Naturismegids

Recensies van Ernst

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

27-08-2018
Wij waren hier een weekje in Augustus met prachtig weer. Zeer hartelijke ontvangst en een zeer aimabele jonge dame aan de receptie, die dagelijks de broodbestelling doet. Het is een verenigingsterrein waar de leden zeer actief zijn en dat merk je aan de gezellige sfeer. Je voelt je op deze manier heel welkom onder de fransen. Het was heel vol op het gedeelte met electriciteit en de aansluitingen daardoor schaars. Maar onze buurman, een actief lid, regelde direct een dubbelstekker. Op het achterste gedeelte zonder stroom was meer plek. De omgeving is heel aantrekkelijk voor sightseeing met de auto, op de fiets of wandelend. Carnac, Saint Cado en Etel. Het naaktstrand, plage de Kerminihy, is ongeveer 10 minuten rijden met de auto en erg mooi. Ook daar vele vaste gasten en leuke fransen ontmoet. Heerlijk gezwommen in zee. Kortom wij bevelen La Pinède aan.

Le Clos de Ferrand

27-08-2018
Vorig jaar 2017 kregen we bij aankomst te horen dat het toiletgebouw helaas niet was opgeknapt. Dus we moesten nog even doen met de vermolmde douchedeuren, de lage wastafels, lage afwasblokken en de viezigheid. Een teleurstelling dus.
Maar dit jaar was het dan eindelijk gebeurd vernamen we toen we 13 augustus aankwamen voor een verblijf van 11 nachten. Maar dan wel met de franse slag zo bleek. Het geheel was opgeschilderd, de douchedeuren vernieuwd en de bakken verhoogd. Maar nog steeds een vieze bende, verstopte doucheputjes en geen warm water zowel in de douches, als bij de wastafels en ook niet bij de afwas. Vooral bij de afwas was het ‘s avonds éen en al gemopper. Andere vaste gasten hadden gehoord dat er al sinds begin juni geen warm afwaswater was. Dus een klacht ingediend bij de receptie. Daar kregen we inderdaad de bevestiging dat het warme water hele gehele seizoen al niet goed werkte en dat ze het zeker dit seizoen niet gingen oplossen.
Als een camping, die opgenomen is in zo’n grootse commerciële operatie, op deze manier reageert, dan is er voor ons alle reden om hier nooit meer terug te komen. Als terugkerende gast voelden we ons aardig beetgenomen. Geen excuus of tenminste uitleg. Voor alle duidelijkheid: de rekening voor 11 nachten was €685. Hoe kan het dat andere campings tijdens onze reis wel in staat waren om voor de helft van de prijs warm water te leveren?

Les Grands Chênes

21-08-2018
Dit jaar voor het eerst op les grands chênes. Wat een heerlijke verrassing. Mooie vrije plekken onder de bomen met halfschaduw. De faciliteiten met zorg en aandacht gebouwd en onderhouden. Alles ademt rust en goede smaak uit. Het echtpaar dat de camping runt is heel bescheiden en zorgzaam. En bewaken daarmee het naturistische karakter van deze prachtige plek, die ook nog op een steenworp afstand ligt van Sarlat en Rocamadour.
Bert & Ernst Jan

Vallon des Oiseaux

26-08-2016
Een prachtig gelegen camping in de Luberon. Een restaurant waar je mee kan eten met een heerlijk buffet, een mooi zwembad met uitzicht en veel verschillende staplekken. Er is van alles te doen en er heerst een dorpse sfeer waarin iedereen elkaar lijkt te kennen. Maar dan wel een Nederlands dorp met een dagelijkse krant, een A4 tje met het activiteitenprogramma en het lokale nieuws.
Een groot minpunt was het toiletgebouw dat 's morgens tussen 10.00 en 11.00 uur op slot gaat vanwege de schoonmaak. Ook hangt er buiten de toiletten een enkele zielige toiletpapierdispenser op 1.90 meter hoogte zodat de kinderen er niet bij kunnen en je vooraf al moet inschatten hoeveel toiletpapier je nodig hebt. Nederlandse kruideniersmentaliteit of structureel wantrouwen in gasten? Je voelt je compleet thuis op deze camping of vndt het niks. Wij vonden het niks.
Blijkbaar ging het vanaf onze aankomst al mis toen de eigenaar ons erg weinig keuze gaf in staplekken en wij onze tent onder bomen opzetten dichtbij het toiletgebouw. Hierdoor hoorden wij hoe heel vakantievierend Nederland zich voor 10.00 uur waste, schoor en toiletteerde. Ook lag de beerput van dit gebouw vlak achter onze tent en deze zat boordevol hollands genoegen, zo te ruiken. Pech misschien?
Over de eigenaar is al veel geschreven dus daar hebben wij niets aan te te voegen. Amanda raden wij aan een cursus gastvriendelijkheid te doen. Omdat wij voortijdig vertrokken had ze vij het uitchecken bijvoorbeeld kunnen vragen naar de reden van ons vertrek of in ieder geval kunnen vragen of ons verblijf aangenaam was geweest. Als je professioneel bent en je camping ook in de toekomst succesvol wilt laten zijn is een open houding een must wil je de kwaliteit in de toekomst op niveau houden. En daar hebben wij op dit moment onze twijfels over. Verder hopen we dat Le Vallon nog heel veel tevreden gasten mag verwelkomen in de toekomst en raden wij de camping zeker aan. Niet aan onszelf maar aan alle tevreden mensen die we hebben zien rondlopen.

Riva Bella

25-08-2016
We kwamen hier bij toeval terecht omdat we te ver waren doorgereden bij de andere campings.
En gelukkig want het is een prachtig oord direct aan zee met heel veel verblijfsmogelijkheden. Of je nu direct met je tent op het strand wilt staan of in een luxere accommodatie, er is van alles. En zonder het gevoel van massaliteit. Alles ligt mooi uitgespreid en je vindt elkaar niet terug. Omdat wij niet 50 meter van het strand hoefden te staan maar 200 meter prima vonden, hadden we een schitterende vrije plaats met prachtig uitzicht en in de verte een weiland met lama's. We zijn er 2 weken in juli 2016 gebleven en hebben enorm genoten. Je kunt er prachtige wandelingen maken, joggen en het lijkt alsof het strand uitsluitend door gasten van Rivabella wordt gebruiikt. Hoewel er dramatisch veel strandafslag is geweest, zo hoorden wij, is het strand rustig en schoon. Bij een volgende Corsica vakantie gaan wij zeker terug. Ten slotte op 3 km afstand verse oesters en mosselen. En Het Romeinse Aleria met museum. Zeker de moeite waard!

Naaktstrand Bergen

09-11-2015
Wat een heerlijk naaktstrand! Heel rustig en stil. En wat een ruimte. Je kunt er altijd een rustig plekje vinden. Vooraan in de lage duinen, aan de monding van de kerf of op het strand. Vanuit het nieuwe verharde fietspad vanuit Bergen op de fiets door de Schorelse duinen en dan bij het ruiterpad iets ten zuiden van de kerf je fiets parkeren. Vervolgens een prachtige wandeling naar het strand ca 600 meter. Alle jaargetijden zijn er mooi. Stoor je niet aan vage types of voyeurs. Elk naaktstrand trekt nou eenmaal ook dit soort mensen aan. Vraag gewoon of ze door willen lopen en geef ze vooral geen aanleiding. Laat er je vrije dag niet door bederven. Maar geniet van de prachtige natuur, de zon, de zee, het strand!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.054