Naturismegids

Recensies van Martial & Clairette

Domaine de la Gagère

24-10-2022
Wij hebben, eind september, een week verbleven op la gagère.
We waren met de caravan op terugweg van Zuid-Frankrijk. Het was de eerste maal dat wij de camping bezochten sedert de nieuwe eigenaars de camping hadden overgenomen.
We hadden wat schrik van de smalle toegangsweg van 3km naar de camping. Maar dat bleek eigenlijk wel mee te vallen. Je ziet al van ver eventuele tegenliggers afkomen en er zijn voldoende uitwijkplaatsen. We werden zeer vriendelijk ontvangen op de receptie en kregen zeer veel uitleg over de voorzieningen op de camping. We kregen ook gratis jetons voor de afwas machines, maar die gebruikten we niet. Er was nog een behoorlijke bezettingsgraad op de kampeer plaatsen. De plaatsen zijn zeer ruim. De WIFI werkt behoorlijk van op de kampeerplek en is gratis. Wellicht is de snelheid van het WIFI netwerk niet groot genoeg om films te streamen, maar dat kan op bijna geen enkele camping in Frankrijk. Zelfs niet op campings waar de WIFI verbinding moet betaald worden. Er zijn nu éénmaal grenzen aan de doorstroming. Voor het ophalen en versturen van e-mails en om even iets op te zoeken werkte het prima. Prima broodservice in het winkeltje. Ruime keuze aan brood, croissants en koffiekoeken en een vriendelijke mevrouw die je bediende. Ook nog een klein assortiment aan producten die je uit de nood kunnen helpen, wanneer je plots iets nodig hebt. Het winkeltje is een beperkt aantal uren open, maar daar kan men zich naar schikken. De kritiek dat als wanneer je buiten die openingstijden nog iets wil kopen het niet meer kan, vinden wij dus onterecht. Als de Carrefour dicht is in het dorp, kun je er ook niets meer kopen. Elke dag is er de mogelijkheid om friet af te halen, tussen bepaalde uren. Zeer lekkere friet en grote porties voor een schappelijke prijs. Vriendelijke bediening. Het restaurant hebben wij ook uitgeprobeerd. Het eten was niet slecht, vriendelijke bediening. Maar wat aan de dure kant voor hetgeen je kreeg. Elke dag was er een andere menu te krijgen. Je moest wel even je naam op een lijst zetten om te verwittigen dat je wilde komen eten, maar dat vonden wij niet erg.
Spijtig dat de kok de laatste dagen ziek werd en het restaurant dus niet meer open was. Maar er werd ons dadelijk een alternatief aangeboden om friet af te halen met enkele snacks. We deden een praatje met de eigenaresse. Wij vonden het een zeer vriendelijke mevrouw. De camping is ons dus zeer goed bevallen. Zwembad prima verzorgd. Er is ook een overdekt en verwarmd zwembad en een sauna. Wij komen nog terug.

Athena Ossendrecht

06-08-2014
Mooie camping. Ruime vlakke caravanplaatsen met ruim voldoende stroom. Zeer vriendelijke en behulpzame mevrouw aan de receptie. Het sanitair was altijd picobello gepoetst, maar muntjes om warm water te bekomen,verhogen in feite ongemerkt de kampeerprijs.
Men moet zelfs 10 cent bij de hand hebben om een teiltje afwaswater te bekomen.
Het terras en de bar zijn prima. De wifi verbinding is gratis en werkt uitstekend. Goede vriendschappelijke sfeer op de camping. Met de vaste gasten klikte het ook direct.
Mooi zwembad. Er is geen winkeltje op de camping, maar in de onmiddellijke omgeving zijn winkels genoeg om boodschappen te doen. De chinees uit Ossendrecht komt zelfs op bestelling aan de poort leveren. In het hoogseizoen worden tweemaal in de week gemeenschappelijke maaltijden geserveerd. De openingsuren van de bar zijn blijkbaar ruim te interpreteren. Vermits men met vrijwilligers of vakantiejobs werkt, is de bar soms niet open op de vermelde uren of is open buiten de vermelde uren. Dat is uiteraard een detail, die niks afdoet aan de gezelligheid van de camping.

Nieuwe toegangspoort met een code. Werkt prima en geeft een veilig gevoel. Het is zeker een camping om nog terug te komen.

Nature et Soleil de Normandie

02-10-2011
Wij bezochten de camping in augustus 2011. Via onze TOMTOM was de camping vrij gemakkelijk te vinden. Je moet je komst melden door een ruk te geven aan een handvat die via meters ijzerdraad en katrollen ergens op het terrein een klok doet klingelen. We werden ontvangen door een vriendelijke mevrouw. Officieel zijn er maar 5 kampeerplaatsen, maar in werkelijkheid zijn er minstens 20 ingerichte kampeerplaatsen met elektriciteit. Er waren ook geen vaste staanplaatsen voor de leden van de club.
Jammer genoeg moet je voor brood elke dag zelf naar het dorp. In de gemeenschappelijke ruimte ligt het vol met documentatie over de streek. Deze ruimte was bijna altijd afgesloten en er hing een bordje met de vermelding "nous sommes à la piscine".
Wij vonden het vervelend om de terrein verantwoordelijke uit zijn/haar zetel te halen om de documentatie te kunnen bekijken. Het zwembad zag er prima uit maar was wegens de slechte weersomstandigheden steeds afgedekt. De luxe van het zwembad stond ook in schril contrast met de inrichting van het sanitair. Er waren 2 toiletten (buiten) waarvan op de rechtse deur vermeld stond dat je beter het linkse toilet kon gebruiken, omdat dat beter doorspoelde! Ook over het sanitair gebouw valt wel het één en ander te zeggen. Het was proper gepoetst maar niet meer van deze tijd. Overal lekkende kraantjes en schimmelhoekjes. Dringend aan een opfrisbeurt toe. Om Caen en Bayeux te bezoeken is het een goede uitvalsbasis. Wanneer men echter de invasiestranden wenst te bezoeken ligt het eigenlijk iets te ver af.
Martial
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.046