Naturismegids

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

7.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 5 reviews.

Adresgegevens

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud
89 Route de keryargon
56550 Belz
+ 33 2 97 55 61 55

WebsiteContact
Lat: 47.654688 / Long: -3.136856
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Welkom bij Camping la Pinède!

De 2 * naturistencamping LA PINEDE ligt aan de rand van de gemeenten Belz en Erdeven in het departement Morbihan, ten zuiden van Bretagne en op 6 km van een naturistenstrand aan de Atlantische Oceaan.
De gemeenschapscamping is open voor het publiek en verwelkomt u van13/05 tot 17/09 in een ruimte van natuur en vrijheid, tussen Vannes, Quiberon, Lorient.

Wij zijn aangesloten bij de Franse Naturisten Federatie (FFN). In 2012 hebben we een charter opgesteld waarin de belangrijkste principes van menselijke waarden zijn verwerkt, zoals respect, tolerantie, humanisme en acceptatie van zichzelf en anderen.

Onze camping is een bevoorrechte plaats van rust en gezelligheid in de buurt van de zee, waar je de hele dag naakt kunt leven.

Vanwege de configuratie van het pand (groot perceel zonder een afgebakende locatie), nemen we GEEN RESERVERING. Bij aankomst vestigt u zich op de plaats van uw keuze.

Afstanden

  • Brussel 803 Km / 07:36
  • Utrecht 974 Km / 09:15

Open

  • 13 Mei t/m 17 September

Algemeen

  • Vereniging
  • Plaats voor tenten
  • Plaats voor caravans
  • Plaats voor campers
  • Oppervlakte (ha): 4.65 Ha
  • Aantal plaatsen: 100
  • Aantal plaatsen met elektra: 90
  • Alle plaatsen hebben elektriciteit
  • Auto's op apart parkeerterrein
  • Aangepast sanitair voor mindervaliden
  • WIFI / internet gratis

Faciliteiten

  • Koelkast / diepvries voor algemeen gebruik
  • Zee

Eten en drinken

  • Gezamenlijke maaltijden (één of meer keren per week)
  • Verkoop vers brood

Activiteiten

  • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen
  • Boogschieten
  • Jeu de boules

Diversen

  • Engels gesproken
  • Frans gesproken
  • Alleengaanden welkom
  • Huisdieren welkom
  • Geschikt voor kinderen

Reviews van bezoekers over La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud . Laat het ons weten!
Wij bezochten La Pinède in coronajaar 2020, eind juni.
Ondanks de veelbelovende weerberichten, hadden we slechts 1 dag prachtig weer. De rest was koud en druilerig met veel wind. Het sanitair is gewoon onder een afdak, dus douchen was toch een uitdaging...
Alle activiteiten waren geannulleerd, zogezegd wegens corona, maar de uitbater zat bijna de hele dag petanque te spelen. De bar en speelzaal waren dicht, de helft van de douches en toiletten ook dicht. We zijn na 3 dagen vertrokken naar Normandië en raar maar waar, daar was het weer veel beter.
Rik | 22-08-2022
Meer recensies van Rik (13)
Dit jaar voor de derde keer naar La Pinede geweest. Dit zegt eigenlijk al genoeg over de camping, het voelt als thuiskomen door de warme ontvangst en vriendelijke vaste bewoners. Dit keer hebben we op het veld in het midden gestaan, door het open veld heb je hier wel wat meer last van de wind. Dit is wel iets om rekening mee te houden, langs de hagen aan de zijkanten heb je meer beschutting.

Ondanks dat dit de derde keer was in deze regio nu toch weer leuke plaatsjes ontdekt om te bezichtigen. Zoals Rochefort en Terre, die is nog niet genoemd in de andere reacties en ook zeker de moeite waard. Vannes is ook een stad die men zeker moet aandoen en Ille des Moines is een aanrader. IJsliefhebbers moeten zeker een bezoek aan L'Igloo niet overslaan, zij hebben keuze uit ruim 200 smaken ijs en hebben zaken in Carnac en bij de oude haven van Auray (ook een bezoek waard). Mocht een bezoek aan 1 van de markten in de regio lukken kijk dan eens of u een kraampje kunt vinden van mr et mrs Borek, zij maken ter plaatse heerlijke boreks!

We hebben dit keer enkel de verse groenten uit de eigen moestuin gemist. Vorig jaar werden we geregeld verrast door een krop verse sla of andere groenten voor de tent. Maar misschien waren we nu wat aan de vroege kant en moet de oogst nog op gang komen?
De haven van Auray
Geert en Rico | 04-07-2020
Meer recensies van Geert en Rico (3)
plus belle
van ravenswaay | 17-12-2018
Wij waren hier een weekje in Augustus met prachtig weer. Zeer hartelijke ontvangst en een zeer aimabele jonge dame aan de receptie, die dagelijks de broodbestelling doet. Het is een verenigingsterrein waar de leden zeer actief zijn en dat merk je aan de gezellige sfeer. Je voelt je op deze manier heel welkom onder de fransen. Het was heel vol op het gedeelte met electriciteit en de aansluitingen daardoor schaars. Maar onze buurman, een actief lid, regelde direct een dubbelstekker. Op het achterste gedeelte zonder stroom was meer plek. De omgeving is heel aantrekkelijk voor sightseeing met de auto, op de fiets of wandelend. Carnac, Saint Cado en Etel. Het naaktstrand, plage de Kerminihy, is ongeveer 10 minuten rijden met de auto en erg mooi. Ook daar vele vaste gasten en leuke fransen ontmoet. Heerlijk gezwommen in zee. Kortom wij bevelen La Pinède aan.
Ernst Jan Velthuis | 27-08-2018
Meer recensies van Ernst Jan Velthuis (10)
Een zeer hartelijke, tweetalige ontvangst. Goede uitleg van alles. Plekken zijn niet gemarkeerd, moesten daarom een beetje zoeken en stroom is wat beperkt aanwezig en lange afstanden. Leden/vaste gasten erg hartelijk. Erdeven op loopafstand, fietsend ook prima te doen. Lunch/ eten in de pizzeria Galileo is een aanrader. Naturistenstrand wat te ver om te lopen (1,5 uur), fietsend beter te doen (30 min).
Sanitair was erg goed! Er is inderdaad geen zwembad, hadden wij wel fijn gevonden.
Komen zeker nog eens terug!
Bert, Jeanette, Pim en Ingrid.
Bert en Jeanette van der Meer. Pim en Ingrid Lui | 15-08-2018
Meer recensies van Bert en Jeanette van der Meer. Pim en Ingrid Lui (12)
Een hele leuke, relaxte en goed verzorgde camping waar we bijna niet naartoe waren gegaan door de beoordeling hieronder van Yvonne en Erik Kunst !
Wij begrijpen absoluut niet waar hun mening op gebaseerd is maar eigenlijk schrijven ze het zelf al, ze zijn er niet eens geweest! Het doet echt onrecht aan dit clubterrein waar je een prachtige plek hebt, deze zelf mag uitzoeken en waar niet op een metertje meer of minder wordt gekeken. Aardige clubleden, perfect sanitair en de ongeving is zeker de moeite waard! Geen zwembad maar wel op fietsafstand van het naturistenstrand! Kortom wij waren blij verrast en zijn er uiteindelijk na 9 nachten alleen vertrokken omdat de weersvoorspellingen niet zo best werden.
Ton en Nel | 12-08-2016
Meer recensies van Ton en Nel (10)
Na jaren Kroatie, nu weer eens in Frankrijk op naturisten club camping ,,La Pineda,, in Erdeven (Zuid Bretagne).
Hartelijke ontvangst.
Een mooie, natuurlijke goed onderhouden en schone camping.
Mooie natuurlijke plaatsen.
Prima sanitair en altijd schoon is.
Bijna 3 weken in juni 2015 gestaan en elke dag prachtig weer.
(Bedoeling was 10 dagen en dan verder)
Vele fietsmogelijkheden (vele goede fietspaden) naar zee, door een natuurlijke omgeving en langs leuke dorpjes naar o.a. naar Quiberon, Saint Cado, Belz en Etel enz.
Prima prijs/kwaliteitverhouding.
Harry & Detty | 27-12-2015
Meer recensies van Harry & Detty (2)
Deze camping was leek ons leuk op de website. Echter bij binnenkomst vonden we deze camping erg troosteloos en rommelig. De weg er naar toe ook, dorpjes in de buurt.
Nee, deze camping hebben we op het eerste gezicht al overgeslagen en zijn honderd kilometer verder op gaan kijken bij Periac.
[score is dus op basis van eerste indruk]
Yvonne en Erik Kunst | 01-08-2015
Meer recensies van Yvonne en Erik Kunst (4)
Direct een goed gevoel. Plek zelf uitzoeken, tussen de Fransen, en kijken of er voldoende elektra aansluitingen zijn. Maar dat lukte vrij snel. Iedere dag brood via kantoor bestellen. Wifi was eerst uitstekend op het veld te ontvangen maar na een storing alleen nog bij kantoor. 10 nachten gestaan! Heerlijk gefietst. Naar het naaktstrand op 7 km, naar Saint-Cado, naar de supers in Erderven (Lidl en Intermache), SuperU in Belz, het schiereiland Quiberion via fietspaden langs de sauvage. Op de fiets door het bos met de dolmen en menhirs. Wandelend ook prima te doen, duidelijk aangegeven. Bezoek aan Carnac op een regenachtige dag. Lekker eten in Etel, in Erderven bij de de Italiaan in het hart van het stadje wel reserveren! Want de Fransen staan daar in de rij. Erg druk dus maar wel goed en betaalbaar. Kortom wij hebben deze clubcamping als heel bijzonder ervaren, het zwembad hebben we niet gemist. De rust die daardoor ontstaat is een verademing. Sanitair vonden wij uitstekend en schoon. Aanrader dus!????????????
Lya en Eric | 01-08-2015
Meer recensies van Lya en Eric (5)
Heerlijk rustig verenigingsterrein/camping.
Hartelijke ontvangst door o.a. vaste gasten.
Gezamelijke maaltijd is aan te bevelen.
Heerlijk gefietst naar het strand op 7 km. van de camping is een groot naturistenstrand.
mooi en schoon sanitairgebouwen.
Hans en Ria. | 30-08-2014
Meer recensies van Hans en Ria. (4)
Heerlijke camping met fijne sfeer, goed sanitair, ruime vrije plaatsen, rustig, vaak mooi weer, goed fietsgebied, mooie kustplaatsten in de omgeving. Kortom erg fijn daar :-)
Rob en Elly | 12-05-2014
Meer recensies van Rob en Elly (7)
Rustige prettige relaxte camping met vrije plaatsen. Sanitair prima.
Fietsmogelijkheden zijn ruim aanwezig.
Fietsen naar Ile de Quiberon.
Na 6 dagen nog niet uitgekeken.
Veel menhirs
Prachtige lagune -stadjes in de buurt: Belz, Etel, Auray, Carc'h
Henk & Nelleke Kuik | 25-08-2013
Meer recensies van Henk & Nelleke Kuik (4)
Prima camping.
5 km per fiets naar mooi naturistenstrand.
Zeer aan te bevelen , kosten 2 personen caravan met 6 ampere gratis douches € 20'70, wifi € 1 per dag.

.
Bruggeman | 18-07-2013
Fijne rustige camping.
Ontvangst en begeleiding door beheerder is warm.
Schoon sanitair.
Geweldige omgeving. Je waant je in de pré-historie.
Prachtig naturistisch strand in de nabijheid.
Een camping om zeker nog een keer aan te doen.
P. van Riel | 03-12-2011
Meer recensies van P. van Riel (2)
Een schitterende camping gelegen in de bossen. Geen afgeperkte
plaatsen maar vrije keuze.
Prima sanitair en schoon, schoon !

Kleine receptie waar ook wifi is te ontvangen

Niet veel te doen maar dat is er meer dan voldoende in de omgeving.

Wij komen hier graag
Fred & Ingrid | 08-10-2010
Meer recensies van Fred & Ingrid (4)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud " ?
Hoe waardeer je La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.032