Naturismegids

Camping Naturista El Portús

6

Gemiddeld cijfer van de laatste 6 reviews.

Adresgegevens

Camping Naturista El Portús
Av.de El Portus
E-30393 Cartagena
+34 (0) 968 55 30 52

WebsiteContact
Lat: 37.583825 / Long: -1.068495
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 1971 Km / 17:25
 • Utrecht 2145 Km / 19:06

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Aantal plaatsen: 400
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Zwembad
 • Binnenzwembad
 • Zee
 • Tennisbaan

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Spaans gesproken
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Camping Naturista El Portús

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Camping Naturista El Portús. Laat het ons weten!
Heel bijzonder ! De service Vd camping is dat helaas niet . Maar de rest is echt super ! Een uitzicht om van te dromen , er is een restaurant halverwege de heuvel waar wat jonge mensen van een qua uiterlijk heel simpele plek een keuken hebben waar ik minimaal 2 sterren geef ! Ook alle mensen in de keuken een drankje gegeven ! Echt super ( we hadden een Tournedos , die kwam op een gietijzeren plaat en die was tot de laatste hap heet , de smaak was naar meeeer
Benno | 02-06-2023
Wij zijn er nu in april 2019. Camping is prima , sanitair vernieuwd en erg schoon. Katten zijn er nog maar een paar , maar ook vaak van de toeristen zelf. Cartagena op fiets afstand ,al is het wel even een klimmetje op de heen weg.
Ben en Marjan | 13-04-2019
Meer recensies van Ben en Marjan (32)
Eind september 2017 bezochten we deze camping. Het is een vieze camping. Honden worden uitgelaten op de standplaatsen van campers. Het sanitair is gedateerd en vies. Vuil containers staan op de camping naast het zwembad en restaurant. Het stinkt daar continue.
Positief is de klantvriendelijkheid van de bar annex eetcafé. Alle dagen geopend met een simpel menu, en betaalbaar. Wij verbleven in een mobile home. Deze mobile home was rot. Overal schade, kapotte koelkast en slechte bedden. Het ongedierte liep gewoon door de mobile home. Eens maar nooit weer.
Cornelis. Molenaar | 11-10-2017
Meer recensies van Cornelis. Molenaar (2)
Mooi zwembad, restaurant redelijk, de gehuurde mobilhome zeer slechte staat, veel stuk en stinkende toilet douche. 650 euro voor 1 week is veel te duur voor dit hok met gaten in de vloer.
Camping 1 , grote honden uitlaat plaats.
Wisselen verroeste niet werkende koelkast met de mobilhome naast ons. ....
Geschikt voor de sloop.
juul | 27-09-2017
Mooi gelegen. Mooi zwembad. Goed restaurant. Receptie gewoonweg onvriendelijk. Camping is stoffig, rommelig en een massa katten. Strand hondenpoep. In het weekend staat de camping, op de campingplaatsen een massa auto's, dan is de camping één grote parking, niet te doen. Een aanrader NEEN. Er zijn nog mooiere naturistische campings.
Alex Dujardin | 18-06-2017
Meer recensies van Alex Dujardin (2)
Wij waren hier half-maart voor de eerste maal. We zijn slechts 2 nachten gebleven omdat we het terrein te kaal en ook te slordig vonden, vooral aan de zijde van het strand. Onbegrijpelijk dat zwerfvuil gewoon blijft liggen en dat die "bidonville" aan het strand waar kano's verhuurd worden niet opgeruimd wordt.
Lieven D. | 31-03-2017
Meer recensies van Lieven D. (11)
Het is even wennen bij toekomen na de lange reis die trouwens met vliegtuig en auto huren en huur accomodatie nemen een stuk goedkoper is maar dan heb je natuurlijk niet je eigen spullen en wat als je niet kan wennen aan deze stoffige,winderige,rommelige...omgeving want zo komt het wel over.Wat ook storend is zijn de locals die heel het weekend op het strand komen "kamperen,zuipen" en de boel afgapen met hun kleren aan in de schaduw van de rots. Hieraan wordt er niets gedaan, aan niets trouwens, iedereen doet wat hij wil,geen regels. Plaatsen zijn klein en weinig schaduw al hadden wij net geluk dat de 2e dag het voor ons mooiste plekje vrij kwam waardoor we toch 11 dagen gebleven zijn aan een ACSI prijs van 17€ en mooi weer met een schitterend uitzicht. Achteraf gezien was dit nog te lang want er zijn veel mooier streken, alleen veel te weinig naturisten campings in Spanje, zeker vooraan. Ik kan onderstaande beoordelingen enkel maar beamen.
Els | 01-07-2016
Meer recensies van Els (7)
Goede onderlinge sfeer.
Minder vriendelijke receptie. Geen drinkwater tappunten in directe omgeving, ver lopen met flessen of tank naar centraal punt. Geen loosplek voor afvalwater campers.
Erg veel katten op het terrein.
Wifi alleen met richtantenne als je achterin staat, wel vrij kostbaar. Veel plekken die weg hebben van een opslagplaats van trapleren etc, Minder geschikt om te fietsen in de omgeving ivm met hellingen.
Korbotje | 27-01-2016
Meer recensies van Korbotje (4)
Een heerlijke camping die nog niet bedorven is door allerlei regels. Het is heerlijk toeven in een naturische opgeving waar je geen blote mensen ziet bij temperaturen die onaangenaam zijn om bloot te recreeeren. Ook in de huisjes zie je de mensen op een natuurlijke wijze zich gedragen. Bloot is hier nog functioneel. Wel jammer dat de "Spa" vaak in "onderhoud" is. Kortom een naturische aanrader voor mensen die niet op alle onvolkomenheden zout leggen.
jan van dijk | 23-03-2015
Meer recensies van jan van dijk (2)
De caravan die gehuurd hadden voldeed niet aan het gene wat werd aangeboden. Zaten met 3 kinderen opgesloten zonder terras. zaten boven op de camping. Camping heeft veel honden. En die laat men uit op de camping. Verder een prachtige locatie. Helaas niet geschikt voor ons. Wel jammer
Beckers | 04-12-2014
Meer recensies van Beckers (4)
Ligging goed
Terrein moeilijk te bewandelen
De stacaravans zeer slecht en veel te duur
Restaurant is gesloten
Alles op keien , veel stof
Geen activiteiten
Onbeleefd onthaal
Paul | 04-12-2014
Zijn er in de loop van de maand mei geweest met in het hoofd voor minstens en week .Ben na 1 nacht er gaan lopen reden en echte rommel camping. Zeker aan de receptie 25 min. moeten wachten voor we bediend werden omdat ze aan het telefoneren was.Wilde na dat we de camper hadden geplaast en lekker douche gaan nemen wat was het resultaat ijskoud water. Als we zijn gaan afrekenen werd er ons en bedrag gevraagd voor 4 dagen .
Ons zien ze daar nooit meer
pol | 26-08-2014
Meer recensies van pol (3)
We zijn eind juni 2014 ruim een week op deze camping geweest.
Een heerlijke tijd gehad. Strand mooi dichtbij, een terrasje met prachtig uitzicht over de baai. ( dit schijnt 's zomers dicht te gaan, lijkt me erg jammer)
Jammer dat de plaatsen vrij klein zijn.
Prijzen zijn heel acceptabel allemaal. Acsi geldt hier, dagmenu's voor €9 euro, heel smakelijk, ook van de kaart eten goed en betaalbaar.
Sfeer op de camping vonden wij open en vriendelijk, gasten en personeel.
Internet idd. jammer, alleen te ontvangen bij terras tegen betaling. Dan wel weer een leuk terras waar het met je tablet en biertje ook weer prima vertoeven is.
En Cartagena is natuurlijk prachtig. Tip, ga eens zaterdagavond , niet te vroeg, rond tienen begint het goed te leven. Geweldig sfeertje!
Hier komen we zeker nog eens terug.
Jenny | 06-07-2014
Meer recensies van Jenny (5)
Wij komen al vanaf 1999 regelmatig op El Portus. Het is en blijft een rommeltje, maar ook weer een mooi Paradijsje. Lekker weer, strand zon. Er wordt wel onderhoud gepleegd maar nooit echt vernieuwd. Internet waar flink voor betaald moet worden is een grote ergenis. Maar ja op het gebied van naturisme is weinig keus in Spanje.
Alex | 06-02-2014
Meer recensies van Alex (4)
Wij komen al vanaf 1999 regelmatig op El Portus. Het is en blijft een rommeltje, maar ook weer een mooi Paradijsje. Lekker weer, strand zon. Er wordt wel onderhoud gepleegd maar nooit echt vernieuwd. Internet waar flink voor betaald moet worden is een grote ergenis. Maar ja op het gebied van naturisme is weinig keus in Spanje.
Alex | 06-02-2014
Meer recensies van Alex (4)
zou een van de beste nat.campings moeten kunnen zijn maar word niet uitgebaat zoals het zou moeten zijn. heel heeeel jammer.
ekm | 08-12-2013
Meer recensies van ekm (3)
Ik kom hier al 25 jaar en vind het een heerlijke camping. Als kind heb ik hier een geweldige tijd gehad. Nu heb ik zelf 4 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar en ze vinden het fantastisch. Ja het is Zuid-Spanje. De luxe van een camping zoals in Nederland heb je daar niet en dat vind ik nu juist zo geweldig. Back to basic en genieten van een ouderwetse camping aan de zee.
Conny | 10-07-2013
In een woord super relaxed,wil je tot rust komen dan kan ik je zeggen dat je hier echt naar toe moet komen.Is echt super,jammer genoeg te snel voorbij.Maar we komen zeker terug op deze camping.
Sandra | 05-07-2013
Bovenstaande positieve reacties alsook klachten zouden moeten vertaald worden in het Spaans en doorgestuurd worden naar Pepe (verantwoordelijk van de camping) en de directeur Aurelio.
En dit blijven doen en niet éénmalig.
Dan zouden zij er misschien iets aan doen.
Zolang dit niet gebeurd, kunnen we allen alleen maar klagen.

Wij komen op deze camping reeds jaren en wij moeten toegeven dat de meeste klachten absoluut terecht zijn.
Leo Dupon. | 03-09-2012
Meer recensies van Leo Dupon. (2)
Dat van on sevilla klopt, het is iets duurder maar daar heb je ook meer plezier van, en je gaat maar 1 keer per jaar met vakantie. Dus lekker naar El Portus en vragen naar onsevilla.
Veel plezier
klaas
klaasdevisser | 22-02-2012
Prachtige baai, wel druk, zoeken naar een plekje om te liggen. Heerlijk gegeten in restaurant bij het strand (andere was gesloten), vriendelijke bediening en mooie prijzen. Sanitair was voldoende, redelijk schoon.

Veel overwinteraars in het straatje waar wij stonden. Complete 'huttendorpen'rond hun caravans gebouwd!! Plekken zijn slecht onderhouden en veel rommel, wilde katten die je tent inkomen.
Pas na half 10 kan je brood halen!
Omgeving was verder mooi, vooral Cartagena is de moeite waard.
Maar wij komen hier niet meer terug!
caroline en rob | 10-08-2011
35 euro per nacht. buitenzwembad gesloten.
ekm | 13-06-2011
Prima camping als je niet van dat hele strakke houdt. En Ciska knipt je haar voor een prikkie, je hoeft er de camping niet voor af!!
Mensen zijn aardig!
Komen zeker nog 'n keer!
anoniem | 12-01-2011
Al meer dan vijf jaar komen we bijna ieder jaar voor kortere of langere tijd, buiten het zomerhoogseizoen, met groot plezier op camping El Portús bij Cartagena in Spanje. Soms met, en soms zonder, onze Nederlandse vrienden. We zijn een 60+ echtpaar en genieten iedere keer opnieuw van de aangename sfeer op dit terrein. Meerdere keren hebben we familie en kennissen met onze enthousiaste verhalen verleid om ook naar El Portús te komen.

Het weer is bijna altijd aangenaam, zelden te heet, zelden te fris. Vooral in de donkere wintermaanden jaagt het licht aan de Spaanse zuidkust de winterdepressies weg.

El Portús ligt in het echte Spanje: geen massatoerisme, lokale restaurantjes waar je van harte welkom bent en voor weinig geld goed en echt Spaans kunt eten, levendige markten met een weelde aan textiel , groente en fruit maar ook de enorme supermarkten waar echt alles te koop is. De camping ligt direct gelegen aan een schoon strand en een schone zee. Rondom El Portús een beschermd, heuvelachtig natuurgebied waar alom aangenaam gewandeld kan worden.

Op een kwartier rijden van de camping de echte stad Cartagena. Veel cultuur, een eeuwenoude historie, meerdere musea en havenboulevard met talrijke terrasjes. Veel evenementen met als hoogtepunt de Heilige Week (de tien dagen voor Pasen).De camping heeft een internationale atmosfeer, naast de “weekend” Spanjaarden, gasten uit heel Europa. Ook biedt de camping daarnaast ook een thuisbasis voor de Nederlandse gasten: Er is een goede band tussen de Nederlandse gasten die iedere donderdag vanaf 17.00 in het restaurant, bij een goed glas fris, bier of wijn, ervaringen en tips uitwisselen. Ook worden daar de activiteiten (zoals wandelingen en uitjes) voor de komende week besproken. Ook nieuwkomers en passanten zijn daar van harte welkom.Er is een hulpvaardige receptie. De meeste receptionistes spreken behoorlijk Engels en vinden voor de meeste wensen of problemen een bruikbare oplossing. De directeur (“Aurelio”) neemt het wel en wee van zijn gasten serieus. Dit jaar konden we een probleem onze caravan niet zelf oplossen. De Engels sprekende sympathieke directeur toonde alle begrip en zette zich direct in om een adequate oplossing te realiseren.Goed te weten:

· Op camping is de ACSI CampingCard geldig en maakt daarmee is El Portús buiten het hoogseizoen een voordelige camping. Met de “Bonus Portús” aanbieding van de camping zelf is het nog iets voordeliger.

· “Internatuur” heeft El Portús in het programma, ook voor voordelige bungalows.

· Je kunt met Ryanair naar Alicante vliegen, vandaar kun je met een huurauto naar El Portús: niet duur en wel heel comfortabel !
familie Hagen, Apeldoorn | 20-11-2010
Ik kan me bovenstaande klachten best voorstellen maar daar hebben wij het volgende op gevonden. Wij huren jaarlijks een huis op de berg genaamd On Sevilla en dat huis is van alle gemakken voorzien. Je kunt er zomers goed toeven want er is airco en zonwering over het hele terras en 's winters kun je het goed verwarmen. Er zijn 2 toiletten, 2 slaapkamers en een inloopbadkamer met een goede douche en bidet. De keuken is voorzien van een vaatwasmachine.
Kortom, wij hadden niets te klagen.
Het is wel zo dat je bij boeking speciaal naar dit huis moet vragen anders duwen ze je een kleiner huis zonder deze luxe in je maag. Dat hebben ze bij ons ook geprobeerd.
We begrepen dat de eigenaren het willen verkopen maar wij hopen dat dat nog lang duurt, zodat wij het nog steeds kunnen huren.
Annie en Henny | 18-11-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Camping Naturista El Portús" ?
Hoe waardeer je Camping Naturista El Portús in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.028