Naturismegids

Recensies van van Dijk

Rutar Lido

03-06-2011
Wij waren hier augustus 2010 een week, om daarna door te reizen naar Kroatië. Ik was zelf nog nooit in Oostenrijk geweest en zo hebben we het gecombineerd.

De camping is ons helaas erg tegen gevallen... net wat iedereen zegt... gedateerd..
We hebben het zwembad ook niet gebruikt...

Wel hadden we een schitterende mooie nieuwe mobile home gehuurd! Dus hebben we genoten van een fijne moderne accomodatie!

Verder, wat men een zwemvijver noemde.... de vijver in het park in onze stad ziet er nog schoner uit! Nee, dat was gewoon een vieze vijver waar je niet eens naar wil kijken. Dat viel ook enorm tegen.

Omdat we een fijne moderne mobile home hadden en daarbij schitterend weer, hebben we toch genoten van deze vakantie! We hebben dagelijks uitstapjes gemaakt, waardoor we de camping ook niet echt hebben gebruik, maar het was voor ons om te overnachten!

Verder moet ik nog vermelden dat het uitzicht op het veld der kerstbomen eigenlijk wel grappig was... enige bomen die we zagen waren kerstbomen en daar we in Oostenrijk waren, fantaseerde ik helemaal hoe mooi het zou zijn als er veel sneeuw zou liggen en er in elke boom kerstlampjes zouden hangen! Ach, als je niks te doen hebt bij 28 graden...

Camping Valalta

03-06-2011
Wij zijn vorig jaar voor het eerst naar Valalta gegaan. We hadden hier zoveel verhalen over gehoord, dit moest werkelijk het paradijs op aarde zijn.

Onze ervaringen: Het mooie weer en de zee.... inderdaad schitterend! Wat hebben we wat afgesnorkeld!

Verder... vonden we het een ontzettend massale camping en inderdaad veel textiel! Mijn kinderen waren toen 12 en bijna 16 en liepen gewoon bloot rond! Ja, ook mijn zoon van nu inmiddels 16 loopt gewoon bloot rond. Het kan dus wel.

Waar ik me nog meer aan stoorde: Dat men een complete collectie badkleding verkochten op de camping................
Dit had ik nooit eerder meegemaakt op een naturistencamping!

Welja, wij hebben heerlijk bloot gelopen en 's avonds hadden we kleren aan ivm kou...

We waren er ook snel achter waarom er veel geklede mensen rondliepen overdag........... als je naar de winkel gaat, moet je immers kleding aan in de winkel. De meesten trokken, als ze hun brood gingen halen, dat bij de tent al aan!

Wij liepen naakt naar de winkel, in een tasje onze kleding en die trokken we pas vóór de winkel aan! Daar kregen we ook echt reacties op, want zodra we de winkel uitliepen trokken we eerst onze kleding uit... Echt, die reacties daar op waren echt heel vreemd!
Tja, wij lopen graag naakt rond.

Verder vond ik het wel gaaf dat er op die rotsen wat meer kon gebeuren... we zijn wel eens gaan kijken, maar uiteraard gebeurde er op dat moment natuurlijk niks... haha! Maar ik vind het een prima plek daar. Hoeft niemand last van te hebben.

Maar wij komen hier toch niet meer terug... Het was een geweldige vakantie, geweldig om meegemaakt te hebben, maar daar blijft het ook bij. Het land zelf vonden we ook enorm tegenvallen! Diverse plaatsen bezocht, maar die hebben we nu ook gezien!

Wel kan ik het me voorstellen dat het voor sommigen helemaal geweldig kan zijn! Maar, daar moet je gewoon van houden!

Berendonck

03-06-2011
Strand Beerendonck... Uhh... welk strand?

Er is hier nooit een strand geweest en alles werd voorheen gedoogd.

12-15 jaar geleden... dat waren nog eens mooie tijden!
Schitterende plekjes en wat hebben wij hier veel dagen gezeten! Onze baby's werden peuters, daarna kleuters, ze genoten van de Beerendonck! Op zomerse dagen waren wij hier dagelijks te vinden!

Helaas ging het ineens snel achteruit... de inhammen werden groter, waardoor de ligplekken ineens stukken kleiner waren.

Het verpauperde, veel modder en wildgroei....

Ons mooiste stekje.. helaas... eigenlijk niks meer van over!

Jaren later (we waren inmiddels verhuisd) zijn we nog eens terug gekomen... we schrokken er van dat we nergens meer konden parkeren!

Toch nog ergens anders een plekje gevonden en zijn we teruggelopen naar de plaats waar we vroeger zoveel hebben genoten...

Nou, nog vele malen erger, ons ligplekje was al helemaal water en nee, we herkenden het bijna niet meer.

Eeuwig zonde! Er zijn weinig plassen waar het water zó fijn is om te zwemmen als daar!

En wat betreft de mannen... ja, die lopen er. Maar toen wij er met onze kinderen waren hebben we er nooit last van gehad! Mijn kinderen hebben nooit verkeerde dingen gezien. Die activiteiten gebeurden meestal pas als de kleintjes weer in bed lagen!

Maar wel raar dat deze locatie nog wordt genoemd... het is geen strand, nooit geweest ook! En zeker nu je er niet meer kan parkeren kan je het beter hier op de site ook wel weghalen!

Recreatiepark Elsendorp

03-06-2011
Ik vind het een geweldige camping!
Maar... als we gaan, boeken we ook alleen de vijverrand... Ik moet er niet aan denken om op de velden er achter te staan, dan merk ik niet meer op welke camping ik sta!

De vijverrand... gewoon de hele dag genieten van het mooie uitzicht, de faciliteiten dichtbij. Heerlijk.

We kwamen er vooral toen onze kinderen nog wat jonger waren. Ze speelden dan heerlijk op het strand terwijl wij ze vanuit onze tent in de gaten konden houden.

Inmiddels verkiezen we onze zomervakantie toch naar het buitenland, omdat we daar meer garantie hebben op mooi weer...
Maar... we weten Elsendorp nog prima te vinden als dagrecreatie!

Deze camping zou eigenlijk ook bij de naaktstrandjes moeten staan!

Het enige naaktstrand waar je na het betalen van de entree de hele dag kan genieten en je kan je heerlijk lekker warm afdouchen, daar je gebruik mag maken van alle faciliteiten.

Ook is het heerlijk om na een dagje strand te eten in het restaurant.

En dit is het enige naaktstrand waar je gewoon geen last hebt van vunzige stellen, alleenstaande mannen die 'ergens' zin in hebben.... Dus... heb je kinderen en je zoekt een leuke camping, of ook naaktstrand: Kom maar hier naar toe!

Dus neem deze camping maar snel op in de rubriek naaktstranden, daar wij juist voor dit heerlijke naaktstrandje en fantastische zwemwater komen!

Naaktstrand Bussloo

03-06-2011
Wij zijn al een paar jaar trouwe bezoekers van Bussloo.

Ik heb alle reacties gelezen en herken alles.

Wat ik raar vind is dat de mensen met kinderen zeggen last te hebben van de mensen die wat willen 'knuffelen' met elkaar.

Ook wij zijn hier jarenlang met onze kinderen geweest, maar dan ga je uiteraard RECHTDOOR, bij het strandje waar de speeltoestellen staan. Bij de kiosk dus.
Onze kinderen hebben nooit vervelende dingen gezien, die gebeuren inderdaad vooral linksachteraan en rechts achteraan.

Daar moet je dus ook niet gaan liggen met je kinderen.

En wij gaan nu altijd op het linkerveld liggen, waar 'vroeger' nog die mooie heuvel lag!

En ja... hier gebeurt regelmatig wat... Maar, het valt me ook op dat iedereen wel kijkt, maar het allemaal wel toelaat.
Dit omdat de meesten wel weten dat dat op dit veld vaak gebeurt!

Ik zelf ben een echte naturist, maar mijn man is meer een nudist, die mag daar graag naar kijken. Ik geniet ondertussen van de natuur, de insecten, de plantjes en het water.
En uiteraard is het ook wel eens spannend om te kijken wat anderen doen... Ben zelf volwassene en ook dit is gewoon natuur en als je een stelletje bezig ziet, nou, wat is er mooier dan 2 mensen gelukkig te zien met elkaar! Zeker als in onze vriendenkring het scheidingspercentage enorm hoog is...

Ik mag er best naar kijken, geen probleem. Heb ik daar wel problemen mee, dan ga ik op een ander stukje liggen, bijv. bij dat kinderstrandje!

Verder is het nu wel wat rustiger geworden, daar oom agent in uniform er regelmatig zijn dag van zijn leven heeft als hij daar een rondje moet lopen!

We hebben hem er onlangs nog zien lopen. Echt een geweldig gezicht... hij komt het veld op (vanaf de kant waar de sauna is) en ineens... iedereen ligt stil en braaf te zonnen... het is ook muisstil dan! .. Iedereen volgde de agent in uniform!

Maar toen de agent inmiddels weer uit het zicht was, ging men verder waarmee men was gebleven....

Ach, ik heb zoiets van: Wat doet men moeilijk....
Bijna iedereen weet dat dit op het linkerstrandje gebeurt! En w.b.t. alleengaande mannen: Vandaag waren er opvallend weinig en erg veel stellen!
En ik heb er geen last van, heb een Hollandse mond die kan zeggen dat ze weg moeten gaan!

Ik kan niet oordelen over het rechterveld, daar kom ik eigenlijk nooit!

Ik vind dit een geweldig naaktstrand, daar je de auto lekker dichtbij kan parkeren en wij kopen elk jaar een parkeerabonnement, dat hebben we er ook zo weer uit!

Ook is het bijzonder dat er gewoon een kiosk is! Op welk naaktstrand vind je dat nog meer???

Ook de toiletten zijn prima in orde.

Al met al, wij gaan hier graag naar toe.

Het enige wat ik mis.... ik lig persoonlijk liever op het zand en in Bussloo is het strand altijd vrijwel leeg en ligt iedereen op het gras... Ik mis dus een lekker groot zandstrand. Ach, je kan niet alles hebben!

Verder.. inderdaad jammer van de kaalslag, maar goed, men doet er alles aan om de 18+ handelingen te vermijden... ik vrees dat dat nooit zal lukken. Dit zit in de mens en waar mag zoiets dan wel??? Nergens toch?
Ik zie er het probleem niet van in, juist niet op Bussloo, daar is het groot genoeg om het gescheiden te houden, wat overdag ook al gebeurt!

Heerlijk dat er geen complete gezinnen met kinderen liggen op het linkerstrand!

Ik ben vandaag geweest en morgen gaan we weer.

Groetjes van de vrouw van mijn man...
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.049