Naturismegids

Helios (Athena)

5.6

Gemiddeld cijfer van de laatste 23 reviews.

Adresgegevens

Helios (Athena)
Grevenbos 2 (O.L. Heerstraat)
B-3078 Meerbeek
+32 (0) 164 88 017

WebsiteContact
Lat: 50.882087 / Long: 4.608293
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 26 Km / 00:32
 • Utrecht 184 Km / 02:16

Open

 • Hele jaar geopend

Algemeen

 • NFN / INF kaart verplicht
 • Vereniging
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 6
 • Aantal plaatsen: 100
 • Aantal plaatsen met elektra: 90
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
 • Zwembad

Eten en drinken

 • Bar

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Frans gesproken
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Helios (Athena)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Helios (Athena). Laat het ons weten!
Beste naturisten

Ik kom meer als tien jaar in HELIOS en heb nog nooit iets opgemerkt van slechte hygiene of slecht onderhouden terrein
De vele negatieve opmerkingen zijn niet terecht
JOHAN | 15-05-2024
Meer recensies van JOHAN (4)
Wij zijn hier vorige zomer 3x 5tal dagen geweest, en we vinden het prachtig. Inderdaad geen 3 sterrencamping, maar dat vinden wij helemaal niet nodig. De rust, het bos, de andere gasten. Wij voelden ons er helemaal thuis.

Zo goed zelfs dat we sinds vandaag een jaarplaats hebben.
Als je een luxecamping wil, moet je niet hier zijn. Zoek je gezelligheid: the place to be.
Lief Verbeeck | 16-12-2023
Slechte ervaring. De gehuurde safaritent was niet schoon, we hadden een vieze koelkast, besteklade, prullenbak, matrasbeschermer en dekbed met grote gele vlekken. Eigenaresse erbij gehaal, ipv sorry neem een drankje op het terras dan maak ik het in orde zegt ze: onze vrijwilligers hebben maar een uur voor drie tenten dus geen tijd en er zijn hier ook altijd spinnen. Mevrouw ik heb het niet over spinnen we zijn hier in een bos. Alles is vies er is niets schoon gemaakt. Neemt u het smerige dekbed en de molton maar mee daar ga ik m'n schone lakens niet opleggen. Ik denk dan nog dat we hem gewassen terug krijgen maar nee ze is niet meer langs geweest, we hebben alles zelf schoon gemaakt net als de wc's. Het sanitair is niet een keer schoongemaakt in onze week, net als de terras tafels en de asbakken helemaal vol peuken. Zo jammer van deze mooie plek l
Hillebrand Beärda | 07-09-2023
Wij staan nu 6 dagen op Helios camping, ook ander terrein van Athena al eens bezocht.
Er zijn verschillen, maar de negatieve reviews die je hier leest kloppen in onze beleving niet.
Kleine prachtig tussen de bossen gelegen camping, (sanitair)schoon. Onderhoud groen, goed verzorgd. De eigenaar spreekt slecht Nederlands, maar doet z'n best. Zijn vrouw daarintegen spreekt wel Nederlands(is dit een must?) De plekken zijn ruim, wel wat hobbelig en schuin, door de dikke stugge klei. Prima leuke Camping!! Wij gaan nog eens........
Marc & Arno | 20-08-2023
Mid weekje geweest voor het eerst.
Na een bezoek aan de andere althena campings was dit de laatste.

Tja wat een verschil met de andere terreinen van althena.
Niet in positieve zin

Komen aan op de camping en melden ons netjes.
De dame van de bar wist dat we kwamen.
Liep nog mee naar de plek en dat was het verder niks zoek het maar uit.

Veel puin en stenen op de plek.

Slecht onderhouden sanitair veel tegels kapot.
En nog meer dingen in de douche kapot.

Dachten we te gaan zwemmen,kom je bij het zwembad aan.
Valt me gelijk op zwembad heeft een groene vloer van alg.
De zwembad rand bladder het verf af.
Slecht onderhouden.

Dan wat ook opviel erg veel honden op de camping.

Ik zou zeggen ga naar de andere twee van althena en zie de verschillen.
Veel netter en 100x beter onderhouden en vriendelijker.


Deze geprobeerd maar zal het niemand aanbevelen.
Roland | 23-07-2023
Prachtige boscamping met een fantastisch potentieel. Mycaptain account blijkt niet altijd te werken, als favoriete app voor campings en sportclubs en dergelijke. Gelukkig wordt ook bankoverschrijving aangeboden als alternatief. Misschien werkt deze app beter als je een Nederlandse en geen Belgische bankrekening hebt? In ieder geval ik kreeg wel een bevestigingsmail van Athena, 2 weken op voorhand betaald. Ze keek het na en het was in orde. Maar een uur later kwam hij me zeggen dat dit niet kan met bankoverschrijving en dat hij dan speciaal naar de computer moet gaan om dit te verifiëren. Ik heb toen geantwoord dat digitalisering voor iedereen een aanpassing is, en als je geen ticket of telefoon bij je hebt, je ook de bus niet kan nemen. Toen lachte hun collega eens en het was in orde. Om dit uit te klaren, dit is eigenlijk iets tussen de campingbeheerders en Athena hun werkgever. Of ze hun geld in munten of in briefjes krijgen, dat is toch ook hetzelfde?! Maar gelukkig zijn er ook veel positieve dingen. Een heel gemotiveerde club van gedreven petanquespelers die mij wat geintroduceerd hebben en thuis heb ik wat verder de spelregels gelezen en af en toe wat op losse veldjes geoefend. Er is eigenlijk wel een hechte sfeer. Maar ze moeten wel wat doen aan dat nachtlawaai, en ook wat doen aan deze toegangspoort. Deze stond open en de vorige keer hing de code ernaast, je voelt je voor de gek gehouden nog voor je er binnenkomt. Ik verbleef er op 21 mei 2023.
Bart | 21-07-2023
We zijn een week in Athena Helios geweest en hadden ons er veel van voorgesteld.

Eerst zoeken naar de receptie, een onvriendelijke ontvangst, dit is je plaatsnummer, zoek het zelf maar uit.
Op de vraag is er een winkel: er is een QR code en de rest kun je vonden op internet.
Sanitair zag er prima uit de eerste dag, werd een week lang niet schoongemaakt en stinkt na een week.
Om nog maar niet te spreken over de toegangsweg ( Parijs-Roubaix) en de vrijwilliger met de bladblazer.
Met andere woorden links laten liggen en doorrijden.
Hans en Jeanne
Hans en Jeanne | 13-07-2023
Wij komen al jaren maar nu is alles in verval onaangename beheerders zeer vuuil sanitair onverzorgde camping en deuren wagewijd open op een naruristencamping nog nooit meegemaakt alles moet je zelf uitzoeken er word u niets uitgelegd en de beheerders liggen de hele dag op het terras en doen niets,de hondeweide was leuk maar de zak voor poepjes in te doen was overvol en de beheerder doet er niets aan.de receptie is 2 uurtjes open per dag niet normaal en dan nog op midden van de camping je moet ze eerst vinden zo jammer want met vorige beheerder was het veel leuker vriendelijker.
Peter | 01-07-2023
Bij aankomst,(buiten uren receptie,die heel kort waren voor het zomerseizoen)moet je maar de brievenbus vinden waar het plan met plaatsaanduiding zich bevind
Al meerdere jaren kom ik langs,
toen was de nieuwe beheerder zeer gemotiveerd maar kon geen woord Nederlands,gelukkig kon zijn vrouw een beetje Nederlands.
Nu drie jaar later spreekt hij nog geen Nederlands en is spijtig genoeg zijn vrouw antipatiek en asociaal geworden.
Er zijn twee sanitaire voorzieningen heel goed onderhouden en gepoetst (al om 6us’morgens en nog 2x overdag)maar in 1 gebouw was er geen warm water om te douchen en de toiletten spoelden niet goed door.Het andere gebouw had je 3(wat weinig is voor 100tal plaatsen en soms lange wachtrijen teweeg gaf)heel goede douches met 1 zalige buitendouche.
Een groot zwembad dat ook minder onderhouden wordt,vuile randen,de toezichthouders vond ik soms wel agressief naar de zwemmers toe.
Leuke cafetaria maar wel erg hoge prijzen voor een vrijwilligers-camping en een paar personeel dat slaapt op terras.
Er werden wel leuke feestjes georganiseerd met leuke muziek maar duurden wel erg lang tot soms 3a4u s’morgens wat niet zo aangenaam was voor onze nachtrust.
Voor de veiligheid van een naturistencamping laat het te wensen over want één kant van de poort aan inkom staat dag en nacht open en de toegangscode hangt naast het klavier.(privacy en veiligheid???)
De wegverlichting was op vele plaatsen stuk.
Toch een heel toffe camping en hopelijk wordt dit alles vlug opgelost dat wij de volgende keren weer een aangenaam gevoel krijgen.
Alicia | 03-09-2022
Na een hels weggetje (een auto breed) aangekomen bij Helios-Athena, de eerste indruk is of ze gaan failliet of ze hebben een faillissement over genomen. Bij aankomst zoeken naar de receptie, die blijkt midden op de camping te liggen (nog nooit meegemaakt). De camping is slecht onderhouden ondanks de grote hoeveelheid welwillende vrijwilligers. Kampeerplekken voor niet vaste gasten bestaan deels uit een opvulling van gebroken puin. En op te veel plekken op de camping kom je opgeslagen rommel tegen. Je voelt je daardoor meer op een containerplaats staan dan op een normale kampeerplek.
De diverse keren dat ik in contact ben geweest met de beheerders, voel je aan alles dat klantentevredenheid niet het hoogste doel is. Geld misschien wel want er moet vooraf betaald worden zonder de mogelijkheid van teruggave, en de dagprijs is niet mis.
Als deze camping de prijs heeft gehaald voor de BESTE naturistencamping 2022 (waarschijnlijk door de vaste gasten tot stand gekomen) hoe erg moeten dan die andere wel niet zijn!
Kortom een ervaring rijker, en om nooit meer naar terug te komen.
Je moet het zelf weten maar ik zou het niet doen.
Peter | 29-08-2022
Ik had er een caravan gekocht (die er al stond). Wilde me dezelfde dag inschrijven maar de beheerder was te druk bezig en zei dat het later zou moeten gebeuren. De week erna ben ik onmiddellijk naar de receptie gestapt en daar werd me gezegd dat ik er niet welkom was. Blijkbaar was er iets gebeurt waar ik niks mee te maken had, maar waar familie van me bij betrokken zou zijn. De beheerder had het over een gebrek aan respect ten opzichte van 1 van de vrijwillige medewerkers.
Maar de manier waarop de beheerder mij behandelde was volledig zonder respect. Dus zeker een geval van de pot verwijt de ketel.
Ik heb dan natuurlijk beslist om de caravan terug te koop te stellen want in zo'n vijandige sfeer kan ik zeker geen rust vinden.

Blijkbaar zijn wij niet de enige waartegen hij zo respectloos bezig is. Er is daar een erge kliekvorming bezig en als je niet tot degene behoort waar de beheerder mee overeenkomt wordt je gewoon weggepest (nog slechter dan schoolkinderen).

Dus mijn beoordeling na dit incident: gewoonweg afschuwelijk (geen optie hier om aan te duiden).
Erwin Cremer | 02-08-2022
Ik vind de club een klein paradijs. prachtig zwembad gelegen te midden van groen. Het zwembad is schoon en goed onderhouden. Wel wat weinig ligstoelen zodat wij meestal verplicht zijn met de auto te komen en onze eigen stoelen mee te brengen. Ook aangenaam clubhuis waar je wat kan drinken maar er zijn wel wat weinig plekken met schaduw.
Freddy | 31-07-2022
Net een midweek achter de rug bij een fantastische familiale en mooie camping. Niet alleen de uitbaters zijn een meerwaarde maar de vele vrijwilligers die hun steentje bijdragen verdienen een dikke pluim. Dankzij hun ligt alles er proper en netjes bij. Iedereen is er zeer vriendelijk. En we mogen zeker de kinderen van de uitbaters niet vergeten. Zij geven je het gevoel erbij te horen. Gewoon fantastisch.
Cindy | 31-10-2021
Ik vind het zeer goed behalve de toegangsweg, die zou beter eenrichtingsverkeer hebben of singnalisatie. En een restaurantje zou ook mogen.
Willy Ginis | 19-09-2021
Meer recensies van Willy Ginis (2)
We leken niet welkom zonder te hebben gereserveerd. Komt misschien vanwege de Corona tijd, maar uiteindelijk bleek er wel plaats genoeg!
1 nachtje gebleven. Wel fijne camping voor de hond ivm het uitlaatveld. Sanitair keurig, maar niet een uitzonderlijk luxe camping voor een prijs die behoorlijk pittig is!
Voor ons in ieder geval geen plek om naar terug te komen.

Riesenrom
Rom | 19-06-2021
Meer recensies van Rom (13)
onlangs met men partner een dagje op helios geweest, zeer vriendelijk onthaal, sanitair is er zeer proper. zeker een aanrader. wij gaan er zeker en vast nog eens langs wel dan voor enkele dagen.
Bert En Caro | 27-09-2020
Slecht toegankelijk door smalle weg ,zwembad alleen open als er een ehbo er aanwezig is,veel honden op de camping het lijkt wel een asiel, er zijn gasten die 3 a 4 honden bij zich hebben,je krijgt een plaatsnummer ,en de rest zoek je zelf maar uit ,veel vliegen op de camping ,door de honden en dierenparkje, voor ons eens maar nooit meer.
Geer | 24-07-2020
Ik zou signalisatie plaatsen voor de toegangsweg.
Willy Ginis | 29-08-2019
Meer recensies van Willy Ginis (2)
Helios is een fantastisch naturistenterrein; ik kwam hier afgelopen weekend voor de tweede keer en werd verrast (hondenliefhebbers opgelet !) met een hondenuitlaatterrein van wel meer dan 1200 m2, uniek voor de naturistenterreinen! Frieda je maakt Helios tot een waar paradijs, tot volgend jaar,
Erik
Erik | 11-08-2018
Het hangt er natuurlijk allemaal vanaf wat je verwacht.
Ik kom er zeer graag als dagbezoeker. Misschien komt een weekendje camperen er ook ooit wel van.
Jo | 10-12-2017
Meer recensies van Jo (2)
Wij zijn er einde maart gekomen met het goede weer.
Zeer vriendelijke ontvangst en een uitstekende rondleiding. Onmiddellijk door iedereen aanvaard en gevraagd om deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Veel natuur en rust. Bar met streekbieren en promo's en geregeld gezellige etentjes. Ondertussen staan we er vast en we zullen nog lang blijven. Nu de winter voor de deur staat blijven de activiteiten elkaar opvolgen. Ook kan je een caravan huren om de sfeer op te snuiven.Aan de nieuwe uitbaatster doe zo verder, en zij die willen komen verkennen zeker doen.
P&N | 18-09-2017
Deze camping bestaat al jaren en is er een voor de liefhebber van klein en overzichtelijk. Voor ons was het de derde keer en zeker niet de laatste...
Erg prettige sfeer en fijne mensen. Er is een nieuwe beheerder, die heeft de zaak (samen met vrijwilligers) weer goed aan de rol heeft gekregen ????????
De bar is inmiddels elke dag open en dat vonden wij fijn.
Je kunt er echter ook prima anoniem verblijven.
De lokatie is prachtig, vlak bij de natuur en bij steden als Leuven, Brussel en Mechelen.
Jaap | 11-08-2017
Meer recensies van Jaap (2)
Wat een fantastisch terrein! Mijn man en ik zijn er half juni 4 dagen geweest omdat we op doorreis waren. Het was een geweldige ervaring om op de camping te verblijven. Ontzettend schoon sanitair en hele vriendelijke (nieuwe ) eigenaren. We hebben de camping bij al onze vrienden aangeraden en komen ZEKER binnenkort terug!
Marianne | 21-07-2017
Meer recensies van Marianne (2)
Le chemin d'accès a été refait et il n'y a pas de problème d'accessibilité.
Les gens sur place sont fort aimables.
La piscine n'est pas toujours accessible mais elle est spacieuse (25 m de long ?)
Lieux calmes.
Sanitaires corrects sans être luxueux.
Le terrain est situé dans un forêt et donc le caractère naturel prédomine avec inévitablement de la mousse sur les caravanes présentes.
Nombreuses possibiités aux alentours
Marc | 29-08-2016
Meer recensies van Marc (2)
proper en vriendelijk ben er als invaliede onmiddelijk aanvaart spijtig dat de anderen mij mnder benaderden aangezien ik een handicap heb maar verder SUPER TOF en ZEKER voor herhaling vatbaar
thomas jos | 29-01-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Helios (Athena)" ?
Hoe waardeer je Helios (Athena) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.043