Naturismegids

Elysium

3.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 25 reviews.

Adresgegevens

Elysium
Kooilaan 1
2665 KR Bleiswijk
010 - 52 411 66

Website
Lat: 51.994195 / Long: 4.541392
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 151 Km / 01:58
  • Utrecht 52 Km / 00:39

Reviews van bezoekers over Elysium

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Elysium. Laat het ons weten!
Gisteren, 2 Juli, met mijn vrouw naar Elysium geweest. Dit was onze 2e keer na 3 jaar. We hebben een ontspannen dag gehad en werden heel vriendelijk behandeld. Onze toegang was via vakantieveiling bonnen. Wat we wel vonden is dat er veel in onderhoud / aanbouw was. In tegenstelling tot onze eerste maal was nu de sfeer van het "1001 nacht" zwembad wel een beetje weg: Zichtbare en losliggende elektra pijpen en een kaal en open plafond met een aantal kapotte tegels aan de wand. Het mooie ronde onverwarmde bad buiten had inmiddels plaats gemaakt voor een plantenvijver. Best wel jammer als je ook bedenkt dat er dompelbaden waren afgezet voor onderhoud. Wij hadden deze dag speciaal uitgezocht vanwege de voedbal wedstrijd Nederland - Roemenië. Een goede keuze, of toeval of niet, want het was inderdaad erg rustig. Wij gaan overigens zelden iets eten of drinken in restaurants van dit soort ontspanningsoorden: Veel te duur om met een "ochtendjas" gevoel iets te nuttigen in een vaak veel te warm restaurant waarbij die jas ook nog eens verplicht is. Overigens goed dat we vooraf geen andere recensies hebben gelezen: Dan mogen we toch tevreden terugzien op een ontspannen dag.
Reinier & Nicole Ott | 03-07-2024
Dagje lekker ontspannen in elysium was wel lekker even die ontspannen kort geweest maar ben wel verplan om 4 mei terug te komen en dan de hele dag van 15:30 tot 21:30 iemand interesse om gezelschap te houden samen met mij natuurlijk graag een meid???? en later even stiekem snoepen van elkaar???? laten we eerlijk zijn we zijn heledag naakt zeg mij niet dat er niks kriebelt aan jezelf wees gewoon eerlijk bij mag alles gewoon jonge van 34 jaar surinaamse/ hindustaandse jonge man
Prince | 24-04-2024
Te veel moeten betalen voor drankjes die wij nooit gekregen hebben maar door een nieuwe medewerker aangeslagen werden. Er werd gezegd dat dit bedrag teruggestort zou worden, echter heb ik hier twee weken op moeten wachten en werd zojuist medegedeeld dat ik het bedrag niet terugkrijg omdat ze niet meer kunnen checken of het echt zo is. Meisje hij de balie overtuigde ons ervan dat het zsm teruggestort zou worden.
Ontzettend slechte service!!!!
Xox | 29-02-2024
Verschillende keren hier geweest laatste jaren en over het algemeen goed bevallen. Wij komen meestal op een rustige avond.

Deze week echter in plaats van een warm bad met een koude douche naar buiten gestuurd. Ik doe nooit aan reviews, maar deze keer vond ik dat ik het echt moest doen.

Wij stonden om 19:45 beiden na een drukke werkdag bij de balie en moesten even wachten tot we werden geholpen. We hadden bij het boeken 'verwachte bezoektijd' aangegeven vanaf 19:30. Prima om aan te geven wanneer je denkt te komen om de verwachte drukte te managen. Wat we NIET wisten en wat ook niet duidelijk wordt vermeld tijdens het boeken is dat je na 19:30 niet meer naar binnen kan.

De dame aan de balie was weliswaar beleefd, maar toonde 0 compassie en kon niet uitleggen waarom we nou eigenlijk niet naar binnen mochten en kwam niet verder dan dat dit 'beleid' was. Ook een bericht naar de klantenservice leverde een weinig logisch antwoord op. Deze kwam ook met redenen als 'beleid' en dat men niet aan uurtarieven doet en daarom uitgaan van een minimale bezoektijd van 3 uur. Met die hoofdreden mag je blijkbaar niet na 19:30 naar binnen. Ik vraag me af of je dan ook niet voor 22:30 weg mag als je om 19:30 binnen bent? De echte reden achter dit beleid laat zich raden.

Als laatste is deze organisatie ook telefonisch niet bereikbaar. Dat is blijkbaar ook een 'beleid' om weinig klantvriendelijk te zijn.

Men is zich blijkbaar niet bewust hoe onvriendelijk het overkomt om je te weigeren als je rond de "verwachte" aankomsttijd komt en nergens tijdens het boeken echt duidelijk maakt dat 19:30 uiterste check-in is.

Helaas waarschijnlijk tot nooit meer ziens!
mark | 19-02-2024
Sauna-fabriek ipv wellness
Als je een heerlijk dagje écht ontspannen wilt, is dit niet de sauna om dat te doen. Immense rijen bij binnenkomst, ondanks de tijdslots die je vooraf moet kiezen. Er is blijkbaar ook geen grens op gast-aantallen in het algemeen. Vervolgens, als je wat wilt eten, staan er wederom immens lange rijen. Het tweede restaurant wat hard nodig is, is blijvend gesloten… Nergens is er een plek om rustig relaxt even te gaan zitten, bv met een tijdschrift, het zijn rechte stoelen en tafels, waar je dus in de rij voor moet wachten. Om ook iets positiefs te noemen: de bediening in het restaurant is allervriendelijkst en de salade geitenkaas was erg lekker. Verwacht overigens geen wijnkaart: het is rood, wit of rosé ???? En oh, om 16u waren de nachos voor bij de borrel al op. Om 16u! De meest favoriete snack, terwijl je tot laat in de avond open bent. Is dit om de duurdere snacks extra te verkopen, of gewoon slecht management van het inkoopbeleid?
Is deze sauna goedkoper? Absoluut. En dat is dus aan werkelijk alles heel goed te merken. De opgieting is frequent (positief), de lange rijen (ook hier) zijn minder fijn, en de wijze waarop we als kleuters vermanend werden toegesproken (we hadden nog 10 minuten in de rij waarin ik even onze waterflesjes ging vullen en mijn vriend bleef wachten: hij is daarvoor bestraffend toegesproken, met de tekst dat dit echt niet mocht en dat ze het ‘voor deze keer door de vingers zou zien’, wij zijn gasten, 50+ers, kom op zeg!) was niet bepaald van het niveau fijne klantgerichtheid, zo voel je je geen gewaardeerde gast.
Ik ben in het verleden in Bleiswijk graag naar de sauna gegaan, de fabriek die het nu geworden is, kan mij niet meer bekoren. Ik betaal liever wat meer en voel me dan graag echt verwend.
Toen ik de kortingscoupons kreeg bij vertrek, waarop zelfs de immens lage prijs van €17,50 voor een dagentree stond, begreep ik waarom het zo slecht geworden is. Voor die prijs kan je in deze tijd ook geen wellness bieden.
Dus wil je wellness? Niet gaan. Wil je alleen sauna, neem je (zoals we zagen) je eigen thermoskannetje en broodjes mee, en zal het je verder een worst zijn, of wil je (zoals ik hier nu lees en wij ook meenden te zien) lekker sex in een sauna ????, tja, amper personeel te zien in het complex.. , dan kan je hier prima terecht voor een lage prijs. Maar wellness is het NIET.

PS: het is glad op vele plekken, ben 3x uitgegleden, waarschuwingsborden staan er hier en daar wel, maar die voorkomen het uitglijden alsnog niet. Maak schoon, haal algen weg!
Sowieso is het niet prettig schoon in deze sauna. Voor de aantallen mensen te weinig toiletten, ook deze kunnen vaker schoongemaakt worden. En over toiletten gesproken: haal de bordjes ‘dames’ en ‘heren’ daar maar weg. We lopen de hele dag in ons blootje door elkaar heen, nu staan vrouwen te wachten terwijl twee mannentoiletten (die er exact hetzelfde uitzien ????) vrij zijn. Niet van deze tijd!
Caroline | 30-12-2023
Na het lezen van eerdere recensies zijn we zonder verwachtingen naar Elysium gegaan.
Wij hebben een prima en heerlijke dag gehad. Prima prijs/kwaliteit verhouding.
Het was druk, maar dat verdeelde zich prima over het complex. Bij het inchecken moesten we inderdaad even wachten, maar iedereen werd netjes en correct geholpen
Alle baden en sauna's waren schoon en goed op temperatuur.
Horeca was meer dan prima. Niet hoeven wachten (en het was een drukke dag), vriendelijk personeel en goede kwaliteit van eten.

Elysium is een grote sauna, heeft leuke aanbiedingen en daardoor is het wellicht wat drukker. Maar goed, als je dat niet wil, moet je naar een andere (dure) sauna gaan.
Wil je een leuke fijne en enigszins betaalbare dag dan is Elysium wat ons betreft gewoon nog steeds een aanrader!
Miranda | 11-11-2023
Ik vond het veel te druk in deze sauna. We schrokken toen we aan kwamen rijden :parkeerplaats vol met auto' s. Waarschijnlijk doen ze acties op verschillende sociale media om elke dag zo te vullen. Ontvangst was niet heel vriendelijk: nauwelijks uitleg. Omdat het zo vol was , is het denk ik ook niet goed schoon te houden: ik vond de toiletten niet schoon en ook sommige baden niet.lang gewacht om in een wirlpool te kunnen : lukte pas tegen etenstijd. Daarna eten in het restaurant: ook daar heel druk: ruim 50 minuten moeten wachten op onze bestelling.het eten is niet heel bijzonder en je hebt maar weinig keus. Het ging fout bij het afrekenen: horeca personeel had een aantal drankjes op de rekening gezet die wij niet hadden besteld. Daar kwam ik achter na het afrekenen. Geld kreeg ik niet terug. De aangeboden tegoedbon wilde ik niet want ik kom hier niet meer terug. Er werd geen andere oplossing geboden en daarmee was de kous af. Elysium heeft geen telefoonnummer. Heel raar en dat zegt genoeg over hun klantgerichtheid.
Marjot | 29-07-2023
Donderdag 1 december 2022 een bezoek gebracht aan Elysium.
Waardeloze ervaring!!!! Temperaturen in alle sauna’s staan laag! Als je niet een half uur op de hoogste plek in de sauna kon zitten ging je echt geen zweetdruppeltje laten!
Bij de afrekening even vermeld dat bij alle sauna’s de temperatuur lager stonden dan aangegeven op de bordjes buiten de sauna,maar kreeg alleen de dooddoener dat je de temperatuurmeters met een korreltje zout moest nemen ! Maar wel een energietoeslag op de rekening durven zetten!! Voor mijn dochter en mij de laatste keer geweest in Bleiswijk!!
Marianne Enthoven | 02-12-2022
Elysium was ooit een sauna waar ik heel graag kwam. Met de energie crisis is dat helaas verleden tijd. De sauna's zijn wat temperatuur betreft zo laag gezet, dat het niet interessant meer is. Bij de receptie heb ik dit aangegeven en wordt het gewoon glashard ontkent. Maar er wordt door alle bezoekers over geklaagd, en ik voel als ervaren sauna bezoeker de temperatuur in een sauna goed aan. De temperatuurmeters in de sauna's zijn voor het grootste gedeelte verwijderd, zodat je niet kunt controleren of je gevoelstemperatuur juist is. De bubbelbaden zijn ook laag gezet wat temperatuur betreft. Zat in het bubbelbad, en kreeg het gewoon koud. De bezoekster die naast me zat zei: ik krijg hier gewoon kippenvel. Dat er energie bespaard moet worden begrijp ik, maar hiermee verpest de organisatie de hele sauna belevenis. Ik kom voorlopig niet meer terug. Ga wel naar een andere sauna.
Linda Velders | 18-11-2022
Elysium....nooit meer. Ga liever naar een sauna waar je vriendelijk en eerlijk behandeld wordt. Had een kortingskaart waar code ontbrak die ik los aan kon tonen. Alle medewerking ontbrak. Tot onbeschofte toe. Snauw kon je krijgen. Moet een dagje uit zijn. Daar nooit meer.
Anneke den Dulk | 21-08-2022
Zou het erg zijn om hier te werken? We hebben welgeteld één mevrouw gevonden in het restaurant die zeer vriendelijk was. Voor de rest kregen we het idee dat gasten nou net niet de bedoeling zijn in de sauna. Bij ontvangst een zuchtende dame die probeerde ons te vertellen wat er niet open was en dat we beslist geen telefoons mee mochten nemen, in het restaurant (flesje plat water voor €4,50!) was het, op die ene mevrouw na, ook niet veel beter.
Het is een zeer groot complex met absolute potentie, maar op dit moment scoort het echt een zware onvoldoende.
En zoals alle IWR sauna's: op de borden geen fijn welkom geheten, maar voornamelijk wordt alles getoond wat niet mag en daarnaast wat er allemaal bij te boeken is tijdens het bezoek. Enige vorm van gastvrijheid ontbreekt.
Overigens was het eten, behalve duur, wel erg goed!
Reijn | 01-08-2022
Meer recensies van Reijn (4)
Heel slecht, iedereen zit met z'n telefoon maar twee vrouwen worden er als criminelen uit gezet. Een waarschuwing doen ze alleen op blote dagen en op badkleding dag niet????als twee criminelen werden we voor paal gezet.stonden in onze badjas op de parkeerplaats.nooit nooit meer
Helen | 11-07-2022
Slecht slecht en nog ns slecht!

Bijna alle koelbaden zijn weg. (onderhoud????) voor ongeveer 500 gasten 3:00 M X1,5 meter. Lekker fris?
Gevaarlijke situatie in de panorama saina. Zitvlak los en zakt er iemand doorheen! achterstallig.
In de daarbij aanwezige warme 3 douches werk er maar 1
Infrarood lampen zijn er genoeg maar helaas werkt hier een groot deel ook niet van!
In de veel te kleine rustruimte mag je gratis van de sigarettenrook personeel genieten!
Andre van Veen | 07-06-2022
Van geboekte en reeds betaalde arrangement bleek bij entree hamam gedeelte niet leverbaar.
We kregen iets anders wat we niet wilden
Te druk
Geen plek in de sauna's dus alsmaar rondlopen en zoeken
Koffie lauw en taart niet vers
Pepernoten oud
Sauna niet heet genoeg
Op klachten wordt niet gereageerd
T de Wit | 06-12-2021
Vandaag na jaren weer eens naar Elysium geweest. En helaas, de 'fabriek' is er nog slechter aan toe dan ooit. Akkoord, de bediening loopt beter maar de kaart is werkelijk niet meer dan een cafetaria 'model'. De Corona check bij de ingang ( incl. legitimatie???) wordt gedaan door een vrouw die rechtstreeks uit het leger lijkt te komen. Dan is het nog schrijnender dat je daarna met zeker 40-50 man moet wachten bij de receptie waar slechts 2 dames totaal geen oog hebben voor de situatie. Dat het bij het afrekenen bekend was - na onze opmerking- dat er 'de laatste tijd erg veel lichamelijk contact voorkwam bij stellen' en er desondanks 0,0 toezicht was heel de dag is helemaal het toppunt.
Henk den Ouden | 17-10-2021
Meer recensies van Henk den Ouden (16)
Helaas van mij geen goede recensie. Qua klantvriendelijkheid hoef je hier niets te verwachten. In de maand juni ben ik met een vriend heen geweest. Bij de boeking heb ik aangegeven een diner te willen nuttigen. I.v.m. corona dacht ik dat je dit erbij moest boeken bij de reservering. De prijzen voor het diner leken normaal bij de boeking, tot we er op de dag zelf achter kwamen dat het meeste op het menu veel goedkoper was dan de prijs van het geboekte diner. Daarbij mocht je alleen koffie, thee of fris nuttigen bij het geboekte diner. Al met al 8 euro te veel betaald, omdat de maaltijd en het drinken dat wij hadden genuttigd dus veel goedkoper waren. We hadden in de middag de prijzen van de kaart geconstateerd en waren nog voor het eten naar de receptie gegaan of wij de boeking van het diner ongedaan mochten maken. Maar dit mocht met geen mogelijkheid.
Daarnaast hadden we een ritueel geboekt die nieuw was. De prijs konden we daardoor niet zien op de geprinte afbeeldingen bij de balie, omdat er nog geen reclame van ophing. De vrouw die de reservering maakte had aangegeven dat het 10 euro (afgerond) koste. Dit kwam overeen met de andere rituelen. Maar bij het afrekenen moesten we ineens 15 euro betalen.
Ik heb een klacht geschreven aan Elysium en heb teruggave gevraagd van het geld van het eten dat wij niet genuttigd hebben. Ook aangegeven dat ik de gerekende kosten van het ritueel niet netjes vond, gezien ons een andere prijs was aangegeven. Hierop heb ik een heel onvriendelijke mail ontvangen met een duidelijke boodschap: van ons als Elysium hoef je niets terug te verwachten. Nu na een paar maanden ben ik er nog van ontdaan. Zeker gezien wij een totaal andere ervaring ervoeren van het hotel the Golden Tulip die gekoppeld was aan ons arrangement. Dit hotel kreeg van ons een 10 qua vriendelijkheid en services. Elysium was hierna echt een koude douche!
Kim | 22-08-2021
Na het omkleden kwamen we in zo'n overvolle sauna, dit heb ik nog nooit gezien. Nergens plek, alles bomvol. Toen werd er tegen mijn buik aangestoten (5mnd zwanger), direct rechts omkeerd.

Bij de balie de situatie uitgelegd, ondanks dat wij niks hadden gebruikt en 5 min binnen waren geweest kregen wij geen geld terug voor zowel lunch buffet als entree.

Nooit meer.
Stefanie | 31-01-2020
Vandaag met een vriendin naar Elysium Bleiswijk geweest. Vroeger was dit een ontzettend fijne sauna waar je met liefde extra betaalde voor luxe. Vandaag met hoge verwachtingen weer eens terug.

Het was echt een abominatie; standaard in de rij voor het damestoilet, een indian headmassage die echt nergens op leek en een gesloten restaurant wegens gebrek aan personeel.
Met als resultaat dat wij gevraagd werden ons diner buiten aan tafel te nuttigen. Denk je in: 29 januari, 19.30, 7 graden. Ze kwamen het diner wel brengen, dat dan weer wel (what were they thinking).

Bij vertrek werd ons gevraagd of we genoten hadden, we hebben eerlijk gezegd wat we ervan vonden.

De reactie was; jammer. Fijne avond in elk geval.
MSB | 29-01-2020
Gisteravond een avondje naar het Elysium geweest.
Wat niet op de site staat dat het restaurant gesloten is dat hoorde wij bij aankomst.
Als we wilden eten moesten wij gelijk reserveren , dus dat hebben we gedaan.
Wij hebben een uur op ons eten moeten wachten , naast ons twee dames meer dan een uur.
De salade was afgeraffeld bord met sla wat carpartio er overheen en 3 cherry tomaatjes gewoon weg schandalig, dat voor €15,90 Zo ook de koffie bleef een half uur weg op het nog wel geopende kleine terras buiten , ook daar regende het klachten.
Bij de receptie gemeld , er werd lauw gereageerd met het restaurant wordt verbouwd en we hebben nieuw personeel ,daar hebben wij geen boodschap aan.

Dit is je klanten beduvelen, geen manager die zich liet zien
daarbij vloeren vies met zand, nee niet weer
jannie v Gils | 15-06-2019
Slechte dure horeca!!!!
G. Van Dam | 27-04-2019
Heel druk, niet schoon, slecht eten (shared lunch, alles kwam uit een potje), duur, diverse faciliteiten buiten gebruik.
Dit was ons laatste bezoek aan Elysium.
We zoeken de volgende keer wel een ander sauna centrum.
J v.d. Krogt | 07-02-2019
We komen hier al jaren en het is erg jammer dat de hygiëne momenteel ver te zoeken is. Het was erg vies, er lag oa een plas bloed in de gang met een spoor en medewerkers liepen er gewoon langs, de wc's waren onder geplast, pleisters op de vloer etc. Er was veel kapot/buiten gebruik. Bij geen enkele sauna klopte de temperatuur, het was overal flink kouder.
Het was vandaag erg druk en er werd erg overdreven gegluurd waardoor wij ons niet prettig voelden(er stond er zelfs 1 id douche met zichzelf tespelen).
Je word verplicht om in een restaurant wat te eten, jammer van de belachelijke prijzen!
Restaurant Max is al maanden dicht en gaat ook niet meer open.
Zoals het er nu aan toegaat is het zeker geen aanrader!
Esmee | 27-11-2018
Gezien ik alleen op maandagen in juni kan wilde ik boeken met mijn e-tickets van dagjewelness.nl, bleek dat er geen maandagen in juni beschikbaar waren. Ik heb gevraagd of dit niet mogelijk was aangezien ik anders geen gebruik kan maken van de regeling en dit kon niet en ik kreeg ook het bedrag niet terug voor de e-tickets. Heel raar dat je een maand van te voren al alle maandagen blokkeert, anders had ik deze tickets sowieso niet gekocht. Hele onpersoonlijke behandeling vind ik dit!
Liza | 04-06-2018
Laatste 2 x slechte ervaring. Muizen in het restaurant.Niet goed onderhouden. Faciliteiten hollen achteruit.
Vroeger ging ik hier graag naar toe.
Wij gaan inmiddels naar Sauna Soesterberg en naar Sauna Binnenmaas. Allebei veel beter.
Julia | 01-03-2018
Bij binnenkomst had HET systeem maar reservering voor 1 persoon, terwijl de reserveringsbevestiging 2 personen aangaf !
Om half 7 scheen de zon, het was 20 graden, maar het was verboden om buiten op het terras te eten !
De reden hiervoor was, dat de terrassen een hele dag gesloten waren, vanwege het onstuimige weer ???
Klagen bij de floormanager horeca had geen zin, werd doorverwezen naar de receptie, omdat dit besluit door hogerhand ? was genomen
Hogerhand was ene , zeer onvriendelijke, jongeman ,genaamd Bob !!
Bob had duidelijk nog nooit van enige flexibiliteit gehoord !!
Ter afsluiting viel tot 2x toe de stroom uit buiten, terwijl we in het zoutwaterbad lagen !!
Eruit gaan was geen optie, omdat het levensgevaarlijk is in het pikdonker !!
Zo te zien aan de vele klachten, wordt deze waarschijnlijk ook afgedaan met excuses blablabla.
Bij voorbaat neem ik daar geen genoegen mee, maar wil een echte, relaxte dag !!
Anita | 02-10-2017

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Elysium" ?
Hoe waardeer je Elysium in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.02