Naturismegids

Moulin de la Ronde

8

Gemiddeld cijfer van de laatste 10 reviews.

Deze accommodatie is gesloten.

Adresgegevens

Moulin de la Ronde
Route de la Ronde
36150 Vatan
+33 (0)2 54 49 83 28

Contact
Lat: 47.065210 / Long: 1.799955
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

In de Indre, zochten Sarah en Philippe, eigenaars van een hotel-restaurant in Vatan, een terrein in de directe omgeving waar ze van de natuur konden genieten.
Ze hebben le Moulin de la Ronde gevonden. Het was liefde op het eerste gezicht en ze begonnen meteen aan het zwembad. Door vriendelijk aandringen van hun naturistenvrienden is het terrein snel een centre de vacances geworden.
Le Moulin de la Ronde ligt dicht bij Vatan en is een groene oase in de Champagne van Berry. De vijfendertig kampeerplaatsen zijn met zorg verdeeld over de vijf hectaren met hazelaars, bamboe en allerlei soorten vegetatie die door Philippe zijn geplant.
Het terrein wordt druk bezocht door naturisten uit het noorden, die op doorreis zijn naar het zuiden. Ze blijven vaker wat langer dan gepland, al was het maar om de gastvrije sfeer mee te maken op een warme zomeravond, rondom een enorme barbecue en bekoord te worden door gitaarmuziek.

Reviews van bezoekers over Moulin de la Ronde

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Moulin de la Ronde. Laat het ons weten!
16 en 17 juli 2020 2 nachten overnacht. Bij aankomst vraag ik of er plek is, waarop Philippe antwoord: Seulement pour les amis, alleen voor vrienden. Toch mocht ik (ook als alleengaande) een plaatsje zoeken op de prairie en daar was plaats genoeg. Bij het betalen die dag bij Sarah vertelde me ze dat ze eigenlijk gestopt zijn met de camping. Er staan alleen nog vaste gasten en kennissen van de eigenaren.
Toch kwamen de volgende dag nog 5 andere Nederlandse gasten overnachten. Er zijn 2 sanitairgebouwen, waarvan een duidelijk verouderd. Alles doet het wel, dus een lekkere douche en heet water om af te wassen. Wel eigen wc-papier meenemen.
Matthé | 21-08-2020
Meer recensies van Matthé (26)
gelukt
(2)
kees | 14-06-2019
Meer recensies van kees (4)
Graag zou ik een indicatie voor een overnachting weten voor een caravan en twee personen
Maaike | 14-06-2019
Wij zijn er elk jaar geweest vanaf 1989 tot 1999 met onze zonen. Voornamelijk in het begin en aan het eind van onze vakantie. Geweldige jaren gehad met Sara en Philippe.
De snoepjes, de glijbaan, draaikolk in het zwembad creëren, de koffie, de Moulins liedjes en later de disco voor de kinderen die ook allemaal met elkaar in het overdekte gebouw gingen slapen. Achteraf de fijnste omgeving om met je jonge kinderen te kamperen. Dit jaar willen we samen eens kijken hoe het er is. Zouden het leuk vinden Sara en Philippe weer te zien.
Lia | 07-05-2019
zaterdag 22 september 2018 stonden we voor een open poort maar binnen op het camping plein stonden hun 2 paarden te grazen,was niemand te bespeuren(hebben meermaals komen overnachten in dezelfde periode vroegere jaren)
zodus hebben we besloten om naar de municipal camping
van Vatan te gaan overnachten
dit is ons best bevallen
Van Campenhout | 18-10-2018
Meer recensies van Van Campenhout (8)
zaterdag 22 september 2018 stonden we voor een open poort maar binnen op het camping plein stonden hun 2 paarden te grazen,was niemand te bespeuren(hebben meermaals komen overnachten in dezelfde periode vroegere jaren)
zodus hebben we besloten om naar de municipal camping
van Vatan te gaan overnachten
dit is ons best bevallen
Van Campenhout | 18-10-2018
Meer recensies van Van Campenhout (8)
Kom er al 26/27 jaar op rij vanaf dat m'n kinderen er bij waren...altijd mooie weken met Sarah & Philippe. Het is nu (begrijpelijk) wat rustiger, maar nog steeds agrèable en het gevoel blijft van 'thuis komen'!
Mario van Erp | 14-08-2018
Wij gingen voor een paar dagen naar moulin de la ronde, het werd alle dagen warmer en warmer, we zijn er 14 dagen gebleven en hadden de vakantie van ons leven!!
Jacques en Els
Els Artoos | 18-07-2017
Meer recensies van Els Artoos (8)
'Alles doet het nog', zong Henny Vrienten, en dat geldt zeker voor Moulin de la Ronde! Telefoon werkt, resto en bar werken en Sarah en Philipe zijn nog Alive and Kicking. Deze fantastische plek mag nooit verdwijnen...
Johannes | 17-07-2017
Vandaag met Philippe gebeld, Le Moulin de la Ronde is ook dit jaar weer open! Hij klinkt enigszins verbaasd wanneer je deze vraag stelt, natuurlijk zijn we open.
Gelukkig maar, we genieten er van het prachtige terrein, het zwembadje en de gemoedelijkheid.
Annemieke | 10-07-2017
Wij Nel en Jean-luc, kwamen in een restaurant in Vatan lunchen, maar er na geen zin meer in om verder te reizen, wij vroegen de eigenaar is hier een camping in
de buurt, Ja hoor om de hoek bij de supermarkt, Maar het is een naturistencamping, geen probleem wij zijn ook lid in Delft NL. Mooi weer heerlijk ontspannen het ijs was meteen gebroken. hij ging zelfs mee en zijn daar 5 nachten gebleven, heerlijk. heerlijk. wij gaan op zeker weer terug. Warm aanbevolen.
Jean-luc | 27-03-2017
ik weet het niet. We zijn er nog nooit geweest, maar willen in Mei 2017 er enige dagen gaan staan. ik kan echter geen enkele prijsindicatie vinden. kan iemand mij vertellen de prijs per nacht voor 2 personen, auto met caravan en stroom natuurlijk. email : h.bruggeman@solcon.nl
dick en brigitte | 30-09-2016
Meer recensies van dick en brigitte (2)
Floor,
Denk niet dat je een kaart nodig hebt. Als je dat maar zegt bij binnenkomst. Het zijn zulke vriendelijke mensen.
Wij zijn er a.s. zondag voor paar dagen.
annie | 08-08-2016
Meer recensies van annie (7)
Heel goede ervaring vorig jaar.
Weet iemand of een NFN verplicht is?
Floor | 08-08-2016
Wij stonden er vorig jaar voor 1 nacht, maar het zijn er 4 geworden....we gaan dit jaar terug, hoelang???

Els
Artoos Els | 08-08-2016
Meer recensies van Artoos Els (8)
Op weg naar het noorden deze camping uitgekozen om de laatste twee nachten door te brengen. Heerlijk plekje voor het begin of het eind van de vakantie, in handen van een heel aardig ouder echtpaar. Vlakbij de snelweg (die wij niet hoorden) en op loopafstand van de Carrefour, heel handig. Hier en daar misschien een beetje houtje/touwtje voor de verwende Nederlandse naturist, maar dat draagt m.i. juist bij tot de algehele fijne en gemoedelijke sfeer. Echt een aanrader. Wij waren per ongeluk op het grote veld gaan staan en hadden niet verder gekeken dan onze neuzen lang zijn: er achter waren nog veel mooiere plekken waar je niet tegen de buren aan zit te koekeloeren. Daar gaan we de volgende keer staan!
Hans | 13-07-2016
Meer recensies van Hans (15)
Gezellige camping. Ruime plaatsen en prima sanitair (toiletgebouw achter op de camping is vrij nieuw) Een prima plek voor een stopover maar zeker de moeite waard om een paar nachten langer te blijven. Wij komen er zeker terug.
Rene | 20-07-2015
Meer recensies van Rene (3)
Wij hebben hier eind juni 2 dagen overnacht. Een prima camping voor onderweg. Heel dicht bij snelweg. We het idee dat er sprake is van wat achterstallig onderhoud.
Sanitair eenvoudig de verzorging hiervan laat te wensen over.
Jenny | 14-07-2015
Goed om te lezen dat de camping nog steeds open is. Dit was mijn 'thuis' toen ik jong was, in de zomervakanties met mijn ouders een aantal weken kamperen. Elk jaar weer, en elk jaar weer net zo'n feestje!
Ik hoop er volgend jaar op doorreis eens langs te kunnen gaan, eens zien hoe het er is na 20 jaar ;)
Ingrid | 22-06-2015
Na het bericht van Yvonne, dat de camping gewoon open is, komen wij dit jaar ook weer enkele dagen.
Wat hebben we daar met onze kinderen vanaf 1991 toch fantastische vakanties gehad. Sarah met snoepjes bij het zwembad die de kinderen mochten opduiken en Philippe die een grandioze zeephelling maakte, waarop het dolle pret werd.
Ik lees dat de boel niet meer zo goed wordt schoon gehouden, dus dat wordt een beetje behelpen, maar de typisch franse sfeer zal er niet onder hebben geleden. Wij gaan kijken. en ban die man uit het dorp maken we foto's en dan jagen we hem weg.
Annie en Mari | 12-06-2015
Inmiddels telefonisch contact gehad met de camping. Camping is gewoon open, website bestaat niet meer.
Yvonne | 11-06-2015
Meer recensies van Yvonne (6)
Camping is niet telefonisch te bereiken. Het hier genoemde telefoonnummer (hetzelfde als op de site van de NFN) doet het niet. Ook op mail wordt niet gereageerd.
Als iemand nog een andere suggestie heeft om de camping te bereiken, graag.
Anders er maar gewoon vanuit gaan dat de camping open is?
Yvonne | 09-06-2015
Meer recensies van Yvonne (6)
Zodra ik telefonisch contact heb gehad zal ik het laten weten. Als iemand nu al meer weet, dan lees ik het hier graag.

Yvonne
Yvonne | 08-06-2015
Meer recensies van Yvonne (6)
Zou je dan zo vriendelijk willen zijn hier de uitkomst met ons te willen delen?
Jan | 07-06-2015
Meer recensies van Jan (18)
Geen reactie op mijn mail gekregen.
Ik ga t.z.t. wel bellen of ze open zijn.

Yvonne
Yvonne | 04-06-2015
Meer recensies van Yvonne (6)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Moulin de la Ronde" ?
Hoe waardeer je Moulin de la Ronde in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.025