Naturismegids

Camping Naturista El Portús

4.9

Gemiddeld cijfer van 38 beoordelingen.

Adresgegevens

Camping Naturista El Portús
Av.de El Portus
E-30393 Cartagena
+34 (0) 968 55 30 52
Website
Lat: 37.583825
Long: -1.068495
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Afstanden

 • Brussel 1980 Km / 17:18
 • Utrecht 2137 Km / 18:30

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Aantal plaatsen: 400
 • Verhuur accommodaties
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Binnenzwembad
 • Zee

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Winkel

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Huisdieren welkom

Aanbiedingen Spanje

Reviews van bezoekers over Camping Naturista El Portús

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Camping Naturista El Portús. Laat het ons weten!
De camping is mooi gelegen....tot zover het goede nieuws.
De medewerkers(incl. receptie)zijn niet echt gastvrij te noemen.Klagen over bijv het slechte internet....lees niet of nauwelijks aanwezig....helpt niet,mag je voor €12 per week ook niet verlangen.Verder ervaren wij het als nogal storend dat de Spaanse medegasten schijnbaar moeiteloos tot 00.30 uur de camping op kunnen en dat er gedurende de dag vaak hard wordt gereden op de camping mede door de bedrijfswagens van El Portus zelf,een leuke service als je een hekel aan je kinderen hebt.Heb je het voor mekaar om een plaatsje vooraan te bemachtigen,weet je gelijk hoe de parkeerplaats bij Albert Heijn er zaterdag uit ziet....al de Spaanse gasten tonen nu hun vertrouwen in je daar ze de gehele dag hun dierbare auto's naast en voor je caravan zetten.Oh ja,'s avonds racen ze weer de berg op maar geen nood....they will be back.....volgende dag al. Have fun.
Jacqueline en Frank | 15-02-2010
Rectificatie !! In januari een mailtje naar El Portus met verzoek om prijsopgave aangezien de Camping checques niet meer geaccepteerd werden. Voor 20 dagen in mei ( laagseizoen )vroeg men euro 684,== Men accepteerde geen checques meer. Waarom werd er niet gesproken over de ACSI 15,== euro per nacht.Info bij ACSI bleek positief. dus vandaar deze rectificatie van Philip de Waal. El Portus,,,: wij komen !!
philipengerda59@telfort.nl | 20-01-2010
Tijdens onze rondreis met de camper enkele dagen in augustus hier doorgebracht. Het is een rommelige camping. Het strand is prima. Het sanitair wordt veel te weinig schoongemaakt. Maar het is ook schandalig hoe sommige gasten de toiletten achter laten. Doen ze dat thuis ook? Internet werkt niet of slecht. Toegangscontrole via het strand is er niet. Op donderdagavond knetterharde muziek over de hele camping tot 02.00 uur. Feestende jongeren gaan daarna nog luidruchtig door. ''s Morgens vind je de lege flessen en blikjes overal verspreid. Redenen genoeg om te vertrekken en niet meer terug te keren. De prijs van bijna € 40,- per nacht zeker niet waard
Ronald | 08-09-2009
Meer recensies van Ronald (2)
In april 2009 kwamen we hier voor het eerst. Bezoeken al 36 jaren FKK campings in geheel Europa Voor Zuid Spaanse begrippen is het op El Portus zeer goed toeven. Niet in het minst dank zij de vaste groep NL ers waar je bij problemen kunt aankloppen en dan ook daadwerkelijk wordt geholpen. Echter,..we moeten niet vergeten dat het een camping is en geen 5 sterren hotel.Je bent kampeerder en geen hotelgast.Overigens gaan we in Oktober weer van ons AOW tje.Kosten : 14,=euro per nacht.Niet verder vertellen hoor!!! Philip en Gerda
Philip de Waal | 17-07-2009
Oké het is een beetje vergane glorie , maar naar Spaanse maatstaven genomen is dit toch een prima camping. De klachten die andere bezoekers hier schrijven zijn voor ons niet of nauwelijks zichtbaar.
Vriendelijke medewerksters bij de receptie redelijk tot schoon sanitair . goede internet verbinding.
Veel mensen die hier jaarlijks komen klagen steen en been maar blijven vreemd genoeg toch terugkomen.
richard | 24-04-2009
Meer recensies van richard (3)
Op El Portus is waarschijnlijk een hoop verbeterd. Nu in het voorseizoen staan wij met onze camper op dit terrein en ik moet zeggen niets meer dan goeds. We mochten zelf een plek uitzoeken en staan aan de 2e rand vanaf het strand. Mooi uitzicht over de
baai. Het sanitair is schoon. Helaas staat er niet een emmer met zwabber om jou natte gedeelte even
droog te maken, dat kan wat viezigheid veroorzaken. Het water van de douches zijn heerlijk. Tandenpoetsen met wat chloorwater prima (worden ze witter...hahaha) Buiten langs de route naar de receptie staan 3 kranen waar je drinkwater kunt tappen. Het restaurant en de supermarkt zijn prima in orde. Het buitenzwembad is nog niet open, maar dat wisten we. Wordt aan gewerkt om op orde te krijgen. Internet verbinding werkt bij ons prima en de prijs is redelijk. We staan vlakbij de duikschool en kunnen waarschijnlijk van hun het signaal ontvangen. Voor strand liefhebbers vind ik het een ideale plek, 2 stappen en ik lig op het strand. Ik ben dik tevreden. Tja, de prijs, die is te hoog 36,50 voor 1 nacht, maar dan had ik wat beter moeten informeren, want met de ANWB camping card krijg je bijna de helft korting. Ik heb de ACSI card, maar die geldt hier niet. Als je 3 weken of langer hier bent, dan krijg je al een fikse korting zonder camping card.
Jammer dat deze camping zo afgekraakt wordt. Wij ervaren het als ideaal.
Sylvia | 19-04-2009
Wij bezochten in september 2007 deze camping met vrienden en onze caravans gedurende 10 dagen. Het campinggedeelte deed wat rommelig aan (veel plaatsen bleken bezet door z.g. stallers van zomergasten) maar tussen wat stacaravans waren nog wel wat aardige plaatsen beschikbaar.
Het sanitair werd dagelijks 1 maal schoongemaakt en was van matige kwaliteit.
De -betaalde- internet verbinding werkte meestal niet en het signaal was zwak.
Het receptie-personeel is niet klantvriendelijk -althans voor niet-spaans taligen- dus behelpen als je een probleem wilt bespreken/melden (zoals de internet-verbinding b.v.).
De omgeving is weinig interessant om te fietsen en/of wandelen, dus vrijwel altijd de auto nodig voor boodschappen e.d.
Kortom: Gelet op de fraaie ligging zou je meer mogen verwachten van een dergelijke camping. Maar....eigenlijk is het géén echte camping, want het terrein is grotendeels volgebouwd met de meest luxueuze stacaravans/rekreatiewoningen van autochtone rekreanten (inwoners van Cartagene e.o.) die alle voorzieningen, zoals sanitair/wifi etc. aan boord hebben. Dus van de relatief weinige (veelal buitenlandse) kampeerders en huurders moeten ze het kennelijk niet hebben. Dit verklaart veel van onderstaande kritische reakties.......
gerard en henny | 25-02-2009
Sluit me geheel aan bij bovenstaande meningen.
Kees | 04-09-2008
+ Wij verbleven in een appartement in de hacienda zeer mooi zicht over de baai, appertement prima ingericht. Daarmee is ook alles gezegd.
- Camping rommelig geeft niet direct een propere indruk. Sanitair niet zoals je zou verwachten op een naturistencamping. Iedereen kan de caming binnen rijden zonder controle met als gevolg dat wij onze genummerde parkeerplaats bij Hacienda kwijt waren, in gepikt door niet geregistreerde bezoekers. Via het strand/rotsen kwamen vele mannelijke(??) niet campinggasten op het strand van de camping, wat zoeken zij hier???
Donderdags disco-avond tot in de vroege uurtjes > dan 02h00 veel lawaai(lees:muziek) De kwaliteit is de zwemdokken is ondermaats wat betreft kleur en geur. Opmerkingen of klachten aan de receptie verdwijnen in dovemans oren, met spreek Spaans en sommige met aandringen Engels.
Eénmaal is voor ons genoeg geweest, terug naar Frankrijk of Kroatie dat is de leuze.
Fabienne en Eddy 14/08/2008 | 14-08-2008
Met de voorgaande opmerkingen zijn wiij het volledig eens.De prijzen zijn te hoog en voor een maand verblijf moet je vooraf (bij voorkeur cash) betalen. Om te voorkomen dat je meer dan 90 Kwh in die periode gebruikt, komt daar een nog € 100,- borg bij. De kattenplaag is (juni) aardig onder contrôle, maar het "broedseizoen" moet dan nog beginnen. Het sanitair wordt slordig schoongemaakt en de puinhoop is het grootst als er in een weekend veel autochthonen komen. Het zwembad gaat nog steeds te laat in het seizoen open en te vroeg weer dicht. De ligging is fantastisch en kritiek deert de managers niet: "ze komen toch wel", denken ze en de ronkende folders beloven nog steeds meer dan door ervaring gedekt wordt. Met klachten wordt vrijwel niets gedaan. P.S. Worden de reacties naar E.P. doorgestuurd?
Jaap en Maartje | 06-08-2008
We hebben nu 5 vakanties doorgebracht in verschillende jaargetijden en het moet ons van het hart dat ALLES met het jaar slechter wordt.

Vaak te koude of te warme (hete) douches, en wanneer iemand een toilet doortrekt moet je onder de douche uitspringen anders wordt je geroosterd.

Zeer vies sanitair met een stinkende goot tussen de wasbakken, het buitenzwembad gesloten wanneer men er gebruik van zou willen maken.

Internetverbining niet op alle plaatsen.

Drinkwater met een smaakje. Slechte regenwateraf-voer.

Zeer veel last van wilde en of tamme katten die s'nachts in je voortent op de stoelen slapen.
Er zijn ratten gesignaleerd.

Op klachten wordt totaal niet gereageerd.

Al met al zou het een hele mooie camping kunnen zijn met prachtige vergezichten alleen jammer dat het op deze wijze teniet wordt gedaan.

Prijs kwaliteitverhouding is hier heel ver te zoeken.

Jan en Ans.
Jan en Ans. | 07-07-2008
Midden mei 2008 nog niets veranderd. Onderstaande ervaringen zijn nog steeds dagelijkse realiteit. Omdat wij er met campingcheques stonden (14 euro per nacht, alles inclusief) viel de prijs mee.
Nog een positief gegeven: De kampwinkel is aardig voorzien. Dankzij gezellige buren toch nog een leuke tijd gehad: Nog een tip: bezoek het ford met zijn enorme kanonnen op de rots tegenover de baai van de camping. ( staan echter op geen enkele kaart omdat het voormalig militair terrein is, dus maar even op de camping informeren hoe je er moet komen ).
Gerrit en Cornelia | 03-06-2008
Zelfde ervaring als boven omschreven.
Vies, koud en saai zijn de woorden die bij me opkomen als ik terugdenk aan ons verblijf vorig jaar januari.
Voor gezinnen wel een goede caming denk ik, als je maar niet van al te veel hygiene houdt in ieder geval. Personeel ook erg onvriendelijk inderdaad. Afrader wat mij betreft. Ook te koud voor mij in januari, maar dat is natuurlijk persoonlijk.
John van Colenburg | 19-12-2007
zeer slechte internetverbindingen
het personeel is zeer klant onvriendelijk
voorzieningen matig tot slecht
water uit de kranen en douches is brak en viesdrinkwaterpunt op de hele camping
prijzen extreem hoog voor deze camping
anonniem | 16-12-2007
sanitair heel matig
hygiene zeer matig
geen verwarming
een gebouw is een beetje afgesloten
strand smerig
zwembad buiten gaat pas 15 juni open en is al begin september weer dicht
water vies en drinkbaar
douches heet of koud en geregeld geen warm water
regenwater afvoer zeer slecht en bij veel regen staat de halve camping blank
personeel aan de receptie zeer klant onvriendelijk
prijzen zijn belachelijk hoog voor deze voorzieningede ligging is prachtig !
robert van nispelen | 16-12-2007

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Camping Naturista El Portús" ?
Hoe waardeer je Camping Naturista El Portús in het algemeen?

Aanbiedingen Spanje

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.051