Naturismegids

El Templo del Sol

8

Gemiddeld cijfer van de laatste 20 reviews.

Adresgegevens

El Templo del Sol
Platja del Torn
43890 L'Hospitalet de l'Infant
0034 977 823 434

WebsiteContact
Lat: 40.974568 / Long: 0.896179
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 1472 Km / 12:51
  • Utrecht 1627 Km / 14:07

Algemeen

  • NFN / INF lidmaatschap niet verplicht
  • Verhuur accommodaties

Faciliteiten

  • Zwembad
  • Zee

Eten en drinken

  • Restaurant
  • Bar
  • Winkel

Activiteiten

  • Georganiseerde activiteiten voor volwassenen

Reviews van bezoekers over El Templo del Sol

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met El Templo del Sol. Laat het ons weten!
Eind augustus - begin september voor een week een tent gehuurd.
Vriendelijk ontvangst door Nederlandse dame aan het onthaal. Tent was heel proper. Alles is voorhanden wat nodig is.
Enig nadeel was dat de Spaanse buren geen respect hadden en tot 1hr snachts kabaal maakten in de tent achter ons en iedereen in de buurt wakker hielden. Het jonge homo koppel nodigde vrienden uit want veel homo's op de camping. We hebben niks tegen homo's want verderop heel vriendelijke en stille koppels. Van controle op nachtlawaai door security was niks te merken.
Camping voor de rest de max, strand, zwembad, natuur. Een aanrader. Jammer dat rust door sommigen niet gerespecteerd wordt.
Peter | 28-11-2023
Meer recensies van Peter (3)
Voor het eerste op deze camping. Deze is werkelijk prachtig aangelegd in Moorse stijl en schitterend verzorgd groen. Een genot om hier te verblijven, mede door het zwembad, de jacuzzi's en de zee. Ieder dag fijn brood (croissants uitgezonderd).
Opvallend is dat alle groenonderhoud gebeurt met elektrisch gereedschap en ook het vuil wordt met een E-Zoë met aanhanger opgehaald. Lof!
We hadden een comfortplaats, lekker in de zon, maar deze is aan de erg krappe kant voor een caravan (4m50), auto en luifel.
De plekken zijn gescheiden door heggetjes, maar vanaf het hoger gelegen terras kan de achterbuurman alles goed zien. We hadden geluk: geen buren. Heerlijk rustig nu in mei.
Mooie uitstapjes gemaakt o.a. naar Tarragona, Valencia, schitterend achterland en de kust.

Op naar Pamplona (gekleed helaas).
Hayke
Hayke | 27-06-2022
Meer recensies van Hayke (10)
Pas op: Geen geld t.b.v. reservering storten. Bij annulering ben je dit zonder pardon kwijt.
Peter van Kesteren | 16-03-2022
Heerlijke camping, heerlijk strand, matige resto.
Op 1 oktober start het jachtseizoen. De jagers storen zich niet aan de camping achte de spoordijk. Schoten hagel slaan in op caravans en bomen. Oppassen want een hagelkorrel in je oog en je bent het kwijt. Volgens de receptioniste is er niets aan te doen.
Gerben en Korrie | 02-11-2019
Meer recensies van Gerben en Korrie (2)
Een prima, vrij grote, commerciële camping met een heerlijk zwembad en strand.
Een plek waar je moet zijn dus als je van zon, zee en strand houdt.

Helaas moet er nog steeds voor Wifi betaald worden en dat zou toch heden ten dage bij (de reeds pittige) prijs inbegrepen moeten zijn.
De kledingvoorschriften bij receptie, winkel en bars komen wat vreemd over op deze camping. Gevolg is ook dat het er overdag altijd heel rustig is en dat komt de sfeer niet ten goede.

Verder prima camping en vriendelijke dames achter de receptie die je overal mee willen helpen
Erik | 09-07-2019
Meer recensies van Erik (2)
Wij komen er al een jaar na de opening eerst hoogseizoen 4weken en in het voorjaar 10 A 14 dagen met het vliegtuig.
Natuurlijk kunnen de plaatsen groter en natuurlijk kan het bij de receptie wat vriendelijker. Maar als het er om aankomt helpt Brigitte met ziekte en wat dan ook. Benadert haar met vriendelijkheid en je krijgt dit terug. Waarom komen we al ruim 20 jaar hier. Daar moet toch een rede voor zijn? Eerst een tent, toen een mobilhome en daarna een eigen caravan. Eerst hoogseizoen en nu eindelijk gepensioneerd 3 maanden voorjaar en 2 maanden najaar. Moet toch een rede zijn waarom wij er al zo lang komen. Als je alle negativiteit weglaat in de review en de positiviteit toelaat is dit een perfecte camping. Luxer kan altijd maar niet nodig. Het gevoel is veel belangrijker. Wij zeggen altijd als wij aankomen, we zijn weer thuis.

Lieve groeten van yvonne en cor de koning.
Yvonne de koning | 18-06-2019
Wij zijn hier net aangekomen. Mooie camping, prima onderhouden met een prachtig zwembad. Maar.... naar de winkel, receptie, restaurant en bar vooraan moet je gekleed gaan. Dit is een afknapper van formaat en hadden we het geweten voor we onze plaats uitgekozen hadden, waren we hier niet gestopt. De enige plek waar je naakt iets kan fan consumeren is de bar van het zwembad. Bovendien ben je verplicht om 2 nachten te blijven. Jammer van het mooie terrein met prachtig zicht op zee , maar ons zie je hier niet meer terug.
Benita | 05-05-2019
Meer recensies van Benita (4)
Geweldige camping met een Top strand.
Briggita was voor ons zeer behulpzaam
De caravans worden steeds groter dus hier uit kijken voor de muurtjes op de plekken.
Personeel ook met passie.
We hebben 3 heerlijke weken gehad.
2019 wordt voor ons 1 maand El Templo del Sol.
Dick en Clazien | 06-01-2019
Heerlijke camping, afgelopen zomer 2 weken in juni met de caravan geweest. Heerlijk zwembad en prettig strand. Fijne winkel en goed restaurant. Vriendelijke mensen die op de camping werken en behulpzaam.Met de trein naar Barcelona geweest. Goed te doen. Ook anders mooie steden in de omgeving bezocht. Wij komen zeker weer.
Marjan van der Weijden | 11-12-2018
Een verhaal apart, deze camping. De ligging aan de kust is fraai en alles is er: restaurant, supermarkt, bioscoop, zwembad, jacuzzi, etc. etc. Het sanitair is ruim en schoon. En boven alles, het unique selling point: je loopt zo het werkelijk schitterende strand op!
Maar de plekken zijn klein en weinig interessant. Je zit (vooral in het hoogseizoen) hutje mutje op elkaar, dat viel nu dus gelukkig mee. De trein die langsrijdt (op de duurste plekken heb je er het meest last van, heel vreemd), vonden wij niet zo erg. Couleur Locale zeg maar.
We hebben twee avonden in het restaurant gegeten en dat was goed. De bediening is niet heel bevlogen te noemen en ook de indeling is wat inspiratieloos (alle tafeltjes in kantine-achtige 2-opstelling op een rijtje) de gerechten zijn goed, en daar gaat het om.
Echt een groot minpunt is de receptie. Of wie daar meestal achter zit. De ontvangst is tamelijk lauw te noemen, hoe vriendelijk je zelf ook bent. Ze ratelt het verhaal over de camping op een ongeïnteresseerde wijze af en heel welkom voel je je hierdoor niet. Misschien kwam het in ons geval omdat het seizoen er bijna op zit en ze er helemaal klaar mee is? Ze maakt een uitgebluste indruk.
Helaas hebben we op dag twee insluipers in onze tent gehad; gelukkig konden ze niks vinden en zijn ze zonder buit weer vertrokken. Toen we hier later bij de receptie melding van wilden maken (er loopt ‘bewaking’ rond, dus misschien konden die wat betekenen?), was ze net bezig met een man die bij haar aan de receptie stond met een naar verhaal, die probeerde ze fijntjes af te poeieren (“ik heb het niet gezien/wat kan ik daar aan doen?” etc.)
Toen wij aan de beurt waren en ons verhaal vertelden, was er (wederom) werkelijk niks van empathie te bespeuren. Teksten als “ja, ik was er niet bij hè/dit soort dingen gebeuren nooit bij ons*/wat wilt u dan dat ik doe?” etc. etc. Wederom een kwestie van afpoeieren dus. Daarnaast luistert ze bijzonder slecht.

Mijn partner heeft later nog een poging gedaan om haar een spiegel voor te houden maar helaas, het wilde niet beklijven. Haar reactie: “je moest eens weten wat voor mensen hier aan de balie komen en wat voor verhalen ze me allemaal op de mouw spelden”. Dat wij niet automatisch onder die categorie mensen vielen, dat begreep ze niet. Ze gaat er bij voorbaat van uit dat je verhaal niet waar is en/of rammelt. Al met al niet zo’n professionele en/of vriendelijke houding. Zo afentoe verschijnt er wel eens een vage glimlach op haar gezicht maar het lijkt er echt op dat deze mevrouw helemaal klaar met dit werk is en dat ze er weinig vreugde uit haalt. Soms zit er een andere (jongere) dame en dat is echt een verschil van dag en nacht. Zo kan het dus ook.
In ieder geval hebben we er voor gekozen om de laatste nacht in een Mobil-home door te brengen, geen insluip-risico en wel zo makkelijk omdat we de volgende ochtend heel vroeg weer richting Nederland moesten. Die Mobil-home kostte maar € 44 voor een nacht (we betaalden € 26 voor de kampeerplek) en was helemaal in orde.
Ondanks de vervelende insluip-ervaring en de dame achter de receptie is het een prima camping, maar wel heel groot/massaal en daar moet je van houden.

*) De hele camping is dus via het strand en het aangrenzende wandelpad vrij toegankelijk, dag en nacht. Dat maakt de camping zo lek als een mandje. Die bewaking doet er niet veel aan en kan er ook niet veel aan doen en is zodoende een wassen neus. De verbazing van de receptiedame was overigens geheel onterecht; van vrienden van ons hoorden we later dat ze ook wel eens op deze camping hadden gestaan (met tent) en dat ze toen ook insluipers hadden gehad. Het zal niet de eerste en zeker niet de laatste keer geweest zijn.
Hans | 29-10-2018
Meer recensies van Hans (15)
Bij aankomst was de dame van de receptie juist bezig een man af te snauwen die kennelijk om een andere kampeerplek had gevraagd. Toen wij ons melden met de reserverings papieren was deze dame in staat om ons vakantieplezier binnen de minuut tot nul te reduceren. Wij moesten zelf een plek zoeken en bij terugkomst bleek dat de uitgezochte plek niet kon omdat deze duurder was als waar we voor geboekt hadden. Na vermeld te hebben dat we graag de meerkosten wilden betalen werd dit afgewezen. Dus weer opnieuw rondlopen om een plek te vinden. De gevonden plaats kon wel. Toen ontstond er een discussie over een bandje wel of niet om je pols. Kortom nadat we de receptie hadden verlaten hebben we elkaar aangekeken en ons afgevraagd of we hier wel wilden blijven. We hadden immers alles al lang geleden betaald. Tent opgezet en het strand verkend. Dit was wel mooi en het zeewater was van een prettige temperatuur. Het is een terrein met ontzettend veel herrie, campingplaatsen zeer dicht op elkaar, een trein die luid toeterend ieder kwartier langs komt, smorgens vroeg herrie van het rijden met containers. In de campingwinkel was niets meer te koop behalve wat brood. Restaurant en bar sloten. Terwijl de camping nog gewoon open is. Kortom, wat later in het seizoen niets meer te beleven. Het sanitair wordt goed schoon gehouden en er zijn geen huisdieren. Wij zijn ons hele leven al naturisten maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. El tempo del sol wordt door ons nooit meer bezocht. Eens maar nooit meer.
Een ouder echtpaar | 03-10-2018
Al meer dan 15 jaar huren wij een tent op El Templo del Sol, zoals ook dit jaar.
Helaas hebben we, door gebruik van het gasfornuis, brand gehad in de tent. Er zat een gaatje in de gasslang waardoor de brand is ontstaan.
Gelukkig kon door het gebruik van een poederblusser een hele grote ramp worden voorkomen. De poederblusser werd gebruikt door een medekampeerder.
Het poeder zorgde voor enorme ravage in de tent maar heeft heel veel mensenlevens gered!
Helaas tot groot onbegrip van nachtbewaking en directie!

Wat opviel is dat de bewaking enkel Spaans sprak, dat er geen communicatie was naar een achterwacht, er die nacht geen slaapgelegenheid was voor ons ( terwijl er huuraccommodaties vrij stonden) en wij in onze auto overnacht hebben want het inademen van de poeder is niet gezond.

De directie toonde geen enkel begrip voor het hele gebeuren, nam geen verantwoordelijkheden en er was nauwelijks communicatie hierover. Men vroeg zich zelfs af hoe er een gaatje in een gasslang kwam……
De hulpvoorzieningen lieten/laten te wensen over!
Wat als er eens echt brand uitbreekt

Gelukkig kunnen we het navertellen en konden we onze vakantie voortzetten in een andere tent.
Wij hopen dat er volgend jaar goede voorzieningen zijn getroffen voor calamiteiten!

Thomas en Ans
Ans Hermans | 09-08-2018
Combinatie van strand camping en zwembad zijn super. Plekken op camping mogen wel wat ruimer zekere met camper kun je niet overal staan. Bar buiten camping aan het einde van het strand (naakt geen probleem) is de moeite waard voor drankje of wat te eten.
Sonja en Albert | 07-08-2018
Meer recensies van Sonja en Albert (6)
Dit jaar voor de 15de keer geweest .En eindelijk , na jaren onvriendelijk te zijn ontvangen, dit jaar super leuk ontvangen door Monique Ik hoop echt dat ze er volgend jaar weer is .
Voor de rest genieten we nog net zo als bij de eerste keer Super camping en we gaan zeker volgend jaar weer Zelfs alweer plek gereserveerd
Monique | 07-08-2018
In september 2017 2 weken een ontzettend fijn verblijf gehad op deze camping. Voor mijn man en mij de eerste keer naturistisch. Absoluut genoten en zeker niet de laatste keer. Prachtig weer, mooie plekken, fijne grote tent, uitstekende douches en sanitair. Groot, ruim en schoon. Winkel goedkoop maar weinig assortiment. Restaurant van redelijk goede kwaliteit. Hebben er een keer of 6 gegeten en hebben lekker gegeten. Vanuit je tent in je blootje naar een geweldig natu strand lopen is een cadeautje. We hebben hier met plezier onze tijd doorgebracht en gaan volgend jaar zeker terug
C&M | 06-11-2017
Het eten in t restaurant was niet goed. Slechte en trage bediening. We kregen 2x het voorgerecht?, de hoofdmaaltijd bestond uit 13 lauwe patatjes, 2 beetje warme kippepootjes en mn vrouw had 1 koud patatje meer en koude natte gekookte vis.

Het toetje bestond uit een puddingtaartje waarvan de binnenkant nog bevroren was!

We hebben dus niet alles opgegeten
Ron en Nel | 25-09-2017
Meer recensies van Ron en Nel (37)
Prachtig strand.
Jammer dat de plaatsen zo klein zijn, soms maar 70 m2 en dan moet ook nog de auto op deze plek staan. Nu zelfs eind september een overvolle camping.
Het zwembad ziet er geweldig uit, is helaas erg koud in voor en naseizoen.
Kuifje | 18-09-2017
Nu zitten we er ???? We zitten in een chalet. Is prima! Alle gemakken aan boord en goede bedden.
Camping ligt voornamelijk onder de bomen. Niet echt superruime plekken maar wel staat alles vol!!
Sanitaire ruimte prima en schoon. De zwembaden ook uit de kunst. Lekkerrrr. Afllopend naar de diepte.
Restaurantje bij zwembad ook goed. Je loopt zo het natu strand op. Ook daar een natu bar waar je ook iets kunt eten. Uiteraard bloot.
Strand is prima en vooral schoon. 1.5 km naaktstrand ingesloten aan beide kanten door rotsen. Heerlijke camping. Trein komt regelmatig langs maar na 2 dagen heb je die echt niet meer door.
Een prima vakantie!!
Ron en Nel | 17-09-2017
Meer recensies van Ron en Nel (37)
Grote nette camping. Groenvoorziening goed onderhouden. Caravan 4-pers, 2 slaapkamers ruim, moderne inrichting en zeer schoon. Ruime plaats voor de caravan met gezellige overdekte picknicktafel en 2 ligbedden.
Balie en service personeel vriendelijk en alles (nieuwe gasfles, slaapkamerlampje) werd snel opgelost.
3 grote zwembaden met prachtig uitzicht over het strand en de zee. Naturistisch strand in een baai, te bereiken via een trap en even verderop ook toegankelijk voor rolstoel etc. Klein restaurantje om wat te eten op het strand aanwezig. Strand is openbaar en wordt bezocht door campingbezoekers en lokale bevolking.
Kleine supermarkt, weinig versproducten in juni maar uitgebreide sortering. Lidl op 10 minuten afstand van de camping. Restaurant op de camping paar keer gegeten, lekkere pizza's, a la carte niet teveel van verwachten.
Leuke trip om naar Castillo Miravet, een mooi goed behouden kasteel in de bergen te gaan. Ook aanbevolen is een stadsbezoek aan Tarragona. Prachtige, oude stad met veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Hop on hop off treintje rijdt door de stad en kun je uit/opstappen op alle hoogtepunten. € 7,- p/p per dag.
Cambrils en Salou ook leuk om een keer te bezoeken.
Wij hebben ons 2 weken prima vermaakt in dit deel van Spanje en genoten van de mooie camping aan de heerlijke Middelandse zee!
C&L | 12-07-2017
Prima plek aan zee.
Schone camping met vriendelijk en behulpzaam personeel.
Prachtig strand en schitterend zwembad met heerlijke bubbelbaden.
Zelden zo'n relaxte vakantie gehad. Wij gaan in september weer en daar verheugen we ons daar nu al op.

En aan ale Pietlutten het advies: blijf lekker thuis!

Meggy & Hans
Meggy Stolk_den Doop | 11-01-2017
Eind september waren wij 2 weken op 'El Templo del Sol' wij hadden een 2 persoons stacaravan gehuurd. Prima bed, verder is de caravan wat gedateerd. In de caravan hadden wij geen warmwater, wij hebben hebben van de douch gebruik gemaakt in het toilletgebouw, waar alles schoon en prima in orde is. Wij vinden dat geen probleem. Bijna dagelijks gegeten in het restaurant op de camping, lekker en vriendelijke bediening. Al het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Kortom hele fijne camping, hier en daar wat kleine dingetjes, maar ja het bijft kamperen en Spanje. Heb je daar moeite mee... blijf dan kekker thuis!
Elly en Paul | 03-10-2016
Reeds meer dan 10 jaar naar El Templo del Sol.
Altijd goeie ervaring gehad.
Dit jaar zouden wij gaan op 9 september doch ik ben in het ziekenhuis beland voor twee weken.
De reis kon dus niet doorgaan. Ik heb onmiddellijk gebeld naar BRIGITTE van de receptie en de toestand uitgelegd.
Resultaat ? Het gegeven voorschot wordt gewoon gebruikt als voorschot voor september volgend jaar.
Dus geen kosten.
Als dat geen service is.
Dank u BRIGITTE !!!!!!!!!!!!!
POLEY Jaen-Marie Nieuwpoort | 18-09-2016
Pffff pieppers teveel textiel,een zeurende balie dame,wat het textiel betreft gewoon goed geregeld vinden wij dan weer.
In de winkel ben je minimaal gekleed zo ook aan de bar of het restaurant,wij vinden dat wel zo prettig, bij het zwembad is textiel verboden ook goed geregeld en op het strand zie je niet veel textiel.
Wij vinden het er geweldig, schoon goed personeel alles zoals aanbevolen .
We werden prima ontvangen.
Voor mensen die een probleem hebben met een broekje bij kinderen lekker weg blijven joh.onze ervaring, volgend jaar zeker weer uitstekende voorzieningen goed rest, goede bar aan het strand,prima winkel en gehuurd chalet,.

Jan en helmi
jan en helmi | 26-07-2016
Voor ons was het de eerste keer op een naturisten camping en ook nog eens onze huwelijksreis. Mijn vrouw en ik konden het niet beter treffen. Heerlijk ontspannen, heerlijk eten , hele leuke mensen ontmoet. De camping en het ontvangst waren echt prima. Personeel was zeer vriendelijk en meedenkend. En Brigit is een hele vriendelijke vrouw zolang je haar normaal behandeld en niet als je knechtje.
Marco en Annie | 16-01-2016
een heerlijk luxe camping met prachtige faciliteiten, het enige wat zeer storend is, als je graag rookvrij voor je tent zit is: er wordt zeer veel geblowed, je zit regelmatig in de stank van blowende gasten.... zeer irritant. waarbij het zelfs bij wet verboden is in openbare ruimten.
mediapix | 09-08-2015

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "El Templo del Sol" ?
Hoe waardeer je El Templo del Sol in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.039