Naturismegids

Recensies van Hayke

't Hoeveke (Natuur Puur)

14-08-2022
Een bijzondere ervaring. De clubleden zijn super aardig en zeer behulpzaam met alles. Bovendien vormen ze een kleurrijk stel Belgen.
Het sanitair is super schoon en bij de tijds. Er geldt een streng regime. Douches met ruim warm water kosten € 0,50 per beurt.
Auto niet bij het kampeermiddel, voldoend ruime plaatsen ( max. 4 voor gasten), langs de rand van het clubterrein.
Op het terrein staat een klein opzet zwembad.
De club heeft een grote feest tent met terras waar je zelf in koelkast je drankjes mag pakken. Afrekenen middels een invul formulier; waar vindt je dat nog?

Vooraf hadden we op de club website de kalender gecheckt of er geen speciale activiteit plaats zou vinden gedurende ons geplande verblijf. Niet dus gelukkig.
Echter…: de zaterdag dat we arriveerden was er in de middag house muziek van de naburige geklede camping. Tot overmaat van ramp was er op ons terrein toch iets gepland: een fauwte party! De DJ begon al rond 16.00 te testen op een flink volume. Maar vanaf 20.00 uur, aanvang verkleedfeest: full power voornamelijk Hollandse carnaval schlagers incl. polonaise tot 24.00 uur. Onze caravan vloer dreunde van de loeiharde bassen.
EN…op zondag de hele dag tot 2.00 ’s nachts weer harde dreunen van een house party in de buurt.

Een slechte start van onze week. De rest van de week was gelukkig wel rustig.
We hebben er fijn gefietst, Leuven bezocht en diverse abdijen. De omgeving is zeer de moeite waard.
Oh ja, de route beschrijving op de site klopte niet. Houdt gewoon in Herselt de bordjes met camping De Drie Eycken aan, en je bent er: om de hoek.

Hayke

Classe village FKK: Camping & Bungalow Parc

25-06-2023
Een schande voor het naturisme. Deze camping zou niet meer toegelaten moeten worden.
Openbaar vrijende homo's op de camping in en rond het zwembad. Wij durfden het water niet in....
Lawaaiig restaurant.

Parco del Gargano

25-06-2023
Begin juni hebben we onze caravan voor een kleine week gestald. De aanbevolen weg is met de caravan goed te doen, alhoewel lang en smal.
Plaatsen in het bos op een enigszins hellend terrein. Voldoende sanitair maar niet altijd schoon.
Prachtig zwembad en terras.
Helaas: gaandeweg kwamen er hash rokende hippies, gekleed, en vrijende stelletjes op het terras....Maria zwaait er de scepter niet meer, een haar dochten schijnt andere plannen te hebben met het terrein.
Op verzoek is er brood en ze hebben een kok op het terrein die dineetjes verzorgt.

BNatural naturism & Glamping

25-06-2023
Een klassiek ingedeeld Italiaans terrein: vrij kleine plaatsen door heggen gescheiden.
Rustig (eind mei) met mooi sanitair, redelijk onderhouden.
Enkele kilometers verderop een een boerderijwinkel met heerlijk vers brood, wat vleeswaren en groenten en fruit.
In de omgeving kun je redelijk fietsen.
De eigenaar is erg vriendelijk en behulpzaam.

Camping naturista Ca' le Scope

25-06-2023
Begin juni hebben we hier een weekje verbleven. De weg er naar toe met de caravan is een uitdaging: smal, lang en af en toe steil.
Het sanitair is uitstekend, maar wat beperkt. Iedere ochtend heerlijk brood. Zalig rustig en mooie plaatsen. Het terrein is niet erg geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Diverse aktiviteiten, en een gezellig terras. De eigenaren doen hun best het naar je zin te maken.

Le Bois des Battées

25-06-2023
Na onze rondreis door Italië hebben we deze camping bezocht van 10 tot 17 juni.
Een hartelijke ontvangst, een oase van rust, mooi zwembad en goed sanitair. Alles keurig onderhouden.
We zijn helemaal tot rust gekomen, heerlijk gefietst door de prachtige streek over uitstekend onderhouden fietsroutes en rustige D weggetjes.
In het dorp een fijne supermarkt, 2 goede bakkers en betaalbare restaurants met een goede keuken.

L'Oliverie

27-06-2022
Voor de allereerste keer op L'Oliverie. We kunnen ons 100% aansluiten bij de positieve recensies.
Alhoewel de omgeving niet veel bijzonders te bieden heeft, komen we zeker terug voor enkele dagen. Er zijn enkele fijne restaurants in de omgeving en het brood is heerlijk.
Jammer inderdaad van die kleine beestjes (geen vliegjes) die af en toe in grote zwermen aankomen. Deze zagen we later ook op campings meer noordelijk in Frankrijk.
Het sanitair is schoon, maar beperkt.
Hayke.

Arnaoutchot (Arna)

27-06-2022
Na enkele geklede campings in Spanje (wat vielen die tegen zeg!!) bij toeval op Arna terecht gekomen. Eindelijk zalige rust en ruimte; heerlijk. Prachtige plaatsen, super zwembad binnen en buiten , in mei ter gelegenheid van hun 50 jarig jubileum gratis welness in de prachtige tuin. Keurig strand, grote supermarkt met goed vers brood.
Eigenlijk wilden we slechts enkele dagen blijven om op adem te komen na Spanje, alhoewel we in eerste instantie bij een dergelijk groot complex er geen vertrouwen in hadden. Uiteindelijk zijn we er15 dagen gebleven! Iedereen was indrukwekkend stil en rustig, veel nationaliteiten. Mede door ACSI en de 2 weken korting slechts € 18,- per nacht incl. E.
Het terrein is door de duinen heuvelachtig en je hebt als oudere al gauw een fiets(je) nodig.
De omgeving is saai, uitgezonderd de kust. Wel heerlijke lokale wijnen, veel verse vis en streekproducten in de dorpen. Restaurants zijn veelal toeristisch ingesteld.
Op naar Oliverie!
Hayke.

El Templo del Sol

27-06-2022
Voor het eerste op deze camping. Deze is werkelijk prachtig aangelegd in Moorse stijl en schitterend verzorgd groen. Een genot om hier te verblijven, mede door het zwembad, de jacuzzi's en de zee. Ieder dag fijn brood (croissants uitgezonderd).
Opvallend is dat alle groenonderhoud gebeurt met elektrisch gereedschap en ook het vuil wordt met een E-Zoë met aanhanger opgehaald. Lof!
We hadden een comfortplaats, lekker in de zon, maar deze is aan de erg krappe kant voor een caravan (4m50), auto en luifel.
De plekken zijn gescheiden door heggetjes, maar vanaf het hoger gelegen terras kan de achterbuurman alles goed zien. We hadden geluk: geen buren. Heerlijk rustig nu in mei.
Mooie uitstapjes gemaakt o.a. naar Tarragona, Valencia, schitterend achterland en de kust.

Op naar Pamplona (gekleed helaas).
Hayke

Camping Relax-Nat

27-06-2022
Na vele jaren Frankrijk hebben we in mei een rondreis door Spanje gemaakt met onze caravan.
Onze eerste naturistische camping was Relax Nat. We hebben onze caravan in het bovenste gedeelte neergezet waar de plaatsen met de minste schaduw zijn. Een mooie plek, tussen op dat moment niet bewoonde caravans van Spanjaarden.
Helaas werd onze nachtrust zaterdag morgen om 3.00 uur ! wreed verstoord door onze buren die met veel lawaai en draaiende motor alles uit begonnen te laden. En zondagmorgen om 2.00 uur werd er in het kooktentje naast onze caravan met veel poeha eieren gebakken...Bij de receptie deed men hier luchtig over, terwijl het na 23.00 rustig moet zijn en na 22.00 geen verkeer.
Het sanitair is schoon, maar de douches zijn enkel in krappe hokjes. Wel volop heet water.
Een mooi zwembad en winkel met iedere dag vers brood. ook een fijn kleiner verwarmd zwembad, beschut tegen de wind.
Het groenonderhoud gebeurt continu, helaas met zeer lawaaiige 2 takt gereedschap, en langdurig overbodig gebruik van die ellendige bladblazers.
Prachtige omgeving qua natuur, steden en dorpen.
En in Vallobrega lekker wijnen proeven en lokaal uit eten.

Op naar El Tiempo del Sol.
Hayke
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.051