Naturismegids

Recensies van naturist

Camping Cuevas Mar

22-10-2016
Ongeveer de helft van de camping is naturistisch. Je moet over het geklede deel van de camping om hier te komen. Dit deel is rondom afgeschermd met ondoorzichting 'horregaas' voor de privacy. Het naturistisch deel heeft een eigen toiletgebouw. Alle plekken hebben een grind/steenslag ondergrond, zoals vaak in dit deel van Spanje. Slechts enkele plekken hebben schaduw van bomen, maar in het seizoen worden veel plekken overdekt met schaduwgaas.

Links van de camping ligt een kassencomplex, rechts een pompoenenveld. Vanuit de appartementen aan de ander kant van dat veld heeft men een prima uitzicht op de camping, mocht je daar gevoelig voor zijn. In de periode dat ik er was, verbleef er niemand in die appartementen.
Het toiletgebouw is netjes, niet overdreven luxe, maar wordt wel dagelijks schoongehouden. Ik was er begin juni en toen was het prima schoon, maar toen waren er ook slechts enkele gasten in het naturistisch gedeelte.

Het zwembad ligt in het geklede gedeelte van de camping. Voor de liefhebbers: strings zijn toegestaan.
Op korte afstand van de camping liggen enkele mooie naaktstranden.

Vrijwel alle Spaanse gasten blijken geen dag zonder blowen te kunnen; soms waan je je in een Nederlandse coffeeshop.
Mijn (Spaanse) buurman waarschuwde voor de kakkerlakken.

Camping Cuevas Mar

22-10-2016
De naaktstranden: als je van de camping af rijdt, naar links afslaan en meedraaien met de weg tot aan de rotonde.
Als je hier naar rechts gaat, is het ongeveer een kilometer tot aan naturist resort Vera Playa met zijn ruime strand (http://www.naturismegids.nl/nl/naaktstrand/1114/vera-playa.html).
Als je bij de zelfde rotonde naar links gaat, kom je op de weg langs de rotskust. Na enkele kilometers is daar een kleine parkeerplaats crystal beach. Volg het paadje naar beneden en leg je bloot neer in een van de ministrandjes tussen de rotsen.

Het eerste strand heeft allerlei voorzieningen (douches om het zand en zout af te spoelen, naturistische restaurants en barretjes, etc.), het tweede strand heeft niets van dat al, maar voelt 'natuur-lijker'.

Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )

22-10-2016
Strand is met de fiets goed bereikbaar: gescheiden geasfalteerd fietspad tot aan de parkeerplaats. Over de onverharde parkeerplaats helemaal door tot aan het eind. Als je denkt het eind van de (eerste)parkeerplaats te zijn, blijkt er daar een poort te zijn waarachter nog een uitgebreide parkeerplaats ligt. Aan het eind van die tweede is een fietsenstalling. In het seizoen bemand door enkele agenten, dus dat geeft een veilige indruk. Zodra je de duinen over bent, een klein stukje naar links lopen en daar begint het naturismestrand.
Officieel is het naturistisch gedeelte maar enkele honderden meters lang, wat aangegeven wordt met een enkel klein bordje. Als je verder loopt, blijkt echter een groot deel van de badgasten nog steeds naakt. Dit strand loopt zo kilometers door. Er zijn daar geen voorzieningen meer, alleen de koffie-en-koeken-karretjes (sommige ook met ijs) die af en toe langskomen. Je loopt tussen de zee en een woestijnachtig dennenbos, je voelt je echt in de natuur. Erg mooi.

Voorbij het officiële naturismestrand moet je met kinderen wel een beetje opletten, want sommige bezoekers doen daar dingen die niet naturistisch, maar wel naakt zijn. Als u begrijpt wat ik bedoel.

Marseillan Plage

22-10-2016
Deze vermelding is waarschijnlijk een vergissing, Marseillan Plage heeft geen naaktstrand. Echter, als je vanaf Marseilan Plage over het strand richting Cap d'Agde loopt, loop je zo het naaktstrand van Cap (http://www.naturismegids.nl/nl/naaktstrand/1574/plage-de-cap-dagde.html) op. Tenminste, buiten het hoogseizoen.

Iedereen die vanaf de andere kant langs het strand wandelt (dus vanaf de geklede stranden van Cap d' Agde), wordt tegengehouden door de monding van de naturismehaven voordat ze het naaktstrand bereiken.

Als je naakt recreëert op het geklede strand tussen Agde/Marseilan en Sete loop je het risico op een aanvaring met de politie. Ik was ooggetuige van 2 politieauto's met loeiende sirenes en vier opgewonden gendarmes, omdat een jonge dame het had gewaagd om bloot van de branding naar haar strandlaken te lopen. Wel 10 meter!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.068