Naturismegids
Genieten van de prachtige natuur en het cultureel werelderfgoed van Unesco.

Camping Las Grullas

8.9

Gemiddeld cijfer van de laatste 7 reviews.

Adresgegevens

Camping Las Grullas
Camino Valdefuentes 4
10185 Benquerencia (Cáceres)
+34-634264504

WebsiteContact
Maak een PDF om te printen
Lat: 39.296229 / Long: -6.100995
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Camping Las Grullas is een naturistencamping in het hart van Extremadura waar u kunt genieten van de prachtige natuur en het cultureel werelderfgoed van Unesco. Als u rust zoekt, vogels wilt spotten of ’s avonds wilt genieten van een schitterend firmament, kom dan eens bij ons langs!

Afstanden

  • Brussel 1827 Km / 16:40
  • Utrecht 1981 Km / 18:04

Open

  • 1 April t/m 1 Oktober

Algemeen

  • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
  • Plaats voor tenten
  • Plaats voor caravans
  • Plaats voor campers
  • Oppervlakte (ha): 2,6
  • Aantal plaatsen: 30
  • Aantal plaatsen met elektra: 30
  • Alle plaatsen hebben elektriciteit
  • Verhuur accommodaties
  • Aangepast sanitair voor mindervaliden
  • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

  • Zwembad

Activiteiten

  • Jeu de boules

Diversen

  • Nederlands gesproken
  • Engels gesproken
  • Duits gesproken
  • Frans gesproken
  • Spaans gesproken
  • Alleengaanden welkom
  • Huisdieren welkom

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Camping Las Grullas

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Camping Las Grullas. Laat het ons weten!
Wat is dit een prachtige camping! Ruime plaatsen , geweldige uitzichten met overvliegende roofvogels. Sanitair is ronduit luxe! Zwembad is heerlijk! Voor ons als extra bijkomstigheid zo fijn dat de hond op het wandelterrein los mocht lopen!
We hebben hier, ondanks 2 dagen heftig onweer, onwijs genoten!
Romaine en Ries | 15-10-2021
Meer recensies van Romaine en Ries (13)
We hebben er de laatste week van september gestaan. Prachtige omgeving, deed door de droogte een beetje aan Afrikaanse savannen denken! Camping is, met zo weinig mensen ah eind vh seizoen, prima (we waren de allerlaatste gasten). Als je directe buren hebt, zit je niet heel erg privé doordat er vrij weinig afscheiding is. Maar dat was nu dus niet aan de orde. Zwembad is mooi en heerlijk koel en het sanitair is 's avonds sprookjesachtig verlicht. Vanaf het sanitair heb je ook een schitterend uitzicht, 's avonds en 's ochtends vroeg. Dorpjes in de omgeving zijn heel basic. Caceres en Trujillo zijn prachtige steden. De moeite waard. Het enige minpunt is het geknal van de jacht 's nachts, in de omgeving. Alsof er bommen afgaan. Maar dat is het dan ook.
Hans Eenhoorn | 21-10-2018
Meer recensies van Hans Eenhoorn (15)
Prima camping. Ruime plekken met schaduw, heel mooi sanitair, heerlijk zwembad en terras met ligstoelen. Alles prima voor elkaar. Directe omgeving erg mooi, maar de dichtbij gelegen dorpjes vonden we niet heel inspirerend. Een klein half uurtje verderop liggen Caseres en Trujillo, twee werkelijk schitterende steden. We hebben het heel goed naar onze zin gehad op de camping. Ruud.
Ruud | 09-09-2018
Meer recensies van Ruud (2)
Onze ervaringen zijn positief te noemen.
Een mooi zwembad, prima sanitaire voorzieningen en een mooie ligging midden in een natuurlijke omgeving.
Vanaf het hoger gelegen sanitairgedeelte heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.
Verder veel vogels gezien en gehoord en een groep vale gieren gezien die gebruik maakten van de thermiek.
Dat de eigenaren een eigen tafeltje hebben aan de zijkant van het terras is toch geen probleem? Want waar zouden ze anders moeten zitten als ze ook van de heerlijke temperaturen gebruik willen maken?
Hetzelfde geldt voor het gebruik maken van hun eigen zwembad, het was absoluut niet storend dat ze af en toe ook even kwamen afkoelen. Johan was de hele periode dat wij er waren volop in de weer met zijn gasten en met de werkzaamheden op en rond de camping.
Lisette was ook regelmatig te vinden rond het terras en in het zwembad.
Persoonlijk vind ik dat juist prima, de lijnen blijven daardoor kort want als er vragen en/of problemen zijn kun je ze direct aanspreken.
Ik heb voor ons vertrek nog een goed gesprek gehad met Johan over hun manier van het naturisme beleven samen met de gasten. En dat was een zeer verhelderend gesprek.
Wij kijken dus met plezier terug op ons verblijf op deze camping.
Camping Las Grullas
Jan | 02-07-2018
Meer recensies van Jan (7)
Las Grullas heeft veel potentie om een goede en gedegen camping te zijn. De natuur is schitterend en we hebben veel vogels gespot. De ligging is geweldig! De plekken zijn zeer ruim bemeten. Lisette is een vlotte en aardige vrouw. Zij was erg behulpzaam en we zagen haar hard werken. Johan liet zich vrijwel niet zien. Er is nog aardig wat te doen op de camping om het wat aangenamer te maken: een wasmaschine is geen overbodige luxe; bij de afwasplaats groeide het gras een meter hoog rondom de wat slecht onderhouden speeltafels; kapotte kranen werden maar niet gerepareerd; de generator maakt veel lawaai, voor al als het ‘s nachts stil zou moeten zijn; er ligt veel rommel van kapotte stenen tafels op de plekken. Door het mindere weer hebben we geen gebruik kunnen maken van het zwembad, maar wat opviel is dat de eigenaren midden op het terras een eigen plek hebben gereserveerd, dat is niet echt klantgericht vinden wij.
Paula en Frits | 10-06-2018
We hebben een paar dagen in de cottage gelogeerd.Het is zeer goed bevallen, alles wat je nodig heb is aanwezig ziet er heel gezellig uit met een schitterend uitzicht.Zeker voor herhaling vatbaar.
Loes De Boer | 07-10-2017
Mooie en rustige camping in een heerlijke omgeving,
Prachtige middeleeuwse dorpjes op fietsafstand. Ruime plaatsen, heerlijk zout water zwembad, keurig sanitair en alles goed onderhouden.
Lizette en Johan doen hun uiterste best om een fijne sfeer te creëren.
Ook voor vogel- en natuurliefhebbers een aanrader, zwermen vale gieren en bijeneters vliegen regelmatig over de camping,
Hop en zwarte ooievaar op loopafstand te spotten. Natuurparken op rijafstand.
Campinggasten uit diverse landen, mooi toch.
Kortom fantastisch terrein met zeer ruime staanplaatsen, fijne mensen en heerlijke temperatuur.
Goede verhouding prijs/kwaliteit, echt een aanrader!!
Wij komen hier zeker terug.
Johan en Lizette bedankt!!
Herman en Lucie.
Herman en Lucie | 21-08-2017
Meer recensies van Herman en Lucie (6)
In juni 2016 zijn wij hier 3 weken lang heerlijk tot rust gekomen. Er heerst hier een hele prettige sfeer mede door de ongedwongen gastvrijheid van Lisette en Johan.
Mooi schoon sanitair en een prachtig zwembad waar je heerlijk kan afkoelen.
In de omgeving zijn een bezoek aan oudheidkundige plaatsen zeker de moeite waard.
Eef en Inge | 30-07-2016
Wat een aanrader. We waren er vorig jaar ook. Het is hier zo mooi, zo in de natuur, zo rustig en ver weg van het massatoerisme. Toch zijn er een aantal steden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan op kleine afstand. De eigenaren doen er ook alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Het is een mooi terrein, prima sanitair en een geweldig zwembad.
We komen zeker terug!
Henk en Will | 14-07-2016
Meer recensies van Henk en Will (4)
Mooie en rustige camping in prachtige omgeving, zeer gewaardeerd voor vogel- en natuurliefhebbers. Ruime plaatsen, heerlijk zwembad, keurig sanitair en alles goed onderhouden. Lizette en Johan doen hun uiterste best het iedereen naar de zin te maken en daar waar nodig wordt je geholpen. Wij hadden namelijk pech gehad onderweg en Johan en Lizette hebben ons met alles geholpen wat nodig was om de problemen op te lossen. Dit was onze 2e vakantie op Las Grullas en zal zeker niet de laatste zijn.
Herman en Ine | 25-06-2016
Meer recensies van Herman en Ine (2)
Mooie sterrenhemels 's nachts. Interessante omgeving. Alleen jammer dat je Nederlandse eigenaren je niet echt het gevoel geven dat je heel erg welkom bent. Ondanks de grote plekken weinig privacy doordat er geen begroeiing is bij de afscheidingen. Zou een kleine moeite zijn om daar iets aan te doen, maar de eigenaren steken er weinig energie in. Ze vinden het fijner om veel in het zwembad te liggen. Hierdoor voel je je als gast ook niet helemaal vrij. Camping is duur voor wat je ervoor krijgt.
Teije de Boer | 17-03-2016
Meer recensies van Teije de Boer (2)
Wat een fantastische camping in een heerlijke omgeving.
Eind juli 2015 zijn wij hier, helaas maar een week geweest ivm autopech en problemen met de hond. Ruime plekken met "eigen aanrecht" met voldoende schaduw om heerlijk te kunnen realaxen. Lisette en Johan doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken en hebben ons prima "weer op weg" kunnen helpen!
De omgeving is prachtig om te wandelen en te fietsen, maar pas op voor de hond en doe dit (zeker in het hoogseizoen) voor 12.00uur ivm de warmte.
Ik hoop niet dat iedereen in 2016 naar Las Grullas gaat!
Mia & Menno | 07-11-2015
Wat een prachtige camping en wat een sympathieke eigenaren! Natuurlijk, op ieder slotje past een sleutel, en bij ons opende het een prachtige vakantie: de camping ligt prachtig gelegen als het ware opgenomen in de omgeving, elke avond hoorden wij de schapenbellen; het uitzicht vanaf onze plek was mooi , en rust is er genoeg. Wij zoeken gewoonlijk onze eigen dagbesteding en zijn daarvoor niet afhankelijk van wat de camping aan vertier biedt; het zwembad was erg lekker en fris ter verkoeling bij temperaturen boven de 35'. De eigenaren hielpen ons fantastisch met meedenken over wandelroutes en beschikken over zeer geschikte wandelboekjes voor de omgeving, ook de vogelkijkpunten duidden zij ons goed met materiaal. Voorts zijn zij zelf voortdurend op een natuurlijke wijze onder de gasten aanwezig. Wij hadden 2 weken gepland maar bleven er uiteindelijk toch 3, wat langer had ook wel gemogen...
Extremadura heeft veel bekijks te bieden.
agnes en ignace | 18-09-2015
Wat is dit een grote aanwinst voor naturistisch kamperen. Alle lof voor Lizette en Johan, die een heel prettige sfeer weten te creëren, het prachtig schoon sanitair, super zwembad met zout water en het fantastisch gelegen terrein met zeer ruime staanplaatsen. De omgeving, de mooie sterrenhemel en de grote verscheidenheid aan vogels maken deze camping ook zeer de moeite waard. We waren er dit voorjaar 2 keer en komen zeker terug.
Henk en Will Robben | 15-07-2015
Meer recensies van Henk en Will Robben (4)
Deze camping gaat een mooie toekomst tegemoet!
Wij hebben op het 'wilde' achterterrein gestaan en daar genoten van absolute rust in de mooie natuur. Lisette en Johan is geen moeite teveel om het naar je zin te maken. Het fijne zwembad en het mooie sanitair maken het verblijf heel plezierig.
De stadjes Càceres en Merida zijn beiden een bezoek waard.
Gosse en Trix Planting | 27-05-2015
Meer recensies van Gosse en Trix Planting (2)
Wij zijn net terug uit Spanje en zijn ruim 2 weken op 'Las Grullas' geweest.
Houd je van rust, een prachtige omgeving, een geweldige sterrenhemel, leuke plaatsen om te bekijken in de omgeving, dan is deze camping absoluut een aanrader.
Bovendien is er een heerlijk zwembad, het sanitair is keurig schoon. Het echtpaar dat deze camping runt is heel gastvrij, ze staan altijd voor je klaar, je kunt ze alles vragen en houden van een ontspannen sfeer.
Theo en Mieke | 26-05-2015
April 2015 verbleven we op het pas geopende naturistenterrein Las Grullas in Extremadura, Spanje.
We waren heel blij dat er in die streek een naturisten camping was geopend.
Ons enthousiasme is alleen maar groter geworden tijdens ons verblijf.
Dat kwam door de comfortabele,propere voorzieningen, de mooie omgeving, maar vooral ook door de beherende eigenaren.
Op reis, op vakantie, in een nieuwe omgeving hoop je mensen aan te treffen die gastvrij zijn, informatie verschaffen en toch je vrijheid respecteren.
Wie bovenstaande ook op prijs stelt bevelen wij Las Grullas van harte aan.
Ad/Marianne Vervoord
ad/marianne vervoord | 19-05-2015
We hebben heerlijk genoten van alle rust op deze prachtige camping. Om te reageren op "Merie", wij hadden wel warm water voor was- en afwas (?). Jammer dat niet iedereen zo'n natuurcamping op waarde kan schatten.
De vogels die we gezien hebben waren geweldig. Mooie foto's kunnen maken van de Roodkopklauwier en de Hop.
Johannes | 22-04-2015
Wij vonden het tegen vallen dat er alleen koud water was om af te wassen, voor de prijs van 25 euro per nacht verwacht je toch wel warm stromend water voor was en afwas.
En de generator snachts is ook niet bepaald prettig. Er zijn ook veel te veel lichtjes aan op de camping. Zonde, want het verpest de mooie sterrenhemel.
Merie | 15-04-2015
Meer recensies van Merie (3)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Camping Las Grullas" ?
Hoe waardeer je Camping Las Grullas in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.024