Naturismegids

Fontana Resort Bad Nieuweschans

5.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 6 reviews.

Adresgegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de Bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
0597-527777

Website
Lat: 53.179592 / Long: 7.204399
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 324 Km
 • Utrecht 224 Km / 02:20

Faciliteiten

 • Binnenzwembad
 • Binnensauna
 • Buitensauna
 • Sauna
 • Infrarood sauna
 • Stoombad
 • Kruidensauna
 • Zwembad (buiten)
 • Bar
 • Massage
 • Terras
 • Zonneweide

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Duits gesproken

Reviews van bezoekers over Fontana Resort Bad Nieuweschans

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Fontana Resort Bad Nieuweschans. Laat het ons weten!
Vroeger kwam ik hier graag. Sinds de verbouwing is het er vreselijk druk. Absurd dure kaart in de restaurants. Een cappuccino kost €1,- meer wanneer je havermelk vraagt????. Salade voor de lunch is €19,50… Vruchtensap €7,75…Prijs kwaliteit verhouding ver te zoeken! Bedrijf heeft een arrogante houding (de Duitse gasten komen toch wel). De dames in de Beautysalon zijn prima maar hebben denk ik target om producten te verkopen. Ik heb een 10-badenkaart kado gekregen maar als die op is ga ik op zoek naar een “ouderwetse” sauna waar je in stilte tot rust kunt komen.
Ik probeerde de menukaart nog even te checken voor de prijzen, maar die is onvindbaar op de website..
Cora Sambrink | 26-03-2024
Dure boel spa rood 3.60 euro
En bijv toefje slagroom 0.75 euro
Halve liter bier 7.25 euro
Onbeschoft duur
En de diner voor 2 personen is net genoeg voor 1 persoon
J douma | 01-09-2023
wij doen dit al een aantal jaren als zusjes dag, altijd heel tevreden, maar vandaag tegen min puntjes aangelopen, er wordt als bezoeker van het thermaal bad niets meer aangeboden, geen klankschaal / geur sessies in de relax ruimte, geen opgiet ritueel in de lavendel rust ruimte, niets meer in het stoomhuis, alles is nu echt gericht op het sauna gebeuren, jammer, want niet iedereen houd van de sauna, wij hadden geboekt met lunch, anders heerlijk in buffet vorm maar nu alles aan tafel geserveerd, en alles heeeeel karig, bij het uitchecken in de rij wachten/aansluiten in de rij van gasten die inchecken, bij het afrekenen zelf nog moesten uitrekenen wat nog bij betaald moest worden op het reeds betaalde bedrag bij reservering, n.l. 1 bon voor 2 pers. dus ja, het was een heerlijke dag , maar...... niet wat we anders gewend zijn. wij hopen op verbetering.
R W Landlust | 08-03-2023
We waren heel benieuwd naar de verbouwing van eind 2021. Nou... . Daar gaan we:
De baden zijn er heel fijn. Er waren voorheen veel opgietingen, nu zijn er minder live, maar elk heel uur automatische - niet aan toegekomen, maar lijkt ongein. Wel aan een klankschalensessie en eentje met geuren, die wel wat pittiger hadden gekund en gemoeten. Lief meisje, maar ik werd er een beetje wee van. Klankschalen moet je krachtig wrijven en aanslaan, en óók heel subtiel: beter afwisselen, durven. Aan de materialen ligt het niet, die zijn super. Eén geur van de drie in de geurensessie was niet te ruiken en een beetje slap wapperen helpt ook niet.
Te weinig klokken overal, want er zijn nog voldoende verwensessies over. Dan moet je wel op tijd kunnen zijn. Bestaan er saunahorloges? Dat dragen naast het armbandje? Niet fijn.
Meer brillenrekjes s.v.p.. Bij 't zwembad zag ik die niet en moet je een eind lopen.
Maar die verbouwing... . Pretentieus en somber. Niet mooi, maar smaken verschillen. En ondanks de donkere kleuren praat men nog (te) hard. De nepste-van-het-nep neprotsen boven het uiteinde van het zwembad hebben na een paar maanden al kalkvlekken. De kitrandjes bovenaan de ongemakkelijk hoekige doempilaren zien er niet uit. Verlichting: paddestoelschijven in bruin. Voordeel: prikt niet in de ogen, maar dat doen de spotjes weer wel.
Die neprotsen lekken ook nog eens, dat als je van de waterjet wil genieten, je kouwe druppen op je kop krijgt: niet lekker. Geen handvatten daar en ik ben klein van stuk: je wordt weggeblazen, niks aan. In het zoutwaterbad buiten valt ook water voor op je schouders en ook in de thermaalbaden (n.b. helaas met badkleding, en dat is iets als douchen op sokken...), dubbel dubbelop dus. De nieuwe saunabaden konden we nog niet proberen, want er zijn wel mogelijkheden bijgekomen, en dat is op zich echt heel goed. Behalve de Hö-sauna, die we al wel probeerden en die is heel fijn en leuk, reuzegein. Geweldig idee en uitvoering, maar de hooigeur komt nog te weinig los. Die lichtjes daar prikken trouwens ook nogal. Geen nep vlammetjes in die 'olielampjes', wat je daar wel verwacht.
Stoombad: er is niet doorlopend stoom, dus zit je dan weer met en dan weer zonder, blèh. Als je zonder zit, stinkt het er erger naar pis dan gewoon, en daar ga ik niet meer in terwijl ik gek ben op stoombaden.
Menu: m.i. slechte keuze en duur. Ooit geprobeerd dieetwensen voor elkaar te krijgen: ze snappen dat niet want dat lukt niet. Ze doen het fout. Dat zagen we deze keer bij anderen ook weer (en met ander personeel). Het is gelukkig wel goed klaargemaakt! Friet in een houtblok: kicken; dat weer wel.
Het 'haardvuur' geeft geen warmte, en het geflikker van het licht eronder dat door het marmer heen schijnt en op zich prachtig is, doet ook nep aan. Vandaar: de sfeer is niet ècht. Vooral niet met die irritante muziekjes met opdringerige herhalende tonen die zelfs oorwurmen worden.
Ooit opmerkingen ter verbetering ingestuurd, maar daar wordt niets mee gedaan.
Uiteindelijk: je ontspant er toch wèl, dat geeft zeker hoop.
Amethyst-sessies? De amethysten zijn na jáááren nog steeds niet afgestoft. Die stenen moeten optisch zowel als spiritueel stralen en dat doen ze alleen als ze voldoende schoon zijn, en onbedekt met stof. Dat is bij mensen ook zo, die komen bloot en zonder stofjes ook beter tot hun recht. (Jij ook ????.)
't Moet echt nog een stuk beter, beste mensen van Fontana, maar het glas is al half vol en ietsje meer dan dat!
Maarten van Stokkum | 04-02-2022
Heerlijk ontspannen bij Fontana Bad Nieuweschans.
Badjas alleen nodig van ontkleed cabines tot aan de sauna, daarna alles heerlijk bloot. Sauna rondes, bubbelbad en natuurlijk zonnen. Opgietingen in kelo sauna zijn top, net als de andere sauna's. Echt een aanrader.
Henk | 25-06-2018
Meer recensies van Henk (2)
Ik vind het een aanrader.Heel vriendelijk personeel, alles heel schoon en netjes.
Het eten ook heerlijk, kortom....een heerlijk dagje bij Fontana Resort!!
Thea Boorsma | 20-01-2018
Het is erg jammer dat de straal water die rond de zwembad is nu een zachte straal en na een minuut het geluid niet meer hoord
Je moet zien achter te komen dat het straal water na een minuut op houd en vervolgens door moet schuiven.
Aantal bezoekers hadden dit niet in de gaten.
Vernieuwing is niet altijd plezierig.
Jammer de harde straal voor massage is gewoon heerlijk en met die vernieuwing niks aan.
Meijer | 28-10-2015
Net thuis van een kleine week bij Fontana. De sauna's zijn prima en perfect onderhouden. Het thermaalbad (helaas gekleed) is erg lekker vooral als het buiten lekker fris/koud is. De hotelkamer, het restaurant, de brasserie; allemaal prima in orde.
We hebben alvast maar gerserveerd voor volgend jaar kerst!
Gerit en Yvonne | 27-12-2014
Meer recensies van Gerit en Yvonne (10)
AL voor de 2e keer getrakteerd door m'n moeder op een heerlijk arrangement. De masseurs zijn top!, veel extra kennis en ervaring op zak,heerlijk thermaalbad, schoon sanitair zelf met natte billen bezoekers!, lekker eten, vakkundigheid op alle gebieden en er heerst een alhele sereniteit. Hoop dat ik m'n moeder volgend jaar kan trakteren want dan neem ik haar zeker mee naar Nieuweschans!
Sonja | 27-08-2012
Heb hier al een paar keer een bezoek aan gebracht en het is werkelijk super, hier kom je goed ontspannen vandaan, vooral de bron totaal arrangementen zijn heel goed, een hotelovernachting erbij boeken is zeker een aanrader. Zo in je badjas richting het kuur- en saunacomplex lopen. Vooral het kuurbad erbij is echt ideale combi. Veel behandelingen mogelijk, aanrader is de opgieting in de grote sauna, voor de echte Die Hard saunaganger!!!Ik kan geen dingen opnoemen die ons niet bevielen, het eten is er heel goed, ook in de brasserie en vriendelijk behulpzaam personeel. Het is niet overbevolkt met gasten.

Komen hier regelmatig terug
Jan en Hil | 16-07-2011
Meer recensies van Jan en Hil (5)
Gelegen in het oudste kuuroord van Nederland is dit een heel eigentijdse sauna en niet zoals bij veel sauna's erg gericht op uiterlijk, maar op innerlijke schoonheid en gezondheid.
Het is een groot complex en het is echt de moeite waard een hotelovernachting erbij te boeken.
Alles is er, de prijzen zijn heerlijk en het is een uithoek, maar zeker de moeite waard voor een paar dagen pure ontspanning. Ik weet er niks negatiefs over te zeggen.
Albert | 11-01-2011

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Fontana Resort Bad Nieuweschans" ?
Hoe waardeer je Fontana Resort Bad Nieuweschans in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.032