Naturismegids

Recensies van Nan en Guus

Les Grands Chênes

24-07-2014
“Les Grands Chenes”, ligt 10 km zuidelijk van de Dordogne in een schitterende en interessante omgeving met veel bezienswaardige items.
In de omgeving het museum van Zadkine, muziek in Souillac en de mooie plaats Sarlat. (en veel andere oude plaatsen met Romaanse kerken.)
Een aantal fietspaden in de directe omgeving, o.a. over een voormalige spoorbaan, langs de Dordogne en ook bij Cahors (Lot), 45 min met de auto.
We waren 3 weken op dit “Grand Paradise". De smaakvol ingerichte camping, met gebouwen en zwembad uitgevoerd in een organisch achtige architectuur. Kraak helder schoon.
Heerlijke ruime plaatsen met veel privacy. Fantastische eigenaren die je, niet opdringerig, het naar de zin trachten te maken. Een goede sfeer. Je voelt je thuis.
Op deze camping moet je eens gestaan hebben.

Les Grands Chênes

15-07-2019
Na 5 jaar besloten wij, als tussen station in onze vakantie, Les Grands Chenes weer te bezoeken. We hadden er zo'n 10 dagen voor gepland.
We werden opnieuw getroffen door de harmonie, de sfeer en de rust op die op de deze kleine camping. We probeerden die harmonie te duiden. Het is het totaal beeld van de camping. De fantasierijke ( organisch achtige) vormgeving van de gebouwen, het zwembad, de terrein inrichting, de ruimte en de rust maakten op ons weer diepe indruk. Des te groter is dat als je je realiseert dat het ontwerp en de realisatie van het complex in 4 jaren voornamelijk door het echtpaar eigenhandig uit de modder is getild. Een diepe buiging!
Silvy en Olivier willen de gasten, op gepaste afstand, met alles naar de zin te maken, zeer gast vrij. De rijkelijk paella maaltijd, eigen kookkunst, evenals de verrukkelijke home made pizza's uit de bois gestookte pizzaoven. Het gezamenlijke nuttigen daarvan was heel gezellig.
Ook de directe omgeving, veel fietsen met E-bike's (hadden we 5 jaar geleden nog niet)was een fantastische en afwisselende ontdekking. Graag willen we attenderen op het landschappelijke fraaie fietspad van Gourdon naar Salat. Het startpunt in Gourdon is voor het kerkhof linksaf direct langs de kerkhofmuur. NIET AANGEGEVEN. Ook het fietspad over de voormalige spoorlijn Salat-Souillac is de moeite waard. Uiteindelijk bleven we 24 dagen.
Als er gezocht wordt naar een camping waar je in harmonie tot rust komt is dit de PAREL die je zoekt. Doen!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.083