Naturismegids

Camping Valalta

8.5

Gemiddeld cijfer van 108 beoordelingen.
Camping Valalta

Adresgegevens

Camping Valalta
52210 Rovinj Istrie
00385(0)52804800
Website
Lat: 45.121506
Long: 13.625793

Afstanden

 • Brussel 1377 Km / 13:02
 • Utrecht 1386 Km / 13:00

Algemeen

 • NFN / INF kaart verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Plaats voor campers
 • Oppervlakte (ha): 70
 • Aantal plaatsen: 1600
 • Aantal plaatsen met elektra: 1600
 • Verhuur accommodaties
 • Internet
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Kinderbad
 • Zee
 • Tennisbaan

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
 • Bar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over Camping Valalta

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Camping Valalta. Laat het ons weten!
Ja wij zijn er ook een paar keer geweest maar helaas wij voelen
ons niet meer op een nudisten camping te veel textiel aan , jammer het moest niet mogen dan zou ik zeggen mensen ga naar een textiel camping daar is dan ieder op zijn plekje. zo in het algemeen is de camping op zich priema.
Fam, snel | 10-10-2011
Meer recensies van Fam, snel (2)
Bedankt E.H. voor het delen van onze mening over de swingers op Valalta. Ook wij zijn dit jaar, met onze zoon van 17, 4 weken op valalta geweest. Hot item dit jaar was inderdaad weer de jeugd in zwemkleding! Verbannen bij de glijbaan mochten ze dit jaar achter de Chakah-Chakah bar op het strand liggen. Ik snap niet dat er geen echte "puber locatie" wordt gecreëerd. Dat voorkomt onduidelijkheden, zowel bij de jeugd als bij de overige gasten. Die "Swingers" worden toch ook niet weggestuurd bij de rotsen of `s avonds en `s nachts op het pad naar de uitkijktoren? Helaas wordt er naar onze mening met twee maten gemeten en wordt de "gemakkelijkste" groep aangepakt. Ondanks dit, hebben wij enorm genoten en willen zeker volgende jaar voor de 7e keer terug naar Valalta. Wij hopen wederom met onze zoon, want ook die kijkt terug op een fantastische vakantie. Helaas heeft de vooraankondiging van Valalta over het "kledingregime" voor 2012 hier niet aan bijgedragen! Ik hoop niet dat wij als ouders en echte naturisten hiervoor moeten boeten, en de befaamde "swingers", die in vele gevallen zeker niet voor het naturisme op de camping zijn, gewoon blijven komen en hun gang kunnen blijven gaan. Is dit dan de 5 sterren camping waar Valalta naar streeft? Wij hopen dat de directie er zeker nog eens goed over nadenkt en ruimte laat voor gezinnen zoals wij.
Hopelijk tot 2012 op Valalta!
J&J | 05-09-2011
Ons gezin heeft Valalta deze zomer voor de 8e keer bezocht. Dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er heerlijk vertoeven, leuke restaurantjes in de omgeving, heerlijk fietsen langs de kust en geweldig varen. Wij blijven altijd 5 weken. Meestal gaan er nog vriendjes mee van onze kinderen en dit jaar zelfs de aanhang. Wij zijn blij dat onze studerende kinderen nog mee gaan, hetzij een kortere periode. Het is tenslotte een Fam. camping. Ik begrijp wel dat Valalta maatregelen treft om deze zwembroek dragende jongeren te centraliseren maar ondertussen hebben wij onze kinderen fijn bij ons gehad. Wat ons meer stoort en met ons heb ik begrepen vele anderen zijn de Swingers die zich blijkbaar niet kunnen inhouden tot de daartoe bestemde Swingers clubs waarvan er 2 zijn in de omgeving. Ik wil deze mensen absoluut niet veroordelen maar het zou netjes zijn als ze hun bezigheden zouden beperken tot de clubs die daarvoor bestemd zijn en niet op de camping. Het is toch te gek dat er in een caravan een gangban g gehouden wordt en de naastgelegen Familie met 2 jonge kinderen wakker gehouden wordt door het gestompt en gekreun de hele nacht. Deze familie komt in iedere geval nooit meer terug. Of dat je de haven uitvaart, richting Limski Kanaal, en de mensen met jonge kinderen moeten hun kinderen de ogen sluiten omdat er een aantal mensen in alle standjes liggen te neuken. Wij voeren er langs met vrienden uit Nederland. Je schaamt je dan voor je eigen camping. Jammer toch !! Wij sluiten ons volledig aan bij de tekst van J & J van 19-05-2010.
E.H. | 24-08-2011
Per 2012 mag ook op strandgedeelte alleen nog maar naakt gezwommen worden. dat is op te maken uit de plakaten die daar op dit moment aangeplakt zijn. Alleen kinderen tot 12 mogen dan nog badkleding dragen. Benieuwd hoe dit in de praktijk gaat werken.
A & K | 05-08-2011
Meer recensies van A & K (6)
Eén van de betere naturistencampings die we tot nu toe bezocht hebben.
Ook wij storen ons aan de jongeren (pubers) die overdag om en rond het strand- en zeegedeelte textiel dragen.
Wijzelf hebben ook jongeren (14j en 16j) en voorafgaand aan onze reis worden duidelijke afspraken gemaakt, dit uit respect naar het naturisme toe.
In sommige naturistencampings is het, zelfs aan jongeren, verboden ook aan het strandgedeelte textiel te dragen. Dit wordt aldaar door een opzichter goed opgevolgd.
Men moet al genoeg doen om het naturisme te kunnen behouden.
Ann | 31-07-2011
Gewoon een goede camping. Nadeel is inderdaad het reserveren.
Denk je dat je een plekje hebt, maar je moet gaan zoeken.
Heeft ook wel weer voordelen.Lekker je eigen plekje zoeken.
Prima strand en faciliteiten.
In de verhalen lees ik regelmatig dat er mensen zijn die zich eraan storen dat de jeugd soms gekleed loopt.Ik begrijp dat niet.
Het gaat er toch om dat je zelf in je blootje mag genieten.
Of voelt degene zich door een bv 16 jarige bekeken?
Wees blij dat kinderen hun ouders niet belemmeren in hun wens.Het bloot kunnen zijn.
Ik kan me niet voorstellen dat, als je een jongen of meisje van 16 jaar naakt ziet dat dan de vakantie pas perfect is.
Hou toch op met die klachten.
Geniet van wat je mag en kan doen. Er zijn zat landen waar je helemaal niets mag. Of zijn deze mensen dit vergeten.
Mijn vakantie is compleet als ik genoten heb. Mijn vakantie wordt niet verstoord omdat er een jongen of meisje in badkleding voorbij loopt.
Fred | 10-07-2011
Helaba
wij gaan voor de eerste keer naar valalta op 30 juli tot 15 augustus met de mobilhome
wij 45-43 lentes jong..
welke plaatst is het beste voor een mobilhome ? wij lezen
dat deze camping groot is ..)
tot lees zeker


xxxx
marc | 09-07-2011
Meer recensies van marc (2)
VALALTA is een super-camping! Wij komen er regelmatig en genieten van het zwembad, de 7-restaurantjes waar soms ook gedanst kan worden....de prachtige uitzichten enz, enz.
Wij wisselen 't echter wel af met andere campings in Kroatië
zoals Ulica en Solaris en natu-vakanties in heel Frankrijk. Op deze manier heb je ieder jaar toch weer een heel andere vakantie. Daarnaast staan we het hele seizoen op Natupark Het Verlaat in Valthermond (Dr.). SUPER ! Google maar eens!
Mooie ruime plekken en ze verhuren hier ook stacaravans, tenten.
Walters | 01-07-2011
Meer recensies van Walters (3)
We zijn vorig jaar hier voor het eerst geweest. Bij aankomst hadden we het idee dat er een gereserveerde plek voor ons was. Echter dat was helemaal verkeert gedacht. We hebben zeker 1 uur gezocht en uiteindelijk iets gevonden. Toch hebben we besloten om dit jaar weer te gaan. Heeft te maken met alle fasaliteiten op deze camping. Onze kids hebben het reuze naar de zin.
Marcel | 25-06-2011
hallo


ik ben vroeger al paar keer geweest op deze camping .
mijn verlangen geen altijd uit na deze camping .
wij gaan dus op 9 julli weer daar na toe op vakantie
zie er na uit .
dus tot over een paar dagen zijn we er weer .
maico | 21-06-2011
Goedendag

Wij komen al 5 jaar achter elkaar op deze camping met de camper en een caravan de camping vinden wij super mooie haven waar je de mee gebrachte boot veilig kan achter laten
De barretjes zijn in de avond gezelig en meestal is er ook een live bandje aan het spelen
met betreking het textiel op de camping daar moet je gewoon makkelijk over zijn je gaat naat een camping voor naturisme dus geeeeen kleding wij hebben ook kinderen en die gaan gewoon naakt willen ze dat niet dan wordt het tijd dat we naar een textiel camping gaan jammer maar respect voor het naturisme
wat betreft de verhalen over swingers nou het zijn gewone mensen die bij een bar een drankje drinken wat ze bij het muurtje uitspoken moeten ze zelf weten

de camping is mooi ingericht met veel groen en mooie paadjes wij staan al jaren tegen over het zwembad bij de haven een wereld stek
dit jaar is het weer vallalta tijd

gr erik en natasja celine en giovanni
poppelier | 19-06-2011
Wij zijn vorig jaar voor het eerst naar Valalta gegaan. We hadden hier zoveel verhalen over gehoord, dit moest werkelijk het paradijs op aarde zijn.

Onze ervaringen: Het mooie weer en de zee.... inderdaad schitterend! Wat hebben we wat afgesnorkeld!

Verder... vonden we het een ontzettend massale camping en inderdaad veel textiel! Mijn kinderen waren toen 12 en bijna 16 en liepen gewoon bloot rond! Ja, ook mijn zoon van nu inmiddels 16 loopt gewoon bloot rond. Het kan dus wel.

Waar ik me nog meer aan stoorde: Dat men een complete collectie badkleding verkochten op de camping................
Dit had ik nooit eerder meegemaakt op een naturistencamping!

Welja, wij hebben heerlijk bloot gelopen en 's avonds hadden we kleren aan ivm kou...

We waren er ook snel achter waarom er veel geklede mensen rondliepen overdag........... als je naar de winkel gaat, moet je immers kleding aan in de winkel. De meesten trokken, als ze hun brood gingen halen, dat bij de tent al aan!

Wij liepen naakt naar de winkel, in een tasje onze kleding en die trokken we pas vóór de winkel aan! Daar kregen we ook echt reacties op, want zodra we de winkel uitliepen trokken we eerst onze kleding uit... Echt, die reacties daar op waren echt heel vreemd!
Tja, wij lopen graag naakt rond.

Verder vond ik het wel gaaf dat er op die rotsen wat meer kon gebeuren... we zijn wel eens gaan kijken, maar uiteraard gebeurde er op dat moment natuurlijk niks... haha! Maar ik vind het een prima plek daar. Hoeft niemand last van te hebben.

Maar wij komen hier toch niet meer terug... Het was een geweldige vakantie, geweldig om meegemaakt te hebben, maar daar blijft het ook bij. Het land zelf vonden we ook enorm tegenvallen! Diverse plaatsen bezocht, maar die hebben we nu ook gezien!

Wel kan ik het me voorstellen dat het voor sommigen helemaal geweldig kan zijn! Maar, daar moet je gewoon van houden!
van Dijk | 03-06-2011
Meer recensies van van Dijk (5)
wij komen er al vanaf 1983,hebben in totaal 4 keer uigeweken naar andere landen maar op valalta is het geweldig!!!! wij komen er nog altijd graag ,ze blijven er altijd actief met het terein nog mooier te maken voor alle leeftijden.
alle lof. ook dit jaar gaan we weer.
jet en piet kusters | 17-05-2011
Meer recensies van jet en piet kusters (5)
wij komen er al vanaf 1983,hebben in totaal 4 keer uigeweken naar andere landen maar op valalta is het geweldig!!!! wij komen er nog altijd graag ,ze blijven er altijd actief met het terein nog mooier te maken voor alle leeftijden.
alle lof. ook dit jaar gaan we weer.
jet en piet kusters | 17-05-2011
Meer recensies van jet en piet kusters (5)
Ik kom al jaren met mijn vrouw op valalta en wij hebben het daar erg naar onze zin. Omdat we altijd op de zelfde plekjes staan leer je de mensen kennen en krijg je kennissen. Een min puntje is dat muntjes gedoe met douchen, of ze zijn stuk of je krijgt maar heel kort warmwater. Voor wat betreft de geklede mensen ik denk dat valata daar een grens moet trekken anders wordt het een fifty fifty camping wat niet de bedoeling is. Over de swingers sávonds bij het muurtje en overdag's bij de rotsen verweg van de camping zelf zou ik zeggen gun een ieder z'n vakantie als je een ander maar niet stoort.
In ieder geval zijn wij ook deze zomer half juni weer van de partij.
C.Geelhoed | 05-02-2011
Meer recensies van C.Geelhoed (3)
Wij zijn afgelopen augustus naar deze camping gereden met onze camper. Bij aankomst was het uiteraard niet makkelijk een plaatsje te vinden vanwege hoogseizoen. Maar nadat we een 30 minuten hadden rondgereden kwamen we tot de conclusie dat het echt niets voor ons was. Alles boven op elkaar rommelig en een smoezelige indruk. We zijn weer vertrokken en terug gereden naar Krk, daar is het tenminste mooi verzorgd.
Wim | 23-01-2011
heel helder ook heel mooi en warm alleen toen ik daar was was het op de eerste avond aant stormen heel hard!!!!en wij sliepen op een stacaraven en het huisje trillde en beweegde ik was wel bang!!!maar voor de rest prachtig heel mooi uitzicht want als ik op het toilet zit had ik een mooi uitzicht op de zee het was er ook war en het zwembad was leuk de cha-ka bar was te gek en mijn favoriete bar heel deluxe vooral met die pier erbij!!!
phaedra | 17-01-2011
Nog even opmerken dat ik en mijn man op 5 jaar tijd op valalta nog niks gemerkt hebben van wat ze zeggen achter dat muurtje en dat swingers gedoe !!!!!! we zullen onze ogen beter moeten opentrekken denk ik alluwel we daar eigenlijk ni zo mee gediend zijn :-( .
Ik betwijfel eigenlijk of het waar zou zijn , en moest het zo zijn ........ zou da in een gewoon park met kleren aan ook ni gebeuren ???
vivi | 30-08-2010
Wij gaan reeds 5 jaar naar deze camping en mijn 2 kids van 16 en 18 vinden het er ook de max !
Op deze camping is er een plek te vinden voor iedereen ! Wij houden van de rustige kant en zoeken elk jaar plekje vlak aan het water (wat ons elk jar lukt ! ) ZALIG gewoon .
EXTREEM propere camping !

Gewoon één om elk jaar weer naar uit te kijken !
vivi
vivi | 30-08-2010
Het is echt een mooie camping en voor voor elk wat wils
Alles wordt netjes onderhouden en schoon gemaakt
De medewerkers zijn correct en vriendelijk en behulpzaam
Dit is in Rovinj wel anders sommige zijn gewoon onbeschoft
je zou er nooit geen inkopen meer doen
Maar daarvoor kun je in de ruime camping supermarkt zeer goed terecht alles is vers van bakkerij tot slagerij
Maar ik zie wel heel veel textiel vervuiling door volwassenen die de hele dag met een doek om lopen waarvan de kinderen al helemaal niet uit de kleren komen om dat ze dat van thuis niet mee krijgen
Ik heb het dan niet over vrouwen met een ongemak of kinderen in de pubertijd maar over mensen die niet weten wat naturisme is of toevallig op deze camping terecht zijn gekomen en alleen een beetje om zich heen lopen tekijken als of wij van Mars zijn neer gedaald
Ik stoor mij er in zo verre aan dat ik mij tegen schemer toch maar aan kleed ondanks dat het dan nog zwoel/warm is omdat ik het gevoel heb dat ik de enige ben die nog naakt loop en een bezienswaardigheid ben geworden
Maar ik ben uiteindelijk wel voor het naturisme gekomen
Maar wij komen nog zeker wel weer een keer terug
het blijft een mooie omgeving die zeker wel de moeite waard is
Gerard en Yosineke | 18-08-2010
Ons gezin komt al sinds 2001 op valalta.Voor pubers is er een apart gedeelte bij de glijbaan waar ze wel in zwemkleding kunnen komen. Op andere strandjes en het zwembad is zwemkleding verboden. De meeste jeugd kent elkaar al jaren en heeft contact met elkaar via hyves of msn
wanneer men naar de camping komt. Verder is het een prachtige camping waar elk jaar weer verbeteringen worden aangebracht. Een echte familiecamping voor jong en oud
H & J | 07-08-2010
ik ga nu al 8 jaar op rij naar valalta, 1st 6jaar met de tent daarna met de mobilhome. Ik vind het heel spijtig dat mensen zoveel slechte commentaar hebben op jongeren die (als meisje) met een broekje rond lopen MAAR denk eens na puberende meisjes hebben soms hun menstruatie dus denk eens terug toen u een puber was! De jongens hebben het ook niet altijd even makkelijk! Mijn dochter van 13(die voor haar 1ste keer haar maandstonden had) is al wenend trg naar onze staanplaats gekomen omdat een meneer van de kamping haar bijna had verplicht haar bikinibroekje uit te doen !! Dit kan toch niet meer mensen! Daarna ging ze alleen nog op stap me haar oudere broer van 17 en zijn vrienden omdat ze te bang was van de mensen die slechte commentaar hebben ! voor de rest heel goede kamping!
Anne Maline | 05-07-2010
Wij zij ook al een jaar of 10 vaste klant op valalta. Gewoon een erg mooie camping met goede faciliteiten. Wat die jeugd in die broekjes betreft laat die gewoon doen, iedereen heeft gepuberd en het is voor die ouders toch niet mogelijk om daarvoor speciaal naar een textielcamping te gaan zeker. Dat mag men toch niet verwachten.
Ik heb meer last van die Italiaanse die half augustus aankomen waarvan de VOLWASSEN vrouwen het broekje aanhouden. Dat ze daar eens iets tegen doen.
Groeten
Rudy en Kristel
rudyvdk@hotmail.com | 25-05-2010
Dag iedereen,

Net terug van onze voorjaarsreis.
Weer zat niet mee,maar we mooesten toch ff weg.
De vorige schrijvers hebben het perfect omschreven.
Wij kunnen niet wachten tot 25 juli.
alles is weer goed opgeknapt,onderhouden en vernieuwd,
Veel gebeurt afgelopen winter.
Alles staat er wer spik en span bij.
Veel nieuwe bestrating ,groen etc. bijgekomen.
Terassen staan er mooi bij.
leeuwtjes | 19-05-2010
Meer recensies van leeuwtjes (5)
Ook dit jaar gaan wij weer met heel veel plezier van Valalta. Onze "puberzoon" van 16 gaat ook mee en ja ook hij loopt overdag in een zwemshort en ja ook hij is 's avonds vroeg in de kleren? Probleem? NEE. Waar gaat het over! Wij als ouders kunnen oprecht zeggen dat onze zoon nog steeds GEHEEL VRIJWILLIG met ons mee gaat naar Valalta! En nu hij in een voor hem (en vele andere pubers)lastige leeftijdsperiode zit, kan het toch niet zo zijn dat het hele gezin daar onder moet leiden door deze gezinnen dan maar naar een "textiel camping" te verwijzen?!?! Deze "pubers" zijn de naturisten van morgen! RESPECTEER DAT! Ik hoor niemand over de "sexuele uitspattingen" door VOLWASSENEN op deze camping!! Zeker nog nooit 's avonds langs de "Grill" of de uitkijktoren gelopen en overdag eens op de rotsen in het fjord geweest?? Als jullie daar de ogen voor zouden openen dan verbleekt alle kritiek over die pubers die in hun zwemshort lopen! VOLWASSEN mannen en vrouwen die zonder enig respect voor hun mede kampeerders hun sexuele lusten botvieren met andere stellen! Het liefst voor hun eigen tent, caravan of camper! Wij hebben vorig jaar naast zo'n Duits "Swingerstel" gestaan en hebben meer gehoord en gezien dan in een goedkope pornofilm! En ook dat zijn gewoon gezinnen met kinderen die hiervoor naar Valalta komen! En ondanks dat ook wij ons hier aan ergeren, accepteren en respecteren wij dit! Dit is de keuze van die mensen! Dus criticasters?? LAAT DIE PUBERS!!! Oke, ze moeten wel normaal doen, niemand lastig vallen, geen overlast veroorzaken etc. maar dat is gedrag en heeft niets met het wel of niet dragen van een zwemshort. Dit gedrag is mede bepaald door de normen en waarden die een "puber" heeft meegekregen tijdens de opvoeding van deze zelfde VOLWASSEN CRITICASTERS!
Veel plezier op VALALTA deze zomer
J&J | 19-05-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Camping Valalta" ?
Hoe waardeer je Camping Valalta in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.026