Naturismegids

Domaine Laborde

8.3

Gemiddeld cijfer van 53 beoordelingen.

Adresgegevens

Domaine Laborde
Paulhiac
F-47150 Monflanquin
+33 (0) 5 53 63 14 88
Website
Lat: 44.613889
Long: 0.835556

Informatie

Afstanden

 • Brussel 943 Km / 09:11
 • Utrecht 1100 Km / 10:40

Algemeen

 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 20
 • Aantal plaatsen: 160
 • Verhuur accommodaties

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Binnenzwembad
 • Kinderbad
 • Meer (geschikt om te zwemmen)

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Winkel

Diversen

 • Huisdieren welkom

Meningen en ervaringen van bezoekers met Domaine Laborde.

Leuke camping, maar pas op als je afrekent bij vertrek. De man in de receptie zei dat onze creditcardbetaling mislukt was (in het frans) en toen moest het nog een keer. Thuisgekomen bleek het bedrag 2x afgeschreven van mijn creditcard. Vanaf september mailcontact met de camping. Men zegde toe het bedrag terug te betalen. Maar doet het niet!!!
Met € 70 per nacht voor 2 personen + camper werd de vakantie wel heel erg duur.
Gerco | 04-12-2017
Meer recensies van Gerco (2)
Wij kwamen hier jaren. Na deze keer zullen we voorlopig niet meer terugkeren. Er is sinds de overname door de dochter van de vorige eigenaar veel veranderd en helaas niet louter positief. Een paar zeer storende veranderingen; een behoorlijk uitgekleed "Happy Hour" waarbij niet alleen de cocktails, maar zelfs de doodnormale aanmaaklimonade niet meer in het 2 = 1 concept vallen. Bizar. De pizza's zijn karig en extreem klein. Als je er al 1 mag bestellen, want afsnauwen richting gasten omdat het al zo druk is komt geregeld voor. Er wordt onder gasten veel geklaagd.... Nog steeds problemen met de glijbanen waar te weinig water doorstroomt met als gevolg brandblaren (bij de slingerglijbaan). Nog steeds loszittende tegels bij het zwembad. Campingleiding is op het campingterrein amper te zien dat is jammer, vroeger werd nog wel eens een praatje gemaakt. Helaas ook veel last dit jaar met boskakkerlakken, het hele veld had hier last van. Hier kan de camping weinig aan doen waarschijnlijk. Sanitair was dit jaar stuk schoner dan andere jaren, chapeau!
Hopman | 09-08-2017
Fijne , veilige camping, niet te groot. Veel Nederlandse jongere kinderen. Goede en enthousiaste animatieteam (Nederlands sprekend). Kees is een geweldige man als eigenaar van de camping. Hardwerkend en geen enkele vraag is te gek. Denkt mee in oplossingen als er een vraag ligt. Onze kinderen (3 t/m 8) hebben een geweldige vakantie gehad. Wij zaten in een bungalow type Comfortable ( 6 pers). Dit was meer dan prima. Groot, schoon, een centraal gelegen. Volgend jaar gaan we zeker weer
Vincent | 10-09-2016
Meer recensies van Vincent (2)
De dubbele wifi zender is opgespoord en werd veroorzaakt door een slecht werkende extender die 2 jaar geleden bij Media mark wasmachine gekocht. Dit lag dus niet aan de eigenaar maar de rest wel
Engels | 08-09-2016
Meer recensies van Engels (3)
De wifi is echt prut. De eigenaar heeft de snelheid laten beperken tot 1,5 mb/sec. En dan ook nog een 2e wifi laten installeren met dezelfde naam maar geen verbinding met het internet. Dus vergeet een trage verbinding de snelheid die je overdag kunt halen is dus beperkt tot 1,5 Mb om 2 uur in de nacht. Als je daar iets over kwijt wilt bij de eigenaar krijg je direct een grote schuiver van de eigenaar. De snelheid overdagkomt niet boven de 0,5 Mb als je geluk hebt. Dus de helft van de verbindingen zijn gedoemd tot mislukking. Een Voordeel! Je hoeft voor deze troep niet te betalen.
Engels | 07-09-2016
Meer recensies van Engels (3)
De wifi is echt prut. De eigenaar heeft de snelheid laten beperken tot 1,5 mb/sec. En dan ook nog een 2e wifi laten installeren met dezelfde naam maar geen verbinding met het internet. Dus vergeet een trage verbinding de snelheid die je overdag kunt halen is dus beperkt tot 1,5 Mb om 2 uur in de nacht. Als je daar iets over kwijt wilt bij de eigenaar krijg je direct een grote schuiver van de eigenaar. De snelheid overdagkomt niet boven de 0,5 Mb als je geluk hebt. Dus de helft van de verbindingen zijn gedoemd tot mislukking. Een Voordeel! Je hoeft voor deze troep niet te betalen.
Engels | 07-09-2016
Meer recensies van Engels (3)
Voor de 1 ste keer op Laborde,heel goeie ontvangst door Kees duidelijke uitleg, wat wij prettig vonden ouders met kinderen stonden beneden en de oudere
generatie die rust wilden stonden op het veld boven,dit was zeer prettig,de zondag wandeling door Kees is een aanrader,heel veel van de omgeving en de manier van leven op het Franse platteland geleerd zo krijg je veel meer begrip voor de Fransen cultuur.
Alles was goed verzorgd ,zwembad kon wat vaker met het net schoongemaakt worden vanwege insecten.
Personeel zeer vriendelijken attend,aug.sept.2016
John en José | 04-09-2016
Meer recensies van John en José (6)
Wij zaten in huisje sympathique een weekje in het hoogseizoen. De camping ziet er mooi uit, goed onderhouden. Het meertje is echter geen zwemmeertje, daar kun je niet in zwemmen. Na een week zaten mijn man en ik onder de uitslag (jeukende bultjes)op ons bovenlijf en dat was geen zonneallergie. Waarschijnlijk kwamen de bultjes van het zwembad, het water was alles behalve schoon, er dreef een vettige laag op en de douche (om je vooraf en nadien te douchen) deed het niet. Ook het huisje was niet schoon, er lag veel stof onder het bed en ook onder het keukenblok lag er heel veel stof. Ook waren er ontzettend veel vliegen, een hor voor de ramen is echt noodzaak. Hier was duidelijk niet goed schoongemaakt. We hopen dat de bultjes niet komen van ander ongedierte...
Er waren vele activiteiten echter misten wij de puntjes op de i. De echte aandacht en er iets van willen maken, misten wij. Ook vonden we het personeel niet vriendelijk. Geen vriendelijk en hartelijk ontvangst. Helaas is het ons tegen gevallen. Jammer, want het is echt een prachtig terrein en een schitterende omgeving.
Alex | 10-08-2016
Meer recensies van Alex (2)
Eind augustus 15 een week op Laborde geweest. Ruime plaatsen in de zon of schaduw, Kees is erg behulpzaam en geeft gevraagd en ongevraagd, maar altijd positief, advies. Sanitair is ruim voldoende. 3 x pw Happy Hour. Restaurant is wellicht wel een aandachtspuntje. Mooie camping en gezellig publiek.
HP | 22-09-2015
Meer recensies van HP (4)
We zijn in aug. 2015 een week, op deze mooie camping geweest, het was net aan het eind van het hoofdseizoen en er was plaats in overvloed . 3 x per week sauna gebruik mogelijk € 7.50 pp, in laagseizoen zonder Aksie echter gratis. Recepiemedewerkers spreken Frans en Engels terwijl de eigenaar een Nederlander is, die niemand gedag zegt , en de pizzabakker in het restaurant is. Verder moet je ver lopen om water te halen. De camping in zeer goed onderhouden en er is ook een binnenzwembad( gratis), ook voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten
Erik Schouten | 05-09-2015
Meer recensies van Erik Schouten (6)
Heerlijke camping, goed onderhouden, enthousiast en behulpzaam jong team met een trotse hardwerkende en gezellige Kees aan het roer. Mooie grote plekken, goed werkend sanitair. Leuke mensen, kortom: een plek om zeker terug te komen!
Jan en Betty | 27-07-2015
wij zijn voor de 2de keer op laborde geweest en top,
ondanks dat de sanitaire ruimte wat verouderd is super schoon niets op aan te merken.vriendelijke mensen die je helpen,en ja mensen je moet er zelf iets van maken.
denk maar zo wat je geeft is wat je krijgt.wij gaan voor de derde keer dit jaar en zie er nu al naar uit.
jan horst | 03-06-2015
Heel goed bereikbaar met een caravan, in de wijde omgeving staan wegwijsbordjes. Ontvangst was helaas niet echt gastvrij. Echt een prachtig terrein met goede voorzieningen zoals tennisbaan, mooi binnen- en buitenzwembad met fantastische glijbanen, leuk terras, restaurant klein winkeltje, alles heel mooi. Mooie vlakke en meest ruime plaatsen. Kinderen kunnen er heerlijk spelen vooral "beneden" bij de meertjes. Leuke wandelingen vanaf de camping. Leuke gezellige stadjes in de omgeving. Het sanitair is wel aan een opfrisbeurt toe en komt nog uit de donkerbruine periode. Het is wel keurig schoon. Eigenaar Kees heeft een gebruiksaanwijzing maar bijt niet hoor! Is iemand die meer kijk heeft op de techniek dan op gastvrijheid. Zoon Hans is behulpzaam en meer een gastheer. Wij hebben het prima naar ons zin gehad op deze hele mooie camping.
P&J | 03-03-2015
Meer recensies van P&J (5)
Hier valt nogal wat over te vertellen. Laten we met het positieve beginnen: de hulp van Hans bij de elektriciteit op de eerste dag en dat nog wel in de regen. Proficiat! Voor de rest nogal wat wisselende gevoelens. Het doet ons een beetje denken aan Center Parcs. Erg commercieel allemaal met al die huisjes. De kampeerder komt duidelijk op de tweede plaats. Er moet gewoon zoveel mogelijk geld verdiend worden. (€ 34,-- voor een kleine camper met 2 personen per nacht). Het zwembad is erg mooi maar de sanitaire voorzieningen moeten nodig verbeterd worden. En dan de disco dreun op de woensdagavond die 4 uur lang duurt en de hele camping over dreunt. Als je er wat van zegt krijg je te horen dat je dan maar eerder vakantie had moeten nemen, we moeten met de tijd meegaan en al dat soort flauwekul. Al met al wordt het hoog tijd dat de jongere generatie het roer overneemt en Kees verdwijnt. Misschien wordt het dan weer een normale naturistencamping.
Y. Woudstra | 01-10-2014
Meer recensies van Y. Woudstra (7)
Pas terug van een weekje Laborde. Verbleven in een chalet, dus over het sanitair en dergelijke kunnen we weinig aanbrengen.
Gezien de reacties hier, met gemengde gevoelens vertrokken, maar viel best mee. Kees bleek een enorme praatvaar, en uiteindelijk hoeft een campinguitbater je vriend niet te worden.
De pluspunten : het is een werkelijk prachtig en zeer goed aangelegd en onderhouden terrein, zelden gezien. En dit in een prachtige en rijke omgeving.
De negatieve punten : ligt zeer ver weg van autosnelwegen, de kortere afstand van huis is daardoor bedriegend, want wij zijn sneller in bijvoorbeeld Bélézy, wat nochtans een honderdtal kilometer verder is (dit heeft natuurlijk niets met de camping op zich te maken, maar is wel iets om mee rekening te houden wanneer je deze streek als bestemming kiest).
Het onthaal was vriendelijk, maar A3-formulier met info over de camping bevatte vooral regeltjes (waaronder : geen auto's wassen op het terrein!?). Regeltjes die bovendien overal op het terrein en in de accommodaties uithangen.
In de chalets geen dekbedden, kussens of microgolf aanwezig, maar geen probleem, kunnen gehuurd worden... Bij het vertrek krijg je ook nog eens de elektriciteitsrekening en de toeristenbelasting door de neus geboord. Hadden wij allemaal nooit eerder meegemaakt, ik zou zeggen, pas uw prijzen dan ietwat naar boven toe aan om dit op te vangen, dit zou al wat kleine ergernisjes voorkomen.
Er is een prachtig zwembadencomplex, waarvan de tobogan hét uithangbord is, en zo ook geafficheerd wordt in publiciteit over de camping. Wij hebben het echter nooit in werking gezien. Misschien is dit in het hoogseizoen anders? Er hangt wel een blaadje dat het kan gevraagd worden in de receptie. Maar niemand deed blijkbaar de moeite...
Het terrein is bezaaid met verschrikkelijk oncomfortabele dingen, gemaakt van terrasplanken, die moeten doorgaan voor ligstoelen. Ze zijn uitermate hard, vlak, en de rugleuning reikt tot onder de schouders. Kussens ervoor kun je zelfs niet huren, en in de chalets hangt uit dat je de matrassen er niet op mag gebruiken (regeltjes...). Nu, als dit in het verleden dus blijkbaar al gebeurde, wil dit zeggen dat andere klanten dezelfde mening als wij hadden over die misbaksels. Dit leidde er ook toe dat wij nooit aan het zwembad bleven, want ook daar vond je enkel die marteltuigen.
Wifi was dan wel gratis, maar totaal onbruikbaar. De eerste dagen slaagde ik er nog in wat mails binnen te halen, maar er één van enkele kb's versturen lukte niet. Een weerbericht van 3 minuten bekijken nam méér dan een half uur in beslag. Na enkele dagen vloeken hebben we het dan ook maar gelaten voor wat het was. Er hing wel een tekst op dat we blij mochten zijn dat er überhaupt internet was, 'want in Frankrijk blablabla'. Eigenaardig dat een steenworp verder Le Couderc er blijkbaar in slaagt een dekking te krijgen over het volledige, in grootte vergelijkbare, terrein (al kan ik niet beoordelen hoe performant het daar is, wegens daar nog niet verbleven).

Nu, dit lijkt allemaal nogal negatief, maar is eigenlijk bedoeld als opbouwende kritiek, verbeterpunten. Want wij vinden dit terrein wel een aanrader, en zouden zelfs overwegen er terug te komen, al was het maar voor de prachtige inrichting en locatie.
KR | 24-09-2014
Meer recensies van KR (7)
Heus een mooie camping, zaten heel veel droogtescheuren in het veld maar goed paar kruiwagens zand toen ging het Maar toen we gingen afrekenen kwam de teleurstelling korting was tenslotte naseizoen ja dat had je schriftelijk via de mail moeten melden dat je in die periode kwam dus helemaal geen korting.
Aankomst ongezellig je bent een nummer was wat anders gewend zoals le couderc
Maar ja alles was ook bijna leeg misschien hadden ze het gehad en wilden ze liever dichtgaan.
Ga er niet heen als je wat van wifi verwacht meer uit de lucht dan in de lucht

GRT Henk Smit
Henk Smit | 20-08-2014
Dit jaar 2 weken naar domain laborde geweest. Wat ons opviel de vele lege plekken op het terrein onder.Sanitair nog niets veranderd, slechte douche koppen die vol kalk zitten, waar amper water uitkomt. Van de 7 douchen bij sanitair gebouw bij zwembad, werkte er 1 naar behoren.Wij hadden de caravan daar gestald vorig jaar, en we bellen 1 dag van te voren op om de caravan uit de stalling te laten halen, ik vroeg of plek 27 nog vrij was, dan mocht hij de caravan daar wel neerzetten, en wat bleek Kees rekent daar gewoon 25 euro voor omdat je volgens hem een plek hebt besproken.BELACHELIJK, die hele rij onder was leeg toen wij kwamen, dus ik dacht waarom betaal ik 25 euro??.Volgens Kees moest hij er rekening mee houden dat die plek besproken was voor 1 dag?? vreemd. Als je ver van te voeren boekt is het terecht, maar na mijn idee voor 1 dag snap ik niet.
Ik moest gewoon betalen, dus Kees helaas ons zie je niet meer op la borde.
Dit is geen 4 sterren waard!! Wij hebben de caravan weer meegenomen.
Wij hebben een overnachting bij la pettite brenne gedaan,een fijne ontvangst met koffie, vriendelijke mensen, en een gezellige camping die zo goed als vol was geboekt met veel gezelligheid.
H Heinen | 25-07-2014
Domaine Laborde is onze eerste kennismaking met naturisme geweest. Dus met onwennige benen ons gemeld aan de receptie. Een warm hartelijk onthaal viel ons ten deel. Hans is onwijs behulpzaam en geen vraag is hem te veel. Wij hebben er ruim twee weken gestaan en ons is nooit iets van een brommende Kees opgevallen. Gewoon een hard werkende man. Zelfs onze drie kinderen vonden het prachtig op het grote landgoed met super glijbanen! Vanwege een voedselallergie van één van onze kinderen was het wekelijkse pizza bakken eigenlijk niet te doen, maar gelijk werden er uit de keuken andere ingrediënten gehaald die hij wel mocht, super! Sanitair was schoon en goed en als het buiten 30 graden is waarom dan zeuren over een beetje warm water?

Voor ons een geweldige ervaring met naturisme en met deze camping. Absolute aanrader voor mensen met een positieve levensstijl!

Team Laborde tot gauw!
Marco en Monique Gehlen | 11-07-2014
Mooie, ruime camping die netjes is onderhouden en leuk is opgezet. De plaatsen zijn zeer ruim en ook voor mensen die echt totale rust willen zijn er plekken zat bij het meertje.
Sanitair is zeer schoon en problemen met waterdruk zijn opgelost door extra buffers.

In de schoolvakantie zijn er veel kinderen en ook pubers. Bijna iedereen loopt de hele dag naakt, bij het zwembad/glijbaan is het verplicht. Geen dronken lawaai jeugd en na 2400 is de camping stil. Vriendelijk personeel.
Het enige minpunt is de eigenaar die totaal niet met mensen kan omgaan. Hier heb je over het algemeen geen last van omdat de rest van zijn personeel vriendelijk is.
Eugene | 31-12-2013
Meer recensies van Eugene (2)
Van het najaar weer 3 weken bij het kleine meertje gestaan Niemand in de buurt en de ijsvogels en rivierkreeften om je heen.
Voor ons de zesde keer in 20 jaar. Laborde blijft voor ons thuiskomen.

Kees, Yvonne, Hans en Amelie we komen weer een keer terug

Bob, Marianne
Bob en marianne | 31-12-2013
7 dagen op deze camping geweest. Mooie camping maar weinig sfeer. Ik denk dat brombeer Kees zich hier wel lekker voelt.
Even een kopietje maken van een fietskaart van de omgeving bleek te veel gevraagd. Men zou vanaf 7.00 u kunnen vertrekken, maar men vroeg ons of we "wat later"
wilde vertrekken. Natuurlijk hebben we daar mee ingestemd. Maar moesten tot 9.00 u wachten voor we uiteindelijk konden vertrekken. Ik wens Kees nog veel succes met zijn camping maar zonder ons..
Jan & Marga | 03-12-2013
Een bijzonder mooie camping in een lieflijk landschap op de grens van Dordogne, Lot en Garonne. Op het terrein zijn twee zwembaden, een met 2 waterglijbanen en nog een kinderbadje. Bij minder weer kun je ook gebruik maken van het binnenzwembad, waar tevens een sauna aanwezig is, die 3x per week gebruikt wordt. Je kunt heerlijk wandelen over het terrein. Er zijn twee meertjes waarin gevist en gezwommen kan worden. Ook buiten het terrein is veel te zien en te ontdekken. De eigenaar Kees gaat eens per week wandelen met wie wil in de omgeving en weet enorm veel te vertellen. Ook kun je uitstapjes maken naar oude bastidedorpjes, zoals Monflanquin, Monpazier of een van de markten bezoeken waar veel streekproducten worden aangeboden. Na een dagje stappen is het heerlijk om op het terras te genieten van een wijntje met een lekkere pizza bij ondergaande zon. Wij komen er al jaren en nog steeds met veel plezier.
Staps | 17-11-2013
Wij zijn een weekje op deze camping geweest , mooie plaatsen maar het sanitair is echt niet van deze tijd en de sfeer vonden we ook niet zo maar ja smaken verschillen ,en als je met een acsi kaart komt moet je extra betalen als je in de sauna wil of 10 amp stroom wenst jammer.
Er zijn betere campings heel dichtbij Laborde met meer faciliteiten.
Christa en Jan | 15-09-2013
Mooie grote camping. Restaurant redelijk met als uitschieter de in hout gestookte oven verse pizza's. Douches zijn slecht, geen druk op het kraanwater; er komt nauwelijks een straal uit de kraan, overal onvriendelijke verbodsbordjes, soms terecht. Zoon Hans behulpzaam maar de eigenaar is een echte blaaskaak die zichzelf graag hoort praten. Kortom, geen camping om terug te keren.
Rene en Froukje | 31-08-2013
Meer recensies van Rene en Froukje (5)
Net terug van een heerlijke vakantie op een mooie gezellige nette camping.
Het was onze eerste keer 'in je blootje camperen' heerlijk! het was zelfs vervelend dat we weer kleding aan moesten op de overnachting camping naar huis.
Volgende zeker weer!
Sonja | 03-08-2013

Geef hier jouw beoordeling

Wat is jouw ervaring met "Domaine Laborde" ?
Hoe waardeer je Domaine Laborde in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.018