Naturismegids
Een mooi plekje midden in een bos van Vlaams-Brabant.

Helios (Athena)

8

Gemiddeld cijfer van 29 beoordelingen.
Helios (Athena)

Adresgegevens

Helios (Athena)
Grevenbos 2 (O.L. Heerstraat)
B-3078 Meerbeek
+32 (0) 164 88 017
Website
Lat: 50.882087
Long: 4.608293
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 26 Km / 00:31
 • Utrecht 183 Km / 01:53

Open

 • Hele jaar geopend

Algemeen

 • NFN / INF kaart verplicht
 • Vereniging
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 6
 • Aantal plaatsen: 100
 • Aantal plaatsen met elektra: 90
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Zwembad

Eten en drinken

 • Bar

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Frans gesproken
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Helios (Athena)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Helios (Athena). Laat het ons weten!
Bij aankomst,(buiten uren receptie,die heel kort waren voor het zomerseizoen)moet je maar de brievenbus vinden waar het plan met plaatsaanduiding zich bevind
Al meerdere jaren kom ik langs,
toen was de nieuwe beheerder zeer gemotiveerd maar kon geen woord Nederlands,gelukkig kon zijn vrouw een beetje Nederlands.
Nu drie jaar later spreekt hij nog geen Nederlands en is spijtig genoeg zijn vrouw antipatiek en asociaal geworden.
Er zijn twee sanitaire voorzieningen heel goed onderhouden en gepoetst (al om 6us’morgens en nog 2x overdag)maar in 1 gebouw was er geen warm water om te douchen en de toiletten spoelden niet goed door.Het andere gebouw had je 3(wat weinig is voor 100tal plaatsen en soms lange wachtrijen teweeg gaf)heel goede douches met 1 zalige buitendouche.
Een groot zwembad dat ook minder onderhouden wordt,vuile randen,de toezichthouders vond ik soms wel agressief naar de zwemmers toe.
Leuke cafetaria maar wel erg hoge prijzen voor een vrijwilligers-camping en een paar personeel dat slaapt op terras.
Er werden wel leuke feestjes georganiseerd met leuke muziek maar duurden wel erg lang tot soms 3a4u s’morgens wat niet zo aangenaam was voor onze nachtrust.
Voor de veiligheid van een naturistencamping laat het te wensen over want één kant van de poort aan inkom staat dag en nacht open en de toegangscode hangt naast het klavier.(privacy en veiligheid???)
De wegverlichting was op vele plaatsen stuk.
Toch een heel toffe camping en hopelijk wordt dit alles vlug opgelost dat wij de volgende keren weer een aangenaam gevoel krijgen.
Alicia | 03-09-2022
Na een hels weggetje (een auto breed) aangekomen bij Helios-Athena, de eerste indruk is of ze gaan failliet of ze hebben een faillissement over genomen. Bij aankomst zoeken naar de receptie, die blijkt midden op de camping te liggen (nog nooit meegemaakt). De camping is slecht onderhouden ondanks de grote hoeveelheid welwillende vrijwilligers. Kampeerplekken voor niet vaste gasten bestaan deels uit een opvulling van gebroken puin. En op te veel plekken op de camping kom je opgeslagen rommel tegen. Je voelt je daardoor meer op een containerplaats staan dan op een normale kampeerplek.
De diverse keren dat ik in contact ben geweest met de beheerders, voel je aan alles dat klantentevredenheid niet het hoogste doel is. Geld misschien wel want er moet vooraf betaald worden zonder de mogelijkheid van teruggave, en de dagprijs is niet mis.
Als deze camping de prijs heeft gehaald voor de BESTE naturistencamping 2022 (waarschijnlijk door de vaste gasten tot stand gekomen) hoe erg moeten dan die andere wel niet zijn!
Kortom een ervaring rijker, en om nooit meer naar terug te komen.
Je moet het zelf weten maar ik zou het niet doen.
Peter | 29-08-2022
Ik had er een caravan gekocht (die er al stond). Wilde me dezelfde dag inschrijven maar de beheerder was te druk bezig en zei dat het later zou moeten gebeuren. De week erna ben ik onmiddellijk naar de receptie gestapt en daar werd me gezegd dat ik er niet welkom was. Blijkbaar was er iets gebeurt waar ik niks mee te maken had, maar waar familie van me bij betrokken zou zijn. De beheerder had het over een gebrek aan respect ten opzichte van 1 van de vrijwillige medewerkers.
Maar de manier waarop de beheerder mij behandelde was volledig zonder respect. Dus zeker een geval van de pot verwijt de ketel.
Ik heb dan natuurlijk beslist om de caravan terug te koop te stellen want in zo'n vijandige sfeer kan ik zeker geen rust vinden.

Blijkbaar zijn wij niet de enige waartegen hij zo respectloos bezig is. Er is daar een erge kliekvorming bezig en als je niet tot degene behoort waar de beheerder mee overeenkomt wordt je gewoon weggepest (nog slechter dan schoolkinderen).

Dus mijn beoordeling na dit incident: gewoonweg afschuwelijk (geen optie hier om aan te duiden).
Erwin Cremer | 02-08-2022
Ik vind de club een klein paradijs. prachtig zwembad gelegen te midden van groen. Het zwembad is schoon en goed onderhouden. Wel wat weinig ligstoelen zodat wij meestal verplicht zijn met de auto te komen en onze eigen stoelen mee te brengen. Ook aangenaam clubhuis waar je wat kan drinken maar er zijn wel wat weinig plekken met schaduw.
Freddy | 31-07-2022
Net een midweek achter de rug bij een fantastische familiale en mooie camping. Niet alleen de uitbaters zijn een meerwaarde maar de vele vrijwilligers die hun steentje bijdragen verdienen een dikke pluim. Dankzij hun ligt alles er proper en netjes bij. Iedereen is er zeer vriendelijk. En we mogen zeker de kinderen van de uitbaters niet vergeten. Zij geven je het gevoel erbij te horen. Gewoon fantastisch.
Cindy | 31-10-2021
Ik vind het zeer goed behalve de toegangsweg, die zou beter eenrichtingsverkeer hebben of singnalisatie. En een restaurantje zou ook mogen.
Willy Ginis | 19-09-2021
Meer recensies van Willy Ginis (2)
We leken niet welkom zonder te hebben gereserveerd. Komt misschien vanwege de Corona tijd, maar uiteindelijk bleek er wel plaats genoeg!
1 nachtje gebleven. Wel fijne camping voor de hond ivm het uitlaatveld. Sanitair keurig, maar niet een uitzonderlijk luxe camping voor een prijs die behoorlijk pittig is!
Voor ons in ieder geval geen plek om naar terug te komen.

Riesenrom
Rom | 19-06-2021
Meer recensies van Rom (12)
onlangs met men partner een dagje op helios geweest, zeer vriendelijk onthaal, sanitair is er zeer proper. zeker een aanrader. wij gaan er zeker en vast nog eens langs wel dan voor enkele dagen.
Bert En Caro | 27-09-2020
Slecht toegankelijk door smalle weg ,zwembad alleen open als er een ehbo er aanwezig is,veel honden op de camping het lijkt wel een asiel, er zijn gasten die 3 a 4 honden bij zich hebben,je krijgt een plaatsnummer ,en de rest zoek je zelf maar uit ,veel vliegen op de camping ,door de honden en dierenparkje, voor ons eens maar nooit meer.
Geer | 24-07-2020
Ik zou signalisatie plaatsen voor de toegangsweg.
Willy Ginis | 29-08-2019
Meer recensies van Willy Ginis (2)
Helios is een fantastisch naturistenterrein; ik kwam hier afgelopen weekend voor de tweede keer en werd verrast (hondenliefhebbers opgelet !) met een hondenuitlaatterrein van wel meer dan 1200 m2, uniek voor de naturistenterreinen! Frieda je maakt Helios tot een waar paradijs, tot volgend jaar,
Erik
Erik | 11-08-2018
Het hangt er natuurlijk allemaal vanaf wat je verwacht.
Ik kom er zeer graag als dagbezoeker. Misschien komt een weekendje camperen er ook ooit wel van.
Jo | 10-12-2017
Meer recensies van Jo (2)
Wij zijn er einde maart gekomen met het goede weer.
Zeer vriendelijke ontvangst en een uitstekende rondleiding. Onmiddellijk door iedereen aanvaard en gevraagd om deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Veel natuur en rust. Bar met streekbieren en promo's en geregeld gezellige etentjes. Ondertussen staan we er vast en we zullen nog lang blijven. Nu de winter voor de deur staat blijven de activiteiten elkaar opvolgen. Ook kan je een caravan huren om de sfeer op te snuiven.Aan de nieuwe uitbaatster doe zo verder, en zij die willen komen verkennen zeker doen.
P&N | 18-09-2017
Deze camping bestaat al jaren en is er een voor de liefhebber van klein en overzichtelijk. Voor ons was het de derde keer en zeker niet de laatste...
Erg prettige sfeer en fijne mensen. Er is een nieuwe beheerder, die heeft de zaak (samen met vrijwilligers) weer goed aan de rol heeft gekregen ????????
De bar is inmiddels elke dag open en dat vonden wij fijn.
Je kunt er echter ook prima anoniem verblijven.
De lokatie is prachtig, vlak bij de natuur en bij steden als Leuven, Brussel en Mechelen.
Jaap | 11-08-2017
Meer recensies van Jaap (2)
Wat een fantastisch terrein! Mijn man en ik zijn er half juni 4 dagen geweest omdat we op doorreis waren. Het was een geweldige ervaring om op de camping te verblijven. Ontzettend schoon sanitair en hele vriendelijke (nieuwe ) eigenaren. We hebben de camping bij al onze vrienden aangeraden en komen ZEKER binnenkort terug!
Marianne | 21-07-2017
Meer recensies van Marianne (2)
Le chemin d'accès a été refait et il n'y a pas de problème d'accessibilité.
Les gens sur place sont fort aimables.
La piscine n'est pas toujours accessible mais elle est spacieuse (25 m de long ?)
Lieux calmes.
Sanitaires corrects sans être luxueux.
Le terrain est situé dans un forêt et donc le caractère naturel prédomine avec inévitablement de la mousse sur les caravanes présentes.
Nombreuses possibiités aux alentours
Marc | 29-08-2016
Meer recensies van Marc (2)
proper en vriendelijk ben er als invaliede onmiddelijk aanvaart spijtig dat de anderen mij mnder benaderden aangezien ik een handicap heb maar verder SUPER TOF en ZEKER voor herhaling vatbaar
thomas jos | 29-01-2016
Net na hoogseizoen, een afgesproken eerste bezoek.
Blijkbaar toch geluk dat er iemand was om open te doen.
Onthaal was redelijk. Daarna in een redelijk oud en niet schoon hok uitkleden. Verder lopen naar de camping, waar eerst het redelijk mooi zwembad opvalt. Bij het zwembad treffen we iemand, die ons overspoelt met allerlei regels (sommige ook onzinnig). Zonneweide bijna altijd in schaduw, en stoeltjes die in de zon stonden bij het zwembad moest voorbehouden blijven aan degene die daar even wat onderhoud deed.....
Verdere indruk van de camping: oud en achterstallig onderhoud. Zwembad en bar zeer beperkt toegankelijk wat betreft openingsuren - dat er iemand is.
Geen zin om hier terug te gaan.
paul | 22-11-2015
Meer recensies van paul (2)
Redelijk vervallen en jaren 70 sfeertje .Nu de natuur is prachtig daar en de openheid van de gasten is groot !
Het is niet de grote luxe maar maar is wel gezellig .
met wat kleine inspanningen om het gezinsvriendelijk te maken zou dit een reuze familieplek kunnen zijn .
Wat deftige speeltuigen enz.
jan | 02-07-2015
Meer recensies van jan (2)
erg prettige camping, leuk en ruim van opzet. als je een rustige staanplaats zoekt zijn daar veel mogelijkheden voor. wil je 's avonds iets drinken dan kan dit in de bar/clubhuis. de bewoners zijn bereidwillig en gaarne tot een gesprekje bereid en het leggen van een biljartje kan altijd.
er is goede wifi aanwezig in het clubhuis of op het terras.
houd je van de natuur dan kun je je hart ophalen want de ligging is prachtig. meerbeek is verder goed gesitueerd t.o.v. steden als brussel, leuven en antwerpen; de mogelijkheid om 'cultuur te snuiven' zijn daar legio en ze liggen op betrekkelijk korte afstand.

een paar tips: zorg dat er een paar fietsen staan voor de verhuur en in het clubhuis zou een waterkoker en magnetron prettig zijn.
jaap de wit | 14-08-2014
Meer recensies van jaap de wit (2)
Helios Meerbeek is een fantastisch terrein en één van de weinige naturistische locaties die Vlaanderen rijk is. De bourgondische etentjes zijn ondertussen legendarisch, aan het zwembad en de bar is het aangenaam vertoeven en er komen steeds meer nieuwe gezichten bij. Super geschikt voor een paar daagjes Brussel - Leuven, en helemaal in het groen. Ik vind het ook een leuk idee om daar op het einde van de zomer af te spreken met de naturistische vrienden die we tijdens onze vakantie hebben gemaakt en zo nog even de vakantiesfeer weer op te roepen bij een lekker biertje. Maar het moet mooi weer zijn ;-)
Karin | 01-08-2014
Meer recensies van Karin (36)
Heb er super toffe mensen leren kennen daar sammen eten is daar ook zeergoed de mensen die het daar willen doen nog eens ne dikke DANK U Goetjes van Gilbert Doei.
Gilbert Van Reusel. | 06-09-2013
Terrein was moelijk te vinden voor onze navigatie, en is hoog omheind. Bij aankomst moet je aanbellen aan de poort, maar de uitbater reageerde zó traag dat we bijna vertrokken waren. Toch mooie ruime plaats gevonden. Veel vaste gasten, sanitair schoon maar verouderd. Zwembad is dicht als er geen toezichthouder is, en 's avonds ook, dus geen zwemmen voor ons dat weekend, jammer. Voor een weekend Brussel prima te doen, maar voor een vakantie...nee.
Donna | 05-08-2013
in sept 2012 hebben een weekje gestaan op helios
vriendelijke en gastvrije gasten
mooie kantine en je wordt direct opgenomen door mede gasten
jammer verder dat de eigenaar er weinig aan doet om de camping op peil te houden
maar ondanks alles komen wij we weer terug
verder wordt alles goed schoon gehouden.
eddy | 23-12-2012
Meer recensies van eddy (3)
Afgelopen zomer een weekje met de caravan deze camping bezocht. Mijn vrouw en ik hebben enorm genoten op deze camping ondanks het wat minder goede weer. Jammer dat door stroomuitval, overigens, voor zover ik begreep, buiten schuld van de camping, wij genoodzaakt waren eerder te vertrekken dan dat de bedoeling was. De beheerder van de camping willen wij nogmaals bedanken voor zijn begripvol en dienstbaar optreden. Wij komen beslist oo dit terrein terug.
Elsje en Klaas van Dijk | 15-10-2012

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Helios (Athena)" ?
Hoe waardeer je Helios (Athena) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.048