Naturismegids

Domaine Laborde

8.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 20 reviews.

Adresgegevens

Domaine Laborde
Paulhiac
F-47150 Monflanquin
+33 (0) 5 53 63 14 88

WebsiteContact
Lat: 44.613889 / Long: 0.835556
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 920 Km / 08:37
 • Utrecht 1082 Km / 09:59

Open

 • 1 April t/m 1 Oktober

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 20
 • Aantal plaatsen: 160
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Internet
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Binnenzwembad
 • Kinderbad
 • Meer (geschikt om te zwemmen)

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Domaine Laborde

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Domaine Laborde. Laat het ons weten!
Wij zaten in huisje sympathique een weekje in het hoogseizoen. De camping ziet er mooi uit, goed onderhouden. Het meertje is echter geen zwemmeertje, daar kun je niet in zwemmen. Na een week zaten mijn man en ik onder de uitslag (jeukende bultjes)op ons bovenlijf en dat was geen zonneallergie. Waarschijnlijk kwamen de bultjes van het zwembad, het water was alles behalve schoon, er dreef een vettige laag op en de douche (om je vooraf en nadien te douchen) deed het niet. Ook het huisje was niet schoon, er lag veel stof onder het bed en ook onder het keukenblok lag er heel veel stof. Ook waren er ontzettend veel vliegen, een hor voor de ramen is echt noodzaak. Hier was duidelijk niet goed schoongemaakt. We hopen dat de bultjes niet komen van ander ongedierte...
Er waren vele activiteiten echter misten wij de puntjes op de i. De echte aandacht en er iets van willen maken, misten wij. Ook vonden we het personeel niet vriendelijk. Geen vriendelijk en hartelijk ontvangst. Helaas is het ons tegen gevallen. Jammer, want het is echt een prachtig terrein en een schitterende omgeving.
Alex | 10-08-2016
Meer recensies van Alex (2)
Eind augustus 15 een week op Laborde geweest. Ruime plaatsen in de zon of schaduw, Kees is erg behulpzaam en geeft gevraagd en ongevraagd, maar altijd positief, advies. Sanitair is ruim voldoende. 3 x pw Happy Hour. Restaurant is wellicht wel een aandachtspuntje. Mooie camping en gezellig publiek.
HP | 22-09-2015
Meer recensies van HP (6)
We zijn in aug. 2015 een week, op deze mooie camping geweest, het was net aan het eind van het hoofdseizoen en er was plaats in overvloed . 3 x per week sauna gebruik mogelijk € 7.50 pp, in laagseizoen zonder Aksie echter gratis. Recepiemedewerkers spreken Frans en Engels terwijl de eigenaar een Nederlander is, die niemand gedag zegt , en de pizzabakker in het restaurant is. Verder moet je ver lopen om water te halen. De camping in zeer goed onderhouden en er is ook een binnenzwembad( gratis), ook voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten
Erik Schouten | 05-09-2015
Meer recensies van Erik Schouten (6)
Heerlijke camping, goed onderhouden, enthousiast en behulpzaam jong team met een trotse hardwerkende en gezellige Kees aan het roer. Mooie grote plekken, goed werkend sanitair. Leuke mensen, kortom: een plek om zeker terug te komen!
Jan en Betty | 27-07-2015
wij zijn voor de 2de keer op laborde geweest en top,
ondanks dat de sanitaire ruimte wat verouderd is super schoon niets op aan te merken.vriendelijke mensen die je helpen,en ja mensen je moet er zelf iets van maken.
denk maar zo wat je geeft is wat je krijgt.wij gaan voor de derde keer dit jaar en zie er nu al naar uit.
jan horst | 03-06-2015
Heel goed bereikbaar met een caravan, in de wijde omgeving staan wegwijsbordjes. Ontvangst was helaas niet echt gastvrij. Echt een prachtig terrein met goede voorzieningen zoals tennisbaan, mooi binnen- en buitenzwembad met fantastische glijbanen, leuk terras, restaurant klein winkeltje, alles heel mooi. Mooie vlakke en meest ruime plaatsen. Kinderen kunnen er heerlijk spelen vooral "beneden" bij de meertjes. Leuke wandelingen vanaf de camping. Leuke gezellige stadjes in de omgeving. Het sanitair is wel aan een opfrisbeurt toe en komt nog uit de donkerbruine periode. Het is wel keurig schoon. Eigenaar Kees heeft een gebruiksaanwijzing maar bijt niet hoor! Is iemand die meer kijk heeft op de techniek dan op gastvrijheid. Zoon Hans is behulpzaam en meer een gastheer. Wij hebben het prima naar ons zin gehad op deze hele mooie camping.
P&J | 03-03-2015
Meer recensies van P&J (6)
Hier valt nogal wat over te vertellen. Laten we met het positieve beginnen: de hulp van Hans bij de elektriciteit op de eerste dag en dat nog wel in de regen. Proficiat! Voor de rest nogal wat wisselende gevoelens. Het doet ons een beetje denken aan Center Parcs. Erg commercieel allemaal met al die huisjes. De kampeerder komt duidelijk op de tweede plaats. Er moet gewoon zoveel mogelijk geld verdiend worden. (€ 34,-- voor een kleine camper met 2 personen per nacht). Het zwembad is erg mooi maar de sanitaire voorzieningen moeten nodig verbeterd worden. En dan de disco dreun op de woensdagavond die 4 uur lang duurt en de hele camping over dreunt. Als je er wat van zegt krijg je te horen dat je dan maar eerder vakantie had moeten nemen, we moeten met de tijd meegaan en al dat soort flauwekul. Al met al wordt het hoog tijd dat de jongere generatie het roer overneemt en Kees verdwijnt. Misschien wordt het dan weer een normale naturistencamping.
Y. Woudstra | 01-10-2014
Meer recensies van Y. Woudstra (7)
Pas terug van een weekje Laborde. Verbleven in een chalet, dus over het sanitair en dergelijke kunnen we weinig aanbrengen.
Gezien de reacties hier, met gemengde gevoelens vertrokken, maar viel best mee. Kees bleek een enorme praatvaar, en uiteindelijk hoeft een campinguitbater je vriend niet te worden.
De pluspunten : het is een werkelijk prachtig en zeer goed aangelegd en onderhouden terrein, zelden gezien. En dit in een prachtige en rijke omgeving.
De negatieve punten : ligt zeer ver weg van autosnelwegen, de kortere afstand van huis is daardoor bedriegend, want wij zijn sneller in bijvoorbeeld Bélézy, wat nochtans een honderdtal kilometer verder is (dit heeft natuurlijk niets met de camping op zich te maken, maar is wel iets om mee rekening te houden wanneer je deze streek als bestemming kiest).
Het onthaal was vriendelijk, maar A3-formulier met info over de camping bevatte vooral regeltjes (waaronder : geen auto's wassen op het terrein!?). Regeltjes die bovendien overal op het terrein en in de accommodaties uithangen.
In de chalets geen dekbedden, kussens of microgolf aanwezig, maar geen probleem, kunnen gehuurd worden... Bij het vertrek krijg je ook nog eens de elektriciteitsrekening en de toeristenbelasting door de neus geboord. Hadden wij allemaal nooit eerder meegemaakt, ik zou zeggen, pas uw prijzen dan ietwat naar boven toe aan om dit op te vangen, dit zou al wat kleine ergernisjes voorkomen.
Er is een prachtig zwembadencomplex, waarvan de tobogan hét uithangbord is, en zo ook geafficheerd wordt in publiciteit over de camping. Wij hebben het echter nooit in werking gezien. Misschien is dit in het hoogseizoen anders? Er hangt wel een blaadje dat het kan gevraagd worden in de receptie. Maar niemand deed blijkbaar de moeite...
Het terrein is bezaaid met verschrikkelijk oncomfortabele dingen, gemaakt van terrasplanken, die moeten doorgaan voor ligstoelen. Ze zijn uitermate hard, vlak, en de rugleuning reikt tot onder de schouders. Kussens ervoor kun je zelfs niet huren, en in de chalets hangt uit dat je de matrassen er niet op mag gebruiken (regeltjes...). Nu, als dit in het verleden dus blijkbaar al gebeurde, wil dit zeggen dat andere klanten dezelfde mening als wij hadden over die misbaksels. Dit leidde er ook toe dat wij nooit aan het zwembad bleven, want ook daar vond je enkel die marteltuigen.
Wifi was dan wel gratis, maar totaal onbruikbaar. De eerste dagen slaagde ik er nog in wat mails binnen te halen, maar er één van enkele kb's versturen lukte niet. Een weerbericht van 3 minuten bekijken nam méér dan een half uur in beslag. Na enkele dagen vloeken hebben we het dan ook maar gelaten voor wat het was. Er hing wel een tekst op dat we blij mochten zijn dat er überhaupt internet was, 'want in Frankrijk blablabla'. Eigenaardig dat een steenworp verder Le Couderc er blijkbaar in slaagt een dekking te krijgen over het volledige, in grootte vergelijkbare, terrein (al kan ik niet beoordelen hoe performant het daar is, wegens daar nog niet verbleven).

Nu, dit lijkt allemaal nogal negatief, maar is eigenlijk bedoeld als opbouwende kritiek, verbeterpunten. Want wij vinden dit terrein wel een aanrader, en zouden zelfs overwegen er terug te komen, al was het maar voor de prachtige inrichting en locatie.
KR | 24-09-2014
Meer recensies van KR (7)
Heus een mooie camping, zaten heel veel droogtescheuren in het veld maar goed paar kruiwagens zand toen ging het Maar toen we gingen afrekenen kwam de teleurstelling korting was tenslotte naseizoen ja dat had je schriftelijk via de mail moeten melden dat je in die periode kwam dus helemaal geen korting.
Aankomst ongezellig je bent een nummer was wat anders gewend zoals le couderc
Maar ja alles was ook bijna leeg misschien hadden ze het gehad en wilden ze liever dichtgaan.
Ga er niet heen als je wat van wifi verwacht meer uit de lucht dan in de lucht

GRT Henk Smit
Henk Smit | 20-08-2014
Dit jaar 2 weken naar domain laborde geweest. Wat ons opviel de vele lege plekken op het terrein onder.Sanitair nog niets veranderd, slechte douche koppen die vol kalk zitten, waar amper water uitkomt. Van de 7 douchen bij sanitair gebouw bij zwembad, werkte er 1 naar behoren.Wij hadden de caravan daar gestald vorig jaar, en we bellen 1 dag van te voren op om de caravan uit de stalling te laten halen, ik vroeg of plek 27 nog vrij was, dan mocht hij de caravan daar wel neerzetten, en wat bleek Kees rekent daar gewoon 25 euro voor omdat je volgens hem een plek hebt besproken.BELACHELIJK, die hele rij onder was leeg toen wij kwamen, dus ik dacht waarom betaal ik 25 euro??.Volgens Kees moest hij er rekening mee houden dat die plek besproken was voor 1 dag?? vreemd. Als je ver van te voeren boekt is het terecht, maar na mijn idee voor 1 dag snap ik niet.
Ik moest gewoon betalen, dus Kees helaas ons zie je niet meer op la borde.
Dit is geen 4 sterren waard!! Wij hebben de caravan weer meegenomen.
Wij hebben een overnachting bij la pettite brenne gedaan,een fijne ontvangst met koffie, vriendelijke mensen, en een gezellige camping die zo goed als vol was geboekt met veel gezelligheid.
H Heinen | 25-07-2014
Domaine Laborde is onze eerste kennismaking met naturisme geweest. Dus met onwennige benen ons gemeld aan de receptie. Een warm hartelijk onthaal viel ons ten deel. Hans is onwijs behulpzaam en geen vraag is hem te veel. Wij hebben er ruim twee weken gestaan en ons is nooit iets van een brommende Kees opgevallen. Gewoon een hard werkende man. Zelfs onze drie kinderen vonden het prachtig op het grote landgoed met super glijbanen! Vanwege een voedselallergie van één van onze kinderen was het wekelijkse pizza bakken eigenlijk niet te doen, maar gelijk werden er uit de keuken andere ingrediënten gehaald die hij wel mocht, super! Sanitair was schoon en goed en als het buiten 30 graden is waarom dan zeuren over een beetje warm water?

Voor ons een geweldige ervaring met naturisme en met deze camping. Absolute aanrader voor mensen met een positieve levensstijl!

Team Laborde tot gauw!
Marco en Monique Gehlen | 11-07-2014
Mooie, ruime camping die netjes is onderhouden en leuk is opgezet. De plaatsen zijn zeer ruim en ook voor mensen die echt totale rust willen zijn er plekken zat bij het meertje.
Sanitair is zeer schoon en problemen met waterdruk zijn opgelost door extra buffers.

In de schoolvakantie zijn er veel kinderen en ook pubers. Bijna iedereen loopt de hele dag naakt, bij het zwembad/glijbaan is het verplicht. Geen dronken lawaai jeugd en na 2400 is de camping stil. Vriendelijk personeel.
Het enige minpunt is de eigenaar die totaal niet met mensen kan omgaan. Hier heb je over het algemeen geen last van omdat de rest van zijn personeel vriendelijk is.
Eugene | 31-12-2013
Meer recensies van Eugene (2)
Van het najaar weer 3 weken bij het kleine meertje gestaan Niemand in de buurt en de ijsvogels en rivierkreeften om je heen.
Voor ons de zesde keer in 20 jaar. Laborde blijft voor ons thuiskomen.

Kees, Yvonne, Hans en Amelie we komen weer een keer terug

Bob, Marianne
Bob en marianne | 31-12-2013
7 dagen op deze camping geweest. Mooie camping maar weinig sfeer. Ik denk dat brombeer Kees zich hier wel lekker voelt.
Even een kopietje maken van een fietskaart van de omgeving bleek te veel gevraagd. Men zou vanaf 7.00 u kunnen vertrekken, maar men vroeg ons of we "wat later"
wilde vertrekken. Natuurlijk hebben we daar mee ingestemd. Maar moesten tot 9.00 u wachten voor we uiteindelijk konden vertrekken. Ik wens Kees nog veel succes met zijn camping maar zonder ons..
Jan & Marga | 03-12-2013
Een bijzonder mooie camping in een lieflijk landschap op de grens van Dordogne, Lot en Garonne. Op het terrein zijn twee zwembaden, een met 2 waterglijbanen en nog een kinderbadje. Bij minder weer kun je ook gebruik maken van het binnenzwembad, waar tevens een sauna aanwezig is, die 3x per week gebruikt wordt. Je kunt heerlijk wandelen over het terrein. Er zijn twee meertjes waarin gevist en gezwommen kan worden. Ook buiten het terrein is veel te zien en te ontdekken. De eigenaar Kees gaat eens per week wandelen met wie wil in de omgeving en weet enorm veel te vertellen. Ook kun je uitstapjes maken naar oude bastidedorpjes, zoals Monflanquin, Monpazier of een van de markten bezoeken waar veel streekproducten worden aangeboden. Na een dagje stappen is het heerlijk om op het terras te genieten van een wijntje met een lekkere pizza bij ondergaande zon. Wij komen er al jaren en nog steeds met veel plezier.
Staps | 17-11-2013
Wij zijn een weekje op deze camping geweest , mooie plaatsen maar het sanitair is echt niet van deze tijd en de sfeer vonden we ook niet zo maar ja smaken verschillen ,en als je met een acsi kaart komt moet je extra betalen als je in de sauna wil of 10 amp stroom wenst jammer.
Er zijn betere campings heel dichtbij Laborde met meer faciliteiten.
Christa en Jan | 15-09-2013
Mooie grote camping. Restaurant redelijk met als uitschieter de in hout gestookte oven verse pizza's. Douches zijn slecht, geen druk op het kraanwater; er komt nauwelijks een straal uit de kraan, overal onvriendelijke verbodsbordjes, soms terecht. Zoon Hans behulpzaam maar de eigenaar is een echte blaaskaak die zichzelf graag hoort praten. Kortom, geen camping om terug te keren.
Rene en Froukje | 31-08-2013
Meer recensies van Rene en Froukje (5)
Net terug van een heerlijke vakantie op een mooie gezellige nette camping.
Het was onze eerste keer 'in je blootje camperen' heerlijk! het was zelfs vervelend dat we weer kleding aan moesten op de overnachting camping naar huis.
Volgende zeker weer!
Sonja | 03-08-2013
Wij kamperen al jaren naturisttisch en dit is de camping die ons het minst goed is bevallen. Wij zijn er in 2010 met onze opgroeiende kinderen geweest en dat was geen prettige kennismaking.
Deze camping vonden wij opvallend intolerant naar pubers die het moeilijk vinden om zich 'bloot 'te geven. Onze kinderen werden letterlijk achtervolgd en wij werden zeer streng toegesproken omdat ze niet meteen uit de kleren gingen en bij de tent een zwembroekje droegen. Onaardige eigenaren, wij waren van plan een week te blijven maar zijn na een dag vertrokken vanwege de bekrompen sfeer die er hing. Het 'meer' dat aanbevolen wordt om in te zwemmen is in het echt een vijver. Tegenvaller. No go voor familie met pubers .
JK | 24-07-2013
Bijzonder gezellige en mooie camping. De eigenaren zijn erg gastvrij en staan altijd voor je klaar. Goed restaurant. Prachtige omgeving.
joop | 30-06-2013
Hallo Kees,Yvonne, Hans en Amelie,

Natuurlijk komen wij terug ondanks alle kritiek i.v.m het sanitair. Wij kunnen het prima vinden met de prijs kwaliteit verhouding en die is bovengemiddeld.
Dus geen gezeur, natuurlijk kan het altijd beter, maar dan moet men er ook voor gaan betalen.
Jullie hebben een geweldige camping! Hopenlijk tot ziens in juni.
Liefs van Frits, Ton en Max ( le petit chien)
Antonia | 07-05-2013
Wij zijn afgelopen zomer geweest en de camping opzich is mooi en ruim. Maar het sanitaire is gewoon slecht. Zeer slechte straal, geen druk en lauw water. Geen warm water bij wasbakken voor het nat scheren. En afwassen deden wij bij de tent met eigen gekookt water, want koud afwassen werkt natuurlijk niet.
Terras ligt verkeerd en te krap en daar zijn geen speel mogelijkheden voor de kinderen. Dus wij als ouders met een kind van 3 zaten daar niet lekker ontspannen en gingen dan maar bij tent wat drinken.
Restaurant daarentegen ligt wel goed en het eten is echt goed.
Hebben bovenstaande natuurlijk ook terug gekoppeld en wij hopen dat als we over een paar jaar misschien terug komen dat dan het sanitair is aangepakt.
Nj | 25-11-2012
Mooie mooie camping !!
Chapeau Kees en Ria wat jullie hier hebben neergezet...Niks gemerkt van een brommerige Kees...integendeel ...een praatwaterval..die met HART en ZIEL zijn bedrijft runt...én eentje op FIER op te zijn...idem Ria...
Wij waren er in mei..in één vd huurchalets, ruim en heel netjes...
de verwelkomng was prima, we voelden ons thuis...
Kees haalde alles uit zijn kas om ons welkom te heten...
Misschien hadden we op het einde wat tegenslag met onze buren, die ons zelfs geen goeiemorgen - of avond deden...vanaf toen voelden we ons wat onwennig als Belg in wat een ghetto begon te lijken van Nederlanders....maar dat was zeker niet aan Kees en Ria gelegen...Het was verademend om bij jullie te zijn...groetjes vanuit de Zonnige Alpen Valmorel Herman Dorothy en de 2 witte hondjes ..met de 2 scooters....we waren daar in mei, en zoals je ziet zijn we jullie zeker nog niet vergeten...
Herman en Dorothy | 24-08-2012
Leuke camping en we stonden op de luierlaan met ontzettend leuke buren.
De kinderen hebben er vollop genoten, en wij dus ook.
Zwembad buiten is leuk, met de glijbanen, maar wel erg snel te koud als weer net niet mooi is. Gelukkig wel een zwembad binnen, maar daar heb je wel brilletje nodig, voor het gloor.
Het restaurant is er echt een aanrader, met lekkere pizza's en heb er heerlijk Eend gegeten.
De kok/eigenaar is goed in koken, maar wel een enorme brombeer en niet erg tactvol naar gasten en/of personeel.
De zoon( Hans) doet het en stuk beter, is altijd vriendelijk en behulpzaam.Heel vaak reed hij met zijn trekker langs ommet de kinderen hout te sprokkelen, e.d.
Jammer dat de douches gevoed worden met allemaal hun eigen geiser (beneden), erg oudewets en heel vaak kwam er maar eenmiezerig straaltje warm water uit, als ze al warm werden.
De wasbakken voor de afwas waren zelden heter dan lauw.
Wat wel opviel ten tijden dat wij er waren, er was bijna geen geklede jeugd, top.
WSNR | 04-08-2012
Voor de eerste keer op jullie terrein geweest.
Wat een fantastische camping zeer schoon sanitair fantastisch zwembad met twee super glijbanen.
Leuk winkeltje met de eerste benodigdheden.

Zeer vriendelijk personeel die je met alles willen helpen.
Komen zeer zeker nog een keer terug
Tevens is de prijs ook niet duur te noemen

Jullie hebben het heel goed voor elkaar ga zo door

vervlijf de tweede helft van juni 2012
koos en ria | 13-07-2012
Meer recensies van koos en ria (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Domaine Laborde" ?
Hoe waardeer je Domaine Laborde in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.035