Naturismegids
Midden in de natuur van de prachtige Morvan. Historie, cultuur, natuurschoon en rust.

Domaine de la Gagère

8.1

Gemiddeld cijfer van 81 beoordelingen.

Adresgegevens

Domaine de la Gagère
Gagère
F-58170 Luzy
+33 (0) 386 30 48 11
Website
Lat: 46.816820
Long: 4.056260

Informatie

Aan het eind van een weggetje dat zich door de weilanden omhoog slingert langs bossen, beekjes en meertjes ligt Domaine de la Gagère, met uitzicht op de mooiste zonsondergang van Frankrijk! Op La Gagère beleeft u naturisme midden in de natuur van het prachtige Parc Naturel Régional du Morvan in de Bourgogne, rijk aan historie en cultuur, maar bovenal aan natuurschoon en rust.

Afstanden

 • Brussel 632 Km / 06:41
 • Utrecht 806 Km / 08:14

Open

 • 1 April t/m 30 September

Algemeen

 • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
 • Plaats voor tenten
 • Plaats voor caravans
 • Oppervlakte (ha): 5
 • Aantal plaatsen: 120
 • Aantal plaatsen met elektra: 110
 • Verhuur accommodaties
 • Auto's op apart parkeerterrein
 • Internet
 • Aangepast sanitair voor mindervaliden
 • WIFI / internet

Faciliteiten

 • Sauna
 • Zwembad
 • Kinderbad

Eten en drinken

 • Restaurant
 • Bar
 • Snackbar
 • Winkel
 • Verkoop vers brood

Activiteiten

 • Georganiseerde activiteiten voor kinderen
 • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Diversen

 • Nederlands gesproken
 • Engels gesproken
 • Duits gesproken
 • Frans gesproken
 • Alleengaanden welkom
 • Huisdieren welkom

Reviews van bezoekers over Domaine de la Gagère

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Domaine de la Gagère. Laat het ons weten!
Nadat we onderweg al gebeld hadden zijn we vriendelijk ontvangen. We konden kiezen uit meerdere plekken. Gagere is een keurige camping, redelijk ruime plekken waarvan veel met prachtig uitzicht. Sanitair is prima, evenals het winkeltje en het restaurant.
Een opmerking echter: de plekken vanaf 110 liggen te dichtbij de herrie makende pomp van het zwembad, die bij wat kouder weer de hele dag aan staat. Het zou goed zijn om te proberen dit geluid te dempen.
Verder niets dan lof!
Marion | 06-09-2020
Meer recensies van Marion (20)
Vriendelijke ontvangst en mooie lokatie en inderdaad de toegangsweg is een dingetje. Wij hadden een luxe chalet C gehuurd en daar is wel iets op af te dinden dat “luxe”. Laminaatvloer zakt door waardoor je je tenen stoot, keuken ziet er niet erg fraai uit o.a. Strips van kastje hangt los, handvat van oven gebarsten . De binnenkant doet erg somber aan het hout is in de loop der tijd donkerder geworden . De buitenkant veel verf afgebladdert en de luiken soms niet vast te zetten. Het erg gedateert aan het geheel.
Mooi uitzicht vanaf het terras van het chalet, dat dan weer wel. Goed zwembad en sanitair bij het zwembad.
Dus al met al geen verloren vacantie al zijn we wel 3 dagen eerder weggegaan. Het is een arme streek waar de camping ligt niet heel veel te doen.
Ineke Verweij | 29-08-2020
Frankrijk was weer bereikbaar midden juni. La Gagére was een optie voor een eerste stop. Daar hebben we zeker geen spijt van! Vriendelijke ontvangst. Floor en Tim willen echt dat je geniet van een vakantie in de Morvan. We hebben lekker gewandeld én gegeten. Het was onze eerste keer hier. Dat smaakt naar meer! Geertje en Rein
Geertje en Rein | 23-06-2020
Dit jaar de eerste twee weken van augustus vakantie gevierd met mijn vrouw, dochter en twee kleinkinderen.
Net als vorig jaar weer erg goed bevallen. Vriendelijke ontvangst, kindvriendelijke camping. Sanitair is schoon en het eten is lekker. Het huisje is wel wat gedateerd. Zullen zeker nog terug komen bij Fleur en Tim. Wij hebben ze als erg vriendelijk en behulpzaam ervaren.
Domaine de la Gagère - Uitzicht huisje
Ron & Bernadette | 23-11-2019
Foto's (1)
23 september 2019
Hoi Tim en Floor,
We hebben jullie helaas niet meer gezien toen we gisteren vertrokken. Daarom willen we jullie via deze weg nog eens extra bedanken voor een superfijne vakantie op la Gagere. De rust, ruimte en warmte hebben ons goed gedaan en we hebben enorm genoten van het heerlijke eten. Complimenten voor de chefkok en de aardige mevrouw (weet niet hoe ze heet) van de bediening.
Tot een volgende keer, met veel groeten,
Fieke en Pieter
Fieke | 19-11-2019
We vonden een mooi gelegen camping met ruime plaatsen. Het weggetje naar la Gagere is een dingetje. Tegenliggers moet je niet met je caravan krijgen. Als camping eigenaren zouden ze heel nadrukkelijk kunnen aanbevelen s'morgens vertrekken s'middags aankomen. Echter bij aankomst wordt al op botte manier gezegd dat je verkeerd staat. Een camper blokkeerde alles. De toon veranderde verder ook niet. Als je wat informatie wilde was er in Luzy een vvv.(camping was nog aardig vol) De eigenaar kan helemaal uit zijn plaat gaan als iets hem niet zint. Vuil werd slecht opgehaald zodat alles naast de bakken stond. De gasten maakten er een zootje van volgens hem. Tact en vriendelijkheid zou ik hun adviseren maar ik denk niet dat ze dat willen zien. Wij komen niet weer. Er is een land vol vriendelijk campings.
Tineke en Jan | 26-09-2019
Meer recensies van Tineke en Jan (3)
Reactie Domaine de la Gagère
Wij erg veel positieve reacties gehad tijdens ons eerste seizoen. Inderdaad is de afhaal ophaaldienst in gebreke gebleven toen jullie bij ons waren, daar hebben wij vaak achteraan gebeld en dat is niet adequaat opgelost. Wij nemen jullie advies uiteraard ter harte, we zouden jullie willen adviseren je op de andere vriendelijke campings aan de reglementen te houden wat betreft jullie huisdier. We hebben jullie meerdere keren gevraagd jullie hond aangelijnd te houden (volgens het camping reglement). Helaas wilden jullie je daar niet aan meewerken en viel jullie hond Tim aan. Daar was hij uiteraard niet blij mee.
Nog nagenietend van een heerlijke vakantie zou ik deze camping zeker kunnen aanbevelen.
De wijze van ontvangst door de gastvrouw stelde ons meteen gerust , dat we op een aangename naturistische camping aankwamen. We konden onze eigen plek kiezen en zelfs na één nacht slapen en gewekt te worden door het geluid van de warmtepomp van het zwembad, mochten we ons nog verplaatsen.
Het mooie uitzicht, het heerlijke zwembad, het proper sanitair met aan iedere wastafel een vaatdoek om het proper te houden, de open ruimte en vooral de rust maakten ons verblijf tot een heerlijke tijd.
Wat je op vakantie niet kunt plannen zijn de mensen die je ontmoet. Maar door de gemoedelijke sfeer die er heerst hebben we heel toffe mensen mogen ontmoeten. Daardoor hebben we zelfs leren petanque spelen, wat helemaal niet in onze gedachten was opgekomen, en daarna de gezellige babbel. Bedankt hiervoor lieve mensen...…..
De bereikbaarheid is wat moeilijk zeker het laatste stuk van de weg. Maar mag geen probleem zijn om er te komen. Verder wensen wij de nieuwe uitbaters van harte het allerbeste toe in de verdere uitbouw van deze leuke camping.....
Wij komen zeker nog terug
Jan en Ria | 12-09-2019
Meer recensies van Jan en Ria (4)
Reactie Domaine de la Gagère
Hartelijk dank voor jullie positieve recensie!
De metafoor van Dagmar is treffend, alleen zijn we bang dat dit stel de oldtimer echt niet rijdend kan krijgen. Het is een prachtig terrein met heel veel mogelijkheden, daar zullen de meeste bezoekers het over eens zijn. Maar dit stel moet echt nog heel veel leren over hoe je met je gasten omgaat. Stel je eens de vraag, Tim en Floor, hoe je je gasten kunt verwennen in de vakantie waar ze zo naar uitgekeken hebben?
Vaak waren jullie heel onaardig en kortaf, nauwelijks interesse voor de gasten, geen vriendelijk woord of ook maar enige belangstelling.
Het leek of jullie geen enkele motivatie hadden jullie avontuur tot een succes te maken. Of is dit avontuur ook maar voor een jaar?
Bij de betaling op de laatste dag zelfs niet de vraag hoe we het gehad hadden. Heel jammer omdat we onze kritiek dan zelf hadden kunnen doorgeven. Natuurlijk willen wij jullie de kans geven te slagen, maar dan moet jullie grondhouding echt veranderen, anders komen mensen niet meer terug. En dat is dan weer heel verdrietig voor de vorige eigenaars.
Jan en Willeke | 23-08-2019
Reactie Domaine de la Gagère
Beste Jan en Willeke,
Vervelend dat jullie onze 'grondhouding' zo hebben ervaren. We hebben ons uiterste best gedaan iedereen vriendelijk te woord te staan, het is een bijzonder druk seizoen geweest en daarbij hebben we wellicht niet iedereen de aandacht kunnen geven die ze verdienden. We vinden het jammer dat jullie dat zo hebben ervaren. Gelukkig hebben we van heel veel andere gasten begrepen dat ze dit niet zo hebben ervaren.
Met vriendelijke groet, Floor en Tim
Heel mooi gelegen camping die net is overgenomen door een jong NL stel. Heb de indruk dat ze hele mooie oldtimer hebben gekocht waar nog een en ander aan moet gebeuren maar of het verstandig is om hier al mee te gaan rijden? Mooie omgeving om te wandelen of te fietsen maar je moet wel een goede conditie hebben of een elektrische fiets. 150 hoogtemeters van de weg naar de camping.
Bijhouden sanitair kan beter. We komen zeker keer terug.
Dagmar Veelers | 17-08-2019
Meer recensies van Dagmar Veelers (15)
Als ruim 40 jaar naturist en zwervend
In Frankrijk nu voor de eerste keer la Gagere. We houden veel van zuid Frankrijk en dan met name ,de Provence.
Maar nu, september, toch maar eens richting de Morvan. Het is mooi weer dus... Na 2 weken er gestaan te hebben , kan ik alleen maar zeggen, geslaagd".
De Camping is verkocht aan een jong Nederlands stel en we zaten nu net in de overgangs periode. Zowel op de " oude als " nieuwe" eigenaren , niets op aan te merken. En ja , er is altijd wel iets te " mauwen" maar overal is het wel iets, zelfs thuis, toch? In het huidige tijdperk kun je van alles "Googlen" .Camping, recenties, omgeving etc etc. Dus men weet waar men komt cq verblijft. Des te meer kan ik sommige slechte reacties dan ook niet altijd rijmen. Maar ieder mens is gelukkig anders en ervaart het dan ook anders.
Gun/geef de nieuwe eigenaren de kans om la Gagère voort te zetten en laat de "oude" met een goed gevoel vertrekken en verder van het leven en wel verdiende rust genieten. We komen zeker nog eens terug.
Eva | 27-09-2018
Ruim een week op jullie sfeervolle camping gestaan met heerlijk weer. Voor herhaling vatbaar

Aafke
aafke van Duijn | 22-09-2018
Meer recensies van aafke van Duijn (5)
Inmiddels voor de 4e keer deze prachtig gelegen camping bezocht. Goede en schone sanitaire voorzieningen en een heerlijk zwembad.
De bijzonder service gerichte eigenaren, Betty en Thom, en ook de beoogde nieuwe eigenaren zijn uiterst vriendelijk.
De sfeer in september is heerlijk relaxed en hier heerst nog het naturistische gedachtengoed onder de gasten.
Een aanrader!
Els en Marco | 11-09-2018
Mooie camping plaatsen perfect alleen horeca kan beter prijs kwaliteit laat te wensen over en wat wij diep triest vonden als je 25 jaar jubileum viert nog geen drankje kadoo terwijl je wel 45 euro met z’n tween betaald exl drank en jammer dan je er niet kan lunchen personeel en vrijwilligers zijn super
Beumer | 02-07-2018
In augustus 13 dagen op La Gagère gekampeerd.
De ontvangst was een warm welkom. De camping is mooi en schoon en ook de sfeer is heel aangenaam.. Lekker gegeten met de mogelijkheid om bij andere campinggasten aan tafel aan te schuiven. Met een leuke groep mensen een wandeling gemaakt olv Thom, die mooie verhalen kan vertellen.
De omgeving is schitterend en er is genoeg te doen.
Betty en Thom en hun team zorgden er voor dat wij ons al snel thuis voelden op deze plek. (Met speciale dank aan de extra vrolijke noot van Jesse!) Bedankt allemaal!
We hebben een heerlijke vakantie gehad en komen graag nog een keer kamperen.
Arie en Miranda | 10-09-2017
La Gagère is een aardige camping, maar het toegangsweggetje van ruim 3 km is erg smal met maar op een paar plaatsen de mogelijkheid tegenliggers te passeren. Bovendien had ik een slechte ervaring met de betaling. Omdat wij van 30 juni tot 7 juli 2017 op La Gagère zouden verblijven en dat in het hoogseizoen is had ik besloten te reserveren. (25 januari). Ik moest €88 aanbetalen en het resterende bedrag van €134.03 eind mei. Omdar ik met ACSI betaalde was dit teveel dus belde ik even op. Ik kreeg Betty aan de lijn en legde het haar uit. Geen probleem zei ze wat je teveel hebt betaald krijg je tijdens je verblijf terug. Op de camping kreeg ik echter alleen haar man te spreken die me meedeelde dat je met ACSI hier niet kon reserveren en dat ik dus niets terug kreeg. Toen ik zei dat zijn vrouw dit in januari toch ook had kunnen vertellen zei hij doodleuk dat er van ACSI geen sprake was geweest. Je kon inderdaad niet reserveren, dat had ik kunnen zien, maar de eigenaresse moet dit zeker hebben geweten en derhalve zou een zekere tegemoetkoming toch normaal geweest zijn.
C van de Wijdeven | 31-07-2017
In juli een week op la Gagère gestaan. Het is een mooie, rustige camping met goede faciliteiten en een fijn zwembad. De camping staat trouwens te koop. De aardige eigenaren willen van hun pensioen in Nederland gaan genieten.
De plaatsen zijn ruim en naar believen vol in de zon of schaduw, sommige bieden een prachtig uitzicht over het dal.
Het dagelijkse driegangen diner is aan de prijs.
Enige nadeel dat wij kunnen bedenken is de kilometers lange snelle toegangsweg. Geen probleem zolang je met je caravan geen andere caravanner tegenkomt, want dan zal er één achteruit moeten naar een uitwijkgelegenheid.
Han & Lia | 27-07-2017
Meer recensies van Han & Lia (5)
Afgelopen week zeven dagen op la Gagare gestaan ,voor de eerste keer.
Na eerder resensies gelezen te hebben!
Wil ik zeggen dat veel kritiek die men zoal uit ,goed te weerleggen is.
Beste mensen ga altijd eerst zelf eens kijken,en laat je niet leiden door azijnpissers. Die zullen er altijd zijn !
Wat ons als eerste opviel was de goede ontvangts bij de receptie en rondleiding die kregen voordat we de camper op zijn plek hadden. Heel gastvrij!
Het zou duur zijn !!!
Tja wat ben je gewent en wat kan je uitgeven? Kom je alleen hier vakantie vieren of ben je zoals veel mensen in het voorjaar lekker een week of zes a zeven op pad!
Dan is je bestedingspatroon anders , kan ik me voorstellen.
Maar om de camping als duur te bestempelen is niet juist.
De camping ziet er verzorgd uit zonder dat het overdreven wordt.
En dan het personeel, lees eigenaren en vrijwilligers!
Vriendelijk en met gevoel voor gastvrijheid. Belangstellend zonder dat het opdringerig wordt.
Plusen. De wandelingen onder begeleiding van Thom en zijn vrouw ! Mooie geschiedenis lessen.
De keuken.
Het uitzicht op de plekken bij het zwembad.
Voldoende schoon en ruim sanitair.
De stilte.
De activiteiten( de popquiz!)
Zijn er dan geen nadelen?
Tuurlijk dat zal best , het is maar wat je een nadeel noemt.
Wellicht de weg naar de camping toe ,maar dat valt goed beschouwd ook wel weer mee.
Hij is wat smal maar met de camper van 2.30 ging het prima!
Kortom je kan over van alles vallen. Maar wij hebben ons verblijf op La Gagere als zeer ontspannen ervaren!
Joop
N | 08-07-2017
Meer recensies van N (6)
Dit jaar de eerste week van september op deze camping doorgebracht in een Chalet. Om een lang verhaal kort te houden: gewoon een erg goede camping, prachtige ligging, aardige mensen en mooie en goede faciliteiten. Als je sociaal wilt doen, dan kan dat en als je op jezelf wilt zijn, dan kan dat ook. Wij gaan terug komen !
Kees | 13-09-2016
Wij zijn deze zomer een ruime week op La Gagère geweest met onze tent. Het terrein ligt zonder meer in een mooie omgeving. Niet spectaculair, maar wel erg aangenaam. De bereikbaarheid is prima, al is de weg omhoog (het terrein ligt op een heuvel) smal en hier en daar steil, dus als je een zware caravan of camper met een wat te kleine motor hebt dan heb je een uitdaging...

De ontvangt was vriendelijk, maar helaas wist degene die ons naar onze (aangewezen) plek bracht zelf de weg niet op het terrein. Ik had zelf liever een plek iets verder achteraf gekozen, al was de plek zelf best mooi en ruim. De staf bestaat vrijwel volledig uit ouderen, die deels vriendelijk maar deels ook erg nors overkomen. De aangewezen plek las helaas dicht bij het restaurant waar regelmatig activiteiten bleken te zijn met versterkte (soms live) muziek. Heel fijn als je met kleine kinderen in een tent zit met muziek tot 11 uur...

Het terrein is verder wel kindvriendelijk ingericht. Er zijn speeltoestellen. De animatie stelt echter weinig voor. Er zijn twee zwembaden, maar het beloofde pierebadje stond het grootste deel van de tijd leeg.

Er is gelegenheid op het terrein te eten, maar ik vond het behoorlijk aan de prijs. Dat geldt ook voor het winkeltje trouwens, en eigenlijk voor alles. Gelukkig is er een plaatsje met twee grote supers niet al te ver weg. Als je denkt een snel frietje te halen kom je bedrogen uit: het frietkot functioneert uiterst traag.

Dat het terrein hoog ligt heeft ook een nadeel: op een dag met wat lage bewolking en veel regen zit je direct in de wolken. Dat maakt het dan erg koud hebben we gemerkt.

Het terrein trekt vooral Nederlanders, heeft Nederlands personeel en Nederlandse eigenaren.
André | 31-08-2016
Meer recensies van André (6)
In juli hier voor het eerst 2 nachtjes gestaan. Zonder reservering er was nog genoeg plek. Vriendelijke ontvangst. We hadden het idee dat we in het laagseizoen waren. Rustige sfeer. Mooi zwembad ( met een lawaaige airco unit) . Voor een korte periode vinden we het een mooie camping. Voor een lange tijd zouden we het niet zien zitten. Camping oogt wat 'oubollig', hier en daar ook achterstallig onderhoud. De bediening zou ook wel wat vlotter mogen. De omgeving is mooi, maar niet heel veel te doen. We missen ook een beetje de gezelligheid. Wat wij ( stel 35/40 zonder kinderen) ook vinden opvallen, maar dat is meer een algemeen iets voor naturisten campings, is dat je geen stellen zonder kinderen in de leeftijd van zeg 20-40 ziet.
Alex | 29-08-2016
Meer recensies van Alex (4)
Het is een mooi gelegen camping. Bij aankomst bij de receptie voor inschrijving komt een andere nieuwe gast met hond die direct weer naar buiten werd gestuurd met onvriendelijke toon, omdat de mevrouw achter de balie allergisch is. Wij hadden een chalet A de laatste op het terrein. Wij hadden ook een hondje en ons werd verteld dat hij alleen buiten het terrein zijn behoeften mocht doen. Wij betalen 5,- euro per dag voor de hond. ik vroeg de medewerker waarom ik 5,- euro voor de hond moet betalen als er niets gedaan wordt voor honden. Hij zegt dat het een ontmoedigingsbeleid is en dat ze hier liever geen honden zien. In de week werd er gras gemaaid met een grasmachine die het geluid maakt van een compressor. Niet 1 dag, maar 5 dagen. ik was het zat en ben naar de receptie gegaan en vroeg of het een keer zonder grasmachine mocht. En werd gezegd dat we een beetje tolerant moesten zijn,
Ton | 11-08-2016
Wij zijn dit jaar voor de 4e keer op La Gagère geweest. Heerlijke camping. Als de gezondheid het toelaat komen wij graag weer terug!
Henk en Erika Schoenmakers | 09-07-2016
In juni 2014 huurde we hier een chalet, net op het moment dat TV Oost er opnames maakte. Een prachtige gelegen camping aan het einde van een 'niemandsdalletje'. Alles was naar wens. Wat wel opviel is hoe uitgestorven de streek is met hier en daar wat spookdorpjes.
Voor te wandelen een ideale bestemming. Qua tempertuur is het toch wel wat schipperen...
Marco & Natasja | 25-04-2016
Meer recensies van Marco & Natasja (2)
In juni hier een week gestaan. Een mooie, goede camping gelegen in een schitterende omgeving. De camping is prima voor elkaar met goed sanitair. De eigenaars zijn buitengewoon vriendelijk. Het eten is goed voor elkaar en dat voor een schappelijke prijs. In september nog een aantal dagen een chalet gehuurd waar er aan niks ontbrak. Voor ons een plek waar we zeker vaker heen zullen gaan. Voor fietsers wel de waarschuwing dat de laatste 200 meter voor de camping weel erg stijl zijn.
Johan | 20-12-2015
Meer recensies van Johan (5)
hallo.
Wij waren er van 1 tot 11 sept 2015
Na een vriendelijk ontvangst zelf een plaats uit gaan zoeken op een mooi en overzichtelijk terrein. Met uitzicht of meer besloten, tussen de mensen of meer apart. alles kon. sNachts hoor je echt helemaal niets, geen snelweg of wat dan ook, alleen eventueel natuurlijke geluiden zoals bv uilen.
Twee zwembaden ( groot en klein) beide prettig, bij het grote zwembad staat nog een herrie apparaat, maar daar gaat aan gewerkt worden, komt een geluidsdichte kast omheen tzT
.Douche ruimte oke, lekker en schoon en zo ook de toiletten. Afwasplaatsen ook helemaal oke. Heerlijk gegeten in het restaurant, gezellig. Als het s avonds koud was zaten we bij het houtvuur, met een klein groepje of een wat groter groep mensen, maar wel gezellig. Mooie wandeling van 13 km. gemaakt in de directe omgeving ( prachtig). Aardige dorpjes in de omgeving.
Niet alleen de eigenaren waren erg aardig, maar zeker ook de vrijwilligsters die er waren, behulpzaam en altijd tijd voor een praatje. ( en dat einde naseizoen)
Winkeltje voor brood en andere meest nodige levensmiddelen.
Kortom: EEN ECHTE AANRADER OM ECHT TE ONTSPANNEN EN TE GENIETEN.
Gerry van de Ven | 22-09-2015

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Domaine de la Gagère" ?
Hoe waardeer je Domaine de la Gagère in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.046