Naturismegids

Recensies van Matthé Marijnissen

De Vrijgaard (vereniging Veluwe Rijn en IJsel, V.R.IJ.)

10-04-2023
Met de Paasdagen van 7 t/m 10 april op de Vrijgaard geweest. Vriendelijke ontvangst door Dineke van de gastendienst. Met de trekker naar de plaats gebracht, door de vele regen was het nogal drassig. Ook krijg je een plattegrond en voldoende informatie.
Je staat op een gastenveld of, als je dat liever wilt, tussen de vaste gasten. Alle veldjes zijn grasgroen en hebben de naam van een appelsoort.
Op zaterdag was de bar open en warm gestookt met een houtkachel. En anders is er zelfbediening voor je ijsje en je drankje, alles voor een vriendenprijs. Je noteert je verbruik op je consumptiekaart die je afrekent bij vertrek. Wat een vertrouwen!
Ook de kosten van de sauna noteer je daar (€3,00). Even een melding naar de gastendienst en de sauna wordt voor je aangezet.
Het sanitair heeft vloerverwarming en wordt goed schoongehouden, er zijn heerlijke douches.
Er staan windmolens vlakbij (naast) de camping, het is aan ieder zelf om ze wel of niet storend te vinden.
Al met al een paar fijne dagen, een aanrader waard!

Minicamping De Kikker

11-05-2024
Van zaterdag 20 april t/m vrijdag 3 mei te gast geweest op de Kikker. Een vriendelijke ontvangst door Ineke met koffie. Je krijgt een aankomstvoucher met daarop jouw gegevens, die van je verblijf, de wificode en zaken rondom afvalverwerking. Voor GFT-afval krijg je een emmertje met deksel mee. Handig!
Ook krijg je bij aankomst informatie over de omgeving.
Ineke neemt uitgebreid de tijd om een praatje met je te maken, je voelt je echt welkom.
De plaatsen zijn op 3 velden. Eén met speelmogelijkheden voor kinderen, een met het buitenzwembad en een met veel bloemen. Doordat veel mensen lang verblijven kun je goed zien waar de voortenten gestaan hebben; daar is dus zand en dat is minder prettig als je in het voorseizoen met de wielen van je caravan op de tegels staat. Maar daar kun je wel matten voor krijgen vanuit de camping.
Het centraal gelegen sanitair is keurig verzorgd en wordt goed onderhouden. Vloerverwarming in het hele gebouw, heerlijk! Naast het sanitair vind je diverse kliko's voor gescheiden afval. Een kleiner sanitair vind je vooraan op de camping.
Je kunt inschrijven voor de sauna op diverse dagen, maar ben je met meerdere deelnemers, dan kan naar de sauna buiten die dagen om. Koffie, thee en water worden geregeld.
Er zijn vele mooie plaatsjes (zoals Zutphen), fietsroutes en ook de Veluwe is in de buurt. Ook rijdt er op bepaalde dagen een stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.
Al met al een fijn verblijf!

Mini-camping Hoeve Boord Ven

20-05-2023
Van 16 t/m 21 mei op Hoeve Boord Ven te gast geweest. Het is een nieuwe mini-camping in de buurt van Eersel aan de rand van de Kempen. Vele fiets- en wandelmogelijkheden dus, waaronder een mooie route langs het riviertje de Run. De camping biedt veel mogelijkheden aan voor een ontdekking in de omgeving. Een daarvan is een uitstapje naar een ijsboerderij in de buurt! Mmmmmm!
De ontvangst is vriendelijk door Ronald of Marianne, zo staat je naam op het ontvangstbord bij de ingang. Er volgt een korte rondleiding en samen met een van de eigenaren kies je een plaatsje. Het pad langs het sanitair is wat smal, maar je wordt goed begeleid.
Het sanitair is niet verwarmd en een beetje open; het kan dus fris zijn. Voldoende toiletten en douches, een invalidentoilet is in aanbouw. De wastafels hebben koud water, maar er is een teiltje om heet water bij de afwas te tappen. Handige oplossing!
Er is broodservice in het weekend en op feestdagen.
De plaatsen zijn ruim en liggen rondom een voedselbos en vormen zo een gezellig veldje. Reserveren is aanbevolen, want de camping is in trek en kan met 13 plaatsen dus snel vol zijn. Even bellen is dan de oplossing.
Er is wel langskomend vliegverkeer van Eindhoven, maar dat vond ik niet storend.
De eigenaren staan open voor tips om hun camping te verbeteren.
Een camping die het aanbevelen waard is!

Camping 't Vinkel (vereniging Hertogstad)

07-05-2023
Van 22 april t/m 5 mei te gast geweest op 't Vinkel. Er is een mooi gastenveld met 22 plaatsen, je staat altijd dicht bij een sanitairgebouw (er zijn er 3). Die worden trouwens goed onderhouden.
Er is een speciaal voorseizoenstarief (zie website), maar daar heb je als alleengaande geen profijt van.
De ontvangst door de beheerders is correct, je krijgt een parkeerkaart met toegangscode en voor elk apparaat een wificode (er zijn natuurlijk grenzen). Eventuele problemen worden vlot opgelost! Ook kun je een map krijgen met diverse uitjes in de omgeving van de camping. In de buurt is genoeg te wandelen en fietsen. Ook wordt dat vanuit de camping regelmatig georganiseerd.
's Morgens wordt je gewekt door een scala aan vogelgeluiden, erg leuk!
Op vrijdag en zaterdag zijn in het voorseizoen het Pluviushuis (bar/kantine/home) en de sauna open. De sauna kost 5 euro p.p. Jammer dat je niet in badjas het Pluviushuis in mag als de bar open is. De sauna wordt wel extra dagen gestookt, mits je met 5 personen of meer bent. Ook wordt er dan opgegoten.
Het onverwarmde zwembad is vanaf 1 mei open. Dat was nu nog bibberen, maar wel fijn om af te koelen na een saunarondje.
De vaste gasten zijn vriendelijk en maken graag een praatje. In het voorseizoen zijn ze druk bezig hun perceel weer helemaal zomerklaar te maken; je kunt dus wel af en toe een elektrische maaier horen.
Een camping om zeker nog eens terug te komen!

Club Soleil Loir et Cher

23-08-2022
Van 15 t/m 18 augustus te gast geweest op Claircité. Vriendelijke ontvangst door een van de clubleden.
De camping is een glooiende wei met verspreid diverse boomsoorten. Je hebt dus altijd schaduw en zon, maar je bent wel even bezig om de zaak horizontaal te zetten.
Er is een mooi zwembad. Het sanitair is oud en schoon, maar er zijn niet veel douches, wastafels en maar 1 zit- en 1 Frans toilet. Wel is er een mooi invalidentoilet, waar je ook gebruik van kunt maken. Auto's worden apart geparkeerd; fijn zo!
Er wordt een schappelijke prijs voor de overnachting gerekend, ik was per nacht €24 kwijt. De auto mag als je dat vraagt de laatste nacht bij de caravan staan. Kennis van de Franse taal is dus wel een dingetje.
Er zijn volop kastelen in de buurt om te bezoeken. Vlakbij liggen 2 Dolmens.
Bij het vertrek gaat een van de clubleden op de weg staan om te kijken of er geen verkeer aankomt, want de auto's die er rijden, rijden vaak (te) hard. Vervolgens kun je veilig vertrekken en word je met een vriendelijke lach uitgezwaaid!

Bos Redon: Association "Club du Soleil de Limoges"

23-08-2022
Van dinsdag 26 juli t/m donderdag 28 juli 2 nachten op Bos Redon gestaan. Laatste stuk pittige aanrijdroute, waarbij de laatste helling het zwaarst is (maar wel te doen hoor).
Zeer vriendelijke ontvangst door de clubleden, er werd meteen koffie gezet en gebracht.
De camping ligt op een heuvel (helling) en daardoor ben je wel even bezig om de zaak waterpas te zetten. Wel 16 ampère stroom! Er is een "home" en een oud sanitairgebouw, met wel warm water. De douches waren m.i. dat seizoen nog niet gebruikt. De overnachtingsprijs is zeer schappelijk: plaats, 1 persoon en elektra €12!
Van daaruit Oradour-sur-Glane bezocht, een plaatsje dat door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog is uitgemoord; zeer de moeite waard. Alles is nog intact gelaten.

Markeplaat (vereniging Mens en Natuur)

30-05-2022
Van woensdag 25 t/m zondag 29 mei (Hemelvaart) te gast geweest op Markeplaat. Na een belletje wordt er opengedaan door de gastendienst, in dit geval Frans. Je krijgt een sleutel van de poort en ook uitleg waar je die na je laatste vertrek moet laten. Je wordt keurig begeleid naar je plaats, waar gewezen wordt op plaatsen voor stroom en water. Keurig en eenvoudig sanitairgebouw met voldoende capaciteit. Er is ook een uitstort voor het chemisch toilet.
Er wordt een rondleiding over het terrein gegeven. 1 Hectare camping en 8 hectare natuur! Woensdagavond werd de sauna speciaal voor de gasten een keer extra (hout)gestookt. (€3,50) Je kunt afkoelen via een koude douche, een duik in de vijver of gewoon een rondje over het terrein.
Meerdere keren wordt gevraagd of alles naar wens is. Op het eind van het verblijf kun je makkelijk met de pin betalen; ook dan wordt er gevraagd of er verbeteringen wenselijk zijn. Alle afval gaat weliswaar in een container, maar wordt door een bedrijf keurig gescheiden.
Kortom een mooi terrein, zeker niet duur (€12,50) en zeker de moeite waard!

Het Reterink

07-05-2022
Van zaterdag 30 april t/m 6 mei hier met vrienden geweest. Vriendelijke ontvangst met rondleiding door een gastenechtpaar, de eigenaar was op vakantie (moet ook gebeuren) maar was toch van alles op de hoogte. Daags van tevoren gebeld of we eerder mochten komen en dat was mogelijk.
Prachtige grasmat, 's morgens toch wel bibberen, want het sanitair is niet verwarmd en best wel (een beetje) open. Goede afvalscheiding! Je kunt voor €1,00 per dag gebruik maken van het binnenzwembad, waar je een flinke jetstream aan kunt zetten. Lekker weer genieten van de sauna (€12,00). Ook is er een sport/fitnessruimte waar je gratis gebruik van kunt maken. Er zijn meerdere toestellen, apparaten en gewichten waar je je mee uit kunt leven.
Wij mochten met onze groep (9) dagelijks gebruik maken van het Melkhok om een gezelschapspelletje te doen. Hier worden ook bierbrouwerij-workshops gegeven.
De eigenaar blijft zijn camping en faciliteiten verbeteren en dat is een goede zaak.
Twee van de vrienden zaten in een huurappartement, dat zag er keurig uit! Eventuele problemen werden meteen opgelost!
Mooie omgeving met een buurtwinkel gerund door vrijwilligers in Lettele. Deventer is een gezellige en mooie stad op fietsafstand.

Gelre (vereniging Lichtbond Gelre)

07-05-2022
Van zaterdag 23 t/m 30 april met vrienden op Lichtbond Gelre geweest. Vriendelijke ontvangst door de gastendienst, die goede uitleg en een rondleiding gaf.
De camping is een mooi terrein, met oude originele "Veluwebomen", maar ook veel aanplant van andere soorten (loof)bomen, waardoor er een scala aan bomen is en er dus ook een prachtig kleurenpalet ontstaat.
We stonden naast elkaar op camperplekken 1 en 2 met 2 caravans. Prima plekken! Mooi sanitair en een mooie kantine. De vaste (en vriendelijke) leden staan aan de buitenrand van het terrein, de gasten staan verspreid over de rest van het parkachtige terrein. Heel veel vogels en ook hagedisjes gespot. 's Nachts is het donker en stil, want midden op de Veluwe. Er valt dus genoeg te zien, te wandelen en te fietsen.
Voor een alleengaande zoals ik niet duur, maar met 2 volwassenen met stroom kom je toch boven de €30,00 uit.
Tip: Zorg als naturistenvereniging voor een goed systeem van gescheiden afval, nu is er alleen maar rest en moet je je afval meenemen en ergens op de juiste plek kwijtraken. Dat wordt toch wel veel na een week vakantie vieren. Toch is de camping (voor rustzoekers) zeker aan te raden.

Naturistencamping De Peelrand

09-11-2021
Afgelopen herfstvakantie nog een week met vrienden op de Peelrand geweest. Wel eerst gebeld wat er mogelijk was, daarna snel gereserveerd. Bij aankomst even (aan)bellen, waarna er wordt open gedaan door de gastendienst.
Vriendelijke en duidelijke ontvangst. Ook wat corona betreft. Je krijgt een sleutel van de poort voor zowel voetgangers- als auto-uitgang bruikbaar.
Op de hoofdweide zijn mooie gastenplaatsen met stroom en water in de buurt. Lang genieten van de zon is dan ook nog zeer goed mogelijk. 's Avonds genieten van de konijntjes die komen eten. Kijk uit voor de konijnengaten (het zijn niet echt holen) als je in het donker over het terrein loopt.
Aparte parkeerplaats voor de auto's.
Aan ons werd gezegd dat vrienden die een dag later zouden komen gerust wat eerder mochten komen.
Ook iemand die bij ons op visite kwam, mocht gratis binnen. Wel werd gecheckt of het klopte, die visite! Fijn zo!
We werden meerdere keren uitgenodigd om aan diverse activiteiten deel te nemen, maar dat hoefde natuurlijk niet. (vriendelijke mensen, die leden!)
Telefonisch was ons verteld dat sauna en zwembad dicht waren, maar er kon toch nog wat geregeld worden, waardoor we lekker van de sauna hebben kunnen genieten.
Ook was het mogelijk om gebruik te maken van de gastvrijheid van de kantine. Je krijgt daarvoor een horloge waar je mee kunt afrekenen. Je betaalt deze rekening bij vertrek samen met je verblijfskosten (en die zijn niet duur in het naseizoen; je krijgt op plaats- en persoonstarief 50 % korting!)
Heerlijk warme douches en goed heet water bij de (af)wasplaatsen.
Mooie herfstkleuren van de beplanting van de camping. Er werd trouwens door de leden hard gewerkt om de camping winterklaar te krijgen.
Je kunt in de omgeving heerlijk fietsen en wandelen in o.a. natuurgebied de Maashorst. Ook zeker een aanrader. (Een van de routes loopt zelfs langs de camping)
In het plaatsje Zeeland zijn voldoende winkels, maar in Uden zijn er nog veel meer.
Een prima verblijf om zeker nog eens terug te komen!

La Chênaie: Association "Club des Naturistes Rouennais"

24-08-2021
Afgelopen augustus voor de 3e keer op la Chenaie geweest. De camping is sfeervol en de vaste gasten genieten van hun mooie stekje. Het is een prima camping als je de omgeving wilt verkennen. (o.a. de abdij van Jumieges is mooi)
Op de Seine zijn overal gratis pontjes om over te steken. Om de 20 minuten vaart er een. Ik had niet gereserveerd, maar ze hebben 16 gastenplaatsen. Er werd gevraagd naar de pas sanitaire, ook een NFN-kaart is verplicht. De coronamaatregelen waren prima!
Het is een mooi verenigingsterrein, waar voldoende te doen is. Zo is er een verwarmd zwembad en kun je op het terrein minigolven. Ook worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd op zaterdagavond gaan ze los!
Het sanitair is verouderd, maar er wordt wel aan verbeterd en het wordt heel goed schoongemaakt door de leden.
Ik betaalde (voor een persoon) per nacht 19,40 euro, inclusief stroom. Voor enkele dagen of doortrekcamping echt aan te raden.

Het Verlaat

15-05-2021
Van vrijdag 30 april t/m vrijdag 14 mei te gast geweest op het Verlaat. Vriendelijke ontvangst door Camilla, die rustig de tijd voor je neemt en je naar je plaats begeleidt. Waar zie je dat nog!
Goede coronamaatregelen, daardoor helaas de sauna nog dicht, maar wel begrijpelijk. Het sanitair in de kapschuur is prima en schoon. De kantine was al weer draaiende, evenals de broodservice (wordt aan je caravan gebracht!). Het water in de vijver was nog erg koud, maar wel helder.
Karel en Camilla (de nieuwe eigenaren) zijn nog volop bezig er hun camping van te maken en dat is een goed teken. Forse korting als je langer dan een week blijft, ook korting als je NFN-lid bent. Aanbetaling was niet nodig.
De plaatsen zijn gescheiden door heggen. Overal stroom en voldoende watertappunten. Gratis Wifi.
Door veel regenval en veengrond kan het drassig zijn en zakt je neuswiel de grond in. Gelukkig is Karel met zijn trekker er als de kippen bij. Vriendelijke en gemoedelijke sfeer!

Naturistenvereniging Chamavi

10-04-2021
Afgelopen Paasdagen te gast geweest op Chamavi. Via hun website gereserveerd en na bevestiging van de gastendienst was ik welkom. Correcte en vriendelijke ontvangst op het terrein. Naar de kampeerplek gebracht door de mevrouw van de gastendienst, waarna een rondleiding van de diverse gebouwen volgde. Overal duidelijke Coronamaatregelen en overal dispensers met ontsmettingsgel. Mooi, schoon en verwarmd (en dat was ook wel nodig) sanitair. Ruime plaatsen op het sportveld, elektra (4 Ampère) en watertappunt aanwezig. Auto's op een aparte parkeerplaats. Op Paaszaterdag veel leden aanwezig voor het voorjaarsonderhoud. Er werd fanatiek gesnoeid, gegraven en getimmerd om de camping weer vakantieklaar te maken. Een mooie camping met diversiteit in caravans en chalets van de vaste leden. Leuk om dus een rondje over de camping te wandelen. Ook aan te bevelen is de bruine wandeling die langs de camping loopt en die je onder andere door het cirkelbos leidt. De Almerense berg (24 m) is de moeite waard om te beklimmen, je hebt dan mooi uitzicht net over de boomtoppen. Helaas zat het weer niet mee, daar kan de camping niets aan doen. Wel een camping om nog eens een keer terug te komen!

Het Reterink

24-10-2020
Van zaterdag 17 t/m 24 oktober op de camping te gast geweest. Een vriendelijke ontvangst bij aankomst door Ed. Hij geeft meteen een rondleiding over het terrein (de grasmat is inderdaad prachtig, evenals de beplanting, nu in mooie herfsttinten), het sanitair en de sauna en hoe te handelen met de Coronamaatregelen. (en die zijn prima in orde) De sauna mocht ik toen zelf aanzetten (uurtje opwarmen). De relaxruimte is ook heerlijk qua temperatuur en je kunt flink zwemmen als je de jetstream aanzet. Ook kreeg ik op papier de belangrijkste zaken en fiets- en wandelroutes voor de omgeving. (en die is mooi, veel smalle weggetjes met prachtige bomen) In de buurt zijn de resten van een oude V1-lanceerinrichting te bezichtigen. In Lettele is met een deel daarvan een oorlogsmonument opgericht. Al met al een fijne vakantie op een prachtig terrein. Een aanrader!

Matthé

Les Bogues (joie et Santé d'Orléans)

21-08-2020
Half augustus hier weer 2 nachten gestaan. Nu van tevoren gebeld, ik was van harte welkom. Bij de poort aanbellen, je hoort de zoemer over het terrein galmen en vervolgens even geduld. Dan wordt de poort opengedaan door de gardien. Ik mocht een plaatsje zoeken in een rijtje van 6. Heerlijk plonzen in het mooie zwembad. De vaste gasten verzorgen hun 2e huisje erg goed; alles ziet er schoon uit. Hier geen groene aanslag op de daken! De trein hoor je nog steeds, maar die is niet storend. Er komt elke dag iemand langs om te vragen of je brood wil en die legt het dan ook bij je caravan of tent de volgende ochtend. De Fransen zijn erg vriendelijk. Brandschoon sanitair! Van hieruit 560 km terug naar Breda via een prima aansluiting met de A 71

Borvo Camping Naturiste

21-08-2020
Afgelopen zomer 5 nachten geweest. Zeer gastvrije en vriendelijke eigenaren. Prima ontvangst met een drankje door Sandra. Uitleg over de coronamaatregelen (die je keurig op papier krijgt) en het sanitairgebouw, waar ook de bar is. Het sanitair wordt goed bijgehouden! Zaterdagavond meegedaan met de BBQ. Zelf bord, bestek, vlees, sausjes en salade verzorgen, Mark en Sandra zorgen voor het vuur en indien gewenst friet voor 2,50 euro per portie. Het was een zeer gezellige avond!
De plaatsen zijn ruim, maar liggen wel op enige afstand van het sanitairgebouw, dus een eigen toilet is wel fijn. Je mag wel met de auto de boodschappen naar de caravan brengen. Ook mag die de laatste nacht naast de caravan staan!
Prachtige sterrenhemel inclusief Melkweg! Een lekker zwembadje (zonder chloor!) om even af te koelen, maar de koude douches bij de plaatsen zijn heerlijk. Voldoende stroom- en watertappunten. En het mooiste krekel- en cicadekoor van Frankrijk 's avonds!
In de omgeving voldoende fietsmogelijkheden (voie verte) Dit zijn vaak oude spoorverbindingen. Ook de Loire is dichtbij. Van hieruit een dagje naar Autun en Bibracte (Mont Beuvray)

Camping Naturiste Le Couderc

21-08-2020
Afgelopen zomer voor de 11e keer geweest. Eerst 18 nachten maar er toch maar 3 aangeplakt. Goede coronamaatregelen.
Na vorig jaar het sanitair op de Museumweide helemaal vernieuwd te hebben, is dit voorjaar het kleine sanitair op de Familieweide helemaal opnieuw opgebouwd. Ook de jacuzzi heeft een nieuwe betegeling gekregen.
Ook sinds vorig jaar nieuwe bedden bij het zwembad. Er wordt heel veel geboden qua vertier (concerten, pubquiz, open podium, circus, spooktocht etc.) maar ook om de inwendige mens tegemoet te komen is er voor elke portemonnee wel iets te vinden. Een welkomstdrankje en bijpraten (voor gasten die er al eerder geweest zijn) of een duidelijke rondleiding voor nieuwe gasten. Ik heb weer heerlijk genoten en alvast een plekje voor volgend jaar gereserveerd!

Matthé

Les Bogues (joie et Santé d'Orléans)

11-08-2019
Begin juli hier 2 nachten gestaan. Iemand van de vereniging komt na aanbellen opendoen. Niet gereserveerd of gebeld, maar ik was van harte welkom. De camping heeft 10 plaatsen voor passanten, er wordt een plaats aangewezen na inschrijving. Brandschoon sanitair en een heerlijk zwembad met ligwei ernaast. Men komt vragen of je brood wil berstellen. Ook mocht ik meedelen in het toetje van de vaste gasten. In het home kun je zelf voor een euro een ijsje of een drankje pakken. Geld doe je in blikken doosje op de bar, kun je niet passen dan gewoon een briefje met naam en verbruik erin doen. Ja, er rijden treinen langs, maar dat zijn er niet zo veel en na een tijdje hoor je ze niet meer. Tussen 23.00 en 7.00 uur helemaal geen treinen. Je krijgt een code voor de poort. Vanuit de camping het kasteel van La Ferte St. Aubin bezocht.

Domaine du coq Rouge

09-08-2019
In juli 2019 een week op deze camping geweest. Best wel een pittige aanrijdroute (smal en hobbelig), maar gewoon rustig rijden. De route is wel goed aangegeven met kleine bordjes van de camping. Een belletje bij aankomst en er wordt open gedaan. Sandrine legt alles uit in rustig Frans, een beetje taalkennis is dus wel prettig. Daarna met een plattegrond een plaatsje uitzoeken. Als alles staat even het plaatsnummer melden. MAGNIFIEK UITZICHT, keurig schoon sanitair en een mooi zwembad. Rode aarde, vandaar de diverse rode huizen en plaatsjes in de buurt. Er is dus genoeg te bezichtigen. Een gezellige en lekkere gezamenlijke maaltijd genoten. Sandrine en Sebastien staan altijd voor je klaar! Rustige camping met veel Fransen. Is vroeger een verenigingsterrein geweest (Natco) Je krijgt een code om in het vervolg zelf de poort te kunnen openen. Auto apart op de parking (fijn !) Er zijn diverse, erg leuke en aparte huuraccomodaties, nog nooit gezien!

Camping De Reenert

08-06-2019
Met Hemelvaart op de Reenert geweest. Prima ontvangst aan de receptie, daarna naar plaats 51. Een gezellig veldje met 8 plekken. Niet super grote plaatsen, maar je kunt wel alles kwijt. Mooi sanitair bij het overdekte zwembad, maar wel erg benauwd. Slippers zijn wel aan te raden. Restaurant en pizzeria goed, lekker gegeten. Luxemburg is prachtig. Ook de binnenkant van een chalet gezien; keurig hoor! Er is een fijne sfeer op de camping.

Matthé

Camping Naturiste Le Couderc

15-08-2018
Heerlijk om steeds weer terug te komen op deze geweldige camping. Er is voor ieder wat wils, van rustig kamperen tot volop activiteiten. De eigenaren blijven hun camping verbeteren en dat is een goede zaak! Er is altijd wel iets om van te genieten!

Les Fourneaux

15-08-2018
Vriendelijke ontvangst. Eigenaren staan altijd voor je klaar. Gezellig samen geluncht buiten de deur op dinsdag. Voor-, hoofdgerecht, kaas, dessert en koffie + wijn voor maar 15 euro. Zelf je drankje pakken en noteren; de volgende dag afrekenen. Wat een vertrouwen! Prachtige plekken, zwembad en mooi sanitair.

Les Hespérides

15-08-2018
Ja, de toegangsweg is hobbel-de-bobbel, maar met rustig rijden kom je er ook. Vriendelijke ontvangst en uitleg. Toch wel aan de prijs: 1 nacht, 1 volwassene en stroom voor €33,40. Een zeer schoon sanitair, een mooi zwembad en de vriendelijkheid maakten dat zeer de moeite waard!

Creuse Nature

06-05-2018
Al 10 jaar tijdens de meivakantie 2 weken op Creuse Nature. Schoon sanitair, een heerlijk 3-gangenmenu voor een schappelijke prijs. Gratis sauna en hottub in het voorseizoen. Verwarmd binnenzwembad. Veel groen en mooie standplaatsen. Altijd weer een hartelijk welkom!
De sfeer en gezelligheid zijn TOP! Els en Reinier en alle vrijwilligers: hartelijk bedankt en tot ziens! (heb al weer geboekt voor 2019!)
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.056