Naturismegids

Recensies van familie de Wit

Le Champ du Moulin: Association "Club du soleil de Troyes"

16-09-2021
Deze camping begin september bezocht. De ontvangst door de receptionist van dienst (Christof) was koel, neigend naar vijandig. Alleen maar vragen om resp. vaccinatiebewijs, paspoorten en INF kaarten. Verder geen enkele uitleg over de camping. Zoek het zelf maar uit! Weinig of geen contact met de vaste gasten die geen enkele poging deden met ons in contact te komen. Enkele huurcaravans met aanbouwtje maken een troosteloze indruk. Er waren een tiental gasten, voornamelijk campers. En dat is hard nodig om de vereniging aan extra inkomsten te helpen bij een sterk vergrijzend aantal vaste bezoekers. Bijna dertig euro per nacht is trouwens fors voor hetgeen geboden wordt. Temeer daar het
sanitair knap verouderd is.

Domaine Naturiste de Chaudeau

27-09-2023
Bezochten dit terrein in juli en huurden Mobil home azalea (gloednieuw). Groot terrein. Verhuur en eigendom staat gemengd met grote kampeerplekken. Weinig sociale cohesie, mede door de grote plekken. Flink eind lopen naar receptie, annex winkel, annex zwembad, maar door schaduw niet vervelend. Meer met strand werd meer bezocht dan het zwembad. Kalender met dagelijkse activiteiten. Bbq op diverse plekken. Auto bij emplacement. Kortom, ondanks de grootte toch een prettig typisch Frans terrein.

Le Village du Bosc

11-09-2023
We bezochten dit terrein begin juli en huurden een mobil-home type Iris. Prettige ontvangst door een relaxte dame die ons met de golfkar naar het mobil-home bracht. Compleet ingericht met eigen douche. Begin juli was de camping al goed bezet. De kampeerplaatsen liggen tegen een helling, waarbij de lagere plaatsen vooral gebruikt worden door caravans en campers, terwijl er op de hogere emplacementen vooral tenten staan. Overal decentrale toiletgebouwen. Het valt op dat er weinig jaarplaatsen zijn. De sfeer op de camping is vriendelijk. Een paar keer per week is er een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door disco en de (onvermijdelijke) karaoke.
Om negen uur stipt rijdt de bakker het terrein op, vooraf bestellen hoeft niet. Het landschap is woest aantrekkelijk (okeraarde) In de verte zie je het meer van Salagou. Het is een aangename wandeling naar het dorp Octon, waar om 08.30 uur de plaatselijke pensionado's al in de rij staan bij de plaatselijke kruidenier voor hun baguette en krantje. Vanaf de camping zijn er uitgezette wandelingen (de gele route is gevaarlijk!) Winkels (Lidl, Leclerc) in Clermont L Herault.

Val des Acacias: Association "Centre Gymnique d'Alsace"

09-11-2022
Eind augustus een week op dit terrein gestaan. Toegankelijk voor bezoekers van 15 juni tot eind augustus. Rest van het jaar is het terrein exclusief voor leden. Vooraanmelding (met INF) is verplicht. Je krijgt je plaats toegewezen, maar het terrein was toen ook nagenoeg vol. Glooiend terrein, met het zwembad als laagste punt. Diverse homes, met kookfaciliteit en koelcapaciteit voor bezoekers. Iedere morgen brood op bestelling. De leden zijn redelijk op zichzelf. Er is ook geen home met terras,/drankjes voor leden/bezoekers. Na de jeu de boules gaat iedereen naar zijn eigen plek. Opvallend veel leden die voor dagbezoek kwamen. Plaatsen zijn redelijk ruim, voorzien van stroom en watertappunt in nabijheid. Dorp Wasselonne op ca 2 km. Samenvattend: een prettig terrein waar we graag wat meer cohesie tussen de leden gezien hadden.

Le Cardinal Domevre: Association "Union Gymnique de Lorraine"

07-09-2022
Half augustus dit terrein bezocht. Het is een vitaal verenigingsterrein waarbij de leden elkaar dagelijks treffen voor de maaltijd of een activiteit. De leden zijn uiterst vriendelijk en dat is al heel wat bij het grote aantal gasten dat het terrein bezoekt. Het uitzicht vanaf het zwembad is adembenemend en als je daar toch in de buurt bent: neem zelf een drankje (wijn € 1,50.) Er is koel- en vriescapaciteit voor de bezoekers. Er is een supermarkt op ca 500 meter (open om 05.30 uur!) met diversiteit aan vers brood. Toen wij er waren zat het terrein aan de grenzen van zijn capaciteit qua bezoekers. Men doet zijn uiterste best om iedereen een plaatsje toe te wijzen en men zegt er meteen bij dat men zonder probleem van plaats kan wisselen als er een plaats vrij komt. De emplacementen zijn niet groot, zeker niet als er slagschepen van campingcars binnen komen rijden. Het is veel meer dan een doorgangscamping en degenen die maar èèn nacht blijven, moeten blij zijn dat ze een plaatsje krijgen.

fam. de Wit

Camping Diepven

05-07-2021
Prettige ontvangst. Goede sfeer en geen verschil tussen vaste gasten en bezoekers. Uitstekend home met aantrekkelijke prijzen. Goed corona beleid. Bewegwijzerde wandelingen vanaf de poort. Wandelkaarten bij VVV Thorn. Plekken redelijk krap en ten tijde van corona sanitair aan de krappe kant

Minicamping De Andere Kant

28-09-2020
De Andere Kant.
Eind juni stonden we een dag of tien op deze camping tijdens de eerste hittegolf van het jaar. We waren de enige tentkampeerders te midden van campers en caravans. Het totaal gebrek aan schaduw op het terrein was lastig. Iedereen zat op zijn eigen vierkante meter schaduw onder luifel en voortent. Een parasol is onontbeerlijk. De recreatieruimte is deprimerend en niet uitnodigend om daar bij slecht weer te gaan zitten. Een deel van het sanitair is vernieuwd en heeft voorzieningen voor senioren (handgrepen). Het sanitair werd overigens maar matig bijgehouden.
Het terrein grenst bijna letterlijk aan het wandelnetwerk en met de op de VVV in Aalten aangeschafte wandelkaart konden we mooie wandelingen uitzetten. Aalten is trouwens net iets tever (4 km) om er “s morgens heen te lopen voor vers brood en croissantjes. Een bezoek aan de Romeinse legerplaats in Xanten is een aanrader (prachtig museum, maar verder veel re-enactment)
Voor een boerderijcamping vonden we het tarief redelijk aan de prijs (ca 24 euro voor tent en twee personen, incl toeristenbelasting) Bij het afrekenen kregen we geen factuur
fam. de Wit

Lichtkreis Köln

29-08-2019
Hoewel deze oude dame bijna 100 jaar is (1924) is ze met 600 leden nog steeds springlevend. Een dag of tien met de tent gekampeerd op dit gastvrij terrein. Er zijn twee kampeerterreinen, beiden in het bos. Met de tent kun je op het hoger gelegen veld staan, je hebt er veel meer zon dan op het lagere veld. Zoals gezegd is dit veld alleen toegankelijk voor tenten. Het lagere veld met campers en caravans maakte met vijf bezetten plaatsen al een volle indruk. Beide velden hebben een toiletgebouw. We hebben genoten van de gastvrijheid van de leden die graag een praatje met ons maakten. Een veelheid van sportvoorzieningen (van oorsprong was het een FKK sportvereniging)In de week dat wij er waren: boogschieten, pilates, jeu de boules, tafeltennis, nordiccen en wandelen) Drie dagen per week is de bistro geopend waar tegen zeer schappelijke prijzen complete maaltijden worden geboden (twee hoofdgerechten:17 euro, incl wijn voor twee personen) Verwarmd zwembad. De beheerster runt de bistro. Aanmelding en betalen kan dus alleen op dagen dat de bistro open is: op woensdag, zaterdag en zondag. Vanaf het terrein en in de nabije omgeving kun je prachtig wandelen (Wanderkarte Bergisches Land, karte 5) Verder ligt Keulen op ca 15 km en is uitstekend te bereiken met de trein op loopafstand van de camping (4 euro enkele reis) Enige nadeel is het nabijgelegen vliegveld van Keulen, waarbij vooral gedurende de nacht het vrachtvliegverkeer de rust verstoort.

Centre Naturiste Le Fiscalou

30-07-2018
We waren hier vijfentwintig jaar geleden voor het laatst. Terrein heeft nu een veel meer open karakter. Prettige ontvangst waarbij de gastheer meeloopt om de beschikbare plekken te laten zien evenals de faciliteiten. Overdag scharrelen de kippen rond je tent en 's nachts hoor je de uil met jongen bòven je tent. Gemoedelijke sfeer. Naast Nederlanders ook Fransen en Belgen. Diversiteit aan verhuuraccomodaties waar vooral Nederlandse senioren gebruik van maken. Eigenaren doen alles om het je naar de zin te maken.!

Club Soleil Loir et Cher

30-07-2018
Ze zijn er nog, die kleine Franse clubterreintjes (maar hoe lang nog) Loir et Cher is zo'n terrein, liefdevol onderhouden door de leden. Leden maken graag een praatje met je. In het home kun je zelf je drankje pakken en afrekenen. Ze zien toeristen graag komen. De inkomsten bieden de vereniging de mogelijkheid om te investeren. In de omgeving kun je uitstekend fietsen en heb je de kastelen voor het uitzoeken. Grote supermarkt op ca 10 km, bakker op 5 km. We waren er tijdens het WK voetbal. Champagne na de gewonnen halve finale.

Domaine du Grand Bois

17-07-2016
Groot verenigingsterrein met ca 200 vaste plaatsen. Voor gasten zijn er twee velden, een groot en een klein. Nadeel van het grote veld is dat het tegen een helling ligt, dus niet vlak en dus lastig voor tentkampeerders. Terrein wordt vooral gebruikt als doorgangsterrein met relatief veel campers. Bij de receptie dagelijks vers brood en beperkt groenten. Winkels op ca 15 km in het Rhônedal. Behalve Vienne is er in de omgeving weinig te doen. Het sanitair is verouderd, heeft te weinig capaciteit en ligt op flinke loopafstand van de kampeerplekken,.
Restaurant en bar op het terrein met commerciële prijzen. De leden zijn vriendelijk en behulpzaam. Nadeel is dat er veel leden vanaf de camping naar hun werk gaan. Hoewel er formeel rust is tot 07.30 uur, begint men al om 05.30 te rijden (op knersend grind) Niet bevorderlijk voor de nachtrust.

Le Mas de Lignieres

26-07-2015
Pareltje. Sinds het overlijden van haar echtgenoot runt eigenaresse Jeanne de camping in haar eentje. Dat is ook de reden dat niet alle oorspronkeljke kampeerplaatsen in gebruik zijn. In het hoogseizoen ligt het aantal reserveringen hoog en is het aantal beschikbare plaatsen dus beperkt. Maar voor een week of een dag of tien is er altijd wel een plaats te vinden. Eigenaresse Jeanne is een fijn mens. Ze kent al haar gasten en neemt de tijd om een praatje met ze te maken. Zondagmiddag organiseert ze een (gratis) apero op het terras bij het Mas. Op de camping opvallend weinig Nederlanders, daarentegen veel Belgen die re kennelijk al jaren komen, hetzij met eigen caravan, hetzij in de verhuur.
Er kan brood besteld worden en er is fris en wijn te koop voor schappelijke prijzen. De dichtstbijzijnde dorpswinkel is op ca 5 km en een groter verzorgend centrum met supermarkt en restaurants op ca 10 km.
De kampeerplaatsen zijn ruim, met veel privacy. De naturistische wandeling de heuvel op is een aanrader.
De streek (de Minervois) is weinig toeristisch hoewel er heel veel te zien is: kerken, abdijen, oude steden, diepe gorges en het Canal du Midi. In de streek wonen opvallend veel Engelse pensionado's zodat de voertaal op terrassen eerder engels lijkt dan frans.

Le Bois des Battées

17-07-2015
Clubterrein, dat gezien het aantal lege plaatsen, betere tijden moet hebben gekend. Maar verder een goed uitgerust terrein met schoon sanitair en dito zwembad. Elke morgen om 08.15 stipt rijdt de SRV-wagen het terrein op met brood en andere primaire etenswaren.
De clubleden zijn vriendelijk, maar leggen geen contact met de andere gasten/passanten. Begrijpelijk als er iedere dag een tiental passanten aankomen die de volgende morgen weer vertrokken zijn. Toch zijn deze passanten en een incidentele langer blijvende kampeerder de levensader voor deze vereniging.
De streek heeft veel te bieden: kerken, abdijen, Canal du Centre, kastelen. Geschikt voor een langer verblijf, maar toch hoofdzakelijk gebruikt als doorgangscamping.

't Vennebos Natuurleven

20-08-2014
Gastvrij onthaal. Uitstekend uitgeruste camping. Kampeerders mogen gebruik maken van de keuken, drankjes zelf pakken en afrekenen. Er wordt je als kampeerder veel vertrouwen gegeven. Vriendelijke clubleden die je het gevoel geven welkom te zijn op hun terrein. Veel leuke stadjes, abdijen, kastelen in de omgeving. Het wandelroutenetwerk begint letterlijk voor de poort van de camping. Bij aankomst krijg je een informatiemap aangereikt met daarin heel veel informatie over de streek. Winkels op loopafstand. Voor ons een plek om zeker terug te komen.

Messidor

19-07-2014
Eind juni 2014 Messidor bezocht. Hoewel er volop plaats was,kregen wij slechts de keuze uit acht plekken, allemaal pal in de zon op de terrassen. De trappen tussen de terrassen zijn, zeker voor oudere mensen, gevaarlijk: ongelijk en wisselend in hoogte. 's Nachts is er alleen verlichting bij de toiletgebouwen en zijn de trappen onverlicht, geen pretje. Er is alleen wifi bij het hoofdgebouw, waardoor iedereen daar achter zijn tabletje en laptop zijn dingetje zit te doen en er van communicatie geen sprake is. De broodbezorging is pas om 09.00 uur, voor ons aan de late kant.
's Middags om vijf uur heeft het terras een hoog "Huize Avondrood" gehalte van vnl. Nederlandse gasten. Het management is onzichtbaar op het terrein. In een week hebben we zegge een keer een personeelslid in een flits voorbij zien komen.
Voor ons geen plek om terug te komen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.055