Naturismegids

Recensies van familie de Wit

Le Champ du Moulin: Association "Club du soleil de Troyes"

16-09-2021
Deze camping begin september bezocht. De ontvangst door de receptionist van dienst (Christof) was koel, neigend naar vijandig. Alleen maar vragen om resp. vaccinatiebewijs, paspoorten en INF kaarten. Verder geen enkele uitleg over de camping. Zoek het zelf maar uit! Weinig of geen contact met de vaste gasten die geen enkele poging deden met ons in contact te komen. Enkele huurcaravans met aanbouwtje maken een troosteloze indruk. Er waren een tiental gasten, voornamelijk campers. En dat is hard nodig om de vereniging aan extra inkomsten te helpen bij een sterk vergrijzend aantal vaste bezoekers. Bijna dertig euro per nacht is trouwens fors voor hetgeen geboden wordt. Temeer daar het
sanitair knap verouderd is.

Diepven (Stichting Diepven)

05-07-2021
Prettige ontvangst. Goede sfeer en geen verschil tussen vaste gasten en bezoekers. Uitstekend home met aantrekkelijke prijzen. Goed corona beleid. Bewegwijzerde wandelingen vanaf de poort. Wandelkaarten bij VVV Thorn. Plekken redelijk krap en ten tijde van corona sanitair aan de krappe kant

Minicamping De Andere Kant

28-09-2020
De Andere Kant.
Eind juni stonden we een dag of tien op deze camping tijdens de eerste hittegolf van het jaar. We waren de enige tentkampeerders te midden van campers en caravans. Het totaal gebrek aan schaduw op het terrein was lastig. Iedereen zat op zijn eigen vierkante meter schaduw onder luifel en voortent. Een parasol is onontbeerlijk. De recreatieruimte is deprimerend en niet uitnodigend om daar bij slecht weer te gaan zitten. Een deel van het sanitair is vernieuwd en heeft voorzieningen voor senioren (handgrepen). Het sanitair werd overigens maar matig bijgehouden.
Het terrein grenst bijna letterlijk aan het wandelnetwerk en met de op de VVV in Aalten aangeschafte wandelkaart konden we mooie wandelingen uitzetten. Aalten is trouwens net iets tever (4 km) om er “s morgens heen te lopen voor vers brood en croissantjes. Een bezoek aan de Romeinse legerplaats in Xanten is een aanrader (prachtig museum, maar verder veel re-enactment)
Voor een boerderijcamping vonden we het tarief redelijk aan de prijs (ca 24 euro voor tent en twee personen, incl toeristenbelasting) Bij het afrekenen kregen we geen factuur
fam. de Wit

Lichtkreis Köln

29-08-2019
Hoewel deze oude dame bijna 100 jaar is (1924) is ze met 600 leden nog steeds springlevend. Een dag of tien met de tent gekampeerd op dit gastvrij terrein. Er zijn twee kampeerterreinen, beiden in het bos. Met de tent kun je op het hoger gelegen veld staan, je hebt er veel meer zon dan op het lagere veld. Zoals gezegd is dit veld alleen toegankelijk voor tenten. Het lagere veld met campers en caravans maakte met vijf bezetten plaatsen al een volle indruk. Beide velden hebben een toiletgebouw. We hebben genoten van de gastvrijheid van de leden die graag een praatje met ons maakten. Een veelheid van sportvoorzieningen (van oorsprong was het een FKK sportvereniging)In de week dat wij er waren: boogschieten, pilates, jeu de boules, tafeltennis, nordiccen en wandelen) Drie dagen per week is de bistro geopend waar tegen zeer schappelijke prijzen complete maaltijden worden geboden (twee hoofdgerechten:17 euro, incl wijn voor twee personen) Verwarmd zwembad. De beheerster runt de bistro. Aanmelding en betalen kan dus alleen op dagen dat de bistro open is: op woensdag, zaterdag en zondag. Vanaf het terrein en in de nabije omgeving kun je prachtig wandelen (Wanderkarte Bergisches Land, karte 5) Verder ligt Keulen op ca 15 km en is uitstekend te bereiken met de trein op loopafstand van de camping (4 euro enkele reis) Enige nadeel is het nabijgelegen vliegveld van Keulen, waarbij vooral gedurende de nacht het vrachtvliegverkeer de rust verstoort.

Domaine Naturiste Le Fayard

16-07-2019
Mooi, goed onderhouden terrein met vlakke plaatsen (aantrekkelijk voor tentkampeerders). In het voor- en naseizoen een aantrekkelijk tarief: 15 euro, twee personen all-in. Betekent echter wel dat je je eigen wc-papier mee moet brengen en dat de "gratis"wifi beperkt is tot 200 MB per dag. Alleen maar Nederlandse gasten. Elke dag (afbak)brood pas rond 09.00 uur. Verder waren er nogal wat suggesties voor gewenst gedrag zoals in de douches overal trekkertjes om de douchetegels droog te trekken. Voor ons geen terrein om terug te komen.

Centre Naturiste Le Fiscalou

30-07-2018
We waren hier vijfentwintig jaar geleden voor het laatst. Terrein heeft nu een veel meer open karakter. Prettige ontvangst waarbij de gastheer meeloopt om de beschikbare plekken te laten zien evenals de faciliteiten. Overdag scharrelen de kippen rond je tent en 's nachts hoor je de uil met jongen bòven je tent. Gemoedelijke sfeer. Naast Nederlanders ook Fransen en Belgen. Diversiteit aan verhuuraccomodaties waar vooral Nederlandse senioren gebruik van maken. Eigenaren doen alles om het je naar de zin te maken.!

Club Soleil Loir et Cher

30-07-2018
Ze zijn er nog, die kleine Franse clubterreintjes (maar hoe lang nog) Loir et Cher is zo'n terrein, liefdevol onderhouden door de leden. Leden maken graag een praatje met je. In het home kun je zelf je drankje pakken en afrekenen. Ze zien toeristen graag komen. De inkomsten bieden de vereniging de mogelijkheid om te investeren. In de omgeving kun je uitstekend fietsen en heb je de kastelen voor het uitzoeken. Grote supermarkt op ca 10 km, bakker op 5 km. We waren er tijdens het WK voetbal. Champagne na de gewonnen halve finale.

Domaine du Grand Bois

17-07-2016
Groot verenigingsterrein met ca 200 vaste plaatsen. Voor gasten zijn er twee velden, een groot en een klein. Nadeel van het grote veld is dat het tegen een helling ligt, dus niet vlak en dus lastig voor tentkampeerders. Terrein wordt vooral gebruikt als doorgangsterrein met relatief veel campers. Bij de receptie dagelijks vers brood en beperkt groenten. Winkels op ca 15 km in het Rhônedal. Behalve Vienne is er in de omgeving weinig te doen. Het sanitair is verouderd, heeft te weinig capaciteit en ligt op flinke loopafstand van de kampeerplekken,.
Restaurant en bar op het terrein met commerciële prijzen. De leden zijn vriendelijk en behulpzaam. Nadeel is dat er veel leden vanaf de camping naar hun werk gaan. Hoewel er formeel rust is tot 07.30 uur, begint men al om 05.30 te rijden (op knersend grind) Niet bevorderlijk voor de nachtrust.

Le Mas de Lignieres

26-07-2015
Pareltje. Sinds het overlijden van haar echtgenoot runt eigenaresse Jeanne de camping in haar eentje. Dat is ook de reden dat niet alle oorspronkeljke kampeerplaatsen in gebruik zijn. In het hoogseizoen ligt het aantal reserveringen hoog en is het aantal beschikbare plaatsen dus beperkt. Maar voor een week of een dag of tien is er altijd wel een plaats te vinden. Eigenaresse Jeanne is een fijn mens. Ze kent al haar gasten en neemt de tijd om een praatje met ze te maken. Zondagmiddag organiseert ze een (gratis) apero op het terras bij het Mas. Op de camping opvallend weinig Nederlanders, daarentegen veel Belgen die re kennelijk al jaren komen, hetzij met eigen caravan, hetzij in de verhuur.
Er kan brood besteld worden en er is fris en wijn te koop voor schappelijke prijzen. De dichtstbijzijnde dorpswinkel is op ca 5 km en een groter verzorgend centrum met supermarkt en restaurants op ca 10 km.
De kampeerplaatsen zijn ruim, met veel privacy. De naturistische wandeling de heuvel op is een aanrader.
De streek (de Minervois) is weinig toeristisch hoewel er heel veel te zien is: kerken, abdijen, oude steden, diepe gorges en het Canal du Midi. In de streek wonen opvallend veel Engelse pensionado's zodat de voertaal op terrassen eerder engels lijkt dan frans.

Le Bois des Battées

17-07-2015
Clubterrein, dat gezien het aantal lege plaatsen, betere tijden moet hebben gekend. Maar verder een goed uitgerust terrein met schoon sanitair en dito zwembad. Elke morgen om 08.15 stipt rijdt de SRV-wagen het terrein op met brood en andere primaire etenswaren.
De clubleden zijn vriendelijk, maar leggen geen contact met de andere gasten/passanten. Begrijpelijk als er iedere dag een tiental passanten aankomen die de volgende morgen weer vertrokken zijn. Toch zijn deze passanten en een incidentele langer blijvende kampeerder de levensader voor deze vereniging.
De streek heeft veel te bieden: kerken, abdijen, Canal du Centre, kastelen. Geschikt voor een langer verblijf, maar toch hoofdzakelijk gebruikt als doorgangscamping.

't Vennebos Natuurleven

20-08-2014
Gastvrij onthaal. Uitstekend uitgeruste camping. Kampeerders mogen gebruik maken van de keuken, drankjes zelf pakken en afrekenen. Er wordt je als kampeerder veel vertrouwen gegeven. Vriendelijke clubleden die je het gevoel geven welkom te zijn op hun terrein. Veel leuke stadjes, abdijen, kastelen in de omgeving. Het wandelroutenetwerk begint letterlijk voor de poort van de camping. Bij aankomst krijg je een informatiemap aangereikt met daarin heel veel informatie over de streek. Winkels op loopafstand. Voor ons een plek om zeker terug te komen.

Messidor

19-07-2014
Eind juni 2014 Messidor bezocht. Hoewel er volop plaats was,kregen wij slechts de keuze uit acht plekken, allemaal pal in de zon op de terrassen. De trappen tussen de terrassen zijn, zeker voor oudere mensen, gevaarlijk: ongelijk en wisselend in hoogte. 's Nachts is er alleen verlichting bij de toiletgebouwen en zijn de trappen onverlicht, geen pretje. Er is alleen wifi bij het hoofdgebouw, waardoor iedereen daar achter zijn tabletje en laptop zijn dingetje zit te doen en er van communicatie geen sprake is. De broodbezorging is pas om 09.00 uur, voor ons aan de late kant.
's Middags om vijf uur heeft het terras een hoog "Huize Avondrood" gehalte van vnl. Nederlandse gasten. Het management is onzichtbaar op het terrein. In een week hebben we zegge een keer een personeelslid in een flits voorbij zien komen.
Voor ons geen plek om terug te komen.

Les Grands Chênes

12-04-2014
Prima terrein , lieve eigenaren (mevrouw rijdt op de schoolbus)behulpzaam. Grote plaatsen en meer dan voldoende privacy. Ontvangen inderdaad geen campers (mondelinge informatie van de eigenaar) Hebben daar in het verleden slechte ervaringen mee gehad.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.126