Naturismegids

Domaine de Lambeyran

5.3

Gemiddeld cijfer van de laatste 9 reviews.

Adresgegevens

Domaine de Lambeyran
Hameau de Lambeyran
34700 Lodève
0033 (0) 467 44 13 99

WebsiteContact
Lat: 43.737987 / Long: 3.269634
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

De camping is vanaf 6 juli 2019 WEER ( beperkt) OPEN voor maximaal 84 gasten.
Winkeltje, Bar nog niet open. Nog geen Bakker op dit moment .
Zwembad is in gebruik.

Afstanden

 • Brussel 1005 Km / 09:10
 • Utrecht 1167 Km / 10:36

Open

 • 20 Mei t/m 20 September

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 350
 • Aantal plaatsen: 130
 • Aantal plaatsen met elektra: 100
 • Verhuur accommodaties
 • Internet
 • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

 • Zwembad

Diversen

 • Engels gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Domaine de Lambeyran

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Domaine de Lambeyran. Laat het ons weten!
Een grote natuurrijke camping waar je met alle gemak van de wereld een fijn stekkie met prachtig uitzicht kunt vinden. Echter lijkt hier de ‘Franse slag’ hoog in vaandel gehouden te worden: sanitair dat beperkt werkt, overwoekerende wandelpaden en een Franse meneer(Alain?) die ons stipt om 15:00u pas ontvangt en die lijkt alsof ie zojuist een fles wijn achterover heeft geslagen?
Ik kan mij inbeelden dat dit een weergaloze camping is geweest maar nu lijkt de ziel eruit te zijn. De foto’s op de website zijn dan ook niet meer representatief. Wat is er hier gebeurd?? Geen bar en winkel open, beperkt of minimaal onderhoud, de gloriedagen lijken hier voorbij te zijn. Is het zwembad wel betrouwbaar op waterkwaliteit?
En dan ook nog dit soort prijzen durven te vragen… eenmaal, nooit weer. Ook al is dit de grootste naturistencamping van Frankrijk, het is ook de meest zielloze.
Dani Lou | 05-07-2022
Meer recensies van Dani Lou (2)
Een grote natuurrijke camping waar je met alle gemak van de wereld een fijn stekkie kunt vinden. Echter lijkt hier de ‘Franse slag’ hoog in vaandel gehouden te worden: sanitair dat beperkt werkt, overwoekerende wandelpaden en een Franse meneer(Alain?) die ons stipt om 15:00u pas ontvangt en die lijkt alsof ie zojuist een fles wijn achterover heeft geslagen?
Ik kan mij inbeelden dat dit een weergaloze camping is geweest maar nu lijkt de ziel eruit te zijn. Wat is er hier gebeurd?? Geen bar en winkel open, beperkt of minimaal onderhoud, de gloriedagen lijken hier voorbij te zijn. Is het zwembad wel betrouwbaar op waterkwaliteit?
En dan ook nog dit soort prijzen durven te vragen… eenmaal, nooit weer. Ook al is dit de grootste naturistencamping van Frankrijk, het is ook meest zielloze.
Dani Lou | 05-07-2022
Meer recensies van Dani Lou (2)
Prachtig terrein, hele mooie plaatsen omgeving en alles aanwezig om deze heerlijke camping weer tot een succes te maken. Maar de eigenaar/beheerder Alain bakt er weinig van. Chagrijnig, winkeltje en barretje gesloten, troosteloze bende. Zwembad heerlijk, fris water. Sanitair kan er mee door. 15 jaar geleden hier ook geweest, volop leuke drukte, nu desolate zooi, zo jammer
Steven | 10-08-2021
Meer recensies van Steven (3)
Lang geleden dat we op dit domain waren maar hebben er fijne vacanties gehad wij huurden er een mobilhome van defam Aarsman op een mooie plek helemaal bovenin aan het begin van het wandelpad naar boven heerlijk alsof je alleen op de wereld was.Mooie wandelingen gemaakt daarna het zwembad in.Zaterdag of zondag mosselen of paella eten daarna dansen was erg gezellig Madam Caspari zorgde voor de drankjes met haardochter, weet dat mr Caspari is overleden maar niet of madam nog leeft als we na 4weken weernaar huis gingen om 05.00 al op weg via het paadje langs het hameau naar de weg op weg naar huis.We zijn in totaal 10zomers op Lamberyran geweest jare negentig denken er met veel plezier aan terug.mvg Peter Corry Hesselberth
Peter Hesselberth | 13-03-2021
Vroeger meerdere jaren achtereen geweest.
Omdat we een hond bij ons hadden verbleven we een beetje aan de rand, hogerop.
Heerlijk en eindeloos wandelen in de ongerepte natuur.
Met het winkeltje was het af en toe wat behelpen maar ja dan was er Ledeberg en nog NOOIT hebben we daar op de markt zo’n GROTE mosselen gekocht. Heerlijk !
Geen problemen met Alain gehad.Ja en nadat de bomen gesloten waren kon je via een kleine omleidingsroute toch op de camping komen.

Ted.
Ted. | 23-12-2020
Wat een fijne plek om helemaal tot rust te komen. We genieten dagelijks van de natuurlijke geluiden , vogels, diertjes, totaal geen industrie of wat dan ook.. Prachtig naturistisch wandelen, er komt geen einde aan. Dorpjes en andere bezienswaardigheden volop in de omgeving.
We zijn er nog maar weten zeker dat we terug komen, super plek!!
Bob en Petra | 18-07-2020
Van de eigenaar kregen we eind mei een mail dat de camping dit jaar (ivm de Coronacrisis) per 1 juli open zou zijn, en dat we konden reserveren. Dit hebben we direct gedaan, voor twee weken, ingaande 1 juli. Dit is door de eigenaar ook bevestigd.
Toen we bij hem op 1 juli op de camping aankwamen, gaf hij aan dat onze plek gereed was gemaakt, dwz het gras was er gemaaid.
Ons werd verder met een nonchalance meegedeeld dat:
- het sanitair nog niet schoongemaakt was (dat zou misschien morgen gebeuren)
- het warm water in het sanitair het niet deed (idem)
- het zwembad echt nog niet gereed was waarschijnlijk over een dag of drie ("maar ach, dan gaat u toch naar het Lac du Salagou, da's maar 15 minuten rijden, ik lig er ook vaak in, da's prima te doen")
We waren stupéfait maar omdat we de hele dag hadden gereden en moe waren, toch maar naar onze plek gereden om de tent op te zetten. Het gras was op ons emplacement inderdaad gemaaid, maar alle plekken in de buurt waren compleet overwoekerd, het geheel zag er heel onverzorgd en liefdeloos uit.
Toen bleek dat onze blauwe stekker niet op de branche electrique paste, zijn we naar beneden gelopen om te vragen of hij misschien een koppelstuk had. De doorgang naar de receptie/het zwembad was ook compleet overwoekerd door bramen en eenmaal beneden aangekomen was hij in geen velden of wegen meer te bekennen.
Inmiddels hadden we zo de pest in, dat we besloten om hier niet meer te blijven en zijn vertrokken.
We hebben hem per mail op de hoogte gebracht van ons vertrek en hem ook medegedeeld dat het ons hogelijk verbaasde dat hij ons van te voren niet per mail heeft laten weten dat e.e.a. nog niet geheel operationeel was, dan hadden we een andere keuze kunnen maken. Geen reactie ontvangen.
We hebben hier eerder (in 2016 en 2017) verbleven, tot volle tevredenheid. Het is een aparte man en het is hier en daar een beetje houtje/touwtje, maar dat heeft z'n charme.
Maar, er zijn echt grenzen. En de onze is bereikt. Adieu Lambeyran!
Hans Eenhoorn | 16-07-2020
Meer recensies van Hans Eenhoorn (15)
Wij zijn in augustus 2019 circa 10 dagen op Lambeyran geweest, toen we hoorden, dat het terrein weer open was. De sluiting was - naar we hoorden - een gevolg van een verschil van inzicht tussen de eigenaar en de gemeente over de vergunningsvoorwaarden. Hoe het ook zij, het terrein, het zwembad en de meeste voorzieningen waren in bedrijf (de bar was nog dicht), de ontvangst was vriendelijk en we hebben er een prima tijd gehad. Er waren maar weinig gasten door de onzekerheid over de sluiting. Maar die hadden zeer veel ruimte en grote plaatsen, het zwembad is fors van omvang en het terrein is so wie so een van de grootste ter wereld - meer dan 300 hectare. Ook als er een normale bezetting is, lijkt het me meer iets voor rustzoekers, dan voor liefhebbers van entertainment en animatie.
Victor van Heekeren | 23-10-2019
Meer een mededeling als review.

Camping is "voorlopig" gesloten.
Na uitspraak rechtbank kan het mogelijk zijn dat de camping juni/juli weer open kan/mag vlgs eigenaar.
jan van den Biggelaar | 26-12-2018
Wij 10 Sena-, Solonat- en Zon en Leven leden hadden van zaterdag 8 t/m zaterdag 22 september 2018 twee Mobil Homes en het 4-persoonshuis geboekt op camping Lambeyran. Bij aankomst bleek de camping met een ketting gesloten en bordje ferme. Telefonisch contact opgenomen met de zwager, moesten een stukje verder doorrijden. Camping was door de overheid drie weken daarvoor gesloten o.a. wegens onveilige situaties. 1 man was de dag ervoor al met zijn caravan gearriveerd en stond op een onmogelijke plek. Wij zaten met ons vijven in twee Mobil Homes die niet goed bereikbaar waren met de auto. Vier mensen verbleven in het huis en zijn de hele vakantie daar gebleven.
Een man liet zich door vrienden de volgende dag ophalen.
Wij vertrokken met z'n vieren naar de 2** camping "Le village du Bosc" in Octon, vlak bij het Lac de Salagou. De volgende dag kwam ook de man (86) met caravan bij ons staan. Wij hadden twee Atypische Cylhor (bungalows) 1 met en 1 zonder wc, boven op de berg op roepafstand van elkaar. Wij hebben hier een heerlijke tijd gehad.
Op dinsdag hadden we een overleg met de eigenaar van Lambeyran en kregen we een belachelijk bedrag terug.
Trudi Bauer | 24-09-2018
Meer recensies van Trudi Bauer (2)
Camping is per direct gesloten.
Augustus 2018.
Annie | 29-08-2018
Meer recensies van Annie (7)
Vanaf 21 juni op deze camping geweest. Met de camper goed te doen, geen problemen met de scherpe bocht in het begin. De camping is mooi en groots en geeft heel veel rust en ruimte. Toch zou ik niet zo heel gauw weer terugkomen aangezien wij zelfs in de laatste week van juni niet gebruik konden maken van het restaurant wat nog steeds op een paar snacks na dicht was. Ook de gemeenschapsruimte was donker en er werd niets aan gedaan om het iets gezelliger te maken.
Naar de EK kijken ging alleen in een pikdonker hok !
Nu weet ik wel dat er nu gezegd wordt "dan moet je daar ook niet heen gaan " maar dat neemt niet weg dat er wel iets meer gedaan kan worden aan de gezelligheid van de camping zelf. Ook was het nog steeds een rotzooi om het zwembad en de eigenaar deed er ook niets aan om dat te verbeteren. Het zal nog wel niet het hoog seizoen zijn geweest............
Kortom , als je voor je rust komt, prima maar verder niet zeuren. Nog even over het sanitair : wij vonden het prima.
Herman | 01-09-2016
Meer recensies van Herman (10)
Afgelopen jaar 3 1/2 week op Lambeyran geweest. Ik kom hier al af en aan 27 jaar. Tussendoor naar andere plekken op de wereld en andere campings in Frankrijk geweest, maar hier komen wij echt tot rust.

Op de camping heerst rust, kun je genieten van de natuur, het heerlijke zwembad de mooie omgeving, prachtige wandel routes en af en toe een gezellige soirée dansante voor wie daar zin in heeft.

De eigenaar is rustig, maar vriendelijk en van enige discriminatie qua sekse heb ik nooit wat gemerkt.

Het sanitair is verouderd en voldoet qua hygiene niet helemaal naar de Nederlandse maatstaven. Ook veel mugjes en met name met warm, windstil weer andere prik beesten. Sommige wandel routes zouden beter onderhouden kunnen worden, maar dat weegt voor mij niet op tegen wat ik hier wel vind.
Léonie Nap | 27-08-2016
Wij hebben hier afgelopen vakantie in juni 2 weken gestaan met onze tent. We hadden een prachtige en hele grote plek met fraaie uitzichten en heel veel brem en veldbloemen. ’s Avonds (en overdag eigenlijk ook) heerlijk stil. Je zit hier idd middenin de natuur. Het sanitair mag dan wat gedateerd zijn, het werd prima schoongehouden en het functioneerde prima. Wat heb je nog meer nodig?
De eigenaar heeft een apart gevoel voor humor maar wij konden prima met hem overweg. Zwembad is groot en het uitzicht vanaf de zonnebedjes op Lodève is prachtig. Verder hebben wij (gezien de eerdere berichten) als mannenstel geen last gehad van discriminatoir gedrag o.i.d.; we voelden ons welkom. Al met al een heerlijke camping waar we zeker terug zullen komen!
Hans | 13-07-2016
Meer recensies van Hans (15)
unieke locatie , alleen echte natuur ! een wonder dat zo iets nog bestaat ! een aanrader voor authentieke naturisten !
Ben | 06-07-2015
Meer recensies van Ben (2)
Van '86 t/m '92 hebben wij, mijn (ex)vrouw, ondergetekende en onze drie kinderen hier zeven onvergetelijke vakanties doorgebracht. Denk er vaak nog met heel veel plezier aan terug! Dus nog steeds: alleen maar lof!
vr.gr.
Govert.
Govert | 14-09-2014
De weg naar boven is prima, met een bovengemiddelde caravan is het te rijden. Wel soms steil, enige motorcapaciteit is wel handig.
Klaas | 15-08-2014
Wie heeft ervaring met de toegangsweg naar de camping?
Is dit goed te berijden met caravan?
Elly | 10-08-2014
wij zijn in de loop der jaren 9 maal op lambeyran geweest.
met de tent,
soms wel 5 weken ,we hebben hele fijne herinneringen aan de camping en aan de inmiddels overleden vader en ook aan de zoon en zijn moeder .in 2010 zijn we er voor het laatst geweest .omdat we ouder worden kunnen we de reis niet meer aan. maar soms hebben we heimwee naar deze plek .
we kunnen deze camping bij ieder een aan bevelen. lodeve is ook een leuk stadje en verder is er een heel mooie omgeving,
familie nagtegaal venkelstraat goedereede
nagtgaal | 13-10-2013
Ik heb hier al eens geschreven, maar kan het niet laten de mooie natuur, de prettige mensen en ontvangst te benadrukken.

Inmiddels is mijn vakantie bijna aangebroken, vrijdag as vertrek ik. Jawel naar Lambeyran.
Van het weigeren van mannestellen krijg ik weinig mee. De afgelopen jaren waren er wel degelijk mannenstellen en vrouwenstellen. Prima en gezellig, afgelopen jaar erg veel lol met een stel gehad. Het is inderdaad een rustige camping, met af en toe een avonduitspatting. Juist dat is het fijne eraan!

Dus voor de echte natuurliefhebbers een aanrader. Zeker met het mooie grote terrein.

Alain, ik kom eraan!
Lukas | 15-07-2013
Wij, mijn zwager en ik, twee mannen, mijden deze camping al jaren.Kwamen er, inderdaad mijnheer Biggelaar al jaren geleden, bepakt en bezakt op de fiets aan met ieder een tentje.Werden te woord gestaan door een jongedame die ons eerst eens goed opnam en voor advies voor plek naar achter verdween.
Bij terugkomst geen plek voor ons, geen toegang voor twee mannen.
De eerste keer dat we daamee werden geconfronteerd.
Verbaasd en behoorlijk nijdig rechtsomkeer gemaakt op zoek naar een andere overnachtingsplek.
Hoop inderdaad dat deze behoorlijk discriminerende behandeling zich ten goede heeft gekeerd, lijkt me qua terrein een mooie camping.
Ries en Arnold | 21-03-2013
Ook wij zijn geweigerd op deze camping als mannenstel.
Monsieur - ici c'est une camping familiale!
Prima - wij zijn heel blij op Village du Bosc.
Hans | 10-03-2013
Een aanvulling met wat reacties van anderen op zoover:

beoordelingen in taal: NL(4) ALL met partner, Aug. 2012
"Puur natuur"Coos
Waardering
9,0 Ligging
9,0 Prijs / kwaliteit
7,0 Kindvriendelijk
8,0 Eetgelegenheden
6,0 Staat van het sanitair
8,0
16-10-2012 Wij hebben een aantal weken in augustus j.l. op camping Lambeyran gestaan. Dit is geweldig goed bevallen. Met name het grote terrein biedt heel veel mogelijkheden om midden in een geweldig mooi natuur gebied heerlijk te wandelen, te luieren en te genieten van de dieren die je tot soms vlak bij de tent/caravan kunt zien en horen. Een gevoel van God in Frankrijk. Ook de vriendelijke service van zowel de receptioniste, medewerkers als de eigenaar hebben wij bijzonder gewaardeerd. Puur natuur! De kampeerplekken zijn over het algemeen ruim en bieden voldoende privicy. Het sanitair is ruimschoots op niveau. Zeker een aanbeveling voor hen die even weg willen van drukte en veel dagelijks gedoe.

"Waarschijnlijk tot ziens"htjmwildeman
58 jaar
Roosendaal
138 reispuntenWaardering
8,0 Ligging
10,0 Prijs / kwaliteit
7,0 Kindvriendelijk
6,0 Eetgelegenheden
5,0 Staat van het sanitair
6,0 Bekijk foto's
17-7-2012 Groots domaine. Ook letterlijk, bijna 350 ha. groot.
Wie naturistisch wil wandelen en nog liefst lang, kan zijn/haar hart ophalen.
Wie geen animatie nodig heeft en meer op elkaar en de natuur zijn aangewezen?, perfecte plek.
Wie lekker wil zwemmen in een redelijk formaat zwembad?, geen belemmering.
Wie een mooie kampeerplaats wil hebben in zon of schaduw?, overleg met Alain.
Wie vogels, vlinders, cigales, paarden, herten of zwijntjes wil zien of horen?, leef je uit en geniet.
Wie geen "burengerucht" wil en rust zoekt?, dit is de plaats.
Wie zich op-en-top naturist wil voelen?, reserveer hier maar een plaatsje.
Wie geen moeite heeft met het feit dat restaurant/bar en het winkeltje wat beperkt in opzet zijn?, maak gebruik van de mogelijkheden die er wél zijn.
Grote kans dat wij het volgende jaar weer een mobilhome

"Wat duurt zo'n vakantie toch kort he."ZooGer
Waardering
8,0 Ligging
10,0 Prijs / kwaliteit
8,0 Kindvriendelijk
5,0
31-7-2012 Mijn vriendin en ik hadden voor 2 weken een mobilhome gehuurd. De plek was ruim met veel privacy, kreeg voldoende zon en op het overdekte terras is er altijd schaduw. Helaas vinden muggen, (steek)vliegen en andere vliegers het ook een geweldige plek.

Op de camping, zowel van personeel/eigenaar als gasten, een en al vriendelijkheid. De openingstijden van de receptie zijn wel wat kort en bleken ook vrij rekbaar. Er is een winkeltje annex barretje/restaurant met ook zeer beperkte en onhandige openingstijden (1700-1930) , dat is wel jammer. Commercieel gezien zou er veel meer van gemaakt kunnen worden, maar dat wil men blijkbaar niet.

Het terrein, wat moet je daar nog over zeggen? Zo uitgestrekt, je kunt er uren naakt rondwandelen, heerlijk. De bloemen, vogels, paarden en de vlinders.
Jan van den Biggelaar | 21-12-2012
Meer recensies van Jan van den Biggelaar (2)
Ik ben het eens gedeeltelijk met Piet en Elly dat ze zeker niet meer terug moeten komen.
Prijs per dag enz is vooraf bekend , dus niet zeuren.
Het toilet gebouw met de zogenaamde afgesloten cabines is een service naar cliënten die er vroeg in het seizoen zijn om de wind tegen te houden en de eventuele op koude morgens de koude buiten te houden.
Ook vonden zij het kennelijk nodig 3 reacties te plaatsen achter elkaar om geloofwaardig over te komen. Zijn ze bang dat hun reactie niet opvalt tussen de positieve reacties????
Laat hen vooral wegblijven daar en de mensen die houden van een prachtige natuur en uitzichten en de rust vooral komen!!
Jan van den Biggelaar | 21-12-2012
We hebben dit jaar genoten.
Boy en Marij | 17-10-2012

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Domaine de Lambeyran" ?
Hoe waardeer je Domaine de Lambeyran in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.027