Naturismegids

Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )

6.7

Gemiddeld cijfer van de laatste 6 reviews.

Adresgegevens

Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )
Rue beaurepaire 21
75010 Grau du Roi

Website
Lat: 43.476990 / Long: 4.155321
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 1015 Km / 09:30
  • Utrecht 1186 Km / 10:56

Open

  • Hele jaar geopend

Faciliteiten

  • Zee
  • Betaald parkeren
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette ). Laat het ons weten!
Afgelopen zomer geweest, zeer mooi en schoon strand gezellig druk en geen pottenkijkers, badgasten van alle leeftijden
John | 03-10-2019
Heerlijk, we zijn er nu weer.
Heerlijk strand en de zee loopt langzaam af.
Soms komt er een ijsco karretje voorbij met ijs, koffie en broodjes.
Mannetje gaat soms lekker cruisen.
En voor degene die zeuren over seksuele handelingen, deze gebeuren alleen in de duinen, never nooit op het strand.
Het strand is zeer geschikt voor gezinnen.
HijBiZijBi | 24-06-2019
- ZEER SLECHTE ERVARING! 2017 -
Samen met mijn vriendin ben ik naar dit strand geweest beiden zijn we 22 jaar. Bij aankomst betaald parkeren beetje jammer maarja wat is nou 4 euro.

We vinden het naaktstrand al snel door de uitleg die op deze site beschreven staat. Aankomst 17:00 op een zomerdag nog prima weer. strand was erg mooi en groot. Al snel hadden wij een rustig plekje kunnen vinden waar verder niemand was. Na een snelle duik, lekker opdrogen in de zon liepen er steeds meer verdwaalde types langs. Veel oude mannen die daar alleen doelloos op het strand liepen mensen te bekijken. Wij proberen ons er weinig van aan te trekken totdat er in straal van 15 meter (erg dichtbij voor zo'n groot strand) wat mannen steeds dichterbij kwamen liggen (die eerst rondjes om ons heen liepen). In zeer korte tijd waren er 2 mannen 3x verplaatst steeds dichterbij tot dat hij nog geen 4 meter achter ons lag!! Na dit 20 minuten aangekeken te hebben was ik er helemaal klaar mee. Er lagen 6 mannen vlakbij ons op een leeg strand ons de hele tijd AAN TE STAREN!!!

Snel aangekleed en ander plekje gezocht een eindje verder. Komen er weer mannen in de buurt rond ons heen lopen. Weer proberen wij om ons er niks van aan te trekken totdat een man opeens achter ons stopt. Ik ga staan en kijk waar hij gebleven is. Staat hij 3 METER achter ons zichzelf zonder schaamte AF TE TREKKEN!! Wanneer ik dit zie, vertel ik mn vriendin zich onmiddellijk aan te kleden. De man bedenkt zich even voor 5 tellen en gaat GEWOON DOOR wij zijn 3 minuten bezig geweest aangekleden en spullen op te ruimen, heel de tijd heeft deze man zich niks van ons aangetrokken. Blijft ons gewoon aankijken en gaat rustig zijn gang!! Achter hem stonden op 6 meter afstand 2 mannen (stel) naar HEM te kijken en lachten vriendelijk naar hem en vonden het allemaal wel prachtig!!!

Ik schrijf nooit reviews maar dit moet echt gemeld worden! Ik zou dit aan iedereen ten zwaarste afraden. Mijn vriendin voelde zich zeer bekeken en onprettig (om het maar zacht uit te drukken). Er waren in totaal ongeveer 60 mannen op het strand en die kwamen niet om te zonnen of te zwemmen!! Goore types gadverdamme!!!!
Moos | 27-07-2017
Correctie: EUR6 per dag, 4 na 16:30u en gratis na18:45u. Ik heb auto's zien staan met 'meerdagen kaart', maar hoe je daaraan komt??
Dit jaar eens geprobeerd om naar 't eind van 't strand te wandelen. Na 1,5h toch maar omgekeerd. 't eerste halfuur liggen er nog mensen, daarna loop je vrijwel alleen. Een enkeling die met 'n bootje langs de kust gevaren is en aan land gegaan is.
Naturist | 21-06-2017
In tegenstelling tot wat in 2013 beschreven is, begint het naaktgedeelte enkele honderden meters links van de overgang over de duinen (aan het eind van het tweede deel van de parkeerplaats). De dichtsbijzijnde bar aan het strand ligt een kilometer of wat rechts van die overgang. Er zijn op het naakstrand geen ligstoelen te huur, je moet ze zelf meedragen.

Dit jaar helaas geen bewaking gezien op de parkeerplaats.

Het water is dit jaar knap koud, maar we hebben het hier wel over zeewater, natuurlijk.

Rij via de D62 om Grande Motte of Aiges Mortes heen (afhankelijk van de richting waaruit je komt). Neem dan de richting Le Grau du Roi / Port Camargue. Vanaf hier verschijnen (kleinere) bordjes 'Plage L' Espiguette' op de rotondes. Als het goed is blijf je buiten alle dorpskernen.
Je komt zo op de 'route de l'espiguette' een 50km/h-weg door de natuur, met een gescheiden fietspad.Langs deze weg liggen vele campings, waarvan er één 'Camping L'Espiguette' heet. Hier moet je NIET zijn.
Aan het eind van deze weg kom je bij de parkeerplaats.
naturist | 10-06-2017
Even een aanvulling op vorig jaar:
Als je met de auto gaat, kost het parkeren €8,- per dag. Als je na 16:30h arriveert, wordt het demi-tarif: €4,- dus.
Formeel moet je na 22:00h vertrokken zijn.

De parkeerplaats is niet geasfalteerd, dus zijn er gaten en kuilen ontstaan. Dit wordt 'opgelost' door een maximum snelheid van 30km/h in te stellen.
De parkeerplaats ligt niet veel boven het niveau van de achterliggende sloot/moeras. Bij heftige regen kan er het e.e.a. onderlopen.
naturist | 10-06-2017
Strand is met de fiets goed bereikbaar: gescheiden geasfalteerd fietspad tot aan de parkeerplaats. Over de onverharde parkeerplaats helemaal door tot aan het eind. Als je denkt het eind van de (eerste)parkeerplaats te zijn, blijkt er daar een poort te zijn waarachter nog een uitgebreide parkeerplaats ligt. Aan het eind van die tweede is een fietsenstalling. In het seizoen bemand door enkele agenten, dus dat geeft een veilige indruk. Zodra je de duinen over bent, een klein stukje naar links lopen en daar begint het naturismestrand.
Officieel is het naturistisch gedeelte maar enkele honderden meters lang, wat aangegeven wordt met een enkel klein bordje. Als je verder loopt, blijkt echter een groot deel van de badgasten nog steeds naakt. Dit strand loopt zo kilometers door. Er zijn daar geen voorzieningen meer, alleen de koffie-en-koeken-karretjes (sommige ook met ijs) die af en toe langskomen. Je loopt tussen de zee en een woestijnachtig dennenbos, je voelt je echt in de natuur. Erg mooi.

Voorbij het officiële naturismestrand moet je met kinderen wel een beetje opletten, want sommige bezoekers doen daar dingen die niet naturistisch, maar wel naakt zijn. Als u begrijpt wat ik bedoel.
naturist | 22-10-2016
Meer recensies van naturist (4)
Wij zijn er afgelopen donderdag (14/08/2014) geweest.
Het was even zoeken .. maar dus even een tipje:

Volg de borden Plage Espiguette, en niet camping espiguette .. daar was onze eerste fout .. Dan kom je uiteindelijk aan een betaalparking uit .. kost je 6 euro (vind ik persoonlijk maar een kleinigheid, voor wat je in ruil krijgt) ..

Rij de parking op en helemaal achteraan de parking vind je nogmaals een kleine doorgang (enkel voor auto's) .. ook daar rijd je de parking helemaal tot op het einde af en zoek je een parkeerplaatsje .. (je kan normaal niet verdwalen, er is maar 1 ingang/uitgang ..) als je dus het 2de deel van de parking afgaat, vind je helemaal op het einde doorgang "80" .. vanaf daar nog 10 minutjes stappen en je bent er .. het naakstrand ligt dus niet op een kwartier van de bar, maar een halfuur er van .. dus gewoon met de auto helemaal tot het einde van de parking gaan (dus ook door de doorgang rijden) .. en daar helemaal op het einde doorgang "80" nemen (te voet) en je bent er dan bijna :-) .. zeer mooi, rustig, aangenaam water .. was er toen wel winderig .. maar voor de rest super :-) Ook de verkopers van frisdrank/koffie/ijs waren naakt ..
Maarten & Katrien | 17-08-2014
Meer recensies van Maarten & Katrien (2)
Mooi schoon naturismestrand.
Kan er wel gezellig druk zijn. Als je meer van een rustige omgeving houdt loop je van af de parkeerplaats in oostelijke richting tot je een mooi en rustig plekje hebt gevonden.
Gemoedelijke sfeer, lang en breed strand,
karel | 06-06-2014
heerlijk strand, water zeker niet koud, ontspannen sfeer, is maar 250 meter lopen vanaf de parkeerplaats. zondags het rustigst. Aanrader!!!
vincent helberg | 23-08-2013
Toegang met de auto naar plage de l'Espiguette kost 5,50 Euro. Te voet of met de fiets gratis. Het eerste deel is textielstrand. Vanaf het strandcafé begint het naturistenstrand dat ca 2 km doorloopt. Ligstoelen alleen te huur aan strandcafé aan 12 Euro per stuk, maar in hoogseizoen is alles op voorhand verhuurd. Je ziet dan ook veel naturisten eigen ligzetels meebrengen. Het strand is zeer mooi en gaat over in smalle strook duinen. Hoewel het er zeer druk kan worden wegens zijn populariteit is er nooit plaatsgebrek. Soms komt iemand langs met een karretje met koffie en thee, heerlijk. Het kan er behoorlijk warm worden in de zomer en zeker bij windstilte. De weersvoorspelling is trouwens niet altijd juist, meestal is het aan het strand zonniger dan voorspeld. Het strand is schoon en het is er aangenaam vertoeven, alleen voelt het water meestal koud aan.
Je kan dit strand bereiken door in le Grau du roi de Route de l'espiguette te volgen.
G. Maes | 15-03-2013

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )" ?
Hoe waardeer je Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette ) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.033