druk met zorgen dat ze zelf een leuke tijd hebben. Regelmatig worden de beste plekken bij de bar door ze bezet gehouden, zijn er tot diep in de nacht personeelsfeestjes en zijn de kinderen getuige van collegiale vrijpartijen in de doucheruimte. Het lijkt of men zich hier te weinig realiseert dat gasten centjes betalen om hier een comfortabele vakantie te kunnen vieren. De nieuwe eigenaar zou er goed aan doen zijn personeel eens aan te spreken op hun gedrag, of de hele boel eruit te gooien en volgend seizoen opnieuw te beginnen.

En dan de animatie. Als ouders van twee kleintjes staat dat voor ons bovenaan ons lijstje: wordt er genoeg voor de kinderen georganiseerd? Ja, er is op papier elke dag wel iets te doen. Maar kinderen jonger dan 6 mogen eigenlijk niet meedoen, en veel van de activiteiten ontaarden in een stuurloze chaos. De begeleidsters hebben bij de start van een activiteit doorgaans geen enkel plan, negeren kinderen of worden overweldigd door de opkomst. Daar zijn wij echt teleurgesteld over.

Komen we hier nog eens terug? Ja! Wij hebben er wel vertrouwen in dat de nieuwe eigenaar orde op zaken weet te stellen en van Laborde weer een paradijsje weet te maken.
FamHW | 05-08-2018
Wij hebben een prima verblijf gehad in een chalet op een prachtige plek. Francois en zijn mensen doen er alles aan om het iedereen naar hun zin te maken. Volop animatie, muziek avonden maar ook veel rust momenten en mogelijkheden. Het naturisme wordt op de camping goed uitgedragen door de bezoekers maar met name ook door Francois en zijn team rondom de bar en het restaurant. Een aanrader voor iedereen.
Hans en Chris | 29-07-2018
Fijne camping.
Aan vernieuwing is meteen begonnen nu François de scepter zwaait vanaf 1 april.
Nu al een verwarmd zwembad buiten! Duidelijke infoborden. Vernieuwde bar.
Aan de waterkranen valt wat te verbeteren, maar niet alles kan tegelijk. Vriendelijke ontvangst en aandacht ook van François zelf.
Jan | 17-07-2018
Omdat het niet zo'n mooi weer was mochten we niet in het buitenzwembad zwemmen van Kees, huhhh? Kees bromde dat we binnen moesten zwemmen. Nou ja zeg dat beslissen wij zelf wel. Totaal geen sfeer op deze camping. Zijn vrouw sprak ons Nederlanders steeds in zeer gebrekkig Frans aan. Bizar dat je na enkele dagen nog geen idee hebt wie je gasten zijn en alleen met jezelf bezig bent ipv je gasten. Het was eens maar nooit weer.
Cor en Linda | 09-07-2018
Fantastische camping! Nieuwe eigenaar erg vriendelijk. Kom zeker weer terug. Chapeau
apolonia | 20-05-2018
Meer recensies van apolonia (4)
De camping heeft nieuwe eigenaars en wij zijn vol lof over hun vriendelijkheid, hulpvaardigheid. Ze willen alles doen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Er waren nog weinig gasten omdat het half mei was maar je kon snacks of plat du jour bestellen en de bar eas constant bemand. Zelfs voor één persoon werd de sauna aangezet en de open haard in de bar brandde constant. Op het hogere veld was het gras keurig gemaaid en er werd hard gewerkt om alles te verbeteren.
Moos | 17-05-2018
Leuke camping, maar pas op als je afrekent bij vertrek. De man in de receptie zei dat onze creditcardbetaling mislukt was (in het frans) en toen moest het nog een keer. Thuisgekomen bleek het bedrag 2x afgeschreven van mijn creditcard. Vanaf september mailcontact met de camping. Men zegde toe het bedrag terug te betalen. Maar doet het niet!!!
Met € 70 per nacht voor 2 personen + camper werd de vakantie wel heel erg duur.
Gerco | 04-12-2017
Meer recensies van Gerco (2)
Wij kwamen hier jaren. Na deze keer zullen we voorlopig niet meer terugkeren. Er is sinds de overname door de dochter van de vorige eigenaar veel veranderd en helaas niet louter positief. Een paar zeer storende veranderingen; een behoorlijk uitgekleed "Happy Hour" waarbij niet alleen de cocktails, maar zelfs de doodnormale aanmaaklimonade niet meer in het 2 = 1 concept vallen. Bizar. De pizza's zijn karig en extreem klein. Als je er al 1 mag bestellen, want afsnauwen richting gasten omdat het al zo druk is komt geregeld voor. Er wordt onder gasten veel geklaagd.... Nog steeds problemen met de glijbanen waar te weinig water doorstroomt met als gevolg brandblaren (bij de slingerglijbaan). Nog steeds loszittende tegels bij het zwembad. Campingleiding is op het campingterrein amper te zien dat is jammer, vroeger werd nog wel eens een praatje gemaakt. Helaas ook veel last dit jaar met boskakkerlakken, het hele veld had hier last van. Hier kan de camping weinig aan doen waarschijnlijk. Sanitair was dit jaar stuk schoner dan andere jaren, chapeau!
Hopman | 09-08-2017
Fijne , veilige camping, niet te groot. Veel Nederlandse jongere kinderen. Goede en enthousiaste animatieteam (Nederlands sprekend). Kees is een geweldige man als eigenaar van de camping. Hardwerkend en geen enkele vraag is te gek. Denkt mee in oplossingen als er een vraag ligt. Onze kinderen (3 t/m 8) hebben een geweldige vakantie gehad. Wij zaten in een bungalow type Comfortable ( 6 pers). Dit was meer dan prima. Groot, schoon, een centraal gelegen. Volgend jaar gaan we zeker weer
Vincent | 10-09-2016
Meer recensies van Vincent (2)
De dubbele wifi zender is opgespoord en werd veroorzaakt door een slecht werkende extender die 2 jaar geleden bij Media mark wasmachine gekocht. Dit lag dus niet aan de eigenaar maar de rest wel
Engels | 08-09-2016
Meer recensies van Engels (3)
De wifi is echt prut. De eigenaar heeft de snelheid laten beperken tot 1,5 mb/sec. En dan ook nog een 2e wifi laten installeren met dezelfde naam maar geen verbinding met het internet. Dus vergeet een trage verbinding de snelheid die je overdag kunt halen is dus beperkt tot 1,5 Mb om 2 uur in de nacht. Als je daar iets over kwijt wilt bij de eigenaar krijg je direct een grote schuiver van de eigenaar. De snelheid overdagkomt niet boven de 0,5 Mb als je geluk hebt. Dus de helft van de verbindingen zijn gedoemd tot mislukking. Een Voordeel! Je hoeft voor deze troep niet te betalen.
Engels | 07-09-2016
Meer recensies van Engels (3)
De wifi is echt prut. De eigenaar heeft de snelheid laten beperken tot 1,5 mb/sec. En dan ook nog een 2e wifi laten installeren met dezelfde naam maar geen verbinding met het internet. Dus vergeet een trage verbinding de snelheid die je overdag kunt halen is dus beperkt tot 1,5 Mb om 2 uur in de nacht. Als je daar iets over kwijt wilt bij de eigenaar krijg je direct een grote schuiver van de eigenaar. De snelheid overdagkomt niet boven de 0,5 Mb als je geluk hebt. Dus de helft van de verbindingen zijn gedoemd tot mislukking. Een Voordeel! Je hoeft voor deze troep niet te betalen.
Engels | 07-09-2016
Meer recensies van Engels (3)
Voor de 1 ste keer op Laborde,heel goeie ontvangst door Kees duidelijke uitleg, wat wij prettig vonden ouders met kinderen stonden beneden en de oudere
generatie die rust wilden stonden op het veld boven,dit was zeer prettig,de zondag wandeling door Kees is een aanrader,heel veel van de omgeving en de manier van leven op het Franse platteland geleerd zo krijg je veel meer begrip voor de Fransen cultuur.
Alles was goed verzorgd ,zwembad kon wat vaker met het net schoongemaakt worden vanwege insecten.
Personeel zeer vriendelijken attend,aug.sept.2016
John en José | 04-09-2016
Meer recensies van John en José (6)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Domaine Laborde" ?
Hoe waardeer je Domaine Laborde in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.043