Naturismegids
De kunst van het naturistisch leven.

Les Grands Chênes

9.2

Gemiddeld cijfer van 45 beoordelingen.

Deze accommodatie is gesloten.

Adresgegevens

Les Grands Chênes
Route Départementale n°12
46350 Lamothe-Fénelon
+33 (0) 565 416 879
Website
Lat: 44.807759
Long: 1.409447
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Informatie

Gelegen tussen Sarlat et Rocamadour, op enkele kilometers van de Dordogne, heeft een naturistenpaar een prachtig terrein gerealiseerd, Les Grands Chênes, waar alle naturistische vakantiegangers met een hart voor de natuur welkom zijn.
Les Grands Chênes heeft een oppervlakte van de 10 ha. Er zijn verhuren 4 chalet met terras, 50 zonnige en/of schaduwrijke staanplaatsen rond het toiletgebouw gesitueerd. In dat gebouw met zijn originele architectuur vind je alle voorzieningen. Er is een wasmachine en een babyafdeling met babybad. Het terrein is gemakkelijk en goed toegankelijk ook voor grote caravans (autoweg A20 Paris-Toulouse 20 km). Je kan genieten van een fijn zwembad met daarnaast een peuterbad. Er is geen animatieprogramma, wel kan je gebruik maken van de tafeltennistafels, jeux de boulesbaan, … Alle benodigde materialen staan tot je beschikking.

Aanbiedingen Frankrijk

Reviews van bezoekers over Les Grands Chênes

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Les Grands Chênes. Laat het ons weten!
Helaas is deze prachtige camping niet meer open is verkocht
zodus geen naturisten camping meer
Wij hebben er nog gestaan tot 28 augustus 2021 tot de middag
achter ons is de poort definitief dicht gegaan
Spijtig dat zo'n mooie camping stopt
Was een van de mooiste campings die wij hebben bezocht
Herman en Marie Jeanne
herman | 08-10-2021
Meer recensies van herman (8)
Een waarschuwing voor mensen met een handicap die geen rolstoel hebben, deze camping is niet geschikt voor jullie, de eigenaresse denkt dat ze het beter weet dan welke specialist dan ook, als je een gehandicapte kaart op je auto hebt en je kunt een paar passen zetten dan mag je auto niet naast de tent als je geen rolstoel hebt terwijl de parkeerplaats +_ 350 met naar beneden lopen is en het zwembad ook dit werd ons op niet te verstane wijzen te kennen gegeven door mevrouw terwijl haar man goed keuring had gegeven om de auto naast de tent te zetten.
Elke camper daar in tegen met campertent mag gewoon door de slagboom (die zei zelf met afstandsbediening open maakt) naar boven en voor iedere wissen was naar beneden.
Verder waren alle ligbedden vastgeschroefd aan de grond bij het zwembad (als of je ze meeneemt naar boven) en vergeet geen wc papier me te nemen want daar moet je nog met de rol onder de arm naar het toilet, de wifi is waardeloos maar wel gratis.
Wij waren de dag erop weer weg, de arrogantie, ons zien ze daar nooit meer terug.
Fam de Haan | 31-07-2021
Meer recensies van Fam de Haan (24)
Een prima camping met best wel een NL kliek lijkt het ons op eerste dag
Verder een prima prijs kwaliteit en een mooi vormgegeven zwembad.
Helaas is de bakker gestopt, maar voor electra a 2 euro, kun je zelf ook een broodje afbakken. Wij beoordelen deze camping als boven gemiddeld
Bart en Karin | 16-07-2021
Meer recensies van Bart en Karin (10)
Na 5 jaar besloten wij, als tussen station in onze vakantie, Les Grands Chenes weer te bezoeken. We hadden er zo'n 10 dagen voor gepland.
We werden opnieuw getroffen door de harmonie, de sfeer en de rust op die op de deze kleine camping. We probeerden die harmonie te duiden. Het is het totaal beeld van de camping. De fantasierijke ( organisch achtige) vormgeving van de gebouwen, het zwembad, de terrein inrichting, de ruimte en de rust maakten op ons weer diepe indruk. Des te groter is dat als je je realiseert dat het ontwerp en de realisatie van het complex in 4 jaren voornamelijk door het echtpaar eigenhandig uit de modder is getild. Een diepe buiging!
Silvy en Olivier willen de gasten, op gepaste afstand, met alles naar de zin te maken, zeer gast vrij. De rijkelijk paella maaltijd, eigen kookkunst, evenals de verrukkelijke home made pizza's uit de bois gestookte pizzaoven. Het gezamenlijke nuttigen daarvan was heel gezellig.
Ook de directe omgeving, veel fietsen met E-bike's (hadden we 5 jaar geleden nog niet)was een fantastische en afwisselende ontdekking. Graag willen we attenderen op het landschappelijke fraaie fietspad van Gourdon naar Salat. Het startpunt in Gourdon is voor het kerkhof linksaf direct langs de kerkhofmuur. NIET AANGEGEVEN. Ook het fietspad over de voormalige spoorlijn Salat-Souillac is de moeite waard. Uiteindelijk bleven we 24 dagen.
Als er gezocht wordt naar een camping waar je in harmonie tot rust komt is dit de PAREL die je zoekt. Doen!
Nan en Guus | 15-07-2019
Meer recensies van Nan en Guus (2)
Dit jaar voor het eerst op les grands chênes. Wat een heerlijke verrassing. Mooie vrije plekken onder de bomen met halfschaduw. De faciliteiten met zorg en aandacht gebouwd en onderhouden. Alles ademt rust en goede smaak uit. Het echtpaar dat de camping runt is heel bescheiden en zorgzaam. En bewaken daarmee het naturistische karakter van deze prachtige plek, die ook nog op een steenworp afstand ligt van Sarlat en Rocamadour.
Bert & Ernst Jan
Ernst Jan Velthuis | 21-08-2018
Meer recensies van Ernst Jan Velthuis (10)
We zijn maar 2 nachten op doorreis geweest maar waren onder de indruk van de Gaudi-achtige gebouwen, de gastvrijheid van de eigenaren, de heerlijke paella, het mooie terrein en de vriendelijke prijzen. Komen zeker eens langer terug.

Iris
Iris | 15-08-2018
Meer recensies van Iris (2)
En weer zijn we langer dan gepland op deze heerlijke camping gebleven. Het werden zomaar 4 weken, maar op dit gastvrije gezellige terrein ook niet moeilijk.
Even wat steekwoorden: Prachtige grote plaatsen. Schoon! Mooie omgeving om te fietsen en te wandelen. Rust! Je kunt er voor een prettige prijs eten. Een heerlijk zwembad. enz.

IN 2018 BESTAAT LES GRANDS CHENES 20 JAAR!

Een goede reden voor "oude gasten" om weer eens langs te komen!
Joop en Cobi
Les Grands Chênes
Joop Pauel | 04-09-2017
Meer recensies van Joop Pauel (2)
In juli een week op deze prachtige, lieflijke, kleine camping gestaan (50 plaatsen).
Het is een onverwacht mini-paradijsje, zo mooi gelegen, met uitermate ruime plaatsen in zon of schaduw.
Deze camping verdient het om tot de laatste plaats bezet te zijn!
Voor enkele plaatsen heb je wel een heel lang electriciteitssnoer nodig ;-).
Auto's komen alleen de camping op bij aankomst en vertrek, geldt ook voor campers.
Geen heen en weer gerij dus.
Aardige, gastvrije en toch bescheiden eigenaren/echtpaar, die je het naar de zin willen maken.
Daarnaast gelegen in een zeer mooie omgeving van de Dordogne met vele lieflijke Middeleeuwse plaatsjes, o.a. aan de rivier de Domme.
Allemaal het bezoeken meer dan waard.
Wij komen hier zeker graag weer terug
Han & Lia | 27-07-2017
Meer recensies van Han & Lia (5)
Wij zijn begin juni op deze camping geweest.De camping ligt op een prachtig terrein. Gastvrijheid wordt hier nog met hoofdletters geschreven. De eigenaren hebben in 25 jaar er een paradijs van gemaakt. Begin juni was het rustig. Dit is wel jammer omdat deze camping meer naturisten verdient. Wij komen zeker terug!! Deze camping is zeker een aanrader.
Henk en Irma.
Irma | 15-07-2017
Heerlijke camping! Ontspannen sfeer, lekker zwembad en mooie grote plekken met veel schaduw. Leuke dorpjes/steden in de buurt om te bezoeken (voor een grote supermarkt wel even de auto pakken) en een dagje kanoën op de Dordogne is ook zeker een aanrader!
Ruth & Marleen | 16-08-2016
Voor het allereerst naturistisch kamperen en dan naar deze camping. Wat een geweldige ervaring! Prachtige camping; zeer verzorgd. Ruime plaatsen; zon en schaduw altijd voorhanden. Wat een rust in een prachtige natuurlijke setting: de grote weide -blijft altijd vrij; de bomen; de bloemen; de vogels. De Franse eigenaren Olivier en Sylvie stellen zich bescheiden op: het draait niet om hen, maar om jouw vakantie! 1 keer per week bieden zij een gemeenschappelijke maaltijd aan en 1 keer is er een gezamenlijke barbecue. Op het gezellige terras kun je voor weinig geld een drankje of een eenvoudige maaltijd krijgen. Afkoelen kun je in het bijzonder vorm gegeven zwembad. De omgeving - tussen Dordogne en Lot - nodigt uit om stadjes en dorpjes te bezoeken. Je kan er prachtig fietsen en de mooie natuur is altijd aanwezig.We dachten 1 à 2 weken te blijven. Het werden er 3. We kijken er naar uit om een volgend jaar weer terug te komen naar deze fantastische camping!
Wietze en Nettie | 29-07-2016
Wat een ervaring! Door omstandigheden "gedwongen" om langer dan de geplande week te blijven hebben we bijna 3 weken hier gekampeerd en een fantastische vakantie gehad. Een camping waar je je thuis voelt, met bijzonder fijne beheerders.
Heerlijke gezamelijke maaltijden en zeer vriendelijke prijzen. Olivier en Silvie nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid. Wat hebben jullie van deze camping een paradijsje gemaakt, met jullie prachtige bouwsels, alles in dezelfde stijl.
Carlus en Alie van W. | 24-07-2016
Wat een topcamping!
Zeer ruime plaatsen, zeer vriendelijke, bescheiden, eigenaren, zeer aantrekkelijke tarieven voor zowel de campingplaats, de consumpties, het eten e.d.
We waren hier voor de eerste keer, maar komen zeker terug!
Joop en Benita | 07-07-2016
Meer recensies van Joop en Benita (3)
Onze ervaringen zijn zeer positief.
Een prachtig terrein een klein maar fijn zwembad, een petanguebaan, heerlijke douches en verdere sanitaire voorzieningen.
De eigenaars zijn bijzonder vriendelijk, spreken alleen maar frans maar dat mag absoluut geen beletsel vormen om deze heerlijke plek links te laten liggen.
Eten kun je er voortreffelijk, voor elk wat wils.
Het zwembad, de bar en de eettafels liggen achter het aparte centrale gebouw en tussen dit gebouw en de campingplaatsen ligt een mooi glooiend veld.
We hebben een heerlijke 12 dagen gehad en zien met weemoed terug op ons verblijf op Les Grands Chenes.
Jan | 28-06-2016
Meer recensies van Jan (18)
Eigenlijk kan ik niet echt meer iets nieuws toevoegen aan de beoordelingen, maar ook wij zijn eeg geraakt door het terrein, de vriendelijkheid van de eigenaren en de leuke gasten. We zouden 2 nachtjes op doorreis naar huis blijven; het zijn er al 4 geworden. Sylvie kookt eenvoudig maar zeer smakelijk, Olivier is steeds in de weer voor/met de gasten. Prachtig terrein , gebouwen geïnspireerd op Gaudí, absoluut de moeite waard om hier te verblijven. Dit jaar onze eerste keer, maar zeker niet de laatste!
Willem en Hetty | 29-07-2015
Meer recensies van Willem en Hetty (3)
Eigenlijk kan ik niet echt meer iets nieuws toevoegen aan de beoordelingen, maar ook wij zijn eeg geraakt door het terrein, de vriendelijkheid van de eigenaren en de leuke gasten. We zouden 2 nachtjes op doorreis naar huis blijven; het zijn er al 4 geworden. Sylvie kookt eenvoudig maar zeer smakelijk, Olivier is steeds in de weer voor/met de gasten. Prachtig terrein , gebouwen geïnspireerd op Gaudí, absoluut de moeite waard om hier te verblijven. Dit jaar onze eerste keer, maar zeker niet de laatste!
Willem en Hetty | 29-07-2015
Meer recensies van Willem en Hetty (3)
Dit jaar waren wij voor de eerste maal op "Les Grands Chênes". Wij kamperen met een tent en we zijn er 10 dagen gebleven. Het is ons er zeer goed bevallen. Mooie, ruime plaatsen. Goed sanitair, leuk zwembadje en barretje. Alles is/wordt goed onderhouden en is allemaal schoon. Het is eventjes wennen, dat de auto niet bij de tent mag, maar na een dag, is het geen punt meer.
De eigenaren; Olivier en Silvie, zijn vriendelijke mensen. (ook eventjes wennen)
De gezamelijke maaltijden zijn prima en gezellig. We hebben de Paëlla en de Pizza's beleefd, beide zeer smakelijk.
Het is prima startplek voor fietstochten. Rocamadour, Sarlat, de Dordogne, Museum Zadkine zijn goed bereikbaar.
En ook niet onbelangrijk; vriendelijke tarieven.
Kortom; wij hebben het prima naar onze zin gehad op dit mooie terrein en komen zeker nog eens terug.
Zoals Alie en Gezinus hierboven schreven; Deze camping verdient meer gasten.
Tek & Gieny
T. M.Yu | 27-07-2015
Wij hebben het weer heerlijk gehad op "les grands chenes". Op de camping met zeer ruime plekken is het rustig, maar beneden bij de bar kan je gezellig wat eten of drinken. De kinderen (10 en 12) zij ook erg blij met het lekkere schepijs. 's Avonds kun je friet, salade, kip, salade etc. halen. Er is ook een pizza- en BBQavond.
Wat wij ook leuk vinden is dat er mensen met allerlei nationaliteiten komen, dus niet een Nederlandse camping. De eigenaar houdt alles perfect schoon.
Er is van alles te doen in de omgeving. Ook op loop- en fietsafstand.
Koen en Jozefien | 25-07-2015
Wij hebben voor de 2e keer 12 dagen op les grands chenes gestaan. Prachtige camping met aardige uitbaters. Hebben prachtig gefietst in de omgeving van de Dordogne. Jammer dat er niet meer mensen op deze camping komen. Deze camping verdient echt meer gasten.
Alie en gezinus | 17-07-2015
In 2011 ook al eens geweest en nu in juli 2015 weer een positieve ervaring. Nog steeds een paradijsje tussen de Groene Spechten en Vlaamse Gaaien in. Ruim opgezet en op glooiend terrein met grote kampeerplekken, toch gauw 120-160 m2. Leuke centrale uitvalsbasis voor het Dordognegebied. Ook mooie omgeving voor wandelen, kajakken en fietsen (leuke serie MTB tochten voor Le Lot verkrijgbaar bij oa het centre de tourist in Cahors, aanrader!) Nu in het voorseizoen is het nog rustig op de camping, vooral veel ouderen. Maar voor ons zoontje van een jaar werd direct het pierebadje met de waterspuitende kikker in orde gebracht en meneer heeft een privé badkamertje met bad! De eigenaars Olivier en Sylvie komen in het begin misschien wat gereserveerd over, maar leer ze wat beter kennen en je zult zien dat ze bijzonder hartelijk en behulpzaam zijn. Over campers op dit terrein is al een hoop geschreven, maar de ervaring leert dat 'mini-campers' (afmeting VW Transporter, MB Vito en soortgelijk) wel degelijk welkom zijn.

Momenteel is er nog ruime keus aan plekken, met zonnige of schaduwrijke ligging. Zelfgebakken pizza's komen nog steeds elke zaterdag uit de steenoven, gezamenlijke maaltijden en barbecuen zijn er ook nog steeds. Een aperitiefje, paella, kaas en dessert voor een schappelijke €15, daar ga je niet zelf voor koken in deze warmte..

Zoals gezegd is het een terrein waar voor tieners niet veel te doen is, maar jongere kinderen die een beetje creatief zijn en van lekker rondstruinen in de natuur houden, vermaken zich er vast best!
Lies&Thijs | 03-07-2015
Meer recensies van Lies&Thijs (5)
Wij verbleven hier van 14 tot 23 augustus 2014. Het is een mooie, kleine camping die slechts beperkt open is. De grootste investering die hier gebeurde is wellicht de elektrische, op afstand bedienbare slagboom, want : auto's mogen alleen bij aankomst en vertrek op de camping. Als verwelkoming kregen we het campingreglement. Na enkele dagen konden we geen brood meer bestellen op de camping; glas moet je als kampeerder zelf wegbrengen naar de glasbol in het dorp. Het sanitair is zeer proper, maar er zijn slechts een beperkt aantal WC's en voor toiletpapier moet je zelf zorgen ... dus iedereen met zijn rol op stap. Voor wie absolute rust zoekt is dit een prima terrein, maar wij wilden toch net iets meer dat vakantiegevoel beleven.
Prima uitvalsbasis voor een bezoekje aan Rocamadour.
Rudi R. | 18-09-2014
Meer recensies van Rudi R. (9)
Hallo, wat een geweldig mooi terrein.
Super aardige mensen?
Mooie plaatsen, en prachtige huisjes!
Leuke en mooie omgeving.
Kortom een prachtige vakantie week gehad!
Komen zeker terug!
Groet Hans en Ingrid IJsseldijk
Hans en Ingrid IJsseldijk | 20-08-2014
Na al onze jaren naaktkamperen toch nog dit nieuwe pareltje ontdekt: schoon sanitair, eenvoudige maar lekkere keuken, grote rustige plaatsen, klein maar heerlijk zwembad, en rust. Vriendelijke eigenaren,gezinnen met kinderen, maar toch rustig, want er is ruimte zat voor hun. Prachtige uitvalsbasis voor de Dordognestreek met Souillac en Sarlat op 10 en 20 km,ook voor fietsers.
martine | 13-08-2014
“Les Grands Chenes”, ligt 10 km zuidelijk van de Dordogne in een schitterende en interessante omgeving met veel bezienswaardige items.
In de omgeving het museum van Zadkine, muziek in Souillac en de mooie plaats Sarlat. (en veel andere oude plaatsen met Romaanse kerken.)
Een aantal fietspaden in de directe omgeving, o.a. over een voormalige spoorbaan, langs de Dordogne en ook bij Cahors (Lot), 45 min met de auto.
We waren 3 weken op dit “Grand Paradise". De smaakvol ingerichte camping, met gebouwen en zwembad uitgevoerd in een organisch achtige architectuur. Kraak helder schoon.
Heerlijke ruime plaatsen met veel privacy. Fantastische eigenaren die je, niet opdringerig, het naar de zin trachten te maken. Een goede sfeer. Je voelt je thuis.
Op deze camping moet je eens gestaan hebben.
Nan en Guus | 24-07-2014
Meer recensies van Nan en Guus (2)
maar tot eind augustus open ???????
geen campers ???????????
raar
groet nico
nico | 13-07-2014
Meer recensies van nico (7)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Les Grands Chênes" ?
Hoe waardeer je Les Grands Chênes in het algemeen?

Aanbiedingen Frankrijk

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.064