Naturismegids

Recensies van Peter

Domaine Laborde

25-12-2018
Hele fijne camping met super vriendelijk en betrokken personeel! Francois, de nieuwe eigenaar, gaat er vol voor en doet alles voor zijn gasten. Mijn vrouw moest acuut in het ziekenhuis worden opgenomen en Francois was hierbij onze tolk, die werkelijk alles uit de kast haalde om de communicatie met artsen en ziekenhuis goed te laten verlopen. Gelukkig naderhand ook nog van een hele fijne week op deze fraaie camping kunnen genieten. Nog wel een punt: de kaketoe zit dag in dag uit zielig alleen in de kooi, nadat zijn/haar maatje is overleden. Dat moet echt veranderen!

Wellnessresort de Veluwse Bron

24-06-2021
Na het maken van een online reservering bij de Veluwse Bron, moest ik door omstandigheden mijn reservering afzeggen. Omdat telefonisch contact niet mogelijk is een contactformulier ingevuld. Het duurde dagen voordat hierop werd gereageerd, plus: het kost dus 7,50 om de reservering the cancelen. Administratiekosten. Ik vind dit een schandalige en klantonvriendelijke manier van doen. Ik ken geen enkele andere sauna waar het geld kost om een reservering af te zeggen. De commercie neemt het volledig over van deze sauna keten en er is dan ook geen sprake meer van enige klantenservice. Ik ga in de toekomst dus naar minder massale en geldbeluste en kleinschaliger sauna's.

La Taillade

31-08-2019
Elke keer ben ik verbaasd hoe reviews kunnen verschillen en dat je hier niet op af kunt gaan. Zo ook deze camping. Vele 5-stereen beoordelingen. Dat is niet onze ervaring. Hoewel de camping mooi ligt en je er vuur mag maken (echt super!) zijn er wat ons betreft nogal wat minpunten.

De camping oogt zwaar verwaarloosd, zowel sanitair als de weinige andere faciliteiten. Het zwembad is ijskoud, weinig zwemmers. De rivier beneden oogt wat ranzig, en is ijskoud. Op de camping zelf heel veel mensen met doeken en debiele rokjes om, zelfs in het zwembad. Het duurt 's ochtends lang voordat het warm is (eind juli) en 's avonds koelt het razendsnel af. Dan is kleding en zelfs een fleece echt nodig. De dorpjes halen het qua sfeer bij lang na niet bij de ardeche/provence/dordogne. Kortom, wat ons betreft geen aanrader, alle positieve reviews ten spijt.

Domaine de la Sablière

31-08-2019
We komen al 15 jaar op Sabliere en we zijn nog geen fijnere camping tegengekomen. Dat heeft niet met de prijs te maken, want die is fors. Daar staan dan wel talloze (vaak kostenloze) activiteiten tegenover, maar ik kies liever zelf waar ik aan meedoe en dus voor betaal. Ondanks het grote aantal plaatsen, voelt het niet druk, want de camping is slim opgedeeld in diverse delen, die ver genoeg uit elkaar liggen om elkaar niet in de weg te lopen. Daarnaast verdelen de gasten zich over 2 (!) zwembaden en die prachtige rivier. Die maakt de camping wat ons betreft uniek en niet te slaan: over enkele kilometers langs de Ceze kun je dus bloot wandelen, zwemmen, snorkelen of op een rustig strandje de zon zien ondergaan. Dit natuurwater zet deze camping voor ons met stip op nr. 1! De overname door CapFun heeft nagenoeg niet tot ingrijpende veranderingen geleid en volgens de directrice zal de camping de komende jaren zeker naturistisch blijven, mits bezoekers blijven komen. Wij zijn er volgend jaar in ieder geval weer.

Val drome Soleil

31-08-2019
Fijne, nette camping met vriendelijke eigenaren. Het gebied is prachtig en nodigt uit tot wandelen, fietsen etc. Overwegend Nederlanders die er komen, dat kan zowel positief als negatief zijn, maar wij vinden een wat internationaler gezelschap toch prettiger. Er zijn wel een paar verbeterpunten: Geen wc papier kan echt niet voor die prijs. Armoe om met een rol onder de arm naar de wc te moeten lopen. Het fraaie zwembad is echt te koud (niet alleen voor koukleumen!) en nodigt daardoor niet uit tot zwemmen. Er zijn absurd veel omslagdoeken en van die rare rokjes, ook bij mannen. Wie heeft dat toch bedacht?? Dat is niet bevorderlijk voor een prettige naturistische sfeer, zoals je die bij bv Domaine de la Sabliere (aanrader!) wel hebt. Ga als je niet bloot wilt liever naar een textielcamping. En dan dat roken van e eigenaren en personeel. Dat hebben we echt als storend ervaren, omdat je er steeds mee wordt geconfronteerd en de rook ook in de tv ruimte terechtkwam. Stuitend vonden we de rokende dochter van de eigenaar temidden van een aantal kinderen bij de kinderknutsel plek. Dat kan dus echt niet!

Thermen Soesterberg

17-09-2017
Mooi modern, maar wel wat killig complex. Goede faciliteiten, maar veel en veel te druk. Rond het zwembad enorme drukte, maar ook in de sauna's veel mensen. Voor de 'belevenis' opgietingen in het saunatheater stonden steeds lange rijen. Niet de moeite van het wachten waard: veel spectakel, met film en muziek, maar hierdoor was er te weinig aandacht voor een goede opbouw van de opgieting. Geen succes wat ons betreft. Eten absurd duur: 8 euro voor een soepje is echt extreem. Kortom, niet voor herhaling vatbaar. We missen het oude complex... Volgende keer naar Lunteren of Veenendaal: kleinschaliger, niet zo massaal en veel meer ontspanning en gezelligheid.

Le Village du Bosc

05-09-2016
Afgelopen zomer met het gezin op deze camping drie nachten doorgebracht. dat was bij nader inzien drie nachten te lang, want de camping was nogal teleurstellend. Het terrein is hoognodig aan een onderhoudsbeurt toe, het lijkt wel een bouwput. Zwembad klein, oud en niet uitnodigend, een viezige bedoening. ook de aangrenzende bar is oud en vervallen. Bij het aangrenzende meer kun je ongetwijfeld naturistisch zwemmen. Maar dan moet je het niet erg vinden dit te doen tussen talloze geklede Franse gezinnen. Kortom, voor ons geen Village du Bosc meer, hoe aardig Nathalie ook is.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.066